• Motorförarnas Helnykterhetsförbund.

  Bilens intåg och MHF bildas
  1906 utfärdades de första körkorten i Sverige, så kallade kompetensbevis, men det var först efter första världskrigets slut, 1918, som motorfordonstrafiken ökade dramatiskt.

  Från 1918 till 1930 gick antalet dödsfall i trafiken upp från 7 till 397. Det gick att se ett tydligt samband mellan olyckorna och onykterhet vid ratten. På grund av detta togs initiativet till Motorförarnas helnykterhetsförbund 1926.

 • Täby Gymnastikförening

  Täby Gymnastikförening är en ideell förening och bedriver truppgymnastik. I träningsgrupperna har vi våra gymnastikgrupper som tränar en gång i veckan och tävlar inte. Tävlingsgrupperna representerar föreningen på regionala och nationella tävlingar. Läs mer om tränings- och tävlingsgymnastik i menyn ovan.

  Vi har idag över 1600 gymnaster från 3 år och uppåt aktiva i Täby, Vallentuna och Österåker. Vi har grupper från familjegymnastik till seniorlag som tävlar i SM.

 • Idrottskolan Nybohov

  Idrottskolan Nybohov

 • Viggbyholms IK

  1921 bildades den första idrottsföreningen i Viggbyholm, Täby. Det första sporterna som togs in i föreningen var Fotboll och allmän idrott. Föreningen hette då Viggbyholms IF. Efter som att föreningen utvecklades tog man senare in Bandy och även en del för teater. Där Bergtorps trafikplats ligger idag bedrev man verksamheten på en liten plan. Man förstärkte fotbollslaget med sommargäster till vänskapsmatcher och det var god stämning i föreningen.

  Då Bergtorpsplanen var för liten för seriespel övade man andra idrotter mer men trots det stängdes föreningen ner 1928. Återigen 1930 väcks verksamheten till liv då en grupp unga beslöt sig för att återuppliva den gamla föreningen. Namnet som sattes var då Viggbyholms SK och det var vid denna tidpunkt en sen Oktoberkväll 1930 som man idag räknar med att Viggbyholms IK grundades.

 • IFK Stockholm

  IFK Stockholm är en idrottsförening i Stockholm. IFK Stockholm bildades den 1 februari 1895 och var den allra första av de många kamratföreningarna runt om i Sverige.

 • Rönninge SK

  Rönninge SK är en sportklubb i Rönninge, Sverige. Damlaget i fotboll spelade i Sveriges högstadivision sex säsonger mellan Division I 1982 och Division I 1987

 • Värmdö HC

  Värmdö Hockey Club (Värmdö HC) är en svensk ishockeyförening i Värmdö. Värmdö Hockey Club bildades år 1975 med dåvarande namnet Gustavsberg/Värmdö. Laget spelar 2012/2013 i division 2 i ishockey (fjärde ligan) efter att ha gått upp 2010/2011 från division 2 i ishockey och sedan året efter 2011/2012 åkt ner igen.Nacka HK spelar i division 1 i ishockey, som med sitt läge i grannkommunen betraktas som ärkerivaler.

 • Ulriksdals IF

  Ulriksdals IF er en Svensk klubb som holder til i Stockholm Län klubben ble stiftet i 1930

 • Tungelsta IF

  Tungelsta IF er en Svensk klubb som holder til i Stockholm Län klubben ble stiftet i 1921

 • IFK Österåkers Vikings Hockey

  IFK Österåker Hockey har en lång historik och tradition av ishockey både gällande elit- som breddidrott. På slutet av 60-talet och början av 70-talet spelade vi ett antal år i den dåvarande näst högsta divisionen i Sverige. Harald Wallin var samtidigt heltidsanställd tränare på gamla "månskensrinken" Kungsängens IP, och tillika ensam ansvarig för samtliga ungdomslag. Senast 1994 var vi uppe i division 1 och tampades med de riktigt "stora" grabbarna.

 • Kallhälls IF

  Kallhälls IF är en ishockeyklubb från Kallhäll, nordväst om Stockholm. Föreningen har ett damlag i Damettan östra, ett herrlag i Hockeyfyran Norra Stockholm samt ett veteranlag.

 • IFK Lidingö Ishockey

  Lidingö Vikings HC är en ishockeyklubb från Lidingö i Stockholms län. Ursprungligen bildades IFK Lidingö 1932 och ishockey i föreningen kom igång någon gång i slutet av 1940-talet. 1985 delades IFK Lidingö upp i olika f öreningar efter idrottsgren. Den nya ishockeyföreningens namn blev Lidingö HC

 • Tallkrogens IF

  Tallkrogens IF är den lokala fotbollsklubben för barn i Tallkrogen och Gubbängen