• BK Velo

  Vår förening bildades 1927, men klubben fanns redan år 1924. Det var det året som Hässleholms IF, med smed Winberg i spetsen, startade en brottningssektion inom HIF. Efter tre år bildade brottarvännerna en egen förening som döptes till BK Velo. Det är denna förening som är ”vår” förening! Vår förste ordförande hette Karl Erik Schön, Våra träningar bedrevs på Björksäters loft. En av de första i föreningen som gjorde storbedrifter inom Svensk brottning kan nämnas Sture Wetterlöv. Åren gick med många framgångar.
  1991 gick föreningen ihop med Ballingslövs Brottarklubb. Detta samarbete varade i 10 år, men 2001 delades föreningarna. Samtidigt döptes föreningen om till Hässleholm Atlet & Brottarklubb men redan efter 5 år så återtogs namnet BK Velo och i år 2007 så firade klubben 80 år.

 • GK Stjärnan

  GK Stjärnan är en gymnastikklubb i Sjöbo. Gymnastik för barn, ungdom och vuxna samt vattengympa. Gymnastikklubben Stjärnan är en förening som bildades 1934.
  Vi har idag ca 400 medlemmar som är fördelade på 4 olika motionsgrupper samt barn och ungdomsgymnastik för barn födda 2015 och uppåt .

 • MISO Malmö

  MISO är en paraplyorganisation för Malmös idrottsföreningar. Vi arbetar för bland annat förbättring av föreningsbidragen, ett integrerat Malmö och utveckling av sportanläggningar och lokaler. Idrott åt alla är principen som gäller.

 • Hardeberga Bollklubb

  Hardeberga Bollklubb bildades år 1949. Og klubben holder i Skåne

 • Fortuna FF

  Fortuna FF er en Svensk klubb som holder til i Skåne Län. Klubben ble stiftet i 2007

 • Sörby Bois

  I Vinslöv finns även Sörby BoIS, som har haft framgångar inom tyngdlyftning. En av klubbens medlemmar, Benny Persson, har bland annat tagit SM-guld och vunnit junior-SM.

 • Eslöv IK Bowling

  Eslövs IK är en idrottsklubb från Eslöv i Sverige, bildad 1961

 • Harlösa IF

  Harlösa IF er en svensk fotballklubb i Harlösa. Klubben ble stiftet i 1918

 • Kullabygdens DFF

  Kullabygdens Damfotbollsförening (KDFF)
  Vi är en dam- och flickfotbollsklubb i Höganäs kommun (Kullabygden).
  Vi består av damspelare och "äldre" flickspelare från samarbetsklubbarna i Brunnby FF, Höganäs BK, Jonstorp IK, Vikens IK och Väsby FK

 • Bara Boule

  Bara Boule er en Svensk Boule Klubb som holder til i Svedala skåne Län. Klubben ble stiftet i 1977

 • Lönsboda GOIF

  Lönsboda GoIF er en idrettsforening i Lönsboda , Sverige , etablert 24. september 1930 som en fusjon ut av Lönsboda IF , Lönsboda GF , Lönsboda CK og Lönsboda Pingpongklubb . [1] De kvinners fotball laget spilte fem sesonger i den svenske toppdivisjonen mellom 1978-1982

 • Landvetter Wings

  Landvetter Wings er en Svensk klubb som holder til i Skånes Län..Klubben driver med Innebandy

 • Vindens BK

  Vindens BK er en Svensk Bowlingklubb fra Landskrona Skåne. Klubben ble stiftet i 2010

 • Spanska Akademin FF

  Spanska Akademin har som mål att ge den bästa fotbollsutbildningen i Sverige. Genom vårt unika träningsupplägg vill vi medverka till en bättre och mer hållbar svensk fotbollskultur.  Vi ska utbilda våra spelare till att bli såväl skickligare fotbollsspelare som goda sportsmän. Med utgångspunkt i respekt och disciplin lär vi våra spelare att spela som ett lag där varje position är av lika stor vikt för laget och dess framgångar. Vår spelmodell ska genomsyra alla våra lag och det ska synas att vi spelar en teknisk, organiserad fotboll med stort bollinnehav.

 • Osby IK

  Osby IK startade sin verksamhet 1967. Första året fick man spela och träna i Glimåkra, men 1968 blev Osby ishall klar. Då körde man igång ungdoms- och seniorverksamhet på hemmaplan. Ishallen kom till efter ideell och frivillig hjälp från många osbybor. Ett sätt att få ihop pengar var att sälja istårtor som man bakat.

  En av klubbens stjärnspelare i början av klubbens historia hette Kari Sillanpää. Osby fick sedan sin första transatlant, en kanadensare vid namn Richard Vadeboncoeur, som kom till säsongen 1972/73. Inför säsongen 1977/78 kom nästa transatlant, Stephen Jones, som stannade i klubben under tre säsonger

 • Engelholm IBC

  FBC Engelholm, tidigare IBC Engelholm är en innebandyklubb i Ängelholm i Sverige. Klubben, vars damlag gjort säsonger i Elitserien, bildades 1989 av bland andra Per Bengtsson.

 • Willands IBK

  Klubben grundades 1995 som Fjälkinge Innebandyklubb med pojkar födda 1982 som grund.
  Antal i serie spelande medlemmar: ca 210
  Hemmaarena: Kristianstad Arena, Nosaby Sporthall & Hammarhallen
  Klubblokal: Fjälkinge Kommunalhus, där vi har möten, spelarträffar, utbildningar och föreläsningar
  Herrlaget spelar i Div 1 Södra Götaland
  Damlaget i Div 1 Skåne
  Motionsträning för både män och kvinnor
  2014 slog Willands IBK sig samman med Kristianstad IBS och bildade därmed Willands Kristianstad IBK

 • Göinge HIF

  Göinge HIF er en Svensk Handicap Idrottsförening som holder til i i Skäne Län

 • Hyllinge Motorsällskap

  Hyllinge Motorsällskap är en motorsportklubb i Hyllinge i Skåne. Hemmabana är Ring Knutstorp. Sällskapet räknar sina anor till 1948, och började 1951 arrangera speedwaytävlingar på Hyllinge IP

 • Veberöds Innebandyklubb

  Veberöds Innebandyklubb er/Var en Svensk Innebandyklubb som holder til i som holder til i Skånes Län klubben ble stiftet i 1994

 • Strövelstorps IBK

  FBC Engelholm innebandyklubb tillhör en av Seriges största klubbar med en bred ungdomsverksamhet.

  FBC ENGELHOLM är en sammanslagning av de tidigare tre föreningarna IBC Engelholm, Strövelstorps IBK och Vejbyslätts IF innebandysektion. Bildandet av den nya föreningen genomfördes under våren 2008. Nyckelorden för FBC Engelholm skall vara Innebandy för alla.

 • Frosta IBF

  Frosta Innebandyförening

  bildades år 1993 och har till uppgift att verka för att bibehålla och öka intresset för innebandy i Höör med omnejd.

 • KFUM Innebandy Malmö Falcons

  KFUM Innebandy Malmö Falcons er en Svensk Innebandyklubb som holder til i Skåne Län klubben ble stiftet i 1995

 • Åkarp IBK

  Åkarp IBK

  Åkarps Innebandyklubb startades den 10/1 -1996.

  Vi är ca 200 medlemmar från 6 års ålder och uppåt. Vi har 3 flicklag och 4 pojklag i seriespel, poolspel och knatteliga. Vi har ett damlag i Division 2 samt ett motionslag för mixed. Våra hemmamatcher spelas i huvudsak i Dalslunds Idrottshall men numera också i Svenshögshallen i Arlöv.
  Vår klubblokal har vi i Dalslunds Idrottshall

 • Burlövs HF Innebandy

  Burlövs HF Innebandy er en Svensk klubb som holder til i Burlöv Kommun. Skåne Län klubben ble stiftet i 1996

 • Häljarp IF

  Häljarps IF er en svensk fotballklubb i Häljarp

 • Vv-84 Red Magic

  1984 Då bildades föreningen den 16 januari. Det var tio entusiaster som spelade innebandy tillsammans en gång per vecka i Västervångsskolans idrottshall i Billesholm..

  85/86 Går med i Svenska Innebandyförbundet, vilket leder till att föreningen måste byta namn till Västervång-84 Sportklubb. Men man beslutar att Vv-84 ska användas som officiellt namn i alla sammanhang.

 • Södra Sandby IBF

  IBK Lund som är en sammanslagning av SödraDal och Lugi IBF. SödraDal var en hopslagning av Södra Sandby IBF och IBK Dalby.[4]

 • Linderöds IF

  Linderöds IF er en Svensk klubb som holder til i Skåne Län. Klubben ble stiftet i 1929

 • Skånes Innebandyförbundet

  Skånes Innebandyförbund (SkIBF) är ett specialdistriktsförbund för organiserad innebandy i Sverige. Skånes Innebandyförbund bildades den 8 november 1983 och är det fjärde största distriktsförbundet i svensk innebandy. Förbundets kontor ligger på Malmö Arena i Malmö.

 • Limhamn Hockey

  Limhamn Hockey (även Limhamn HK) är en ishockeyklubb från Limhamn, strax utanför Malmö i Skåne. Klubben bildades i Klagshamns Folkets hus 9 december 1962. Under årens lopp har klubben slagits ihop med flera olika lag i regionen. 1969 gick man samman med Söders IF och hette under en säsong IK Skäret/Söder. 1997 gick man samman med ishockeysektionerna från Limhamns IF och Sundets IF samt med Fritiden IK och bildade Limhamns IK Skäret. 2004 tog man namnet Limhamn Limeburners HC som man behöll till 2013 då Limeburners ströks. Numer heter man Limhamn HK eller i dagligt tal Limhamn hockey

 • Skurups IBK

  Skurups Innebandyklubb er en Svensk Innebandyklubb som holder til i Skäne Län klubben ble stiftet i 1994

 • IBS Svedala

  IBS Svedala er en Svensk Innebandyklubb som holder til i Skäne Län klubben ble stiftet i 1997

 • Kvidinge IF

  Kvidinge IF er en svensk fotballklubb i Kvidinge, lokalisert i Åstorp kommune , Skåne fylke .

 • Røke IBK

  1989
  Röke IBK bildas  2000/2001
  Herrarna vinner division 3 Skåne

  Damerna slutar 2:a i division 2 och går upp i division 1  2001/2002
  Damerna åker ur division 1  2002/2003
  Herrarna vinner division 2 Södra Götaland  2003/2004
  Herrarna vinner division 1 som nykomling och får kvala till Elitserien (Nuvarande SSL)
  Artikel
  Kvalresultat

  2007/2008
  Herrlaget vinner klubbens första Skånemästerskap på seniorsidan

  2008/2009
  Herrlaget vinner sitt andra raka Skånemästerskap på seniorsidan

  2009/2010
  Röke IBK och Hässleholms IF slår ihop sina innebandyverksamheter

 • Vegeholms IF

  Vegeholms IF är den nordligaste idrottsföreningen i Helsingborgs kommun förlagd i Utvälinge. Den har en lång och gammal tradition då den har anor från 1920-talet och officiellt grundades 1934. Under åren har den styrts av olika ordförande, både spelande och icke spelande. Vår nuvarande ordförande, Erik Brunnström, har spelat i laget i många år och känner speciellt varmt för vår idrottsförening

 • Gårdarike innebandy

  Gårdarike Innebandy - I dagsläget
  Idag är Gårdarike en etablerad klubb i Skåne. Föreningen bedriver verksamhet på 2 hallar i Vellinge kommun under högsäsongen. Aktiviteten i hallarna pågår alla dagar i veckan under perioden augusti till maj. Antalet medlemmar är idag uppe i en bra bit över 250 personer. Gårdarike har en egen klubblokal där även kansliet är beläget

 • IBF Backalirarna

  IBF Backalirarna, svensk innebandyklubb. Föreningen bildades i mars 1997 som en kvartersförening i stadsdelen Kirseberg i Malmö.

  IBF Backalirarna gick säsongen 2008/2009 upp i den nya föreningen Malmö FBC.

  På ungdomssidan hade föreningen stora framgångar. Ett flertal distriktsmästerskap vanns och i februari 2005 vann de 13-åriga tjejerna SM-silver i sin åldersklass.

  Vid den Skånska idrottsgalan 2003 blev IBF Backalirarna nominerade och uttagna till final i klassen "Skånes bästa barn- och ungdomsverksamhet".

  IBF Backalirarna hade sin hemmaplan och sitt kansli i Kirseberg sporthall, som man även ansvarade för driften åt Kirsebergs stadsdelsförvaltning.

 • Palmstadens Idrottsklubb

  KLUBBFAKTA PALMSTADENS IK
  Bildades: 1986. Den 5:e maj 2002 slogs Trelleborgs IBK (1986) och Palmstadens IK (1995) ihop.

  Klubbfärger: Hemmadress: Svart tröja, svarta shorts, svarta strumpor.
  Bortadress: Vit tröja, svarta shorts, vita strumpor.

  Klubbmärke: Palmerna

  Hemmahall: Söderslättshallen i Trelleborg

  Publikrekord: 889 st, Palmstaden IK - FC Helsingborg 5-11 (2010-01-13, Söderslättshallen - A-hall)

 • Hörja IF

  Hörja IF er en Svensk klubb som holder til i Skånes Län. Klubben ble stiftet i 1951

 • IF Lejonet

  År 1966 slogs de två föreningarna IFK Landskrona och IF Luton samman och bildar idrottsföreningen IF Lejonet.

  Värdegrund.
  ”Föreningens ändamål var att genom utövning av
  idrott och friluftsliv verka för höjande av
  medlemmarnas andliga och fysiska fostran samt för
  främjande av god kamrat- och idrottsanda”

  Idag har vi nått upp till…

  250 aktiva spelare , fördelat på 10 lag.
  (Hockeyskola 10,09,08,07,06,05,04,03,02

  En av södra Sveriges mest framgångsrika klubbar när det gäller att locka till sig nya utövare.

 • IFK Helsingborg

  IFK Helsingborg är en kamratförening i Helsingborg, grundad 1896. Föreningen har under året innefattat ett flertal idrottsgrenar, men numera ligger fokusen på friidrott, skidåkning, tennis, bowling, konståkning, volleyboll och triathlon

 • Tyringe Skid & Skidskosällskap

  Den 17 december 1936 beslöts att bilda en ny förening i Tyringe. En förening som skulle ha sin tonvikt på året runt sporter. Under vinterhalvåret kom skid- och skridskoåkning att vara dominerande inslag i verksamheten. Skridskoåkningen kom att gestaltas av något, som vi idag skulle benämna bandy. Förutom de redan nämnda sportaktiviteterna beslöts att klubben även skulle ha en orienteringssektion och en som skulle syssla med Allmän idrott, eller som vi idag skulle säga friidrott. Den senare delen av verksamheten blev aldrig verksamhet och skärmletandet inleddes först sex år senare, varför den dominerande verksamhetstiden kom att bli under vinterhalvåret

 • GW Landskrona HK

  GW Landskrona HK er en Svensk Handboll klubb fra Skåne Län

 • Ängelholms GF

  Ängelholms GF er en Svensk Gymnastikk Förening som holder til i Skåne

 • Båstads GIF

  Båstads GIF är en idrottsförening som grundades 14 maj 1913, och har omkring 500 medlemmar. Verksamheter i föreningen är fotboll, innebandy och friidrott.

 • Bjuvs Brukshundsklubb

  Brukshundklubben i Bjuv bildades 1958, först som en fristående sektion inom Helsingborgs brukshundklubb, och sedan 1971 som en egen klubb - Bjuvs brukshundklubb. Vår stuga och appellplan hittar du i gruvområdet i Bjuv.

  Klubben har idag ca 230 medlemmar och ett antal duktiga instruktörer som hjälper såväl nyblivna som mer vana hundägare i deras utveckling tillsammans med sin hund.

 • Bjuvs Ungdomsorkester

  Bjuvs Ungdomsorkester Bjuvs

 • Brunnby FF

  Brunnby FF grundades 1935 och har cirka 250 aktiva medlemmar.

  Brunnby Fotbollsförening verkar för att:

  - skapa en bred ungdomsverksamhet för både pojkar och flickor där alla är välkomna till den lokala idrottsplatsen.

 • Bjärnums GoIF

  Bjärnums Gymnastik o Idrottsförening bildades den 2 december 1918. I de första stadgarna hade man bl.a. antagit: "att man skulle samarbeta i gymnastik och brottning under vinterhalvåret och öva i bollspelning och alla slags idrott under sommaren". Fotbollen stod alltså på programmet redan från starten. I början hade föreningen ingen egen plan utan mark till denna inhandlades först 1922. Då köptes 10 000 kvm till priset 25 öre kvm. Detta område finns inom det nuvarande

 • Bålinge Boll och IK

  Bålinge Boll och IK er /var en Svensk klubb som holder til i Skånes län,klubben ble stiftet 1928

 • Genarps IF

  Genarps IF!

  Vi i föreningen har ägnat oss åt idrott i Genarp sedan vi bildades 1931. Under många år har vi huvudsakligen varit aktiva inom fotboll och boule men 2014 utökade vi utbudet till att även omfatta löpning.

  Våra hemmamatcher spelar vi på Ekevallen och på Dalby IP.
  Välkommen dit för att titta på fotboll eller ta en löprunda på natursköna Risen.

 • Billeberga GIF

  Billeberga GOIF (Gymnastik och Idrottsförening) som i dagligt tal bara blivit GIF bildades av ett gäng idrottsintresserade ungdomar den 9:e juni 1932.

  Idrottsverksamheten var stor med tre fotbollslag (A-, B- och juniorlag), friidrott samt cykeltävlingar.

  1933 deltog Representationslaget i Småklubbarnas fotbollsserie och spelade sina hemmamatcher på Lilla Hällstorp där man arrenderade mark av patron Birch-Jensen.

  1934 anslöt man sig till Skånes Fotbollsförbund.

 • Billesholms GIF

  Billesholms Gymnastik och Idrottsförening, bildad 19 september 1919, är en idrottsförening i Billesholm två mil utanför Helsingborg, som bedriver fotboll och gymnastik. Föreningen har även haft bordtennis på programmet under vissa perioder.

 • Höllvikens Tennisklubb

  Höllvikens TK är en tennisklubb från Höllviken. Tennisklubbens område ligger precis vid havet och består av 5 utebanor med "Båstadgrus" 150 meter från sandstränderna i Kämpingebukten. En hall finns också med tre banor varav två är nyrenoverade med underlaget latex-ite.

  Höllviken har arrangerat JSM (Svenska juniormästerskapen) två gånger, 1976 och 1998.

  Det finns många storspelare som har tillhört klubben såsom: Jonte Sjögren f.d. DC-kapten och Mats Wilander coach, under 1980-talet tillhörde klubben på 1960- och 1970-talet

 • H43

  H43 Lund är en handbollsklubb från Lund, bildad 1943 av en skolklass och dess idrottslärare, Yngve Wallmer. Hemmamatcherna spelades först Idrottshallen i Lund, sedan Sparbanken Skåne Arena

 • Genarps Skytteförening

  Genarps skytte SF
  Vi skjuter luftgevär skytte i medborgarhusets.
  7 år och uppåt.
  Vi har skjutförbud på vår bana 300m skjuter i Rev.
  Hör av er vid frågor!

 • GoF IF

  Gårdstånga och Flyinge Idrottsförening, allmänt känd som GoF IF, bildades 1984 genomen sammanslagning av de båda lokalkonkurrenterna Gårdstånga IF och Flyinge IF. De båda moderföreningarna bildades 1945 respektive 1950, vilket vittnar om klubbens långa historia i bygden. Klubbarna har genom åren hållit påmed olika idrotter (fotboll, friidrott,bordtennis, innebandy mm) men idag är det enbart fotboll som gäller.

 • Bolton IK

  Bolton IK er en Svensk klubb som holder til i Skånes Län Landskrona. Klubben ble stiftet i 1963

 • Bunkeflo IF

  Bunkeflo IF (BIF) var en fotbollsklubb i Bunkeflostrand utanför Malmö. Klubben bildades 1945 och efter att ha varit en traditionell småklubb gjorde man under slutet av 1990-talet och början av 2000-talet en snabb vandring i seriesystemet med division 3-debut 1999 och division 2-debut 2003

 • IK89 Klippans Innebandyklubb

  Föreningen bildades 1/9-1988 enl. SKIBF. Skickade ansökan till SIBF 1989-03-18 o fick bekräftat från SIBF 1989-04-10 och med namnet IK89. 2002 ändrades namnet till Åby IBK genom en omröstning i föreningen.  Föreningen har en bred ungdomsverksamhet och där målsättningen är, att könsfördelningen skall vara 50/50.  Verksamheten gällande matcher och träningar bedrivs huvudsakligen i Idrottshallen i centrala Klippan.  Åby IBK i Klippan är bara en av de tusental föreningar i Sverige som bedriver en aktiv och omfattande verksamhet.  Vår förening är en liten del av detta unika föreningsliv i Sverige som omfattar en stor mängd människor som arbetar oerhört mycket för att ge oss alla enbättre fritid, hälsa och social gemenskap. Vi är en stor förening, som under mer än 20 år bedrivit innebandy.

 • Jonstorps IF

  Jonstorps Idrottsförening. En idrottsförening med säte i Jonstorp i Höganäs kommun. Klubben bildades den 29 mars 1933.

 • Tosteberga/Nymölla IF

  Tosteberga/Nymölla IF

  Tosteberga IF bildades den 22 juli 1934 på initiativ av bland annat Bertil Bodelsson. Det historiska mötet hölls i Ordenshuset i Tosteberga