• Sportsfiskeklubben Blåknuten

  SFK BlåKnuten är en ideell förening för intresserade sportfiskare i Umeå området. Föreningen har funnits sedan 1971 och har ca 400 medlemmar och är en av Umeås sju fiskeklubbar. SFK BlåKnuten är öppen för alla fiskeintresserade.

 • SK Lejon

  SK Lejon är en ishockeyförening från Skellefteå. År 1997 bytte föreningen namn från Lejonströms SK till SK Lejon

 • Vindelns Hockeyförening

  Vindelns Hockeyförening er en Svensk Hockey Förening som holder til i Västerbottens Län

 • Nordmaling Kommun

  Nordmaling (sørsamisk Nordmelikse el. Novlemaanege) er et tettsted og kommunesenter i Nordmaling kommune i Västerbottens län i landskapet Ångermanland i Sverige. I 2010 hadde tettstedet 2 546 innbyggere.

 • Västerbottens Idrottsförbund

  Västerbottens Idrottsförbund Västerbottens er et av de Svenske Idrottsförbund

 • IBK Dalen

  IBK Dalen, innebandyklubb i Umeå, bildad 1990, med både dam- och herr representerade i högsta serien; Svenska Superligan. Föreningen har cirka 750 medlemmar och 33 lag i seriespel. Hemmaarenan är UDOMiNATE Arena för damlaget och EXEL Arena för herrlaget samt Musköten för juniorer/ungdom. Publikrekordet är på 2700 personer i EXEL Arena (fullsatt).

 • Tavelsjö AIK

  Tavelsjö allmänna idrottsklubb (TAIK) är en idrottsförening från Tavelsjö i Umeå kommun.

  1963 ombildades föreningen och bytte då namn från Tavelsjö IF till Tavelsjö AIK. Klubbmärket symboliseras av Tavelsjöodjuret. Klubbens färger är röd, blå och vit.

  Klubben äger sin egen idrottsanläggning Klacken. Där finns fotbollsplaner, klubbstuga med omklädningsrum och elljusspår.

  Tavelsjö AIK har genom åren haft ett flertal olika idrotter i sin organisation. Fotboll är och har varit den största med ett flertal lag. Både herrlaget och damlaget hade sina största framgångar i början på 1990-talet då herrlaget var i division III och damlaget i division II under ett antal år. Klubben har fostrat två allsvenska fotbollsspelare, Jesper Blomqvist, som spelade allsvensk fotboll med IFK Göteborg och Djurgårdens IF och Björn Nilsson som spelade med Umeå FC i fotbollsallsvenskan 1996. Jesper Blomqvist spelade även i landslaget och har spelat med flera europeiska klubbar.

  Andra idrotter i klubben har varit orientering, längdskidor, ishockey och bordtennis

 • Ersboda Sportklubb

  Ersboda SK (ESK) bildades 1986 i stadsdelen Ersboda i norra Umeå. Klubben började som en kvartersklubb med bred ungdomsverksamhet, men har i dag även a-lag i fotboll och innebandy på högre nivå. Tidigare hade ESK även en handbollssektion, som dock numera frigjort sig och verkar under namnet Umeå HF.

  Ersboda SK arrangerar bland annat Ersbodacupen i fotboll, som spelas inomhus i Noliahallen under vårvintern samt Trettondagscupen i innebandy.

 • Gunnarns IK

  Gunnarns IK er en Svensk klubb som holder til i Västerbottens Län klubben ble stiftet i 1931