• Upplands Bordtennisförbund

  Upplands Bordtennisförbund er et av de Svenske Bordtennisförbundene

 • Upsala Segel Sällskap

  Upsala Segel Sällskap, USS, är ett segelsällskap från Uppsala, bildat 1907. Sällskapet har 1000 medlemmar och 550 registrerade båtar.

  Dess hamn är belägen vid Skarholmen i Ekoln (norra Mälaren)

 • Skuttunge SK

  Skuttunge Sportklubbs herrlag består av grabbar som bor eller har bott i Skuttunge samt deras kompisar. Vi har två fina gräsplaner som med ideellt arbete hålls i fint trim.
  Vi avslutar alltid säsongen med en fotbollsgala, i samband med klubbens årsfest. Där premieras de som visat framfötterna under säsongen.

 • Rånäs 4H

  Rånäs 4H är en svensk idrottsförening från Rånäs och som bildades 1956. Klubben har flera olika sektioner, bland annat en friidrottssektion med flera svenska mästare genom tiderna, bland annat Maria Akraka. Till klubbmedlemmarna räknas bland andra Anna Rahm (hel- och halvmarathon), Anneli Fransson (5000 och 10000 m), Ulrika Johansson (800, 1500 och 3000 m) och Helena Olofsson (hel- och halvmarathon),Niklas Österberg, Janne Holmén och Fredrik Swahn (5000-10000 m).

 • Upplands Innebandyförbund

  Upplands Innebandyförening er et av de Svenska innebandyförbundetene i Sverige

 • Grimsta AIK

  Föreningen bildades januari 2004 i ambition att bli en ledande innebandyförening i Upplands Väsby och att ganska omgående inlede nyrekrytering något som då var en bristvara i kommunen gällande innebandy. Färgen var vit/röd och man började genast växa som innebandyförening.

 • Storvreta IBK

  Storvreta IBK är en innebandyklubb från Storvreta utanför Uppsala med IFU Arena som hemmaplan. Klubben bildades 1989 och är Sveriges fjärde största innebandyklubb med 711 licensierade spelare (15 november 2006)[1] och 1700 medlemmar. Varje år arrangerar klubben världens största innebandyturnering: Storvretacupen

 • Örsundsbro IF

  Örsundsbro IF är en förening med ca 800 medlemmar vi arbetar med ideella krafter för att erbjuda Örsundsbros invånare en hälsosam och meningsfull fritid. Det barn och ungdomar som prioriteras i vår verksamhet, men även vuxna ska på ett enkelt sätt kunna upprätthålla en god kondition utan att behöva lägga mil och timmar i bil.

  Örsundsbro IF välkomnar alla, oavsett kön, ålder, ursprung och färdigheter. Vi ska bedriva breddidrott och det är vårt viktigaste budskap till ungdomsledare i Örsundsbro IF.
  Föreningen har idrottsaktiviteter inom fyra områden:
  Fotboll
  Handboll
  Gymnastik
  Innebandy
  Aktivitets grupp (Ungdomskvällar, fiket och samkväm)

  Alla aktiviteter genomför vi i och runt idrottslokalen på Åvallen Örsundsbro.

 • Tierps Volleyballklubb

  Klubben bildades 1983 och har 20 år i Elitserien bakom sig där främsta merit är SM-silver 2005. På ungdomssidan har vi pojkar och flick

 • Björklinge Sportklubb

  Björklinge Sportklubb er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län

 • Team Tensta

  Team Tensta er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län klubben ble stiftet i 1973

 • Frötuna IBF

  Frötuna IBF har sin verksamhet i Uppsala även om namnet antyder något annat. Frötuna IBF bildades 1988 och är en av de äldsta klubbarna i Uppland. Föreningen bestod då bara av ett herrlag. Sedan dess har verksamheten utökats. Nu har vi även, damlag, ungdomslag och motionsgrupper. Vi bedriver även Bollek och Innebandylek för de yngsta.
  Föreningens huvudsakliga upptagningsområde för ungdomarna är Sävja-och Danmarksområdet
  All ungdomsverksamhet bedrivs i Sävja sporthall och Uppsävjaskolans gymnastiksal.
  Vi är även medlem i Uppsala Innebandyallians
  Föreningen anordnar en innebandycup varje år. Uppsala-Cupen är den äldsta cupen som fortfarande spelas i Uppsala.
  Den spelas i början av april

 • IK Nordia

  IK Nordia är en ideell förening, bildad 1:a januari 1970 genom sammanslagning av klubbarna Wilö IS, Litslena IF och Grillby BK.


  I dagsläget har vi fotboll, innebandy och gymnastik på programmet (läs mer under respektive rubrik), för både barn och vuxna. I gymnastiken ingår gruppträning med många pass att välja mellan, och Hopp&lek för yngre barn.  Historiskt sett har man även ägnat sig åt ishockey, bordtennis, skidor, tennis och varpa. Tills nyligen har det även funnits en framgångsrik handbollssektion.

 • Uppsala Tyngdlyftningsklubb

  Upsala Tyngdlyftningsklubb! I universitetsstaden Uppsala finns den lilla men anrika tyngdlyftningsklubben UTK

 • Blidö IF

  Blidö IF er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län klubben ble stiftet i 1963

 • Bahco BK

  Bahco BK er en Svensk klubb som holder til Bowling klubb som holder til i Upplands Län

 • Alunda Innebandy

  Alunda Innebandy er en Svensk klubb som holder til i Uppsala Län

 • Månkarbo IF

  År 1922 bildades Månkarbo idrottsförening (MIF). Det var fotboll som var den dominerande sporten redan från början. Första fotbollsplanen anlades vi Postboda, en bit utanför Månkarbo. Samma år som klubben firade sitt tioårs-jubileum vann man den nordvästra upplandsserien. När den nuvarande E4 skulle dras fick klubben inte längre hyra marken vid Postboda, men redan året därpå, 1937, hade man en ny idrottsplats iordningställd som var belägen strax söder om den nuvarande platsen. 1938 köpte klubben marken där den än idag ligger kvar. Det planerades även för en dansbana på området. Det hela stod klart 1942, både med den inbyggda dansbanan och idrottsanläggningen.

  Förutom fotboll hade man en udda sport som sparkstöttingsåkning men det var längesen nu. Två år efter klubbens bildande fanns även skidor på programmet. Fotboll och skidor har sedan dess varit de sporter som utövats under hela klubbens historia. Ett elljusspår anlades 1965 i Månkarbo och därmed fick även skidsektionen vind i seglen. Framgångarna i skidspåren kom i och med detta. Det var först och främst bland juniorer och bland skolungdomar där det blev framskjutna placeringar. Men även bland seniorerna fanns det respekterade namn i uppland.
  Ishockey fanns också på programmet ett tag. 1958 så anlades en rink bredvid fotbollsplanen och redan samma år deltog man med ett lag i seriespel. Men det blev en kortvarig sejour. Redan efter tre års seriespel lade man ner verksamheten. Istället gjordes rinken i ordning för skolungdomar och andra "vanliga" skridskoåkare.

 • Films SK

  Films SK, eller Films Sportklubb, är en idrottsförening från Film i Uppsala län, med en fotbolls- och en handbollssektion. Föreningen bildades av 24 idrottsentusiaster den 10 augusti 1933.[1] Föreningen slogs 2012 samman med IFK Dannemora/Österby till Film/IFK D-Ö men återtog 2014 namnet Films SK.[2

 • IK Rex

  IK Rex er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län. Klubben ble stiftet i 1909

 • Norrtälje Sport Centrum

  Norrtälje Sport Centrum

 • IBK Nyby

  FBC Uppsala är en innebandyklubb som grundades 2009 genom att Nyby IBK, Årsta IK Sten Sture BK slogs ihop. Damlaget spelar i Svenska Superligan. Herrlaget har spelat i näst högsta divisionen

 • Frösunda SK

  FSK är en förening som bildades 1935 och vi har en egen anläggning, Björkvallen. Där finns även en till relativt ny plan, Elkyvallen, som är anlagd på hyrd mark. Det är alltså föreningens egen anläggning och inte kommunens som i många andra fall.
  Allt arbete som sker på Björkvallen och inom föreningen är ideelt.

 • Marma Mehede IF

  Marma Mehede IF er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län. Klubben ble stiftet i 1985 ?

 • Kungsängens SK

  Kungsängens SK er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län. Klubben ble stiftet i 1978

 • Ununge IF

  Ununge IF er en Svensk klubb i Hallstavik i Upplands Län

 • Upplands Ekeby IF

  Upplands-Ekeby IF bildades 4:e juni 1950 i Gillinge.Klubben holder til i Upplands Län

 • Tensta GIF

  Tensta GIF er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län. Klubben ble stiftet i 1934

 • Häverödals SK

  HÄVERÖDALS SK DAM- & FLICKFOTBOLL

  Hemmaplan: Lundåsvallen i Hallstavik.

  Häverödals Sportklubb bildades 1932.

  Damfotbollen startades 1977.

  ICA-Cupen startade 1983.

  Damsektionen bildades 2:a maj 1983.

  Publikrekord på Lundåsvallen: 258 personer. Största publiksiffran 6129 mot Varna i Bulgarien.

  Flest matcher med HSK har Lillan Sjöström 368 följd av Heli Karlsson 367.

  Mest kända spelaren från HSK: Jane Törnquist.

  1986 spelade HSK i Div 2, då näst högsta serien.

  2000 vann HSK JDM efter att ha slagit Bälinge IF i finalen.

 • Strömsbergs IF

  Strömsbergs IF er en svensk fotballklubb i Tierp i Uppsala fylke

 • Upsala IF

  Upsala Idrottsförening är en idrottsförening från Uppsala i Uppland (Uppsala län) i Sverige, officiellt bildad 1907 (då föreningen inträdde i Riksidrottsförbundet, RF). Föreningens härkomst räknas dock mer riktigt till 11 december 1904 då IF Swithiod och Erikslunds IK gick samman under namnet Allmänna Idrottsklubben, Uppsala. RF vägrade emellertid föreningen inträde eftersom namnet Allmänna Idrottsklubben även bars av en förening från landskapets södra delar, närmare bestämt AIK från Solna. Föreningen bytte därför namn till Upsala IF 1907 och inträdde i RF.

 • Funbo IF

  Den 10 oktober 1934 samlades några Marielundsungdomar för att besluta om bildande av en idrottsförening i Marielund." Så börjar styrelseprotokollet från det första mötet som så småningom resulterade i Funbo idrottsförening. Man beslöt då att starta en idrottsförening med namnet Marielunds idrottsförening.

  Vid ett möte den 8 mars 1936 hade man bytt namn till Sportklubben Mariehof vilket den fick heta fram till årsmötet den 24 november 1937. Då beslutade man att byta namn till Funbo IF. Funbo IF levde sedan vidare till den 15 november 1938.

  Nästa protokoll är från ett årsmöte den 6 januari 1945. Berodde uppehållet möjligen på kriget ? Hur som helst finns även ett protokoll från den 25 december 1946. Då fanns ett A-lag och B-lag i Bandy. Därefter är det ett uppehåll till den 16 september 1949 då F.I.F slogs ihop med F.B.T.K med bandy och bordtennis på programmet. Det finns därefter protokoll fram till den 15 oktober 1952 då det åter blir ett uppehåll.

  Ett protokoll från årsmötet den 10 februari 1955 är den äldsta noteringen som berör Funbo idrottsförening i dess nuvarande skepnad - sedan dess har föreningen fortlevt.

 • Skyttorps IF

  Skyttorps IF bildades på våren 1921. Men den första fotbollsmatchen spelades redan sommaren 1920 mot Viksta - resultatet är dock höjt i dunkel. Kanske berodde detta på att man i pausen gick hem till en av spelarna, Herbert Karlsson, för att dricka kaffe. Den första fotbollsplanen låg ute på myren, på höger sida sett från Skyttorp. Under åren har planen sedan flyttats till olika platser för att slutligen hamna vid Örvallen 1931. 1974 byggdes nuvarande omklädningsrum - renoverade 1981 - och grusplanen anlades 1990. Fotbollens gyllene tid var i mitten av 40-talet då klubben spelade i dåvarande div 3 under en säsong och även spelade DM-final. Damfotboll startade klubben med 1970 där meriter som spel i div 2 (1982,1984) samt avancemang till 16-delsfinsl i Svenska cupen 1982 kan räknas in. 1996 lades damfotbollen ner men återupptogs igen 2002. Tyvärr har vi inte längre något damlag.
  Klubben har nu tre ungdomslag i åldrarna P/F 07-08, P/F 09/10 och P/F 11/12

  Inom klubben finns också en bordtennissektion samt en skidsektion. Under åren har klubben också haft aktiviteter i friidrott, handboll, cykel, bandy, ishockey, orientering samt innebandy.

 • Bålsta IK

  Bålsta Idrottskamratar er en Svensk klubb som holder til i Upplands Län

 • Estuna IF

  Estuna IF bildades 1932 och tre år senare stod fotbolls-och idrottsplanen Tunavallen färdig. Ca 3000 personer kom på invigningen. Under årens lopp har följande aktiviteter funnits i föreningen: Fotboll, skidor, friidrott, bordtennis, bandy, handboll, innebandy och motionsgymnastik.

  I dagsläget 2018 återstår endast friidrott (3 grupper) skidor, barngymnastik och motionsgymnastik. Tunavallen kommer att hyras för hundsport. Föreningen har goda träningsmöjligheter i form av Sporthall, elljusspår och en mindre friidrottsanläggning. F.n. är medlemsantalet ca 200 st (2017)

 • Gamla Upsala SK

  Gamla Upsala SK (Gusk), är en idrottsförening från Uppsala i Uppsala län i Sverige. Gamla Upsala SK bildades den 24 april 1947. Föreningen har sitt huvudsakliga upptagningsområde i stadens nordöstra stadsdelar (Gamla Uppsala, Löten och delar av Gränby). Verksamheten bedrivs i huvudsak på Gamlis IP men för seriematcher används mestadels Lötens IP. I herrfotboll har Gusk etablerat sig Uppsalas näst främsta lag under 2000-talet, med spel i division 2 säsongerna 2004-2005 och sedan 2009. Säsongen 2004 var Gusk t.o.m. bäst i staden då laget slutade två placeringar före Sirius. Lagets främsta placering är en andraplats säsongen 2014. Även damlaget gör anspråk på titeln näst bäst i Uppsala, säsongen 2018 återfinns laget i division 1 norra Svealand. Tävlingsdressen består av gul tröja och svart byxa

 • Vätö IK

  Vätö IK er en Svensk klubb som holder til i Uppland. Klubben ble stiftet i 1946