• Gustafs GoIF

  Gustafs GoIF
  Gustafs Gymnastik och Idrottsförening (Gustafs GoIF) är en förening där ungdomar och vuxna kan utöva olika idrotter. Föreningen har sektioner med fotboll, handboll, badminton, judo och en liten skid- och friidrottssektion. Fotbollssektionen för ungdomar är den största med ett par hundra aktiva ungdomar och ledare, från 5-6 år och uppåt. Handbollen har på senare år haft en stark utveckling på flicksidan där det nu finns lag ända upp i 13-14 års ålder.  Föreningen har anor sedan början av 1900-talet och fick sitt nuvarande namn den 17 mars 1938, då Gustafs Idrottsförening och Gustafs Gymnastiksällskap slogs samman till en gemensam förening. Under åren har även andra idrotter utövats, exempelvis gymnastik, orientering, innebandy och bordtennis. Gustafs GoIF förknippas idag ofta med damfotbollslaget eftersom de spelat i de högre serierna under senare år, men föreningens huvudsakliga verksamhet är dock ungdomsverksamheten.

 • Leksand Baseboll och Softboll

  Leksand Baseboll och Softboll er en Svensk klubb som holder til i Dalarne Län

 • Hulåns IF

  Hulåns IF er en Svensk klubb som holder til i Dalarne Län. Klubben ble stiftet i 1932

 • Sollerö IF

  Sollerö IF, Sollerö Idrottsförening, bildades 1922 på Sollerön. Föreningen är uppdelad i sex sektioner för bordtennis, cykelsport, fotboll, orientering och rodd, med mera. Den organiserar cykeltävlingarna Solleröloppet och Siljan Runt. Föreningen arrangerade cykel-SM bland annat år 2000, samt 2002, 2004 och 2006 samt 2011.

 • Domnarvet Brottarklubb

  Domnarvets Brottarklubb

  Den 24 maj 1961 startades DBK av bl.a. en från Stockholm hemvändande brottarveteran; Gustaf B Jansson från Islingby, då 69 år gammal. Han hade i sin ungdom brottats i Domnarfwets GoIF:s brottarsektion, som saligen insomnade under 1940-talet. I Stockholm hade han varit med och startat Spårvägens brottarklubb och där varit aktiv som ledare och domare. En tidningsnotis om att en brottarklubb skulle bildas i Borlänge fick honom att åter kliva in i hetluften som sekreterare och tränare.

  Fram till sin död i början på 70-talet missade han aldrig frivilligt en träning eller tävling.

 • IFK Ludvika

  IFK Ludvika är en idrottsförening från Ludvika i Dalarna, Sverige. Klubben håller främst på med fotboll, numera mest för damer, och grundades 1946. Hillängens IP är deras hemmaplan. Klubbens fotbollslag blev 2007 klara för spel i division 2.

 • Islingby Ik

  Islingby IK er en svensk fotballklubb i Borlänge

 • Envikens IF

  Envikens IF är en idrottsförenings som grundades 1932 i Enviken, strax utanför Falun. Föreningen har över 700 medlemmar och är aktiva inom innebandy, fotboll, skidor, armbrytning, gym och motionsidrott.

 • IK Rommehed

  Klubben är en sammanslagning av de tre tidigare klubbarna IF Tunabro, Kvarnsvedens GoIF och IK Rommehed. Tunabro hade spelat i högsta serien tre säsonger 1971/72-1973/74, och åkte 1976/77 ur dåvarande division 1 västra ner i division 2, tredje högsta divisionen där de båda grannklubbarna spelade

 • Skedvi/Säters IF

  Skedvi/Säter IF är ett hockeylag från Säter i Dalarna. Föreningen grundades 2001 genom en sammanslagning av Säters IF och Stora Skedvi IK. Laget spelade i Division 1 säsongerna 2012/2013 och 2013/2014. Sedan 2014 spelar man i Hockeytvåan och har ännu inte lyckats ta sig tillbaka till Hockeyettan

 • Mora IK

  Mora IK, Mora Hockey er et ishockeylag i Mora i Sverige som spiller i SHL. Klubben ble dannet i 1935 etter initiativ fra Gunnar Faleij. Klubben har et herrelag fra og med 2004/2005 sesongen spilte i svenske eliteserien, men gikk ut av sesongen 2007/2008. Før det de hadde i 29 sesonger (1975/1976-2003/2004) har vært en toppklubb i Sveriges nest høyeste divisjon. Mora IK's fan club kalles Drakarna

 • Valhall Ik

  Valhall IK er en Svensk klubb som holder til i Dalarna Län

 • Falu IF

  Falu IF bildades 1968, genom sammanslagning av Falu Bs ishockeysektion och Godtemplarnas IF.
  "Falu ishockeyförening (FIF) största framgång, efter kvalet till division 1 norra (dåtidens
  elitserie)1969, var under säsongen 1983-1984. Den 10 december 1983 slog FIF Örebro med 8-3 och de innebar avancemang till allsvenskan

 • Rättvik Kommun

  Rättvik er et tettsted i Dalarnas län i landskapet Dalarna i Sverige. Det er Rättvik kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet 4 686 innbyggere. Rättvik kommune ligger ved den østre bredden av Siljan mellom Falun og Mora i Dalarna

 • Långshyttans AIK

  Långshyttans Allmänna Idrottsklubb är en idrottsklubb från Långshyttan i Dalarna. Klubben bedriver verksamhet i fotboll, orientering och ishockey. Fotbollen håller till på Klosterliden och hockeylaget spelar sina matcher i Klosterhallen. Lagen spelar i svarta och vita dräkter.

  Klubben bildades 1921 och har spelat en säsong i den näst högsta serien i fotboll. Denna enda säsong var 1945/46 då de slutade på en sista plats och åkte tillbaka ner till division 3.[1] Klubben har även spelat sju säsonger i den tredje högsta divisionen.[2]

  2010 spelar laget i division 5

 • Harnäs IF

  Harnäs IF är byns idrottsförening som verkar för en aktiv fritid och försöker skapa goda förutsättningar för spontanidrott

 • Björbo IF

  Björbo IF, idrottsklubb från Björbo i Gagnefs kommun i Dalarnas län. Huvudsporten är ishockey och hemmahallen heter Björbo ishall. A-laget spelar för närvarande i division II. Ishallen är kommunens enda konstisanläggning och föreningen har en bred ungdomsverksamhet. Ishallen ägs av Gagnefs kommun, men drivs av föreningen.

  Kända spelare som spelat i klubben är Per-Ragnar Bergkvist, Emil Skoglund och Stefan Bergqvist

 • Borlänge Judoklubb

  Borlänge Judoklubb er en Svensk klubb som holder til i Dalarne Län. Klubben ble stiftet i 1963

 • Särna Skidklubb

  Särna Skidklubb er en Svensk klubb som holder til i Dalarne Län. Klubben ble stiftet i 1903

 • Borlänge FK

  Borlänge FK er en Svensk klubb som holder til i Dalarne klubben ble stiftet i 1991

 • Bullermyrens IK

  Bildades år 1958 och föreningen har sin hemvist på Skvalets IP

  • Föreningen välkomnar alla till klubben som vill spela fotboll och har i dagsläget 13 st lag

  • Vi har Dalarnas enda lag för funktionshindrade hos oss

  • Vi ser oss främst som en breddförening och vill ge våra ungdomsspelare en bra utbildning både socialt och fotbollsmässigt, vi är en inkluderande förening där vi arbetar emot utslagning av våra ungdomsspelare

  • Vi jobbar hårt för att minska segregeringen i samhället, då vi har många olika nationaliteter i föreningen. Som ett led i det, arrangerar vi fotboll för föreningslösa ungdomar oktober-april varje år i Jaxhallen på onsdagar och lördagar för åldrarna 8-12 år och 13-18 år

  • Många ensamkommande barn har sökt sig till föreningen och eftersom föreningen vill ta ett samhällsansvar har vi startat ett lag för dessa killar som säsongen 2017 spelar i Div 7

  • Bullermyrens A-lag spelar under säsongen 2017 i Div 4

 • Åberga GIF

  Åberga GIF er en Svensk klubb som holder til i Dalarne Län. Klubben ble stiftet i 1938

 • Rättvik Volley

  Rättvik Volley er en Svensk Vollyballkkubb

 • Simsällskapet Mora

  Simsällskapet Mora er en Svensk klubb som holder til i Dalarna Län

 • Lima IF

  Lima IF er en Svensk klubb som holder til i Dalarnas Län

 • Orsa IF

  Orsa IF er en Svensk klubb som holder til i Dalarne Län

 • Hälsinggårdens AIK

  HAIK bildades 1964 och är sedan dess en lokal kvartersklubb i Falun. HAIK har cirka 400 medlemmar. Vi har ungdomslag och seniorlag inom fotboll, ishockey och innebandy. Vår största verksamhet är ungdomsverksamheten, där vårt motto är att alla ska få spela.

 • Västerdalarnas Flygklubb

  Västerdalarnas Flygklubb

 • Siljansnäs IF

  Siljansnäs IF er en Svensk klubb som holder til i Dalarna

 • Korsnäs IF Fotboll

  Herrlaget nådde sina största framgångar 1987 och 1997. 1987 blev A-laget 4:a i division 3 och 1997 kvalade man till division 2 men förlorade mot Spånga. Herrlaget spelar nu i Division 4 Dalarna. Damlaget spelar 2009 i Division 2 Norra Svealand. 2009 vann Korsnäs P16-lag DD-cup och blev Dalarnas bästa lag i sin ålder. Klubbens hemmaarena heter Lindvallen och ligger i västra delen av Hosjö.

  Korsnäs IF Fotboll har även en kamplåt som heter Kif i mitt hjärta.[1]

 • Forssa BK

  Forssa BK

  Idag är Forssa BK en av flera livaktiga idrottsföreningar i Borlänge. Klubben bedriver bara fotbollsverksamhet. Klubben bildades 1934.

  Våra representationslag spelar i div 4 Dalarna. Klubben har dessutom ett U-lag som spelar i div 5 Dalarna.

  Forssas hemmaarena är Maservallen i Borlänge. Ibland spelas vissa matcher på Domnarvsvallen och Sportfältet.

  Många ser Forssa BK som en ”plantskola” där man ger fotbollsspelare en bra utbildning som gör att många sedan kan gå vidare till klubbar i högre seriesystem. Men de flesta stannar kvar i klubben.

  Forssa BK har som ambition att bli Borlänges trevligaste fotbollsklubb. En klubb med ett stort och varmt hjärta. Det ska vara kul att vara med i Forssa BK oavsett om man är senior, ungdom, pojke eller flicka!

 • Stora Tuna IK

  Stora Tuna IK är en idrottsklubb i Borlänge i Sverige. Klubben bildades 1927, och har haft sektioner för fotboll, friidrott, gymnastik, orientering, skidsport, sportskytte och triathlon.

  Den största delen av verksamheten utgjordes av orientering, som hade 763 medlemmar varav 356 aktiva. Klubben har fostrat flera duktiga löpare genom åren, till exempel Annichen Kringstad. Klubben var mycket starka på ungdomssidan. De vann 10-milas ungdomsstafett 2006 och 2007. 2007 var tre av de första fyra lagen i stafetten ifrån klubben. År 2008 vann klubben 10-milas damstafett. Orienteringssektionen har bildat en separat förening, Stora Tuna OK.

 • Leksands IF

  Leksands Idrottsförening Ishockey er en ishockeyklubb i Leksand i Sverige. Klubben har fans over hele Sverige fordi klubben var 50 strake sesonger i svensk eliteserie selv om tettstedet Leksand bare har 5.000 innbyggere.

  Leksand spilte i Elitserien sammenhengende fra 1951 til 2001. De største merittene er fire svenske mesterskap (1969, 1973-1975) og tre seriemesterskap (1980, 1994, 1997).

  Leksand satset stort på å komme tilbake til Elitserien etter nedrykket, og klarte det på første forsøk både i 2002 og i 2005 etter et nytt nedrykk. Men siden høsten 2006 har Leksand spilt i Allsvenskan, til tross for enorm satsing på opprykk, blant annet ved å hente NHL-legenden Ed Belfour.

 • Fors IK

  Fors IK är en gammal anrik förening grundad 1921. Vi har idag en fotbollssektion med ca 80 aktiva fotbollsspelare fördelade på 2 ungdoms- och 1 seniorlag. Det är Bollekis för 4-6 åringar, PF03-05 och på seniorsidan ett herrlag i div 7.

  Vi har även en skidsektion, tyvärr inga aktiva tävlingsåkare men många motionärer och entusiaster som ser till att det finns skidspår i elljusspåret vid Fors IP, på den gamla banvallen upp till Åsgarn och på Djupdalsvägen i Garpenberg

 • Sv.Järnvägsmannaförb

  Vid ett möte i Tillberga den 24 april 1904 med Stockholm-Västerås-Bergslagens Betjäningsförening beslöt denna att ansluta sig till Svenska Järnvägsmannaförbundet. Föreningen uppdelades i fem avdelningar varvid femte avdelningen omfattade personal på Ängelsberg-Björbo, som blev Svenska Järnvägsmannaförbundets avdelning 13 och förlades till Smedjebacken.

  Då järnvägen 1907 blev färdig till Vansbro tillfördes även personalen på linjen Björbo-Vansbro samt personalen vid Stockholm-Västerås-Bergslagen sistnämnda avdelning 13. År 1915 överfördes linjen Ängelsberg-Fagersta till avdelning 11 i Ängelsberg. År 1935 beslutades att avdelningen skulle flyttas från Smedjebacken till Ludvika och ändrade därmed namn till Ludvika avdelning 13.

 • Domnarvet Varpa

  Domnarvet Varpa er en klubb fra Borlänge

 • Hedemora SK

  Hedemora SK är en ishockeyklubb från Hedemora i Sverige.
  Säsongen 2008/09 återfanns klubben i den tredje högsta serien, division 1.

 • Avesta AIK

  Avesta Allmänna Idrottsklubb är en fotbollsklubb från Avesta i Dalarna. De spelar sina hemmamatcher på Avestavallen. Laget spelar i blåvitrandiga tröjor, blåa byxor och blåa strumpor. Klubben har tidigare haft verksamhet i bandy, bordtennis, boxning, brottning, friidrott, gymnastik, skidor och bowling.
  Klubben, som bildades 1905, har spelat totalt 13 säsonger i Sveriges näst högsta division i fotboll. Första gången var säsongen 1942/43 då de slutade på en sista plats och åkte ur. De kom snabbt tillbaka och slutade sjua 1944/45. Säsongen därpå, 1945/46, var klubben en match ifrån att få kvala till Allsvenskan då de mötte toppkonkurrenten Surahammars IF i den sista omgången och hade med en seger tagit kvalplatsen. Matchen slutade 0-0 och kvalplatsen tillföll istället just Surahammar, vilka dock förlorade i kvalet. Säsongen därpå åkte klubben dock ur igen trots en åttondeplats (detta eftersom långt fler lag flyttades ner på grund av serieomläggning). Därefter dröjde det till säsongen 1953/54 innan de var tillbaka, men även denna gång föll de ur direkt och även 1956/57 var de tillbaka på en ettårig visit.
  1959 var klubben återigen tillbaka i division 2, men denna gång lyckades de hålla sig kvar en längre tid.Som bäst slutade de fyra 1960 innan de återigen föll ner till division tre 1963. 1961 slogs även publikrekordet på Avestavallen i en match mot IK Brage då hela 4 498 åskådare kom. Efter en tvåårig sejour 1966 till 1967 i division två så har klubben aldrig lyckats ta sig upp till de nivåerna igen.
  Totalt har klubben spelat 25 säsonger i den tredje högsta divisionen.[1]
  2013 spelar laget i division 3. 2014 lyckades Avesta AIK nå kval till Div.2. Man lyckades inte med att kvala och fick istället nöja sig med Div. 3. Dock så fick Avesta AIK ett erbjudande till spel i Div. 2 efter att ett annat lag dragit sig ur serien. Avesta AIK tackade ja till erbjudandet.

 • Sollerön Kommun

  Sollerön er den største øya i innsjøen Siljan i Mora kommune. Den er 7,7 km lang og 4 km bred, og arealet er 20,5 km². Øyas høyeste punkt er 204 moh., eller 43 meter over Siljans middelnivå.

  Sollerön har 1215 innbyggere (2003). Den er for det meste dekket av skog, men de sentrale delene er bebygd eller oppdyrket.

  Den lokala dialekten, soldmål, skiller seg en hel del fra rikssvensk. Sold er et eldre navn på øya. Treskilt med dialektnavnene er satt opp langs veiene, parallelt med de offisielle navnene.

  Midt på øya ligger det tidligere rådhuset med bibliotek, skole, kirke, turistkontor, restaurant og vikingmuseum og holdeplass for busslinjen til Mora. På sørsiden av øya er det en golfbane, campingplass med hytteutleie, restaurant og båtutleie, samt en badestrand.

 • Säters IF

  Säters IF FK er en svensk fotballklubb i Säter, Dalarnas län. Klubben er tilknyttet Dalarnas Fotbollförbund og de spiller sine hjemmekamper på Säters IP i Säte

 • Mockfjärd BK

  Mockfjärd BK er en Svensk klubb. Som holder til i Dalarne. Klubben ble stiftet i 1977

 • IFK Ore Hockey

  IFK Ore är en svensk ishockeyklubb från Furudal.