• Hjältevads IS

  Hjältevads IS er en Svensk klubb som holder til i Smålands Län. Klubben ble stiftet i 1934

 • IK Vista

  IK Vista är en idrottsförening från Kaxholmen. Föreningen bildades den 28 maj 1935. Från början var fotboll den enda idrotten och föreningen bedriver fotbollsverksamhet än idag. Genom åren har dock även andra sporter tillkommit, till exempel friidrott, orientering och skidåkning. Orienterings- och friidrottsverksamhet bedrivs fortfarande i klubben. IK Vista använder sig av idrottsanläggningen Vistavallen, som är belägen vid Landsjöns strand i Kaxholmen

 • Västerviks FF

  Västerviks FF er en svensk fotballklubb i Västervik

 • Liatoprs IF

  Året 2015 var ett tungt år för de två anrika klubbarna Liatorps IF och Eneryda IF, bildade 1931 respektive 1930. De förstnämnda åkte på en rejäl spelarkris efter säsongen 2014 på grund av olika faktorer som Häradsbäcks IF:s uppstart och en åldrande grupp spelare. Kvar blev en tunn trupp i stort behov av förstärkning men som med nöd och näppe lyckades placera sig på en 8:e plats i division 5. Eneryda IF hade året 2014 åkt ur division 4-elit och kvalade negativt säsongen efter, 2015, och lyckades hålla sig kvar i fyran med en åldrande trupp och med noll återväxt då ungdomarna i Eneryda spelade fotboll i Liatorps ungdomslag.

  2015 hade föreningarna inlett sitt första samarbete när man beslutade att slå samman respektive b-lag för att gemensamt kunna låta marginalspelare få speltid utöver A-lagsfotbollen. Även där syntes spelarbristen då det ledde till WO-matcher och en del storförluster som följd av bristfälliga lag. Oavsett hade den första bekantskapen ägt rum och när de båda klubbarna summerade sina säsonger och trupper hade man en gemensam nämnare: bristen på spelare.

 • Lindås BK

  Lindås BK var en Svensk klubb fra Småland.Klubben blei 2008 slått i hop med Långasjö

 • Överums IK

  Överums IK er en Svensk klubb som holder til i Smålands Län. Klubben ble stiftet i 1920

 • Stora Frö IF

  2005 la Stora Frö IF ner sin verksamhet och sedan dess har det inte spelats seriespel på Litorinavallen i Stora Frö. Men 2009 kan det vara dags igen. En ny förening håller nämligen på att startas upp.
  – Ja, det stämmer att vi hoppas kunna dra igång ett fotbollslag och tanken är att vi ska kunna spela på fotbollsplanen i Stora Frö, säger Martin Barkevall som är en av initiativtagarna till laget som är tänkt att gå under namnet ”Fotbollskamraterna Stora Frö”.

 • Grönhögens IF

  Grönhögens IF er en Svensk klubb som holder til i på Öland

 • Hillerstorps GOIf

  1932
  Föreningen bildades vid ett sammanträde i Hillerstorps Folkskola den 8 januari 1932

 • Järnforsens AIK

  Järnforsens AIK

  Vår fotbollsverksamhet är inriktad på UngdomsFotboll och vi i Bedriver den samarbete med Virserums Sport och Gymnastikförening.

  Vi i Järnforsens AIK förareidrottsplaten Emåvallen och Sporthallen Samt att vi även sköter om badplatsen Här i Järnforsen.

 • Lagans AIK

  1970 Slogs IF Rig och Lagans SK ihop till en förening under det nya namnet LAGANS ALLMÄNNA IDROTTSKLUBB. Och då övergick också dom aktiviteter som hade funnits i dom tidigare föreningarna som var bland annat fotboll, hockey, orientering, simning och skidåkning. Under Laiks 30 år har också gymnastik, basket och bordtennis varit en del av klubbens aktiviteter men idag så är det bara fotbollen som finns kvar i klubben

 • Norra Tång BK

  Norra Tångs bollklubb bildades 1939. Den lilla orten Norra Tång är belägen i Torsås kommun, 5 mil söder om Kalmar.

  Herrlaget spelar (sammanslaget med Torsås GoIF) i div 5 SÖ och i utv B Torsås. Matcherna spelas på Norrvallen, klubbens egna anläggning med två fotbollsplaner och på Torshammar.

  Damlaget fick på grund av spelarbrist lägga ner laget säsongen 2016 .

  Ungdomsverksamheten drivs under namnet TUFF och innehåller spelare från kommunens alla lag. Detta är en förutsättning för att alla som vill ska få spela fotboll.

  Klubben har dessutom en mycket aktiv damklubb som bland annat står för kioskverksamheten vid matcherna.

  Sedan 8 år tillbaka arrangerar Norra Tångs BK en damcup som spelas i Torsås sporthall i början av januari.

 • Rydaholms GOIF

  Rydaholms GoIF er en svensk fotballklubb i Rydaholm i Värnamo kommune , Jönköpings Amt

 • Åseda IF

  Åseda IF er en Svensk klubb som holder til i Småland.Klubben ble stiftet 1927

 • Teleborgs IF

  Teleborgs IF er en Svensk klubb,som holder til i Växjö Småland.Klubben ble stiftet1977

 • Hovshaga AIF

  Hovshaga AIF er en svensk fotballklubb i Växjö i Växjö kommune , Kronoberg fylke

 • Växjö Norra IF

  Växjö Norra IF, bildad 1939, är en idrottsförening i VäxjöI fotboll (sporten som klubben är mest kända för) har klubben spelat flera säsonger i Sveriges tredjedivision på sin hemmaplan Åbo placerad intill Högstorp. Nya säsongen 2017/2018 kommer laget dock spela i Division 4. Under tiderna har föreningen producerat många duktiga spelare, bland annat: Emin Nouri Kalmar FF, Stefan Karlsson Jönköping och Månz Karlsson Östers IF.

 • IFK Berga

  IFK Berga, är en svensk fotbollsförening som bildades 1933 i stadsdelen Berga i Kalmar. IFK Berga spelar i Division 2 Södra Götaland sedan 2014

 • IFK Påryd

  IFK Påryd er en Svensk klubb som holder til i Småland

 • Hultsfred Löparklubb

  Hultsfred Löparklubb er en Svensk Löparklubb. Klubben holder til i Småland. Klubben ble stiftet i 1989

 • Småland Friidrottsförbund

  Småland Friidrottsförbund

 • Hovmantorp GOIF

  Hovmantorp GoIF är en svensk idrottsförening, bildad 1923. Föreningen har genom åren haft verksamhet i en rad idrotter. I dag har föreningen endast fotboll, innebandy och bordtennis på programmet. Hovmantorp GoIF har fostrat flera allsvenska fotbollsspelare. Mest meriterad är Curt Olsberg som vann flera SM med Malmö FF. Han representerade även Djurgårdens IF och landslaget. På senare år har även Patrik Bojent spelat i allsvenskan för Östers IF, Gefle IF och AIK. Spelar nu åter för Östers IF. Andreas Ravelli bror till Tomas Ravelli har också varit spelande tränare i klubben, som även spelat i Östers IF, IFK Göteborg och svenska fotbollslandslaget. En rad allsvenska spelare har avslutat karriären i föreningen

 • Ruda IF

  Ruda IF er en Svensk klubb som holder til i Småland. Klubben ble stiftet i 1924

 • Fågelfors IF

  Fågelfors IF er en Svensk klubb som holder til i Småland. Klubben ble stiftet i 1925

 • Slättshögs BoIF

  Slätthögs BoIF bildades 1932 och har sin hemvist c:a 3 mil nordväst om Växjö. Föreningen har under årens lopp haft många olika idrotter representerade, bl.a. friidrott, skidsport, orientering, bandy, bordtennis och naturligtvis fotboll som är den idrott som föreningen idag bedriver. SBoIF har c:a 300 medlemmar. Förutom ett A-lag i seniorsammanhang har vi några ungdomslag och vi är mycket glada över att kunna aktivera bortemot 50-talet ungdomar i olika åldrar. Efter säsong 2008 kan vi konstatera att A-laget kom på en 3:dje plats i div 4:a efter att ha varit serieledare hela vårsäsongen. Glädjande var också att vårt B-lag som kom på 3:dje plats. De båda ungdomslagen har tillsammans med sina ledare har kämpat bra under säsong. Förutom fotbollssektionerna finns idrottsplatssektion och sponsorgrupp.

 • Hossmo Bollklubb

  Hossmo BK, bildad 1939, är en fotbollsklubb i de södra delarna av Kalmar kommun. Laget har i början av 2000-talet pendlat mellan division 5 och division 6. Säsongen 2010 visade sig bli klubbens hittills mest framgångsrika år då man dels tog det historiska steget upp i division 4. Laget spelar 2015 i Division 4 Sydöstra och leds, för sjunde året i rad, av den forne Kalmar FF-legendaren Kjell Carlsson. Klubbens ungdomsverksamhet är mycket stor med över 300 aktiva ungdomar

 • Hamneda GOIK

  Hamneda GOIK er en Svensk klubb som holder til i Småland. Klubben ble stiftet i 1933

 • Brahe Basket

  Brahe Basket er en basketballklubb i Huskvarna , Sverige . Klubben ble etablert i 1976. [1] og har spilt i den svenske toppdelingen på både menns og kvinners sider. Kvinnerslaget tapte svenske nasjonalmesterskapet i finalen i sesongen 2003-2004 , og tapte på Solna-vikingene

 • Djursdala SK

  Klubben bildades i slutet av februari 1942, mitt under brinnande världskrig. Ett 20-tal ungdomar hade med kantorn/skolläraren Paul Nilssons goda minne fått låna en skolsal i dåvarande kyrkskolan och där lades grunden till dagens DSK.

 • Sandsjöfors SK

  Sandsjöfors SK er en Svensk klubb som holder til i Småland. Klubben ble stiftet i 1966.

 • Bottnaryd IF

  Bottnaryd IF er en klubb som holder til i Småland. Klubben ble stiftet i 1929

 • Grevie GIK

  Grevie GIK bildades den 28 oktober 1926 och är idag en idrottsförening med framför allt fotboll som främsta sysselsättning. Klubben håller igång både senior- och ungdomslag för tjejer och killar. I klubbens regi drivs även barngymnastik.


  Inom klubben finns även ett antal sektioner, så som Loppis- och motionssektion som med sina ideella insatser är mycket viktiga för klubben.  Vi är det goda alternativet för Grevies ungdomar när det gäller fritidsverksamhet. Hos oss får ungdomarna gemenskap och trygghet i en grupp som samlas kring idrott och lagbygge. Alla fotbollsintresserade är välkomna att delta i vår klubb som jobbar hårt med jämställdhet och respektfullt uppträdande. Vi har Båstads kommun och flera företag bakom oss i vår strävan.

 • Vimmerby

  Vimmerby er en by i Kalmar län i Småland i Sverige. Det er Vimmerby kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet 7 934 innbyggere.[1]

  De er usikkert når Vimmerby fikk bystatus første gang. Byen ble i 1192 brent ned av danskene. Gustav Vasa fratok byen bystatus og rett til handel. Den fikk tilbake disse rettighetene av Karl IX. Byen brant ned 1683 og i 1821, men ble begge gangene gjenreist.

  Forfatteren Astrid Lindgren er født i Vimmerby, og en fornøyelsespark, Astrid Lindgrens Värld, med miljøer fra hennes bøker finnes i byen. I parken finnes også de sentrale delene av byen fra første halvdel av 1900-tallet i miniatyr.

 • Växjö BK

  Växjö BK är ett fotbollslag från Växjö. Deras hemmaarena heter Sportfältet och ligger i stadsdelen Teleborg. För närvarande spelar laget i Division 4 Södra

 • Åby/Tjureda IF

  Åby/Tjureda IF är en bandyklubb i Sverige. A-lag spelar sina matcher i Allsvenskan på Åby Konstisbana. Åby/Tjureda IF har sin verksamhet inom Smålands bandyförbunds distrikt.

 • Tranås FF

  Tranås FF bildades den 1 januari 1997 genom en sammanslagning av Tranås AIF Fotboll och Tranås BOIS Fotboll. Föreningen hade år 2008 1100 medlemmar och är Tranås största förening.

 • Jönköping Rosenlund Rotary

  Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

 • Nässjö Lions Club

  Nässjö er en by i Jönköpings län i Småland i Sverige. Det er Nässjö kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet 16 678 innbyggere

 • Eksjö Lions Club

  Eksjö kommune er en kommune i Jönköpings län i landskapet Småland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Eksjö

 • Ydre Motorklubb

  Ydre MK bildades den 19 oktober 1954.

  Klubben har ca 250 medlemmar varav många aktiva inom Rally, Folkrace, Racing, Enduro och Motorcross.

 • Nässjö IF

  Nässjö IF er en idrettsklubb, grunnlagt i 1899 og som holder til i Nässjö i Sverige. Klubben ble svensk mester i bandy for herrer i 1949.

 • CK Revanche

  CK Revanche er én Svensk Cykel klubb som holder til i Jönköping Småland

 • Nässjö Kommun

  Nässjö [²nɛɧːøː] är en tätort och centralort i Nässjö kommun i Jönköpings län.

 • Markaryds Simsällskap

  Markaryds Simsällskap er et Svensk Simsällskap som holder til i Markaryds i Småland .Klubben ble stiftet 1936

 • MK Tranan Strömnäsbruk

  MK Tranan Strömnäsbruk er en Svensk Motorklubb som ble stiftet1965 . Klubben holder til i Småland

 • Höreda GOIF

  Höreda GIOF er en Svensk klubb som holder til i Småland. Klubben ble stiftet 1964

 • Bredaryd Lanna IK

  Bredaryd Lanna IK är en sammanslagning mellan två föreningar, Bredaryds IK och Lanna GoIF, 2014. Vi spelar våra hemmamatcher på Rocknevallen och Jarlavallen, som vi själva äger och driver ideellt. Under 2016 kommer vi att ha 7 Ungdomslag och 4 Seniorlag i seriespel, samt fotbollsskola. 150 st ungdomar tränar fotboll i våra ungdomsgrupper, vårt mål är att aktivera samt utbilda inom fotboll och föreningsliv.

 • IFK Sävsjö

  IFK Sävsjö er en Svensk klubb som holder til i Småland,Klubben ble stiftet 1924

 • Oskarshamn AIK

  Oskarshamns AIK, bildad 1 september 1922,[2] är en fotbollsklubb i Oskarshamn, Småland som spelar i Division 1 Södra.

  A-lagets hemmaarena är Arena Oskarshamn. Ungdomslagen i Oskarshamns AIK spelar på Ernemar IP, där brukar A-laget träna inför bortamatcher då gräset på Arena Oskarshamn är konstgräs.

  Klubben vann 2013 division 2 och blev för första gången uppflyttade i division 1

 • Smålands Ishockeyförbund

  Smålands Ishockeyförbund er et av di Svenska Ishockeyförbunda

 • Högsby IK

  Högsby IK er en Svensk klubb,som holder til i Småland.Klubben ble stiftet 1908

 • Guddarps IF

  Guddarps IF bildades torsdagen den 25 juni, 1969 i Guddarps bygdegård. Ungdomarna i byn och grannbyarna brukade ofta träffas och fotboll var ett av de stora intressena. Därför kom idén upp att bilda en riktig förening med fotboll som huvudaktivitet. Det första året fick föreningen 42 st medlemmar och föreningslokal var bygdegården i Guddarp som då ägdes av Bygdegårdsföreningen. Medlemsavgiften det första året var 15 kr, och föreningens klubbmärke skulle kosta 3 kr. 1970 hade det första fotbollslaget premiär.

  De första matcherna spelades i Vittaryd och senare i Dannäs. De första två åren spelade man i reservlagsserien. Resultaten det första året var inte de bästa. Alla matcher förlorades utom en enda, som man vann med hela 10 – 0 mot Hordas B-lag. Glädjen var stor, föreningen hade vunnit sin första match i klubbens historia. Träningen under denna tiden bedrevs på Feringe flygfält. Under tiden började planerna för en ny fotbollsplan att göras. Planen skulle ligga där det tidigare Domaryds BK hade haft en liten plan. Den skulle givetvis byggas av medlemmarna själva, men med ekonomisk hjälp från kommunen

 • Nässjö Hockey Club

  Nässjö Hockey Club er en Svensk Hockey klubb,som holder til i Nässjö i Småland. Klubben ble stiftet 1959

 • Rottne IF

  Rottne IF er en Svensk klubb som holder til i Småland.

 • Gislaved Wets

  Gislaveds Wets er en Ishockeyklubb fra Småland i Sverige. klubben ble stiftet 1989

 • Jönköpings Södra IF

  Jönköpings Södra IF ibland kallad J-Södra IF, är en idrottsförening i Jönköping i Sverige. Föreningen bildades den 9 december 1922 och fotbollslaget debuterade i Allsvenskan 29 juli 1945 i en match mot IS Halmia på Stadsparksvallen. Föreningen har tidigare bedrivit handboll och ishockey, där den vann den första ishockeyserien i Södra Vätterbygden i februari 1946[1]. Handbollssektionen slogs 1979 ihop med IK Tords handboll och båda uppgick 1992 i IK Cyrus T/S.
  Fotboll är i dag föreningens enda idrott. Laget spelade i Superettan från och med 2006 och avancerade hösten 2015 till kommande års allsvenska säsong.

 • Västervik IK

  Västerviks IK är en ishockeyklubb Västervik i Sverige som bildades 1971 och har spelat flera säsonger i Sveriges näst högsta division. Klubben hade stora framgångar under säsongen runt 1996/1997 då de spelade playoff för att ta sig till Elitserien. Bland annat slog man ut Huddinge IK och Sunne IK men däremot blev Linköpings HC för svåra.[1]

  Sedan säsongen 2016/2017 spelar Västervik i Hockeyallsvenskan efter ett lyckat kval från Hockeyettan.

  Klubben har odlat flera spelare som har tagit sig till elitserien, bland annat Mikael von der Geest, Ragnar Karlsson, Fredrik Johansson och bröderna Niklas och Marcus Eriksson.

 • Råstorp IF

  Råstorp IF er en Svensk klubb som holder til i Småland. klubben ble stiftet 1948 og har i dag et sammarbeid med Timsfors

 • Rockneby IK

  I Rockneby finns sedan 1922 - Rockneby Idrottsklubb - med ett seniorlag för herrar i division 6 samt ungdomslag fördelade på åldrarna P03/04, P06/07, PF09, PF10 samt PF11/12.

 • Lessebo BTK

  Lessebo BTK er en Svensk Bordtennisklubb som holder til i Lessebo,Småland

 • Dannäs SK

  Dannäs SK er en Svensk klubb som holder til i Småland.Klubben ble stiftet 1939

 • Björkhults IF

  Trots att Björkshult bara har runt 50 invånare så har fotbollsklubben gjort bra ifrån sig. 1979 vann med div 6, 1981 vann man div 5 och från 1982-1992 spelade byns grabbar i div 4. 1993-1995 i div 5. 1997-1999 var man åter i div 6 och vann både 1998 och 1999. År 2000 började klubben ett sammarbete med Fagerhults AIK och bildade FB2000. Då spelade man i div 5 fram till 2005 då man åkte ur. År 2006 och 2007 låg verksamheten nere men i år 2008 så startades laget igen i Uppvidinge reservserie C som en farmarklubb till Fagerhults AIK.

 • Torsås Kommun

  Torsås kommun är en kommun i Kalmar län. Centralort är Torsås vilket gör kommunen till en av 42 som har ett tidigare municipalsamhälle som centralort.