• K.F Tirana

  KF Tirana (albansk: Klubi i Futbollit Tirana) er en albansk fotballklubb basert i landets hovedstad Tirana. Menneskeklubben er en del av det tverrfaglige idrettslaget SK Tirana, og er den mest vellykkede i Albania, etter å ha vunnet 50 anerkjente store innenlandske troféer. De spiller sine hjemmekamp på Selman Stërmasi stadion i Tirana, og de konkurrerer i Albanias andre lag med fotball, den albanske første divisjonen.
  Klubben ble grunnlagt 15. august 1920 [1] som Shoqata Sportive Agimi, som oversetter til Agimi Sports Association, og de hadde siden deltatt i alle toppmesterskapene i Albania. Men den niende plasseringen i 2016-17 sesongen forvandlet klubben til den albanske første divisjonen (andre tier) for første gang i sin historie.
  De har konkurrert under navnet SK Tirana mellom 1927 og 1947, da det kommunistiske regimet omdøpte klubben 17 Nëntori Tirana, Puna Tirana og KS 17 Nëntori. I 1991 gjenvarte KF Tirana sitt navn før 1947 og ble delt inn i to grener, den flerdisipale SK Tirana og fotballgrenen til KF Tirana.
  KF Tirana er det mest vellykkede albanske laget i europeiske konkurranser, etter å ha gått fra de første rundene i 11 tilfeller, siden de gjorde sin europeiske debut i 1965-66 European Cup. Klubben har også rekord for å være den høyeste noensinne rangerte albanske klubben i henhold til IFFHS, etter å ha blitt rangert som nummer 31 i verden i 1987, som et resultat av suksessen i 1986-87-kampanjen. I tillegg er KF Tirana et ECA-medlem

 • FK Partizani

  FK Partizani er en albansk profesjonell fotballklubb basert i Tirana, som konkurrerer i Superliga. Grunnlagt i 1946, er klubbens hjemmebane Qemal Stafa.
  Klubben konkurrerte først i en offisiell konkurranse i 1947 hvor de vant Albanias nasjonale mesterskap, og ble dermed kronet til mesterne i Albania i deres debut sesong og de følgende to sesongene. [1] Totalt har klubben vært nasjonale mestere i 15 anledninger mellom 1947 og 1993, som er siste gang klubben vant Albansk Superliga. De har vunnet 18 andre offisielt anerkjente innenlandske æresbevisninger, inkludert 15 albanske Cups samt Second Division. De er også den eneste albanske klubbens side som har vunnet en internasjonal fotballkonkurranse gjennom kampanjen fra Balkan Cup i 1970 hvor de slo den bulgarske siden Beroe Stara Zagora i finalen.