• Republica Dominicana

  Den dominikanske fotballfederasjonen er den styrende kroppen til fotball i Den dominikanske republikk .

 • Færøyane Fotballforbund

  Fotball regnes som Færøyenes nasjonalsport ved siden av roing. Færøysk fotball har røtter tilbake til 1800-tallet, men Færøyenes fotballforbund (Fótbóltssamband Føroya) ble ikke stiftet før i 1979, og Færøyene ble medlem av FIFA i 1988. Landet har aldri deltatt i noe VM-sluttspill. Det finnes kun to baner med gress på øyene, og begge disse brukes ved landslagskamper. Tórsvøllur ligger i Tórshavn, ferdigstilt i 1999, og brukes til de største kampene. Svangaskarð ligger på Toftir, og blir omtalt som en av verdens mest naturskjønne stadioner.

 • UEFA

  Union of European Football Associations (fransk: Union des associations européennes de football) (UEFA) er det europeiske fotballforbundet, grunnlagt i 1954. UEFA er selv medlem av FIFA, det internasjonale fotballforbundet

 • United States Soccer Federation

  United States Soccer Federation (også kjent som U.S. Soccer eller kun USSF) styrer og kontrollerer organisert fotball i USA. Hovedkontoret ligger i Chicago.

  USSF er medlem av FIFA. Organisasjonen er ansvarlig for fotball både for amatører og profesjonelle, og har også kontrollen over landslagene for herrer, damer og funksjonshemmede.

 • Italia Olympiske komite

  Italia Olympiske Komite

 • Sveitsiske Ishockeyforbund

  Sveitsiske Ishockeyforbund

 • Serbia

  Serbia, er et landslokket land som ligger ved krysset mellom Central [6] og Sørøst-Europa i sørlige Pannonian Plain og det sentrale Balkan. [7] Den grenser til Ungarn i nord; Romania og Bulgaria i øst; Makedonia i sør; Kroatia, Bosnia, Montenegro i vest og hevder en grense med Albania gjennom det omstridte territoriet Kosovo. Serbia teller rundt 7 millioner innbyggere, [8] hovedstaden, Beograd, er blant de eldste [9] [7] og største byene i Sørøst-Europa

 • Marokko Fotballforbund

  Marokkos herrelandslag i fotball representerer Marokko på herresiden i fotball. Laget er det eneste afrikanske landslag som har vunnet en gruppe i et verdensmesterskap i fotball, noe de gjorde i 1986, da de kom foran Portugal, Polen og England.
  Deres kallenavn er Atlasløvene, selv om det ikke finnes løver i Marokko i dag. Atlasfjellene eksisterer dog fremdeles.

 • New Zealand Football Assn

  New Zealand Football er styrende organ for sport av forening fotball i New Zealand. Den overvåker de syv New Zealand Football-føderasjonene, samt Norges nasjonale fotballag (med kallenavnet "All Whites"), de nasjonale junior- og kvinners lagene (med kallenavnet "Football Ferns"), menns og kvinners nasjonale ligaer Stirling Sports Premiership, National Women's League, og en rekke turneringer, inkludert Chatham Cup og Women's Knockout Cup. Et New Zealand-lag, Wellington Phoenix FC som spiller i den australske A-liga, kommer også under New Zealand Football jurisdiksjon.

 • Federazione Italiana Sport Invernali

  Den italienske vintersportforbundet (italiensk: Federazione Italiana Sport Invernali; FISI), er vintersportforbundet for Italia. En del av den italienske nasjonale olympiske komiteen (CONI), den omhandler alle føderasjoner som driver sport for vinter-OL, inkludert ski, skøyter, skiskyting, bobsløype og luge.

 • Federatsjia Futbolu Ukraini

  Federatsjia Futbolu Ukraini (FFU) (Ukrainsk: Федерація Футболу України) er særidrettsforbundet for fotball i Ukraina. FFU er ukrainsk fotballs øverste organ og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i Ukraina. Forbundet ble grunnlagt den 13. desember 1991 kun få dager etter Sovjetunionens fall og ble medlem av både FIFA og UEFA i 1992.
  FFU arrangerer blant annet Premyer-Liha (landets øverste divisjon) og Kubok Ukrajiny (den ukrainske cupen).

 • Croatian Football Federation

  Den kroatiske fotballforbundet (kroatiske: Hrvatski nogometni savez eller HNS) er styrende organ for foreningsfotball i Kroatia. Den ble opprinnelig dannet i 1912 og er basert i hovedstaden Zagreb. Organisasjonen er medlem av både FIFA og UEFA, og er ansvarlig for å overvåke alle aspekter av fotballkampen i Kroatia. Nåværende president er Davor Šuker. [2]
  HNS sanksjoner alle konkurransedyktige fotballkamper i Kroatia, enten direkte, begynner med 3. HNL på ned, eller indirekte gjennom sammenslutninger av profesjonelle fotballklubber, som administrerer 1. HNL og 2. HNL, Kroppens første og andre divisjoner, Henholdsvis den kroatiske cupen. Det er også ansvarlig for å utnevne styringen av menns, kvinners og ungdoms nasjonale fotballag. Fra og med 2009 hadde HNS 118 316 registrerte spillere (650 av dem profesjonelle) og totalt 1.732 registrerte foreninger fotball og futsal klubber • Estonian Football Association

  Den estiske fotballforeningen (EJL) er den styrende organen i fotball, strandfotball og futsal i Estland, etablert 14. desember 1921. Den organiserer fotballkampen, inkludert mesterskapet som heter Meistriliiga, Estisk Cup og Estlands nasjonale fotballag. Den er basert i Tallinn. EJL ble medlem av FIFA i 1923, men etter Estlands anneksjon av Sovjetunionen ble det oppløst. Det ble medlem igjen i 1992 etter at Estland gjenopprettet sin uavhengighet

 • Hellas Wektløftingforbund

  Hellas Wektløftingforbund

 • Polske olympiske komite

  Polske olympiske komite

 • Hellas Fotballforbund

  Elliniki Podosferiki Omospondia (EPO) (gresk: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) er særidrettsforbundet for fotball i Hellas. EPO er gresk fotballs øverste organ og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i Hellas. Forbundet ble grunnlagt i 1926 og ble medlem av FIFA i 1927 og UEFA i 1954.
  EPO arrangerer blant annet Superligaen, Den greske fotballcupen og Supercupen.

 • Bulgaria Fotballforbund

  Bulgarias herrelandslag i fotball er det nasjonale fotballaget til Bulgaria, og dette landslaget blir administrert av Bulgarias fotballforbund. Det bulgarske fotballforbundet ble stiftet i 1923, og de ble medlem av FIFA i 1924. Landet har deltatt i syv VM-sluttspill. Nasjonalstadion er Vasil Levski nasjonalstadion i Sofia.

 • Československá fotbalová

  Tsjekkoslovakias herrelandslag i fotball var på landslaget i Tsjekkoslovakia i fotball. Etter delingen av Tsjekkoslovakia med representasjon delt inn i tsjekkisk og slovakisk. I tillegg til høyre for suksess, er det nødvendig å nevne den beste ytelsen av sommer OL, en seier i OL i Moskva i 1980, da det endelige målet Henry Liberty beseiret NDR 1: 0.
  Den siste kampen var en felles tsjekkoslovakiske landslags kvalifiserende sammenstøt 17 november 1993 mot Belgia (0: 0). [

 • Jugoslavia Fotballforbund

  Jugoslavias herrelandslag i fotball var det nasjonale fotballaget til Jugoslavia, altså det laget som representerte Kongedømmet Jugoslavia (1918–1943) og Den sosialistiske føderale republikken Jugoslavia (1945 – 1992) i internasjonale fotball. I 1992 ble landet utestengt fra internasjonal konkurranser grunnet Jugoslaviakrigene (noe som gjorde at man mistet EM i fotball 1992), og da det ble slippet inn igjen i 1994 var det landet som fremdeles kalte seg Jugoslavia (nå som Den føderale republikken Jugoslavia) bestående nå av to republikker, mens det få år tidligere bestod av seks. Dette Rest-Jugoslavia bestod av Serbia og Montenegro, og Rest-Jugoslavia – fra 2003 kjent under navnet Serbia og Montenegro – hadde eget fotballag, se Serbia og Montenegros herrelandslag i fotball. Dette laget var av FIFA anerkjent som arvtakeren til Jugoslavias herrelandslag i fotball, og ble selv etterfulgt av Serbias herrelandslag i fotball i 2006.

 • Islands Fotballforbund

  Knattspyrnusamband Íslands (KSÍ) er særidrettsforbundet for fotball på Island med tilholdssted i hovedstaden Reykjavík. KSÍ er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner på Island. Forbundet ble grunnlagt den 26. mars 1947, tre år etter uavhengigheten fra Danmark, og ble medlem av FIFA i 1947 og UEFA i 1954.
  KSÍ arrangerer blant annet Úrvalsdeild (landets øverste divisjon), Valitor-bikar (den nasjonale cupen) og Deildabikar (den nasjonale supercupen).

 • Slovenia Fotballforbund

  Nogometna zveza Slovenije (NZS) er særidrettsforbundet for fotball i Slovenia med tilholdssted i Ljubljana. NZS er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i ulike aldersklasser. Forbundet ble grunnlagt i 1920 og ble medlem av både FIFA og UEFA i 1992. Forbundet lå opprinnelig under Jugoslavias fotballforbund, men ble tatt opp som et selvstendig medlem i både FIFA og UEFA etter landets uavhengighet i 1991.
  NZS arrangerer blant annet Prva Slovenska nogometna liga (landets øverste divisjon) og Pokal Nogometne zveze Slovenije (det nasjonale cupmesterskapet).

 • Islands Håndballforbund

  Islands håndballforbund (islandsk: Handknattleikssamband Íslands) ble stiftet 11. juni 1957 og er Islands øverste styrende organ for håndball og har hovedkontor i Reykjavík.[1] Særforbundet er medlem av Íþrótta- og Ólympíusambandi Íslands (ÍSÍ), det internasjonale håndballforbundet (IHF) siden 1984 og det europeiske håndballforbundet (EHF) fra 1991.

 • Korea Football Association

  Korea fotballforbundet (koreansk: 대한 축구 협회 Daehan Chukgu Hyeophoe) er den styrende kroppen til fotball i Sør-Korea. Den første styrende kroppen til koreansk fotball var Joseon Football Association (Koreansk: 조선 축구 협회; Hanja: 朝鮮 足球 協會), grunnlagt 19. september 1933. [1] [2] Park Seung-bin var den aller første presidenten i KFA, med ansvar for å fremme og spre organisert fotball i Korea

 • Fédération Luxembourgeoise de Football

  Fédération Luxembourgeoise de Football (FLF) er særidrettsforbundet for fotball i Luxembourg med tilholdssted i Monnerich sør for hovedstaden Luxembourg. FLF er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i ulike aldersklasser. Forbundet ble grunnlagt den 22. november 1908 og ble medlem av FIFA i 1910 og UEFA i 1954.
  FLF arrangerer blant annet Nationaldivisioun (landets øverste divisjon) og Coupe de Luxembourg (den nasjonale cupen).

 • Malta Fotballforbund

  Malta Football Association (MFA) (Maltesisk: Federazzjoni tal-futbol ta' Malta) er et særidrettsforbund for fotball på Malta med tilholdssted i Valletta. MFA er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for Premier League, den maltesiske fotballcupen, maltas herrelandslag og maltas kvinnelandslag. Per februar 2016 består MFA av 53 medlemsklubber.[1] Forbundet ble grunnlagt i 1900 og ble medlem av FIFA i 1959 og UEFA i 1960

 • The Canadian Soccer Association

  Den kanadiske fotballforbundet (Canada Soccer) (fransk: Association canadienne de soccer) er den styrende kroppen til fotball i Canada. Det er en nasjonal organisasjon som overvåker kanadiske menns og kvinners nasjonale lag for internasjonal lek, samt de respektive junior-sideene (U-20 og U-17 for menn og kvinner). Innen Canada overvåker det nasjonale profesjonelle og amatørklubmesterskap.

 • FS SCG

  Serbia og Montenegros herrelandslag i fotball var det nasjonale fotballaget til Serbia og Montenegro, og dette landslaget ble administrert av Serbia og Montenegros fotballforbund. Serbia og Montenegro deltok i to VM-sluttspill, og nasjonalstadion var Crvena Zvezda i Beograd.

 • Liga Paraguaya De Futbol

  Den profesjonelle Division of Paraguay fotballforbundet (lokalt [diβisjon pɾofesjonal av paɾaɣwaʝa asosjasjon futβol SD]; Professional Division of Paraguay fotballforbundet), også kjent som den første divisjon [pɾimeɾa ðiβisjon] (første divisjon), eller på grunn av sponsor grunner Copa TIGO [tiɣo Kopa], er top-flight profesjonell fotball i Paraguay. For tiden er det 12 lag i første divisjon.
  Den mest suksessrike klubben er Olimpia, med 40 mesterskap. Apertura 2017 mesteren var Libertad. Rangeres IFFHS som den niende sterkeste ligaen i verden i 2012, [1] og den ellevte sterkeste i verden i 2013

 • CCCP

  CCCP var det Sovjetiske fotballforbund

 • Spanske Fotballforbundet

  Den Spanias herrelandslag i fotball, siden etableringen i 1920, teamet består av spillere med spansk statsborgerskap som representerer kongelige spanske fotballforbundet (RFEF) i offisielle konkurranser i regi av Union of European Football Associations ( UEFA) og International Federation of Football Association (FIFA).

 • Tyrkia Fotballforbund

  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) er særidrettsforbundet for fotball i Tyrkia med tilholdssted i Istanbul. TFF er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i ulike aldersklasser. Forbundet ble grunnlagt den 23. april 1923 og ble medlem av FIFA samme år og UEFA i 1962.
  TFF arrangerer blant annet Süper Lig (landets øverste divisjon), og Türkiye Kupası (det nasjonale cupmesterskapet). Nåværende fotballpresident er Mehmet Ali Aydınlar.

 • Slovak Football Association

  Slovenský futbalový zväz (SFZ) (engelsk: Slovak Football Association SFA) er den styrende organen i fotball i Slovakia. Det styrer organisering av Slovakia-fotballlagets kamper. Den er basert i Bratislava. Den ble grunnlagt i 1938 og ble opprinnelig medlem av FIFA i 1939, men ble oppløst etter andre verdenskrig fordi tsjekkiske og slovakiske fotballkonkurranser ble kombinert, og det gjorde også landsholdene. Det ble medlem igjen i 1994, ett år etter oppbrudd av Tsjekkoslovakia.

 • Slovak Handball Federation

  Slovak Handball Federation

 • Brasil

  Brasils fotballforbund (portugisisk: Confederação Brasileira de Futebol (CBF)) er det styrende organ for fotball i Brasil. Det ble grunnlagt 8. juni 1914 som Confederação Brasileira de Desportos (Den Brasilianske Sports-konføderasjon). Det ble medlem av FIFA i 1923.
  Forbundet organiserer de nasjonal brasilianske mesterskapene, som Campeonato Brasileiro de Futebol (alle fire nivåer) og Copa do Brasil. Forbundene i delstatene, som organiserer de delstatlige mesterskapene, er underlagt CBF. Organisasjonen administrerer også landslaget for herrer og for kvinner. Forbundet er basert i Barra da Tijuca i Rio de Janeiro. Forbundet eier et treningssenter, kalt Granja Comary, som ligger i Teresópolis

 • Finlands Bollförbund

  Finlands Bollförbund rf[1] (finska: Suomen Palloliitto ry) bildades 1907 och anordnar organiserad fotboll i Finland.
  Tidigare fanns även en sektion för bandy, som bröt sig ur och bildade Finlands Bandyförbund den 18 mars 1972.
  Finlands Bollförbund är med i Fifa sedan 1908 och UEFA sedan 1954. Förbundet var med och stiftade Internationella bandyförbundet 1955, men medlemskapet där överläts till Finlands Bandyförbund när det bildades 1972. 1947 och 1957 anordnade Finlands Bollförbund 40- respektive 50-årsjubileumsturneringar i fotboll, vilka båda vanns av Sverige.
  Sedan 1995 är förbundet anslutet till Finlands Idrott, som bildades det året.

 • Federation Francaise

  Fédération Française de Football (FFF) er det styrende organ innen spill av topp-fotball, beach-fotball og futsal i Frankrike, samt i Frankrikes oversjøiske departementer og territorier (forholdsvis Guadeloupe, Fransk Guyana, Martinique, Mayotte, Ny-Caledonia, Fransk Polynesia og Réunion).
  Organisasjonen ble dannet den 7. april 1919 og har hovedkvarteret sitt liggende i den franske hovedstaden Paris. FFF var en av grunnleggerne av det internasjonale fotballforbundet FIFA som ble stiftet i 1904, og i UEFA ble de medlem fra 1954, og de er ansvarlige for å overvåke alle aspektene av fotballspillet blant alle toppklubbene i Frankrike.

 • England Rugby Union

  Rugby Union i England er en av de ledende profesjonelle og rekreasjonsspill idretter. I 1871 ble Rugby Football Union, styrende organ for rugbyforening i England, dannet av 21 rugbyklubber, og den første internasjonale kampen, som involverte England, ble spilt i Skottland. Det engelske landslaget konkurrerer årlig i Six Nations Championship, og er tidligere verdensmestere etter å ha vunnet 2003 Rugby World Cup. Den øverste innenlandske klubben konkurransen er Aviva Premiership, og engelske klubber konkurrerer også i internasjonale konkurranser som European Rugby Champions Cup.

 • Welsh Rugby Union

  Welsh Rugby Union (Welsh: Undeb Rygbi Cymru) er styrende organ i rugbyforbundet i Wales, anerkjent av sportens internasjonale styrende organ, World Rugby. [1]
  WRU er ansvarlig for løp av rugby i Wales, overvåker 320 medlems klubber, walisisk nasjonalteam og nasjonale leagues og kopper. WRU ledes av presidenten (Dennis Gethin) og styreleder (Gareth Davies).

 • Federação Portuguesa de Futebol

  Federação Portuguesa de Futebol (FPF, Det portugisiske fotballforbundet) er det styrende organet når det gjelder fotball i Portugal.
  De organiserer den andre og tredje portugisiske divisjon, fotball-cupen i Portugal, den portugisiske supercupen, ungdomsnivåene, kvinne-fotballen, og også mennenes og kvinnenes nasjonale fotball-klubber.
  Organisasjonen har sitt hovedkvarter i den portuguesiske hovedstaden Lisboa. Gruppen ble grunnlagt i 1914 og organisasjonens president heter Gilberto Mandall.

 • Schweizerischer Fussballverband

  Schweizerischer Fussballverband (SFV) (Fransk: Association Suisse de Football (ASF)) er særidrettsforbundet for fotball i Sveits med tilholdssted i Bern. SFV er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i ulike aldersklasser. Forbundet ble grunnlagt i 1895 og ble medlem av FIFA i 1904 og UEFA i 1954.
  SFV arrangerer blant annet Axpo Super League (landets øverste divisjon), og Schweizer Cup (det nasjonale cupmesterskapet). Nåværende fotballpresident er Ralph Zloczower.

 • The Scottish Foottball Association

  Den skotske fotballforeningen (også kjent som SFA og den skotske FA), eller Comann Ball-coise na-Alba i skotsk-gælisk, er styrende fotball i Skottland og har det ultimate ansvaret for kontroll og utvikling av fotball i Skottland. Medlemmer av SFA inkluderer klubber i Skottland, tilknyttede nasjonale foreninger samt lokale foreninger. Den ble dannet i 1873, noe som gjorde den til den nest eldste nasjonale fotballforeningen i verden. Det skal ikke forveksles med "Scottish Football Union", som heter SRU til 1920-tallet.
  Den skotske fotballforeningen sitter på International Football Association Board som er ansvarlig for spillets lover. SFA er også medlem av FIFA og grunnlegger av UEFA. Den er basert på Hampden Park i Glasgow. I tillegg ligger det skotske fotballmuseet der.
  Den skotske fotballforeningen er ansvarlig for driften av det skotske nasjonalfotballlaget, den årlige skotske cupen og flere andre plikter som er viktige for spillets funksjon i Skottland

 • Koninklijke Belgische Voetbalbond

  Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) eller Union royale belge des sociétés de football association (URBSFA) er særidrettsforbundet for fotball i Belgia med tilholdssted i hovedstaden Brussel like ved nasjonalstadion. KBVB/URBSFA er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i Belgia. Forbundet ble grunnlagt den 1. september 1895 og var samtidig grunnleggende medlem av både FIFA i 1904 og UEFA i 1954.
  KBVB/URBSFA arrangerer blant annet Belgisk toppdivisjon i fotball (landets øverste divisjon), Beker van België (den nasjonale cupen) og Belgische Supercup (den belgiske supercupen).

 • Cumann Peile Na Heireann F.A. Ireland

  Football Association of Ireland (FAI) (irsk: Cumann Peile na hÉireann) er Irlands nasjonale fotball og dermed øverste myndighet for fotball i landet. Den klarer FAI Cup, Football League of Ireland Cup, FAI League of Ireland og landslaget og samarbeide med nordirsk IFA på organiseringen av det felles Setanta Sports Cup.
  League ble dannet i 1921 som leder for fotball i den irske Free State. Det ble medlem av FIFA i 1923 og medlem av UEFA i 1958th

 • Island Fotballforbund

  Knattspyrnusamband Íslands (KSÍ) er særidrettsforbundet for fotball på Island med tilholdssted i hovedstaden Reykjavík. KSÍ er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner på Island. Forbundet ble grunnlagt den 26. mars 1947, tre år etter uavhengigheten fra Danmark, og ble medlem av FIFA i 1947 og UEFA i 1954.
  KSÍ arrangerer blant annet Úrvalsdeild (landets øverste divisjon), Valitor-bikar (den nasjonale cupen) og Deildabikar (den nasjonale supercupen).

 • Ascociacion Uruguaya De Futbol

  Den Uruguayanske fotballforbundet (spansk: Asociación Uruguaya de Fútbol - AUF) er den styrende organen i fotball i Uruguay. Det ble grunnlagt i 1900 og tilknyttet FIFA i 1923. Det er grunnlegger av CONMEBOL og har ansvaret for Uruguay nasjonale fotballag og Campeonato Uruguayo de Fútbol, inkludert Uruguayas Primera División.

 • Football Association of Wales

  Fotballforbundet i Wales (walisisk: Cymdeithas Bêl-droed Cymru) (FAW) er foreningsfotball i Wales. Det er medlem av FIFA, UEFA og IFAB. [1]
  Etablert i 1876, er det den tredje eldste nasjonale foreningen i verden, [2] og en av de fire foreningene, sammen med den engelske fotballforeningen, Scottish Football Association, Irish Football Association og FIFA, som utgjør International Football Association Styret, ansvarlig for spillets lover.

 • Svenska Fotboll Förbundet

  Svenska Fotbollförbundet (SvFF) ble dannet 18. desember 1904.[1] SvFF er Sveriges største særidrettsforbund. SvFF har til oppgave å fremme og administrere den organiserte fotballen i Sverige samt representere denne i utlandet. Svenska Fotbollförbundet er tilsluttet Sveriges Riksidrottsförbund (RF), Fédération Internationale de Football Association (FIFA) og Union of European Football Associations (UEFA).[2] Siden 1999 er Svenska Fotbollförbundet eneeier av Sveriges nasjonalstadion Råsundastadion i Solna, Stockholm.

 • Svenska Bandyförbund

  Svenska Bandyförbundet är den organisation som anordnar bandy på organiserad tävlingsnivå i Sverige. Svenska Bandyförbundet bildades i Stockholm den 5 april 1925 av 29 representanter för 49 klubbar. Sune Almkvist blev vald till förbundets förste ordförande. Svenska Bandyförbundet valdes in i Riksidrottsförbundet den 26 augusti 1925.
  Före 1925 hade den organiserade bandyn i Sverige administrerats först av Svenska Bollspelsförbundet från 1905 och sedan av Svenska Fotbollförbundet från 1906 och framåt.
  Tidigare organiserade bandyförbundet också landhockey i Sverige; den sporten hade introducerats i landet i blygsam skala på 1940-talet och en kommitté för sporten bildades inom bandyförbundet 1973, innan Svenska Landhockeyförbundet bildades 1975 och tog över ansvaret.[1]

 • Federacion Peruana De Futbol

  Den peruanske fotballforbundet (FPF), startet sin virksomhet 22. august 1922. Det er en juridisk enhet av privatrettslig etablert som non-profit forening, og er det øverste organet for fotball i Peru og er ansvarlig for internasjonal representasjon derav. Det er tilknyttet FIFA (1924) og CONMEBOL (1925).
  Den er styrt i prioritert rekkefølge etter internasjonale standarder, Civil Code og loven om sport hvis reglene er grunnlag for sine lover og forskrifter. Basisenheten er øverste organ i FPF og er laget av profesjonelle fotballklubber og ligaer 25 avdelings.
  Hensikten er Federation er å fremme, administrere, administrere og kontrollere praksisen med amatør og profesjonell fotball, i henhold til sin lov, forskrift om disiplin og innleggelser sportslige regler.
  Den nåværende presidenten i den peruanske fotballforbundet er Edwin Oviedo en ledsaget av styret består av Agustín Lozano og Franklin Chuquizuta (VPS) Lucio Alva Ochoa, Juan Francisco Quispe, Severo Haydee Salazar og Cirila Paitán og Genaro Miñán og José Carlos Island . Den generelle sekretariatet består av Juan Matute Quiroga (generalsekretær) og Victor Villavicencio Mantilla (assisterende generalsekretær

 • Federation Zairoise De Football

  Federation Zairoise De Football

 • Federation De Foot-ball De Chile

  Fotballforbundet i Chile (spansk: Federación de Fútbol de Chile eller FFCh) er foreningsfotball i Chile. Den ble grunnlagt 19. juni 1895, og ble den nest eldste sør-amerikanske føderasjonen, og er grunnlegger av CONMEBOL i 1916. Den har ansvaret for det nasjonale fotballaget i Chile. FFCh har ansvar for følgende foreninger:
  Asociación Nacional de Fútbol Profesional: Opprinnelig kalt Asociación Central de Fútbol (ACF), sammensatt av profesjonelle fotballklubber, er organisasjonslegemet for profesjonell fotball i Chile.
  Asociación Nacional de Fútbol Amatør: Sammensatt av amatørfotballklubber, er det styrende organ i amatørfotball i Chile.

 • Football Association of Albania

  Den albanske fotballforbundet (albansk: Federata Shqiptare e Futbollit; FSHF) er den styrende organen i fotball i Albania. Foreningen er basert i Tirana, Albania. Foreningen organiserer de nasjonale fotballkampene i den albanske Superliga, den første divisjonen, den andre divisjonen, den tredje divisjonen, den albanske cupen og supercupen. Albanias kvinners nasjonale fotballag, det albanske kvinners fotballmesterskap og den albanske kvinners cup er også overvåket. Foreningen koordinerer også aktivitetene til Albanias nasjonale fotballag og de nasjonale ungdomsfotballlagene i Albania som under 21, under 20, under 19, under 18 år, under 17 år, under 16 år under 15 år -1.

 • Iranian Football Federatian

  Fotball er den mest populære sporten i Iran, med bryting og volleyball som nærtangenter. Fotball har vært en del av livet for iranere i mange tiår nå og spilles i skoler, gater og fotballklubber landsomfattende.

 • Conferacion Sudamericana De Futbol

  The South American Football Confederation (portugisisk: Confederaçao Sul-Americana de Futebol), bedre kjent som CONMEBOL (forkortelsen brukes i cablegráficos rapportert: Søramerikansk Football Confederation) eller CSF, er konføderasjon av foreninger (forbund) landslaget i fotball sør-Amerika. Ti medlemmer, er konføderasjon av FIFA med færre partnere. Grunnlagt 9. juli 1916 i Buenos Aires 1 var den første konføderasjon opprettet nesten 40 år før den neste til å tilpasse seg.
  Det er basert i byen Luque, Paraguay, noen få kilometer fra hovedstaden i Paraguay, Asuncion; og det er forbundet med FIFA. Dette og UEFA er de eneste sammenslutningene har vunnet VM i sine 20 utgaver (9 titler områdets av 11 europeere), og er også den eneste sammenslutningene som har vunnet FIFA Club World Cup i sin 13 utgaver (4 titler områdets av europeere 9).

 • The Football Association of Wales

  Football Association of Wales (FAW) (Walisisk: Cymdeithas Bêl-droed Cymru) er særidrettsforbundet for fotball i Wales med tilholdssted i hovedstaden Cardiff. FAW er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i Wales. Forbundet ble grunnlagt den 2. februar 1876 og ble medlem av FIFA i 1910 og UEFA i 1954.
  FAW arrangerer blant annet Welsh Premier League (landets øverste divisjon), Welsh Cup (den nasjonale cupen) og Welsh League Cup (den nasjonale ligacupen).

 • Bulgarian Football Union

  Den bulgarske fotballunionen (BFU) (Bulgarsk: Български футболен съюз, БФС, Bŭlgarski futbolen sŭyuz) er en fotballforening basert i Bulgaria og et medlem av UEFA. Det organiserer en fotballkamp, bulgarsk en profesjonell fotballgruppe, og feltene sine bulgarske nasjonale fotballag i UEFA og FIFA-autoriserte konkurranser.
  En juridisk enhet som den hevder nedstigning fra, ble grunnlagt i 1923 som fotballavdeling for det bulgarske nasjonale idrettsforbundet, som eksisterte til Sovjet invasjonen i 1944. Fotballstyret ble deretter kjent som Central Football Committee til 1948, den republikanske delen For fotball fra 1948 til 1962 og den bulgarske fotballforbundet fra 1962 til 1985. Den 27. juni 1985 ble organisasjonen omdøpt til den bulgarske fotballunionen, navnet som den bærer i dag.

 • Federatja Moldoveneascå De Fotbal

  Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) er særidrettsforbundet for fotball i Moldova med tilholdssted i Chişinău. FMF er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i ulike aldersklasser. Forbundet ble grunnlagt like etter landets uavhengighet fra Sovjetunionen i 1990 og ble medlem av UEFA i 1993 og FIFA i 1994.
  FMF arrangerer blant annet Divizia Naţională (landets øverste divisjon) og Cupa Moldovei (det nasjonale cupmesterskapet). Nåværende fotballpresident er Pavel Ciobanu.

 • Mexicana De Futbol Asociacion

  Federación Mexicana de Fútbol (FEMEXFUT) eller (FMF) er det meksikanske fotballforundet som er ansvarlig for organisering av fotball i Mexico. Forbundet administrerer blant annet Mexicos fotballandslag, de 4 øverste divisjoner i Mexicos fotballiga, Universitetsligaen i tillegg til alle amatørligaene i Mexico.

 • Australian Soccer Federation

  Det australske nasjonale fotballlaget representerer Australia i internasjonal menns fotball. Offisielt kalt navnet Socceroos, er laget kontrollert av den styrende kroppen for fotball i Australia, Football Federation Australia (FFA), som for tiden er medlem av Asian Football Confederation (AFC) og den regionale ASEAN Football Federation (AFF) siden de forlot Oseania Football Confederation (OFC) i 2006.
  Australia er det eneste landslaget som har vært en mester i to konføderasjoner, etter å ha vunnet OFC Nations Cup fire ganger mellom 1980 og 2004, samt AFC Asian Cup ved 2015-arrangementet på hjemmebane. Teamet har representert Australia ved FIFA World Cup-turneringen fire ganger, i 1974, 2006, 2010 og 2014. Teamet har også representert Australia ved FIFA Confederations Cup tre ganger.

 • Cyprus Football Associaion

  Kypros fotballforbund (CFA) (gresk: Kypros Oulu) er styrende organ på fotball på Kypros og er basert i Nikosia. Det organiserer fotballkampene, der toppliga er den kypriotiske første divisjonen. Det organiserer også den kypriotiske cupen, den kypriotiske supercupen og det kypriotiske nasjonale fotballaget. Kypros Fotballforbund er også ansvarlig for å organisere alle futsal-konkurranser, som den kypriotiske Futsal-ligaen, den kypriotiske Futsal Cup og den kypriotiske Futsal Super Cup.
  Fotball ble introdusert til Kypros tidlig i det 20. århundre av britene. [1] Det ble opprinnelig populært på øyas skoler, og det viste seg å være svært populært og en rekke klubber ble formet. Etter hvert som fotball ble etablert, var klubberne enige om at en offisiell kropp var nødvendig for å regulere sporten. Den 23. september 1934 ble Kypros fotballforbund grunnlagt av følgende åtte klubber: AEL Limassol, Anorthosis Famagusta, APOEL, Aris Limassol, EPA Larnaca, Olympiakos Nicosia, Lefkoşa Türk Spor Kulübü og Trust. [2] [3] Etter opprettelsen av Kypros fotballforening startet fotball på en offisiell basis med CFA organisering av ulike mesterskap for medlemsklubber. Det ble FIFA-medlem i 1948 og UEFA-medlem i 1962.
  I 2007 flyttet Kypros fotballforening til sitt nye hovedkvarter i Nikosia. Åpningsseremonien ble deltatt av UEFAs president Michel Platini, og den tidligere presidenten på Kypros, Tassos Papadopoulos. [4]
  I løpet av det siste tiåret har flere og flere lag kritisert organisasjonen ofte om å sette opp faste spill og ha forspillere på fixturer. De fleste fotballfans i Kypros misliker organisasjonen for det meste fordi deres egne lag kritiserer foreningen. Lagene og fansen overdriver ofte dommerfeil, selv om noen såkalte feil gjør spørsmål.

 • Nederland

  Nederlands herrelandslag i fotball er Nederlands nasjonale fotballag, som administreres av Nederlands fotballforbund. Det nederlandske fotballforbundet ble stiftet i 1889, og de ble medlem av FIFA i 1904. Nederland har vært med i ti VM-sluttspill (inkludert VM i Brasil) og ti EM-sluttspill. Landskamper spilles som oftest på Amsterdam Arena i Amsterdam eller De Kuip i Rotterdam.
  Nederland har aldri vunnet VM, men har vært i tre finaler. Dette gjør Nederland til det laget med flest VM-finaler uten å ha vunnet. I tillegg har Nederland ett EM-mesterskap, fra 1988. Det nederlandske landslaget var ikke et topplag før det begynte med en ny type fotball, totalfotball, som handlet om rullering av spillere på forskjellige plasser, stort ballinnehav og mange raske pasninger. Denne spillestilen ble markant på 1970-tallet, da Nederland kom til to VM-finaler på rad. Deretter hadde Nederland en rekke dårlige prestasjoner før de vant EM, og deretter en rekke relativt gode prestasjoner før de igjen opplevde motgang. I 2010 var Nederland i finalen i VM igjen, mens de i 2012 røk ut av EM med tre tap på rad. I 2014 kom Nederland på tredjeplass igjen.
  Nederland hadde svært stor utskifting av trenere de første 40 årene. De begynte med en nederlandsk trener, men allerede i 1908 fikk de sin første ikke-nederlandske. Nederland har hatt trenere fra seks nasjoner, men ingen siden 1978. I den perioden har Nederland hatt 11 trenere og 16 trenerbytter, hvilket betyr at fire av trenerne har fått to forsøk som landslagstrenere og en av dem, Rinus Michels, tre (til sammen fire, han var også trener i 1974).
  Nederlands store rival er Tyskland, men rivaliseringen er ikke like sterk som tidligere. Rivaliseringen skyldes delvis andre verdenskrig, delvis Nederlands finaletap mot Vest-Tyskland i 1974, da nederlenderne hadde slått gjennom med sin nye fotballstil. Rivaliseringen har involvert stygge scener fra i hovedsak Nederlands spillere, men etter 1990 roet det hele seg.

 • Tjekkia

  Tsjekkias herrelandslag i fotball er det nasjonale fotballaget til Tsjekkia, og dette landslaget blir administrert av Tsjekkias fotballforbund. Det tsjekkiske fotballforbundet ble stiftet i 1901, og de ble medlem av FIFA i 1907. Tsjekkia har deltatt i ett VM-sluttspill, og nasjonalstadion er Toyota Arena i Praha.

 • Dansk Bolspill Union

  Dansk Boldspil-Union (forkortelse DBU) er det øverste ledelsesorgan for fodbold i Danmark med det formål at fremme boldsporten i Danmark. I formålsparagraffen står der kort og godt: DBU's formål er at fremme og udvikle dansk fodbold både nationalt og internationalt.
  Det søger man at opnå ved at afholde nationale turneringer, landskampe (herre-, dame- og ungdomslandshold), uddanne spillere, ledere og trænere mv. DBU administrerer især de nationale turneringer, herunder den professionelle Superliga (DM i fodbold), 1. division (fodbold), 2. division (Øst og Vest), Danmarksserien (Pulje 1, 2 og 3), oprykningskampe til henholdsvis 1. division og 2. division samt Landspokalturneringen. Kvindefodbold er også en anerkendt sportsgren. Endvidere udgiver og fortolker DBU fodboldlove i Danmark, og DBU samarbejder med Team Danmark om ITU-projektet.
  DBU blev stiftet den 18. maj 1889, optaget i Danmarks Idræts-Forbund i 1896 og er medlem af henholdvis FIFA (Federation Internationale de Football Association) og UEFA (Union des Associations Europeennes de Football). Ud over fodbold organiserede DBU i begyndelsen også kricket og tennis, men disse er sidenhen udskilt i selvstændige forbund.[1] Nuværende formand er Jesper Møller. Næstformænd er Thomas Christensen og Bent Clausen. Adm. direktør er Claus Bretton-Meyer.
  Siden 1984, hvor Landsholdet for første gang i nyere tid kvalificerede sig til en større international turnering, har landsholdet spillet en meget stor rolle for DBU, især på grund af tilførsel af økonomiske midler.