• Linköpings Allmänna Simsällskap

  Linköpings Allmänna Simsällskap (LASS) är en simförening i Linköping som grundades 1824. Simklubben är Sveriges näst äldsta idrottsförening. LASS har verksamhet inom simning och simhopp. Bland föreningens senare profiler märks Lars Frölander och Marcus Piehl. LASS har av Svenska Simförbundet (SSF) fått utmärkelsen Sveriges bästa simidrottsklubb för fjärde året i rad (2007, 2008, 2009 och 2010).

  År 2007 skrev LASS Svensk simhistoria genom att som första simförening i landet bli bästa förening på samtliga simmästerskap i både lång- (50m) och kortbana (25m). Föreningen tog hem titeln för seniorer (SM), 25/50m, juniorer (JSM), 25/50m, samt ungdomar (SUM-SIM), 25/50m.

  Klubben arrangerade ute SM/JSM 2009.

 • Mjölby Södra IF

  Mjölby Södra IF er en svensk fotballklubb i Mjölby

 • Kägelklubben Hunter

  Kägelklubben Hinter er en Svensk klubb som holder til i Östergötlands Län. Klubben ble stiftet 1971

 • Ljungsbro HF

  Ljungsbro HF er en Svensk Handbollforening,som holder til i Ostergötland. Klubben ble stiftet 1986

 • HC Wettern

  Ishockeyn i Vadstena är över 50 år gammal. HC Wettern bildades 16 maj 1976. Tidigare var namnet Vadstena Sportklubb (1972) och ännu tidigare IK Wasa (1961). Föreningen har således bytt namn två gånger men det var i princip samma spelare och ledare vid de tidpunkter som namnbytena ägde rum så föreningens start räknas till 1961. IK Wasa bildades av ett gäng entusiaster i Vadstena och på den tiden låg rinken på området öster om Kungsvalla Idrottsplats, nuvarande simhallen. Vadstenas konstfrysna isbana tillkom år 1965 och blev möjlig genom initiativ och finansiering av ideella krafter och många ideella arbetstimmar av klubbens medlemmar. En stor händelse i klubbens historia ägde rum den 7 december 1986, då ishallen på Kungsvalla IP invigdes.

  Trots att Vadstena är en liten ort i den västra länsdelen så har föreningen haft en livaktig verksamhet i över 50 år. Vad gäller sportsliga framgångar så har föreningen haft ett par säsonger i ”gamla” division 2 i mitten av 70-talet. Vad gäller distriktsmästerskap för Östergötland för seniorer, juniorer och äldsta pojklag har det blivit två inteckningar. Dels 1974/75 då klubbens juniorer vann och dels 2000/01 då HCW:s äldsta pojklag tog en meriterande seger. Föreningen brukar hävda sig väl i länets olika ungdomsserier och flera spelare som är fostrade i föreningen söker sin lycka i större föreningar. Allt som oftast är föreningen också representerade i länets TV-pucklag. Under säsongen 2012/13 kvalificerade sig seniorlaget både till alltrean och kvalserien till division 2.

 • Bråvikens Golfklubb

  Bråvikens Golfklubb är den vänliga golfklubben och ligger strax utanför Norrköping med utsikt över Bråviken.

 • Norrkoping Kvinnliga IK

  Norrkoping Kvinnliga IK er en Svensk Handbollklubb,som holder til i Östergötland,Norrköping. Klubben ble stiftet 1929

 • NUBF Basket Norrköping

  Norrköpings Ungdomsbasketförening, NUBF var en basketklubb för ungdomar i Norrköping. Föreningen arrangerade Norrköping Basket Cup, en internationell ungdomsturnering som startade 1984 och hade cirka 150 deltagande lag när den var som störst

  Norrköpings Ungdomsbasketförening grundades år 1979 med en person vid namn Ingemar Mild i spetsen som fick i uppdrag att bilda en skolbasketkommitté. Efter grundaren Ingemars bortgång så har föreningen, sedan 2009 blivit nedlagd och verksamheten övergått till Norrköping Dolphins Ungdom.

  Grunden i föreningens verksamhet var skolbasketen (Guld och Silvercupen) för lag i åk. 3 - 6. Där deltog cirka 500 ungdomar i tävlings- och träningsverksamhet årligen. Förutom detta så hade föreningen åldersgruppslag som kallades utvecklingslag, dessa lag erövrade flera USM-guld, det senaste kom (2007) med pojkar födda 1991 sammanlagt har föreningen erövrat fem USM-Guld på damsidan och sex på herrsidan. Till det kan läggas flera Silver och Brons.

  Ungdomsläger genomfördes varje år, de flesta vid KFUM Gården vid Stora Rengen (Rengen Mini Basket Camp), samt på senare år efter säsongens slut eller säsongsuppstart på Bråvalla.

 • Norrköpings Kappsimningsklubb

  Norrköpings KK er et svensk svømmeteam fra Norrköping, grunnlagt 7. september 1919. De mest kjente svømmere er Svenska Dagbladet gullmedaljevinderen Björn Borg og olympisk sølvmedalje Tina Gustafsson.

 • Kättinge IF

  Kättinge IF er en Svensk klubb. Som holder til i Norrköping Östergötlands. Klubben ble stiftet 1931

 • Kvarsebo IK

  Kvarsebo IK er en Svensk klubb som holder til i i Östergötlands. Klubben ble stiftet 1930.

 • HC Vita Hästen

  HC Vita Hästen är en ishockeyklubb, från Norrköping, som från säsongen 2014/2015 spelar i Hockeyallsvenskan - Sveriges näst högsta ishockeydivision. Hemmadressen är röd tröja och svarta byxor, bortadressen är vit tröja och svarta byxor. Hemmaarenan heter Himmelstalundshallen, även kallad "Himpa", som invigdes 1977 och tar cirka 4300 åskådare.

 • IK Waria

  IK Waria är ett fotbollslag, hemmahörande i Norrköping. Laget grundades 1942 och har utan uppehåll verkat sedan dess. Har haft både A- och B-lag i herr- respektive damsektion, och ett flertal ungdomslag. Klubben har endast verksamhet för damer och flickor[1]. I början av 2000-talet lades all verksamhet för pojkar ned.
  Damlaget tillhör för närvarande division 4 i Östergötland. Ungdomslagen spelar i olika, icke rankade, serier.

 • Torstorps IF

  Torstorps Idrottsförening ble dannet 21. august 1935 av Einar Svensson, Sven Lundholm og Fridolf Tapper. Sportsklubben har gitt til friidrett, bordtennis, bandy, og ski samt fotball. Klubben har rundt 500 medlemmer. [2]
  Siden stiftelsen har Torstorps IF deltatt hovedsakelig i midt- og nedre divisjoner i svensk fotball-ligasystem. Klubben spiller for tiden i Divisjon 4 Östra Götaland, men var i fjor i divisjon 3, som er det beste resultatet i klubbens historie. Men på grunn av dårlige resultater ble klubben flyttet tilbake til divisjon 4 östra götaland. [3] De spiller sine hjemmekamp på Najenlunden i Finspång.

 • Vadstena

  Vadstena er en by som ligger i Östergötlands län i Östergötland i Sverige. Det er Vadstena kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet 5 613 innbyggere.[1]

  Den største turistattraksjonen er Vadstena kloster.

 • IK Sleipner

  IK Sleipner er en idrettsklubb, grunnlagt i 1903 og som holder til i Norrköping i Sverige. Klubben ble svensk mester i fotball for herrer i 1938.

 • IK Siesta

  IK Siesta er en Svensk Klubb,som holder til i Östergötland

 • Ishockeyklubben Vita Hästen

  HC Vita Hästen är en ishockeyklubb, från Norrköping, som från säsongen 2014/2015 spelar i Hockeyallsvenskan - Sveriges näst högsta ishockeydivision. Hemmadressen är röd tröja och svarta byxor, bortadressen är vit tröja och svarta byxor. Hemmaarenan heter Himmelstalundshallen, även kallad "Himpa", som invigdes 1977 och tar cirka 4300 åskådare.

 • Finspångs FK


  FFK A rundar av sitt tionde verksamhetsår med en mittenplacering i divisionen fem östra. Under året så varvade A-laget mycke bra insatser (framförallt i Östgötacupen) med mindre bra insatser, vilket brukar känneteckna ett ungt lag

 • Motala AIF Fotboll

  Motala AIF är en allians av sju idrottsföreningar från Motala som bildades 29 augusti 1907.[1] Motala AIF hade till en början nio sportgrenar:
  Allmän idrott
  Bandy
  Cykling
  Fotboll
  Friidrott
  Kälkbacksåkning
  Simidrott
  Skidsport
  Tennis
  Bandy, kälke och simidrott togs senare bort. Även curling och volleyboll har funnits med i den s.k. alliansen. I alliansen ingår idag Motala AIF Fotbollsklubb, Motala AIF Friidrottsklubb, Motala AIF CK, Motala AIF OL, Motala AIF Skidklubb, Motala AIF Hockeyklubb, Motala AIF Skridskoklubb skrinnarna.

 • Reijmyre IF

  Den moderna idrottsrörelsen började växa fram på allvar i Sverige under det sista årtiondet av 1800-talet. Redan under de första åren på 1900-talet fanns det inte mindre än tre idrottsföreningar i Rejmyre; Norden, Svea och Göta.

  Man upptäckte emellertid snart, att det skulle vara fördelaktigare med en enda förening, och den 16 augusti 1905 samlades ett 40-tal intresserade för att dryfta frågan om en sammanslagning.
  Att komma överens om att bilda en enda förening gick lätt, men som vanligt vid sådana tillfällen vållade namnfrågan en långvarig diskussion. På förslag av John Reimers enades man slutligen om namnet Reijmyre Idrottsförening.

 • Spångholms IF

  Enligt ett vedertaget talesätt skulle en komplett bruksort ha, naturligtvis, ett bruk med fackförening samt därtill en orkester och en idrottsförening. Detta har stämt på Spångsholm till för några år sedan. Då slog bruket igen, och därmed försvann fack-föreningen. Orkestern hade insomnat tidigare. Nu har även idrottsföreningen dött sotdöden, år 2000 uppgick den i Mantorps IF. Så nu är bruksepoken definitivt slut. Föreningens prissamling blev plötsligt hemlös - lösningen blev: Sya hembygdsgård. Där har man skapat ett utrymme i museibyggnadens övervåning där samlingen kan härbärgeras.

 • Norrköping Badmintonklubb

  Norrköpings Badminton Klubb (NBK) bildades 1943 och är en av landets äldsta badmintonklubbar. Den första träningslokalen låg i dåvarande Kommunala Mellanskolan, idag KomVux. 1979 bildades en ekonomisk förening bestående av NBK och några av Norrköpings tennisklubbar för att skapa möjlighet till samlat badminton- och tennisspel i Norrköping.
  NBK har genom åren fått fram ett antal spelare av mycket god Sverigeklass och har i seriesammanhang pendlat mellan division 1 och 3. Idag återfinns serielaget i division 3 södra Svealand.
  NBK har idag ungefär 200 medlemmar varav drygt 100 är aktiva.[1]

 • Risbrinkspojkarna IF

  RP IF, Risbrinkspojkarna, är en idrottsförening från Linköping i Sverige. Mest känd för sina framgångar i handboll för herrar. RP IF bildades 1957 och hade 2007 cirka 1 200 medlemmar och ungefär 45 handbollslag,

 • KFUM Norrköping

  KFUM Norrköpimg er en Svensk klubb som holder til i Norrköping Östergötland

 • Ödehögs IK

  På självaste nationaldagen den 6:e juni 2012 firade Ödeshögs IK sin 100-årsdag med pompa och ståt följt av ytterligare höjdpunkter på Vättervallen den 9:e juni. Och på denna sida presenteras ett urval minnen från jubileumsårets olika aktiviteter.

 • Åtvidabergs FF

  Åtvidabergs FF er en svensk fotballklubb i Åtvidaberg. Klubben ble dannet i 1907, og ble svenske mestre i 1972 og 1973, og cupvinnere i 1970 og 1971. Klubben nådde kvartfinalen i serievinnercupen i 1975, der de ble slått ut av FC Barcelona, og nådd også kvartfinalen i cupvinnercupen etter at de bl.a. hadde slått ut de regjerende mesterne Chelsea FC. De tapte kvartfinalen mot Dynamo Berlin.
  Klubbens mest berømte kamp ble spilt mot Bayern München (i første runde av Europacupen 1973) der man etter å ha tapt bortekampen 1-3, vant hjemmekampen med samme sifre. Åtvidaberg ble imidlertid slått ut på straffespark etter ekstraomganger.
  I dag spiller klubben i Sveriges nest høyeste divisjon, Superettan. I sesongen 2005 kom klubben til cupfinalen for sjette gang, der det ble tap 0-2 for Djurgårdens IF. I sesongen 2006 spiller Åtvidaberg i UEFA-cupen etter å ha slått ut norske Brann.
  Blant spillere som har spilt for Åtvidaberg, er bl.a. Ralf Edström, Roland Sandberg og Imad Shhadeh.

 • Malmslätts AIK

  Malmslätts AIK spiller for tiden i Divisjon 4 Östergötland Västra som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamp på Hellgrenshagen i Linköping. [3]
  Malmslätts AIK er tilknyttet Östergötlands Fotbollförbund. [4] Malmslätts AIK spilte i 2006 Svenska Cupen, men tapte 6-0 bort til Jönköpings Södra IF i første runde.

 • Sylvia ,IF

  IF Sylvia, egentligen Idrottsföreningen Sylvia är en idrottsförening från Norrköping, vars A-lag i fotboll säsongen 2016 spelar i Division 2 Södra Svealand. Den har framför allt sin verksamhet i de norra delarna av Norrköping. Man har endast fotboll på schemat, men under de tidiga åren hade man även bandy och andra idrotter inom organisationen. I Svenska cupen säsongen 1995/1996 slog IF Sylvia ut IFK Göteborg. Efter fyra säsonger i Superettan (2000–2003) åkte laget 2004 ner i division 2, och spelade 2006 i den nya Division 1. Klubben spelade 1965 i Division II, då Sveriges andradivision. Laget är 2016 Norrköpings tredjelag efter IFK Norrköping och IK Sleipner.

 • Valdemarsvik

  Valdemarsvik kommune er en kommune i Östergötlands län i landskapene Östergötland og Småland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Valdemarsvik.

 • Karle IF

  Karle IF spiller for tiden i Divisjon 4 Östergötland Västra som er den sjette tier av svensk fotball. De spiller sine hjemmekamp på Karlbergsplan i Linköping.
  Karle IF er tilknyttet Östergötlands Fotbollförbund

 • Ljungsbro IF

  Ljungsbro IF er en Svensk klubb fra Ljungsbro Östergötland. klubben ble stiftet 1915

 • Åby IF

  Åby IF är en sportklubb i Norrköpings kommun inom Åby och Jursla-området.
  Föreningen bildades den 22 oktober 1922[1] och bedriver senior- och ungdomsverksamhet inom fotboll och gymnastik.
  Medlemsantalet uppgick år 2015 till totalt 950, varav ca 750 aktiva samt 200 stödmedlemmar.[2] De aktiva ingår i de 40 lag och grupper som finns representerade i verksamheten, vilket gör klubben till Norrköpings näst största fotbollsklubb.
  Fotbollssektionen bedriver sin huvudsakliga verksamhet på Åby IP som invigdes 1933,[1] men också på planerna Humpen och Gaddensvall. Föreningen har också här sitt klubbhus. Gymnastiksektionen har sin verksamhet i Sandtorpsskolans gymnastiksal.
  Fotbollsspelaren och tränaren Georg "Åby" Ericsson spelade i klubben 1933, 1935-1938 samt 1952-1953. Han var även tränare åren 1950-1954.[3]

 • Norrköping

  Norrköping er en by i Östergötlands län i Östergötland i Sverige. Det er Norrköping kommunes administrasjonssenter. I 2015 hadde tettstedet Norrköping 93 765 innbyggere.[1]
  Byen ligger ved Motala ströms utløp i Bråviken av Østersjøen. Strømmen faller 22 meter fra sjøen Glan ned til havnivået og plassen har i all tid blitt brukt for sin vannkraft. Byen fikk bystatus i 1384. Sin betydning som havne- og industriby fikk Norrköping på 1600-tallet av den fra Holland innvandrede forretningsmannen Louis De Geer (1587-1652). På 1800- og store deler av 1900-tallet var Norrköping kjent som «Sveriges Manchester» med flere tekstilvirksomheter. Norrköping også et godt fotballag, IFK Norrköping. (Et annet populært navn på byen er «Peking», som på kinesisk betyr «den nordlige byen», akkurat som Norrköping.)
  På 1960-tallet opplevde tekstilindustrien nedgangstider og nedleggelser, og det drøyde til 1990-tallet før det sentrale «industrilandskapet» fant ny bruk som filial til Linköpings universitet («Campus Norrköping») og ulike kunnskapsintensive virksomheter.
  Norrköping er en av få svenske byer som har sporvognstrafikk. Byen er vennskapsby med bl.a Trondheim (Norge).

 • BK Derby

  BK Derby er en svensk sportsklubb i Linköping, Sverige. Det er nå bare aktiv i fotballklubben, men var tidligere involvert i bandy og andre idretter. Klubben ble dannet 15. april 1912. [1] Bandy-avdelingen har dannet en egen klubb, Derby / Linköping BK, men de to klubber har en allianse og deler samme logo og farger.

 • IK Ôstria

  IK Östria Lambohov är en svensk fotbollsklubb belägen i Linköping i Östergötlands län. Herrlaget spelar sedan 2007 i Division 3 Nordöstra Götaland. Klubben har som högst spelat Division 3 i fotboll. Inför säsongen 2013 slogs herrlaget ihop med lokalkonkurrenten BK Kenty under namnet AFK Linköping.

 • BK Wolfram

  BK Wolfram var en Svensk klubb som holdt til i Linköping. klubben ble slått ilag med BK Derby.

 • Håndbollklubben Lnköping

  Håndbollklubben Lnköping er en Svensk klubb som holder til i Linköping Östergötland. klubben ble stiftet 1979

 • Norrköpings Handbollklubb

  Norrköping Handbollklubb er en Svensk Handbollklubb,som holder til i Norrköping Östergötland

 • Karle IF

  Karle IF spiller for tiden i Divisjon 4 Östergötland Västra som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamp på Karlbergsplan i Linköping. [3]
  Karle IF er tilknyttet Östergötlands Fotbollförbund.

 • Norrköping

  Norrköping er en by i Östergötlands län i Östergötland i Sverige. Det er Norrköping kommunes administrasjonssenter. I 2015 hadde tettstedet Norrköping 93 765 innbyggere.[1]
  Byen ligger ved Motala ströms utløp i Bråviken av Østersjøen. Strømmen faller 22 meter fra sjøen Glan ned til havnivået og plassen har i all tid blitt brukt for sin vannkraft. Byen fikk bystatus i 1384. Sin betydning som havne- og industriby fikk Norrköping på 1600-tallet av den fra Holland innvandrede forretningsmannen Louis De Geer (1587-1652). På 1800- og store deler av 1900-tallet var Norrköping kjent som «Sveriges Manchester» med flere tekstilvirksomheter. Norrköping også et godt fotballag, IFK Norrköping. (Et annet populært navn på byen er «Peking», som på kinesisk betyr «den nordlige byen», akkurat som Norrköping.)
  På 1960-tallet opplevde tekstilindustrien nedgangstider og nedleggelser, og det drøyde til 1990-tallet før det sentrale «industrilandskapet» fant ny bruk som filial til Linköpings universitet («Campus Norrköping») og ulike kunnskapsintensive virksomheter.
  Norrköping er en av få svenske byer som har sporvognstrafikk. Byen er vennskapsby med bl.a Trondheim (Norge).

 • Mantorps IF

  Mantorps IF är en idrottsförening från Mantorp i Sverige. Delades i två föreningar år 2000, Mantorps IF Handbollsförening (Mantorps IF/HF) och Mantorps Fotbollsförening (Mantorps FF). Mantorps IF/HF herrlag har varit framgångsrikt i med spel i Handbollsallsvenskan 2003/2004.

 • Mjölby Södra IF

  Mjölby Södra IF spiller for tiden i Divisjon 4 Östergötland Västra som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemme kamper på Lundbyvallen i Mjölby. [3]
  Klubben er tilknyttet Östergötlands Fotbollförbund. [4] Mjölby Södra IF spilte i 2007 Svenska Cupen, men tapte 0-4 hjemme hos Rynninge IK i første runde.

 • IFK Motala

  IFK Motala har sitt ursprung i Holms IF som bildades den 27 februari 1932. 1937 gjordes en sammanslagning med Motala FF och då antogs namnet IFK Motala. Föreningen blev den 118:e Kamratföreningen i Sverige och är ansluten till Kamraternas Centralorganisation. Fotbollen har funnits på programmet sedan starten medan bandyn tillkom 1965. Säsongerna 1979/1980-2008/2009, 2012/2013, och 2017/2018 spelade bandyns A-herrlag i Sveriges högsta division, och blev svenska mästare säsongen 1986/1987. Föreningen har även spelat seriespel i handboll med början 1947. Den sektionen upphörde 1971.

 • Linköping

  Linköping er en by i Östergötlands län i Östergötland i Sverige. Linköping er administrasjonssenter for både Linköping kommune og Östergötlands län. I 2015 hadde tettstedet Linköping 106 502 innbyggere

 • Åtvidabergs Bandyklubb

  Åtvidabergs BK (även kallad ÅBK) bildad 1939, är en bandyklubb i Åtvidaberg i Sverige. Klubben spelade i Division I 1952.
  Klubben gick 2010 upp i Allsvenskan, Sveriges näst högsta division men åkte några säsonger senare ur till Division 1. Laget är uppbyggt på en stomme med juniorspelare från den egna ungdomssektionen. Ordförande och klubbens drivkraft är Börje Johansson.
  Klubben var sånär att återigen ta steget upp till Allsvenskan säsongen 2015/16 men föll i Kvalspel mot Haparanda-Tornio. Säsongen 2016/17 spelar ÅBK i Divison 1 Mellersta.

 • Hagahöjdens BK

  Hagahöjdens BK spiller for tiden i Divisjon 4 Östergötland Östra som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Himmelstalund Norra i Norrköping. [3]
  Klubben er tilknyttet Östergötlands Fotbollförbund

 • IK Sleipner Bowling

  IK Sleipner är en idrottsklubb i Norrköping, bildad 27 april 1903.[1] Klubbnamnet kommer från Sleipner, som var Odens häst i nordisk mytologi.
  Klubben är mest berömd för sina framgångar i fotboll, där man vann Allsvenskan säsongen 1937/1938. Genom åren har man även bedrivit verksamhet i många andra grenar. Allmän idrott, bordtennis, bowling (Göte Andersson världsmästare 1954 i Helsingfors), boxning, bridge, brottning (med bl.a. Ivar Johansson (brottare)), cykel, dragkamp, handboll, ishockey (sedermera IK Vita Hästen), skridsko (hastighetsåkning och konståkning) samt tyngdlyftning (med 10 st SM-guld). I bandy gick man till kvartsfinal i SM 1927 och förlorade med 0-9 mot IF Vesta samt spelade i Sveriges högsta serie säsongerna 1933, 1936 och 1937.
  Numera är IK Sleipner enbart en fotbollsklubb och med bowling som en fristående sektion.

 • Norrköping Handbollklubb

  Norrköping Handbollklubb er en Svensk Handbollklubb,som holder til i Norrköping Östergötland

 • Lindö FF

  Lindö FF spiller for tiden i Divisjon 4 Östergötland Östra som er den sjette delen av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på City Gross Arena i Norrköping. [3]
  Klubben er tilknyttet Östergötlands Fotbollförbund. [4] Lindö FF spilte i 2008 Svenska Cupen, men tapte 0-4 hjemme til Syrianska FC i første runde.

 • IF Saab

  IF Saab var en idrottsförening i Linköping. Föreningen hade sektioner för badminton, bandy, bordtennis, bowling, boxning, bågskytte, cykel, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, korpidrott, skidor, orientering, tennis och varpa. IF Saab hade stora framgångar på nationell toppnivå inom framför allt handboll, cykel, bågskytte, bordtennis och fotboll.

 • Bollklubben Kenty

  Bollklubben Kenty ble dannet 10. april 1932 av John Schön, Gösta Dahlqvist, Enar Johansson og Folke Dättermark - alle tenåringer. Kenty-navnet har sin opprinnelse i barnas interesse på den tiden ved å lese Cowboy og indiske bøker. Noen få bokstaver i navnet Kentucky ble endret, og dermed ble navnet Kenty født.
  I utgangspunktet fungerte klubben som ungdomsklubb før menns og guttens fotball ble klubbens hovedaktivitet. I 1968 ble BK Kenty kvinners fotball lagt til. Andre idretter som klubben løp inkluderte ishockey, bandy, tennis, bowling og håndball før disse seksjonene ble overført til andre klubber. [2]
  BK Kenty har deltatt hovedsakelig i midt- og nedre divisjoner i svensk fotball-ligasystem. Klubben spiller for tiden i Divisjon 2 Östra Götaland som er den fjerde delen av svensk fotball. [3] De spiller sine hjemmekamp på Fredriksbergs IP i Linköping. [4]
  BK Kenty er tilknyttet Östergötlands Fotbollförbund

 • IK Ramunder

  IK Ramunder er en Svensk klubb som holder til i Östergötland. klubben ble stiftet 1936

 • Linköpings FF

  Linköpings FF är en fotbollsförening från Linköping. Föreningen grundades 1981 genom en sammanslagning mellan IF Saab och BK Derby. LFF har lagt ner sitt a lag. Nu har LFF bara ungdomslag.

 • Finspångs BK

  Finspångs BK er en Svensk klubb so holder til i Finspång Östergötland. klubben ble stiftet 1944

 • Smedby AIS

  Smedby AIS, eller SAIS är en fotbollsklubb från sydöstra Norrköping, från stadsdelen Smedby. Klubben som grundades 1929 har Östergötlands största ungdomsverksamhet med över 1 500 medlemmar.
  Smedby spelar i Div 2 mellersta Götaland, i samma serie som konkurrenterna FK Linköping. Klubben har spelat i Sveriges tredje division i fotboll, första gången 1961 och senast 2003. Smedbys herr- och dam-A-lag spelar på Smedby IP. SAIS fick utmärkelsen Årets talangförening av Östergötlands fotbollsförbund. Smedby firade 75-årsjubileum den 7 oktober 2004. SAIS har även gjort sig känd för sina ledare, som producerat spelare som Hasan Cetinkaya, Niclas Fredriksson, Linus Hellman och Christos Christoforidis.

 • Hemgårdarnas Bollklubb

  Hemgårdarnas Boldklubb er en Svensk klubb som holder til i Liköping Östergötland

 • Östergötland FF

  Östergötlands fotbollförbund er en av de 24 distriktsorganisasjonene i svensk fotballforening. Den administrerer lavere tierfotball i Östergötlands fylke.

 • Mjölby AI

  Mjölby AI/FF, bildad 26 maj 1912, är en idrottsförening i Mjölby i Sverige. I bandy spelade klubben i Sveriges högsta division säsongen 1962. I fotboll har klubben spelat i Sveriges näst högsta division. I dag spelar Mjölby AI i division 4

 • Borens IK

  Borens IK är en levande klubb med många medlemmar. År 2015 var det ca 946 stycken som var medlemmar i föreningen och vi ökar hela tiden. Klubben bildades redan 1932 så det är många fotbollsskor som nötts ut genom åren!

  Vi bedriver fotbollsverksamhet från 5 år upp till seniorer, för både pojkar och flickor, herrar och damer.

  2016 kommer det att finnas 19 lag i seriespel varav 16 st är ungdomslag, samt en fotbollslekskola för de allra minsta. Sammanlagt har vi cirka 520 aktiva spelare och runt 85 ledare.

  Klubbens största arrangemang är Östgöta Innefotboll cup ”ÖIFC” som är en av Sveriges största och äldsta inomhusturneringar med över 180 lag uppdelat i herr-, junior och damklasser. Ett annat arrangemang som klubben arrangerar är Klassfotbollen som till i år blev något av en succé.