• SC Interwetten.com

  Den SC Untersiebenbrunn var en østerriksk fotballklubb fra Niederösterreich byen Untersiebenbrunn . Han spilte fra 1999 til oppløsningen i 2005 for totalt seks årstider i den andre satsende første divisjonen , fra 2001 til 2004 under navnet SC Interwetten.com .

 • SK Vöest Linz

  Fullt navn SK VÖEST Linz
  fundament 1946
  forsvinning 1997
  farger Blått og hvitt
  stadium Linzer Stadion
  (18.000 seter

 • Fc Hörbranz

  Fc Hörbranz er en en klubb fra Østerrike.

 • Burgenlandisher Fußballverband

  Burgenlands fotballforening (BFV) er paraplyorganisasjonen til fotballklubbene i Burgenland. Han er fullt medlem av den østerrikske fotballforeningen (ÖFB).

  Styret i BFV og dets underkomiteer støtter Burgenlands fotballklubber i arbeidet med å organisere fotball og å drive det på en regulert måte.

 • SV Mattersburg

  SV Bauwelt Koch Mattersburg, forkortet til Mattersburg er en østerriksk fotballklubb som spiller i landets nest øverste divisjon Erste Liga. Klubben ble stiftet i 1922, og spiller sine hjemmekamper på Pappelstadion i byen Mattersburg.

 • Voralberg

  Vorarlberg (uttales «få:a-arl-berg») er den vestligste delstaten i Østerrike og ligger mellom Bodensee, Rhinen og Arlbergpasset. Vorarlberg grenser mot Tyskland (Bayern), Sveits (St. Gallen og Graubünden) og Liechtenstein samt den østerrikske delstaten Tirol. Delstaten har flere vintersportsteder, og turisme er en viktig næringsgren.
  Den tyske dialekten som snakkes i Vorarlberg (alemannisk) er nærmere beslektet med dialektene i Sveits og det sydvestlige Tyskland enn med de bairiske dialektene i resten av Østerrike.

 • SK Vorwärts Steyr

  SK Vorwärts Steyr er en østerriksk fotballklubber basert i Steyr. Den ble grunnlagt i 1919. De spiller på Vorwärts stadion. For tiden har klubben ca. 300 medlemmer. Klubben er en av de eldste fotballklubbene i Øvre Østerrike. I 1999 ble klubben konkurs og reformert i lavere ligaer senere i 2001. I 2011 ble Vorwarts forfremmet til Regional League (Middle) som er en del av tredje divisjon av østerriksk liga fotball.

 • Zell am See

  Zell am See er distriktets hovedstad med samme navn i den østerrikske provinsen Salzburg med 9 759 innbyggere (fra 1. januar 2017).

  Røttene til byen går tilbake til bronsealderen. I dag er Zell am See kjent som et feriedestinasjon Zell am See-Kaprun internasjonalt som en av de viktigste vintersportssteder i Østerrike og et viktig transportnav av regionen.

 • SV Spittal/Drau

  SV Spittal / Drau er en fotballklubb basert i Spittal i Kärnten, og for tiden spiller (2017/18) i Kärnten League, den fjerde høyeste divisjonen i Østerrike.

 • Eisenstadt Sportclub

  The Sports Club Eisenstadt var en fotballklubb fra Burgenland hovedstaden Eisenstadt, Østerrike, i begynnelsen av mai 2008 for økonomiske grunner måtte stoppe driften av gambling. The Sports Club spilte i Regional League East, den tredje høyeste divisjonen i Østerrike. Hans klubbfarger var rødt og hvitt. Foreningen har lenge vært flaggskipet i Burgenland fotball.

 • Eisockey-Club BIC-VSV

  EC VSV (Eishockey Club Villacher Sportverein) er en ishockeyklubb som spiller i den øverste divisjonen i østerriksk hockey. De spiller i Stadthalle i Villach. De har vunnet ligaen seks ganger, i 1981, 1992, 1993, 1999, 2002 og 2006. De kalles Die Adler (ørnene) etter byens våpenskjold. De spiller i hvite overdeler og blå bukser.

 • Wien

  Wien (uttales «vi:n», bairisk: Wean) er Østerrikes hovedstad og største by. Den ligger ved Donau og har ca. 1,7 millioner innbyggere. Byen er inndelt i 23 distrikter. Wien er også en egen østerriksk delstat (siden 1921), som er fullstendig omsluttet av delstaten Niederösterreich.
  Det er en betydelig industri i byen, som likeledes er et viktig sentrum for kultur og vitenskap.
  Universität Wien ble grunnlagt i 1365. Byen har flere faghøyskoler, det østerrikske nasjonalbibliotek, verdensberømte muséer, teatre og operaer, blant annet Burgtheater og Staatsoper.[1]
  Byen er en betydelig turistby og et viktig trafikknutepunkt. Den er sete for mange internasjonale organisasjoner, som OPEC og Det internasjonale atomenergibyrået, og er dessuten den fjerde FN-byen ved siden av Genève, Nairobi og New York.

 • SC Theater An der Wien

  SC Theater An Der Wien,holder til i Wien

 • Simmeringer SC Wien

  Simmeringer SC er en østerriksk fotballklubb med base i Wien. Etablert i 1901, spilte den i den østerrikske fotballen Bundesliga.Austrian Regional League East (4): 1951, 1965, 1970, 1973

 • Großglockner

  Großglockner (3798 moh) er det høyeste fjellet i Østerrike. Fjellet er en del av Glocknermassivet og ligger i fjellområdet Hohe Tauern. Ved foten av fjellet ligger isbreen Pasterze som med sin lengde på 9 km er den største i de østerrikske alper og den lengste i Østalpene.
  Fjellet ble første gang besteget 28. juli 1800 av en gruppe på fire som deltok på en stor ekspedisjon under ledelse av fyrstbiskop Franziskus Xavier von Salm-Reifferscheidt.
  Normalruta går fra Erzherzog-Johann-Hütte (ved Adlersruhe, nr 9 på illustrasjonen) over østsida og Kleinglockner (nr 6).

 • Innsbruck

  Innsbruck er Tirols største by og delstatens hovedstad. Den ligger ved elven Inn og er omkranset av høye fjell. Bybildet er preget av mange gotiske og barokke bygninger, siden Innsbruck ikke bare har vært residensby for Tirols grever siden 1420, men også for enkelte østerrikske erkehertug(inn)er og tysk-romerske keisere. Byens universitet ble grunnlagt i 1669.
  Innsbruck er også kjent som et vintersportsted og har arrangert flere VM og olympiske vinterleker to ganger (1964 og 1976).

 • SC Rapid Wien

  Idrettslaget Rapid, kort SCR (1899-1978 idrettslag "Rapid" (SCR)), er en østerriksk fotballklubb som spiller i Bundesliga, og er basert på Allianz Arena i Wien Hütteldorf. Klubben bærer fargene grønn og hvit.
  Idrettslaget var rask som i 1897: "1. "Kalt wiener arbeidere fotballklubb til livet. Navnet "Rapid" tok over klubben allerede 8. januar 1899 den opprinnelige blå-røde farger, seks år senere erstattet av dag. Klubben vant 32 østerrikske mesterskapstitler, noe som gjør gigantene. Han kunne også internasjonalt feire seieren i 1930 Mitropa Cup og 1951, samt to-tiden nådde finalen i den europeiske Cupvinnercupen i 1985 og 1996, betydelig suksess. 1938 og 1941, samtidig med nasjonalsosialismen, Rapid også tyske cupen og tysk fotball mester. Siden den første østerrikske mesterskapet sesongen 1911/12, er klubben alltid førsteklasses. I profesjonell fotball avdelingen ble i SK Rapid GmbH skilt ut på 1 juli 2016 [1] som eneste aksjonær er i klubben. [2]
  Den Håndball delen kunne gjøre med fire østerrikske mesterskapet et navn.

 • Swarovski-Innsbruck Tirol

  FC Swarovski Tirol var en østerriksk forening fotballklubb fra 1986-1992, basert i Innsbruck, Tyrol, Østerrike. Det ble opprettet som en splittelse av FC Wacker Innsbruck, hvis Bundesliga lisens det vedtatt i slutten av 1985-86 sesongen. Med lederen Ernst Happel vant den østerrikske fotballkampen 1989 og 1990 samt Østerrikske cupen i 1989. Det ble likevel oppløst i 1992 og lisensen falt tilbake til FC Wacker, bare for å skifte igjen til den nystiftede FC Tirol Innsbruck ett år senere.

 • Klagenfurt

  Klagenfurt også Klagenfurt am Wörthersee (slovensk Celovec ob Vrbskem jezeru) er hovedstaden i den østerrikske delstaten Kärnten.
  Klagenfurt blir nevnt første gang i skriftlige kilder fra 1192. Området for dagens by var ganske ubetydelig inntil Maximilian I i 1518 sjenket det til stenderne i Kärnten. Overdragelsen og den senere protestantiske reformasjonsbevegelse på 1 500-tallet førte til en oppblomstring for byen. Klagenfurt ble hovedstad i Känten og en rekke byggverk som Landhaus og domkirken ble bygget.
  Byen er sete for delstatsregjeningen og for delstatsparlamentet.

 • Salzburg

  Salzburg (bairisk: Såizburg) er en by i Østerrike, nær grensen til Bayern i Tyskland. Den er hovedstad i den likelydende delstaten Salzburg. Byen ble grunnlagt i romertiden som Juvavum i provinsen Noricum. Den forfalt etter vestromerrikets sammenbrudd, men gjenoppbygging ble påbegynt ca. 700 e.Kr. Da fikk også byen sitt nåværende navn etter Salzach (betyr «Saltelven»); den var en viktig eksportør av salt. Salzburg er bl.a. Mozarts fødeby. Om Klima, se Østerrikes geografi.
  Byen var sammen med sørkoreanske Pyeongchang og russiske Sotsji kandidat til å arrangere Vinter-OL 2014, en kamp Sotsji vant.

 • SK Rapid Wien

  Sportklub Rapid Wien (tysk uttale: [rapiːd viːn]), ofte kalt Rapid Vienna på engelsk, er en østerriksk fotballklubb som spiller i landets hovedstad Wien. Rapid er den mest vellykkede østerrikske klubben når det gjelder ligatitler; Den har vunnet 32 østerrikske league titler, og et tysk mesterskap i 1941 under nazistiske regjeringen. Rapid to ganger nådde finalen av European Cup Winners 'Cup i 1985 og 1996, og tapte ved begge anledninger.
  Klubben er ofte kjent som Die Grün-Weißen (The Green-whites) for lagets farger eller som Hütteldorfer, med henvisning til plasseringen av Gerhard Hanappi stadion, som ligger i Hütteldorf, en del av byens 14. distrikt, Penzing.

 • Tirol

  Tirol (norsk også Tyrol, tysk og ladinsk Tirol, italiensk Tirolo) er et landskap i Alpene. Det utgjøres i hovedsak av Inn-, Wipp-, Puster- og Etschdalene og de omkringliggende høyfjellene (opptil 3899 moh.). De tre språkene som snakkes i Tirol er tysk, italiensk og ladinsk. Tirol har hatt en turbulent historie: Det har vært samlet som én politisk enhet, har vært delt i opptil tre forskjellige land, og er i dag delt mellom Østerrike og Italia. Som Europaregion har den i den senere tid opplevd en viss form for enhet igjen.

 • FC Wien Ost

  FC Vienna er grunnlagt i 2007, unterklassiger fotballklubb av det 10. distriktet Wien favoritter. Foreningen er avhengig av tradisjoner 1914 som en hyllest til den store pioneren av østerriksk fotball Mark "M. D. "Nicholson stiftet SC Nicholson, som omdøpt tidlig i 1933, FC Wien. Under dette navnet klubben spilt 1928-1958 totalt 27 sesonger i den øverste divisjonen, den andre rang av 1942 var den beste plasseringen. I 1973 ble klubben oppløst på grunn av økonomiske vanskeligheter. Blant de mest kjente spillerne i klubben historie inkluderer keeper Walter Zeman, senere team manager Karl Stotz samt etterpå ble kaptein Erich Obermayer, som dukket opp fra ungdom til FC Wien.
  Så tidlig som i 1983 ble gjort et første forsøk på et nytt grunnlag for FC Wien. Foreningen forble ubetydelig og forsvant etter en fusjon med FC 1980 Wien Sisyfos 2006 FC 1980 Wien

 • Austria Wien,FK

  Fußballklub Austria Wien er en østerriksk fotbalklubb i Wien. Klubben vant den nasjonale serien i 2006/07-sesongen, og har totalt vunnet 24 seriemesterskap i Østerrike. Klubben ble grunnlagt 12. mars 1911 og spiller sine hjemmekamper på Franz-Horr-Stadion som har en kapasitet på 12 400.
  I første runde av UEFA Cupen 2007/08 slo Austria Wien ut Vålerenga.
  De tidligere norske landslagsspillerne Mons Ivar Mjelde, Petter Rudi, Thorstein Helstad, Raymond Kvisvik og Sigurd Rushfeldt har alle spilt for Austria Wien.

 • FK Austria Memphis

  Fußballklub Austria Wien (German pronunciation: [ˈaʊ̯stʀiə viːn]; known in English as Austria Vienna, and usually shortened to Austria in German-speaking countries), is an Austrian association football club from the capital city of Vienna. It has won 24 Austrian Bundesliga titles, surpassed only by cross-city rival Rapid Wien. These two clubs are the only sides that have never been relegated from the Austrian top flight. With 27 victories in the Austrian Cup and six in the Austrian Supercup, Austria Wien is the most successful club in each of those tournaments. The club reached the UEFA Cup Winners' Cup final in 1978, and the semi-finals of the European Cup the season after. The club plays at the Franz Horr Stadium, known as the Generali Arena since a 2010 naming rights deal with an Italian insurance company.

 • FC Admira Wacker

  FC Admira Wacker Mödling (kort: 'Admira') er en fotballklubb fra Mödling, Østerrike. Klubben ble opprinnelig dannet i 1905 som SK Admira Wien i den østerrikske hovedstaden. Fusjoner i 1971 med SC Wacker Wien, i 1997 med VfB Mödling og i 2008 med SK Schwadorf førte til sitt nåværende navn. Det er 3 lag i og utenfor Wien.
  Klubben ble promotert til den østerrikske Bundesliga for sesongen 2011-12 etter å ha oppnådd kampanjen i slutten av 2010-11-sesongen og avsluttet 3. i sin første sesong.

 • Østerrikes Eishockeyverband

  Østerrikes herrelandslag i ishockey er underlagt Østerrikes Ishockeyforbund og representerer Østerrike i internasjonale ishockeyturneringer. Østerrike har ikke vunnet noen medalje i en større ishockeyturnering siden en bronsemedalje i 1947-VM. Landet hadde en storhetstid på 1920- og 1930-tallet, hvor de vant flere medaljer i ishockey-EM og en bronsemedalje i 1931-VM. Perioden fra 1950-tallet til 1990-tallet var en nedgangsperiode for Østerrike da de enten spilte i B-VM eller C-VM. Oppturen begynte i 1992 da de vant B-VM og rykket opp til A-VM. Med unntak av 1997 så forble Østerrike i A-VM fra 1993 til 2005, hvoretter de rykket ned til divisjon I. Siden 2006 har Østerrike vært et heiselag mellom elitedivisjonen og divisjon I.

 • Fc Tirol Innsbruck

  FC Tirol Innsbruck var en østerriksk forening fotballklubb fra Innsbruck, Tyrol som eksisterte mellom 1993 og 2002, da konkurs ble erklært.

 • Østerrikes Fotballforbund

  Österreichischer Fußball-Bund (ÖFB) er særidrettsforbundet for fotball i Østerrike med tilholdssted i Wien. ÖFB er landets øverste fotballorgan og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i ulike aldersklasser. Forbundet ble grunnlagt den 18. mars 1904 og ble medlem av FIFA i 1905 og UEFA i 1954.
  ÖFB arrangerer blant annet Østerriksk Bundesliga (landets øverste divisjon), og ÖFB-Cup (det nasjonale cupmesterskapet).