• Widzew Lodz

  Widzew Łódź er en polsk fotballklubb fra byen Łódź i Polen.

  Klubben ble stiftet i 1910 og spiller for øyeblikket i 3. liga. De har vunnet den polske ligaen 4 ganger (1981, 1982, 1996 and 1997). Klubbens offisielle farger er rød-hvit-rød. Rivalen deres er selvfølgelig det andre Łódź-laget, ŁKS Łódź som også spiller i Polsk Ekstraklasa. Klubbens hovedsponsorer er: Harnaś, Lukullus og bwin.com

  Det har spilt mange talentfulle spillere hos Widzew Łódź, men Zbigniew Boniek, et av Polens største fotballtalenter noensinne, spilte på Europas All-star-lag i fotball.

 • Gornik Leczna

  GKS Górnik Łęczna er en idrettsforening basert i Łęczna , Polen . Det er best kjent for sine menns profesjonelle fotballag , som konkurrerer i I Liga , andre divisjon i det polske fotball liga systemet. Klubben spiller også lag i kvinners fotball og bryting

 • Zagłębie Sosnowiec

  Zagłębie Sosnowiec ( Polsk uttale: [zaɡwɛmbʲɛ sɔsnɔvʲɛts] ) er en fotballklubb basert i Sosnowiec , Polen. Klubben ble opprettet i 1906. Den vant Polsk Cup fire ganger (1962, 1963, 1977, 1978), og var også fire ganger polsk runner opp (1955, 1964, 1967, 1972). Foruten fotball har organisasjonen av Zagłębie andre avdelinger, for eksempel ishockey ( KH Zagłębie Sosnowiec , fem ganger polsk mester: 1980, 1981, 1982, 1983, 1985) og menns volleyball (to ganger polsk mester: 1985, 1986).

 • KS Ursus

  Workers Sport Club Ursus - Polsk multisport sportsklubb , basert i Ursus ( Warszawa distrikt ).

 • Omega Kleszczów

  Omega Kleszczów er en Polsk Sportsklubb

 • Arka gdynia

  Morski Związkowy Klub Sportowy Arka Gdynia ( Polsk uttale: [arka ɡdɨɲa] ) er en polsk profesjonell fotballklubb , basert i Gdynia , Polen , som spiller i den polske Ekstraklasa . Klubben ble grunnlagt som Klub Sportowy Gdynia i 1929

 • RKS Lechia

  RKS Lechia Tomaszów Mazowiecki - idrettsforening fra Tomaszów Mazowiecki , grunnlagt i 1923 . Han driver fotball og volleyball seksjoner . I sesongen 2008/2009 ble volleyballspillene fremmet til II-ligaen . I 2011, etter å ha tapt konkurransen med Juvenia Głuchołazy, falt lagene til konkurranseklassen. Fotballspillere på RKS Lechia Football Club har vært i tredje liga i Lodz og Mazovia siden 2012/2013 sesongen

 • Zaglebie Lubin

  Zagłębie Lubin er et polsk fotballag som spiller i Polens høyeste liga. Laget kommer fra den polske byen Lubin i vestre Polen. Laget har vunnet ligaen to ganger, den første gangen var i 1991 og det var direkte etter at laget nettopp hadde avansert fra den andre ligaen. Zaglebie Lubin er det eneste laget i Polen som har lykkes med noe lignende. Sesongen 2006/2007 vant laget sitt andre polske mesterskap. Det ble klart på den siste spilledagen av polsk liga ettersom Zagłebie Lubins avstand ned til nummer to, GKS Bełchatów, var to poeng. Hadde laget ikke vunnet den siste kampen mot Legia Warszawa på bortebane hadde GKS vunnet serien.

  Byggingen av en ny arena som laget skal spille på i framtiden begynte i 2007, og når den er ferdig kommer den å holde trestjerners UEFA standard

 • Mosir Tychy

  Mosir Tychy er en Polsk Sportsklubb

 • Uranina Ruda Slaska

  Urania Ruda Śląska - Polsk fotballklubb fra Ruda Śląska, som for øyeblikket spiller i distriktsklassen. I sesongene 2001/02, 2002/03, 2003/04 spilte han i fjerde liga.

 • Radom Radom

  Polsk fotballklubb fra Radom . Den ble grunnlagt i 1945, men etter fusjonen i 1967 med Radomski Kolam Sportowy overtok sine tradisjoner, ble det derfor for det offisielle etableringsåret ansett som 1910 . I 1946 avsluttet han det polske mesterskapet i koppesystemet på 1/4-finalen. I sesongen 1984/1985 spilte han seg i kampen til den første ligaen , og i 2006 ble han fremmet til 1/4 av finalen i den polske cupen . Fra 30. januar 2008 er det et aksjeselskap.

  Tidligere var det i Radomiak, bortsett fra fotball, tolv andre idrettsseksjoner. Representert blant andre av syklist Kazimierz Jasinski , som tok del i sommer-OL i 1968 i Mexico og vant tittelen polske mester, bokseren Anthony Czortka , polsk mester fra 1949, og vinnerne av den nasjonale mesterskapet i friidrett

 • ks energia kozienice

  Er en Polsk klubb

 • ZKS Stal Stalowa Wola

  Stal Stalowa Wola (Selskapet Sports Club Stal Stalowa Wola) - Polsk klubbfotball basert i Stalowa Wola

 • Polonia Bytom

  BS Polonia Bytom (fullt navn: Bytom Polonia Bytom Sports ) - Polsk klubbfotball , som vises i konkurranser IV Silesian League, Gr. II . Som verten spiller laget laget Edward Szymkowiak på stadion , som ligger i nærheten av Śródmieście

 • Wisla Krakow

  Wisła Kraków er en polsk fotballklubb fra byen Kraków. Klubben er blant de største klubbene i polsk fotball, med 13 polske mesterskap og 4 seiere i polske cupen. Klubben har en bred supporterskare rundt om i Polen og framfor alt i hjembyen Kraków. Klubbens erkerival er det andre Krakówlaget Cracovia Kraków; matchene mellom Cracovia og Wisła brukes å kalles for "den hellige krigen" (pol. "święta wojna"). Wisłas andre store rival er Legia Warszawa.

 • Sport Dlazdrowia i Rozrywki

  Sport Dlazdrowia i Rozrywki holder til i Polen

 • Klub Uczelniany

  Klub Uczelniany holder til i Polen

 • Kielce

  Kielce (Om denne lydlytten)) er en by i sør-sentrale Polen med 199.475 innbyggere. [1] Det har vært hovedstaden i Swietokrzyskie Voivodeship (Holy Cross Voivodeship) siden 1999, og var tidligere hovedstaden til forgjengeren Kielce Voivodeship (1919-1939, 1945-1998). Byen ligger i midten av Świętokrzyskie-fjellene, på bredden av elven Silnica, i den nordlige delen av den historiske polske provinsen Lesser Poland.

 • Akademicki Związek Sportowy

  Akademisk idrettsforening (offisiell forkortelse til AZS) er en studiosportforening som opererer i Polen, hvis hovedmål er utvikling av fysisk kultur, fremming av en sunn livsstil, ungdomsutdanning i idrettstemperatur og fysisk aktivitet.

  For tiden er det den største sportsorganisasjonen i det polske akademiske samfunnet, som samler nesten 50 000 mennesker på over 200 universiteter. Studenter i AZS kan trene mer enn 30 idretter, både rolig og profesjonelt. Idrettsutøvere AZS representerer ca 25% av det samlede polske landslaget (med tanke på deltakelsen i OL).

  AZS er medlem av Polsk ungdomsråd.

  Formand for Akademisk idrettsforening er prof. Alojzy Nowak

 • Wroclaw Politechnika

  Wrocław Universitet for vitenskap og teknologi (polsk: Politechnika Wrocławska, grunnlagt som tysk: Technische Hochschule Breslau) er et prestisjefylt teknologisk universitet i Wrocław (Europas kulturhovedstad og verdens bokkapital 2016), Polen. Med verdensklasse bygninger og infrastrukturer spredt over hele byen, er de viktigste fasilitetene samlet på en sentral beliggenhet i nærheten av Plac Grunwaldzki, ved siden av Oder-elven. Den driver tre regionale grener i Jelenia Góra, Legnica og Wałbrzych. Huffington Post UK heter Wroclaw University of Science and Technology i de 15 beste verdens mest vakker universitetsrangeringer

 • Klub Uczelniany Politechniki Krakowskiej

  Klub Uczelniany Politechniki Krakowskiej holder til i Polen

 • Liege Warszawa

  Legia Warszawa / lɛɡjə / (Polsk uttale: [lɛɡʲja varʂava]), kjent på engelsk som Legia Warsaw, er en profesjonell fotballklubb basert i Warszawa, Polen. Legia er en av de mest vellykkede polske fotballklubbene i historien som vinner tolv Ekstraklasa Champions-titler, [2] en rekord 18 polske cuptroféer og fire polske SuperCup-kamper. Klubbens hjemsted er polsk hærstadion.

  Legia ble dannet mellom 5. og 15. mars 1916 under militære operasjoner i første verdenskrig på østfronten i nærheten av Maniewicze i Volhynia, som den viktigste fotballklubben i de polske legioner. Etter krigen ble klubben igjen aktivert 14. mars 1920 i et offisiell kasino i Warszawa som Wojskowy Klub Sportowy Warszawa, omdøpt Legia i 1923 etter fusjon med en annen lokal klubb, Korona. Det ble Polens viktigste offisielle fotballklubb Army - Wojskowy Klub Sportowy Legia Warszawa (Militær Sports Club Legia Warszawa). Fra 1949 til 1957 var Legia kjent som CWKS Warszawa (Central Military Sports Club Warsaw).

  Før den 8. april 2004 ble den eid av Pol-Mot og fra 8. april 2004 (solgt for 3 millioner złoty) frem til 9. januar 2014, eies den av media-konglomerat ITI Group. [3] For tiden er klubben eid av Dariusz Mioduski (60% ), Bogusław Leśnodorski (20%) og Maciej Wandzel (20%) - som fungerer som klubbens leder. De to første kjøpte klubben for et ikke oppgitt beløp, som også inkluderte å betale ned gjeld fra tidligere eierskap, og Wandzel sluttet seg til dem i september 2014.

 • Gwardia Warszawa

  Gwardia Warszawa er en polsk sportsklubb basert i Warszawa. Klubben ble grunnlagt i 1948. Den deltok i den polske 1. league mellom 1953-1960 (8 årstider), 1962-1966 (5 årstider), 1967-1968, 1969-1975, 1978-1979 og 1981-1983. Den største suksessen var sluttplassering 2: a på polsk mesterskap i 1957 sesongen.

 • Polske Fotballforbund

  Polski Związek Piłki Nożnej (PZPN) er særidrettsforbundet for fotball i Polen. PZPN er polsk fotballs øverste organ og er ansvarlig for å avholde nasjonale serie- og cupmesterskap samt landskamper for herrer og kvinner i Polen. Forbundet ble grunnlagt den 20. desember 1919 og ble medlem av FIFA i 1923 og UEFA i 1955.

  PZPN arrangerer blant annet Ekstraklasa, Puchar Polski, Superpuchar Polski og tidligere Puchar Ekstraklasy.

 • Zabrze

  Zabrze [zabʐɛ] (lytt) (engelsk: / zɑːbʒeɪ /) (tysk: 1915-1945: Hindenburg OS, fullstendig form: Hindenburg i Oberschlesien, 1905-1915: Zabrze, Silesian: Zobrze) er en by i Silesia i Sør-Polen, Nær Katowice. Vest-distriktet i Silesian Metropolis, en storby med en befolkning på rundt 2 millioner. Den ligger i Silesian Highlands, på Bytomka-elven, en biflod av Oder.
  Zabrze ligger i Silesian Voivodeship som ble omformulert i 1999. Før 1999 var det plassert i Katowice Voivodeship. Det er en av byene som komponerer den 2,7 millioner innbyggerbyen, kalt Katowice-byområdet, i seg selv et stort senter i det større Silesian storbyområdet som er fylt av over fem millioner mennesker. [2] Befolkningen i Zabrze fra juni 2009 er 188 122.

 • Zarząd województwa

  Zarząd województwa

 • Polski zwiazek Hokeja Na Lodzie

  Polski Związek Hokeja na Lodzie er Polens nasjonale ishockeyforening basert i Warszawa-Śródmieście. Omtrent 2300 spillere er medlemmer av paraplyorganisasjonen [1], som er delt inn i syv distriktsforeninger. Nåværende president er Zdzisław Ingielewicz

 • WSK Mielec

  WSK Mielec kommer fra Polen

 • Szombierki Bytom

  Szombierki Bytom (Polsk uttale: [ʂɔmbjɛrkʲi bɨtɔm]) er en polsk fotballklubb fra Szombierki distriktet Bytom. Szombierki spiller for tiden på Divisjon III (3 liga polska). Største prestasjon av klubben var mesterskapet i 1980.

 • Klub Sportowy Siarka Tarnobrzeg

  KS Svovel Tarnobrzeg - Polsk fotballklubb basert i Tarnobrzeg. I sesongene 1992/1993, 1993/1994 og 1995/1996 teamet dukket opp i den øverste divisjonen.

 • Ostrołęka

  Ostrołęka [ɔstrɔwɛŋka] (listen) er en by i nordøst-Polen på Narew-elven, ca 120 km nord for Warszawa, med en befolkning på 52 792 (2014) og et område på 29 km2. Byen ligger i Masovian Voivodeship (siden 1999), og det er den tidligere hovedstaden i Ostrołęka Voivodeship (1975-1998). Ostrołęka er for tiden hovedstaden til både Ostrołęka fylke og Ostrołęka City County. Frem til slutten av 1980-tallet pleide Ostrołęka å være en lokal jernbaneforbindelse, med fire linjer som stammer fra Ostrołęka jernbanestasjon: østover til Łapy og Białystok, sørvestover til Tłuszcz og Warszawa, nordover til Wielbark og Olsztyn, og sørover til Małkinia.

 • Częstochowa

  Częstochowa, uttalt [t͡ʂɛstɔxɔva] (hør), er en by i sør-Polen på Warta-elven med 240.027 innbyggere i juni 2009. Den har vært lokalisert i Silesian Voivodeship (administrative divisjon) siden 1999, og var tidligere hovedstaden i Częstochowa Voivodeship (1975-1998). Częstochowa er imidlertid historisk del av Lesser Poland, ikke av Silesia, og før 1795 (se: Partisjoner i Polen) tilhørte det Kraków-Voivodeship. Częstochowa ligger i Kraków-Częstochowa Upland. Det er den 13. mest folkerike byen i Polen. Det er den største økonomiske, kulturelle og administrative knutepunktet i den nordlige delen av Silesian Voivodeship.
  Byen er kjent for det berømte Pauline-klosteret Jasna Góra, som er hjemmet til den svarte Madonna-maleriet (polsk: Jasnogórski Cudowny obraz Najświętszej Maryi Panny Niepokalanie Poczętej), en helligdommen til Jomfru Maria. Hvert år kommer millioner av pilegrimer fra hele verden til Częstochowa for å se det. Byen var også hjemsted for frankismenes bevegelse i slutten av det 18. og det 19. århundre. Det er også et utgravningssted og museum i Lusatian, og ruiner av et middelalderslott i Olsztyn, ca. 25 kilometer fra sentrum (se også Eagles 'Nes Trail).

 • Pszczyna

  Pszczyna [pʂt͡ʂɨna] (engelsk: Pless, tysk: Pleß) er en by i Sør-Polen med 25,415 innbyggere (2010) i umiddelbar nærhet. Det er 33 654 innbyggere innenfor området av byen og 50 121 i Pszczyna fylke hvorav Pszczyna er hovedstaden. Byen er i Silesian Voivodeship. Det var en del av Katowice Voivodeship fra 1975 til administrasjonsreform i 1998

 • KS Ruch Chorzow

  Ruch Chorzow - Polsk idrettslag ble stiftet 20. april 1920. I Bismarkhucie (. Ger Bismarckhütte, fra 1. januar 1923. Hajduki stor, men i dag Chorzow Batory distriktet Chorzow) jednosekcyjny som en fotballklubb [3] En av de mest suksessrike fotballklubber i Polen. 14 ganger polsk mester, tre ganger vinner av den polske cupen og en av de to UEFA Cup kvart polsk historie (1973-1974 utgave). Det opptar første plass i medalje plasseringer polske mesterskapet i fotball. Siden sesongen 2017/2018 skjer i ligaen. I tabellen gjennom alle tider denne konkurransen har ført til midten av 90-tallet, er i dag rangert som den tredje plassen. For sesongen 1986-1987 var den eneste klubben som har deltatt i alle sesongene av polsk liga.

  Ruch Chorzów er den første historiske mester i Øvre Schlesien i offisielle konkurranser av PZPN. Som den første fotball representert regionen Øvre Schlesien på polske klubb mesterskapet. Som den første Øvre Schlesien klubben vant også den polske mesterskapet og den polske cupen. Bevegelsen er også den siste klubben fra Øvre Schlesien som vant tittelen Master of den polske cupen og polsk.

  27 desember 2004 grunnla Sports Joint Stock Company, som tok 27 januar 2005 klubben. 04.12.2008 Sports SA debuterte på NewConnect markedet. Dermed ble bevegelsen Chorzów den første polske fotballklubben notert på Warszawa Stock Exchange

 • Gdynia

  Gdynia (tysk Gdingen (fram til 1939 og etter 1945), Gotenhafen (1939–1945), kasjubisk Gdiniô) er en by i det pommerske voivodskap i Polen og en viktig sjøhavn ved Gdańskbukten på sørkysten av Østersjøen. Gdynia er del av en konurbasjon med byene Sopot og Gdańsk, som til sammen danner storbyområdet Trippelbyen med en befolkning på over en million mennesker.
  Gdynia fikk byrettigheter i 1926, og er en av Polens yngste byer. Den har status som distriktsnivåby.

 • Polski Związek Hokeja na Lodzie

  Polish Ice Hockey Federation (offisiell forkortelse PZHL) - en nasjonal idrettsforening (forening), som opererer på territoriet til den polske republikk, med juridisk person, som er den eneste lovlige representant for den polske ishockey for både menn og kvinner i alle alderskategorier i landet og i utlandet

 • Gornik Zabrze

  Górnik Zabrze er en polsk fotballklubb, lokalisert i Zabrze, Polen. Zabrze var et viktig senter for kullgruvedrift: ordet «górnik» betyr «gruvearbeideren». I 2006 ble klubben kjøpt av det tyske økonomi- og investeringsselskapet, Allianz.Mellom 1985 og 1988 vant Gornik fire mesterskap fortløpende.

  I 1994 prøvde Gornik å gjenvinne gulle, men i den siste kampen mot Legia Warszawa spilte Gornik 1-1, og dermed gikk gullet til Legia. Det samme året spilte Gornik den siste kampen i Europacupen, der de tapte for Admira Wacker Wien.

  Våren 2007 fikk Gornik en ny sponsor – det tyske forsikringsbyrået Allianz. Flere nye spillere ble kjøpt (sammen med Brzeczek og Tomasz Hajto).

 • Widzew Lodz

  Widzew Łódź er en polsk fotballklubb fra byen Łódź i Polen.

  Klubben ble stiftet i 1910 og spiller for øyeblikket i 3. liga. De har vunnet den polske ligaen 4 ganger (1981, 1982, 1996 and 1997). Klubbens offisielle farger er rød-hvit-rød. Rivalen deres er selvfølgelig det andre Łódź-laget, ŁKS Łódź som også spiller i Polsk Ekstraklasa. Klubbens hovedsponsorer er: Harnaś, Lukullus og bwin.com

  Det har spilt mange talentfulle spillere hos Widzew Łódź, men Zbigniew Boniek, et av Polens største fotballtalenter noensinne, spilte på Europas All-star-lag i fotball.

 • Wieliczka

  Wieliczka [vʲɛlʲit͡ʂka] (tysk: Groß Salze) er en by (2006 befolkning: 19 128) i Sør-Polen i Kraków storbyområdet, og ligger (siden 1999) i Lesser Poland Voivodeship; Tidligere var det i Kraków Voivodeship (1975-1998). Byen ble grunnlagt i 1290 av Duke Premislas II i Polen.

 • Wielkopolski Związek Piłki Nożnej

  Wielkopolska Football Association (WZPN) - for tiden myndighet terreng polske fotballforbundet. Den ble grunnlagt i 1913 av polske Union of Sports Societies i det tyske riket. I 1920 endret det navn til Poznan District Football Association å bringe den i samsvar med vedtekter PZPN. Siden 2000 har gyldig navn Wielkopolska fotballforbundet. En av de 16 Provincial Football Association i Polen, administrerende fotball konkurranser i provinsen. Wielkopolska.

 • KS Cracovia Krakow

  MKS Cracovia SSA er Polens eldste fotballklubb, den ble grunnlagt i 1906 og ble det første polske laget som vant den polske serien. Laget er ett av to i den høyeste serien fra den polske byen Kraków. Det andre rivaliserende laget er Wisła Kraków og supporterbråket mellom disse to klubbene bruker å resultere i flere dødsofre hvert år.

 • BKS Lechia Gdansk

  Klub Sportowy Lechia Gdańsk Spółka Akcyjna, forkortet som Lechia Gdańsk, er en polsk fotballklubb fra havnebyen Gdańsk i det pommerske voivodskap. Klubben ble grunnlagt i 1945 og lagets farger er hvitt og grønt. Lechia Gdańsk spiller for øyeblikket i den øverste divisjonen Ekstraklasa, og spiller sine hjemmekamper på Stadion Energa Gdańsk. Nåværende trener er Piotr Nowak.

  Klubben har per dags dato ikke vunnet det polske seriemesterskapet, men har til gjengjeld vunnet den polske cupen én gang og den polske supercupen én gang, begge i 1983. Deres beste ligaplassering er en bronseplass fra 1956. Lechia Gdańsk deltok for øvrig i Cupvinnercupen sesongen 1983/1984, men ble slått ut i første runde med tap 10-2 for den italienske klubben Juventus.

 • GKS Jaworzno

  GKS Victoria Jaworzno (nå Victoria Jaworzno 1918) - Polsk fotballklubb fra Jaworzno.
  11. mars 2011. GKS Victoria Jaworzno grunn av manglende midler til fortsatt drift suspendert sine aktiviteter. I 2014. ble reaktivert.

 • Miejski Klub Sportowy Znicz Pruszków

  Miejski Klub Sportowy Znicz Pruszków (Polsk uttale: [zɲit͡ʂ pruʂkuf]) er en fotballklubb basert i Pruszków, Polen.
  Znicz Pruszków oppnådde sin beste prestasjon i den polske første ligaen med femte plassering i sesongene 2007-08 og 2008-09.
  Den mest kjente spilleren fra Znicz Pruszków er Robert Lewandowski, som spilte for Znicz fra 2006 til 2008

 • Legia Warszawa

  Legia Warszawa er en polsk fotballklubb fra hovedstaden Warszawa. Klubben ble grunnlagt i mars 1916. Laget er sammen med Wisła Kraków ofte i toppen av polsk fotball.
  Den polske hærens stadion (Stadion Wojska Polskiego)

  Klubben ble stiftet i forbindelse med de militære operasjonene på østfronten under første verdenskrig som en klubb for de polske legionene. Etter krigen ble klubben den viktigste av de offisielle fotballklubbene i den polske hæren – Wojskowy Klub Sportowy Legia Warszawa (Den militære sporsklubben Legia Warszawa). Fra 1949 til 1957 var Legia kjent som CWKS Warszawa (Den sentrale militære sportsklubben Warszawa).

 • Poznan

  Poznań ([ˈpɔznaɲ] (hjelp·info)) er en av Polens eldste og største byer. Den ligger ved elven Warta, og er hovedstad i det storpolske voivodskap, Poznań-bispedømmet og regionen Stor-Polen. Den har status som distriktsnivåby. Byen ligger mellom Berlin og Warszawa og er et viktig transportknutepunkt, blant annet huser den en internasjonal lufthavn.
  Poznań regnes ofte for å være Polens vugge, og var i fortiden landets hovedstad og setet for landets konger. I dag er Poznań et viktig senter for handel, industri, kultur og utdanning. Den er hjemstedet for blant annet 26 institusjoner for høyere utdannelse (deriblant Adam Mickiewicz-universitetet, UAM) med om lag 133 000 studenter. Poznań benevnes ofte som «Polens musikkhovedstad» i reiseguider, hovedsakelig på grunn av korvirksomheten og Henryk Wieniawski internasjonale fiolinkonkurranse, som holdes hvert femte år i byen.
  Katedralen i Poznań er landets eldste, og huser gravene til de første polske herskerne: Mieszko I, Bolesław I, Mieszko II, Kasimir I, Przemysł og Przemysł II.

 • Gdansk

  Gdańsk ([ɡdaɲsk] (hjelp·info), også kjent under sitt tyske navn Danzig; kasjubisk Gduńsk) er Polens sjette største by. Den er hovedstad i det pommerske voivodskap og Gdańsk-erkebispedømmet, og har distriktsnivåstatus. Voldsomme kamper ved slutten av annen verdenskrig utslettet nesten hele sentrum, men omfattende gjenoppbygging etter krigen har gjenskapt mye av den gamle bygningsmassen. Gdańsk er et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum og et betydelig transportknutepunkt i det nordlige Polen.
  Byen ligger ved elven Motławas utløp til Wisła ved Gdańskbukten. Sammen med de to byene Gdynia og Sopot danner den storbyområdet Trippelbyen.
  Området rundt Gdańsk var befolket av germanske gotere fra rundt år null frem til folkevandringstiden. Etter at disse ble fordrevet i folkevandringstiden slo slavere seg ned i området på 900-tallet ?? (hva er kilde til dette århundre?). På 1300-tallet var Gdańsk en slavisk bosetning, som kom under Den tyske orden og forble frem til slutten av andre verdenskrig en overveiende tyskspråklig by, da den tyske befolkningen bortimot fullstendig ble fordrevet og fratatt all eiendom. Den har i løpet av sin historie vært møteplass for den polske, tyske, nederlandske, kasjubiske, jødiske og andre kultur. Den er verdenskjent som fødestedet til Solidaritetsbevegelsen, som under ledelse av Lech Wałęsa bidrog betydelig til Jernteppets sammenbrudd i Polen og resten av Øst-Europa.

 • Wisloka Debica

  Wisłoka Dębica (Polsk uttale: [viswɔka dɛmbitsa]) er en av de eldste eksisterende idrettslagene i Polen, grunnlagt i 1908 av en gruppe Dębica's videregående studenter. Navnet kommer fra elven Wisłoka, som strømmer av byen Dębica (sørøst-Polen, 110 kilometer øst for Kraków). De mest berømte idrettsutøvere, som representerer klubben, er greco-romerske brytere. De vant mange medaljer, inkludert olympiske, verdens og europeiske mesterskap. Navn som tvillinger Kazimierz Lipień og Józef Lipień, Ryszard Świerad, Jan Michalik eller Roman Wrocławski (som senere emigrert til USA, og var treneren til Rulon Gardner) er godt kjent av alle fans av bryting. Klubben er også kjent for fotballspillere som Leszek Pisz, Mirosław Kalita og Waldemar Piątek, som startet sin karriere der, boksere (som Europas vice-mester, Roman Gotfryd) og sykkelrennere.
   

  Wislokas stadion, ligger ved Parkowa Street 1 i Debica
  Første avdelinger, åpnet i 1908/09, var sykkel-racing, spor og felt, og vel som skøyter. Foreningsfotball, den mest populære av alle sportsgrene i Polen, fulgte en stund senere - rundt 1909 (selv om det ikke er noen troverdig kilde til å bekrefte denne datoen). Det beste tiåret for klubben var på 1970-tallet, da avdelingene var separat sponset av Dębica sine hovedfabrikker, og atletene vant vant medaljer under ulike nasjonale og internasjonale konkurranser. Hvitgrønne idrettsutøvere markerte deres tilstedeværelse på flere idrettsarenaer. Men siden 1990-tallet, etter en generell nedgang i polsk sport, har Wisłoka også hatt mange økonomiske problemer. Det er få sponsorer, og de fleste er lokale bedrifter, hvis økonomiske midler er begrensede. Derfor har de fleste idrettsavdelinger blitt stengt, bortsett fra fotball, bryting og kvinner volleyball

 • Polski Zwaiazek Zapasniczy

  Polsk Association of Wrestling (ROC) - Polsk Sports Association (en non-profit [1]), dannet i 1957 fra transformasjon av den polske foreningen for Athletic. Unionen er den eneste representanten for sporten bryting i landet og i utlandet innenfor rammen av lov om fysisk kultur og idrett loven kvalifisert [1]).
  Foreningen er tilsluttet International Federation of Wrestling.
  I november 2016 funksjonstid 2016-2020 president for den polske Association of Wrestling ble valgt Grzegorz Brudziński

 • Stal Mielec

  Stal Mielec (Polsk uttale: [stal mjɛlɛt͡s]) er en polsk fotballklubb basert i Mielec, Polen. Klubben ble etablert 10. april 1939. Historisk har klubben hatt gode suksesser i Polens Ekstraklasa Premier League, som vinner titelen to ganger (i 1973 og 1976), men har gjennomgått betydelige forandringsendringer og økonomiske vanskeligheter de siste to tiårene som har Tvunget klubben fra deltakelse i Premier League. Etter å ha vunnet den polske tredje tier-ligatitelen i 2016, ble Stal Mielec fremmet til I Liga, den andre tier-ligaen

 • KS Unia Raciborz

  RTP Unia Racibórz is a women's football club from Racibórz, Poland. They club won five national championships, three Polish Cups and participated in the UEFA Women's Champions League. Furthermore, there is a men's football club, KP Unia Racibórz, which was founded in 1946 and currently plays in local, Silesian league, 5th level of Polish football system. Men's football team of Unia was twice U-19 Champion of Poland (1954, 1956), and spent two seasons in the Ekstraklasa (1963/64, 1964/65).
  In January 2008 after discrepancies over the use of finances the men's section split from RPT Unia and now plays as KP Unia Racibórz in the 5th tier leagues of Poland.[1] Thus RTP Unia Racibórz is a pure women's football club today.

 • Muszyna

  Muszyna [muʂɨna] er en by i Lesser Poland Voivodeship, Sør-Polen. Befolkning: 4.989 (2006). Det er en jernbaneforbindelse, som ligger nær grensen mot Slovakia, med tog som går i tre retninger - mot Nowy Sącz, Krynica-Zdrój og sør til Slovakia. Avstanden til grensen er 5 kilometer (3 miles).
  Muszyna ligger i dalen av Poprad, 450 meter (1.476 fot) over havet. Byen har status som et spa, med Poprad Landscape Park og pittoreske Poprad River Gorge ligger i nærheten

 • Szczecin

  Szczecin (['ʂtʂɛtɕin] (hjelp·info) (tysk og norsk:[3] Stettin, kasjubisk: Sztetëno, latin: Stettinum) er den syvende største byen i Polen, og er hovedstaden i det vestpommerske voivodskap. Szczecin ligger på begge sider av elven Oder, og på en rekke store øyer mellom den vestlige og østlige gren av elven, sør for Szczecin-lagunen og Pommernbukten. Den er en av de eldste og største byer i Polen. Avstanden i en rett linje mellom byene Szczecin - Oslo er 764 km og til Warszawa 448 km[4].

 • GKS Zaglebie Walbrzych

  Zaglebie Walbrzych er en polsk multisportklubb, som ligger i den sørvestlige byen Walbrzych. Klubben, som ligger i Walbrzychs nabolag av Bialy Kamien, er den mest berømte for fotballaget

 • KS Ruch Chorzow

  Ruch Chorzów er en polsk fotballklubb fra byen Chorzów i Polen.
  Klubben ble stiftet i 1920 og spiller for øyeblikket i Polsk ekstraklasa. De rykket opp i 06/07-sesongen og lenge før det hadde de vært en av de mest suksessfulle lagene i Polsk Ekstraklasa noen sinne. De har vunnet den polske ligaen 14 ganger. Rivalene deres er Górnik Zabrze i ekstraklasa og GKS Katowice som spiller i Polsk 2.divisjon.

 • KS Warta Poznan

  Warta Poznań (polsk uttale: [varta pɔznaɲ]) er en multiklubbsklubb basert i Poznań, Polen.
  Forbundets fotballavdeling ble grunnlagt i 1912 og er to-vinnere av det polske fotballmesterskapet, i 1929 og 1947, men ligger for tiden i den polske andre ligaen. Navnet betyr Guard på polsk og også et navn på elva Warta hvor Poznań ligger. Klubben spilte også på andre nivå mellom 1951-1952 (2 årstider), 1956-1960 (5 årstider), 1970-1971, 1973-1975, 1977-1979, 1991-1993, 1995-1996, 1997-1998 og siden 2007 . De spilte på toppnivå sist mellom 1993-1995.
  Klubben har også et av de mest vellykkede felthockey- og tennisslagene i landet.

 • WKS Slask

  Śląsk Wrocław (Polsk uttale: [ɕlɔsk vrɔt͡swaf]) er en polsk fotballklubb basert i Wrocław som spiller i Ekstraklasa, det høyeste nivået av det polske fotballliga-systemet. Klubben ble grunnlagt i 1947 og har konkurrert under mange navn siden da; Vedta navnet Śląsk Wrocław ti år etter grunnleggelsen. I 1977 vant Śląsk Wrocław den polske ligamesterskapet for første gang. Klubben har også vunnet den polske cupen to ganger, den polske SuperCup to ganger og Ekstraklasa Cup en gang. Klubbens hjem er Stadion Miejski, en 42.771 kapasitetsstadion i Wrocław, som var en av vertene under UEFA Euro 2012. Kluben spilte tidligere på olympiske stadion og Stadion Oporowska.
  Śląsk Wrocław er rangert som 9. i Ekstraklasa all-time bord.

 • GKS Szombierki

  Szombierki Bytom - idrettslag dannet som Poniatowski i 1919 i Szombierkach. Foreløpig bare det fungerer delen fotball

 • Katowice

  Katowice er en industriby i Schlesien i Polen ved elvene Kłodnica og Rawa. Den er hovedstad i det schlesiske voivodskap, og har en befolkning på 317 220 (2006). Den utgjør en del av et storbyområde med 3 487 000 innbyggere (Det øverschlesiske industriområde), og har status som distriktsnivåby.

 • Moto Jelcs Olawa

  Moto Jelcz Oława - wielosekcyjny idrettslag stiftet i 1961, den Jelcz Jelcz Automobile Plant (nå Jelcz-Laskowice) nær Olawa. Club førte bl.a. seksjoner boksing, vektløfting, sykling, volleyball, håndball og fotball

 • MKS Pogon Szczecin

  MKS Pogoń Szczecin (Polsk uttale: [ˌɛmkaɛs ˌpɔɡɔʂ ʂt͡ʂɛt͡ɕin]) er en polsk profesjonell fotballklubb, basert i Szczecin, Vestpommerske Voivodeship.

 • TJ Vitkovice(FC)

  FC Vítkovice var en fotballklubb fra Vítkovice, Ostrava, Tsjekkia. Den ble grunnlagt i 1919, annonserte konkurs i 2011 og forvandlet til MFK Vítkovice. Klubben vant Tsjekkoslovakiske første league i 1985-86 sesongen.
  Klubben har alltid vært litt overskygget av byens hovedlag FC Baník Ostrava. Lagene har en felles rivalisering, da Baník er basert i den silesiske delen av byen, mens Vítkovice ligger i den moraviske delen av Ostrava. MFK Vítkovice opprettholder likevel en liten lokal fanebase.
  De holder også en rivalisering med den regionale siden FK Fotbal Třinec fra Třinec.

 • SKS Baltyk Gdynia

  Le SKS Bałtyk Gdynia er en klubben for fotballspillene i Gdynia.