• Västernorrlands båtförbund Östersunds

  Västernorrlands Båtförbund är länken mellan länets medlemsklubbar och Svenska Båtunionen, SBU. Vi är också remissinstans till kommuner och myndigheter. Svenska Båtunionen, är högsta organ i landet för båtlivsfrågor gentemot Regering och Riksdag.

 • Vågsnäs Båtklubb

  Vågsnäs Båtklubb er en Svensk Båtklubb som holder til i Domsjö Ångermanlands Län

 • Molidens IK

  En vårdag 1923 samlades några Molidenbor på en gräsmatta i Mo by, för att diskutera bildandet av en idrottsförening. Klubben bildades 1923 och klubbens namn beslutades bli Molidens Idrottskamrater, men som senare ändrades till Molidens IK. Målsättningen var att under samma paraply samla idrottsintresserade i Moliden med omnejd, till olika former av idrottsliga övningar.

 • Härnösands Cykelklubb

  Härnösands Cykelklubb er en Svensk klubb som holder til i Ångermanlands Län

 • Gottne IF

  Gottne IF er en Svensk klubb som holder til i Ångermanlands Län klubben ble stiftet i 1932

 • Undroms IF

  Undroms IF er en Svensk klubb som holder til i Ångermanlands Län klubben ble stiftet i 1933

 • Sollefteå Skidklubb

  Sollefteå Skidklubb er en Svensk klubb som holder til i Sollefteå Ångermanlands Län. Klubben ble stiftet i 1971

 • Kramfors Basketballklubb

  Kramfors BBK

 • Holmstrand Helgum SK HH64

  Lagnamn: Holmstrand - Helgum SK
  Hemsida: http://www4.idrottonline.se/Holmstrand-HelgumsSK-Fotboll/
  Ort: Helgum, Sverige
  Grundad: 1964
  Ändring: Även HH64
  Ändring: Sammanslagning 1964 av Helgums IF och Holmstrands AIK
  Ändring: Slogs 1970 samman med Graningealliansen till Västra BK
  Ändring: Gick 2002 in i samarbete med Långsele AIF och Österforse IF som Graninge FF

 • IF Sandvikarna

  IF Sandvikarna er en Svensk klubb som holder til i Ångermanlands Län. Klubben ble stiftet 1930

 • Korpen Örnsköldsviks

  I över 100 år har korpidrotten engagerat miljoner människor i konsten att ta hand om sig själva och må bra. Anledningen att vi funnits så länge är enkel. Bra idéer håller. Som att idén att förse människor med organisation och motivation för att må bra och leva längre. En ovanligt frisk idé.

 • Ramviks IF

  Ramviks IF er en Svensk klubb som holder til i Ångermanlands Län.

 • Ångermanlands Friidrottsförbund

  Ångemanslands Friidrottsförbund er et av di Svenske Friidrottsförbunda

 • Sollefteå IBK

  Sollefteå Innebandyklubb er en Svensk Innebandyklubb som holder til i Ångermanlands. Klubben ble stiftet 1988

 • Ådalsliden SK

  Ådals-Lidens sportklubb bildades 1926 och är idag verksam i Näsåker, Sollefteå kommun.
  Under årens lopp har föreningen varit mycket aktiv i bygden och haft stor betydelse för att hålla byn aktiv och intresserad av idrott och hälsosamma aktiviteter.

  Vi har fyra sektioner, fotboll, skidor, motion och bordtennis.

 • Ljugnviks IF

  Ljugnviks IF er en Svensk klubb som holder til i Ängermanlands Län.Klubben bble stiftet 1923

 • Härnösands AIK

  Härnösands AIK är en idrottsklubb i Härnösand i Sverige, bildad 1945 och först tänkt att heta BK Virgo, ett namn som dock var upptaget..[1] Klubben bedriver bandy, tidigare hade man även bordtennis, fotboll, friidrott och skidsport på programmet.

 • IFK Härnösand

  IFK Härnösand var en fotbollsklubb från Härnösand som grundades 1942. Klubben spelade två säsonger i Sveriges näst högsta division i fotboll 1969 och 1970. [1] År 2007 slog sig klubben samman med Älandsbro AIK för att bilda den nya föreningen Härnösands FF.[2]

 • Mellansels IF

  Mellansels If er en Svensk klubb som holder til i Ängermanslands. Klubben ble stiftet i 1942

 • Bik Sportklubb

  Bik Sportklubb er en Svensk klubb som holder til i Ångermanlands. Klubben ble stiftet i 2004

 • Skogs IF

  Skogs IF er en Svensk klubb fra Kramfors Kommun i Ångermannlands Län. Klubben ble stiftet 1926

 • Trehörningsjö IF

  Trehörningsjö IF er en Svensk klubb som holder til i Ångermanlands. Klubben ble stiftet 1922.

 • Krokeks IF


  Klubben bildades 1936 och har sedan dess bedrivit fotbollsverksamhet i Krokek.

  Vi är idag en av de större klubbarna i länet vad det gäller antal aktiva lag i seriespel, pojk- och flicklag, junior samt herrlag.
  Föreningens och spelarnas målsättning är, förutom att trivas och ha kul, att klättra högre upp i seriesystemen.
  Vi arrangerar även en fotbollsskola för alla barn som vill vara med under en vecka på sommarlovet.

 • Näsåker Lions Club

  Näsåker er et tettsted i Sollefteå kommune i Västernorrlands län i landskapet Ångermanland i Sverige. I 2010 hadde tettstedet 513 innbyggere. Stedet er mest kjent for helleristningene ved Nämforsen

 • Antjärns Ishockeyklubb

  AIK Hockey Härnösand, bildad 31 januari 1957 som Antjärns IK, är en ishockeyklubb i Härnösand. Inför säsongen 1995/1996 ändrades namnet till det nuvarande. Säsongen 2011/2012 håller laget till i Division 1 (Division 1B), Sveriges tredjedivision. Laget spelade i Division 1 då serien var Sveriges andradivision säsongerna 1984/1985, 1992/1993-1995/1996 och 1998/1999.

  Verksamheten inleddes utomhus på Tjärnsjösjöns is i Antjärn. Inför säsongen 1958/1959 stod den egenhändigt byggda rinken klar i Antjärn, på den plats där Antjärns ishall står i dag. Under samma säsong skaffades belysning till rinken. Verksamheten växte sig starkare, och 1960 byggdes ett klubbhus. 1975 blev Hasse Svensson klubbens första deltagare i TV-pucken. Ishallen invigdes till säsongen 1980/1981. Åren 1981-1984 avancerade klubben från Division III till Division I. Ungdomsverksamheten bedrivs fortsatt i Antjärns ishall medan representationslaget spelar i Högslättens ishall i centrala Härnösand.

  1993 slog klubben för första gången. MODO Hockey i DM-finalen.

  I maj 2012 togs beslut om att avveckla A-lagsverksamheten men några grabbar i den yngre generationen tyckte att detta var för sorgligt och efter en inventering av spelar läget bestämde klubben att spela vidare i Div 2. Klubben satsar nu på att till 90 % spela med egna produkter och spelarna i laget får hjälpa till att sköta verksamheten kring A-laget. Klubben har som mål att återta sin position i en högre serie men det kommer att ske när ekonomin är i balans och de egna produkterna är redo.

 • IF Vingarna

  IF Vingarna är en friidrottsförening från Örnsköldsvik och bildades den 7 oktober 1934. Före detta var IF Vingarna en sektion i IF Friska Viljor. För närvarande och under de senaste tio åren så är Vingarna den enda föreningen i Ö-viks kommun som bedriver arena-friidrott. Under somrarna håller Vingarna till på Örnsköldsviks enda friidrottsarena - Skyttis.

  Föreningen genomgick en förändring från seniorklubb till att vara en i stort sett renodlad friidrottsklubb på 60- och 70-talen. Vingarna befann sig högt i friidrottseriesystemet som fanns på 60-talet. Man tävlade mot Uppsala, Mora och Skellefteå med flera. Lokalt fanns även Alfredhem med ett lag, och naturligtvis Sollefteå och Brännan (från Härnösand).

  50-talets slut var Vingarnas storhetstid med namn som:
  Sten Jönsson- löpare, medel och lång
  Ingrid Engström- Kast, diskus och kula
  Stig-Björn Andersson- löpare, medel (Vingarnas första seger i senior-SM)
  Lage Tedenby- löpare, medel och lång (Vingarnas första och hittills enda olympier.
  Sören Tedenby- löpning, sprint.
  Tore Nordin- löpare, lång.
  Arne Hellström- löpare, medel och lång. Arne gjorde en stor ledarinsats efter sin aktiva tid och när föreningen var i omvandling till dess nuvarande form.

 • Sollefteå Allmänna Simsällskap

  Sollefteå Allmänna Simsällskap er en Svensk Simklubb fra Sollefteå Ångermanland

 • Örnsköldsviks SK

  Örnsköldsviks SK (ÖSK), bildad 1921, var en sportklubb i Örnsköldsvik i Sverige med innebandy och ishockey på programmet. Tidigare har man även utövat bland annat fotboll, där man spelade i Division IV säsongen 1956/1957[1], och boxning.
  Moderföreningen är sedan 2005/2006 vilande, men verksamheten är uppdelad i två nya föreningar Örnsköldsvik Innebandy och Örnsköldsviks SK Hockeyclub.

 • Örnsköldsviks Motorklubb

  Örnsköldsviks Motorklubb er en Motor klubb tilhørende i Örnsköldsviks Ångermanland

 • Hägglunds Idrotts och Fritidsklubb

  Hägglunds Idrotts och Fritidsklubb er en Svensk klubb fra Örnsköldsvik Ångermanland. Klubben ble stiftet 1935

 • Höga Kusten Hockey

  Föreningen Höga Kusten Hockey bildades den 15:e maj 1981 efter att man kommit överens om ett samarbete mellan Nordingrå, Ullånger, Docksta, Skog och Nora.
  Ishockeyn i området hade nått sin kulmen med Nordingrå SK:s medverkan i div I, säsongen 79-80. För att stärka ungdomssatsningen i området beslöt man att slå ihop orternas föreningar.
  I september 1987 stod Kusthallen klar i Nordingrå, en hall som möjliggjordes av ett enormt arbete av en massa frivilliga, företagare, bönder med flera som bland annat skänkte virke och pengar till bygget. Hallen har under åren blivit en samlingsplats för många ungdomar i Höga Kusten.
  Föreningen har idag ca: 190 aktiva med ett A-lag och 6 ungdomslag och dessutom en skridskoskola för de allra yngsta.
  HKH har sedemera utvecklats till ett viktigt farmarlag till klubbar runt om i landet och bland annat har Tobias Enström och Mattias Hellström tagit SM-guld med MoDo säsongen 06/07 och samma år spelade Tobias VM i Ryssland för Tre Kronor.

 • Härnösand

  Härnösand är en tätort i Ångermanland samt centralort i Härnösands kommun, residensstad för Västernorrlands län och stiftsstad i Härnösands stift.

 • Älandsbro AIK

  Älandsbro AAIF (Arbetares Allmänna Idrottsförening; sedermera AIK = Allmänna Idrottsklubb) bildades i februari 1924 av ett antal idrottsintresserade personer. Det historiska beslutet fattades på "Fröken Sandins Café" i Älandsbro, en byggnad som fortfarande finns kvar men som numera är ett bostadshus bredvid Rimi. På programmet det första året fanns skidor, terränglöpning, kanalsimning och backhoppning. Skidåkningen var den helt dominerande grenen långt in på 40-talet.
  Fotbollen startade i slutet på 20-talet men då saknades en egen plan. På grund av främst pengabrist kunde ingen egen fotbollsplan iordningställas förrän på 40-talet.2007 inledde Älandsbro AIK ett samarbete med IFK Härnösand. Herrarnas seniorer slogs samman och bildade Härnösands FF. Även pojkar (15 år) följde med till den nya klubben (HFF). I styrelsen för HFF ingick då fyra ledarmöter från styrelsen i ÄAIK nämligen Göran Dahlberg, Haile Palm, Olle Bertilsson samt Bengt Varverud. Härnösands FF gick snabbt upp i seriesystemet och tillhör sedan 2009 div 2 Norrland.
  Älandsbro AIK består numera av herrseniorlag i samarbete med HFF samt i övrigt av  ungdomslag på pojk- och flicksidan.

 • MG 83

  Mellansels IF Gottne IF ble nok slått i hop 1983 og heter no MG 83

 • Norabygdens IK

  Norabygdens IK.NIK är en idrottsförening som funnits i Nora socken sedan 1931 och verkar för en aktiv bygd med barn och ungdomsverksamhet.

 • Ramsele Edsele BK80

  Ramsele Edsele BK80 er en sammarbeidsklubb mellom Ramsele og Edsele,sannsynligvis stiftet 1980

 • Round Table 69 Härnösand

  Round Table 69 Härnösand kommer fra Härnösand Ångermanlan

 • Flärke IF

  Flärke IF er en Svensk klubb , som holder til i Flärke Ångermanland

 • Kramfors Rotary

  Kramfors er en by i Västernorrlands län i landskapet Ångermanland i Sverige. Kramfors er administrasjonssenter for Kramfors kommune. I 2010 hadde tettstedet 5 990 innbyggere.[1]
  Kramfors fikk bystatus i 1947 og ligger ved Ångermanälven.

 • Kramfors-Alliansen

  Kramfors-Alliansen är en idrottsförening som bildades 1904 med säte i Kramfors, Ångermanland. I föreningen finns cirka 200 ledare och 1500 aktiva idrottare. Kramfors-Alliansen är den största och främsta idrottsföreningen inom kommunens gränser.
  Exempelvis den före detta ishockeyspelaren Magnus Wernbloms moderklubb är Kramfors-Alliansen, likaså gällande ishockeyspelarna Tobias Viklund, Mario Kempe och Adrian Kempe. Den olympiska guldmedaljören i sprintstafett 2006 i Turin, Anna Olsson har också Kramfors-Alliansen som moderklubb.

 • KB 65 IF

  KB 65 IF står för Köpmanholmen-Bjästa idrottsförening som grundades 1965.
  Köpmanholmen/Bjästa IF, som i dagligt tal förkortas till KB 65 slogs samman 1965 av Köpmanholmens IF och Bjästa IF. Föreningen har en aktiv och bred verksamhet som handhas av två självständiga sektioner, fotboll och ishockey. Tillsammans med föreningsstyrelsen ansvarar de för att verksamheten organiseras och idrottsintresset stimuleras.

 • Ramsele IK

  Ramsele Ik är en av Ångermanlands äldsta idrottsklubbar. Klubben registrerades 1898 men bildades redan 1896. Det var distriktschef G.F. Färnlöf som genom sitt brinnande intresse för idrott såg till att det efter flera försök kunde grundas en idrottsförening. De aktiva ägnade sig till en början endast åt skidåkning.

 • Sollefteå Hockey

  Sollefteå HK är en ishockeyklubb i Sollefteå i Sverige. Klubben bildades den 12 augusti 1977 genom en sammanslagning av ishockeysektionerna i Sollefteå IK och Långsele AIF, och hette IK Polar fram till 1985. Klubben spelade i Sveriges näst högsta division under 1980-talet.
  Som största merit gäller att laget nådde Allsvenskan 1988, där man dock slutade sist.[1] Notabelt då är att man vann division 1 norra hösten 1987 med minusmålskillnad. Tolv segrar, en oavgjord och fem förluster och 89-93 i målskillnad. De fem förlusterna var med resultaten 5-6, 1-7, 2-6, 3-11 och 2-9. Elva av de tolv segrarna togs med högst två måls marginal, fem med uddamålet, och sex med två mål. Den sista var med 7-2.
  Den 9 februari 2012 vann Sollefteå Hockey senior-DM för tredje gången genom att besegra MODO Hockey med 8-6 (6-0 i handikapp)
  Bland kända spelare som representerat Sollefteå finns Per Svartvadet, Mattias Timander, Kent Norberg, Therése Sjölander och Hans Särkijärvi. Sollefteå gick upp till division 1 inför säsongen 2009/2010 när Ånge IK fick dra sig ur på grund av spelarbrist.

 • Järveds IF

  Järveds IF (Järveds idrottsförening), är en idrottsförening i Järved, förort till Örnsköldsvik belägen på östra sidan om Örnsköldsviksfjärden.
  Föreningen, som bildades 1938, är i dag mest känd som kvartersklubb inom ishockey. Klubben har som bäst spelat i Sveriges näst högsta division och kvalspelade till högsta divisionen 1973/74. Den har fostrat flera idag kända MODO-spelare, bl.a. Hans Jonsson, Markus Näslund och bröderna Daniel och Henrik Sedin. Hemmaarenan heter Getinghov och har numera konstfrusen is, vilket inte tidigare funnits. Innan Getinghov skaffade konstfrusen is så var det många osäkra vintrar och osäkra utesäsonger med många träningar och hemmamatcher hos rivalklubben Örnsköldsviks SK i Skyttishallen, Örnsköldsvik.

 • Anundsjö IF

  Anundsjö IF är en idrottsförening i Bredbyn i Örnsköldsviks kommun i Sverige, med verksamhet inom bland annat fotboll, ishockey och nordisk skidsport. Föreningen grundades den 21 juli 1921, och har historiskt sett skördat framgångar inom en rad olika grenar.
  Största framgångarna på senare år är bland annat avancemanget till 2006 års Division 1 Norra på herrsidan i fotboll.

 • Brännans IF

  Föreningen Brännans IF är en anrik och traditionsstark brottarklubb för tjejer och killar i alla åldrar. Verksamhetens huvudmål är att brottarna skall tycka att brottning är bland det roligaste som finns.

 • Modo Hockey

  MODO Hockey er en ishockeyklubb fra Örnsköldsvik i Sverige, stiftet 1938 som ishockeyseksjon i idrettsklubben Alfredshems IK stiftet 1921, som i 1963 byttet navn til MoDo AIK og i 1987 deltes opp i ishockeyklubben MoDo HK, kalt «MODO Hockey», og fotballklubben MoDo FF.

 • Svedjeholmen IF

  1937
  Några ungdomar pratade sommaren -37 om att bilda en idrotts-
  förening i Svedjeholmen. Den 30 september kallade man till
  ett första möte i Folkskolan och man beslöt att bilda
  föreningen "Svedjeholmens Kamraterna".
  Till ordförande valdes Oscar Croon. Han var ordförande fram till 1939.

  1938
  På årsmötet den 15 mars beslöt man att ändra namnet på fören-
  ingen till ?Svedjeholmens Idrottsförening? eftersom Riksidrotts-
  förbundet inte hade godkänt ?Svedjeholmens Kamraterna".
  I föreningen fanns 27 medlemmar.

 • Örnsköldsviks Ungdomsskytterförening

  Örnsköldsviks Ungdomsskytterförening er en Svensk Skytterförening som holder til i Örnsköldsvik Ångermanland

 • IK Polar

  IK Polar .Sollefteå HK är en ishockeyklubb i Sollefteå i Sverige. Klubben bildades den 12 augusti 1977 genom en sammanslagning av ishockeysektionerna i Sollefteå IK och Långsele AIF, och hette IK Polar fram till 1985. Klubben spelade i Sveriges näst högsta division under 1980-talet.

 • IFK Norrköping

  IFK Norrköping er en svensk fotballklubb basert i Norrköping. Klubben ble grunnlagt den 29. mai 1897, og spiller for øyeblikket i Allsvenskan, som er landets høyeste avdeling. IFK Norrköpings mest suksessfulle periode var på 1940-tallet under ledelse av den ungarske treneren Lajos Czeizler (1942–1948).
  Norrköping dominerte svensk fotball i etterkrigstiden og vant førstedivisjon elleve ganger under en tyveårsperiode som kulminerte med en ligatriumf i 1963. Det tok klubben videre 26 år før de vant sitt tolvte seriemesterskap.

 • Nordingrå SK

  Nordingrå SK er en Svensk Sportsklubb,som holder til i Nordingrå Ångermanland

 • Sollefteå

  Sollefteå er en by i Västernorrlands län i landskapet Ångermanland i Sverige. Sollefteå er administrasjonssenter for Sollefteå kommune. I 2010 hadde tettstedet Sollefteå 8 562 innbyggere.[1]
  Sollefteå fikk bystatus i 1917 og ligger ved Ångermanälven.

 • Ångermanland Län

  Ångermanland är ett landskap i Norrland. Landskapet gränsar i söder till Medelpad, i väster till Jämtland, i norr till Lappland och Västerbotten och i öster till Bottenhavet.

 • Arnäs IF

  Vi är en ideell förening med fotboll som huvudverksamhet. Vi har idag drygt 600 aktiva barn- och ungdomar som spelar fotboll i något av våra 22 lag. Arnäs IF grundades redan 1949, snart fyller vi 70 år!
  Vi vill ge barn och ungdomar en meningsfull och kul fritid. Vi vet att med bredd får man också topp. Därför är vår strävan att skapa en miljö där så många som möjligt vill hålla på med fotboll – så länge så möjligt. Vi tror att om något är roligt, vill man komma tillbaka. Glädje och gemenskap ska genomsyra vår förening.

 • Sidensjö IK

  Sidensjö IK är en idrottsförening från Sidensjö i Sverige. Klubben bildades 1921, och bedriver fotboll, friidrott, gymnastik, orientering och skidsport.[1]
  Damfotbollslaget spelade fem säsonger i Sveriges högsta division under perioden 1978-1986.

 • Härnösands Handbollklubb

  Härnösands Handbollklubb er en Svensk Handbollklubb fra Härnösand Ängermanland. Klubben ble stiftet 1979

 • Remsle UIF

  Remsle UIF er en Svensk klubb fra Sollefteå Ångermanland

 • Ångermanlands FF

  Ångermanlands Fotbollförbund er en av de 24 distriktsorganisasjonene i svensk fotballforening. Den administrerer lavere tierfotball i den historiske provinsen Ångermanland

 • Bollsta Idrottsklubb

  Bollsta IK är en idrottsförening från Bollstabruk i Sverige. Klubben bildades 1912.[1]
  Damfotbollslaget spelade i Sveriges högsta division 1978-1979.

 • Kubbe Norrflarket IF

  Kubbe Norrflärket IF er en Svensk klubb fra Ångermanland . Klubben ble stiftet 1936

 • Domsjö IF

  Domsjö IF bildades 26 oktober 1917[1] och är en idrottsförening i Domsjö i Sverige. Klubben bedriver enbart fotboll och 2011 spelade både herrlaget och damlaget i division 4.[2]
  Klubbens herrlag vann Norrländska mästerskapet 1939 och spelade åtta säsonger i division 2, då näst högsta serien, mellan 1966 och 1976.[3] Bäst gick det säsongerna 1969 och 1971 då klubben slutade på en tredjeplats i serien.
  Sedan dess har klubben spelat i lägre serier och de har gjort totalt 20 säsonger i tredje högsta serien.[4] 2008 vann klubben distriktsmästerskapet i Ångermanland före lokalkonkurrenten Friska Viljor FC.
  Där spelade även Peter Forsberg fram till 16-årsåldern som mittfältare.

 • Kramfors Alliansen

  Kramfors-Alliansen är en idrottsförening som bildades 1904 med säte i Kramfors, Ångermanland. I föreningen finns cirka 200 ledare och 1500 aktiva idrottare. Kramfors-Alliansen är den största och främsta idrottsföreningen inom kommunens gränser.
  Exempelvis den före detta ishockeyspelaren Magnus Wernbloms moderklubb är Kramfors-Alliansen, likaså gällande ishockeyspelarna Tobias Viklund, Mario Kempe och Adrian Kempe. Den olympiska guldmedaljören i sprintstafett 2006 i Turin, Anna Olsson har också Kramfors-Alliansen som moderklubb.