• IFK Vänersborg

  IFK Vänersborg är en idrottsförening från Vänersborg i Sverige, mest berömd för sina framgångar i bandy på herrsidan men även inom rugby. Sedan 2009 är Arena Vänersborg IFK Vänersborgs hemmaplan.

 • Vara SK

  Vara SK är en idrottsklubb från Vara som bildades 1926. Vara Sportklubb har i dag två idrotter på sitt program; bordtennis och fotboll. Fotbollslaget har gulsvarta dräkter, och spelar sina hemmamatcher på Torsvallen. Nuvarande ordförande är Kristoffer Hjelm.
  Vara SK:s herrlag avancerade från Division 4 2012 som bästa 2:a i Västergötland, och kvalificerade sig därmed för Division 3 2013. Vara SK:s herrlag i fotboll har som högst legat i tredje divisionen och har kvalat till division 2.
  Vara SK:s damlag i fotboll vann division 3, 2012. Efter serieomläggningen inom svensk damfotboll inför 2013 fick de, tack vare sin serieseger i Division 3, chansen att kvala till Division 1. Ett kval som Vara SK vann, och därmed blev klara för division 1 2013.
  Den 1 december 2011 skrev fotbollsspelaren Johan Svantesson på för Gefle IF.[

 • Tymer IF

  Tymer IF er en Svensk klubb fra Västergötland

 • KFUM Borås

  KFUM Borås är en KFUM-förening i Borås. Föreningen har ett basketlag (se Borås Basket), och flera ungdomslag. I handboll spelade klubben i Sveriges högstadivision på 1960-talet. Det finns även en tennissektion.
  Till föreningen hör också en scoutavdelning. Denna var en av de absolut första KFUM scoutföreningarna som startades i Sverige tillsammans med några andra.
  Scoutsektionen har en underavdelning som sysslar med klättring.

 • Göta Bollklubb

  Våren år 1943, närmare bestämt den 1 April, bildades Göta Bollklubb. Er En Svensk klubb,som holder til i Västergötland

 • Hova IF

  Hova IF är en fotbollsklubb i Hova i Sverige, grundad 1916. Herrarnas A-lag spelar säsongen 2012 i Division 6 Mariestad. Andreas Andersson spelade i Hova IF när han var ung och blev då känd som Hova-expressen.

 • Axvalls IF

  Axvalls IF bildades 1923 och firade 2013 90 år.

  Några andra årtal som är viktiga i Axvalls IF:s historia är följande:

  1937 invigdes den nuvarande anläggningen där Axvalls IF huserar.

  1959 brann den stora huvudläktaren ned på Axevalla IP.

  1982 invigdes det nuvarande klubbhuset på Axevalla IP.

  1993 är Axvalls IF:s mest framgångsrika fotbollsår i historien. Vårt representationlag blev då 3:a i Div 4 och dels avancerade laget till 3:e omgången i Svenska Cupen, där dock anrika IF Elfsborg från Borås blev övermäktiga. Matchen förlorades med 1 - 6.

 • Tibro IK

  Tibro IK er en Svensk Ishockeyklubb fra Tibro, Västergötland

 • Tibro AIK

  Tibro AIK FK er en svensk fotballklubb i Tibro i Tibro kommune, Västra Götalands fylke. Siden grunnlaget har Tibro AIK FK hovedsakelig deltatt i midt- og nedre divisjoner i svensk fotball-ligasystem. Klubben for øyeblikket (2013) spiller i divisjon 2 Norra Götaland som er den fjerde delen av svensk fotball. De spiller sine hjemme kamper på Sportparken Tibro i Tibro. [2]
  Tibro AIK FK er tilknyttet Västergötlands Fotbollförbund

 • Hanbollpojkarna Tibro

  Hanbollpojkarna Tibro, er en Svensk Handbollklubb fra Tibro,Västergötland. Klubben ble stiftet 1977

 • Sils IF Götene

  Sils IF är en fotbollsförening från Götene i Västergötland. Klubben bildades 15 maj 1933 av några ynglingar på landsbygden. Damlaget vann division 2 säsongen 2009 och kvalificerade sig därmed till söderettan 2010 där de höll sig kvar med en 9:e plats. Herrlaget spelar 2011 i div 4 efter att som nykomling i div 5 2010 slutat tvåa och kvalat upp till div 4. Herrlaget har inte spelat i div 4 sedan 1960-talet.
  Hemmamatcher spelas på Silbohof eller konstgräsplanen Sparbanksvallen som byggdes tillsammans med grannklubben Götene IF år 2005. Klubbarna är annars bittra rivaler där Sils IF är "lillebror" på herrsidan.
  Sils IF har en bred ungdomsverksamhet med flera ungdomslag i seriespel. Ett exempel på kvalitén och skickligheten bland ungdomsspelarna i Sils IF är när F 19 laget tog hem segern i Gothia Cup 2003.
  Klubben har genom åren mött storklubbar som Udinese Calcio och Valencia CF.
  Det klubben är mest känd för är spelaren Arne Selmosson som under sin storhetstid både spelade i det svenska landslaget och i Serie A.

 • Mariestads BOIS

  Mariestad BoIS är en sportklubb i Mariestad i Sverige. Klubben bildades 1967, ur boll- och idrottssektionen i Mariestad CK.
  Klubbens damfotbollslag, Mariestads BoIS FF, har spelat i Damallsvenskan, senast 1991.
  Ishockeyklubben Mariestad BoIS HC kvalificerade sig till Allsvenskan i ishockey säsongen 2008/2009, men slutade sist i tabellen den säsongen och flyttades automatiskt ner till Division 1 direkt, på grund av att Hockeyallsvenskan den kommande säsongen (säsongen 2009/2010) minskades antal lag från 16 till 14.
  Hans Alsér blev svensk singelmästare i bordtennis för klubben 1968 och 1970.

 • Norra Härene BK

  Norra Härene BK bildades den 27 juni 1928 av nio ynglingar från trakten.
  Vår hemmaplan Bronäsvallen anlades 1931 och har under åren byggs till och förbättrats. Bronäsvallen är belägen c:a 1 mil söder om Lidköping vid Vänern. Idag finns två fullstora gräsplaner och en sjumannaplan. B-planen har elbelysning. Klubbhuset har fyra omklädningsrum, bastu och klubbrum samt klädvårdsutrymmen.

  Verksamhet idag
  Verksamheten består 2017 "endast" av Representationslag på herrsidan och ungdomsverksamhet för pojkar och flickor från 6 års ålder upp till 19 år. Ungdomsverksamheten bedrivs tillsammans med grannföreningarna Saleby IF och Trässbergs BK.

 • Stenstorps IF

  Stenstorps IF, er en Svensk klubb,som holder til i Västergötland. klubben ble stiftet i 1919

 • Tomtens IF

  Tomtens IF är en fotbollsförening som spelar sina matcher på Klostervallen i Gudhem.

 • Mölltorps IF

  Mölltorps IF er en Svensk klubb, som holder til i Västergötland. klubben ble stiftet 1937

 • Lidköpings Kanotförening

  LIDKÖPINGS KANOTFÖRENING
  Relaterat
  KANOT: Lidköpings kanotförenings seniorer har gjort fina prestationer under året. I samband med årets SM blev klubben för första gången sedan 1940-talet svenska mästare i seniorklassen inom racing, vilket var ett av de föreningsmål klubben satte upp när den för cirka tio år sedan utformade en långtidsvision för LKF.

  Några av seniorerna har också varit uttagna till landslaget och representerat Sverige på såväl världscuper som mästerskap och gjort mycket bra ifrån sig även där.

  I seniorklasserna H22 och D22 samt Mix 22 fick kanotföreningen följande guldmedaljer vid SM:
  K-2 5000m Marcus Andersson/Johan Lilja
  K-4 500m Karin Johansson/Annie Johansson/Sofia Bodner/Fanny Lilja
  K-4 500m Karin Johansson/Annie Johansson/Marcus Andersson/Johan Lilja

  Dessutom kammade man i ovanstående klasser hem inte mindre än sex silvermedaljer och nio brons.

  Sammanlagt tog LKF 19 guld, 19 silver och 17 bronsvid sprint-SM i kanot.

 • Länghems Basket

  Länghems Basket er en Svensk Basketbollklubb,som holder il i Västergötland, klubben ble stiftet 1974

 • Sandhults SK

  Sandhults SK är en svensk sportklubb från Sandhult i Borås kommun som bland annat bedriver fotboll. A-laget ligger och pendlar mellan division 5 och 6 från år till år. Klubbens hemmaplan heter Thåängen.

 • Sjömarkens IF

  En liten kortfattad presentation av Sjömarkens IF
  Lite fakta: Sjömarken är ett litet trevligt samhälle beläget vid Viaredssjön cirka 8 kilometer väster om Borås. I Sjömarken bor det ca.2.800 personer och här finns Idrottsföreningen Sjömarkens IF. Föreningen bedriver idag en verksamhet som till den största delen består av fotboll.
  Det finns även en Boulesektion och en MTB sektion.

  Vår förening har idag drygt 900 medlemmar. Det är 400 aktiva och ytterligare 500 passiva medlemmar. Det finns även en Löparsektion som varje år arrangerar det populära Sjömarksloppet.

  Vi äger och driver vår anläggning själva. Vi har två 11-manna planer på naturgräs och en 9-manna plan på konstgräs.
  Det finns även Motionsspår 1,3 km 2.5 km (detta spåret har elljus) och 5 km.

 • Västergötland Län

  Västergötland är ett landskap i Götaland i sydvästra Sverige. Det gränsar i sydväst till Halland, i väster till Kattegatt och Bohuslän, i norr till Dalsland, Vänern och Värmland, i öster till Närke och Vättern, samt i sydost till Småland. Namnet kan tidigast spåras till 1070-talet hos Adam av Bremen i sin latiniserade form ... in occidentalia Gothia, Westragothia[3] och senare år 1317 i namnformen Wæstragötland.[4][5] Västergötland ska inte förväxlas med Västra Götalands län – landskapet och länet har på många håll helt olika gränsdragningar.

 • Karlsborgs BK

  Karlsborgs BK är en bandyklubb i Karlsborg i Kalix kommun, Sverige. Klubben spelade i Allsvenskan för herrar säsongerna 1996/1997[1], 1997/1998[2] och 1998/1999.[3]
  Karlsborgs bandyhistoria sträcker sig tillbaks till 1930-talet då bandyn spelades i Karlsborgs idrottsklubbs (KIK) regi. Då fanns det lokala bandylag i stort sett varje by. KIK blev Assi IF och 1976 bildades den renodlade bandyklubben Karlsborgs Bandyklubb.[4]
  Några år under 1980-talet var Karlsborgs damlag i bandy framgångsrikt och 1996 gick herrlaget upp i allsvenskan. Under tre säsonger lyckades KBK hålla sig kvar i allsvenskan. Den största framgången var förkval till elitserien mot Motala säsongen 1997/1998 i bäst av två matcher resultatet blev 1-1 i matcher men Motala hade bättre målskillnad.
  Säsongen 1998/1999 åkte dock Karlsborg ur Allsvenskan, ekonomin var dålig och i juni år 2000, efter en säsong i Division 1, beslutade styrelsen att lägga ner seniorverksamheten.
  Under de kommande två säsongerna bedrev klubben endast ungdomsverksamhet och säsongen 2002/2003 startades ett seniorlag i Division 2 som genast tog sig till Division 1 norra genom kvalspel.
  Säsongen 2005/2006 tog sig Karlsborgs BK till förkval till Allsvenskan (Sveriges högsta division).
  Klubben har även en fristående supportergrupp, KBK Fans Bruksarna.
  Hemmaarenan heter Bruksvallen.

 • Vårgårda HC

  Vårgårda HC, er en Svensk Hockey klubb,som holder til i Vårgårda, Västergötland . Klubben ble stiftet 1983

 • Vänersborgs IF

  Vänersborgs IF er en svensk fotballklubb i Vänersborg. [1] Klubben ble grunnlagt i 1906. Vänersborgs IF for tiden (2017) spiller i divisjon 2 Norra Götaland som er den fjerde delen av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Vänersvallen i Vänersborg; Fotballbanen har en kapasitet på rundt 2000 personer. [1]
  Klubben er tilknyttet Västergötlands Fotbollförbund

 • Töreboda Hockey

  Töeboda Hockey, er en Svensk Hockey, som holder til i Västergötland

 • Fristad GOIF

  Fristad GOIF er en Svensk klubb, Fra Västergötland. klubben ble stiftet 1944

 • Lerdala IF

  Lerdala IF, er sen Svensk klubb som holder til i Västergötland.

 • Falköpings AIK

  Falköpings Fotbollsklubb ble dannet i 1989 da Falköpings BK, Falköpings AIK og BK Rapid bestemte seg for å fusjonere inn i en enkelt klubb under navnet FFR. Navnet Falköpings FK dukket opp et år senere i 1990.

 • Lidköping

  Lidköping är en tätort i Västergötland och centralort i Lidköpings kommun, Västra Götalands län. Lidköping är Sveriges 45:e största tätort.
  Staden ligger söder om den sydöstra del av Vänern som kallas Kinneviken. Övriga sidor om staden är jordbruksbygd. Staden delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns gamla staden och den västra sidan nya staden. Tidigare var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På nya stadens torg står nya stadens grundare Magnus Gabriel De la Gardies staty samt hans jaktslott, vilket tidigare användes som rådhus.

 • Falköpings Fk

  Falköpings FK är en fotbollsklubb i Falköping. Klubben bildades 1989 då Falköpings AIK, Falköpings BK och BK Rapid gick samman i en gemensam klubb under namnet FFR (FAIK/FBK/Rapid). Namnet Falköpings FK antogs ett år senare, 1990. Jonas Lindberg är fostrad i klubben. Herrlaget kvalade till Division 3 både 2015 och 2016 men lyckades inte i något av kvalen. Säsongen 2017 spelar laget i Division 4 Norra Västergötland
  Klubbens seniorlag spelar och tränar på Odenplan i centrala Falköping. Ungdomsverksamheten utövas på klubbens egna anläggning Falevi.

 • Götene IF

  Götene IF, bildad 1924, är en idrottsförening i Götene i Sverige. Klubbens hemmaplan heter Västerby IP. Man har två stycken 11- mannaplaner, en 5-mannaplan, två 7-mannaplaner och en konstgräsplan (som man delar med Sils IF). I fotboll för herrar har klubben som bäst spelat i Sveriges tredje högsta division[1] då man låg i dåvarande Division III åren 1970-1975, tills 2009 när de gick upp i division II. Och de har som lägst spelat i division V.

 • Råda BK

  Råda BK är en svensk fotbollsklubb som bildades 1932 i Lidköping och spelar sina hemmamatcher på Rådavallen strax utanför Lidköping.
  Säsongen 2016 spelar damlaget i division 2 och herrlaget i division 4[1].
  Råda BK är moderklubb för Anna Ahlstrand som spelar i Kopparbergs/Göteborg FC i Damallsvenskan[2].
  Sedan år 2012 ingår även Råda BK ett samarbete med Lidköpings FK.

 • Falköpings KIK

  Falköpings KIK fotbollsklubb från Falköping. Klubben är en renodlad damklubb. A-laget spelade i Damallsvenskan 2007, där man dock föll ur serien.[1]

 • Västergötland FF

  Västergötlands fotbollförbund er en av de 24 distriktsorganisasjonene i den svenske fotballforeningen. Den administrerer lavere tierfotball i den historiske provinsen Västergötland.

 • Skene IF

  Skene IF är en fotbollsklubb i Skene, Marks kommun, som bildades 1921 efter att ett väveri tillät laget att spela på en av väveriet ägd plan. Torsten Lydén blev den första ordföranden. Klubben spelar för närvarande i Division 4 i sydvästra Götaland.

 • Rydboholms SK

  Rydboholms SK, bildad 19 februari 1929, är en svensk sportklubb från Rydboholm, Borås kommun. Bland initiativtagarna fanns Arne Eriksson, som efter något år blev klubbens ordförande, och därefter innehade uppdraget i 56 år.
  Klubben hade i början omkring 20 medlemmar och hade då skidsport på sitt program. Snart utökades verksamheten. Först tillkom friidrott, en verksamhet som länge var stor inom klubben. Flera framgångsrika friidrottare har tävlat för klubben. Under 1940-talet och 1950-talet arrangerades de internationella friidrottstävlingarna "Rydboholmsspelen" på SE-vallen.
  Klubben började senare även utöva fotboll, orientering, bandy, varpa, bordtennis och gymnastik. Vissa grenar fanns bara på programmet en kort period. Under 1990-talet har klubben även börjat utöva innebandy. Dessutom har idrottsskolan tagits upp på programmet. Klubben har ett herrlag i fotboll som spelar i Division 5 Södra.
  Klubbens idrottsplats, tillika fotbollslagets hemmaplan, heter Sven Erikssons-vallen.
  Kända spelare som spelat i Rydboholms SK:

 • Mariestad

  Mariestad er en by i Västra Götalands län, i landskapet Västergötland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Mariestad kommune og tidligere også for Skaraborgs län. I 2010 hadde byen 15 591 innbyggere.[1]
  Byen ble grunnlagt i 1583 av hertug Karl, som senere ble Karl IX av Sverige. Den er oppkalt etter hans hustru Maria av Pfalz. Mariestad er sammen med Kalmar de eneste byene i Sverige som har domkirke, men ingen biskop.

 • Mariestads AIF

  Så bildades klubben: Tidigare hade man bedrivit idrott i klubbar som IFK Mariestad, Mariestads Velocipedklubb, Still, Atlet- och Idrottsklubben Kamraten och Mariestads IF. Dessa klubbar sysslade med olika sporter och utgjorde stommen i Mariestads AIF (MAIF) när den nya föreningen bildades 1905.

 • Skövde

  Skövde er en by i Västra Götalands län i landskapet Västergötland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Skövde kommune. I 2010 hadde tettstedet 34 466 innbyggere.[1]
  Skövde ligger mellom de store innsjøene Vättern og Vänern og er fjerde størst i Västra Götalands län. Opprinnelig et førkristent kultsted, senere valfartssted til St. Elins kirke fra 1100-tallet, nå garnisons- og industriby med bl.a. motorfabrikk for Volvo.

 • Vänersborg

  Vänersborg er en by i Västra Götalands län i landskapet Västergötland i Sverige. Den ligger i det sørvestlige hjørnet av innsjøen Vänern. Byen er administrasjonssenter for Vänersborg kommune og var i det tidligere for Älvsborgs län. I 2010 hadde byen 21 699 innbyggere.[1]
  Vänersborg fikk bystatus 1. februar 1644 av Dronning Kristinas formynderregjering.

 • Borås

  Borås er en by i Västra Götalands län, i landskapet Västergötland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Borås kommune. I 2010 hadde tettstedet 66 273 innbyggere.[1]
  Borås fikk bystatus i 1621 av Gustav II Adolf. Den er vennskapsby med Molde.

 • Svansjö Ungdoms Allians

  Svansjö Ungdoms Allians,ble stiftet 1974, er et samarbeid mellom flere klubber

 • Hjo

  Hjo er en by i Västra Götalands län, i landskapet Västergötland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Hjo kommune. I 2010 hadde tettstedet 6 094 innbyggere.[1]
  Hjo er en liten by med trehusbebyggelse som ligger ved Vätterns vestre bredd.

 • IF Heimer

  IF Heimer er en idrettsforening fra Lidköping som ble grunnlagt av en gjeng med gutter i byen 18. mars 1906.
  Siden deres stiftelse har IF Heimer hovedsakelig deltatt i midtdelene i det svenske fotball liga systemet. Deres beste periode var på 1920-tallet, inkludert årene 1925 til 1928 da de spilte i divisjon 2 Västsvenska, som da var den andre tier av svensk fotball. I 1941 spilte de en Divisjon 2-kampanje kvalifiseringskamp med Skogen før 4.027 tilskuere, men deres all-time attendance-rekord var de 4.178 personer som deltok i en vennlig kamp mot IFK Norrkoping i 1948. [2]
  Det laveste punktet for klubben var i 1952 da de slo bunnen av Divisjon 5, men de spilte deretter mange år i Divisjon 3 etterfulgt av staver i Divisjon 2 de siste 2 tiårene. [3] Klubben spiller for øyeblikket i Divisjon 3 Mellersta Götaland, som er den femte delen av svensk fotball. [4] De har spilt hjemmekampene sine på Framnäs IP i Lidköping siden 1915. [5]
  IF Heimer er tilknyttet Västergötlands Fotbollförbund

 • Gripens Bandyklubb

  Gripen Trollhättan BK är en bandyklubb i Trollhättan i Sverige. Klubben bildades 1936[1] och hette Gripens BK fram till 1988. Vid starten stod BK för "bollklubb", medan det nu står för "bandyklubb".

 • HK Guldkroken Hjo

  HK Guldkroken Hjo, er en Svensk Håndbollklubb som holder til i Hjo , Västergötland, klubben ble stiftet 1980

 • Skara AK

  Skara AK er en Svensk klubb,fra Skara ,Västergötland. klubben ble stiftet1945

 • Trollhättan

  Trollhättan er en svensk by som ligger i lenet (fylket) Västra Götaland, i landskapet Västergötland. Trollhättan, tidligere kalt Stora Edet, er administrasjonssentrum i Trollhättan kommune. Byen fikk bystatus så sent som i 1916 og i 2010 hadde den 46 457 innbyggere.[1] Arbeidsledigheten i byen er i 2005 på 10,3%, noe som er blant det høyeste i Göteborgsregionen. Byen er vennskapsby med Kristiansand.

 • Byttorps IF

  Byttorps IF, bildad 23 april 1949, idrottsförening från stadsdelen Byttorp i Borås. Föreningen utövar fotboll, handboll och bordtennis. Byttorps IF är bland annat Fredrik Berglunds moderklubb.

 • Vårgårda IK är en svensk idrottsklubb i Vårgårda tätort som bildades 7 mars 1920.
  För närvarande har Idrottsklubben fyra sektioner, fotboll, handboll, bordtennis och friidrott.
  Idrottsklubbens anläggning ligger i stadsdelen Tånga Hed. Tånga Hed är ett stort område med bland annat 4 st 11-manna planer varav en i inomhushallen Tångahallen.

 • Falköping

  Falköping är en tätort i Västergötland och centralort i Falköpings kommun, Västra Götalands län, belägen på Falbygden mellan platåbergen Mösseberg och Ålleberg.

 • IFK Örby

  IFK Örby er en svensk fotballklubb i Örby, IFK Örby spiller for tiden i Divisjon 4 Västergötland Södra som er den sjette svenske fotballkampen. [2] De spiller sine hjemmekamper på Örby IP i Örby. [3]
  Klubben er tilknyttet Västergötlands Fotbollförbund.

 • Järpås IS

  Järpås IS er en Svensk klubb, som holder til i Järpås ,Västergötland. Klubben ble stiftet 1928

 • Skara Fc

  Skara FC är en fotbollsklubb från Skara i Västergötland. Klubben bildades år 1995 genom att man tog över fotbollsverksamheten från IFK Skara (som upphörde som förening) och Skara IF. Den nya klubben spelade sin första säsong 1996. De spelar sina hemmamatcher på Sparbanken Arena på Vilans friluftsområde. Klubben spelar i vita tröjor och blåa byxor. 2011 spelar både dam- och herrlaget i division 4.[

 • Skövde AIK

  Skövde AIK (Skövde Allmänna Idrottsklubb) är en idrottsklubb från Skövde vars herrlag i fotboll är Skövdes främsta, såväl historiskt som idag (2007). Man har spelat 14 säsonger i näst högsta serien (senast 1995). Den största framgången nåddes 1970 då man kvalade till allsvenskan. Hemmaarena är Södermalms IP.
  2000-2002 föll laget ur serier tre år i rad, men 2003 i femman började marschen uppåt igen och den gick ännu snabbare - fyra raka avancemang. År 2006 vann Skövde AIK sin division 2-serie efter att ha besegrat IK Sleipner med 2-1 i en direkt avgörande seriefinal inför 2364 åskådare.
  Handbollen är numera nedlagd i Skövde AIK. Mellan åren 1946 och 1962 spelade klubben sju säsonger i handbollsallsvenskan. Inge Bladh spelade tre A-landskamper åren 1953-55.
  Klubbens futsallag har vunnit Svenska mästerskapet i futsal vid fem tillfällen, 2005, 2006, 2007, 2008 och 2009.

 • IFK Skövde Handboll

  IFK Skövde HK är en handbollsklubb i Skövde, vars rötter kan spåras tillbaka till 1907. Den nuvarande organisationen fick dock sin skepnad genom en omorganisering 1991. Laget har befunnit sig i handbollens elitserie sedan säsongen 1990/1991, då man slutade precis utanför slutspelsplats.
  Skövde har en trogen handbollspublik och IFK Skövde brukar återfinnas i toppen av publikligan i herrarnas elitserie.

 • Tidaholm GIF

  Tidaholms GIF, TG&IF, bildades den 2 december 1902 som en gymnastik- och idrottsförening, och har numera bara fotboll på programmet. Tidigare har TG&IF även sysslat med gymnastik, brottning, friidrott, tyngdlyftning, skidor, orientering, handboll och cykel.
  Föreningen har haft flera fotbollsframgångar genom åren. 1936 tog man sig (som första lag från Skaraborg) upp i dåvarande Division II, som på den tiden var Sveriges näst högsta division, 1945 fick man kvala till Allsvenskan. Under 2000-talets första decennium har det dock inte gått lika bra, 2007 spelade herrlaget exempelvis i Division 4 Nordvästra Götaland.

 • Trollhättans BOIS

  Trollhättans BoIS är en ideell förening för fotbollsspelare och fotbollsintresserade i Trollhättan. Vi verkar på västra sidan av älven och Torsbovallen i Strömslund är vår hemmaplan.
  Vår verksamhet bygger på Kamratskap, Utveckling, Sportslighet och Klubbkänsla.

 • Trollhättans FK

  Trollhättans FK är en fotbollsklubb som bildades genom en sammanslagning 1958 av Fallens IK och Trollhättans AIK, vilka båda bildades 1946. 2001 slogs A-lagssektionerna i Trollhättans FK och Trollhättans IF samman och bildade FC Trollhättan. Dam- och ungdomssektionerna i Trollhättans FK bedrivs vidare som tidigare.
  Klubben har Stavrelunds IP som sin hemvist, och man anordnar varje år Klassbollen, som samlar tusentals skolungdomar från årskurs 1-6.
  A-laget för damer spelade säsongen 2010 i Div III och A-Laget för herrar spelade i Div V. Håkan Sandersson och Niclas Tersing bildade tillsammans tränarstaben för herrarnas A-lag säsongen 2013, då klubben slutade upp på en tredje plats.
  Den mest kända spelaren som har fostrats i klubben är Håkan Mild som spelade 74 A-landskamper och var med i bronslaget i VM 1994. Mild spelade 459 matcher i IFK Göteborg dit han kom 1988. Han avslutade sin aktiva spelarkarriär 2005 och är numera sportchef i IFK Göteborg. Han har också varit proffs i Servette Genève, Real Sociedad och Wimbledon FC.
  Vid sidan av fotbollen bedriver klubben bingo på Bingo Båberg om söndagarna, och arrangerar en egen tipspromenad som utgår varje söndag från Stavrelunds IP.

 • Skepplanda BTK

  Skepplanda BTK, Skepplanda bordtennisklubb, är en idrottsförening i Skepplanda bildad 2 november 1948. Föreningen har tre anläggningar: Forsvallen, Skepplandahallen och Garnvindan.

 • Töreboda IK

  Töreboda IK är en fotbollsklubb i Töreboda som bildades 1907 och därmed en av Sveriges äldsta. Töreboda IK har sina hemmaplaner i Töreshov.

 • IFK Falköping

  IFK Falköping är en idrottsförening i Falköping. Klubben bedriver bland annat bordtennis, fotboll och ishockey. Klubben bildades 1921 som Nordstjärnan, men bytte snabbt namn till Falköpings BK innan namnet IFK Falköping antogs 1925. Tidigare bedrevs även bandy. Tidigare bestod klubben av sektioner under en huvudstyrelse, men på årsmötet 1998 beslöts att ombilda klubben till en alliansförening.

 • Alingsås IF

  Alingsås IF är en svensk idrottsförening i Alingsås, bildad 1906.
  För närvarande har den tre sektioner, fotboll, friidrott och gymnastik. I fotboll har man spelat sex säsonger i Sveriges andra division, först 1924/1925 och senast 1968.
  Föreningens anläggning ligger vid sjön Mjörns strand, och innefattar 3 st 11-manna planer och en 5-manna plan. Dessutom finns allt som hör friidrott till.
  A-laget spelar (2017) i Division 3 Mellersta Götaland. Laget satsar mycket på sina ungdomar och har ett flertal egna produkter i laget.

 • IFK Trollhättan

  IFK Trollhättan, bildad 15 oktober 1920, är en idrottsförening i Trollhättan i Sverige.
  Klubben spelade i Sveriges andra division i fotboll för herrar säsongerna 1942/1943[1], 1943/1944[2], 1944/1945[3], 1946/1947[4] och 1956/1957[5], med andraplatsen i Division II Västra säsongen 1942/1943 som bästa placering i det svenska seriespelet, medan man i Svenska cupen som bäst nådde åttondelsfinal mot Hammarby IF 1982. Herrlaget i fotboll har Kamratgården som hemmaplan och publikrekordet, 5 900, sattes mot Örgryte IS säsongen 1942/1943.
  IFK Trollhättans fotbollsplan ligger i nuvarande Kronogården som har cirka 5 fotbollsplaner

 • Grimsås IF

  Grimsås IF är en fotbollsklubb från Grimsås.
  Grimsås IF är en klassisk klubb som tidigare var uppe i division II men numera spelar i division 6. Klubbens hemmaplan är Grimsborg. Klubben kvalade 1965 till Allsvenskan men slutade på tredje plats i en kvalserie om fyra lag där Gais och IK Brage gick upp till Allsvenskan.
  I klubben har Mattias Bjärsmyr och Tommy Lycén spelat.
  Klubben nämns i låten Det spelades bättre boll, men ur Jönköpings Södra IF:s perspektiv.

 • Gerdskens BK

  Gerdskens BK er en Svensk klubb fra Västergötland, klubben ble stiftet 1933