• IF Juventus

  Juventus IF er en svensk fotballklubb i Västerås

 • Västerås HF

  Västerås HF var en svensk håndballklubb basert i Västerås . Klubben ble grunnlagt i 1934. [1] I 1942-43 lagde klubben sin debut i både toppseksjonen, Allsvenskan , [2] og Svenska mästerskapet (SM) , turneringen holdt for å bestemme de svenske mesterene. [3] De ble femte i ligaen [2] , og nådde SM-finalen, der de ble beseiret av Majornas IK . [3] I neste sesong de nådde semifinalen i SM, men ble igjen beseiret av Majornas IK. [4] De nådde SM kvartfinalen i 1945-46, 1946-47 og 1947-48.[5] I 1947-48 ble de også henvist fra toppdelingen og kom aldri tilbake. [2] De nådde semifinalen i SM i 1949-50, hvor de tapte mot Örebro SK . [6] Västerås HF nådde SM kvartfinalen i 1950-51 og 1951-52, hvoretter turneringen ble avsluttet og de svenske mesterne ble fastslått av ligaen. [7]

  I senere år hadde klubben et samarbeid med Irsta HF , med klubbene som driver et felles første lag under navnet Irsta Västerås Handboll. [1] Laget, som regnet som en fortsettelse av Irsta HF, spilte i topp divisjonen i 2004-05, men ble forvist etter en sesong. [2] Irsta HF trakk seg tilbake fra samarbeidet og Västerås HF fortsatte å drive første lag med navnet IVH Västerås. IVH Västerås fusjonerte med Irsta HF i 2011 for å danne klubben VästeråsIrsta HF. [1] Klubben spilte i topp divisjon i 2012-13 [8] , men fra 2017-18 spiller de i Divisjon 1, tredje nivå. [9]

 • Sala Bandy

  Sala Bandy er en Svensk klubb som holder til i Sala Västmanlands Län

 • Skinnskattebergs SK

  slutet av 1910 talet samlades ett gäng grabbar för att sparka boll i herrgårdsparken. Man dristade sig att fråga den mäktige kyrkoherden om en bättre plats och fick då tillstånd att använda åkern söder om kyrkan.

  Den var stor och lutade inte mer än 3 meter. Intresset växte och den 23 april 1922 samlades 16 ungdomar i godtemplarlokalen och bildade Skinnskatteberg Sportklubb. I grannbyarna fanns då bl.a. Riddarhyttans Sportklubb och ett seriesystem växte fram.

 • Högforsbruks IF

  Högforsbruks IF er en Svensk klubb som holder til i Västmanlands. I Kopparberg

 • Pershyttans SK

  Pershyttans SK var er en Svensk klubb som holder til i Nora kommun. Klubben ble stiftet i 1944

 • Surahammars IF Blue Hammers

  Surahammars IF är en idrottsförening i Surahammar. Klubben har haft framgångar i fotboll (spel i Sveriges näst högsta serie) och ishockey (spel i Sveriges högsta serie). Klubben är Tommy Salos moderklubb

 • Sala FF

  Sala FF såg sitt ljus i december 1972 när IF Norden och IFK Sala slogs ihop. Målet var att klättra i seriesystemet

 • Hallstahammars SK Fotboll

  Hallstahammars SK, bildad 8 augusti 1906[1], är en sportklubb i Hallstahammar. Klubben har bland annat fotboll och handboll på programmet.

 • Västerås Hallstahammar Inner Wheel

 • Surahammar IF Hockey

  Surahammars IF är en idrottsförening i Surahammar. Klubben har haft framgångar i fotboll (spel i Sveriges näst högsta serie) och ishockey (spel i Sveriges högsta serie). Klubben är Tommy Salos moderklubb

 • IF Rune

  IF Rune är en idrottsförening i Kungsör i Sverige, startad 28 april 1908.[1] Klubben bedriver gymnastik och orientering, tidigare även bandy och fotboll.

 • Götlunda IF

  Götlunda IF grundades 1923 och vi bedriver idag verksamhet inom fyra sektioner. Fotboll, friidrott, skidor och gymnastik.

  Föreningen engagerar idag runt 400 medlemmar i olika aktiviteter och vi arbetar hela tiden för att tillgodose vår bygds behov av idrott och motion.

 • Västerås Hockey Club

  VIK Västerås Hockey Klubb, tidigare Västerås IK, Västerås IK Ungdom och VIK Hockey HC, är en ishockeyklubb i Västerås, Sverige.Grundades: Västerås Idrottsklubb bildades 1913, och då hade man många olika grenar i sin verksamhet. Fotboll, cykel, friidrott är några av de sporter man utövade. Klubben hade också ett bandylag som var den enda is-sporten som man drev ända fram till 1939 då ishockeysektionen bildades.

 • AK Stålpojkarna

  AK Stålpojkarna Fagersta
  AK Stålpojkarna Fagersta er en klubb fra Fagersta

 • KFUM Arboga Fotboll

  KFUM Arboga Fotboll, er en Svensk klubb fra Arboga Västmanland

 • KFUM Arboga Basket

  KFUM Arboga Basket er en Svensk klubb som holder til i Arboga Västmanland

 • Köping Hockey

  Köping Hockey Club (KHC), även Köping Hockey och Köping Blue Boars, tidigare IK Köping, är en ishockeyklubb från Köping.
  Klubben spelar sina hemmatcher i Köpings Ishall i Köping och har genom åren spelat i blåa tröjor hemma samt vita borta.
  IK Köping bildades 1993 som en egen förening, men bytte namn redan 1994 till Köping HC. Klubben hade då som nu ett klubbmärke med färgerna vitt och blått i en lagerkrans runt det snett inramade namnet Köping och med ordet Hockey under märket. Märket härstammar från idrottsklubben IK Westmannia:s dåvarande ishockeylag.
  I början av 2000-talet antogs smeknamnet Blue Boars, en: Blåa Galtarna och ett klubbmärke tillkom där märket hade färgerna vitt och blått tillsammans med ett vildsvins huvud. Man upphörde att använda smeknamnet ganska snart och återgick till det namn man hade tidigare, men märket används fortfarande vid Köping HC:s entré på hemmaplan tillsammans med klubbens officiella märke.
  Köping HC:s herrseniorlag spelar i Hockeyettan Västra säsongen 2015/2016. De spelade i Division 1 Västra B säsongen 2003/2004, men valde själva att degraderas till Division 3 Västmanland/Örebro för att undvika konkurs.

 • Västerås IK

  Västerås IK (VIK) är en idrottsklubb från Västerås i Västmanland i Sverige som grundades den 4 januari[1] eller 6 januari 1913[2]. År 1980 delades VIK i flera föreningar, bland annat en fotbolls- och en ishockeyförening (nuvarande VIK Västerås HK).

 • Irsta HF

  Irsta HF var en handbollsklubb från Irsta i Västerås kommun som bildades 1965 som en utbrytning ur Irsta IF. Klubben gick 2011 ihop med IVH Västerås HK och bildade VästeråsIrsta HF. Klubben har alltså upphört att finnas och ska inte blandas samman med efterföljande klubb.Irsta HF:s herrlag har åtta säsonger spelat i högsta serien (elitserien) 1989–1996 och 2005.[1] Herrarna vann ett SM-silver i början av 1990-talet efter finalförlust mot HK Drott.
  Klubbfärgerna är grönt och vitt

 • IK Oden

  Idrottsklubben Oden är en idrottsklubb från Västerås. Klubben bildades 17 september 1929 under namnet BK Örnarna. Det byttes till IF Sleipner istället men eftersom en annan klubb i Norrköping, IK Sleipner, redan använde det var man åter tvungna att byta. Den 14 maj 1935 togs namnet IK Oden efter guden med samma namn från nordisk mytologi - Oden.
  Under många år hade IK Oden flera sporter på programmet. Det var bandy (spel i Div II), handboll (spel i Div II) och fotboll. Nu finns enbart fotboll på programmet

 • Västerfärnebo AIK

  Västerfärnebo AIK,er en Svensk klubb fra Västerfärnebo,Västerfärnebo

 • TGOJ Sport Tillberga

  TGOJ Sport Tillberga,er/Var en klubb fra Tillberga,Västermanland,Sverige, tror det var en Klubb iforbindelse med Jernbanen

 • Barkarö sportklubb

  Barkarö Sportklubb er en Svensk klubb,som holder til i Barkarö ,Västerland ,Sverige,klubben ble stiftet 1922

 • Munketorps BK

  Munktorps BK är en fotbollsklubb i Munktorp, startad 1913. Verksamheten innefattar både barn-, junior- och seniorlag. Hemmaplan är Tallåsen. Lagets färger är svart och vitt.

  Den professionelle fotbollsspelaren Fredrik Stenman började sin karriär i föreningen.

  Munktorps största framgång som fotbollsförening på seniornivå kom 2013 när klubben vann division 4 Västmanland. Säsongen 2014 kommer Munktorp spela division 3 västra Svealand. Mbk har också varit framgångsrika i futsal. DM-guld 2010 , 2012 och silver 2011.

 • Skiljebo SK

  Skiljebo SK, SSK, är en fotbollsförening från Västerås i Västmanland. Föreningen grundades den 4 mars 1944 och har sin hemmaplan på Hamre IP. Klubbens herrlag spelade i Division I säsongerna 2006 och 2007, där laget spelade derbyn mot Västerås SK. Säsongen 2008 återfinns dock laget i Division II medan damlaget spelar i div 3.
  Skiljebo SK anordnar Aroscupen i Västerås, en internationell ungdomsturnering i fotboll för flickor och pojkar. Turneringen anordnades första gången 1978.
  Skiljebo SK har den största ungdomsverksamheten i Västmanland. Genom detta har Skiljebo SK en stor andel av egna produkter och spelare från Västerås i övrigt[källa behövs] i A-laget. Föreningens mest kände spelare genom tiderna är troligtvis fotbollsbohemen Jonny Rödlund, som representerat Sverige i OS, vunnit SM-guld med IFK Norrköping och varit utlandsproffs.

 • Västerås IK

  Västerås IK (VIK) är en idrottsklubb från Västerås i Västmanland i Sverige som grundades den 4 januari[1] eller 6 januari 1913[2]. År 1980 delades VIK i flera föreningar, bland annat en fotbolls- och en ishockeyförening (nuvarande VIK Västerås HK).

 • Ransta IK

  Ransta IK er en Svensk Klubb,som holder til i Västermanland,klubben ble stiftet 1919

 • Västerås IK Fotboll

  Västerås IK (VIK) är en idrottsklubb från Västerås i Västmanland i Sverige som grundades den 4 januari[1] eller 6 januari 1913[2]. År 1980 delades VIK i flera föreningar, bland annat en fotbolls- och en ishockeyförening (nuvarande VIK Västerås HK).

 • Irsta IF

  Irsta HF var en handbollsklubb från Irsta i Västerås kommun som bildades 1965 som en utbrytning ur Irsta IF. Klubben gick 2011 ihop med IVH Västerås HK och bildade VästeråsIrsta HF. Klubben har alltså upphört att finnas och ska inte blandas samman med efterföljande klubb.

 • Godtemplarnas IF Köping

  Godtemplarnas IF Köping er en klubb fra Köping Västmanland,klubben ble stiftet 1945

 • Fagersta Gymnastikförening

  Fafersta Gymnastikförening,er en klubb fra Fagersta ,Västmanland,klubben ble stiftet 1931

 • Västmanland Län

  Västmanland er et landskap i Svealand i Midt-Sverige. Västmanland grenser i sør til Södermanland og Närke, i vest til Värmland, i nord til Dalarna og i øst til Uppland. Landskapet har 20 000 kjente fornminner. Västmanland inngår i Bergslagen.

 • Fagersta AIK

  Fagersta AIK är en idrottsklubb i Fagersta.I fotboll spelade Fagersta AIK i Sveriges näst högsta division säsongerna 1924/25 och 1936/37.I ishockey har Fagersta AIK spelat flera säsonger i Sveriges näst högsta division, och spelade i Elitseriekvalet 1975, där man dock misslyckades med att gå upp. Nu spelar Fagersta AIK i div. 2 västra A och har en ung trupp bestående av enbart spelare från egna leden.
  Säsongen 1970/1971 spelade Fagersta AIK i Division 1 Södra.

 • Norbergs Bollklubb

  Norbergs BK er en fotballklubb i Norberg, Sverige, etablert i 1914 som Norbergs AIF, før navnet ble endret i 1985.
  Kvinnenes fotballag spilte i den svenske toppdelingen i 1981 og 1982. [1] Og menns fotballag spilte i den svenske tredje divisjonen i 1976.

 • Arboga OK

  Arboga Orienteringsklubb (stiftet 22. mars 1945) er en svensk orienteringsklubb som har tilholdssted i Arboga.
  Klubbens farger er grønn og hvit. Den har virksomhet for løpere på elite-, ungdoms-, barne-, og mosjonsnivå. Klubbhuset deres ligger i Vinbäcksleden i Arboga.
  Orienteringsklubben hadde stor suksess på herresiden på 50-tallet og har hatt flere løpere i stallen som har hevdet seg nasjonalt. Herrelaget til Arboga OK vant Tiomila i 1953 og 1955.

 • Syrianska IF Kerburan

  Syrianska IF Kerburan - som i folkmun endast kallas för "Syrianska IF" - är en fotbollsförening från Västerås som bildades år 1977. Hemmaarena var fram till säsongen 2008 Wenströmska IP, men i och med avancemanget till Division 1 nådde arenan inte upp till kraven som Svenska Fotbollförbundet ställde på arenor i landets tredjeliga. Man spelar numera på arenan Swedbank Park som man delar med ett flertal andra Västeråslag.
  Syrianska är det lag som innehar publikrekordet på Swedbank Park då man besegrade lokalkonkurrenten Västerås SK med 2-1 inför 6 441 åskådare den 5 september 2010.
  Namnet "Kerburan" är den syrianska by i Turabdin som de flesta syrianer i Västerås härstammade från under 1970-talet. 1977 skapades Syrianska Kulturföreningen (SKF). Fotbollen var då en sektion inom kulturföreningen och laget hette Kerburan SK. De första två åren spelade man i de lokala korpserierna innan man 1979 för första gången registererades för seriespel. Inför säsongen 1993 ändrade man det gamla namnet Kerburan SK till dagens Syrianska IF Kerburan. Därmed blev man också en renodlad idrottsförening.
  Lagets första säsong i Division 1 Norra spelades 2009 och det var första gången man låg så högt i seriesamanhang. Tränaren var meriterade Edmond Lutaj som tränade laget även 2007.
  Säsongen 2016 spelar Syrianska IF Kerburan i landets fjärde högsta serie (Division 2) under ledning av huvudtränaren Kalle Granath som tog över laget bara ett par veckor innan seriepremiären säsongen 2015.

 • Västerås BK 30

  Västerås BK30 är en idrottsförening i Västerås. Klubben grundades den 29 november 1929 genom en sammanslagning av IK City och IK Sture, men registrerades i RF 1930, därav årtalet i klubbnamnet.[1] Klubben bedriver numera främst fotboll, men har tidigare även haft verksamhet inom bandy, ishockey, handboll, bordtennis samt friidrott.
  Fotbollsverksamheten har sin verksamhet samlat kring Ringvallens IP i Västerås och verksamheten baseras på fotboll för flickor, pojkar, herrar och damer. Föreningen representeras på seniorsidan av ett lag i Division 3 för herrar och ett damlag som spelar i Division 1.
  1969 startade klubben ett damlag i fotboll, som spelade i Damallsvenskan 1994.[2]
  Klubben genomför varje år en turnering i oktober, McDonalds Cup, för ungdomar mellan 10 och 17 år. Antalet deltagande lag brukar vara cirka 190 lag.
  Bandy var fram till mitten av 1980-talet en stor gren. Klubben spelade i Sveriges högsta division i bandy säsongerna 1932[3] och 1936.

 • Surahammars IF

  Surahammars IF är en idrottsförening i Surahammar. Klubben har haft framgångar i fotboll (spel i Sveriges näst högsta serie) och ishockey (spel i Sveriges högsta serie).Surahammars IF bildades den 4 juni 1914. En förening vid namn Surahammars IF bildades dock 1911, och angav 1912 till Riksförbundet (Riksidrottsförbundet) som stiftelseår. Men på grund av brist på ordning i den "gamla" föreningen, hölls ett extrainsatt möte den 4 juni 1914, där föreningen omorganiserades. De första åren fanns även friidrott och skidsport inom föreningen. 1916 anordnades den första cykeltävlingen och 1919 tillkom även simning som idrottsgren.

 • BK Royal

  BK Royal er en klubb fra Västmanland ,Sverige,klubben ble stiftet 1934

 • IK Westmannia

  Idrottsklubben Westmannia (IKW) var en sportklubb i Köping.
  IK Westmannia startades 1918 genom ett gemensamt intresse för fotboll.
  IKW bedrev verksamhet inom bowling, fotboll, friidrott, ishockey, orientering och längdskidåkning.
  IK Westmannia Fotbollssektion fanns mellan 1918 och 1997, då sektionen lades ner. Sektionen återuppstod senare som egen förening under namnet IK Westmannia-Köping FK 2004, men varade bara i två år.
  IK Westmannia Ishockeysektion fanns mellan 1937 och 1985, då sektionen bröt sig loss från klubben och bytte senare namn till IK Westmannia-Köping som sedan gick i konkurs.
  IK Westmannia Friidrottssektion och Skidsektion fanns mellan 1918 och 1986, då båda sektionerna bröt sig loss från klubben och skapade IK Westmannia FriSk och finns än i dag.
  IK Westmannia Orienteringssektion fanns mellan 1918 och 1987, då sektionen gick ihop med Kolsva OK för att bilda Köping-Kolsva OK och finns än i dag.
  IK Westmannia Bowlingsektion bildades någon gång på 1940-talet men gick 2001 ihop med Köping BK för att bilda IKW/Köping BK och finns än i dag.

 • Syrianska IF Kerburan

  Syrianska IF Kerburan - som i folkmun endast kallas för "Syrianska IF" - är en fotbollsförening från Västerås som bildades år 1977. Hemmaarena var fram till säsongen 2008 Wenströmska IP, men i och med avancemanget till Division 1 nådde arenan inte upp till kraven som Svenska Fotbollförbundet ställde på arenor i landets tredjeliga. Man spelar numera på arenan Swedbank Park som man delar med ett flertal andra Västeråslag.
  Syrianska är det lag som innehar publikrekordet på Swedbank Park då man besegrade lokalkonkurrenten Västerås SK med 2-1 inför 6 441 åskådare den 5 september 2010.
  Namnet "Kerburan" är den syrianska by i Turabdin som de flesta syrianer i Västerås härstammade från under 1970-talet. 1977 skapades Syrianska Kulturföreningen (SKF). Fotbollen var då en sektion inom kulturföreningen och laget hette Kerburan SK. De första två åren spelade man i de lokala korpserierna innan man 1979 för första gången registererades för seriespel. Inför säsongen 1993 ändrade man det gamla namnet Kerburan SK till dagens Syrianska IF Kerburan. Därmed blev man också en renodlad idrottsförening.
  Lagets första säsong i Division 1 Norra spelades 2009 och det var första gången man låg så högt i seriesamanhang. Tränaren var meriterade Edmond Lutaj som tränade laget även 2007.
  Säsongen 2016 spelar Syrianska IF Kerburan i landets fjärde högsta serie (Division 2) under ledning av huvudtränaren Kalle Granath som tog över laget bara ett par veckor innan seriepremiären säsongen 2015.

 • Möklinta IF

  Möklinta IF,er en Svensk klubb fra Möklinta,Västmanlan. klubben ble stiftet 1922,for tiden ligger klubben i hvile

 • Malmbergs IK(Västerås)

  Malmabergs Idrott & Kultur är en idrottsförening som bildades 1955 i Västerås. Vid bildandet av föreningen och en tid därefter var de flesta medlemmar i åldrarna 11-14 år. Föreningen blev medlem i Riksidrottsförbundet i januari 1957 och blev den enda att göra detta med inga äldre medlemmar än 16 år.[1] Totala antalet medlemmar var då omkring 100. Föreningen har haft sektioner för bland annat bandy, handboll, fotboll och innebandy,[1] av vilka innebandysektionen fortfarande är aktiv. Föreningens första seniorlag i fotboll organiserades 1960 och bestod av både seniorer och juniorer. Laget spelade som bäst i Div 4, senast 1995.[1] Innebandysektionen startades 1995 och herrseniorlaget spelar i allsvenskan[2] medan damseniorerna spelar i division 3.[3] Föreningen har också en skateboardhall som invigdes i december 2011.[4]

 • Norrby SK

  Norrby SK bildades som framgår av klubbmärket 1952, alltså en ganska ung förening. Hemmaarenan Norrbyliden är belägen en mil öster om Sala i Västmanland. Den dominerande idrotten är och har varit fotboll, tidigare har skidor och bordtennis funnits med i verksamheten. Antalet aktiva spelare ligger omkring 200. På nätet har vi funnits sedan 1996. 2011 har föreningen totalt 12 lag, a-lag och u-lag damer, a-lag och b-lag herrar, junior herrar samt fyra flicklag och tre pojklag.Det innebär att det händer något nästan varenda dag på Norrbyliden under säsongen. Kolla vårt spelprogram och kom till Norrbyliden, köp en kopp kaffe i kiosken, glöm vardagen ett tag. Allt var inte bättre förr, P01 är till exempel mycket bättre nu än för tio år sedan....

 • Himmeta IF

  Himmeta IF er en Svensk Idrottsforening ,som holder til i Västmanland,Klubben ble stiftet 1931

 • Valskog IK

  Valskog har en fotballklubb, Valskog IK,klubben holder til i Kungsør kommun ,Västmanland

 • Fagersta Södra IK

  Fagersta Södra IK,holder til i Västmanland,Sverige

 • Hallstahammars Montage AB cup 84

  Hallstahammars Montage ab Cup 84

 • Lövudden Västerås

  Lövudden Västerås

 • Köping IS

  Köpings IS är ett idrottssällskap i orten Köping i Sverige. Köpings IS bildades 1910. Fotbollssektionen hann med flera säsonger i Sveriges näst högsta serie innan den bröt sig ur 1990 och bildade Köpings FF tillsammans med Forsby FF. I bandy har klubben spelat 17 säsonger i Sveriges högsta division. Sedan säsongen 2013/2014 kommer Köpings IS:s bandylag spela i Division 1.

 • Västerås

  Västerås er en by i Västmanlands län i landskapet Västmanland i Sverige. Västerås er administrasjonssenter for både Västerås kommune og Västmanlands län. I 2015 hadde tettstedet Västerås 153 925 innbyggere.[1].
  Byen het tidligere Westra Aros og er en av Sveriges eldste byer. De feiret 1000-årsjubileum i 1990.

 • Köping

  Köping kommune er en kommune i Västmanlands län i landskapet Västmanland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Köping.

 • Arboga Södra IF

  Arboga Södra IF er en svensk fotballklubb iArboga Södra Idrottsföreningen ble dannet i mai 1933 av sportsentusiaster i Södra Skogen i Arboga. Et stort prosjekt som ble gjennomført var utviklingen av Ekbacken IP i 1967 og restaureringen av Södragården som klubbhus. Kommunen donerte bygg og byggematerialer til klubben som selv gjennomførte den omfattende renoveringen av den forfalskede bygningen. Den skiftende paviljongen ble bygget i 1975-76 og senere utvidet med to omkledningsrom, et møterom og en kiosk. [2]
  Siden grunnleggelsen har Arboga Södra IF deltatt hovedsakelig i midt- og nedre divisjoner i det svenske fotball liga systemet. Klubben spiller for tiden Divisjon 3 Västra Svealand som er den femte tier av svensk fotball. [3] De spiller sine hjemme kamper på Ekbackens IP i Arboga. [4]
  Arboga Södra IF er tilknyttet Västmanlands Fotbollförbund. Arboga i Västmanlands fylke.

 • Västerås Brottarklubb

  Västerås Brottarklubb,er en Svensk Brottarklubb frå Västerås ,Västmanland,klubben ble stiftet 1921

 • Arboga Atletklubb

  Arboga AK grundandes redan 1932 och har genom åren haft stora framgångar inom både grekisk romersk stil och fristil. 
  Arboga AK välkomnar alla till verksamheten, tjejer och killar i alla åldrar, genom verksamhet för de allra yngsta med brottardagis upp till seniorverksamhet. Sedan 1998 bedrivs Arboga RIG Brottning, brottningsgymnasium med riksintag, som en del av Vasagymnasiet i Arboga.

 • Skultuna IS

  Skultuna IS ,kommer fra Väsmanland ,Sverige,klubben ble stiftet 1913

 • Västanfors IF

  Västanfors IF, bildad 1916, är en idrottsförening från Fagersta i Sverige. Klubben bedriver bandy och fotboll, tidigare även innebandy. Klubbens herrlag i bandy har spelat 32 säsonger i Sveriges högsta division.[1] och blev svenska mästare 1954.[2]
  Klubben bedrev under 1980-talet även innebandy. Innebandysektionens damer vann SM-guld 1983 och 1985 samt SM-silver 1984.[3]
  Klubben är sedan 2001 en alliansförening, uppdelad delad i tre olika delföreningar:
  Västanfors IF:s huvudförening
  bandy, Västanfors IF BK
  fotboll, Västanfors IF FK

 • Köping FF

  Köping FF är en ungdomsförening i Köping som bedriver fotbollsverksamhet, främst för pojkar. Klubben grundades 1990 och hade seniorverksamhet fram till 2014 då klubbens representationslag bytte namn till MD FF Köping.

 • Sala

  Sala kommun är en kommun i Västmanlands län i landskapen Västmanland och Uppland. Centralort är Sala.Kommunens område motsvarar socknarna: Fläckebo, Kila, Kumla, Möklinta, Norrby, Sala, Tärna och Västerfärnebo. I dessa socknar bildades vid kommunreformen 1862 landskommuner med motsvarande namn. I området fanns även Sala stad som 1863 bildade en stadskommun.
  Vid kommunreformen 1952 bildades storkommunerna Tärna (av de tidigare kommunerna Kila, Kumla, Norrby och Tärna) och Västerfärnebo (av Fläckebo, Karbenning och Västerfärnebo) samtidigt som Sala landskommun uppgick i Sala stad medan Möklinta landskommun förblev oförändrad.
  Sala kommun bildades vid kommunreformen 1971 av Sala stad, Möklinta och Tärna landskommuner samt delar ur Västerfärnebo landskommun (Västerfärnebo och Fläckebo församlingar).[5]
  Kommunen ingick från bildandet till 2001 i Sala domsaga och kommunen ingår sedan 2001 i Västmanlands domsaga.[

 • Hallstahammars SK Fotboll

  Hallstahammars SK, bildad 8 augusti 1906[1], är en sportklubb i Hallstahammar. Klubben har bland annat fotboll och handboll på programmet.
  Fotbollslaget för herrar spelade i Allsvenskan säsongerna 1931/1932 och 1938/1939. spelar div 5 nästa säsong (2017)
  Ishockeylaget för herrar utsågs säsongen 1995/1996 till "Sveriges sämsta ishockeylag" av Expressen.[2]
  I bandy spelade klubben i Sveriges högsta division säsongen 1941.

 • Surahammars FK

  Surahammars Fotbollsklubb bildades 1989.
  Vi bildade en egen klubb efter att tidigare varit en sektion inom Surahammars Idrottsförening (SIF).

  Föreningen är en Ideell idrottsförening. Med ideell förening menas en verksamhet som bedrivs på ett organiserat sätt, utan vinstintresse, för ett gott allmännyttigt syfte. Själva ordet ideell betyder enligt Nationalencyklopedin [NE">, "som verkar utan vinstintresse (för ett gott syfte) som inte kan räknas i pengar".

 • Västerås Sportklubb

  Västerås SK, VSK, är en sportklubb från Västerås i Sverige, bildad 29 januari 1904[1] av en grupp ungdomar ledda av den 17-årige ynglingen Krispin Svärd. Västerås SK har tidigare haft ett stort antal sektioner på sin repertoar, den mest kända är den för bandy, tätt följd av den för fotboll.
  Ishockeysektionen inom VSK startade 1924. VSK var den första klubb utanför storstäderna som tog upp ishockeyn på programmet. När VSK startade var det bara 10-talet klubbar som spelade. VSK har tre säsonger i den högsta serien i ishockey bakom sig. Man har två SM-silver. Dessa erövrades i finalerna 1925 mot Södertälje SK (förlust 2-3) och 1926 mot Djurgårdens IF (förlust 1-7). Sektionen blev egen klubb 1976 och man bytte namn till Västerås HC. 2005 fick man det nuvarande namnet, VIK Västerås Hockey Klubb Ungdom då man startade ett nära samarbete med VIK Västerås Hockey Klubb.
  Herrlaget i bandy kallas i folkmun för "Mesta mästarna" vilket härrör från att man blivit svenska mästare hela 20 gånger, flest gånger av alla klubbar. (Även smeknamn som "grönvitt" eller "sportklubben" är vanliga)
  1989, då klubben utövat flertalet sporter, fanns bara fyra kvar bandy, bowling, fotboll och orientering. De fyra kvarvarande sektionerna ombildades 1989 till specialklubbar, alla underlydande "Västerås Sportklubb Idrottsallians".
  En tidig klubbsajt, VSK.nu, utsågs kring år 2000 av Aftonbladet till den fjärde bästa sportsajten i de sju största lagsporterna [