• IFK Kronoparken

  IFK Kronoparken er en klubb som holder til i värmland. Klubben ble stiftet 1982.

 • Team B/K Karlskoga Hockey

  Team B/K Karlskoga Hockey er /var en Svesnk Hockey klubb i Värmland

 • Karlskoga Sportklubb

  Karlskoga SK, KSK, är en svensk idrottsklubb från Karlskoga, grundad 1941. Den var även aktiv mellan åren 1930 och 1936. A-laget spelar i Division 5 Östra. Hemmaplan är Stråvallen i Karlskoga.[1]
  Martin Broberg i Örebro SK (2016) har KSK som moderklubb.

 • Nykroppa AIK

  Nykroppa AIK er en Svensk klubb som holder til i Värmland. Klubben ble stiftet 1928

 • Karlskoga

  Karlskoga er en by i Örebro län i landskapet Värmland i Sverige. Det er Karlskoga kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet innbyggere.[1]

  Karlskoga er kjent som Alfred Nobels hjemby, og Nobelmuseet ligger her. Dessuten ligger den svenske forsvarsindustrigiganten Bofors her.

 • Skattkärrs IF

  Skattkärrs IF är en förening med med snart 90 år på nacken som bedriver verksamhet inom fotboll endast numer. 
  Skattkärrs IF är en breddförening med mycket ungdomar. Visionen är att ha ett lag i varje åldersklass. Förutom lagen för killar och tjejer har föreningen lag på både på  dam- och herrsidan.

 • IFK Munkfors

  IFK Munkfors, bildad 1944, är en svensk sportklubb från Munkfors. IFK Munkfors bedriver verksamhet i både ishockey och fotboll. Tidigare spelade man även bandy, men detta har lagts ner. Ishockeylaget spelar i Div 2 Västra C för herrar säsongen 2014/15 efter att säsongen före 2013/2014 varit ner i Div 3 Värmland endast för att gå upp i tvåan igen. Noterbart är att man i sin "visit" i trean säsongen 13/14 gick obesegrade genom Div 3 " Grundserie " " Alltrean " och Kvalet till Div 2. Fotbollslaget IFK Munkfors herr spelar kommande säsong Division 4 Värmland. Detta efter att man hamnat som 2:a i kval mot fyran , men eftersom IFK Sunne avancerade upp till Div 3 så följde IFK Munkfors med kvalvinnaren Säffle FF 2 upp till Div 4. IFK Munkfors Damlag spelar även kommande säsong i Div 3 efter att ha spelat upp sig och segrarna följde med det. Man ångade på rejält och tack vare andra halvan på säsongen så tog man de poäng som man behövde för att slutligen fortsätta va ett trea-lag.

 • Sommarro IF

  Sommarro IF er en Svensk klubb fra Karlstad Varmland ,ble stiftet 1964

 • Lesjöfors IF

  Lesjöfors IF, LIF, är en idrottsförening i Lesjöfors i Sverige. Klubben bildades 1924 som en klubb för fotboll och nordisk skidåkning och började bedriva bandy under sent 1920-tal.[1] Herrlaget i bandy, som gjorde sig känt under smeknamnet Bandybaronerna, hade sin storhetstid under 1960- och 1970-talet då laget spelade i den svenska bandyns högstadivision, där man totalt gjorde 21 säsonger.[2] LIF spelade 2013/2014 i Division 2 Mellansverige Norra.

 • Grums IK

  Grums IK är en idrottsklubb i Grums i Sverige. Klubben startades 1920.[1] I fotboll har klubben spelat i Sveriges tredje högsta division. Man började spela ishockey 1944.[2] I ishockey spelade klubben elva säsonger i Sveriges högsta division under 1950 och 60-talen. 1955 vann Grums IK ungdoms-SM i ishockey och 1959 vann man brons i högsta serien. Som många andra mindre föreningar så tvingar ekonomin att man spelar på en lägre nivå. Föreningen har dock ett gott rykte som en av Sveriges bästa plantskolor för ishockeyspelare genom tiderna. Ishockeylaget spelar för närvarande i division två, driver ett hockeygymnasium och har juniorlag på hög nationell nivå.

 • Fensbols IF

  Fensbols IF er en svensk klubb,fra Torsby Varmland, klubben ble stiftet 1934

 • Strömtorps IK

  Strömtorps IK är en idrottsförening från Degerfors i Sverige. Föreningen bildades i april 1932. Fotboll och skidor är de dominerande sektionerna. Fotbollens representationslag spelar 2016 i div 3 Västra Svealand. Detta efter att ha kommit tvåa i division 4 Värmland och sedan gått obesegrat i kvalet. Lagets huvudtränare är Petter Toivonen och Niclas Mendritzki, de assisterande tränarna är Daniel Thörn och Henrik Lilja.
  Strömtorp har några gamla spelare från Degerfors IF:s A-lag i sitt lag t.ex. Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson och Johan Kristiansson. Man har även haft spelare som lyckats på högre nivåer som t.ex. Petter Toivonen som spelade i Degerfors IF, man har haft Peter Samuelsson (nu Degerfors IF) som spelat Allsvenskan med Örebro och även Jimmy Andersson som fortfarande idag spelar i Strömtorp men har tidigare spelat i norska högstaligan.
  Hemmaarena är Strömtorps IP.
  Föreningen har som högst spelat i division 2 (gamla seriesystemet utan div 1).
  Publikrekordet är från augusti 2003 då 1650 personer såg SIK förlora derbyt mot Degerfors IF med 2-4 i div 2 Västra Svealand

 • Svanskogs IF

  Svanskogs IF,er en Svensk klubb som holder til i Svanskog,Varmland,klubben ble stiftet 1932

 • Skidklubben Bore

  Skidklubben Bore,er en Svensk Skidklubb fra Torsby,
  klubben ble stiftet 1928

 • BK Jösse

  BK Jösse er en Svensk Bowling klubb fra Arvika,Varmland,ble stiftet 1966

 • IFK Ås

  IFK Ås er en Idrettsklubb fra Charlottenberg Varmland, klubben ble stiftet 1944

 • Sunnemo IF

  Sunnemo IF er en Svensk klubb som holder til i Sunnemo Varmland.Klubben ble stiftet 1931

 • Sk Sifhälla

  SK Sifhälla är en fotbollsklubb från Säffle bildad 1908. Klubben spelade i Sveriges andradivision säsongerna 1955/56 och 1957/58-1966. Säsongen 2009 gick laget upp i division tre, efter att ha vunnit division fyra, Värmland. Hemmamatcherna spelar man på Sporthälla IP. Största rivalen är lokalkonkurrenten Säffle FF. Profiler som Sven-Göran Eriksson och Bertil Ek har spelat i klubben.
  Varje år arrangerar klubben Sifhällaträffen, Sveriges äldsta ungdomsturnering.

 • IFK Skoghall

  IFK Skoghall bildades 1963 efter en sammanslagning av Skoghalls IF och Vidöns IK. Föreningen var då verksam inom fotboll, bandy, ishockey och handboll. Sedermera har ishockey, bandy och handboll bildat egna föreningar, som Hammarö HC, Delta BK och IFK Hammarö.
  Idag är IFK Skoghall uppdelat i två separata IFK-föreningar. IFK Skoghall Herrfotboll och IFK Skoghall Damfotboll.

 • Kristinehamn

  Kristinehamn er en by i Värmlands län i landskapet Värmland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Kristinehamn kommune. I 2010 hadde byen 17 839 innbyggere.[1]
  Kristinehamn ligger ved E18 og Vänern. Byen fikk bystatus første gang i 1582, men het da Bro (Broo). Byen mistet byprivilegiene i 1584. Byen fikk bystatus på nytt i 1642 da med navnet Christinehamn.

 • Karlstad BK

  Karlstad BK, KBK, är en svensk fotbollsklubb från Karlstad, Värmland. Klubben bildades den 19 oktober 1923. Klubben har aldrig spelat i Allsvenskan, och har som bäst haft två andraplatser i näst högsta serien; 1947-48, 1951-52, en tredjeplats 1960, samt två fjärdeplatser 1961 och 1980.

 • Norrstrands IF

  Norrstrands IF, bildad 13 september 1928[1], är en idrottsförening i Karlstad.[2] Klubben har bland annat tävlat i bandy, fotboll, bordtennis, boxning, bangolf, orientering, handboll, backhoppning, innebandy och tyngdlyftning.[1]
  1952 gick Mariehofs IF in i Norrstrands IF. Herrlaget i fotboll spelar sedan 1954 i röda tröjor, vita byxor och röda strumpor.[1]
  Under 1950-talet hade klubben stora framgångar i tyngdlyftning. Göte "Skuggan" Wallgren (1931-1988)[3] , Nils "Kalle Jakob" Jakobsson (1929-1982)[3] och Lars Erik "Knallhatten" Ambjörnsson (f. 1932) tillhörde de mer framgångsrika tyngdlyftarna i Sverige, och deltog i SM, NM, EM och VM.
  Lars Erik Ambjörnsson tog följande titlar 1950-1957:
  Svensk juniormästare - 1950
  Svensk seniormästare - 1955, 1956, 1957
  Nordisk mästare - 1957

 • IF Nyedshov

  IF Nyedshov är en förening som bedriver en bred – för alla – utvecklande fotbolls- och idrottsverksamhet, där Molkoms IP är en naturlig mötesplats. Föreningen är drivande i utvecklingen av nyedsbygden.

 • Kils AIK

  Kils AIK är en sportklubb i Kils kommun i Värmland. Föreningen bedriver verksamhet inom handboll, fotboll, friidrott och ishockey. Handbollslaget spelar i division 4, fotbollslagets A-lag spelar i division 4 och ishockeylaget spelar i division 2

 • Karlstad 400 år 1984

  Karlstad (uttal: ['kɑːɭsta]), i äldre tid stavat Carlstad, är en tätort i Värmland, belägen vid Vänerns norra strand. Karlstad är centralort för Karlstads kommun, residensstad för Värmlands län och stiftsstad för Karlstads stift samt sedan 1999 universitetsstad. Karlstad är Sveriges 17:e största tätort med 61 685 invånare (2010)[2].
  Karlstad, eller Tingvalla som det hette då, har varit en viktig handelsplats sedan vikingatiden. 1584 fick orten stadsrättigheter av Karl IX, som även gav staden dess nuvarande namn.[4] Karlstad ligger vid den övre sidan av Vänerns strand, på ett deltaområde där Klarälven delar sig i många grenar innan den mynnar ut i Vänern. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat. En av de mest uppskattade är Gustaf Fröding. Karlstads symbol är en glad sol, bekant genom statyn med det namnet, 'Sola i Karlstad', rest avbildande en populär servitris på ett av stadens värdshus.

 • Klässbols SK

  Klässbols SK,er en Svensk klubb som hører til i Varmland,Sverige.Ble stiftet 1934

 • Kila IF

  Kila IF er en Svensk klubb som holder til i Varmland,Klubben bke stiftet 1942

 • Karlstad

  Karlstad er en by i Värmlands län i landskapet Värmland i Sverige. Den er administrasjonssenter for både Karlstad kommune og Värmlands län. I 2016 hadde Karlstad kommune 90 086 innbyggere.[1]
  Karlstad ble grunnlagt av Karl IX i 1584. I 1865 brant store delar av de sentrale delene av byen ned. Etter brannen laget man et nytt gatesystem som har gitt byen det utseendet den har i dag. I 1905 foregikk forhandlingene mellom den norske og svenske regjeringen angående Norges selvstendighet (Karlstad-forhandlingene) i Frimurerlosjen i byen som ligger på stortorget ved siden av blant annet stadshotellet og rådhuset. Den endelige avtalen ble undertegnet i losjens festsal 23. september 1905.[trenger referanse]
  Karlstad har et universitet med ca. 16 000 studenter.[2]
  I utkanten av Karlstad finns Bergvik kjøpesenter.[trenger referanse]
  Ishockeyklubben Färjestads BK, som har vært blant de dominerende klubbene i svensk ishockey i flere tiår, kommer fra Karlstad.[

 • Kils AIK

  Kils AIK är en sportklubb i Kils kommun i Värmland. Föreningen bedriver verksamhet inom handboll, fotboll, friidrott och ishockey. Handbollslaget spelar i division 4, fotbollslagets A-lag spelar i division 4 och ishockeylaget spelar i division 2

 • Åmotfors IF

  Åmotfors IF,er en klubb fra Varmland,Sverige

 • Hertzöga BK

  Hertzöga BK är en svensk fotbolls- och innebandyklubb belägen i Skåre i Karlstad. Klubben grundades 1962 och har länge varit en av Karlstads mest framgångsrika klubbar. 1992 spelade A-laget i division 1 i fotboll för herrar, då Sveriges andradivision, och besegrade bland annat Hammarby IF på Söderstadion.

 • IFK Kristinehamn

  IFK Kristinehamn är en idrottsklubb från Kristinehamn i Värmland. De spelar sina hemmamatcher på Brovallens IP. Klubben spelar i vita tröjor och blåa byxor.
  Klubben bildades år 1906 och har spelat två säsonger i den näst högsta divisionen i fotboll. De gick upp till division två säsongen 1935/36 och slutade på en mittenplacering. Säsongen därpå, 1936/37, slutade de på tionde och sista plats i division två västra och åkte därmed ur. Klubben har även spelat trettioen säsonger i den tredje högsta divisionen.[

 • Nor IK Hockey

  Nor IK Hockey er en Svensk Hockey klubb,fra Vålberg,Varmland,Sverige,ble stiftet 1952

 • Kristinehamns Hockey Team

  Kristinehamns Hockey Team grundades i dess nuvarande form den 30 juli 1974. Innan dess var hockeyn i Kristinehamn en del av IFK alliansen, men allt eftersom att sporten växte ansåg man tiden vara mogen att stå på egna ben. Ishockeyintresset var stort och man hade redan från start cirka 700 medlemmar.
  KHT:s A-lag spelade i div 3 och slutade fyra. Över 120 pojkar spelade i fem olika serier och ytterligare 600 pojkar och en del flickor tränade med föreningen. Utöver detta fanns 46 olika lokala knattelag.

  Kristinehamns Hockey Team grundades som sagt 1974. Men redan den 25 februari 1944 spelades den första ishockeymatchen i Kristinehamn. Det var en uppvisningsmatch mellan Forshaga och Söderstrand. Det blev givetvis succé, och den 3 mars möttes de båda Kristinehamnsföreningarna IFK och Sportklubben i en drabbning på Brovallen i Kristinehamn, där IFK gick segrande ur striden med siffrorna 4-2.

  Den 29 januari 1945 är det invigning av Broängens ishockeybana samt premiär för den första seriematchen i division 3 mot IFK Bofors.

 • Älgå SK

  Älgå Sportklubb bildades i Skyberg den 8 mars 1932. Klubbens hjärta är Älgvallen i Fröbol där klubbhuset, fotbollsplanen och elljusbanan finns.
  Klubben bedriver huvudsakligen fotboll- och skidverksamhet och har bland annat ett herrlag i fotbollens division 6 och många duktiga skidåkare som tävlar för Älgå.

 • Säffle

  Säffle er en by i Värmlands län i landskapet Värmland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Säffle kommune. I 2010 hadde tettstedet 8 991 innbyggere.[1]
  Säffle fikk bystatus så sent som i 1951 og er dermed Sveriges yngste by. Byen ligger ved Vänern og funn fra fortiden tilsier at det har vært bosetninger der siden jernalderen. Säffle begynte å vokse da Säffle kanal ble åpnet i 1837. Jernbanen kom til tettstedet i 1879, og i 1882 bodde det ca. 700 personer der.

 • Björneborgs IF

  Grundades: 1929

  Laget slutade på 4e plats i div. 6 östra 2015 och nu siktar vi på att ta oss ett nivå upp . Vi är ett lag som mycket väl kan blanda oss i toppstriden kommande säsong. Bara ALLA har roligt och tar ansvar.

  Tränare för Björneborg är Leif (Cicko) Fredriksson assisterad av Lasse Rönningen och lagledare Giuseppe "Pippo" Monforte som ska leda laget under 2016

  Lite kuriosa:

  Publikrekord: 500 åskådare

  Björneborg - Villastaden möts i sista omgången utav division 6 i ett hett derby år 1974.
  Björneborg måste vinna för att ta steget upp i division 5.
  Vilket också sker efter 2-1 på övertid.

 • Björneborgs Brottarklubb

  Björneborgs Brottarklubb,ble stiftet 1929,holder til i Varmland,Sverige

 • Kristinehamn

  Kristinehamn er en by i Värmlands län i landskapet Värmland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Kristinehamn kommune. I 2010 hadde byen 17 839 innbyggere.[1]
  Kristinehamn ligger ved E18 og Vänern. Byen fikk bystatus første gang i 1582, men het da Bro (Broo). Byen mistet byprivilegiene i 1584. Byen fikk bystatus på nytt i 1642 da med navnet Christinehamn.

 • IFK Väse

  IFK Väse ,ble stiftet 1928,holder til i Varmland,Sverige

 • Mosseruds GF Bandy

  Mosseruds GF är en bandyklubb i Karlstad, Sverige, bildad 8 september 1938.[1] Klubben spelade i Allsvenskan med start säsongen 2010/2011.[2]

 • Värmskog

  Värmskog er ei bygd i Grums kommune i Värmland. I 2005 bodde det 583 personer i bygda,[trenger referanse] som har et areal på 10648 hektar.

 • IFK Ölme

  IFK Ölme är en idrottsförening i Ölme som ligger i Värmland. Klubben bildades 1942, och utövar framförallt fotboll, men även andra sporter. Framgångarna startade på 1980-talet, då man började klättra från Division VI, och på 1990-talet gick från Division VI till Division III. 2004 blev IFK:s bästa säsong i historien då man tillsammans med Degerfors IF var med och kämpade om seriesegern i Division 2 Västra Svealand. Det blev till slut en andraplats efter att man haft sämre målskillnad än Degerfors IF.
  Ölme har fostrat många bra spelare, bl.a. Magnus "Ölme" Johansson, som senare övergick till IFK Göteborg. IFK Ölme gick till kvartsfinal i Svenska cupen 2005. Det blev respass mot Djurgårdens IF – en match som förlorades – 0-6 inför 2 800 åskådare på Brovallen. 2005 krävdes en plats bland de fyra främsta i serien för att kvalificeras för nya Division 1 men klubben avslutade svagt och missade avancemang. Inför 2006 tappade laget många viktiga spelare och man lyckades inte klara inte klara nytt kontrakt i division 2 östra Svealand. 2007 gick sämre än förväntat och avslutades med bottenstrid i division 3 östra Svealand. IFK Ölme lyckades dock hänga kvar.

 • Ekshärads Bollklubb

  Ekshärad bollkubb,ble stiftet 1968,holder til i Varmland,Sverge

 • Slottsbrons IF

  Slottsbrons IF er en idrettsklubb, grunnlagt i 1918 og som holder til i Slottsbron i Sverige. Klubben ble svensk mester i bandy for herrer i 1934, 1936, 1938 og 1941.

 • Skåre HK

  Skåre HK är en handbollsklubb i orten Skåre i Sverige.

 • Varmland

  Värmland er et landskap i Svealand i det vestlige Sverige. Värmland grenser i sør til Västergötland og Dalsland, i vest til Norge og i øst til Dalarna, Västmanland og Närke. I landskapet finnes det 5500 kjente fornminner.
  Landskapet ligger i hovedsak i Värmlands län og Karlstad stift.

 • IFK Arvika

  IFK Arvika holder til i Arvika ,Varmland

 • Arvika Hockey Club

  Arvika HC är en ishockeyklubb i Arvika grundad 1960. Klubben spelar sina hemmamatcher i Sparbanken Arena i Arvika. Klubben spelar för närvarande i division 2 västra B vilket utgör den fjärde högsta nivån i seriepyramiden. Som bäst har laget spelat i gamla division 1, det vill säga dåvarande näst högsta serien.

 • Degerfors IF

  Degerfors IF är en fotbollsklubb ifrån det värmländska brukssamhället Degerfors. Klubben bildades den 13 januari 1907.[1] Degerfors debuterade i allsvenskan 1938 och har två allsvenska andraplaceringar (1941 och 1963) samt blev svenska cupmästare 1993. Degerfors har spelat i allsvenskan under 29 säsonger, senast 1997. Degerfors IF slutade på tolfte plats i Superettan 2016 och är därmed kvar i näst högsta serien säsongen 2017.

 • KB Karlskoga

  KB Karlskoga är en svensk fotbollsklubb i Karlskoga som bildades 1963 genom en sammanslagning av IFK Bofors och Karlskoga IF. Klubben spelar 2014 i division 2. Hemmaplan är Nobelstadion.1943 bestämde sig IFK Bofors, som också hade fotboll samt några andra sporter på programmet, att börja med ishockey. IFK Bofors slogs 1963 samman med Karlskoga IF, och fick formellt namnet IF Karlskoga/Bofors, i folkmun oftast KB 63 eller KB Karlskoga. 1978 bildade hockeysektionenen en egen klubb, Bofors IK som spelar i hockeyallsvenskan.

 • IK Arvika Fotboll

  IK Arvika spiller for tiden i Divisjon 3 Värmland, som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Solviksvallen i Arvika. [3]
  Klubben er tilknyttet Värmlands Fotbollförbund.

 • Arvika

  Arvika är en tätort i västra Värmland och centralort i Arvika kommun, Värmlands län.
  Arvika ligger vid sjön Glafsfjorden, som har sjöförbindelse till Vänern. Riksväg 61 passerar staden, liksom järnvägen mellan Laxå och Charlottenberg-Oslo, Värmlandsbanan (tidigare kallad Nordvästra stambanan). Avståndet till norska gränsen är 43 km, till Oslo 170 km och till Stockholm 380 km.[3] Stationshuset i Arvika invigdes 1871 och är uppfört i rött tegel

 • Filipstads

  Filipstad, tidigare känd som en kur- och brunnsort,[2] är en tätort i Filipstads distrikt i östra Värmland. Den är centralort i Filipstads kommun, Värmlands län.
  Filipstad ligger i en dalgång mellan sjöarna Lersjön och Daglösen. Mellan dessa rinner Skillerälven, som slingrar sig genom centrum, och förbi Nils Ferlin-statyn vid Stora torget. Staden var känd som en kur- och brunnsort under senare delen av 1800-talet genom Kalhytte Brunn, som fortfarande finns kvar än idag och fryser inte igen på vintern.[2]

 • Forshaga HK

  Forshaga HK är en handbollsklubb från Forshaga i Värmland. Klubben bildades 16 juni 1986. Klubben har tio ungdomslag, ett damlag (division 3) och två herrlag (division 4 och division 3). Inför säsongen 2013/2014 inledde Forshaga HK ett samarbete på herrsidan med IF Hellton för att satsa på att gå upp i div 2[1]. Senast klubben spelade i div 2 var säsongen 1995/96 där dom åkte ut med ett måls marginal.
  Varje sommar sedan 2007 (förutom 2012 p.g.a Olympiska spelen[2]) har Kristina Flognman tillsammans med sin moderklubb Forshaga HK arrangerat Tina Flognmans Handbollsskola som har blivit en av Sveriges största handbollsskolor. 2013 kom det 172 deltagare från hela Sverige och Finland till handbollsskolan.[3]

 • Forshaga IF

  Forshaga IF, bildad 1907, är en idrottsförening i Forshaga.Forshaga IF spelade 12 säsonger i Sveriges högsta division i ishockey och spelar för närvarande i Hockeyettan Västra[1]. Läktaren som användes under klubbens storhetstid på 1950-talet, står K-märkt kvar[2]. Forshaga IF var även den första ishockeyklubben i Sverige att ha reklam på matchtröjorna[2]. Och så har man även en supportergrupp som heter Forshaga Ultras,som bildades 2009.

 • Eda IF

  Eda IF är en idrottsförening i Eda i Sverige. Klubben bildades i november 1941 som en backhoppnings- och fotbollsklubb.[1]
  Damfotbollslaget, som startades 1974, spelade i Sveriges högsta division 1982.[2]
  2007 började man även spela innebandy.[3]

 • Edsvalla IF

  Edsvalla IF ble stftet 1925,holder til i Varmland

 • Filipstads FF

  Filipstads FF,holder til i Filipstads Kommun, Varmland,bl stiftet 1986