• Brottby SK

  Brottby Sportklubb bildades i september 1948 genom att friidrotten bröt sig ur moderföreningen IK Roslagshov. Samtidigt startades skidsektionen och några år senare även gymnastik. Fotbollen kom in i bilden 1982 genom att IK Roslagshov var nedlagd och ingen fotboll bedrevs på orten.

  Idag är fotbollen den största sportgrenen i klubben, vad gäller antalet utövare.

  År 2001 beslöts att även innebandy skulle finnas på programmet. Dock till en början på en blygsam nivå, m.a.o. inget seriespel.  Idag har vi följande sportgrenar på programmet:

  Fotboll (inkl. Karby BK)

  Friidrott (f.n endast Brottbyrundan)
  Skidor

  Karby BK bildades för att vi med våra 5- resp. 7-mannalag vill spela i S:t Erikscupen, som administreras av Stockholms Fotbollförbund.

  Upplands Fotbollförbund tillåter inte BSK att deltaga i seriespel utanför sitt distrikt.

  Föreningen tillhör, förutom Svenska Riksidrottsförbundet, Stockholms Idrottsförbund samt Upplands fotboll-, friidrotts- och skidförbund.

  Klubben har en styrelse, d.v.s. inga sektioner. Det gör att man kan deltaga i samtliga våra sportgrenar och endast betala en medlemsavgift.

 • Stenhagens KK Kamratklubb

  Stenhagens Kamratklubb bildades i mars 1995.
  Med endast en rösts marginal beslutades att en idrottshall skulle byggas i Stenhagen. Den var färdigställd 8 månader efter att Stenhagens skola var startad. Innan dess fick idrottsundervisningen bedrivas utomhus.

  Under de första åren var det mycket svårt att aktivera föreningar i aktiviteter i området. På den tiden fanns bl a ett stort basketintresse men ingen intresserad förening. För att möta detta intresse väcktes idén med en egen förening för Stenhagen. Den kunde även starta andra verksamheter som skulle attrahera ungdomar som inte gillar bollsport och ungdomar som behövde något att göra på kvällarna. Även aktiviteter speciellt inriktade för tjejer skulle passa in.

  Reultatet blev alltså Stenhagens IF som blev Stenhagens Kamratklubb - SKK.

 • Knivsta Kungseken Lions Club

  Kungseken kallas den 700-åriga eken strax söder om Flottsund i Uppsala. Numera finns bara den ihåliga stammen kvar av trädet. Det sägs att Gustav Vasa en gång stannade till i skuggan under eken efter en ridtur och att Erik XIV skall ha vilat ut där efter mordet på sturarna.

  När eken var ung på 1200- eller 1300-talet gick Östersjöns vikar ända upp till platsen. Många trafikanter har på 1900-talet sett eken eftersom den står intill den gamla huvudvägen (numera länsväg 255) mellan Stockholm och Uppsala. Rutger Sernander behandlade 1929 i en skrift eken ur kulturhistorisk och folkloristisk synvinkel.[1] Denna ek sägs vara förlaga för Sparbankens välbekanta Sparek

 • Almo BK


  Föreningen bildades i april 1934 som Alunda JUF:s GoIF där idag den egna anläggningen Lundaplan ligger.

  Senare bytte föreningen namn till Alunda BK innan man slog ihop verksamheten med Morkarla IF. Almo är en forkortning av ALunda BK och MOrkarla IF.

  Fotboll har genom åren varit den dominernade idrotten som 2006 kompletterades med gymnastik för barn, en verksamhet som idag sysselsätter 180 barn i olika åldrar. Damfotbollen återuppstod 2012 och även 2013 hade vi ett eget lag. 2014 och 2015 hade vi sedan gemensamt lag med Upplands-Ekeby IF men från 2016 är alla spelare registrerade i Upplands-Ekeby IF.

  Nytt för 2016 är att vi startar upp Basket för ungdomar.

 • Storvreta IK

  Storvreta Idrottsklubb bildades den 17 april 1933. Platsen var Storvreta kafé och närvarande var ett 25-tal storvretabor. Förutom fotboll stod tidigt andra idrotter på programmet
  som gymnastik, bandy, ishockey, friidrott, handboll,
  orientering, bågskytte, tennis, bordtennis och skidor.
  Aktiviteterna har varierat genom åren fram till att idag
  handla om fotboll, bordtennis och skidor. Storvreta IK har ca 1.500 medlemmar som i olika grad och på olika sätt finns representerade i kultur- och samhällslivet i Storvreta samt i och även utanför Uppsala och som arbetar enligt idrottens mål – att bereda möjligheter till meningsfull fritidssysselsättning, att utveckla ungdomar till socialt väl fungerande individer som visar hänsyn mot varandra och att skapa en anda av gott kamratskap.

  Fotbollsskolan Storvreta IK är bra rustade för framtiden, intresset är stort för idrott och motion i alla former och i alla åldrar. Om vi lyckas kommer samhället att vara den stora vinnaren.

 • Sigtuna IF

  Sigtuna IF startades år 1919. Det var det året som man gick med i Riksidrottsförbundet. Första kända SIF bildades av Gustaf Andersson och John Eriksson redan 1908. Första ordförande i klubben blev JA ”Plåt Anders” Andersson. Inledningsvis var det Fotboll. Bandy och Skidor som stod på programmet. Var det blött i skidspåret så ordnade man i stället sparkstöttetävlingar som var väldigt publikdragande. Den ekonomiska ryggraden i föreningen var att man genom inköp av dansbanan i Klockarbacken för 150 kr kunde leva gott på de danser som man hade ensamrätt på. Från 1922 så fick föreningen mark för en idrottsplats vi Aludden. Föreningen jobbade dock för en annan lösning men kände sig motarbetade och från protokoll så kan man bla läsa att ”klubben klagar på kyrkliga element” som gjort allt för att stjälpa föreningens hopp om en egen idrottsplats. Föreningen fick dock till slut arrendera en hage vid Ragvaldsbo av ”herr Ljungberg”. Den hagen användes tills det att den nuvarande platsen blev klar 1932.

  Under åren som gått har flera andra idrotter funnits på programmet. Vad sägs om Orientering, Bandy, Tennis, Friidrott, Ishockey, Schack, Handboll, Skidor, Skidorientering och Badminton.

 • Öregunds Brottarklubb

  Öregrund-Östhammars Brottarklubb,som den virkelig heter. Öregrunds Brottarklubb ble stiftet 1958 i Öregrund og trente der og på Gräsö fram til 1972,da ble det nye lokaler i Östhammar,og i 2003 ble navnet endret til Öregrund/Östhammars Brottarklubb. ÖBK har fått fram 50 Svenske mesterer og mange landslagsbrottare.Og var mange i Elitserien et antall år med de beste klubbene i Sverige

 • BWK Ankaret

  BWK Ankaret er en Svensk Bowlingsklubb,som holder til i Norrtelje Uppland,klubben ble stiftet 1996

 • Uppsala Näs IK

  Uppsala-Näs IK (Unik) är en idrottsförening från Uppsala i Uppsala län, bildad 1947.[1] Klubben har sin hemvist i stadens sydvästra stadsdelar och är en flersektionsförening. Föreningsfärger är röd, blå och vit.Föreningen bildades sommaren 1947 vid Södergård i dåvarande Uppsala-Näs landskommun av ett gäng tonårsgrabbar som ville börja spela fotboll organiserat.[1] Fotbollen har alltid funnits på föreningens program, bandyn startade året efter och även bordtennis har utövats.

 • Runhällens BOIS

  Runhällens BoIS bildades strax innan andra världskrigets utbrott, 1936, och klubben nådde sin topp ungefär samtidigt som samhället Runhällen gjorde det; i slutet av 50-talet gjorde man tre säsonger i fjärdedivisionen, division IV Uppland. 1958 var man faktiskt bara tre poäng från att placera sig över Sirius i tabellen, och året efter, 1959, kunde man kalla sig det sjätte bästa laget i Uppland. Det är dock inte särskilt trångt i pokalskåpet hos Runhällen, även om dess yngre pojklag blev Västupplands-mästare år 1968. Det har därefter gått utför med Runhällenfotbollen i takt med landsbygdens avfolkning, idag spelar man sin fotboll i lägsta divisionen (nr VII), och tycks ha allt svårare att få ihop spelare till sitt representationslag. Runhällens verklige trotjänare är materialaren Helmer Andersson, med över 40 års bärande och tvättande bakom sig. Tidigare var föreningens verkliga stolthet bordtennissektionen, men denna har nu slagits samman med grannen Heby.

 • Kåre,GOIF

  GoIF Kåre (Gymnastik och idrottsföreningen GoIF KÅRE) är en idrottsförening från Kårstabygden i Vallentuna kommun. Föreningen grundades vid klockstapeln i Kårstaby år 1935. Föreningen är verksam i flertalet olika idrotter och aktiviteter så som fotboll, bandy, innebandy, löpning, tennis, zumba, cirkelträning etc.
  Föreningens aktiva seniorlag är i fotboll och bandy. A-laget Herr fotboll spelar i Division 4 Uppland och bandylaget spelar i Division 2.
  Man driver och sköter om sin egen ägda anläggning KÅREVALLEN helt ideellt. På KÅREVALLEN finns en naturgräsplan och en multisportanläggning som främst nyttjas som tennisplan. De gamla klockhuset som välkomnar dig till KÅREVALLEN tillsammans med doften från den närliggande bondgården och nyklippt gräs bjuds du på en charmig upplevelse. De ideella eldsjälarna klipper gräset, kritar planen, kokar korv och kaffe, en egenägd anläggning som andas historia och är värd ett besök.

 • Upsala Simsällskap

  Upsala Simsällskap är Sveriges äldsta idrottsförening och troligen världens äldsta simförenSimsällskapet bildades år 1796 av en samling akademiker, ledda av Jöns Svanberg som var docent i matematik vid Uppsala universitet.

  År 1841 fick Uppsala sin första sim- och badinrättning i form av ett kallbadhus i Fyrisån nordost om där Fyris korsas av Luthagsleden. Efter ett par år tillbyggdes ett hopptorn som nyttjades flitigt av Lars Fredrik Isander och Anders Fredrik Mollberg vilka gav namn åt det Isanderska hoppet och Mollbergare, numera välkända hopp från tävlingar i simhopp världen över.
  ing.

 • Åsunda IF

  Åsunda IF Fotboll, badminton & innebandy mm.
  Hummelstas sportigaste sedan 1989!

 • Uppsala BOIS

  Uppsala BoIS är en bandyförening i Uppsala i Sverige. Föreningen grundades 1977, genom en sammanslagning av Lindsbergsklubben och Läbyvad. Herrlaget spelar i division 1. Efter några års uppehåll startade damlaget igen säsongen 2016/2017 och spelar i Allsvenskan Dam Norr.
  Föreningen har framförallt en stor ungdomsverksamhet, både för flickor och pojkar. Föreningen en av Sveriges största flickbandyföreningar, med ca 125 flickor i träning.

 • Spillerbørs iF

  Spillersboda IF (SIF) är en idrottsförening hemmahörande i Spillersboda, Norrtälje kommun. Föreningens främsta verksamhet är bandy och hemmaplanen är sedan 2001 den konstfrusna bandyplanen i Norrtälje. Tidigare, till 6 januari 2001, spelades på naturis på Spillersboda IP.

 • Grisslehamns SK

  Grisslehamns SK er en Svensk klubb fra Uppland

 • Gräsö IF

  Gräsö IF er en Svensk klubb,Klubben hører til i Uppland,klubben ble stiftet 1945

 • Enköpings IS

  Enköpings IS, EIS, är ett idrottssällskap i Enköping i Sverige. Enköpings IS bedriver bowling och fotboll. Klubben spelade i Sveriges tredje högsta division i fotboll 1985. 2009 spelar klubben i Division IV. EIS spelar sina hemmamatcher på den gamla allsvenska arenan Enavallen. Under säsongen 2007 har en supporterförening som kallar sig Röda Armén vuxit fram. Under ett antal matcher har de stått för sång, tifo, konfetti och bengaler under matcherna.

 • Tierps IF ungdomshockey

  Det började 1 november 1907 på stora salutorget i Tierp. Det var då inte särskilt ”fint” att sparka boll och det var inte helt ovanligt att spelarna hånades av publiken. Trots detta gav inte Tierps IF upp och efter några år placerades dom i Nordupplandsserien klass 1. I vänskapsmatcher under 1918 besegrades bl. a. Gävle sport, Gefle IF, IFK Uppsala och Söderfors.

  Den 29 maj 1932 spelades invigningsmatchen på Vegavallen mellan Djurgården och Surahammar. Tierps IF vann serien 1936. Under inledningen av 40-talet börjar ungdomsverksamheten ta form. 1942 vinner juniorlaget Nordupplands Juniorserie. Från och med höstsäsongen 1947 spelar TIF i Elitserien, den högsta serien som Tierp hitintills spelat i.

 • Långhundra SK

  Långhundra SK er en Svensk klubbb som holder til i Uppland

 • Knivsta IK Ishockey Fotboll

  Knivsta IK er en Svensk klubb som holder til i Uppland . Klubben ble stiftet 1919

 • Bålsta IF

  Bålsta IF är en handbollsförening. Vi har för närvarande 9 aktiva lag, varav de flesta har egna hemsidor på www.laget.se där mer info finns (du hittar dem i rutan uppe till höger "Lag i föreningen"). Vi samarbetar dessutom med alla de andra föreningarna i södra Uppland omkring utbildning och ledarutveckling.

 • Rosersberg IK

  Rosersbergs IK, bildad 1921, är en idrottsförening. Fotboll, handboll och innebandy är föreningens största sporter. Klubben har även bedrivit ishockey, där bland annat Ulf Isaksson och Håkan Södergren har spelat

 • Enköpings IS

  Enköpings IS, EIS, är ett idrottssällskap i Enköping i Sverige. Enköpings IS bedriver bowling och fotboll. Klubben spelade i Sveriges tredje högsta division i fotboll 1985. 2009 spelar klubben i Division IV. EIS spelar sina hemmamatcher på den gamla allsvenska arenan Enavallen. Under säsongen 2007 har en supporterförening som kallar sig Röda Armén vuxit fram. Under ett antal matcher har de stått för sång, tifo, konfetti och bengaler under matcherna.

 • Hallsta IK

  Hallsta IK,er et Svensk Idrottsklubb,fra Uppland Sverige,ble stiftet 1918

 • Roslagen SL

  Roslagen SL

 • Rimbo IF

  Rimbo IF, bildad 1911, är en sportklubb i Rimbo i Sverige. Klubben bedriver fotboll, ishockey och bordtennis. Tidigare har även friidrott och handboll utövats. Bordtennissektionen återinfördes 2012 och är idag aktiv på motionsnivå.[1] Damlaget i bordtennis låg i allsvenskan 1961-1964 och den främsta spelaren, Vanja Wannerhed, har erövrat ett SM-guld i mixed dubbel.
  Rimbo IF äger och driver idrotts- och festplatsen Arkadien i Rimbo.

 • Arlanda Hockey

  Wings Hockey Club Arlanda (eller bare "Wings HC", tidligere "RA 73" og "Arlanda Wings") er en svensk hockeyklubb basert på Märsta nordlige utkanten i Stockholms len. Klubben spiller for tiden i gruppe 1D i Divisjon 1, den tredje delen av det svenske hockey-systemet

 • Enköpings SK

  Enköpings SK är en sportklubb i Enköping i Sverige, bildad 5 mars 1914.

 • Heby AIF

  Heby AIF, bildad 1912, är en idrottsförening i Heby. I fotboll är herrlaget nykomling i division 2 Norra Svealand 2007, efter slutseger i Division 3 Södra Norrland 2006. Man har även spelat i Division III på den tiden då det var Sveriges tredje högsta division. Fotbollsdamerna spelar i division 4 västra Uppland och har som högst legat i division 1 under 90-talet. Hemmaplanen heter Tegelvallen.
  Heby AIF bedriver också en bordtennisverksamhet. A-laget spelar säsongen 2011/12 i division 3 och B-laget spelar i division 4.

 • Almtuna IS

  Almtuna IS bildades 9 augusti 1932 och innehöll då bland annat fotboll, bandy och bordtennis. Det var först år 1947 som ishockey blev en del av programmet. Almtuna IS är idag en renodlad ishockeyförening med både dam- och herrlag.
  Almtuna IS är den mest framgångsrika ishockeyföreningen genom tiderna inom Upplands ishockeydistrikt. Störst framgång hade man säsongen 1962/1963 då man spelade i dåvarande högsta serien i Sverige. Till hemmamatchen mot Västra Frölunda IF den 11 november 1962 tog sig 7 522 åskådare till Studenternas IP - vilket publikrekord är liktydigt med klubbens publikrekord även efter säsongen 2014/2015.[1] Sejouren blev bara ettårig då laget föll ur serien med ett enda måls marginal. Idag spelar laget i landets näst högsta serie, Allsvenskan. År 1987 bytte föreningen till namnet Uppsala/AIS men på årsmötet år 2000 återtogs det gamla namnet Almtuna IS igen.

 • Tärnsjö IF

  Tärnsjö IF er en Svensk idrotsforening som holder til i Tärnsjö ,Uppland

 • Hagby IK

  Hagby IK,er en Svensk klubb,som holder til i Uppsala,

 • Spotklubben Vide

  Sportsklubben Vide, ble stiftet 1941,holder til i Uppland,Sverige

 • Norrtälje Ishockeyklubb

  Norrtälje IK är en ishockeyklubb som bildades 1933 i Norrtälje. Laget har spelat i gula tröjor och röda byxor men inför säsongen 2009/10 bytte man till röda matchtröjor. Laget har senare även bytt till svarta byxor. Laget spelar i Division 2 region öst. Hemmaarena är Contigahallen i Norrtälje med en kapacitet på ca 1000 besökare.[1]

 • Östhammar

  Östhammar er en by i Uppsala län i landskapet Uppland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Östhammar kommune. I 2010 hadde tettstedet 4 534 innbyggere.[1]
  Östhammar fikk bystatus i 1368 av kong Albrekt av Mecklenburg.

 • Skånela IF

  Skånela IF är en handbollsklubb från Skånela, som grundades 1949. I dag är Märsta dess hemort. Skånela IF är Upplands största handbollsförening. Klubben har cirka 30 seriespelande lag samt cirka 800 medlemmar. Herrlaget åkte ur Allsvenskan säsongen 2007/08 men lyckades klättra sig dit igen inför säsongen 2011/12. Skånelas herrar avancerade den 22 mars 2012 till Elitserien för första gången i historien, men föll ur till Allsvenskan igen efter en säsong. Skånelas största spelare genom tiderna var Isak Larsson från Vansbro Aik. Isak Larsson spelade 122 landskamper.

 • Knivsta Idrottsklubb

  Knivsta IK er en Svensk klubb,som holder til i Uppland,ble stiftet 1919

 • Örsundsbro SK

  Örsundsbro SK,holder til i Örsundsbo,Uppland,ble stiftet 1992

 • IF Thor

  IF Thor är en idrottsförening med flera sektioner i Uppsala bildad den 1 augusti 1897.
  If Thor är en förening för alla, såväl nybörjare som elitidrottare, gamla som unga. Klubben har en stor ungdomsverksamhet inom orientering och skridsko och även nybörjarkurser för vuxna inom orientering.

 • HK Ceres

  HK Ceres är en handbollsklubb från Norrtälje i Sverige. Klubben grundades 1965 och tillhör Upplands Handbollsförbund. Laget spelar i blåa tröjor och svarta byxor (vita tröjor borta) och hemmaplan är Norrtälje Sportcentrum.[1]
  Ceres herrlag spelar säsongen 2015/16 i division 2 och deras damlag i division 1.[2

 • Tierp Hockey

  Den Tierp Hockey er en hockey klubb Tierp is i Sverige. Han spilte i divisjon 1, tredje svenske nivå

 • IF Vindhemspojkarna

  IF VP Uppsala, tidigare IF Vindhemspojkarna, stiftad 7 januari 1963, är en fotbollsklubb hemmahörande i Luthagen i västra Uppsala. Föreningen startades som en bandyklubb och har bedrivit ett flertal andra idrotter, numera är föreningen dock en renodlad fotbollsförening.

 • Sunnersta AIF

  Sunnersta AIF, Sunnersta Allmänna Idrottsförening, är en idrottsklubb i södra Uppsala som grundades den 14 maj 1941 och som huvudsakligen bedriver fotboll och bordtennis, men även skidor och motion utövas.
  SAIF har sina klubblokaler och sitt kansli i Idrottspaviljongen, ”Pavven”, på Långvägen 5 i centrala Sunnersta där även fotbollens hemmamatcher spelas på Sunnersta IP. Klubben har även en egen idrottsanläggning i Granebergs IP, som ligger på Sjövägen 1 i utkanten av Sunnersta. På Granebergs IP spelas den årliga SAIF-Cupen i fotboll och dagligen bedrivs ungdomsfotboll här.

 • Vassunda IF

  Vassunda IF,er en Svensk Idrottsförening ,som holder til Vassunda ,Uppland

 • Tobo/Örbyhus FF

  Tobo/Örbyhus FF, allmänt kallat TÖFF, är en väl etablerad idrottsförening på orten. Föreningen bedriver idrotterna Fotboll och Innebandy och är öppen för alla som vill vara med.

 • Ärentuna SK

  Ärentuna SK är en idrottsförening från Ärentuna utanför Uppsala. Förening bildades under augusti månad 1942. Föreningen skulle syssla med fotboll och hade både ett A och ett B- lag i elden under 1943. Men av årsmötesprotokollet 1944 framgår att följande sektioner hade valts: fotboll, skidor och allmän idrott. Redan 1947 utökades antalet sektioner med en bordtennisverksamhet. Numera sysslar klubben endast med fotboll.

 • Bälinge IF

  Bälinge Idrottsförening er en svensk idrettsforening fra Bälinge, en forstad til Uppsala. Foreningen holder på med skisport, fotball, innebandy og bordtennis. Idrettsforeningen er mest kjent for kvinnefotballaget sitt.

 • Östervåla IF

  Östervåla IF, bildad 12 maj 1926, är en idrottsförening i Östervåla i Sverige.

 • Fanna BK

  Fanna BK är en svensk fotbollsklubb i Enköping, grundad 1962. 2012 ligger damernas A-lag i division 2 och herrarnas A-lag i division 5.

 • Enköping

  Enköping er en by i Uppsala län i landskapet Uppland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Enköping kommune. I 2010 hadde tettstedet Enköping 21 121 innbyggere.[1]

 • Uppsala

  Uppsala er en universitetsby i Uppsala län i landskapet Uppland i Sverige. Den er administrasjonssenter for både Uppsala kommune og Uppsala län. I 2010 hadde tettstedet Uppsala 184 463 innbyggere[1] og er Sveriges fjerde største by. Uppsala er sete for Uppsala universitet, som er Skandinavias eldste universitet, grunnlagt i 1477.
  Uppsala ligger cirka 67 kilometer nord for Stockholm og 35 kilometer nord for Arlanda lufthavn.
  Uppsala domkirke, bygd fra 12- til 1400-tallet, er Nordens største gotiske domkirke. Nord for Uppsala ligger gamle Uppsala, med gravhauger fra vikingtida. Dette var åstedet for blodige offerseremonier i førkristen tid.
  Uppsala er også sete til Newmaninstitutet, en vitenskapelig høyskole med undervisning i katolsk teologi, filosofi og kulturvitenskaper.
  Kunstnermuseet Bror Hjorths Hus i Uppsala har den største og mest representative samlingen av Bror Hjorths kunst.

 • Upplands Idrottsförbund

  Uppland Idrottsförbund,er idrottsforbundet i Uppland

 • Vaksala SK

  Vaksala SK bildades den 1 mars 2002 och är en idrottsförening i Uppsala som bildades genom en sammanslagning av Stäppens IF och SK Servia. Vaksala SK:s upptagningsområde är huvudsakligen barn och ungdomar från Salabacke, Årsta och Slavsta. Vaksala SK:s matchfärger är gul tröja, svarta shorts och gula strumpor. Vaksala SK består i dag av ett fyrtiotal fotbollslag från 7 år och uppåt. Vaksala SK har även en innebandysektion som startade år 2007. Hemmaplan för Vaksalas fotbollslag är Årsta IP. Vaksala SK blev 2006 utsedd till årets ungdomsförening i Svenska Rikslotteriets TV-gala "Våra Eldsjälar".[1] Vaksala producerar och delar ut Vaksalar’n som är Vaksala SK:s klubbtidning som utkommer två gånger per år. Tidningen delas ut i Årsta, Salabacke och Slavsta och når ca 10 000 hushåll.

 • Lagunda AIK

  Lagunda AIK är en idrottsförening i Örsundsbro, Enköpings kommun. Lagunda AIK bildades 19 januari 1968 genom sammanslagning av dåvarande Lagunda kommuns aktiva idrottsförening Gryta BK, Nysätra SK, Hjälstaholms IF och Lagunda HC. Dessa fyra klubbar var i sin tur ett resultat av tidigare sammanslagningar av klubbar på Lagundabygden. Ursprungliggen fanns det 9 sektioner inom LAIK. Fotboll, Handboll, Ishockey, Bandy, Bordtennis, Tennis, Gymnastik, Friidtrott och Ungdom. Sedan starten har verksamheten inom föreningen mångdubblats även om de flesta sektionerna av olika anledningar är nedlagda. Även handboll lades ned tidigt men återupptogs 1990. LAIK har även haft skidor, badminton och landhockey på sin repertoar.

 • Börje SK

  Börje SK är en sportförening i Börje socken, Uppsala. Börje SK är en flersektionsförening med fotboll, ridning, tennis, motion, bordtennis och motor som egna sektioner i föreningen.

 • Gimo IF FK

  Gimo IF är en idrottsförening grundad 1914 i Gimo, Uppland, och som har flera olika sektioner för olika idrotter.Gimo IF har som bäst legat i division 1 1992. Klubben var värd för svenska herrlandslaget inför EM 1992 och EM 2004.[3] I september 2010 invigdes Gimo konstgräsplan, som är klubbens egen konstgräsplan.

 • BKV Norrtälje

  BKV Norrtälje är en fotbollsklubb i Norrtälje i Sverige, som bildades 1933.[1] Laget spelar i röda tröjor och blåa byxor, och har flera säsonger i Sveriges tredjedivision bakom sig. Laget spelar 2015 i Division 2 Norra Svealand.[2] Laget spelar på Norrtälje IP som tar in 750 åskådare. Klubben hette tidigare BK Vargarna, men namnet ändrades inför säsongen 1989.

 • Roslagsbro IF

  När Roslagsbro IF bildades skedde detta i Röksta godtemplarlokal, 1929.Redan året innan klubben bildades i november 1929 fanns fotboll med i bilden, året därpå blev det start i Skärgårdsserien med spel på Vårlyckan från första början. Planen var i ett ganska dåligt skick, måtten var väl högst 80 x 40 m. Den har sedan dess byggts ut i två omgångar och har i dagens läge måtten 105 x 63m.

  De första tio åren fanns fotboll, friidrott och skidor på programmet men även bandy kom in i föreningen i slutet på den här perioden.

  Idag är Vårlyckan en stor och modern idrottsanläggning. Här finns flertalet fotbollsplaner både naturgräs och konstgräs, en beachplan för fotboll, handboll och volleyboll.
  Här finns även åtta nyanlagda boulebanor, elljusspår, idrottshall, friidrottsbanor och en grillplats.
  I klubbhuset finns kiosk med café, kök, samlingsrum, sex omklädningsrum med dusch och bastu och flera stora sovsalar. Anläggningen hyrs flitigt ut till träningsläger och används även som vandrarhem. För mer information om träningsläger välj Träningsläger i vår meny.

  Precis som när Roslagsbro IF grundades finns fotboll, friidrott och skidor på programmet men har nu också fått sällskap av gymnastik och boule. Föreningen som bedrivs ideellt har över 800 medlemmar.

 • Enkøping

  Enköping er en by i Uppsala län i landskapet Uppland i Sverige. Den er administrasjonssenter for Enköping kommune. I 2010 hadde tettstedet Enköping 21 121 innbyggere.Uppland (traditionellt stavat Upland) är ett landskap i östra Svealand i Sverige. Dess yta uppgår till 12 676 km² och landskapet har 1 455 540 invånare (2011). I landskapet finns fler än 150 000 synliga fornlämningar och runstenar.
  Uppland brukar kallas för slottens, herresätenas, runstenarnas och fornlämningarnas landskap. Detta har sin grund i landskapets många slott och herresäten.

 • Upplands FF

  Upplands Fotbollförbund er en av de 24 distriktsorganisasjonene i den svenske fotballforeningen. Den administrerer lavere nivåfotball i den historiske provinsen Uppland

 • Danmarks IF

  Danmarks IF grundades 1931 och är en idrottsförening från Danmarks församling söder om Uppsala i Sverige. Klubben har sitt ursprung i Danmarks by, intilliggande landsbygd samt Bergsbrunna stationssamhälle. Efter hand bebyggdes områdena Vilan, Nåntuna och Sävja med flera områden. Danmarks IF utövar bandy och fotboll. Även "motionsjympa" bedrivs för vuxna i området. Danmarks IF har cirka 1 500 medlemmar, varav cirka en tredjedel är aktiva idrottsutövare. Hemmaarena för fotbollen är Danelids IP i Bergsbrunna.[1]
  I början av 2000-talet är det främst damlaget i fotboll som vunnit framgång med framskjutna placeringar i division II. Damlaget i fotboll spelar nu i norrettan (division 1 norra)

 • Håbo FF

  Håbo FF är en fotbollsklubb i Håbo kommun, som spelade i Division 2 1999. Klubben bildades genom en sammanslagning av Bålsta IF och Övergrans IF 1996. Klubbens A-lag spelar säsongen 2016 i Division 2 Norra Svealand.