• Boo FF

  Boo FF är en svensk fotbollsförening som bildades år 1981 efter en sammanslagning av Boo SK och Boo IF. Klubbens hemmaplan Boovallen ligger i Boo gård, Nacka kommun. Föreningens damlag spelar för närvarande i division 1 Södra Svealand [1], medan herrlagen huserar i division 2 (Boo FK) respektive division 5 (Boo FF) [2]. Klubben har en omfattande verksamhet med över 2 700 medlemmar varav 2 550 spelare, något som gör föreningen till en av Stockholms största fotbollsklubbar efter IF Brommapojkarna och Sollentuna FK sett till antal spelare. I dag har klubben 140 lag från ålder sex år upp till seniorfotboll.[3]
  Boo FF:s hemmaplan är Boovallen och ligger i Boo i nacka.

 • FC Järfalla

  Järfälla er en svensk fotballklubb i Järfälla.FC Järfälla spiller for tiden i Divisjon 5 Stockholm Norra som er den sjette svenske fotballkampen. [2] De spiller sine hjemmekamp på Järfällavallen i Järfälla. [3]
  Klubben er tilknyttet Stockholms Fotbollförbund.

 • Högdalens AIS

  Högdalens AIS (HAIS) bildades 1966. Föreningens ursprung och utveckling är starkt kopplad till förorten Högdalens utbyggnad i början på 60-talet.
  Redan 1961 fanns i Högdalen en förening, som spelade ishockey. Högdalens IC, grundat av ”Mr Högdalen” Stig Löfving. Stig startade verksamheten för att ungdomarna i Högdalen skulle få möjlighet att spela ishockey i S: t Erikscupen.
  Under 60-talets början fanns det ett antal fotbollsspelande kvartersgäng i området. Röda Stjärnan från Harpsundsvägen, IF Slingan från Björksundsslingan, Skeppstapojkarna från Skeppstavägen, Rondo från villaområdet vid Högdalens Sjukhus samt IF Barkätarna från Sjösavägen.
  Andra lag att nämna är Tre Stjärnor, Lejonen, Tegelstapeln, Röda Stjärnan och Zingo.
  3 oktober 1966 slogs alla dessa kvartersgäng samman med Högdalens IC och antog namnet Högdalens AIS med Berglund som första ordförande. Stig Löfving fortsatte vara starkt engagerad i föreningen fram till sin pensionering 1991.
  HAIS har under årens lopp varit verksam i ett flertal lagidrotter. Föreningen bedrev Bandy under åren 1967-92. Under säsongen 1989 var laget uppe i div 2. Ungdomarna i området prioriterade ishockey och fotboll varför bandyverksamheten försvann. 
  HAIS hade också en sektion för basket. I huvudsak var det elever från Åsö Gymnasium, som ansvarade för detta. Laget gick i början på 80-talet över till Hammarby IF.
  Ishockeysektionen var verksamt ända fram till 1982. Det året var man uppe i kval till div 2. En oavgjord match mot Finspång fällde HAIS och därmed också föreningens A-lag.
  Under Göte Petterssons ledning bedrevs bordtennis och föreningen spelade seriespel i bordtennis ända upp i div. 3.
  Fotbollen blev under många år den sammanhållande verksamheten. Av alla kvartersgängen bildades en mycket livskraftig sektion, som fortsatt har en stark ställning i föreningen. Jonny Näsholm och Gunnar Eklöv var tränare, respektive lagledare i fotboll. Jonny och Gunnar hade hand om både junior- och seniorlaget under många år och förde seniorlaget från div. 8 upp till div.4. (idag div. 3) på bara 5 år.
  Högdalens A-lag var bäst under mitten på 70-talet. Träningsläger genomfördes utomlands. Länder som Rumänien, Jugoslavien, Holland och Italien besöktes av HAIS fotbollslag. 
  I hällande regn såg över 3000 åskådare HAIS spela 1/8-delsfinal i Svenska Cupen mot Elfsborg på Hagsätra IP 24/7 1977. Matchen slutade 0-5 men HAIS hängde med hela första halvlek som slutade 0-1.
  Fotbollssektionen slogs 1977 samman med Stureby SK. På så sätt räddades Stureby kvar i div. 4. Säsongen 1977 spelade laget under namnet Högdalen/Stureby. Tre år i rad från 1976-1978 var laget nära att avancera till div.3 (motsvarar div.2 idag). Vi kom nämligen på andra plats tre år i rad, men hade oturen att ha samma poäng som seriesegrarna, men sämre målskillnad. Året därpå hade vi bättre målskillnad, men 1 poäng mindre.
  Efter all turbulens och problem med att få sammanslagningen att fungera på alla plan, avslutade Högdalens AIS samarbetet med Stureby SK 1979 och började om från div.8 igen. Men redan 1982 var HAIS uppe i div. 4 igen då med Ulf Björklund som tränare.
  Senaste säsong, spelade HAIS A-lag på en betydligt blygsammare nivå. Laget har under åren tappat många talanger till omgivande storklubbar och spelar i div. 5.
  Numera är laget tyvärr nedlagt.
  Innebandyn är i dag den stora sporten i föreningen och på 90-talet så firade Damlaget stora segrar i form av SM-guld (4st) och Europacupsguld (3st). Ungdomssidan har ett flertal medaljer av olika valörer. De senaste i föreningens namn är tagna av F92 och F94 då de spelade sina sista år som ungdomslag.

 • Sörskogens IF

  Sörskogens IF er en Svensk klubb som holder til i Stockholm. Klubben ble stiftet 1973

 • Stockholm Ishockeyförbund

  Stockholms Ishockeyförbund er et av Di Svenske Ishockeyförbundene

 • Spårvägen GOIF

  Spårvägen GoIF, Stockholm Spårvägars Gymnastik og Idrottsförening, ble grunnlagt i 1919 av ansatte i Stockholm Trails under navnet Stockholms Spårvägspersonals GoIF. [1] [2] I dag har klubben 15 idrettsanlegg og totalt 5.500 medlemmer. En gang det konkurrerte i 18 idretter.
  I 1946 ble svømmer lagt til programmet [3] og i 1969 ble fotball lagt til programmet.

 • IF Swithiod

  IF Swithiod, Switte, är en idrottsförening i Stockholm, bildad 1900. Klubben spelar i Div 1 Norra Handboll, men har även bedrivit bandy.Klubben bildades 1900. Klubbnamnet kommer av Svitjod, som betydde Svea rike på vikingatiden vilket är detsamma som nuvarande Svealand. Gauthiod betyder således Göta rike och därmed också Götaland.

 • Huddinge IF

  Huddinge IF, Huddinge Idrottsförening, bildades 1912 av redaktör Otto Hellkvist som inspirerats av de olympiska spelen i Stockholm tidigare under året. Under många årtionden hade föreningen ett stadigt växande antal grenar på programmet, såsom bandy, bordtennis, cykel, friidrott och skidor.

 • Järfälla Kommun

  Järfälla kommun är en kommun i Stockholms län. Centralort är Jakobsberg, som är en del av tätorten Stockholm.
  Järfälla kommun är belägen i de södra delarna av landskapet Uppland vid sjön Mälarens östra strand. Kommunen gränsar i nordöst till Upplands Väsby kommun, i öster till Sollentuna kommun, i sydöst till Stockholms kommun, i väster till Ekerö kommun (maritim gräns) och i nordväst till Upplands-Bro kommun, alla i Stockholms län.

 • Gröndals IK

  Gröndals IK är en idrottsförening från Gröndal i södra Stockholm med fotboll som huvudsaklig idrott. Föreningen bildades 1937 genom sammanslagning av Gröndals IF (bildad 1928[1]) och Gröndals AIS (1929[2])

 • Vasby IK Hockey

  Väsby IK Hockey är en svensk ishockeyklubb som bildades 1956 som idrottsklubben Väsby IK:s ishockeysektion. Den klubben utövade då bland annat fotboll, friidrott, skidåkning och pistolskytte. I slutet av 1980-talet delades klubben upp i självständiga klubbar. Ishockeyn spelades först på en utomhusrink på gamla Optimusvallen, som inte var konstfrusen. 1965 nådde Väsby IK division II, som då var den näst högsta serien. Man ville ha en konstfrusen isbana, och efter hårt arbete med insamlingar, sponsring och uppvaktning av kommunpolitiker kunde konstisbanan byggas på Vilundavallen 1967. Premiärmatchen spelades den 10 oktober 1967 mot Brynäs IF, som vunnit det svenska mästerskapet säsongen 1966/1967. Väsby IK förlorade mot Brynäs IF med 2-15.

 • IFK Viksjö

  IFK Viksjö är en fotbollsklubb i Viksjö, Järfälla, nordväst om Stockholm. Klubben bildades 1983 när Andeboda BK och Viksjö IK slogs ihop och omfattades då främst av ett seniorlag. Idag är IFK Viksjö en av Stockholms största ungdomsföreningar. Representationslaget för klubbens herrar spelar 2014 i division 3 Östra Svealand och damlaget spelar 2014 i division 2 Östra Svealand.

 • Norsborgs IF

  1907 var året då en ny idrottsförening vid namn Norsborgs IF registrerades hos Riksidrottsförbundet. Det började med att de anställda vid Vattenverket började lira boll på Norsborgsvallen redan 1902, men först 1920 anmäldes ett fotbollslag till seriespel. Även bandy var klubbens stora idrott fram till 1940, då NIF p g a beredskapen tvingades lägga ner sin verksamhet och under en period gå upp i Botkyrka GoIF.
   
  Föreningens drivande kraft under 30-talet var Einar Johansson som i stort sett ensam skötte föreningen och all fotboll och bandy.
   
  1968 startades en ishockeysektion och klubben bestod då av 161 medlemmar.1973 kom volleyboll, basket och bordtennis igång. 1975 startade handboll och 1989 var det dags för innebandysektionen att bildas.
   
  1981 började föreningens stora blomstringstid i samband med att barnen till de nyinflyttade under 70-talet växte upp. Medlemsantalet hade då ökat till ca 1800 och Norsborgs IF blev ett välkänt namn runt om i Stockholm Även utanför storstaden, framförallt via handbollen som under 20 år drev en stor attraktiv handbollsturnering med många deltagande lag från Sverige och våra grannländer.
   
  Idag består föreningen av ca 350 medlemmar inom fotboll- och ishockeysektionerna.  Volleybollen är vilande tillsvidare. Bordtennisen bedriver för närvarande en spontanverksamhet och hoppas på sikt kunna etablera sig som sektion.

 • Örby IS

  är en breddklubb som sedan 1921 fostrat generationer av spelare inom flera olika idrotter. Som aktiv inom ÖIS får man en gedigen fotbollsutbildning, kamratskap och har väldigt kul under tiden! Inom fotbollssektionen finns vi representerade inom de flesta åldersgrupper med både pojkar och flickor upp till herr- och damlag.

  Ur Örby IS Mål, visioner och inriktning:
  "Idrotten skall inriktas på att utveckla individen positivt i såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt avseende. Örby IS har som ändamål och inriktning att främja god kamrat- och idrottsanda samt att försöka ge god underhållning för våra barn och ungdomar. Ungdomsverksamheten bör bedrivas på ett åldersanpassat sätt, men hela tiden ta hänsyn till barnens och ungdomars utveckling och förutsättningar."

 • Trångsunds IF

  Trångsunds IF är en ishockeyklubb från Trångsund och Skogås i östra delen av Huddinge kommun som säsongen 2015/2016 spelar i Division 2. Har spelat en säsong i näst högsta divisionen, 1972/73 i division 2 östra B, men den kanske främsta meriten är bortasegern med 4-2 mot tvångsnedflyttade AIK på Johanneshov i division 1B säsongen 2004/05.
  I andra division 1-omgången 2009/10 vann Trångsund hemmamötet med Huddinge IK, och gick därmed om grannarna i tabellen för fyra dagar. I nästa omgång klev Huddinge förbi igen. Det var Trångsunds första seger mot Huddinge, Huddinges första förlust i ett kommunalt derby i seriespel, och första gången sedan 1947 som inte Huddinge IF/IK var kommunens bästa ishockeylag på (herr-) seniorsidan.

 • IK Bolton

  IK Bolton är en handbollsklubb från Stockholm.
  Klubben grundades 1933 med den engelska fotbollsklubben Bolton Wanderers FC som inspiration. Tidigare har flera idrotter utövats i klubben men idag finns det bara handboll i verksamheten.
  Bolton har sin hemmaplan i Skanstullshallen på Södermalm. De är en av Stockholms största klubbar med över 600 medlemmar.
  I IK Boltons verksamhet finns lag i alla åldrar. Deras främsta målgrupp är flickor och pojkar mellan 7 och 18 år men Bolton har också seniorer på både dam- och herrsidan. Idag har klubben drygt 40 lag i seriespel från åldrarna nio år och uppåt. Seniorlagen spelar båda i division 1 och division 2. För de yngsta barnen driver Bolton handbollsskolor på flera olika platser på Södermalm och tillsammans med Norrtulls SK på Norrmalm, en handbollslek och en gång i veckan drivs Handboll för alla.
  IK Bolton driver även en handbollslinje på Almaskolan och Sofia Skola

 • Westermalms IF

  Westermalms Idrottsförening är en sammanslutning av fyra idrottsföreningar (Westermalms IF Fotbollsklubb, Handbollsklubb, Innebandyklubb och Friidrottsklubb) från Kungsholmen i Stockholm. Föreningen bildades 1 augusti 1902.[1]
  Under säsongerna 1926/1927 och 1928/1929 var föreningen representerad i Fotbollsallsvenskan. Laget hade då ett genomsnitt på nära 9 000 åskådare på hemmaplanen Stockholms stadion som man delade med Stockholms dåvarande andra storlag AIK. Första säsongen omsatte föreningen 105 000 kr på elva hemmamatcher, vilket ansågs ofantligt på den tiden. Laget toppade även den allsvenska löneligan, där varje spelare fick 50 kr för hemmamatcher och 80 kr för bortamatcher, trots att det då var förbjudet att avlöna spelare enligt amatörbestämmelserna. Föreningens räkenskaper var dock i så dåligt skick att inget kunde bevisas. I maj 1929, inför drygt 18 000 åskådare på Stockholms stadion förlorade föreningen mot AIK med 1-3 (halvtid 1-1). Efter detta förlorade Westermalms IF resterande matcher i allsvenskan och åkte ur. AIK blev därmed ensamt Stockholmslag i högsta serien och värvade Westermalms skyttekung Knut Johansson, som sedan blev landslagsspelare. Westermalm har ännu allsvensk plusstatistik på AIK med två vunna, en oavgjord, en förlorad match och 7-6 i målskillnad.[2]
  År 2012 spelade föreningen sina fotbollsmatcher på Stadshagens IP men hade kvar klubbrummet på Kristinebergs IP.[2]
  Handbollsklubben Westermalm IF HK har ett flertal barn- och ungdomslag, samt ett herr- och två damlag i spel. Mest framgångsrikt har damlaget varit, som säsongerna 2007/2008, 2008/2009 samt 2010/2011 spelade i handbollens division ett. Hemmaplan för ungdomslagen är S:t Erikshallen på Kungsholmen i Stockholm, medan hemmaplan för seniorlagen är Engelbrektshallen på Östermalm.

 • Värtans IK

  Värtans IK är en svensk idrottsklubb. Klubbens herrlag i fotboll slutade 2006 på sjunde plats i Division 2 Norra Svealand. Klubben har haft samarbete med Djurgårdens IF för att enkelt slussa spelare mellan lagen.
  Klubben har även ett lag i bowlingens div 2 med hemmahall på Lidingö.Klubben lades ner på 1920-talet, men startades om igen 1924. I fotbollen hade laget sin storhetstid under 40-talet då de höll på att gå upp i allsvenskan. Tre spelare, som spelat i Värtans IK har senare blivit landslagsspelare: John "Jompa" Eriksson, Bernt Ivegren och Lasse Broström

 • Trångsunds IF

  Trångsunds IF är en ishockeyklubb från Trångsund och Skogås i östra delen av Huddinge kommun som säsongen 2015/2016 spelar i Division 2. Har spelat en säsong i näst högsta divisionen, 1972/73 i division 2 östra B, men den kanske främsta meriten är bortasegern med 4-2 mot tvångsnedflyttade AIK på Johanneshov i division 1B säsongen 2004/05.
  I andra division 1-omgången 2009/10 vann Trångsund hemmamötet med Huddinge IK, och gick därmed om grannarna i tabellen för fyra dagar. I nästa omgång klev Huddinge förbi igen. Det var Trångsunds första seger mot Huddinge, Huddinges första förlust i ett kommunalt derby i seriespel, och första gången sedan 1947 som inte Huddinge IF/IK var kommunens bästa ishockeylag på (herr-) seniorsidan.

 • Värmdö IF

  Värmdö IF är en idrottsförening i Värmdö. Föreningen bildades 1948 och har Värmdövallen i Hemmesta som sin hemvist. Föreningen har 1909 medlemmar (2012). Fotbollsspelaren Joakim Runnemo har spelat här. Fotbollslaget spelar säsongen 2009 i division 2 i fotboll.

 • Österåker

  Österåker kommune er en kommune i Stockholms län i landskapet Uppland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Åkersberga.

 • Skarpan Hockey

  Skarpan Hockey holder til i Stockholm

 • Stocksunds IF Hockey

  Stocksunds Idrottsförening, SIF, "Stockan", är en fotbollsförening hemmahörande i Stocksund (tidigare Stocksunds Köping, nu Danderyds kommun).
  Föreningen bildades den 3 januari 1935 och har tidigare även haft sektioner för ishockey, fotboll, skridsko och innebandy. Hemmaplanen ligger på Stockhagen. Klubbfärgerna är gult och svart och i klubbens emblem återges Cedergrenska tornet (ett tidigare ibland använt alternativt emblem visade Stocksundsbron (motorvägsbron över Stocksundet) tillsammans med förkortningen SIF). Sedan 2011 är Stocksunds IF en renodlad fotbollsklubb efter att hockeysektionen via en sammanslagning med andra kommunala klubbar i Danderyd bildat föreningen SDE Hockey.

 • Vallentuna BK Ishockey

  Vallentuna BK är en sportklubb från Vallentuna i Sverige. Klubben bedriver fotboll.Hadde tidligere Volleyboll og Ishockey

 • Vallentuna BK

  Vallentuna BK är en sportklubb från Vallentuna i Sverige. Klubben bedriver fotboll.

 • Saltsjöbadens IF

  Saltsjöbadens IF är en idrottsförening som bildades den 22 juni 1906 av kapten Axel Åstrand, kanslirådet Carl Edenstam och lantmätaren Anders Oldenburg. Idag består föreningen av 11 sektioner; basket, boxning, fotboll, friidrott, gymnastik, innebandy, ishockey, kajak, modern femkamp, simning och skidor. Föreningen har nästan 3 000 medlemmar.Den största sektionen är Saltsjöbadens IF Fotboll med c:a 1 000 aktiva spelare. första halvan av 1900-talet fanns det tre fotbollsföreningar i Saltsjöbaden. Förutom Saltsjöbadens IF fanns även SK Fram (bildad redan 1903) och Neglinge IF. Det första dokumenterade derbyt skedde 3 november 1907 mellan Saltsjöbadens IF och Neglinge IF (Neglinge IF vann matchen).

 • IFK Salem

  IFK Salem är ishockeyförening i Salem, som grundades 1972. Från början hade föreningen även fotboll på programmet, men den sektionen är numera hopslagen med Rönninge SK under namnet Rönninge/Salem Fotboll.

 • Spånga IS FK

  Spånga IS Fotboll är en fotbollsklubb i Spånga som ligger i nordvästra delen av Stockholm. Spånga idrottssällskap (SIS) bildades den 6 september 1929. Fotbollssektionen bröt sig ur idrottssällskapet 1990 och bildade Spånga IS Fotboll.

 • Sundbybergs IK

  Klubben bildades den 9 april 1893 av ett gäng ynglingar som hade samlats på ett kafé i Sundbyberg. Den som tog initiativet till detta var Gustaf Hammarin och han hade skickat runt en lista bland sina kompisar, där de som ville bilda en "Gymnastik och Atletsklubb" kunde skriva upp sitt namn. Listan och protokollet över mötet finns bevarade i Sundbybergs IK:s arkiv. Klubben har spelat i Sveriges högsta serie i bandy säsongerna 1948, 1951 och 1953.

 • Tyresö FF

  Tyresö Fotbollförening er en svensk fotballklubb fra Tyresö kommune i Stockholms län i Sverige. Foreningen ble stiftet i 1972, da fotballavdelingen løsrev seg fra Tyresö IF (selv dannet i 1958).[1]
  Laget er et av få rene fotballag der kvinnefotballen har gjort det bemerkelig bedre enn herrefotballen. Der herrelaget har spilt i den nest øverste divisjonen i Sverige to ganger, i 1985, og i 1990. Begge gangene endte med nedrykk. Per 2010 spiller herrelaget i division 3, det vil si det fjerde høyeste nivå.
  Kvinnelaget har tilhørt de to øverste divisjonene i seriesystemet for kvinner, og laget er i sin femte sesong tilsammen i Damallsvenskan. Tyresö var ikke blant lagene som kjempet om plass i den første landsommfattende Damallsvenskan, og kom rykket først opp i den femte sesongen, i 1992. Laget greide seg fint med en åttendeplass i sin første sesong, økte deretter til sjetteplass i andresesongen, for siden å ende først rett over nedrykksstreken i 1995 og under i 1996. Etter to år i divisjonen under, kom Tyresö tilbake i 1999, men rykket rett ned igjen.
  Laget falt deretter ganske raskt nedover i divisjonene, og var i 2005 nede på fjerde nivå (division-3) før forretningsmannen Hans Löfgren tok interesser i klubben.[2] Med Löfgrens støtte brukte man fire sesonger på å rykke opp tre ledd, og i 2009 vant Tyresö 1. divisjon avdeling nord og rykket dermed opp til Damallsvenskan 2010. Det ble en imponerende førstesesong; laget fikk like mange poeng som fjorårsmestrene Linköping, men ble slått på målforskjell og ble dermed nummer fire i tabellen. De kunne imidlertid smykke seg som det eneste laget som slo seriemestrene LdB FC. Laget hentet Elaine fra WPS-konkursboet Saint Louis Athletica i juli, og hadde også flere andre profesjonelle spillere fra utlandet, blant annet Kirsten van de Ven (Nederland) og Lene Røddik Hansen (Danmark). I Damallsvenskan 2011 ble det nok en fjerdeplass, denne gangen poenget bak bronse. De kom også til cupfinalen det året, der de tapte på straffer etter 2-2 etter ekstraomganger.
  Andrelaget til Tyresö, som omtaler seg som Tyresö DFF, spiller i 2. divisjon, blant annet mot Älvsjö AIK, andrelaget til Djurgården.[3]

 • Sörskogens IF

  Sörskogens IF bildades 1973 samtidigt som bostadsområdet i nya Sörskogen byggdes.
  Föreningen har sin hemmaplan på Sörskogens IP som ligger i Gamla Sörskogen, där finns idag en 11 manna konstgräsplan, tennisbana, löparbanor och längdhoppningsgrop. Klubbhuset består av en cafeteria tre st omklädningsrum och domarrum.

  Fotbollssektionen har dryg 20st lag i olika serier, på seniorsidan ett A+B lag herrar. Resterande fotbollslag är aktiva i St Erikscupen, samt på tillväxt.

  Innebandysektionen består av ett A-lag (div 3), ett P09, P11 samt ett veteranlag.

  Tennissektionen består av motionärer

  Största merit i föreningens historia är vinst i Stockholmcup 2008, där Sörskogens A-lag rörde om rejält

  Sörskogens IP har nu äntligen fått konstgräs, vilket betyder att alla våra lag inklusive vårt A-lag numera spelar på sin riktiga hemmaplan

 • Svenska Korporationsidrottsförbund

  Svenska korporationsidrottsförbund

 • Sätra SK

  Sätra SK är en fotbollsklubb från Sätra i södra Stockholm. Klubben bildades i oktober 1967 som Sätrahöjdens SK i den då nybyggda stadsdelen, innan namnet ändrades några månader senare. 10 år efter bildandet hade klubben blivit en renodlad bandy- och fotbollsklubb. Sedan tidigt 1980-tal är klubben helt inriktad på dam- och flickfotboll.[1]
  Damfotbollslaget, som startades 1969, spelade tre säsonger i Sveriges högsta division under perioden 1978-1980.[2]
  Med en satsning i början av 2000-talet så lyckades laget kvalificera sig för spel i division 1 (divisionen under Allsvenskan) säsongen 2002. Trots ett stort antal bra matcher, lyckades laget inte hålla sig kvar i serien, det blev en ettårig vistelse den gången.
  Sedan säsongen 2015 spelar Sätra SK åter i division 1 och till säsongen 2016 har klubben avancerat med ett ytterligare seniorlag - till division 4. Hemmaplan är Sätra Bollplan.

 • Älta IF

  Älta IF spiller for tiden i Divisjon 4 Stockholm Södra som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Älta IP i Älta. [3]
  Klubben er tilknyttet Stockholms Fotbollförbund.

 • IFK Österåker

  IFK Österåker Hockey har en lång historik och tradition av ishockey både gällande elit- som breddidrott. På slutet av 60-talet och början av 70-talet spelade vi ett antal år i den dåvarande näst högsta divisionen i Sverige. Harald Wallin var samtidigt heltidsanställd tränare på gamla "månskensrinken" Kungsängens IP, och tillika ensam ansvarig för samtliga ungdomslag. Senast 1994 var vi uppe i division 1 och tampades med de riktigt "stora" grabbarna.

 • Stockholms Handbollförbund

  Stockholms Handbollförbund

 • Spånga IS Bandyklubb

  Spånga IS er et svensk idrettslag i Spånga, Stockholm. Spånga idrottssällskap (SIS) ble stiftet 6. september 1929 Idrettslaget hadde avdelinger innen idretter som tennis, turn (gymnastikk), bandy, skiidrett, håndball med flere da det i 1990 ble splittet, og hver avdeling dannet sitt eget idrettslag.Fram til 1997 hadde Spånga IS en egen bandyavdeling, men som ishockeyavdelingen brøt avdelingen for bandy ut fra moderklubben, og dannet sammen med Bromstens BK Spånga/Bromstens BK.

 • Sorunda IF

  Sorunda IF är en idrottsförening i Sorunda som bildades år 1927 och består idag av en handbollssektion, en fotbollssektion och en skidsektion. Handbollssektionen har Sunnerbyhallen som sin hemmaarena och fotbollen håller under högsäsongen till på föreningens anläggning Sunnerby IP.

 • Svenska Handbollklubb

  Svenska Handbollförbundet är ett specialidrottsförbund för handboll i Sverige. Svenska Handbollförbundet bildades 1930 ur Svenska Lekförbundet och valdes in i Riksidrottsförbundet 1931. Förbundets kansli ligger i Stockholm. Förbundet ger årligen ut Handbollboken, Svenska Handbollförbundets officiella kalender sedan 1945.

 • Svensk Volleybollförbund

  Svenska Volleybollförbund.Drygt 180 föreningar är medlemmar i Svenska Volleybollförbundet. Dessa föreningar har ca 8 500 licensierade spelare inom volleyboll och beachvolley. Tillsammans utgör vi Svensk volleyboll.
  Mellan 2011 och 2014 har antalet spelare ökat med 16%. 

 • Svenska Fotbollförbundet

  Svenska Fotbollförbundet (SvFF) grundades den 18 december 1904[1] och är Sveriges största specialidrottsförbund med uppgift att främja och administrera den organiserade fotbollen i Sverige, och att företräda den utanför Sverige. Svenska Fotbollförbundet är anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) samt till Fédération Internationale de Football Association (FIFA) och Union of European Football Associations (UEFA).[2]
  Ordförande är sedan 2012 Karl-Erik Nilsson. 2005 var över 3 000 klubbar medlemmar i Svenska Fotbollförbundet. De hade sammanlagt ungefär en miljon medlemmar, av vilka cirka 500 000 var aktiva spelare. Tillsammans stod dessa för nära en tredjedel av den samlade svenska idrottsrörelsens aktiviteter.[2] I november varje år, med premiär 1995, arrangerar Svenska Fotbollförbundet Fotbollsgalan där bland annat pris till årets bästa manlige spelare (Guldbollen) och kvinnliga spelare (Diamantbollen) delas ut. Svenska Fotbollförbundet administrerar bland annat Sveriges herrlandslag i fotboll, Sveriges damlandslag i fotboll, övriga fotbollslandslag samt serierna Allsvenskan och Superettan.
  Från 1999 var Svenska Fotbollförbundet ensam ägare av Sveriges dåvarande nationalfotbollsstadion Råsundastadion i Solna kommun,[3][4] som revs 2013 efter att ha ersatts av Friends Arena.

 • Spårvägen GOIF

  Tramway GoIF, New Spårvägars gymnastikk og idrettslag, ble grunnlagt i 1919 av ansatte i Stockholm Spårvägar under navnet Stockholm trikken kontakt GoIF. [1] [2] I dag har klubben 15 Institutt for idrett og totalt 5500 aktive medlemmer. Når det konkurrert i 18 idretter.
  I 1946 ble svømme lagt til programmet [3] og i 1969 fotball ble lagt til programmet.

 • IFK Österåker

  IFK Österåker FK is a Swedish football club located in Åkersberga.

 • Täby United

  Täby United ,ble stiftet 2011,holder til i Stockholm

 • Sollentuna HC

  Sollentuna HC är en svensk ishockeyklubb i Sollentuna, Stockholm.[1] Klubben bildades 1976 då ishockeysektionerna i Turebergs IF och Edsbergs IF slogs samman. Sollentuna HC består idag av drygt 500 aktiva medlemmar och ett 100-tal ledare och tränare. Berömda spelare som spelat för klubben är Calle Steen, Oscar Steen, Rickard Rakell, Per Eklund, Niklas Svedberg och Mats Sundin.
  1996 fick klubben en ishall i Sollentuna kommun som man delar med Sollentuna konståkningsklubb och Sollentuna Ringette. I oktober 2007 byggde klubben en ishall i samarbete med Sollentuna kommun. Ishallen är egentligen en överbyggnad över den dåvarande uterinken. Båda ishallarna är placerade på Sollentunavallen. Nuvarande sportchef är Per Eklund. Eklund har sitt ursprung i klubben, men har efter det spelat för Väsby, Huddinge, Djurgården, Linköping, i Tyskland samt i AHL.
  Säsongen 1999/2000 spelade klubben i Division 1, då Sveriges tredjedivision. Klubben spelar återigen i tredjedivisionen, nu känd som Hockeyettan, säsongen 2015/2016, uppflyttade från Division 2 efter ett framgångsrikt kval.[2]

 • Svenska Ishockeyförbund

  Svenska Ishockeyförbundet er en sammenslutning av svenske idrettslag med ishockey på programmet. Foreningen ble stiftet 17. november 1922 og har vært medlem av Riksidrottsförbundet og Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) siden starten. Ishockey har vært spilt i Sverige siden 1920, men de to første årene ble ishockey administrert av Sveriges fotballforbund. Også inlinehockey faller under ishockeyforbundets paraply. Forbundet er delt inn i 22 distriktsishockeyforbund, og det er 598 klubber og 2406 lag i Sverige.[når?] Totalt spiller eller dømmer over 81 000 personer ishockey i Sverige.

 • Svenska Brottningsförbundet

  Svenska Brottningsförbundet är ett specialidrottsförbund som grundades 1909. Brottningsförbundet organiserar brottningen i Sverige och är medlem i FILA, Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Riksidrottsförbundet (RF). Förbundet organiserar även armbrytning genom Svensk armsport.

 • Svenska Judoförbund

  Svenska Judoförbundet är ett specialidrottsförbund för judo bildat 27 november 1960 och invalt i Riksidrottsförbundet 1961.
  Judoförbundet inhyste från och med år 1964 klubbar från andra budoarter, och den 15 november 1969 bytte förbundet namn till Svenska Budoförbundet och delades upp i sektioner för de olika arterna. Judon var förbundets största sektion fram till 1984, då karaten seglade om. Under 1980-talets första hälft bröt sig judon lös under det lätt märkliga slagordet Judo är inte budo, troligen påverkat av tidens debatt om "budovåldet" som man ville markera avstånd mot. Judon utträdde ur Svenska Budoförbundet den 30 juni 1988, och bildade återigen ett eget specialförbund. Förbundets första ordförande i denna andra omgång som helt eget förbund var Pierre Schori.
  Förbundets kansli ligger i Uppsala. Förbundet består av 14 distriktsförbund, vilka i sin tur består av de klubbar som ligger i distriktet. Totalt uppgår medlemsklubbarna till ca 166 stycken och antalet judoutövare till ca 15,000.

 • Årsta AIK

  Årsta AIK,ble stiftet 1944,holder til i Stockholm

 • Stockholms Basketbollförbund

  Stockholms Basketbollförbund ,ble stiftet 1953

 • Svenska Skidförbundet

  Svenska Skidförbundet er særforbundet for skisport på organisert nivå i Sverige. Forbundet er lokalisert i Falun.Riksidrottsförbundet ble stiftet i 1903 og alt i 1904 ble «Föreningen för skidlöpingens främjande» tatt inn i forbundet, men ettersom denne foreningen ikke godtok distriktsmesterskap ble det i 1908 vedtatt å stifte et nytt forbund, Svenska Skidlöpningsförbundet. Forbundet fikk sitt nåværende navn i 1911.

 • Spåanga Håndbollklubb

  Spånga Handbollsklubb är en av Stockholms största och mest snabbväxande[källa behövs] handbollsklubbar. Föreningen är verksam i Västerort.Verksamheten startade 1934 när handbollssektion inom Spånga idrottssällskap (Spånga IS) bildades. Sektionen ombildades 1991 till en fristående förening, i dagligt tal kallad Spånga Handboll.

 • Stockholmspolisens IF

  Stockholmspolisens IF, (även kallad SPIF och Polisens IF) är en alliansförening i Stockholm med sektioner organiserade som egna föreningar under ett gemensamt paraply. Verksamheten är organiserad i 20 sektioner för olika idrotter varav vissa är vilande. Totalt har Stockholmspolisens sektioner cirka 3700 medlemmar.
  Föreningen bildades den 9 augusti 1912, strax efter de olympiska spelen 1912, av polismän. Under olympiaden hade ett lag som enbart bestod av polismän vunnit OS-guld i dragkamp vilket bidrog till entusiasmen att bilda en egen idrottsförening.[1] Från början var klubben enbart en korporationsidrottsförening för Stockholms poliser och deras familjer,[2] men under 1940-talet blev klubben öppen för allmänheten.[3] Föreningen bildades på Kungsholmen i Stockholms innerstad men idag bedrivs verksamhet i flera olika stadsdelar i Stockholm i både innerstaden och olika förorter. Föreningen är utöver medlemskapet i Riksidrottsförbundet medlem i Svenska Polisidrottsförbundet.

 • Sundbybergs IK

  Sundbybergs IK, SIK, är en idrottsförening i Sundbyberg som har nio sektioner och enligt klubben själva cirka 3 000 medlemmar.[1]
  I fotboll har klubben spelat 22 säsonger i Sveriges näst högsta serie, senast 1969.
  Det mest kända idrottaren som representerat klubben är fotbollsspelaren Stefan Rehn, som sedan gick till Djurgårdens IF. Sundbybergs IK har spelat en säsong i Damallsvenskan, vilket man gjorde säsongen 2000.[2] Damfotbollslaget lades dock ned 2001 på grund av spelarbrist, men återuppstod samma år. Fotbollslagen spelar på Sundbyberg IP. SIK är också en av de mest framstående bowlingklubbarna i Sverige. Friidrottssektionen har en framgångsrik ungdomsverksamhet. Skidsektionen är Sveriges näst största skidklubb efter IFK Mora och har på senare tid börjat etablera sig i Sverigetoppen. Största framgångarna hittills är ett SM-guld i damjuniorernas stafett, i laget ingick Christina Lövald-Hellberg, Märta Larsen och Lisa Larsen. Lisa Larsen har även flera individuella medaljer.Klubben bildades den 9 april 1893 av ett gäng ynglingar som hade samlats på ett kafé i Sundbyberg. Den som tog initiativet till detta var Gustaf Hammarin och han hade skickat runt en lista bland sina kompisar, där de som ville bilda en "Gymnastik och Atletsklubb" kunde skriva upp sitt namn. Listan och protokollet över mötet finns bevarade i Sundbybergs IK:s arkiv. Klubben har spelat i Sveriges högsta serie i bandy säsongerna 1948, 1951 och 1953.

 • Älvsjö AIK

  Älvsjö AIK är en svensk alliansförening i södra Stockholm, bildad 23 maj 1915 och då i huvudsak som friidrottsklubb. Klubben bedriver aktivitet inom bland annat fotboll och innebandy.
  Fotbollsföreningen Älvsjö AIK FF är sedan 2003 tillsammans med Djurgårdens IF DFF delägare i Djurgården/Älvsjö AB som spelar i Damallsvenskan. Älvsjö AIK vann SM-guld i fotboll för damer 1995, 1996, 1997, 1998 och 1999 och Svenska cupen för damer tre gånger. Föreningen har en egen cup kallad Ersans pokal, efter Ernst ”Ersan” Karlsson, som betydde mycket för föreningen.

 • Vasalunds IF

  Vasalunds IF er en svensk fotballklubb som er basert i Solna i Stockholm. Klubben ble grunnlagt i 1934 og spiller for øyeblikket i Superettan, som er landets nest høyeste avdeling. Vasalunds IF spiller hjemme på Skytteholms idrottsplats,Klubben slo seg i 2002 sammen med Essinge IK, og gikk derfra under navnet Vasalund/Essinge IF før de på årsmøtet i november 2007 besluttet å fortsette under det nåværende navnet på grunnlag av historikken som lå bak Vasalunds IF.

 • Västerhaninge IF

  Västerhaninge IF,ble stiftet 1925 og holder til i Stockholm

 • Stockholm

  Stockholm er Sveriges hovedstad og har vært landets politiske og økonomiske sentrum siden 1200-tallet.[2] Byen er første gang omtalt skriftlig i 1252. Den er bygd på 14 øyer som bindes sammen av 53 broer (se broer i Stockholm).
  Tettstedet Stockholm omfatter den sammenhengende bebyggelsen i og omkring byen, og har ca. 1,4 millioner innbyggere, mens byregionen Stor-Stockholm har over 2,3 millioner innbyggere og er Nordens mest folkerike by.
  Stockholm ligger på Sveriges østkyst ved Mälarens utløp, og er berømt for sin vakre beliggenhet. En av årsakene til denne plasseringen er at det er et av få steder der Mälaren og Østersjøen møtes. Dermed har Stockholm hatt vannforbindelse med andre land omkring Østersjøen, svenske kystbyer og andre byer innover i landet. Byen har dessuten fungert som forsvar mot fremmede flåter som har forsøkt å trenge inn i innsjøen Mälaren.
  Stockholm markedsfører seg for tiden som «The Capital of Scandinavia» gjennom myndighetene i den svenske hovedstad. Det har vakt stor forargelse i de andre skandinaviske hovedstedene Oslo og København.[3

 • Sigtuna

  Sigtuna er en by i Stockholms län i Sigtuna kommune Uppland i Sverige. I 2010 hadde tettstedet 8 444 innbyggere.[1] Sigtuna ble grunnlagt rundt år 980 av Erik Seiersæl og byen fikk bystatus i 1010 av Olof Skötkonung.

 • IFK Tumba Fotboll

  IFK Tumba Fotboll är en fotbollsförening i Botkyrka kommun i sydvästra Stockholm och en av 6 klubbar i IFK Tumba Idrottsallians.
  Fotbollen har ingått i IFK Tumbas verksamhet sedan starten 1932 men även innan det, då under Tumba TGIF. En schism i Tumba TGIF var det som fick fotbollen att brytas sig ur föreningen och grunda sin egen verksamhet. Premiärmatchen spelades 5 maj 1932 mot Huddinge IF och slutade med seger till Tumba, 3-2.
  Tidigare hemmaarenan Rödstu Hage invigdes 1941 och innebar en topp i IFK Tumbas framgångar. Fotbollssektionen lades dock ned 1944 och togs över av Tumba Bruks IF (tidigare IK Fram), som drev den fram till 1955 då verksamheten upphörde. Efter drygt ett års uppehåll återuppstod fotbollen i IFK Tumbas regi jubileumsåret 1957.
  Mest framgångsrik har ungdomssektionen varit med deltagande i juniorallsvenskan (pojkar födda 1987), 2013 med pojkar födda 1994 och framgångar i Sankt Erikscupen.
  Herrarnas A-lag spelar säsongen 2016 i div V Södra.

 • Täby IS

  Täby IS, TIS, bildades den 31 maj 1923[1] och är Täbys största idrottsförening. Föreningen består av fyra självständiga sektioner: fotboll, friidrott, innebandy och skidsport.
  Täby IS är den enda föreningen i Täby som bedriver friidrott, och är jämte Turebergs FK den största friidrottsföreningen i norra Storstockholm. Av tradition är Täby IS en så kallad löparklubb, då de flesta framgångar på nationella mästerskap har varit på medel- och långdistanslopp.
  I innebandy tog Täby IS damlag sig upp till elitserien 2007/2008 efter att ha slagit ut Hammarby IF och Umeå City IBK i kvalet. Man har också ett Junior-SM-guld för damer i innebandy. Hösten 2014 bytte Täby IS Innebandyförening[2] helt inriktning. Den nya verksamheten är inriktad på att bedriva träningsverksamhet helt utan serie- eller cupspel.
  Inom fotboll har föreningen ett lag för handikappade barn, Täby Tigers, som främst är inriktat mot barn mellan 7 och 16 år med autismliknande störningar. Laget har funnits sedan 1990-talet.

 • Saltsjö Boo IF

  Saltsjö-Boo IF är ung klubb med primär inriktning på fotboll och startades under
  hösten 2013 och är redan över 140 aktiva medlemmar. Vi som startade SBIF är ett antal likasinnade
  fotbollsintresserade föräldrar med barn som älskar fotboll.
  Vår ambition är att vara en klubb som styrs av våra värdeord: Glädje, Bredd och  
  Engagemang.

 • Täby Badminton

  Föreningen har funnits sedan 1982 då den bildades efter en utbrytning ur Täby IS. I början höll föreningen till i Täby parks källarlokaler. År 1973 flyttade föreningen in i den då nybyggda Rospiggen. Även 2010 flyttade föreningen, denna gång till helt nybyggda Täby Racketcenter.