• Bolivia

  Bolivia

 • Fundacion Union Deportiva infantil Venozuela

 • Sao Paulo FC

  São Paulo Futebol Clube, oftest omtalt bare som São Paulo, er en av de mest fremtredende fotballklubbene i Brasil. Klubben hører som navnet antyder hjemme i São Paulo, og ble grunnlagt 25. januar 1930. Hjemmebanen heter Morumbi og tar 80 000 tilskuere. Klubben spiller i brasiliansk Série A, Campeonato Brasileiro, en turnering den har vunnet fire ganger, senest i 2006. Av andre meritter kan nevnes tre Copa Libertadores-titler (sist i 2005), 21 São Paulo mesterskap og tre VM-mesterskap for klubblag (sist i 2005 da de beseiret Liverpool 1-0 i finalen).

  Klubben spiller i helhvite hjemmedrakter, med unntak av en rød og en svart horisontal stripe øverst på trøyen. Den er Brasils tredje mest populære fotballklubb, med totalt 13 millioner supportere.

  Av berømte spillere som har spilt for klubben kan nevnes Cafu, Careca, Juninho Paulista, Denilson og Serginho.

 • S.C Corinthians Paulsta

  Sport Club Corinthians Paulista, oftest omtalt som Corinthians, er en av de mest populære fotballklubbene i Brasil. Klubben ble stiftet 1. september 1910 og holder til i São Paulo. De siste årene har klubben spilt i Brasils Série A (toppdivisjonen). Klubben spiller i hvite trøyer og svarte bukser. Hjemmebanen heter Estádio do Pacaembu, og tar 37 500 tilskuere.

  Corinthians har vunnet Série A fire ganger, senest i 2005. Ellers har den blant annet vunnet VM for klubblag to ganger (2000 og 2012) og São Paulo-mesterskapet 25 ganger.

  Klubbens erkerival er Palmeiras, noe som har sin bakgrunn i at enkelte av klubbens medlemmer av italiensk opphav meldte overgang dit etter at Palmeiras ble stiftet i 1914. Andre rivaler av mindre signifikant betydning er Santos og São Paulo.

  Noen kjente spillere med fortid i klubben er blant annet Sócrates, Dida, Carlos Tévez, Javier Mascherano, Liédson, Roberto Carlos, Ronaldo og Zé Maria.

 • Certamen Argentino De Doma Y Folklore

  Club Colón de San Justo er en sosial- og idrettsforening som ligger i San Justo, i provinsen Santa Fe, Argentina. Den ble grunnlagt 1. mai 1912 og spiller i Santa Fe Football League, som har 14 titler er den tredje laget med flest titler i denne ligaen bak Union de Santa Fe (31) og Colon de Santa Fe (18) .2 [tvilsom kilde] 3

  Siden han ble med i Liga Santafesina de Fútbol, ​​har det vært det tredje vinnende laget av det samme. Han har deltatt i Esperancina Football League, hvor han vant tre mesterskap, også vunnet Champions Cup Champion i provinsen Santa Fe i 2003, i den gamle Regional Tournament ble litt av å spille en National. Mer nylig spilte han den argentinske turneringen B og innendørsturneringen.

  Hans klassiske rival er Sanjustino, også fra byen San Justo, som han bestrider den viktigste klassikeren i ligaen med nivået på samtale fra begge lag.

  Columbus har igjen spillere som Daniel Homilka, Héctor Scotta, Claudio Enría, Claudio Bieler, Ruben Ramirez, Pablo Vegetti, 4 Guido Rancez.5 2 [tvilsom kilde] 6 også spilt i klubben, og deretter ble Den mest vellykkede tekniske direktøren for institusjonen, Miguel Restelli.7

 • Club Atlético Platense

  Club Atletico Platense er en argentinsk idrettslag, hvis hovedvirksomhet er fotball, som ligger i distriktet Florida, Vicente López, nordlige forstedene til Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina, selv om historisk forbundet med Saavedra nabolaget, som ligger på den andre siden av Avenida General Paz, grensen mellom byen Buenos Aires og homonymous provinsen.
  Lokal spiller sine hjemmekamper på Estadio Ciudad de Vicente López, siden innvielsen i 1979. Klubben ble stiftet den 25 mai 1905 i nabolaget Recoleta, og deres representative farger er hvit og brun.
  For tiden er han spiller i Primera B Metropolitana, tredje divisjon i argentinsk fotball (etter å ha falt i First National 2009/10 B for å trekke med Quilmes 1), men brukte mer enn 70 år i første divisjon i argentinsk fotball.
  Argentina deltar også i Basketball League, begynte National Tournament Ascent, andre kategorien,. Se: Club Atlético Platense (basketball). Andre klubbens aktiviteter inkluderer: rutenett, dans, turn, håndball, hockey, futsal, judo, skate, padle ball, roller hockey, og taekwon-do. Det har også tennisbaner, svømmebasseng og treningsstudio, blant annet.
  Dens president er for tiden Fernando Wendt etter valget vant i 2016,1 Det er en av de eldste klubbene i Argentina, og er en av grunnleggerne av profesjonalitet.

 • Club Universidad Nacional

  Club de Fútbol Universidad Nacional A. C., kjent som Pumas de la UNAM, Pumas UNAM, USA, eller like Pumas, er en meksikansk liga fotballklubb basert i Ciudad Universitaria. Club Universidad Nacional representerer National Autonomous University of Mexico (UNAM), og spiller sine hjemmekamper på Olímpico Universitario Stadium, som ligger på UNAMs hoved campus.
  Universidad Nacional er en av de mest populære klubber i Mexico. De har vunnet sju Primera División mesterskap og fire internasjonale titler. Teamet er også kjent for sitt ungdomsutviklingssystem som har produsert internasjonale spillere som Hugo Sánchez, Manuel Negrete, Luis Flores, Claudio Suárez, Luis García, Alberto García Aspe, David Patiño, Jorge Campos, Gerardo Torrado, Efraín Juárez, Héctor Moreno , Og Pablo Barrera

 • Club Atlético San Lorenzo de Almagro

  San Lorenzo de Almagro, populært kjent som San Lorenzo de Almagro eller bare San Lorenzo, eller ved sin akronym Casla er en sportslig, sosialt og kulturelt klubb, mer enn 100 år, ligger i nabolaget til Boedo by Buenos Aires, Argentina. Hovedaktiviteten er fotball og også basketball praksis, svømming, friidrett, ishockey, rugby og volleyball blant andre idretter. Det er innarbeidet i skoleverket med en barnehage og en nærliggende videregående skole

 • Atlas FC

  Atlas Fútbol Club (spansk uttale: [kluβ atɬas]) er en meksikansk fotballklubb. Atlas spiller i Guadalajara, Mexico, i Liga MX. Klubbens hjemmestadion er Estadio Jalisco i Guadalajara

 • Club Athletico Lanus

  Club Atlético Lanús (spansk uttale: [kluβ atletiko lanus]) er en argentinsk sportsklubb fra Lanús-distriktet i Greater Buenos Aires. Stiftet 3. januar 1915, er klubbens hovedsporter fotball og basketball. I begge idrettene spiller Lanús i Argentinas toppdeler: Primera División (fotball) og Liga Nacional de Básquet (basketball). I fotball har Lanús vunnet seks store mesterskap i sin historie: 1996 Copa CONMEBOL (forgjengeren til den nåværende Copa Sudamericana), [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] 2007 Apertura, 2013 Copa Sudamericana, 2016 Argentinske Primera División, 2016 Bicentenario nasjonal cup og 2017 Supercopa Argentina.
  Bortsett fra fotball, er Lanús vert for mange andre idretter som idrett, gymnastikk, kampsport, håndball, felthockey, rulleskøyter, svømming, tennis, volleyball og vektløfting. Klubben har et futsal-lag i Colombia.

 • Club Atlético Nueva Chicago

  Nueva Chicago er en argentinsk sportsklubb basert i Mataderos, et nabolag i vestsiden av Buenos Aires, tidligere kalt "Nueva Chicago". Klubbens kallenavn, El Torito (The Little Bull) er en forklaring til 1930-tallet legendariske bokser Justo Suárez, kjent som El Torito de Mataderos (The Little Bull of Mataderos).
  Klubben er for det meste kjent for sitt fotballag, som for tiden spiller i Primera B Nacional, den andre divisjonen av det argentinske fotball liga systemet. Andre idretter praktisert på klubben er basketball, boksing, field hockey, futsal, håndball, rulleskøyter og volleyball

 • Veracrus,Club De Fut Bol

  Club Deportivo Tiburones Rojos de Veracruz , vanligvis kjent som Tiburones Rojos de Veracruz , er et meksikansk profesjonell fotball klubb basert i byen Veracruz . Veracruz ble grunnlagt i 1943 og spiller i Liga MX Mexico. Deres kallenavnet "Tiburones Rojos" haier Betyr nettverk.

 • The Sttrongest La Paz Bolivia

  Club The Strongest er en boliviansk fotballklubb basert i La Paz grunnlagt 8. april 1908. [1] Deres lagfarger er gule og svarte. Selv om de har hjemmebane, spiller de Rafael Mendoza Castellón (kapasitet: 15 000) de fleste av sine kamper på Estadio Hernando Siles, Bolivias nasjonale bakke (kapasitet: 42 000). Klubben er den eldste aktive fotballklubben i Bolivia, og det eneste laget som har spilt kontinuerlig i landets øverste divisjon i over et århundre.
  Klubben var godt representert i den bolivianske truppen ved 1994 FIFA World Cup, den siste turneringen der landslaget deltok, av Marcelo Torrico, Gustavo Quinteros, Óscar Sánchez og José Melgar.

 • Fluminense FC

  Fluminense Football Club (Brasiliansk portugisisk: [fluminẽsi futʃibow klɐb]), kjent som Fluminense eller The Institution, er en brasiliansk idrettsforening som er kjent for sitt fotballag som spiller i Campeonato Brasileiro Série A, [nb 1] Brasiliansk fotball og Campeonato Carioca, [nb 2] statlig liga i Rio de Janeiro. Klubben er basert i Laranjeiras-området i Rio de Janeiro. Fluminense spiller sine hjemmekamp på Estádio do Maracanã, som for tiden holder opp til 78.838 tilskuere.
  Klubben ble grunnlagt 21. juli 1902 av Carioca-aristokraternes sønner, ledet av Oscar Cox, en brasiliansk idrettsmann, i Flamengo-bairroen, en direkte kontrast mellom de aristokratiske grunnleggerne og den beskjedne grunnen den ble grunnlagt på. Cox ble valgt som klubbens første president. Fluminense har vært statsmestere 31 ganger, andre bare til Flamengo med 33. Laget har vært nasjonale mestere fire ganger, senest i 2012, og vant Copa do Brasil i 2007.
  Fluminense er en demonym for folk som bor i delstaten Rio de Janeiro. Selv om fotball er klubbens opprinnelige innsats, er klubben i dag en paraplyorganisasjon for flere lag i mer enn 16 forskjellige sportsaktiviteter. Fluminenses hjemmesett er mørk rød-og-grønn vertikale stripete skjorter, med hvite shorts, ledsaget av hvite sokker; Denne kombinasjonen har blitt brukt siden 1920. Dryworld er kitprodusentene. Fluminense har mange langvarige rivaliser, særlig mot Flamengo (Fla-Flu), så vel som med Botafogo og Vasco da Gama. Det har bidratt til den femte mest spilleren til Brasiliens nasjonale fotballag.

 • Quilmes Atletico Club

  Quilmes Atlético Club (spansk uttale: [kilmes atletiko kluβ]) er en argentinsk sportsklubb basert i Quilmes-distriktet i Greater Buenos Aires. Quilmes er en av de eldste klubber i Argentina som fremdeles konkurrerer i offisielle turneringer, som ble grunnlagt i 1887. Fotballkampen spiller for tiden i Primera División, den øverste delen av Argentinas fotball liga system.
  Bortsett fra fotball er Quilmes største sport hockey, som både lag, kvinner og menn har vunnet et stort antall titler på Torneo Metropolitano mesterskap. [4] Quilmes har også et felthockeystadion, "Estadio Nacional" med en kapasitet på 6000 seter.
  Andre idretter praktisert på klubben er basketball, gymnastikk, kampsport, rulleskøyter, svømming og tennis

 • Santiago Wanderes

  Club de Deportes Santiago Wanderers er en fotballklubb i Valparaíso, Chile, som spiller i Campeonato Nacional, den første delen av den chilenske fotballfederasjonen. Grunnlagt den 15. august 1892, er det landets eldste klubb og det eldste fotballaget i Latin-Amerika også. Det er en kontrovers i dette siste punktet fordi det er fire klubber eldre enn Wanderers i Perú og Argentina, men ingen av dem startet som fotballklubber og alle deres fotballgrener startet etter 1892.
  Å være Santiago Wanderers den eldste klubben i den chilenske fotballen har mange kopper vunnet langs sin historie. I tidligste tider av klubben var institusjonen en del av Liga Valparaíso, hvor den vant ligaene 1907, 1909, 1913, 1915, 1917, 1919, 1921, 1933, 1934 og 1935. I 1926 var det en forening Av fotballforbundene i Chile og begynte nedgangen til Valparaíso som det administrative sentrum for den chilenske fotballen. Etter denne perioden vant klubben tre ekstra ligatitler i (1958, 1968 og 2001).
  Likevel har Wanderers en rivalisering med nabo Everton, og de to sidene konkurrerer Seaport Derby. Klubben har vært basert på Elías Figueroa Brander Stadium i Playa Ancha Hill, Valparaíso, siden 1931, etter flytting fra Barrio Puerto-distriktet.
  Wanderers har hatt viktige spillere i den chilenske fotballhistorien som Elías Figueroa, som anses som den beste chilenske fotballspilleren hele tiden, samt en av de største forsvarerne av fotball sammen med Franz Beckenbauer. [1]
  Wanderers er en del av Club de los 100 sammen med andre chilenske lag som Audax Italiano eller Unión Española, som samler alle Conmebol-klubber med over 100 år. Bemerkelsesverdig, klubben ble erklært som immateriell arv av Valparaíso. Klubbens hjemmefarge er grønne skjorter og sokker med hvite shorts, som er basert i landslagets farger i Republikken Irland

 • Porto Alegre

  Porto Alegre Futebol Clube, vanligvis kjent som Porto Alegre, er en brasiliansk fotballklubb fra Porto Alegre, Brasil. Det eies av tidligere fotballspiller Roberto Assis, Atlético-stjernen Ronaldinhos bror

 • Racing Club

  Racing Club, også kjent som Racing, er en argentinsk profesjonell sportsklubb basert i Avellaneda, en by i Greater Buenos Aires. Racing ble grunnlagt i 1903, historisk sett ansett som en av de "store fem" klubber av argentinsk fotball. Racing spiller for tiden i Primera División, den øverste delen av det argentinske ligasystemet.
  Racing har vunnet Primera División 17 ganger (med en rekord på sju påfølgende mesterskap mellom 1913 og 1919), bortsett fra å vinne 12 nasjonalkopper som fem Copa Ibarguren, fire Copa de Honor Municipalidad de Buenos Aires og en Copa Beccar Varela. ] På grunn av disse prestasjonene var laget kallenavnet "La Academia" ("The Academy of Football") som fremdeles identifiserer klubben og dets tilhenger. [2]
  På internasjonal scene har klubben vunnet 6 titler, 3 av dem anerkjent av FIFA og CONMEBOL [3], inkludert en Copa Libertadores, en Intercontinental Cup og den første utgaven av Supercopa Sudamericana. I tillegg vunnet Racing to Campeonato Rioplatense Copa Dr. Ricardo C. Aldao og en Copa de Honor Cousenier. [4]
  Første lag spiller sine hjemmekamp i Estadio Presidente Juan Domingo Perón, kallenavnet El Cilindro de Avellaneda (på engelsk: "The Cylinder of Avellaneda"). Bortsett fra fotball, er andre sportsaktiviteter som utøves på Racing kunstnerisk gymnastikk, basketball, boksing, felthockey, håndball, kampsport, rulleskøyter, tennis og volleyball

 • Club Union Espanola

  Club Unión Española S.A.D.P er en profesjonell chilensk fotball basert i Independencia, Santiago de Chile. Unión Española ble grunnlagt av spanske innvandrere 18. mai 1897, og deltok i topp-nivået av chilensk fotball for hele deres eksistens, men to årstider (1997 og 1998).
  Unión Española har vunnet Primera División syv ganger, bak Colo-Colo (30), Universidad de Chile (16) og Universidad Católica (10), samt å vinne to Copa Chile-titler. På den sør-amerikanske scenen har Unión deltatt ni ganger i Copa Libertadores, en gang i Copa Sudamericana og en gang i Recopa Sudamericana. Unión var også runner-up i Copa Libertadores fra 1975.
  I juli 2008 ble klubben kjøpt av den spanske entreprenøren og eieren av IE University, Jorge Segovia. Segovia kjøpte alle rettighetsforbund, de nedre divisjonene, passet av spillerne og logoen til klubben, for et gebyr på 2,5 milliarder chilenske pesos (1,25 millioner dollar).
  Hjemmekampene har blitt spilt på Estadio Santa Laura siden åpningen i 1922. Etter ankomst til Segovia i mai 2008 ble stadion ombygd til en pris på 4 milliarder pesos. I 2009 ble stadion omdøpt som Estadio Santa Laura-Universidad SEK.
  Klubbens tradisjonelle rivaler er Palestino, et lag grunnlagt av medlemmer av den palestinske diaspora som bor i Chile og Audax Italiano, som stammer fra deres lokale italienske motpart. Med Palestino og Audax spiller laget laget den såkalte Clásico de Colonias ("Diaspora Derby"). Unión Española er også den nest eldste klubben til Primera División Chilena med 113 år bak Santiago Wanderers med 118 år.

 • Club Atletico All Boys

  The All Boys Argentina er en hundre år gammel sports institusjon, selv om det er vanligvis knyttet til Floresta, ligger i Monte Castro-området i Buenos Aires.15 Både fotball og er institusjonelt gjennom et stadium av full vekst, 16 17 fenomen barrial18 identitet og i sin tur, er den nåværende ledelsen heve gjeld styring venstre anterior.19 Omstridt mesterskapet Primera B Nacional for den andre kategorien av argentinsk fotball. Har blitt den nest mest cardio-sikker country.20 footballing institusjon og mest prestisjetunge institusjonen Kommunens 10.21 22 Klubben er forpliktet til ulike årsaker nacionales.23 begynnelsen, de unge gründerne markerte viktigste handling som ville retningslinjer å følge opp gjennom historien. Ærlighet, renhet, engasjement og ansvarlighet var noen av punktene som ble tatt i betraktning når organisere klubben. Over tid dette engasjementet Samler hjelper ulike institusjoner og ustanselig aktivitet i de ulike datterselskaper forpliktet til samfunnet profundizó.24.

 • Club Olimpo

  Club Olimpo, vanligvis referert til som Olimpo de Bahía Blanca, er en argentinsk sportsklubb basert i byen Bahía Blanca, Buenos Aires-provinsen. Klubben ble grunnlagt 15. oktober 1910, og hovedaktivitetene er basketball og foreningsfotball. Fotballaget spiller for tiden i Primera División, det øverste nivået av det argentinske fotball liga systemet.

 • Club Bolivar

  Club Bolívar er en fotballklubb fra Bolivia, grunnlagt i La Paz 12. april 1925. Det er det mest vellykkede laget i Bolivia. Det er det eneste laget i Bolivia som har nådd semi-finalen i Copa Libertadores, og det er laget med de fleste fans i Bolivia. [1] Deres hjemstadion er Estadio Libertador Simón Bolivar (25 000), men de spiller vanligvis på Estadio Hernando Siles (42 000) på grunn av sin større kapasitet.
  I 1964 ble Bolivar henvist til andre divisjon for første og eneste gang i sin historie. [2]
  Club Bolivar er det mest vellykkede laget i Bolivia, etter å ha spilt 26 finaler og vunnet 17 av dem. Blant de beste spillerne i Bolivars historie er Marco "El Diablo" Etcheverry; Erwin "Platini" Sanchez; Julio Baldivieso; Mario Rojas; Carlos Borja; Vladimir Soria; Carlos Angel Lopez, Ramiro Blacut, Víctor Ugarte og mange flere.

 • Club Libertad

  Club Libertad er en fotballklubb basert i Asunción, Paraguay. Den ble grunnlagt i 1905 og spiller i Paraguayas Primera División

 • Club Olimpia

  Club Olimpia er en paraguayansk sportsklubb basert i Asunción. Klubben fremmer øvelsen til ulike sportsgrene med størst betydning gitt til fotball- og basketballsidene, idet de førstnevnte er høyest prioriterte og mest vellykkede. De ble grunnlagt 25. juli 1902 av en gruppe unge paraguayere, og navnet stammer fra ideen om dets hovedstifter, William Paats, en nederlandsk mann basert i Paraguay, som anses som paraguayansk fotballspar for å ha introdusert øvelsen Av sporten i Sør-Amerika land. Internasjonalt kalles klubben Olimpia Asunción for å skille seg fra latinamerikanske fotballklubber med samme navn.
  Olimpia er den mest innredede institusjonen i paraguayansk fotball med 40 innenlandske titler til dags dato. El Decano eller Rey de Copas, som de er populært kjent, har også rekord for å vinne seks påfølgende Primera divisjonstitler, den eneste paraguayanske klubben har oppnådd en hexacampeonato.
  Olimpia har åtte internasjonale titler, blant annet tre Copa Libertadores og en Intercontinental Cup. Det er den eneste paraguayanske klubben som har vunnet offisielle CONMEBOL-turneringer, og det er også en av kun to klubber i historien som har tjent en internasjonal cup til tross for ikke å spille i den. I 1990 vant Olimpia Copa Libertadores og Supercopa Libertadores, noe som betyr at de vant Recopa Sudamericana automatisk.

 • Club America

  Club de Fútbol América S.A. de C.V., kjent som Club América, eller bare som América, er en profesjonell fotballklubb basert i Mexico City, Mexico. Det konkurrerer i Liga MX, den øverste profesjonelle ligaen i landet. Lagets kallenavn er Las Águilas (The Eagles).
  América ble grunnlagt 12. oktober 1916, og siden 1959 eies av mediefirmaet Grupo Televisa. [4] Teamet spiller sine hjemmekamp på Estadio Azteca, den største stadion i Mexico og Latin-Amerika, og den åttende største foreningen fotballspesifikk stadion i verden. [5] [6] [7]
  Klubben har en langvarig rivalisering med Guadalajara, som begge er de mest vellykkede og mest populære klubber i landet, og er de eneste klubber som aldri har blitt henvist til andre divisjon. [8] Kampene mellom dem er kjent som El Súper Clásico. [9] América spiller også lokale derbies mot Cruz Azul og Universidad Nacional.
  América er historisk den mest suksessrike klubben i meksikansk fotball. [10] [11] [12] Hovedsakelig har klubben vunnet en rekord tolv ligatitler, [13] samt en felles rekord fem Copa México-kopper og fem Campeón de Campeones-kopper. I internasjonale konkurranser har América ti FIFA-anerkjente klubbtroféer, mest for en klubb fra CONCACAF-regionen. De har vunnet en rekord syv CONCACAF Champions 'Cup / Champions League troféer, to Copa Interamericana kopper, og en CONCACAF Giants Cup.

 • Club Atlëtico Huracän

  Club Atlético Huracán er en sportslig institusjon Parque Patricios området i Buenos Aires, Argentina, hvis hovedvirksomhet er fotball. Klubben praktiserer også volleyball, roller hockey, skøyter, taekwondo, hockey, turn, basketball, håndball, futsal, boksing, tango, yin tao, teater, blant andre

 • Danubio Fc

  Danubio Fútbol Club er en uruguayansk fotballklubb lokalisert i Montevideo.Klubben ble grunnlagt av de to Bulgarsk-fødte brødrene, Miguel og Juan Lazaroff, 1. mars 1932 sammen med andre ungdommer fra en skole i Montevideo. Klubbnavnet er en referanse til elven Donau som renner gjennom Bulgaria.
  Kjente spillere fra klubben inkluderer Álvaro Recoba, Ruben Sosa, Marcelo Zalayeta, Ruben Olivera, Ruben "Polillita" Da Silva, Javier Chevantón, Fabian Carini, Richard Nuñez, Walter Gargano, Carlos Grossmuller, Ignacio González, Edinson Cavani og Christian Stuani.
  Danubio har vunnet den nasjonale serien i Uruguay tre ganger, senest i 2007, og nådde semi-finalen i Copa Libertadores i 1989.

 • Argentiske Fotball

  Argentinas herrelandslag i fotball er det nasjonale fotballaget til Argentina. Det blir administrert av Argentinas fotballforbund. Det argentinske fotballforbundet ble stiftet i 1893, og de ble medlem av FIFA i 1912. Argentina har deltatt i 15 VM-sluttspill og har blitt verdensmester to ganger. Nasjonalstadion er Estadio Monumental i Buenos Aires.
  Argentina var med i det første VM, i Uruguay, i 1930. De kom til finalen, der de tapte. Deretter dro de til Italia til neste VM, der de ble slått ut av Sverige. Argentina sto deretter over tre VM på rad, før de dukket opp igjen i VM i 1958. Deretter ble Argentina med i samtlige VM med unntak av VM i 1970, det eneste VM de ikke kvalifiserte seg til. I VM på hjemmebane ble Argentina verdensmester, og de gjentok bedriften i 1986. I VM i 1990 og 2014 kom Argentina til finalen for fjerde og femte gang.
  Landet har deltatt 37 ganger i Copa América, og vunnet mesterskapet 14 ganger.

 • Guarani Fc

  Guarani Futebol Clube er en brasiliansk fotballklubben ligger i Campinas, São Paulo. Det er også kjent som Injun, den populære betegnelsen på en Indigenous brasiliansk, og dens bugrinos supporterne er kjent.

 • Wilstermann

  Club Deportivo Jorge Wilstermann er en boliviansk fotballklubb fra byen Cochabamba, grunnlagt 24. november 1949 av en gruppe arbeidere av Lloyd Aero Boliviano. Den er oppkalt etter den bolivianske flygeren Jorge Wilstermann. Wilstermann er en av de tre hyppigste vinnerne til Primera Division de Bolivia og den første bolivianske truppen som kvalifiserer til Copa Libertadores semifinaler.

 • San Pablo Fc

  Sao Paulo fotballklubb (Portuguese Uttale: [sɐw Pawlu fuʧibɔw klubi]), kjent bare Sao Paulo, er en profesjonell fotballklubb, basert i São Paulo, Brasil.
  Klubben spiller i Paulistão (delstaten São Paulo fremste state liga), samt den Brasileirão (det øverste laget av den brasilianske fotball-system), som er en av de fire klubbene som har spilt kun i det øverste laget, sammen med Santos, Flamengo og Cruzeiro.
  Den internasjonale titler, er São Paulo den mest suksessfulle laget fra Brasil, med 12 internasjonale titler. Det er også en av de mest suksessrike søramerikanske klubber i form av generelle titler, etter å ha vunnet 21 statlige titler, seks Brasileirão titler, tre Copa Libertadores titler, en Copa Sudamericana, en Supercopa Libertadores, en CONMEBOL Cup, en cup mestere CONMEBOL, to RECUP Sudamericanas, to interkontinentale kopper og en Club FIFA World Cup. [1] [2] [3] [4] [5] [6]
  Grunnlagt i 1930, São Paulo var en innvielses medlem av Club 13 gruppen av Brasils ledende fotballklubber. Klubbens mest konsekvente spell suksess cam på 1990-tallet, under trener Tele Santana, når det vunnet tre statlige titler, en nasjonal mesterskap, to Copa Libertadores, to Recopa Sudamericanas, to interkontinentale kopper, en Supercopa Sudamericana, en CONMEBOL Cup, en cup Masters CONMEBOL.

 • Club Universitario de Deportes

  Club Universitario de Deportes, også populært kjent som Universitario og La "U", er en peruansk fotballklubb i Lima [1]. Klubben ble grunnlagt i 1924 under navnet Federación Universitaria av studenter ved National University of San Marcos, men ble tvunget Å omdøpe i 1931. [1] Siden 1928 konkurrerer klubben i den øverste delen av peruansk fotball, Torneo Descentralizado. I 2000 åpnet de 80.000-kapasitetsstadionet Estadio Monumental, for tiden den største stadion i Peru, og trakk seg ned på deres mindre Estadio Teodoro Lolo Fernandez. Universitario og Alianza Lima er involvert i derby el Clásico, som har sine røtter i klubbens første deltakelse i Primera División i 1928. Det har også rivalisering med Sporting Cristal, Deportivo Municipal og Sport Boys.
  Universitario har vunnet tjuefem første divisjonstitler, det var den første peruanske klubben for å nå den endelige av Copa Libertadores. [1] [2] Klubben vant sin første peruanske tittel i 1929, ett år etter debut i første divisjon. Klubben vant sin første dobbel i sesongene 1945 og 1946 og vant sin eneste diskant etter å ha erobret 2000-sesongen. [1] Universitario er et av de to mest populære lagene i Peru. [3] [4] Universitarios ungdomshold er U América FC, som for tiden deltar i Copa Perú. Ifølge International Federation of Football History og Statistics, en internasjonal organisasjon anerkjent av FIFA, var Universitario den beste peruanske klubben til det 20. århundre og den 28. mest suksessfulle i Sør-Amerika.

 • Club Deportivo Oriente Petrolero

  Club Deportivo Oriente Petrolero (stiftet 5. november 1955) er en boliviansk fotballklubb i byen Santa Cruz som spiller i Liga de Fútbol Profesional Boliviano. Klubben ble stiftet av arbeidere i det bolivianske oljeselskapet YPFB. De spiller hjemmekampene sine på Estadio Tahuichi Aguilera som har en kapasitet på 35 000 tilskuere. Oriente Petrolero har blitt seriemestre fire ganger, senest i 2010. De har også vunnet cupen Copa Aerosur to ganger. Laget har også hatt suksess i Sør-Amerika og var det andre Bolivianske laget som nådde kvartfinalene i Copa Libertadores.
  Oriente Petroleros støsrste rival er Club Blooming, som også holder til i Satna Cruz.

 • Cruz Azul

  Club Deportivo Social y Cultural Cruz Azul AC, mest kjent som Cruz Azul eller Deportivo Cruz Azul, er en profesjonell fotballklubb som spiller i den meksikanske eliteserien. Den spiller hjemmekampene sine på Estadio Azul i Mexico by, etter å ha holdt til på Estadio Azteca fram til 1996.
  Cruz Azul er en av de største og mest meritterte fotballklubbene i Mexico. Klubben har åtte seriemesterskap og har vunnet CONCACAFs mestercup fem ganger.
  Cruz Azul er ifølge en rekke undersøkelser den tredje mest populære fotballklubben i Mexico.
  Hjemmedraktene består av lyseblå overdeler, hvite bukser og lyseblå strømper. Navnet Cruz Azul betyr «Blått kors». Klubbmerket er et blått kors i en hvit sirkel i et rødt kvadrat.
  Klubben samarbeider med sementselskapet Cementera Cruz Azul. Den har flere kallenavn, blant annet La Máquina Cementera («Sementmaskinen»), La Máquina Celeste («Den lyseblå maskinen») og Las Liebres («Harene»).

 • Club Cerro Porteno

  Club Cerro Porteño er en profesjonell paraguayansk fotballklubb, basert i Barrio Obrero i Asunción. Cerro har grunnlagt i 1912 og har vunnet 31 Primera División-titler og er en av de mest populære fotballklubbene i Paraguay. Den faktiske presidenten er Juan José Zapag, fra Paraguay, og DT er Gustavo Morínigo. [1] Dens viktigste rivaler er Olimpia og Libertad.
  De spiller sine hjemmespill på General Pablo Rojas Stadium, også kjent som La Olla (The Boiler).

 • Club Atlëtico River Plate

  Club Atlético River Plate, alminnelig omtalt som River Plate eller bare River, er en argentinsk idrettsklubb kjent primært for sitt fotballag. Klubben ble stiftet 25. mai 1901, og holder til nord i hovedstaden Buenos Aires. Klubbens navn kommer av Rio de la Plata, kjent som River Plate på engelsk, den store elven som renner langs ved byen. River Plate spiller i Argentinas nest høyeste divisjon, Nacional B, fra 2011/12-sesongen, etter å ha rykka ned fra eliteserien for første gang i klubbens historie i 2011.
  River er ved siden av sin erkerival Boca Juniors den største og mest populære fotballklubben i Argentina. Oppgjørene mellom disse to lagene er blant de mest beryktede derbyene i verden, kjent som «Superclásico». Klubben har vunnet den argentinske ligaen 33 ganger, sist i 2008. Andre meritter inkluderer blant annet to Copa Libertadores (1986 og 1996) og en Intercontinental Cup tittel (1986). En rekke argentinske landslagsspillere har en fortid i River, av nyere dato kan nevnes Claudio Caniggia, Hernán Crespo, Ariel Ortega, Roberto Ayala, Javier Saviola, Juan Pablo Angel, Pablo Aimar, Juan Pablo Sorín og Javier Mascherano

 • Club Atlëtico Independiente

  Club Atlético Independiente (spansk uttale: [kluβ atletiko independjente]) er en argentinsk sportsklubb, som har sitt hovedkvarter og stadion i byen Avellaneda, Greater Buenos Aires. Klubben er best kjent for sitt fotballag, som spiller i Primera División og regnes som en av Argentinas Big Five fotballklubber. Klubben har en langvarig rivalisering med nabo Racing Club de Avellaneda i Avellaneda derby, referert til som El Clásico de Avellaneda.
  Independiente ble opprettet offisielt 1. januar 1905, selv om institusjonen ble dannet 4. august 1904 og allerede hadde spilt i Argentinas første divisjon. Opprinnelig fra Monserrat, et historisk nabolag i Buenos Aires, flyttet klubben til Avellaneda i 1907. Fotballaget har vunnet 16 Primera División titler (den siste var 2002 Apertura) og 9 Nasjonalkopper.
  I internasjonale fotballkonkurranser har Independiente vunnet totalt 18 titler, med 16 anerkjent av FIFA [1] og CONMEBOL [2], inkludert en oversikt over syv Copa Libertadores vant, som er den eneste klubben for å vinne fire finaler på rad mellom 1972 og 1975. I tillegg har klubben vunnet Copa Interamericana tre ganger, Supercopa Sudamericana to ganger, Recopa Sudamericana en gang, Intercontinental Cup to ganger (1973 og 1984) og Copa Sudamericana en gang i 2010, den siste tittelen etter 16 År uten internasjonale trofeer. Andre internasjonale titler vant Independiente inkluderer to Rioplatense Copa Aldao-konkurranser, organisert av argentinske og uruguayanske foreninger sammen

 • Club de Gimnasia y Esgrima La Plata

  Club de Gimnasia y Esgrima La Plata er en argentisk fotballklubb fra La Plata i Buenos Aires. Klubben ble grunnlagt 3. juni 1887 og har kallenavnene Triperos, La 22, Basureros og El Lobo. Klubben har blant annet fostret spillere som Guillermo Barros Schelotto og Alberto José Márcico.
  Klubbens hjemmebane er Estadio Juan Carlos Zerillo, som ligger i La Plata i Buenos Aires og har 21 500 sitteplasser.

 • Vasco Da Gama

  Club de Regatas Vasco da Gama (Portugisisk uttale: Vasco da Gama Rowing Club), vanligvis kjent som Vasco da Gama, er en kjent, tradisjonell brasiliansk multisportklubb fra Rio de Janeiro, Brasil. Den ble grunnlagt 21. august 1898 (selv om profesjonell fotballavdeling startet 5. november 1915), [2] av portugisiske innvandrere, og den er fortsatt tradisjonelt støttet av det portugisiske samfunnet Rio de Janeiro. Det er en av de mest populære klubber i Brasil, med over 20 millioner tilhengere. [3]
  Statutten definerer klubben som en "sportslig, rekreativ, pedagogisk, assistent og filantropisk ideell organisasjon av allmennyttighet". [4]
  Deres hjemstadion er São Januário, med en kapasitet på 21.880, [1] den tredje største i Rio de Janeiro (etter Maracanã og Engenhão), men noen kamper (spesielt byens derbies) spilles på Maracanã (kapasitet på ca 80.000) . De spiller i svarte skjorter med en hvit diagonal sash som inneholder en Cross Pattée (kjent, men feilaktig, identifisert som et maltesisk kryss), svarte shorts og sorte sokker.
  Klubben er oppkalt etter den portugisiske utforskeren Vasco da Gama.

 • Argentinske Fotbollforbund

  Argentinas fotballforbund (spansk: Asociación del Fútbol Argentino (AFA)) er det styrende organ for fotball i Argentina. Forbundet organiserer den profesjonelle argentinske fotballigaen og Argentinas herrelandslag. Forbundet er basert i Buenos Aires. Det organiserer også amatørligaer for kvinner og aldersbestemte klasser, samt futsal og lokale ligaer, og også Argentinas kvinnelandslag. Forbundets nåværende president er Julio Grondona, som har innehatt vervet siden 1979.

 • Club Colo Colo

  Club Social y Deportivo Colo-Colo, mest kjent som Colo-Colo, er en chilensk fotballklubb hjemmehørende i kommunen Macul ved Santiago. Den konkurrerer i Primera División, toppdivisjonen i landet, som de har spilt i uavbrutt. Deres hjemmebane er Estadio Monumental David Arellano. Colo-Colo er den mest meritterte fotballklubben i Chile. De har vunnet hele 31 Primera División-titler og 10 Copa Chile-titler.
  Colo-Colo ble grunnlagt i 1925 av utbrytere som bestod av spillere fra Magallanes, ledet av David Arellano. De har vært administrert av Blanco y Negro SA siden 2005. Klubben har en voldsom rivalisering med Universidad de Chile, som er den andre storklubben i landet.
  Internasjonalt er Colo-Colo også det mest vellykkede chilenske laget, og har vunnet Copa Libertadores (1991), Recopa Sudamericana (1992) og Copa Interamericana (1992). Colo-Colo var rangert blant de 30 beste fotballklubbene av IFFHS i 2007 All-Time Club World Ranking. I 2009 rangerte IFFHS Colo-Colo som Chiles toppklubb i det 20. århundre, og en av de 20 største klubbene i Sør-Amerika.

 • Flamengo

  Clube de Regatas do Flamengo (bedre kjent bare som Flamengo og populært med kallenavn Mengo, og Mengão Fla) er en brasiliansk multisport college basert i byen Rio de Janeiro. Grunnlagt i nabolaget med samme navn [note 1] til roing rider 17 november 1895, [12] [2] har blitt en av de mest vellykkede og populære klubbene i brasilianske sport, spesielt fotball. Den har som sin tradisjonelle fargene rødt og svart, og som hans største sports rivaler Botafogo, Fluminense og Vasco da Gama.

 • Santos FC

  Santos Futebol Clube (brasiliansk portugisisk: [sɐtus futʃibɔw klubi]), kjent helgener eller fisk (IPA: [pejʃi]), er en brasiliansk profesjonell fotballklubb basert i Vila Belmiro, et nabolag i byen Santos. Til tross for at Primært en fotballklubb, Santos konkurrere i en rekke ulike idretter, blant annet amerikansk fotball, surfing, og til og med eSports. Det spiller i Paulistão delstaten São Paulo statens Premier League, samt Brasileirão, toppen tier av den brasilianske fotball ligasystem . Santos er en av bare fire klubber som har aldri rykket ned, sammen med Sao Paulo, Flamengo og Cruzeiro.

 • Boca Juniors

  Club Atlético Boca Juniors (spansk uttale: [kluβ atletiko βoka ʝunjors]) er en argentinsk sportsklubb basert i La Boca-området i Buenos Aires. Selv om mange aktiviteter er vert for klubben, er Boca Juniors mest kjent for sitt profesjonelle fotballag, som siden det ble promotert i 1913, har alltid spilt i den argentinske Primera División, og ble den mest suksessrike laget Argentina i antall offisielle titler, Med 65 vant til dato. [1] [2] Nasjonale titler vant av Boca Juniors inkluderer 31 Primera División mesterskap, [3] [4] og 12 hjemmekopper. [5] Boca Juniors eier også en æres tittel tildelt av den argentinske fotballforeningen for deres vellykkede tur i Europa i 1925

 • Clube pequeninos do Jockey

  Grunnlagt av Mr. José Guimarães Junior, Little Ones Club Jockey, er å forvandle barn til gode spillere og gigantiske mennesker.

  18-åringen Guimarães ble med som stallgutt på Jockey Club of Sao Paulo, og etter 05 år hadde en sjanse til å realisere drømmen om å lage en levende i travbanen. Men i august 1961 har falt å temme en hest som forlot ham oppfølgeren i venstre ben, og derfor flyttet bort fra bakkene. Guimarães gikk bort fra bakkene, men ikke sporten. Han ledet futsal team av "joquianos", men det som virkelig glad du var barn, så viet til å montere barnelaget og dermed ble født Little Ones av Jockey Club.

  Med over 45 års tradisjon i opplæringen av fotballspillere, er Little Ones Jockey Club en sports ikke-kommersiell forening, med fokus på sosial inkludering. Det regnes som en benchmark i sporten og har vist tusenvis av fagfolk til markedet, anerkjent av den spesialiserte pressen som en stor trener sentrum av høy ytelse idrettsutøvere. Det har i sine portefølje tusenvis av nasjonale og internasjonale titler, og mange kjente idrettsutøvere har deltatt på kurs av klubben.

 • Academia Deportiva Cantalao

  Academia Deportiva Cantolao er en peruansk fotballklubb basert i Callao, Peru. Klubben er imidlertid mest kjent for sin ungdomsakademi. Deres fotballakademi er en av de mest populære i Peru. Academia Cantolao har utdannet mange spillere som har gått på å spille i Torneo Descentralizado (peruvian top-flight) og i utlandet. Sannsynligvis deres mest anerkjente kandidat er tidligere Bayern München-angriper Claudio Pizarro.

 • Botafogo De Futebol

  Botafogo de Futebol e Regatas (portugisisk uttale: [bɔtafoɡu dʒi futʃibɔw jeg ʁeɡataʃ]; Botafogo Fotball og Regatta), også kjent som Botafogo og fortrolig som Estrela Solitaria (The Lone Star), er en brasiliansk idrettslag basert i Botafogo, Rio de Janeiro. De konkurrerer, men i en rekke forskjellige idretter, er Botafogo mest kjent for sin tilknytning fotballag. Det spiller i Carioca Championship , [nb 1] delstaten Rio de Janeiro tilstand premier league og Brasileirão Série A. Det ble oppnevnt av FIFA til gruppen av de største klubbene i det tjuende århundre. [