• Föreningen Idrottsliga Kalmar Studenter

  FIKS startades 1993 som en sektion under Linnéstudenterna vid Linnéuniversitetet, dåtidens Högskolan i Kalmar och drivs ideellt av engagerade studenter. FIKS medlemsantal varierar, men utgörs mestadels av studenter och personal vid Linnéuniversitetet i Kalmar men med senare åren även öppnat för icke studenter. Samtliga FIKS-aktiviteter bedrivs i universitetets sporthall, Arena Akademium (H-hallen) belägen vid Kalmar Sporthall, mitt emot Äventyrsbadet.

 • Club I`Stan Boule Jönköing Petanque

  Club I`Stan Boule Jönköing Petanque er en Svensk Petanque klubb som holder til i Jönköping

 • Gislaveds FF

  Gislaveds FF er en Svensk klubb fra Småland.Klubben ble stiftet 1979

 • Månsarps IF

  Månsarps IF, bildad 21 november 1929, är en idrottsförening från Månsarp i Sverige. Föreningen har bland annat utövat bandy och fotboll genom åren.
  Den 19 januari 2013 spelade laget en träningsmatch i bandy mot kanadensiska landslaget, och vann med 6-1 på Råslätts IP.[1]
  Månsarps IF gjorde säsongen 2013 klart med Cormac Åhlström-Horgan. En värvning som betraktas som en av de bästa värvningarna i Månsarps historia, då den halvirländske fältherren kontrakterats ifrån division 2-klubben Tenhults IF.
  Månsarp IF:s fotbollsherrar har lyckats med bedriften att två år i rad, 2016 och 2017 vinna den åtråvärda trofén Panzarkulan (före detta hammarkulan).

 • Lindsdals IF

  Lindsdals IF i Lindsdal är en svensk idrottsförening strax utanför Kalmar i SmFöreningens damlag har historiskt sett varit det mest framgångsrika med spel i Sveriges högsta division under tre säsonger mellan 1982 och 1993.[1] Den mest kända spelaren från sejouren där var den sedermera landslagsspelaren Cecilia Sandell.
  Herrlaget har under många år fört en undanskymd tillvaro, men spelar numera i division 2 (2015). Föreningen har fostrat allsvenska spelare såsom Erik Israelsson och Filip Sachpekidis. Sachpekidis blev också, under säsongen 2013, allsvenskans yngsta målskytt genom tiderna då han i sin debutmatch mot Syrianska avgjorde tillställningen med matchens enda mål. Blott 16 år gammal. Föreningens herrlag har en gång i tiden tränats av Bo Johansson.
  Damlaget spelar i div 4. (2015)
  Lindsdals IF:s hemmaplan för fotboll är från och med år 2010 Fjölebro IP som ligger i utkanten av Lindsdal.
  Klubbens ungdomsverksamhet innefattar ett stort antal lag med ca 400 ungdomar aktiva i både pojk- och flicklag.åland, bildad 26 juli 1926.

 • Växjö Lakers Hockey

  Växjö Lakers Hockey är en ishockeyklubb från Växjö i Sverige. Laget spelar sedan säsongen 2011/2012 i Sveriges högsta serie i ishockey, Svenska hockeyligan (SHL, tidigare Elitserien).[2]
  Växjö Lakers spelade i Kvalserien till Elitserien säsongerna 2008/2009, 2009/2010 samt under säsongen 2010/2011[3], efter vilken laget kvalificerade sig för spel i Elitserien för första gången.[4] Säsongen 2014/2015 spelade klubben även i Champions Hockey League.[5] Den 23 april 2015 blev Växjö Lakers svenska mästare för första gången i klubbens historia efter att ha besegrat Skellefteå AIK med 4-2 i matcher.

 • IFK Österbymo

  IFK Österbymo ble stiftt 1927,holder til Småland ,Sverige

 • Visingsö AIS

  Visingsö AIS bildades 1935 på Kafé Småland, men redan tidigare hade man spelat fotboll på olika klövervallar och idkat friidrott på Sandudden - till en början med stenar som "diskus" och "kula" och krakstörar som "spjut".
  Den som tog initiativet till bildandet av VAIS var Birger Svensson som tidigare spelat fotboll i Valdemarsvik. Träningen tog nu mera regelbunden form på en klövervall vid Södra folkskolan som arrenderades av föreningen. Första året spelades åtta fotbollsmatcher, bl a mot Gränna och Vista. 1937 deltog man för första gången i seriespel - Vistaserien. Samma år fick styrelsen i uppdrag att skaffa en ny plan.
  1937 hyrdes "Smålandsskogen" till midsommarfest, något som kom att bli tradition i många år.
  Under 1938 började arbetet med att ställa i ordning en ny idrottsplats, efter mycket hårt arbete och insamlande av pengar kunde Brahevallen tas i bruk hösten 1939. Under de kommande åren gjordes hela tiden förbättringar av anläggningen

 • Ölmstad IS

  Ölmstads IS er en svensk fotballklubb ligger i ÖlmÖlmstads er for tiden spiller i Division 5 Småland nordvästra som er den syvende tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på OIS Gården i Ölmstad. [3]
  Klubben er tilsluttet Smålands Fotbollförbundstad.

 • BK Star

  BK Star ,stiftet 1970,holder til i Småland,Sverige

 • Traryds IF

  Den 23 mars 1933 träffades 14 personer på Landéns kafé i Traryd för att bilda idrottsförening. Interimsstyrelse utsågs och 3 dagar senare var det nytt sammanträde, då bildades Traryds boll- och idrottsförening. Det blev dock senare ändrat till Traryds Idrottsförening
  1934 skedde ett inträde i Svenska fotbollsförbundet samt Gymnastik- och Idrottsföreningarnas riksförbund

 • Västerviks IF

  Västervik IF är en gammal anrik klubb som startade 1906.
  Dagens VIF har 112 medlemmar (2012), därav 92 ungdomar i åldern 7-20 år i sektionerna Basket och Friidrott.

 • Nässjö Sim & Livräddningssällskap

  Nässjö Si & Livräddningssällskap

 • Pukebergs BK

  Pukebergs BK är en svensk fotbollsklubb, bildad 1930 av anställda på Pukeberg glasbruk. Idag har man flera lag i olika åldrar för pojkfotboll. Hemmaplanen är Pukevallen som består av två 11-mannaplaner men som kan halveras till 7-manna. Pukeberg har många erfarna veteraner t.ex. Anders Cedmeth som är klubbens vaktmästare. Klubbens matchställ är rött och vit.

 • Ohsbruks(Osbruks) IF Värnamo

  Osbruks(Ohsbruks) IF,ble stiftet 1 1930 ,og lgt ned i 1978.holdt til i Småland,Sverige

 • Mörbylånga GOIF

  Mörbylånga GOIF,er en Svensk Idrottsförening ,holder til i Sverige,ble stiftet 1933

 • Skirö AIK

  Skirö AIK är en bandyklubb från den lilla orten Skirö utanför Vetlanda i Sverige. Klubben bildades den 20 januari 1944.[1]
  Klubbens herrlag spelar sedan 2009 under namnet Skirö Nävelsjö BS.[2] Klubben har i många år samarbetat med allsvenska Vetlanda BK och många av VBK:s juniorer spelar i SAIK:s A-lag för att få matchträning.
  Den 24 augusti 2016 meddelades att dambandylaget drar sig ur Sveriges högsta division på grund av spelarbrist.[

 • Småland Bandyförbund

  Småland Bandyförbund er en av Bandyförbundene iSverige

 • Örjansklubben Ramkvilla

  Örjansklubben, ÖKR, är aktiv idrottsförening som funnits sedan 1941. Bland annat spelar vi bordtennis, fotboll, friidrott, arrangerar gymnastik och åker skidor tillsammans.
  Fotbollsskolan i juni lockar återkommande många skolbarn och är i förhållande till invånarantal en av de största i kommunen. I juli ordnar vi den årliga gäddfisketävlingen där många storfiskare prövar lyckan i Örkens och Klockesjöns vatten. Detta är bara några av alla de evenemang som Örjansklubben är engagerade i. Kom med du också.
  I många år har vi arrangerat det mycket uppskattade valborgsspexet i Ramkvilla gymnastikhall och fixat valborgsbrasa med sång efter spexet.

 • Räppe GIF

  Räppe GOIF, ble stiftet 1930,holder til Växjö,Småland,Sverige

 • Östers IF

  Östers IF er en svensk fotballklubb fra byen Växjö. Klubben, som ble grunnlagt 20. april 1930, spiller i Superettan. Öster er blitt svensk mestere fire ganger - 1968, 1978, 1980 og 1981. I Europa har de spilt mot lag som Bayern München, FC Barcelona og Juventus med flere.

 • Småland Bowlingförbund

  Småland Bowlingförbund

 • Småland Idrottsförbund

  Småland Idrottsförbund

 • Reftele GOIF

  Reftele GOIF,ble stiftet 1926,holder til Småland,Sverige

 • Nissafors IS

  Nissafors IS,holder til i Småland,Sverige

 • Norrahammars IK

  Norrahammars IK (NIK), bildad 27 februari 1933 under dåvarande namnet Södra bandyklubben, är en idrottsförening i Norrahammar i Jönköpings kommun, Sverige.
  Klubben bildades som en utbrytning ur Norrahammars GIS, och fick egen hemmaplan på Målövallen från 1936, för att 1953 flytta till Åsavallen. I fotboll spelade klubbens herrar i Division III 1974 [1], och höll sig kvar innan man föll ur serien 1975 [2],. Ishockey började klubben utöva 1946, och i slutet av 1940-talet byttes den tidigare bandyverksamheten ut mot ishockey. 1966 slogs ishockeysektionen samman med Tabergs SK och blev HC Dalen. Sedan slutet av 1960-talet bedriver klubben enbart fotboll och motionsgymnastik. I fotboll bedriver klubben såväl herr- som damlag samt ungdomsfotboll i samarbetet Norrahammars Fotboll. Dessutom har man en livaktig barnverksamhet i form av Boll-i-Bompa för de allra yngsta. Den 25 oktober 2008 firade klubben 75-årsjubileum med en medlemsfest i Folkets Hus, Norrahammar. Gästade gjorde bland annat Daniel Karlsson som spelade och sjöng för sina idrottsvänner. En annan idrottsprofil som har sin fotbollsbakgrund i föreningen är den nu tragiskt bortgångne och förre HV71 målvakten Stefan Liv som under sina ungdomsår spelade fotboll i föreningen.
  2012 har föreningen följande lag i seriespel i Småland: A-, B-, damlag på seniorsidan samt P95-, 2 st. P97-, P99-, P01-, P02-, P03-, F99-, 2 st. F00-, F01-, F02-lag på ungdomssidan. Utöver detta drivs fotbollsskola för P/F04-06 samt BOLL-i-Bompa (lek med boll för P/F07-09). Totalt finns mellan 250-300 aktiva fotbollskillar & tjejer i NIK!

 • Skillingaryds IS

  Skillingaryds IS, bildad 1921, är en idrottsförening i Skillingaryd i Vaggeryds kommun i Sverige. Skillingaryds IS, även kallat SIS har fått fram en stor spelare genom åren. Michael Svensson är denna spelaren som senast spelade för Southampton FC i engelska andraligan. Lars-Gunnar Reèn var en lovande back i ishockey och spelade i SIS. Reèn är mest känd för sitt hårda slagskott.

 • Oskarhamn

  Oskarshamn er en by i Kalmar län i Småland i Sverige. Det er Oskarshamn kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde byen 17 258 innbyggere.[

 • Värnamo Brottarklubb

  Det var så här det började. ......
  1934 bildades Värnamo Brottarklubb.
  1940 blev Gösta Bogren och Sture Ekstrand VBK:s första svenska mästare.
  1944 VBK bygger egen träningslokal i Prostskogen.
  1948 blev Malte Möller 4:a vid OS i London.
  1960 flyttar VBK till Sporthallen.
  1966 vinner VBK lag-SM.
  1967 vinner VBK lag-SM.
  1968 vinner VBK lag-SM.


  ... och så här har det fortsatt
  70- och 80-talets storsatsning på ungdomsbrottning har lagt grunden till den för klubben hitintills framgångsrikaste perioden med ett stort antal SM-medaljer. Totalt har VBK:s brottare erövrat över 120 SM-medaljer.

 • IFK Värnamo

  IFK Värnamo är en fotbollsklubb i Värnamo i Sverige, bildad 1912. De största framgångarna har klubben haft i fotboll för herrar. Jonas Thern som spelade i fotbollslandslaget, bland annat under VM 1994, kommer från Värnamo och har IFK Värnamo som moderklubb. Inför 2010 anlitades han som tränare för klubbens herrlag i fotboll. Även landslagsmeriterade Michael Svensson har spelat för klubben.

 • Norrhults BK

  Norrhults BK,ble stiftet 1922,holder i Småland,Sverige

 • Nässjö FF

  Nässjö FF är en fotbollsförening i Nässjö i Sverige. Klubben bildades den 1 januari 1985 och har spelat i Sveriges tredjedivision. Hemmamatcherna spelas på Skogsvallen. Klubben har cirka 1200 medlemmar, varav ca. 800 är aktiva. Säsongen 2017 har de ett herrlag i division 3 och ett damlag i division 2. De har dessutom runt 25 ungdomslag. Nässjö FF har ett gemensamt U-lag med lokala samarbetsföreningen Stensjöns IF Division 4 i Utv A.

 • Västrums IF

  Västrums IF,ble stiftet 1948,holder til i Småland,Sverige

 • Sävsjö FF

  Sävsjö FF er en Fotbollförening fra Sävsjö ,Småland,Sverige

 • Södra VI IF

  Södra VI IF er en Idrottsforening fra Såodra VI,Småland,Sverige

 • Uråsa IF

  1940-talet
  Uråsa IF Grundades 1946 och i början spelade man inga seriematcher utan ett antal vänskapsmatcher.
  1950-talet
  1953 spelades en vänskapsserie med ett antal närliggande föreningar där Uråsa IF kom tvåa. Året därefter deltog Uråsa IF i Allboserien. År 1959 deltog Uråsa IF i div VII Kongagruppen.
  1960-talet
  Under 1961 fortsatte man i div VII Kongagruppen och vann serien och gick upp i div 6 Värendsgruppen. Under de resterande åren pendlade A-laget en del  i seriesystemet.
  1970-talet
  1970 vann A-laget serien div VI Värend och blev uppflyttade till div V. Under samma år deltar Uråsa IF:s damlag för första gången i södra damserien. Under resterande del av 70-telet pendlar Uråsa IF:s  Herr A-lag, Herr B-lag, Dam A-lag och Dam B-lag lite upp och ner i seriesystemet.
  1980-talet
  År 1980 slutar Uråsa IF:s herrlag på en sjundeplats i div VI Värend. Damernas A-lag blir tvåa i div IV Sydvästra med bara en poäng efter Braås IF. År 1983 spelar damlaget sin sista säsong i seriespel. Under några år deltar inte några lag från Uråsa IF i seriespel förutom fyra ungdomslag. År 1988 uppmärksammas Uråsa IF i rikspressen genom en artikel i tidskriften Idrottens Affärer. Artikeln handlar om att Uråsa IF skaffat god ekonomi genom att traktens skogsägare vardera skänker ett träd till föreningen. Detta ger Uråsa IF möjlighet att ha både A-lag och B-lag plus två pojk och flicklag.
  1990-talet
  År 1990 spelar Uråsa IF i div VI Värend och kommer på femteplats i serien. 1994 spelas en nostalgi match mellan Uråsas och Väckelsångs gamla damspelare. 1996 inleds en diskussion med Ingelstad IK om att skriva avtal om ett samarbete inom ungdomsfotbollen. 1997 förbereder styrelsen ett samverkansavtal med Ingelstad IK som gäller för både senior och ungdomsverksamheten. Avtalet skrivs under den 19 Oktober 1997.
  Slutet av 1990-talet fram till 2005
  Under den här tiden genomgår föreningen en förändring och utvecklar en verksamhet som på olika sätt stödjer aktivitet för ungdomar och vuxna inom Uråsas närområde.
  Ett antal åtaganden som Uråsa IF tar sig an

 • Mönsterås GIF

  Mönsterås GIF,ble stiftet 1925,holder til i Mönsterås,Småland,Sverige

 • Myresjö IF

  Myresjö IF är en idrottsförening från Myresjö i Vetlanda kommun i Sverige. Föreningen bildades 1943[1] och satsar bland annat på ungdomsfotboll. A-laget i fotboll för herrar spelade säsongen 2009 i Division 2 Östra Götaland.
  MIF har bland annat kommit på tredjeplats i gamla Division 1 (motsvarar dagens superetta) och även varit i semifinal 1991 i Svenska cupen.
  Efter att laget 2012 åkt ur division 2 ingicks 2013 ett samarbete med Vetlanda FF och Bäckseda IF. Myresjö och Vetlanda har från 2013 gemensamt seniorlag, Myresjö/Vetlanda FK.

 • Småland-Blekinge Handbollförbund

  Småland-Blekinge Handbollförbund,er et av Handbollförbundene i Sverige

 • Värnamo Södra FF

  Värnamo Södra FF bildades 1949.
  Har idag ca 600 medlemmar.
  400 aktiva i alla åldrar
  Vi är störst i Värnamo Kommun på herr-/pojkfotboll.


  Värnamo Södra är en idrottsförening som värnar om pojkar och flickors möjligheter att utföra idrottsliga aktiviteter. Genom att skapa förutsättningar för alla att utföra idrottsliga aktiviteter kan föreningen skapa konkurrenskraftiga seniorlag för en elitsatsning.

 • IK Tord

  IK Tord, bildad 14 december 1919, är en idrottsförening i Rosenlund i Jönköping, Sverige. Föreningen har bland annat utövat fotboll och handboll genom åren. Handbollsverksamheten överfördes 1979 till vad som 1992 kom att utvecklas till IK Cyrus T/S.
  Föreningen har som bäst spelat i Sveriges högsta division i handboll, vilket skedde säsongerna 1963/1964-1966/1967, och i Sveriges näst högsta i fotboll.[1] Numera spelar A-laget i fotboll i division 3 Nordöstra Götaland.
  Den 14 februari 1952 bildades en så kallad "damklubb" inom IK Tord, vid den tiden var damklubbar vanliga men IK Tords damklubb finns kvar än i dag. Föreningens damlag i fotboll bildades 1971, och bröt sig runt 1990 ur och bildade IFK Jönköping.[2]
  IK Tord har också många ungdomslag i olika åldrar, från knattar till juniorer. Klubbens juniorer har tidigare spelat flera säsonger i juniorallsvenskan med blandade resultat.

 • Älmhults IF

  Älmhults Idrottsförening ble stiftet 22. april 1919. Idrettslaget har gitt for bandy, ishockey, ski og friidrett, samt fotball. Klubben har brukt Älmevallen spiller feltet siden 1929. De ungdomslag bruke Haganässkolan. [2]
  Siden deres fundament, har Älmhults IF deltok hovedsakelig i midten divisjoner av det svenske fotball ligasystem . Klubben for tiden spiller i Division 3 Sydvästra Götaland, som er den femte tier av svensk fotball. [3] De spiller sine hjemmekamper på Älmevallen i Älmhult. [4]
  Älmhults IF er tilknyttet Smålands Fotbollförbund.

 • Smålandsstenars GOIF

  Smålandsstenars GoIF är en idrottsförening i Smålandsstenar, bildad 1927.
  Från början var det en fleriddrottsförening, men i dag är det endast fotboll som utövas.[1] Som högst har klubben legat i den tredje högsta nationella serien.Som högst har klubbens herrlag legat i division tre i den högsta nationella serien.
  I dag är föreningen en stor klubb för Smålandsstenar med 700 medlemmar.

 • Värnamo

  Värnamo är en tätort och centralort i Värnamo kommun i Jönköpings län. Värnamo är beläget vid Lagan, en bit ifrån dess mynning i sjön Vidöstern. Namnet Värnamo kommer av värn, i ett gammalt ord med betydelsen hägnad. Ändelsen mo betyder sandig mark.

 • Vetlanda BK

  Vetlanda BK er en bandyklubb, grunnlagt i 1945 og som holder til i Vetlanda i Sverige. Klubben ble svensk mester i bandy for herrer i 1986, 1991 og 1992.[1]

 • Vederslöv/Dännningelanda IF

  V/D IF bedriver i dag fotboll med ca 170 aktiva spelare och har både herr- och damseniorlag samt 10 ungdomslag.
  Föreningen bedriver även barngymnastik och motions boule.

  Fotbollsverksamheten bedrivs på vår egen anläggning "Dänningevallen" i Dänningelanda. Vi har två 11-manna planer på gräs, en femmanna plan på gräs och en grusplan med belysning. På anläggningen finns även klubbstuga och omklädningsrum.

  Vederslöv/Dänningelanda IF bildades den 20:e mars 1932. Föreningens första ordförande var Viking Sällberg.
  Den första fotbollsmatchen spelades mot Tävelsås BK och V/D IF vann med 8-0.

  Under 30-talet byggde föreningen en dansbana vid Västraryd i Dänningelanda. Här anordnades danser där föreningen sålde dansbiljetter för att få intäkter till sin verksamhet.

  Från 1965 hade V/D IF bingoverksamhet i lokaler i Räppe, "Bertil Johanssons". Under de första 10 åren anordnades 535 bingokvällar och bingo var en viktig del i föreningens intäkter och ekonomi. Bingoverksamheten fick läggas ner i början av 90-talet på grund av bristande underlag.

  Fram till 1967 bedrevs bandyspel på Vederslövssjöns is, men svårigheten att hålla en spelduglig sjöis tvingade till slut fram en nedläggning.

  Volleybollsektionen bildades 1971 och hade sin storhetstid under 80- och 90-talet då herrlaget vid flera tillfällen kvalade till elitserien.

  Damfotbollen startades upp i slutet av 60-talet, och laget tog sig till final i DM 1971.

  Fotbollen har sedan föreningen varit den bärande idrotten som både bred- och tävlingsverksamhet. Under 70- och 80-talet låg herrlaget stabilt i division tre och kvalade ett år till division 2. Höjdpunkten var när laget i en vänskapsmatch mötte Tottenham Hotspurs på Dänningevallen 26:e juni 1988. En match där V/D IF tog ledningen med 1-0 men sedan föll med 1-4.

  V/D IF har bedrivit fotboll, volleyboll, bandy, motionsgymnastik och barngymnastik.

 • Virserums SGF

  Virserums Sport- och Gymnastikförening är en idrottsförening i den småländska orten Virserum och är bildad 13 december 1909. Inom föreningen finns tre större sektioner, fotboll, ishockey, innebandy samt en liten verksamhet inom barngymnastik. Tidigare har föreningen även utövat bandy samt en mycket större verksamhet inom gymnastiken.
  Föreningens fotbollslag, som är sammanslaget med de tidigare rivalerna Järnforsens AIK och går under namnet VSGF/JAIK, spelar i småländska division fyra. Ishockeylaget heter Virserum SGF och spelar i småländska division tre. Föreningens innebandysektion har endast dam- och flickverksamhet och spelar i småländska division 3 för damer.
  Virserums SGF drev under många år festplatsen Kärringryggen.[1] Föreningen äger Virumsvallen med fotbollsplaner och ishall. I samband med ishallens renovering 2005 bildades Virumvallen AB som handhar driften av anläggningarna.

 • Tranås BOIS

  Tranås BoIS Bandy är bandyklubb i Tranås i Sverige, som var etablerad i Sverige-eliten under 1960- och 70-talen. Klubben bildades den 13 maj 1941 efter en sammanslagning av Tranås IK och Tranås SK.
  Klubben utgör tillsammans med Vetlanda BK och Nässjö IF ett småländskt bandyfäste, som givit bandypubliken många derbyn. Laget spelar i vit tröja, blå byxor och vita strumpor.

 • Storebro IF

  Storebro IF ble stiftet 1940,holder til i Småland,Sverige

 • Vetlanda FF

  Vetlanda FF, Vetlanda Fotbollförening, bildades den 28 oktober 1930 i Vetlanda av bl a Gottfrid Adolfsson, Olof Björkman, Nils Johansson, Axel Sörlind och Erik Pettersson. Man spelar i gröna tröjor vita byxor och gröna strumpor. Hemmaarenan heter Vitalavallen. Klubben har i dag ca 400 medlemmar. Vetlanda FF:s representationslag spelade, som eget lag, sin sista säsongen 2012 i div. III sydvästra Götaland. 2013 bildade seniorlaget och äldre ungdomslaget en ny förening tillsammans med Myresjö IF och delvis Bäckseda IF. Vetlanda FF består numera av ungdomslag. 2011 gav föreningen ut en jubileumsskrift med titeln "Vetlanda Fotbollförening 80 år 2010" sammanställd av Bosse Heindorff.

 • Oskarshamns Kommun

  Oskarshamns kommun är en kommun i Kalmar län. Kommunens centralort är staden Oskarshamn.
  Kommunen ligger i östra Småland vid Kalmarsund. Kommunen gränsar till Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Mönsterås kommun, Vimmerby kommun och Västerviks kommun.

 • Moheda IF

  Moheda IF är en svensk idrottsförening från Moheda, Småland. Klubben bildades 1908 och är därmed en av de äldsta i Småland. Numera bedrivs endast fotboll, men tidigare fanns även friidrott, orientering, skidsport, gymnastik, ishockey, bandy och bordtennis också på programmet. Föreningen är 2006 Mohedas största. Hemmamatcherna spelas sedan 1931 på Moheda Idrottsplats, ofta tilltalat som "IP". Där finns utöver klubblokaler och kiosk även fyra gräsplaner. År 1991 invigdes även Moheda IF.Föreningen har två herr- och damlag samt flera ungdomslag och tillhör därför en av de föreningar inom Smålandsfotbollen som har flest antal utövare. Åren 1979 och 1983 spelade laget i Sveriges tredjedivision i fotboll för herrar. Damsektionen bildades 1973 och har som högst nått Division 2, senast 2013. Den gul-svarta munderingen är inspirerad av IF Elfsborgs färger. En av de bästa publiksiffrorna nåddes 1983 under en derbymatch mot Alvesta GIF då 1442 personer såg matchen.

 • Västerviks Ishockeyklubb

  Västerviks IK är en ishockeyklubb Västervik i Sverige som bildades 1971 och har spelat flera säsonger i Sveriges näst högsta division. Klubben hade stora framgångar under säsongen runt 1996/1997 då de spelade playoff för att ta sig till Elitserien. Bland annat slog man ut Huddinge IK och Sunne IK men däremot blev Linköpings HC för svåra.[1]
  Sedan säsongen 2016/2017 spelar Västervik i Hockeyallsvenskan efter ett lyckat kval från Hockeyettan.

 • Västervik Kommun

  Västervik är en tätort och centralort i Västerviks kommun i Kalmar län. Västervik ligger vid Gamlebyvikens mynning.Den första orten med namnet Västervik låg längst inne i Gamlebyviken, äldre namn Västervik(en)[2], där nu tätorten Gamleby är belägen. Redan 1275 omtalades Västervik som stad men flyttades 1433 till sitt nuvarande läge vid Gamlebyvikens mynning. År 1433 hade nämligen Erik av Pommern, som då var Sveriges konung, beordrat borgarna i Västervik att slå sig ner närmare havet, där Västervik nu ligger, i skydd av Stegeholms slott.

 • Öland

  Öland er en øy og et landskap i Kalmar län, Sørøst-Sverige. Det er det minste av de svenske landskapene, og Sveriges nest største øy. Den befinner seg i Østersjøen like øst for byen Kalmar, skilt fra fastlandet ved et smalt sund. Öland grenser til Småland som ligger på den andre siden av Kalmarsund, vest for Öland. Öland er 137 km lang og 16 km bred.

 • IFK Oskarshamn

  IFK Oskarshamn, bildad 1904, är en idrottsförening i Oskarshamn i Sverige. I fotboll för herrar spelar man numera i Division IV elit, men har som bäst spelat 36 säsonger i Sveriges tredje högsta division.[1] Grundare och förste ordförande var skeppsredare Arthur Wingren från Oskarshamn som senare samma år, 1904, även grundade IFK Göteborg.[

 • Värnamo Hockey

  Värnmo Hockey,ble stiftet 1923 i Värnamo,Småland,Sverige

 • Vimmerby IF

  Vimmerby IF, som ble grunnlagt i 1919, er en svensk profesjonell fotballklubb ligger i Vimmerby i Kalmar County. [1] VIF vant 2009-10 svenske Futsal-EM [2] og er Sveriges representant i 2010-11 UEFA Futsal Cup.Since sitt fundament Vimmerby IF har deltatt hovedsakelig i midtre og nedre divisjoner av det svenske fotball ligasystem . Klubben for tiden spiller i Division 2 Södra Svealand som er den fjerde tier i svensk fotball. De spiller sine hjemmekamper på Vimarvallen i Vimmerby

 • Strömsnäsbruks IF

  Strömsnäsbruks IF ble stidtet 1921,Klubben holder til i Strömsnäsbruks ,Småland,Sverige

 • Rödsle BK

  Rödsle BK bildades 4 november 1971 genom en sammanslagning av föreningarna Svallidens IF och Vesters AIF. Historien började med att Svallidens IF en gammal och fin klubb började hamna i en ordentlig utförsbacke utan ungdomsverksamhet samt hela tiden sjunkande medlemsantal. Det fanns inte någon entusiasm på den tiden att vända trenden men det fanns det däremot i den lilla kvartersklubben Vesters AIF. Detta var en kvartersklubb från Norrby som i sin tur hade ont om ledare vilket ledde till att verksamheten gick tungt. Beslutet blev då att Vester AIF gick upp i Svallidens verksamhet samtidigt som namnet byttes till Rödsle Bollklubb

 • Madesjö IF

  Madesjö IF är en idrottsförening i Madesjö i Sverige, bildad 17 maj 1957. Klubben bedriver fotboll, tidigare även bordtennis (1957-1965), bowling (1979-1994), ishockey (1959/1960-1976/1977) och gymnastik (1963-?). 1971 började föreningen med damfotboll, där man senare kommit att bli framgångsrika. 2002 blev F-15-laget svenska mästare i futsal.[

 • Nybro IF

  Nybro IF bildades 1906 och är en idrottsförening i Nybro i Sverige. Nybro IF har bland annat spelat i Sveriges näst högsta division i fotboll för herrar och högsta division i ishockey för herrar. Föreningen delades 1998 och ishockeysektionen blev en egen förening, Nybro IF Hockey. 2002 byttes sedan namnet till nuvarande Nybro Vikings IF. Nybro Vikings IF spelar nu i Division 1 i ishockey. 2007 kvalificerade sig Nybro IF för spel i Division 2 i fotboll för herrar 2008. I dagsläget spelar Nybro IF i division 3.I Nybro IF finns också en konståkningssektion med ett 60-tal aktiva åkare. tidigare fanns det också inom Nybro IF fanns även en handbollssektion. Nybro IF Handboll är även kända för anrika och traditionella Hacke Cup. 2008 bröt sig dock handbollssektionen ur och bildade en egen förening vid namn Nybro Handboll.

 • Tenhults IF

  Tenhults IF, bildad 1912, är en idrottsförening från orten Tenhult i Jönköpings kommun i Sverige. Föreningen utövar fotboll och har tidigare även haft ishockey på programmet. Den 19 september 2006 vann Tenhults IF för första gången Smålandscupen i fotboll för herrar genom att besegra Nässjö FF med 5-4 på bortaplan i finalmatchen som i ordinarie speltid slutat 4-4. Numera bedriver klubben också innebandy. Klubben spelar för närvarande i div 2. 2012 vann klubben distriktsmästerskapet i Småland.