• Fredrikstad Fotballklubb

  Fredrikstad Fotballklubb (forkortet FFK) (stiftet 7. april 1903) er en fotballklubb fra Fredrikstad i Østfold. FFK har vunnet ni seriemesterskap, elleve cupmesterskap og syv sølvpokaler. Klubben spiller i 1. divisjon og er en av Norges største fotballklubber, tross spill i første divisjon. I Norge har kun Rosenborg flere titler (Serie- og cupmesterkap) enn FFK.

 • Trolldalen IF

  Trolldalen IF er en klubb som holder til i Østfold. Klubben ble stiftet 1959

 • Marker Kommune

  Marker er en kommune i Østfold. Kommunen har grenser mot Aremark, Rakkestad, Eidsberg og Rømskog i Østfold, Aurskog-Høland i Akershus, og mot Sverige. Europavei 18 går gjennom kommunen. Kommunesenteret er tettstedet Ørje. Landskapet domineres av de langstrakte innsjøene Rødenessjøen og Øymarksjøen.

 • Tune Idrettslag

  Tune Idrettslag (stiftet 10. september 1933) er et idrettslag i Sarpsborg, som består av en håndball- og en fotballavdeling.

 • Ishockeyklubben Comet Halden

  Ishockeyklubben Comet Halden er en norsk ishockeyklubb fra Halden som ble startet i 1961. Klubben spilte i GET-ligaen i årene 2004-2008. Klubben skiftet etter en konkurs i 2009 navn til Ishockeyklubben Comet Halden, og startet opp i 1. divisjon i 2010/11.
  Klubben spiller sine hjemmekamper i Halden Ishall, som tar 2 200 tilskuere (opprinnelig 1 200 tilskuere før ombygging). Publikumsrekorden er forøvrig 2200. (en kvartfinalekamp mot Sparta Warriors).

 • Kambo IL

  Kambo Idrettslag (stiftet i 1964) er et idrettslag fra den nordre bydel i Moss i Østfold, som primært driver med fotball. Klubben har også en egen barneidrettsavdeling, en hovedbane bestående av kunstgress. Ny idrettshall sto ferdig i 2011. Svømmehall var også planlagt da, men er utsatt grunnet budsjettsprik.

 • Idrettslaget Kråkene

  Moss Hockey, offisielt Idrettslaget Kråkene, (stiftet 20. november 1950 som Moss Bandyklubb) er en norsk ishockeyklubb fra Moss. Klubben er Mossedistriktets eneste og Østfolds eldste ishockeylag. A-laget spiller sine kamper i Moss Ishall.
  Før 2012/13-sesongen bestemte klubbens styre at A-laget skulle markedsføres under navnet Moss Hockey, for "...å få Moss by mer assosiert med ishockey".[

 • Våler kommune

  Våler er en kommune i Østfold. Kommunen er en av flere som grenser til Morsa-vassdraget med blant annet Vansjø og Hobølelva. Kommunesenteret heter Kirkebygden hvor man også finner herredshuset, idrettshallen Vålerhallen og ungdomsskolen. De to andre sentrene i kommunen er Våk/Sperrebotn og Svinndal.
  Kommunen grenser til kommunene Moss, Rygge, Råde, Sarpsborg, Skiptvet, Spydeberg, Hobøl og Vestby.
  Sammen med Hobøl, Marker og Rømskog er Våler kjent som en av ulvekommunene i Østfold. Det blir til stadighet rapportert om observasjoner av ulv og avisoppslag minner innbyggerne på ulvens tilstedeværelse i ny og ne. Våler har også mye elg, og var kjent for sin hvite albinoelg Albin som ble skutt under elgjakta i 2011

 • Aremark

  Aremark er en kommune i Østfold, og grenser mot Sverige i øst. Ellers omgis den av de norske kommunene Marker i nord, Rakkestad i nordvest og Halden i vest/sørvest.
  Haldenvassdraget strekker seg gjennom kommunen. Det er rundt 700 hytter i kommunen.
  Folkeetymologien kobler navnet til den ene av to søstre, Ida og Ara, som stelte i stand hver sin bygd i grenseskogene. Trolig stammer navnet fra sammenkoblingen av navnet på sjøen Are og Mark som betyr skog.
  Kommunen har sin egen idrettsforening, Aremark IF. De to mest populære sportene foreningen tilbyr er fotball og friidrett. Fotballseksjonen består av følgende lag G15/16, G13/14, G 11, G10, G9, G7, J15/17 og J11. Kommunen har også egen svømmehall, som befinner seg i Furulund-anlegget. Dessuten tilbys BMX-bane, treningsbane med kastebur og to fotballannlegg, ett ved Furulund i sentrum, og ett i Bjørkebekk. Det finnes idrettstilbud for alle aldre. I tillegg til dette arrangeres det Elgfestival annenhvert år.

 • Kråkerøy Idrettslag

  Kråkerøy Idrettslag (stiftet i 1937) er et idrettslag fra Fredrikstad i Østfold. Idrettslaget er et av de største fleridrettslagene i Østfold, med nærmere tusen medlemmer, og har avdelinger for fotball, håndball og barneidrett. Klubben har også sosiale grupper som "Onsdagsklubben" og "Old Boys", samt en egen trimgruppe. Klubbens farger er hvite overdeler og grønne bukser.

 • Østfold Fylkeskommune

  Østfold er et fylke som ligger lengst sydøst i Norge i landsdelen Østlandet. Østfold er landets sjette mest folkerike fylke, selv om det er det tredje minste målt i areal. Det grenser til Akershus i nord og Sverige i sør og øst: Värmlands län i øst, Västra Götalands län i sør. Fylket har kyststripe mot Oslofjorden på nesten hele vestsiden, der Vestfold ligger på den andre siden av fjorden.
  Østfold består av delområdene Ytre Østfold (Halden, Nedre Glomma og Mosseregionen) og Indre Østfold. Fylkets seks byer er Askim, Fredrikstad, Halden, Moss, Mysen og Sarpsborg. I norsk målestokk er østfoldlandskapet relativt flatt, med Slavasshøgda i Rømskog (336 meter over havet) som høyeste topp. Østfold hører inn under Borgarting lagmannsrett og Borg bispedømme i Den norske kirke. Fra opprettelsen i 1662 til navneendringen i 1918, het fylket Smaalenenes Amt.

 • Ørje Idrettslag

  Ørje Idrettslag (Ørje IL) er et fleridrettslag fra Marker kommune. Klubben ble stiftet i februar 1917, og har fotball, håndball og langrenn som sine hovedaktiviteter.
  Langrennsløperen Ola Vigen Hattestad representerer Ørje IL og er foreningens mest kjente utøver. Hopperen og kombinertløperen Sverre Lislegaard representerte Ørje på 1920- og 1930-tallet.
  Ørjefotballen hadde sin storhetstid på 1970-tallet. Laget spilte da flere sesonger i 2. divisjon. Senere har laget hovedsakelig spilt i 5. og 6. divisjon i Østfold fotballkrets. 100 år i 2017

 • Opstad Innebandyklubb

  Klubben ble stiftet av en kameratgjeng i bydelen Opstad i 1991 under navnet Opstad IBK. Men midt på 90-tallet forandret klubben navn til Sarpsborg IBK av sponsormessige hensyn. Det var lettere å tiltrekke seg sponsorer som et «bylag» var begrunnelsen.
  Parallelt med dette var det stiftet en ny klubb i Sarpsborg under navnet Borg Ultimate Sportsklubb. Denne klubben vokste seg også stor, men ettersom denne spilte en divisjon under Sarpsborg IBK var det aldri noe konkurranse om sponsorer eller spillere på seniornivå. Konkurransen foregikk om rekrutteringen.
  Sommeren 2001 innså begge klubber dette problemet og det ble stemt på de respektive klubbers årsmøte om en eventuell sammenslåing. Sarpsborgs medlemmer stemte enstemmig for, mens i Borg USK var stemningen noe mer splittet. Resultatet ble likevel en sammenslåing.
  Den nye klubben ble kalt Sarpsborg Sportsklubb som en mellomting mellom de to klubbenes tidligere navn. Klubben valgte derimot å gå tilbake på navnet av administrative hensyn da klubben ikke var et fleridrettslag, men et spesialidrettslag. Utad spilte navnebyttet liten rolle ettersom den markedsfører seg som Sarpsborg Sharks

 • Aremark IF

  Aremark IF ble stiftet 1912.Aremark Idrettsforening er det største idrettslaget i Aremark. Den største aktiviteten er fotball, men man har også mange andre grupper som friidrett, idrettsskole, ski, trim og mosjon, sykkel med mer.

 • Hafslund IF

  Hafslund Idrettsforening ble stiftet 15. november 1934 og holder til på Hafslundsøy i Sarpsborg kommune. Idrettsforeningen er en breddeklubb med fokus på barn og ungdom. Klubben hadde tidligere bandy, ishockey, friidrett og håndball, på aktivitetsplanen, men er i dag konsentrert om fotball. Klubben stiller lag i alle klasser og er inndelt i ungdoms- og senioravdeling. Trening og kamper foregår på Hafslundbanen.
  Klubbens A-lag spiller i 6. divisjon og klubben er medlem av elitesatsingsprosjektet SAMS.

 • Selbak Turn & Idrettsforening

  Selbak Turn- & Idrettsforening (stiftet 20. april 1919) er en fotballklubb fra Sellebakk i Fredrikstad. A-laget spilte i 2011-sesongen i 4. divisjon. I 2012-sesongen endte Selbak på en 3.-plass og var svært nær opprykk til 3. divisjon.
  Kjente spillere som har spilt for Selbak er Tore Pedersen (45 landskamper) og Simen Brenne (15 landskamper/ ett mål).
  2013-sesongen endte derimot med opprykk til 3.divisjon.
  Selbak TIF har en stolt historie, og var på 20- og 30-tallet blant de beste lagene i Norge.

 • Torp IF

  Torp Idrætsforening (stiftet 22. januar 1915) er en idrettsforening fra bydelen Torp i Fredrikstad. Torps seniorlag i fotball holder til i 4. divisjon. Vi ser i Bodø/Glimts jubileumsbok at Torp Idrettsforening var så tidlig som i 1937 i Bodø og spilte. Der vant Glimt 3-2, og der heimelaget var forsterket med sin trener, og bronselagets Fridtjof Ulleberg fra S&FK Lyn.

 • Rødenes Idrettslag

  Rødenes IL,ble stiftet 1946,holder til på Rødenes,Østfold

 • Tindlund IF

  Tindlund IF,ble stiftet 1970 holder til i Østfold

 • Tistedalen TIF

  Tistedalens Turn- og Idrettsforening (stiftet 22. mai 1916 som Tistedalens Idrettsforening) er et idrettslag fra Tistedalen i Halden, Østfold, som driver med fotball og håndball.Klubben ble stiftet 22. mai 1916 som Tistedalens Idrettsforening. Allerede høsten samme år overtok klubben utstyret til Tistedalen Turnforening (stiftet 1885), og klubben endret navn til Tistedalens Turn- og Idrettsforening. I 1931 arrangerte klubben et landsrenn i skihopp som samlet ca. 7 000 tilskuere.

 • Sarpsborg Bandyklubb

  Sarpsborg Bandyklubb er en bandyklubb fra Sarpsborg i Østfold. Klubben ble stiftet 14. juni 1989, men regnes som en videreføring av bandyavdelingen i Sarpsborg Fotballklubb, som tok bandy på programmet i 1935.[1] SFK/SBK har deltatt i norsk toppbandy i en årrekke, og klubbens A-lag spiller i høyeste divisjon. Klubbens farger er blå og hvit, og de spiller hjemmekampene sine på Sarpsborg grus/kunstis. Banen har vært kunstfrossen siden 1986.

 • Østsiden Idrettslag

  Østsiden Idrettslag Fredrikstad (tidligere Østsiden IL, stiftet 14. juni 1935) er et idrettslag fra Østsiden i Fredrikstad. Klubben er mest kjent for sitt fotballag og som arrangør av Fredrikstad Cup.I 1937 anla laget sin egen grusbane og i 1948 ble gressbanen åpnet. I 1959 åpnet man treningsbanen og ytterligere en treningsbane ble åpnet syd for Nabbetorp skole i 1987. Damehåndball kom på programmet i 1966.Av sportslige meritter må nevnes fotballagets 2-1 seier over Lyn i kvartfinalen i 1962 og andreplassen i 2. divisjon samme år. På ungdomssiden har det blitt en rekke kretsmesterskap samt juniorfinale i NM i 1955 og sølv i Norway Cup i 1975.

 • Håndballklubben Eidsberg

  HK Eidsberg stiftet 2012, – klubben har som mål å samle all håndballaktivitet i Eidsberg kommune.
  HK Eidsberg skal gjenkjennes som en «breddeklubb» innen de sportslige aspekt. Med bredde menes at spiller og aktivitet er i fokus uansett sportslig nivå. Mestring og utvikling av enkelt spiller skal vektlegges slik at laget får best mulig vilkår for å oppnå sportslige målsetninger.
  En håndballklubb i kommunen gir muligheten for å nyttiggjøre menneskelige- og økonomiske ressurser langt større. Med en klubb kan man oppnå et større kollegialt fellesskap både blant;

 • Begby Idrettslag

  Begby Idrettslag (stiftet i 1980) er et norsk idrettslag fra tettstedet Begby i Fredrikstad. Idrettslaget er i hovedsak en fotballklubb, og klubbens A-lag spiller i 5. divisjon.
  16. august 2008 stod Begby sin nye kunstgressbane klar. Det var full festivitas under åpningen med tog rundt Moen-feltet og ordfører Eva Kristin Andersen sparket igang banen.[3]
  Begby IL er også kjent for å arrangere sin årlige romjulturnering i Borgehallen.[4] Klubben feirer i 2010 sitt 30-årsjubileum.

 • Sportsklubben Sprint/Jeløy

  Sportsklubben Sprint-Jeløy er en fotballklubb fra Moss i Østfold. Klubben ble stiftet i 1926, da både Jeløy Idrettsforening og Sportsklubben Sprint ble stiftet. De to klubbene slo seg sammen til Sportsklubben Sprint-Jeløy 11. oktober 1940. Klubben har i dag over 600 aktive medlemmer og vil være den største klubben i Østfold fylke med ca 50 påmeldte lag.
  Sprint-Jeløy sitt A-lag spiller i Regionsligaen. Etter mange sesonger i 2.divisjon rykket laget ned til 3. divisjon i 2008. I 2014 rykket A-laget opp igjen til 2. divisjon, for så å rykke ned igjen i 2015. I 2017 skal både klubbens G19 og G16 lag spille i Interkretsserien. Klubbens hjemmebane er Bellevue (ny kunstgressbane august 2014 og oppgradering av garderobeanlegget i mars 2016). Klubben har også grusbane på Reier, og Refsnesbanen (kunstgress) på Refsnes som fikk nytt kunstgress i april 2016.[trenger

 • Askim IF

  navigasjon, søk
  Askim Idrettsforening (stiftet som Askim Skiklub, 23. januar 1893) er et fleridrettslag som holder til i Askim kommune.
  Foreningen er aktiv innen svømming (Askimsvømmerne), ski, orientering, håndball, friidrett, basketball og innebandy. Frem til 1989, da Askim FK ble dannet, var også fotball blant aktivitetene.
  10.–12. august 2007 arrangerte Askim IF NM i friidrett på Askim stadion, med én norsk rekord og 22 banerekorder.
  Klubben hadde i 1950 totalt 700 medlemmer.

 • Halden Basketballklubb

  Halden Basketballklubb (stiftet i 1982) er den ledende basketballklubben i Østfold. I sesongen 95-96 spilte herrelaget i toppserien, men etter å ha tapt alle kampene rykket de rett ned igjen til nasjonal førstedivisjon, hvor de ble helt til 2005. Klubben har hatt spillere både på junior- og seniorlandslag.

 • Hærland Idrettslag

  Hærland Ski- og Ballklubb ble stiftet 7/5-1933. I 1945 ble navnet vedtatt endret til Hærland Idrettslag. Langrenn, hopp, skøyter, fotball, håndball, sykkel og trim er idretter/aktiviteter som har stått på programmet opp gjennom årene. I dag tilbyr idrettslaget idrettene fotball og langrenn.
   
  Pr. 2012 har Hærland IL ca. 250 medlemmer. Av disse er ca. 80 under 18 år.
  Hærland IL er medlem i Norges fotballforbund og Norges Skiforbund. Administrativt i kommunen tilhører vi Eidsberg idrettsråd.
   

 • Sarpsborg Fotballklubb

  Sarpsborg Fotballklubb ble stiftet 8. mai 1903. Lagets elitesatsing inngår i samarbeidsklubben Sarpsborg 08, mens Sarpsborg FKs A-lag spiller i 4. divisjon.
  Sarpsborg er et av de store norske cuplagene, med hele tolv cupfinaler. Seks ganger har de vunnet, i 1917, 1929, 1939, 1948, 1949 og 1951. Sarpsborgspilleren Harry Yven var med på å vinne fire cupmesterskap, det første som 17-åring i 1929, og det siste som 37-åring i 1949.
  I seriesammenheng er tredjeplass det beste Sarpsborg har oppnådd, i årene 1964 og 1965.
  I 1970 deltok Sarpsborg i europacupen og tapte i 1. runde med 1–0 hjemme og 5–0 borte mot Leeds.

 • Trøgstad/Båstad Fotballgruppe

  Trøgstad / Båstad Fotballklubb er en norsk forening fotballklubb fra Trøgstad, Østfold.
  Mennenes fotballag for tiden spiller i tredje divisjon, den fjerde tier av norsk fotball. Det siste spilte i norsk andre divisjon i 1999. Spillerne på 2000-tallet
  Det var opprinnelig et samarbeid mellom fotball avdelingene i Trøgstad IL og Båstad IL, og de ble slått sammen til sin egen klubb 11. juni 2001. Dens hjemmebane er Trøgstad stadion, og dets team farger er gul og blå.

 • Håndballklubben Herulf

  Håndballklubben Herulf er en norsk håndballklubb fra Moss. Klubben ble stiftet 6. september 1950 og består av ca. 550 medlemmer fordelt på 20 lag, og er sammen med HK Rygge de viktigste håndballklubbene i regionen.
  Herulfs herrelag ble nummer to i 1. divisjon i 2010/11-sesongen og rykket opp i eliteserien i håndball for menn. Laget endte nest sist i eliteserien sesongen 2011/12 og rykket ned igjen. I sesongen 2013/14 rykket de ned til 2. divisjon. Herulf har et damelag som spiller i 4. divisjon håndball for kvinner i sesongen 2013/14. De spiller sine kamper i Mossehallen.

 • Fredrikstad Fotballklubb

  Fredrikstad Fotballklubb (forkortet FFK) (stiftet 7. april 1903) er en fotballklubb fra Fredrikstad i Østfold. FFK har vunnet ni seriemesterskap, elleve cupmesterskap og syv sølvpokaler. Klubben spiller i 1. divisjon og er en av Norges største fotballklubber, tross spill i første divisjon. I Norge har kun Rosenborg flere titler (Serie- og cupmesterkap) enn FFK.

 • Lisleby Fotballklubb

  Lisleby Fotballklubb (stiftet 8. mai 1920) er en norsk idrettsforening fra Lisleby i Fredrikstad. Draktene er kledd med gule og grønne vertikalt stripete trøyer og grønne shorts. Medlemstallet (inkl. håndballgruppa) ligger på ca. 600.Klubben ble stiftet som en ren fotballklubb, men i 1922 ble friidrett innlemmet under klubben og etter hvert har også flere idretter blitt tatt opp i klubben; boksing, bryting, hurtigløp på skøyter og håndball. Bryterne var med i klubben til 1927, mens bokserne meldte seg ut i 1935. Skøytegruppen ble startet i 1924, mens håndballgruppen startet under et møte 12. desember 1946.
  Både håndball- og fotball-laget har, til tross for Lislebys få innbyggere, spilt på Norges øverste nivå ved noen få anledninger. A-laget i fotball nådde semifinalen i NM (cupen) i 1932, 1936 og 1945, og har i tillegg spilt fire sesonger i landets øverste divisjon: 1950–51, 1960–61, 1961–62 og 1966. Lisleby har fostret landslagspillere i både fotball for menn og håndball for kvinner.

 • Vestby Idrettslag

  Vestby Idrettslag (stiftet 4. juni 1917) er et idrettslag fra Vestby i Akershus, som driver med boksing, fotball, friidrett og skiidrett.Klubben ble stiftet 4. juni 1917, men fikk ikke dagens navn før i 1940 da Vestby Idrettsforening slo seg sammen med Vestby Arbeideridrettslag og formet Vestby Idrettslag.

 • Moss Fotballklubb

  Moss Fotballklubb er en fotballklubb som holder til i Moss, helt nordvest i Østfold. Klubben spiller 2016-sesongen i 2. divisjon for sjette året på rad etter nedrykket fra Adeccoligaen i 2010. Fra tidligere år har MFK gull i Fotball-NM fra 1983 og Tippeligaen fra 1987 som sine fremste meritter. Moss FK har kvalifisert seg for Europacup tre ganger, der de møtte 1. FC Magdeburg over to kamper i 1980, Bayern München over to kamper i 1984, og Real Madrid over to kamper i 1988.

 • Drøbak-Frogn Idrettslag

  Drøbak-Frogn Idrettslag (stiftet 1918) er et fleridrettslag fra Drøbak i Akershus. Laget var flere ganger nær ved opprykk til eliteserien på 1980-tallet og tidlig på 1990-tallet, men lyktes aldri. Nærmest var de i 1986 og 1992 da de spilte kvalifisering for spill i eliteserien. Laget rykket ned fra 2. divisjon i 2014. I 2015 spilte laget i 3.divisjon.
  Drøbak-Frogns største konkurrenter i nærområdet har de senere årene vært Follo, Moss og Nesodden IF. Drøbak-Frogn innehar også rekorden for antall opprykk i påfølgende sesonger i Norge,[trenger referanse] tre på rad, hvor det fjerde året endte med kvalifikasjonsspill for Tippeligaen.
  Drøbak-Frogn Idrettslag ble dannet 6. april 1946 som en sammenslåing av Drøbak Idrettsforening (stiftet 25. oktober 1918), Drøbak Ballklubb (stiftet 3. august 1920) og Frogn Idrettslag (stiftet 17. januar 1934).

 • Greåker IF

  Greåker Idrettsforening ble stiftet søndag den 6. april 1919 i Losje Asgarsreis lokaler på Greåker. Det var Olaf Siversen – major ved Greåker fort – som var initiativtager til å starte idrettsforeningen, og det var også han som skaffet eiendommen på Moa hvor idrettsforeningen fortsatt holder til. Greåker IF er en idrettsforening i Sarpsborg kommune og er en breddeklubb med fokus på barn og ungdom. Klubben hadde tidligere også bandy, håndball, atletikk (bryting), friidrett og ski på aktivitetsplanen, men er i dag konsentrert om fotball. Klubben stiller lag i alle klasser og er inndelt i barneidretts, ungdoms- og senioravdeling. Trening og kamper foregår på Moa, et heleid idrettsanlegg som består av 1 hovedbane på kunstgress, 1 treningsbane på grus, 1 gressbane for 7-fotball og et treningsfelt på gress som benyttes til 5-fotball. Barn og ungdom har stor fokus i klubben og i moderne tid har det også vært plass til flere talenter

 • Spydeberg IL,Fotballgruppe

  Spydeberg idrettslag ble stiftet 24.juni 1913. 

 • Vansjø/Svinndal IL

  Vansjø Svinndal IL er et breddeidrettslag med et klart hovedmål å tilby til en aktiv hverdag i trygge og ordnede former innen våre ulike grupper i idrettslaget. Vi skal være en inkluderende klubb, en klubb som står for respekt og idrettsglede. Det skal være lett å bli en del av miljøet i klubben vår og alle skal få lov til å bidra. Hovedstyre har det overordnede ansvaret for hele Vansjø Svinndal IL.

 • Fredrikstad Innebandyklubb

  Fredrikstad IBK har som hovedmål å drive enn sunn og god klubb både sportslig og økonomisk. Vi ønsker en klubb hvor alle får et godt sportslig tilbud, føler tilhørighet og trivsel. Vi skal jobbe med rekrutteringen, til enhver tid være representert i forbundsserien og på en best mulig måte profilere innebandy som idrett.
  I 1990 startet en liten gjeng kamerater som hadde sluttet med ishockey, fotball og lignende men som fortsatt hadde lyst til å bevege kroppen med å spille innebandy sammen i gymsalen/gata. Fra å ha vært denne kamerat-gjengen har Fredrikstad Innebandyklubb utviklet seg til å bli en av distriktets største innebandyklubber.

 • Rygge Idrettslag

  Rygge Idrettslag (stiftet 22. november 1932) er et idrettslag fra Rygge i Østfold, som driver med fotball og turn.

 • Idrettslaget Sparta

  Idrettslaget Sparta (stiftet 23. november 1928) er et idrettslag fra Sarpsborg. Sparta driver med både fotball og ishockey. Fotball har vært en del av klubben siden starten, mens ishockey kom til i 1959.Ishockeydelen i Sparta heter formelt IL Sparta Ishockey Elite, men markedsføres under navnet Sparta Warriors. Klubbens herrelag ble norgesmestere i 1984[1] og 1989, og har også vunnet eliteserien i 1984, 1986 2009 og 2011. Hjemmekampene spilles i Sparta Amfi, som var Norges første ishall da den åpnet i 1963. De siste årene har Sparta vært det laget som har trukket desidert flest tilskuere i norsk vinteridrett. I 2008/2009 var tilskuersnittet til Sparta i eliteserien på over 2 600, noe som er best i norsk ishockey. Av denne grunn satte kommunen opp store skilt på innfartsårene til byen med skriften «Velkommen til Hockeytown». Særlig godt besøkt er lokaloppgjørene mot Stjernen. Klubbens damelag ble norgesmestere i 2009. I 1995 var Sparta den første klubben i norsk idrettshistorie som gikk konkurs, og ishockeylaget måtte trekke seg fra eliteserien og begynne på nytt i 3. divisjon.

 • Slitu IF

  Slitu IF
  Slitu idrettsforening er og har alltid vært til for medlemmene. Antall medlemmer i skrivende stund er ca 400 stk. Fordeling på barn og voksne er omtrent lik, men det er flest unge som er aktive. Det fordeler seg på ei skigruppe, fotballgruppe og barneidrett.
  Barneidretten er idrett gjennom lek på barnas egne premisser. Den viktigste faktoren er å ha det gøy. Når de lykkes trives de, og ved fremgang vokser de.
  Vår store oppgave som idrettsklubb er å skape gode utviklingsmuligheter for klubben vår. Vi har ett unikt tilbud på Slitu, og vi legger vekt på at prestasjonen ikke må settes foran læring.I tillegg er det aktiviter på trim for alle aldre og egen sykkelgruppe, som trener fast flere ganger i uken. Se våre hjemmesider for mer info!

 • Hvaler Idrettslag

  Hvaler IL (HIL)ble stiftet da Øykameratene og Vesterøy IL ble slått sammen i 2001. Idrettslaget organiserer i dag fotball, håndball, bueskyting, og en ridegruppe. HIL drifter kunstgressbanen på Asmaløy og anlegget med klubbhus på Rove på Kirkøy

 • Slevik Innebandyklubb

  Slevik IBK er Norges eldste innebandyklubb. Den ble startet i 1988 av en kompisgjeng, men den offisielle stiftelsen er satt til 20. februar 1989. De første treningene ble holdt på Slevik barneskole, men den ble snart for liten i forhold til antall utøvere, så da ble klubben flyttet til Gaustadhallen på Manstad. Der har klubben holdt til frem til det ble bygd en ny hall på Hurrød Barneskole på Gressvik.
  Klubbfargene har også skiftet gjennom tidene, og på gunn av et lite uhell ved en bestilling ble den første fargen rosa. Egentlig ble det bestilt røde hockeydrakter fra Canada, men i stedet for ble det sendt rosa. Dette ble mottatt med et smil, og dermed var fargen satt. Deretter skiftet fargen til gul i 1995 for å stå i stil til skolefargen til Slevik barneskole før den igjen ble endret til sort i 2002.
  Slevik har en lang merittliste, og 21. april 2012 kunne klubben bokføre sin intet mindre enn 20. NM tittel, da Sveiva ble slått 4-1 i NM-finalen i klassen junior damer. Det 25. NM-gullet ble vunnet av herrelaget i 2014, samme år som Slevik fyller 25 år.
  Sleviks herrelag ble i 2014 første klubb som klarte å vinne "the double" 3 sesonger på rad! I 2015 ble rekorden øket til 4 sesonger på rad!
  Slevik IBK arrangerer også Norges to største innebandy-turneringer i Fredrikstad, en turnering som bærer navnet Plankecup. Den blir arrangert hvert år i september og det skjer i Kongstenhallen. Zonecup (tidligere tv-bodencup) er klubbens andre turnering, en cup for aldersbestemte lag. Den blir arrangert etter hver sesong i april/mai.
  Sportslig har klubben et tilbud til både gutter og jenter, og er i dag en av Norges største innebandyklubber.

 • Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 Fotballforening er en fotballklubb fra Sarpsborg som spiller i Tippeligaen.Fotballen i Sarpsborg-distriktet har historie tilbake til 1903, da Sarpsborg FK ble stiftet. Sarpsborg FK og Sparta har tilsammen vunnet 7 cupmesterskap, det siste så langt tilbake som 1952.
  I perioden mellom 1974 og 2010 hadde ikke Sarpsborg noe lag i den øverste divisjonen i norsk fotball. I 1999 startet derfor alle de 16 fotballklubbene i Sarpsborg-distriktet et samarbeid med arbeidstittelen "Klubben 2000".[2][3] Målet var å etablere et best mulig fotballag i distriktet. Det varte dog helt til 2007/2008 før samarbeidsklubben fant sin nåværende form.
  Navnefeidene (2000-2008)[rediger | rediger kilde]
  De første samarbeidsårene i Sarpsborg ble en kaotisk epoke med en rekke bytter av satsingsklubb, endringer av klubbnavn og poengtrekk.[4]
  Sarpsborg FK ble satsingsklubb og laget fikk i 2000 navnet Sarpsborg Fotball. Karl Petter Løken ble ansatt for å styre satsingen, men trakk seg etter få måneder og sesongen endte med nedrykk til 3. divisjon. Deretter trakk Greåker, Sparta og Sarpsborg FK seg fra samarbeidet.
  3.-divisjonsklubben Navestad overtok som satsingsklubb og laget byttet navn til FF Sarpsborg i 2001. Året etter blir navnet endret til Borg Fotball, samtidig som Sparta meldte seg inn i samarbeidet igjen. Borg Fotball rykker i 2002 opp til 2. divisjon, bare for å rykke ned igjen i 2003. Det samme året rykket Sparta opp til 2. divisjon og overtok som satsingsklubb, nå under navnet FK Sparta Sarpsborg.
  FK Sparta Sarpsborg rykket i 2005 videre opp til 1. divisjon etter 15-0 over Fram Larvik i siste seriekamp. I 2006 ble Sparta Sarpsborg trukket to poeng av Norges Fotballforbund for å ha brukt Makhtar Thioune uten tillatelse, men kom allikevel på 10.-plass i 1. divisjon og berget plassen.
  I 2007 kom laget på 13.-plass i 1. divisjon og rykket i utgangspunktet ned til 2. divisjon. Da Raufoss senere samme høst mistet klubblisensen, fikk Sparta Sarpsborg allikevel beholde plassen.[5]
  Høsten 2007 lyktes det endelig å samle alle klubbene i distriktet da Sarpsborg FK igjen meldte seg inn i samarbeidet.[6] FK Sparta Sarpsborg og Sarpsborg FK flyttet sine A-lag ned i henholdsvis 6. divisjon og 4. divisjon, og den nye satsingsklubben SFK Sparta overtok plassen til FK Sparta Sarpsborg i 1. divisjon. Conny Karlsson blir ansatt som ny hovedtrener.[7] Karlsson overtar etter Kai Andersen som førte Sparta Sarpsborg helt opp fra 4. divisjon til 1. divisjon.[8]
  Samarbeidsklubben valgte sitt første styre 15. januar 2008. Noe av det som skapte heftigst debatt i løpet av høsten 2007 og tiden fram til stiftelsesmøtet, var klubbnavnet, valget av ny klubblogo og ny drakt. Alt dette ble heller ikke løst umiddelbart, men falt på plass i løpet av det påfølgende året.

 • Aurskog/Høland FK

  Aurskog-Høland Fotballklubb (stiftet 12. november 2012 på Bjørkelangen) er et fotballag fra Aurskog-Høland i Akershus, som ble opprettet gjennom en sammenslåing av fotballgruppene i Bjørkelangen Sportsforening og Høland Idrettslag.[1]

 • Skiptvet Kommune

  Skiptvet (uttales Skjettve på lokal dialekt) er en landbrukskommune som ligger midt i Østfold fylke, ca. 70 km fra Oslo. Kommunens areal er 101,6 km², der 33 km² er jordbruksareal og 42 km² er produktiv skog. Kommunen grenser mot Våler i vest, Spydeberg og Askim i nord, Eidsberg og Rakkestad i øst, og Sarpsborg i sør. Høyeste punkt er Jonsrudåsen, 225 moh.
  Tettstedet i Skiptvet heter Meieribyen og har 1 672 innbyggere per 1. januar 2016[1]. Kommunevåpenet forestiller en linnorm.

 • Fredrikstad Idrettslag

  Fredrikstad IL ble stiftet i 2000 og har fotball og håndball aktiviteter for den samme målgruppe i Fredrikstad regionen.
  Laget trener torsdager Kl 19-20 i kongstenhallen.

 • Halden Kommune

  Halden er en by og kommune i Østfold. Storkommunen Halden grenser til Rakkestad i nord, Aremark i øst, og Sarpsborg i nordvest, samt kommunene Strömstad, Tanum og Dals-Ed i Sverige i henholdsvis sørvest, sør og sørøst.
  Kommunen består av de tidligere herredene Berg og Idd samt bykommunen Halden. Berg og Idd er typiske landbruksområder, mens Halden er Norges eldste industriby. Byen og kommunen deles i to av elva Tista som utgjør siste etappe i Haldenvassdraget. Den øvre delen av Tista renner gjennom det tidligere tettstedet Tistedal.
  Navnet Halden kommer fra det norrøne hallr el. hǫll som betyr bakke eller skråning. Byen er omgitt av et landskap som heller innover mot sentrum. D-en har kommet til fra dansk påvirkning.[1] Fra 1665 til 1928 het byen offisielt Frederikshald eller Fredrikshald. Den er kjent som festningsby med Fredriksten festning hvor den svenske kongen Karl XII falt i 1718. Halden er den eneste norske byen som er nevnt i den norske nasjonalsangen.
  Haldenregionen ble etablert i 2007. I tillegg til Halden, som er regionssenter, omfatter regionen Aremark kommune. Regionen er på 963 km² i utstrekning og har (pr. 01.04.2013) et innbyggertall på 31 344.

 • Sarpsborg Kommune

  Sarpsborg er en by og kommune i Østfold, som med nærmere 55 000 innbyggere[1] er en av Norges ti største byer. Sarpsborg er Østfolds fylkeshovedstad og en del av regionen Nedre Glomma, hvor Fredrikstad/Sarpsborg har vokst sammen til Norges sjette største tettsted. Kommunen grenser i nord mot Våler og Skiptvet, i øst mot Rakkestad og Halden, i vest mot Fredrikstad og Råde og i sør mot Hvaler.
  Elva Glomma og Sarpsfossen, Europas største foss,[2] har vært avgjørende for byens vekst. Sarpsborg fyller 1000 år i 2016, og byens navn er satt sammen av fossens navn og Borg, som var navnet grunnleggeren kong Olav den hellige brukte i 1016. Kongen seilte oppover Glomma, men måtte stanse da han kom til fossen. Borg var Norges hovedstad fra grunnleggelsen til Nidaros (Trondheim) overtok i 1030. Senere ble fossen grunnlag for Borregaards og Hafslunds sagbruk og fabrikker, og byen ble kjent som industriby. Øst for Sarpsborg sentrum slynger Borregaards fabrikker seg langs 4 km av elvebredden. Sarpsborg kalles "solbyen" fordi byen har flest offisielt registrerte soldager i Norge.[

 • Trøgstad/Båstad FK

  Trøgstad/Båstad Fotballklubb (stiftet 11. juni 2001) er en fotballklubb fra Trøgstad kommune i Østfold. Klubben spiller i 4. divisjon. Trøgstad/Båstad spiller sine hjemmekamper på Trøgstad Stadion på Skjønhaug, og disponerer også gressbaner i Båstad og Tosebygda. Klubben var i 2009 i ferd med å bygge en kunstgressbane ved Trøgstad Stadion.Trøgstad/Båstad FK er en videreføring av Trøgstad/Båstad Fotballgruppe, som foran 1973-sesongen ble dannet som et samarbeid mellom fotballgruppene i Trøgstad IL og Båstad IL. Trøgstad/Båstad ble stiftet da gruppene i Trøgstad IL i 2001 oppløste hovedlaget og dannet særklubber.

 • Kvik Halden Fotballklubb

  Kvik Halden Fotballklubb (stiftet 19. juni 1906 som Fotballklubben Kvik Fredrikshald) er en norsk fotballklubb fra Halden. Klubben ligger i 2. divisjon og spiller sine hjemmekamper på Halden Stadion. Drakten har røde og hvite vertikale striper, mens buksene er blå. På vinterstid har Kvik Halden de fleste treninger på det nyanlagte kunstgressanlegget på Strupe.På slutten av 1800-tallet fantes det flere fotballklubber i Halden, eller Fredrikshald som byen den gang het. I 1904—05 dannet alle klubbene i byen Halden Idrætsforening. Når den foreningens hovedfokus ble rettet mot friidrett, etablerte de fotballinteresserte medlemmene Fotballklubben Kvik Fredrikshald 19. juni 1906 på Os i Halden

 • Nygårdshaugen IL

  Nygårdshaugen IL gir tilbud til fotball og håndball aktiviteter for mennesker med bistandsbehov i Sarpsborg. Laget har sitt utspring fra Nygårdshaugen dagsenter, hvor fotball og håndball har vært en aktivitet siden midt på 80 tallet. Siden 1996 har laget vært ett frittstående idrettslag tilknyttet NFF.

 • Råde Idrettslag

  Råde Idrettslag er et idrettslag fra Østfold i Norge. Klubben ble stiftet i 1929 som Råde Skiklubb, men skiftet siden navn til Råde IL. I dag har klubben flere undergrupper, hvor fotball, innebandy og håndball er størst. Råde kom i 1988 helt til kvartfinalen i cupen der det ble tap mot Brann 1-0. I tidligere runder hadde Råde slått ut blant annet Lyn, Lillestrøm og Bodø/Glimt.[1]

 • Askim Volleyballklubb

  Askim Volleyballklubb,ble stiftet 1976,holker til i Askim ,Østfold

 • Kambo Idrettslag

  Kambo Idrettslag (stiftet i 1964) er et idrettslag fra den nordre bydel i Moss i Østfold, som primært driver med fotball. Klubben har også en egen barneidrettsavdeling, to treningsfelt, en ballbinge og en hovedbane bestående av kunstgress. Ny idrettshall sto ferdig i 2011. Svømmehall var også planlagt da, men er utsatt grunnet budsjettsprik.

 • Askim Fotballklubb

  Askim Fotballklubb er en fotballklubb fra Askim i Østfold. Klubbens stiftelsesår er 1989. Opprinnelig var fotballen en del av Askim IF, men det ble altså dannet en egen fotballklubb dette året.
  Askim Fotballklubb ble stiftet tilbake i 1989 etter å ha vært en del av Askim IF siden etterkrigstiden. Askim FKs viktigste kamper og seire er blant annet besøk av Lyn, Rosenborg,Moss og Fredrikstad FK i Cupen og Manchester City i oppvisningskamp.
  I 2012 var Askim FK Indre Østfolds største breddeklubb med i overkant av 350 medlemmer, fordelt på 29 aldersbestemte lag for inneværende sesong. Klubbens seniorlag spiller i 3. divisjon, hvor målsettingen er å holde plassen.

 • Mysen IF

  Mysen Idrettsforening er en idrettsforening fra Mysen i Østfold. Mysens spillende trener er Ole Johan Aas. Mysen var i 2007 oppe i 3. divisjon for første gang i nyere tid. Klubben rykket i 2010 ned til 4.divisjon.Mysen IF ble stiftet 18. januar 1903 som Mysen Turn- og Idrettsforening (Mysen TIF). Etter en turbulent tid dannet flere tidligere medlemmer laget Mysen Arbeideridrettslag (Mysen AIF). I 1945 slo de seg sammen igjen og dannet Mysen Idrettsforening (Mysen IF). Mysen Fotball ble til i 1904.

 • Rakkestad IF

  Rakkestad Idrettsforening er en idrettsforening fra Rakkestad i Østfold. Rakkestad Idrettsforening ble stiftet 11. november 1914, etter sitt utspring i Rakkestad Sportsforening som startet i 1906. Etter unionsoppløsningen ble foreningen hetende Rakkestad Idrettsforening og fikk sitt første styre bestående av formann Sven Schander, nestforman Alf Mjørud, sekretær Enok Schander og kasserer Johan Solsad. I oppstarten var fotball eneste gruppe, men etterhvert dukket flere idretter opp. I dag teller RIF fem forskjellige undergrupper; fotball, turn, håndball, skøyter og ei nystarta innebandygruppe.

 • Tveter Idrettslag

  Tveter Idrettslag,holder til på Tveter ,Østfold ,Norge.Ble stiftet 1934

 • Soon IF

  Soon Idrettsforening (S.I.F.) er Sons idrettslag. Klubben ble stiftet den 1. november 1917.Soon IF har til sammen 36 fotballlag inkludert A-laget.
  A-laget befinner seg nå i 5. divisjon etter å ha rykket ned i år. De spiller kampene sine på Labo Stadion, men det blir snart ny treningshall, svømmehall, slalåmbakke, kunstgressbane, hinderløype og lysløype ved Grevlingen Skole. Mye av dette står ferdig allerede, og nå bygges det ny 11'ver bane med kunstgress på Grevlingen skole. Klubben holder også på å bygge nytt klubbhus ved den nye kunstgressbanen i Grevlingen. Klubbhuset blir bygd av elever fra Vestby videregående skole som studerer byggfag.
  Nesten alle kampene til lagene i Soon kommer til å bli flyttet til kunstgresset i Grevlingen, men Labo vil også kunne brukes i framtiden

 • Ås IL

  Ås Idrettslag (stiftet 10. juli 1922) er et allianseidrettslag fra Ås i Akershus, som består 8 grupper i tillegg til Ås IL Fotball, som er et eget idrettslag innenfor allianseidrettslaget.I 2005 ble fotballgruppa egen klubb, Ås IL Fotball, organisert av allianseidrettslaget Ås IL. Klubben er med i SAMK-prosjektet, et prosjekt som involverer klubbene Ås, Nordby, Ski, Oppegård, Langhus, og Vestby. Prosjektet gjør at de beste spillerne fra disse samarbeidsklubbene går til Follo Fotball, for målet er å skape et topplag i regionen. Klubben spiller sine hjemmekamper på Ås stadion, som har kunstgress og løpebane rundt. Kunstgresset sto ferdig i 2005, da det tidligere var gressdekke på banen