• Tromsø Hockey

  Tromsø Ishockeyklubb er en ishockeyklubb fra Tromsø i Troms. Den er underlagt Norges ishockeyforbund og tilhører Region Nord-Norge. Klubben ble stiftet 9. mars 2004 og en utendørs ishockeybane ble satt opp ved Templarheimen på Tromsøya. Vantene var kjøpt inn fra Skien Ishockeyklubb og ishockey ble en fortvoksende idrett i Tromsø. Klubben jobbet med oppbyggning av et ishockeymiljø i flere år og på den 8. april 2010 ble Tromsø ishall åpnet til publikum.

  Klubben består av flere aldersbestemt lag samt et jentelag, et damelag, oldboys, et A-lag og et B-lag. A-laget spiller i den svenske Division 3, som et av to norske lag som spiller i svenske seriespill. B-laget deltar i Barents Hockey League (forkortet til BHL) med lag fra Norge, Finland og Russland.

  Klubbfargene er blå og hvit

 • Kattfjord Sportsklubb

  Kattfjord Sportsklubb (KSK) er en idretts- og aktivitetsklubb tilknyttet Kattfjord på Kvaløya. Klubben ble etablert i 1973 og har i over 40 år gitt flere generasjoner mye idrettsglede.

 • Nordreisa IL

  Nordreisa Idrettslag (stiftet 17. september 1946) er et fleridrettslag. fra Nordreisa i Troms, som driver med blant annet håndball, friidrett, idrettsskole (barn 6-9) fotball, langrenn, skiskyting, orientering og sykkel.

  Fotball

 • Tromsø Kommune

  Tromsø (nordsamisk: Romsa, kvensk: Tromssa) er en kommune i Troms fylke. Tromsø kommune er den mest folkerike kommunen i Nord-Norge og den niende største kommunen i Norge.

 • Dyrøy Kommune

  Dyrøy kommune (nordsamisk Divrráid suohkan) ligg i Troms og femner Dyrøya og ein del av fastlandet austom øya. Kommunen grensar til Sørreisa i nordaust, og Salangen i sør. Over Tranøyfjorden og Solbergfjorden i nordaust ligg Senja med Tranøy kommune. Dei viktigaste næringsvegane har vore jordbruk og fiske, men begge delar har vore i tilbakegang dei siste åra. Folketalet har vore minkande i fleire tiår.
  Det har vore brusamband frå Dyrøya til fastlandet sidan 1994 då Dyrøybrua vart opna. Av større stader på fastlandet er Brøstadbotn, Espenes og Kastnes.

 • Målselv Kommune

  Målselv kommune (nordsamisk: Málatvuomi suohkan) ligger i Troms. Den grenser i nord mot Lenvik, Balsfjord og Storfjord, i sør mot Bardu, og i vest mot Sørreisa. I øst løper riksgrensen mot Kiruna kommune i Sverige. Kommunen har navn etter Målselva, som renner gjennom Målselvdalen.

 • Tromsø

  Tromsø (nordsamisk: Romsa, kvensk: Tromssa) er en by og kommune i Troms fylke. Tromsø kommune er den mest folkerike kommunen i Nord-Norge og den niende største kommunen i Norge. Tromsø er sentralby i Tromsø kommune, administrasjonsby for Troms fylke samt sete for biskopen i Nord-Hålogaland bispedømme. Siden 1968, da Universitetet i Tromsø ble åpnet, er også Tromsø universitetsstad. Tromsø er hovedsete for Arktisk råd. Byen er også et kommersielt sentrum med en rekke forrettningsbanker og sparebanker. Tromsø hører til Troms politidistrikt, Nord-Troms tingrett og Hålogaland lagmannsrett. Byen går ofte under navnene «Nordens Paris» eller «Porten til ishavet».[2] Navnene kommer av byens internasjonale historie som handelsby, utelivsby og startplass for ekspedisjoner av ulike slag.[3][4] På flere områder er også forskningsmiljøene i Tromsø nasjonalt ledende.[5]
  Tromsø kommune hadde 74 541 innbyggere per 1. januar 2017

 • Lenvik

  Lenvik kommune (nordsamisk: Leaŋgáviika suohkan) ligger i Troms. Den grenser i nord mot Norskehavet og fjorden Malangen – på den andre siden av Malangen ligger kommunene Tromsø og Balsfjord i hhv. nord og nordøst. I sørøst grenser Lenvik mot Målselv, i sør mot Sørreisa, og i vest mot Tranøy og Berg. Ca. 60% av kommunens areal ligger på Senja, mens resten ligger på fastlandet.
  Administrasjonssentrum er Finnsnes.

 • FK Senja

  Fotballklubben Senja er en fotballklubb på Silsand i Lenvik kommune. De spiller hjemmekampene sine på Senja stadion i Islandsbotn vest for Silsand. Klubben ble stiftet i 1949 som Silsand og omegn idrettslag, men fotballgruppa (ofte kalt SOIL-fotball) skiftet foran sesongen 2000 navn til FK Senja. Fra 2008 spiller den himmelblå klubben i norsk 2. divisjon, etter 7 år i 3. divisjon. I en periode på 1990-tallet var laget blant de bedre i 2. divisjon. FK Senja har gjennom en årrekke hatt et sterkt rivaliserende forhold til naboklubben Finnsnes idrettslag, da de har vært omtrent jevngode hele veien. Oppgjørene disse to imellom blir på folkemunne kalt «landskamper», og har til tider samlet mye folk på stadion.

 • Tromsø Håndballklubb

  Tromsø håndballklubb er en håndballklubb i Tromsø som ble grunnlagt i 1965 av blant andre Martin Bottolfsen.[trenger referanse] Det ble da dannet et guttelag og et jentelag. I 2016 har klubben barnelag og ungdomslag

 • Silsand og Omegn

  Silsand og omegn idrettslag, men fotballgruppa (ofte kalt SOIL-fotball) skiftet foran sesongen 2000 navn til FK Senja. Fra 2008 spiller den himmelblå klubben i norsk 2. divisjon, etter 7 år i 3. divisjon. I en periode på 1990-tallet var laget blant de bedre i 2. divisjon. FK Senja har gjennom en årrekke hatt et sterkt rivaliserende forhold til naboklubben Finnsnes idrettslag, da de har vært omtrent jevngode hele veien. Oppgjørene disse to imellom blir på folkemunne kalt «landskamper», og har til tider samlet mye folk på stadion

 • Troms Fotballkrets

  Troms Fotballkrets er en av kretsene i Norges Fotballforbund. Den består av alle kommunene i Nord- og Midt-Troms. (Kommunene i Sør-Troms tilhører Hålogaland Fotballkrets.)

 • IF Skarp

  Idrettsforeningen Skarp (stiftet 30. juni 1919) er et idrettslag fra Tromsø. A-laget i fotball spiller i 3. divisjon, avdeling 12.
  Skarphallen, Norges første innendørs fotballhall, ble planlagt, finansiert og bygget av IF Skarp, men forsvant ut av foreningens hender i 1989/90 på grunn av de høye byggelånsrentene og svak konjunktur. Skarphallen er en sandwichmodell med forretninger i grunnetasjen og idrettsdelen på 66x98 meter med kunstgress bygget på grunnetasjen.Skarphallen/Polarsenteret eies i dag av Coop Nord (forretningsdelen)og et tredelt eierskap av idrettsdelen med Coop Nord, Tromsø kommune og Norges Fotballforbund.
  I 2009 fikk Skarp ferdigstilt et eget kunstgressanlegg nord for Mortensnes skole på vestsiden av Tromsøya. Denne banen har i lang tid vært planlagt, og endelig fikk klubben prosjektet realisert. I forkant av 2011-sesongen hadde klubben fått satt opp flomlys og ballnett rundt banen, og et klubbhus med garderober og direkte inngang til banen var under bygging. IF Skarps A-lag benytter Alfheim stadion som sin hjemmearena.
  Klubben har fotballaktivitet for alle aldersklasser jenter og gutter samt senior herrer.

 • Storsteinnes Idrettslag

  Storsteinnes Idrettslag er et idrettslag i Balsfjord kommune som ble stiftet den 1. juni i 1949. Leder for idrettslaget er Bjørn Strand. Klubben kan tilby sine medlemmer et bredt utvalg av aktiviteter innen fotball, langrenn, orientering, handball og friidrett.Den første offisielle divisjonskampen i fotball ble spilt sommeren 1951 og resulterte i en 9-0-seier over IL Lynet. A-laget i fotball for menn spiller i dag i 5. divisjon, avd. 2 i Troms. Laget spiller hjemmekampene sine på Moan Kunstgress.

 • Bakkeby IK

  Bakkeby IK er en bygdeklubb i Nordreisa kommune. Vi er en typisk bygdeklubb som ikke bare er en ren idrettsklubb. BIK har gjerne en hånd om det meste som skjer i bygda. Selv om det altid vil svinge hva angår aktiviteter og medlemmer, så har vi i Bakkeby IK klart å opprettholde et rimelig høyt aktivitetsnivå og en stabil medlemsmasse. 
  Fotball, ski, svømming og ikke minst ulike trimtilbud er noen av aktivitetene våre. Bakkeby IK har flere fine anlegg, "Rissbakken" fotballbane er en fin grusbane der vi også har skifterom og kiosk. Vi har og en flott lysløype som er mye besøkt så snart sneen kommer. En fin gapahuk her, gjør turen i løypa ekstra trivelig. Videre har BIK flotte turstier rundt omkring i nærområdet, både korte og lange. Her kan du gå til ulike trimposter. En fin "Gamme" har BIK også, et sted som innbyr til besøk. Ja gjerne til overnatting å, fri bruk for alle. 
   Bakkeby IK står og som en av eierne til Bakkeby Grendehus. Vår "storstue" som er helt nyrenovert og som er blitt et sted for alle sammenkomster i bygda. Et flott hus som utleies til store og små tilstelninger.
  Bakkebyturneringa er og et Bakkeby IK foretak, ei innendørs aldersbestemt fotballturnering. Hvert år -siden 1988, har turneringa vært arrangert. Første helga i november er for oss en turneringshelg, ja for de 7-800 som besøker oss også. Et kjempeløft for BIK dette.
  Sommertrim/vintertrim er en økende aktivitet som vi har tilbud om. Her har vi satt opp flere poster rundt om, som du kan besøke. Gjør du det, så er du med i trekningen om flotte premier. Du vil å kunne delta på avsluttningene for disse, og da gjerne med en bevertning m.m. Kjøp deg en konvolutt med kart -beskrivelse av postene og registreringsskjema, så er du i gang.
   Bakkeby IK er også SÆRDELES GLAD for å ha mange som støtter opp om klubben. Flere legger ned en masse dugnadstimer for BIK. En stor TAKK til alle dere. Takk også til alle våre støttespillere som vi nyter godt av, tenker særlig på næringslivet i regionen. Fantastisk hva de gjør for oss og for alle andre frivilligeorganisasjoner.
  SÅ BRUK NÆRINGSLIVET VÅRT, VI FÅR SÅ UENDELIG MYE TILBAKE..

  bbB
  Dette var litt om Bakkeby IK, en klubb som har eksistert siden 1968.

 • Karnes Idrettslag

  Lyngen/Karnes, eller L/K som laget også er kjent som, er resultatet av en sammenslåing mellom de to gamle rivalklubbene Karnes Idrettslag og Lyngen Idrettslag – begge stiftet i 1933. Idrettslagene ble formelt fusjonert i 1990, da klubbens fotballag overtok divisjonsstatusen til Lyngen ILs fotballavdeling.

 • Vannøy Fotnballklubb

  Vannøy Fotballklubb fra øya Vanna i Karlsøy kommune i Troms ble stiftet 30. november 1980. Klubbens senorlag for menn spilte i 1995 for første gang i 3. divisjon (nivå 4), men siden 2004 har Vannøy FK kun hatt lag i aldersbestemte klasser. Hjemmebanen er Hamre gressbane på Hamre.

 • Salangen IF

  Salangen IF Fotball er en fotballklubb fra Sjøvegan i Salangen kommune i Troms. Klubben ble stiftet i 1946, og i 1947 ble Salangen idrettslag meldt inn i Troms Innland Fotballkrets. Salangen idrettsforening ble stiftet 9. mai 1935.

 • Krokelvdalen Idrettslag

  Krokelvdalen IL
  Krokelvdalen IL er en breddeklubb lokalisert i Kroken bydel i Tromsø kommune, og har som målsetting å gi et organisert idrettstilbud for alle som ønsker det i området som omfattes av skolekretsene Lunheim, Krokelvdalen og Skjelnan i Tromsø kommune.

  Klubben har ca 375 medlemmer og er organisert i ca 25 grupper. Krokelvdalen IL ønsker å fokusere på allsidige idrettsaktiviteter, selv om det er fotballen som har flest utøvere i klubben.

 • Skibotn Idrettslag

  Skibotn Idrettslag fra Skibotn i Storfjord kommune i Troms ble stiftet 19. november 1933. Klubben har aktivitet innen fotball, gang og turmarsj, håndball, orientering, ski, sykling og volleyball. Orienteringsgruppa ble reetablert høsten 2012, etter at den hadde vært uvirksom en periode. Klubben har ikke lenger seniorlag i fotball for menn. Hjemmebanen i fotball er Skibotn gressbane.
  Skibotn IL arrangerer årlig det 68 km lange terrengsykkelrittet Lavkarittet, som går fra Hatteng til Skibotn.

 • Ringvassøy Idrettslag

  Ringvassøy Idrettslag fra Hansnes i Karlsøy kommune i Troms ble stiftet 26. april 1969. Klubben har aktivitet innen fotball, ski, sykling og volleyball, og har også drevet med friidrett og svømming.
  Ringvassøy ILs seniorlag i fotball for menn nådde for første gang daværende 4. divisjon (nivå 4) i 1981, og spiller i 2014 i 5. divisjon Troms avdeling 1 (nivå 6). Hjemmebanen i fotball er Hansnes kunstgressbane, som ble tatt i bruk i 2012. Ringvassøy IL har tidligere spilt på Dåfjord gressbane. Klubbens volleyballag nådde 2. divisjon i 1983.

 • Unglyn Idrettslag

  Unglyn Idrettslag/Bygdelag er et idrettslag fra Sørreisa i Troms, stiftet 4. desember 1977 av innbyggere fra Sørreisa og Finnfjordbotn. Klubben har egen lysløype, fotballbane og ungdomshus.

 • Idrettslaget Blåmann

  Idrettslaget Blåmann (stiftet 1. februar 1959) er et fleridrettslag med utspring på yttersida av Kvaløya i Tromsø. Klubben har ved to anledninger blitt nedlagt, for så å ha blitt startet opp igjen. Siden 1997 har klubben vært i drift og har opplevd en enorm medlemsøkning, spesielt siden 2002. Klubben har i 2015 nærmere 600 medlemmer som hovedsakelig kommer fra Ersfjordbotn, Kaldfjord, Tromvik og Håkøybotn.
  En av de største dagene i klubbens historie fant sted i september 2009 da klubbens kunstgressbane sto ferdig. I 2011 ble friidrettsanlegget åpnet, og 6. juni 2015 ble klubbhuset offisielt åpnet. Neste prosjekt som er under realisering, er bygging av skatepark. Hele anlegget heter Blåmann Idrettspark

 • Idrettslaget Ulfstind

  Idrettslaget ble først opprettet som en undergruppe av Ungdomslaget Ulfstind den 2. april 1966, og de første årene var laget med i bedriftsidretten med fotball, ski, skyting og friidrett.
  På årsmøtet i UL Ulfstind 10. januar 1981 ble det vedtatt å omgjøre idrettsgruppa til et selvstendig idrettslag. Det nye navnet ble Idrettslaget Ulfstind. Idettslaget er i dag tilsluttet Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund og har fotball og ski som hovedaktiviteter.
  Idrettslaget leide ungdomshuset på Tønsnes av Ungdomslaget Samhug i ca. 10 år. I 1992 fusjonerte UL Samhug med IL Ulfstind og huset ble overdratt til idrettslaget.

 • IF Fløya

  Idrettsforeningen Fløya er et norsk idrettslag fra Tromsø som ble stiftet 22. juni 1922. . Lagene spiller på Fløyabanen, som ble åpnet i 2005.
  Da Fløya spilte hjemmekamp mot Asker i 1998 kom det 1154 tilskuere, og det var tilskuerrekord i Toppserien inntil 2007, da 1272 tilskuere så Sandviken – Grand Bodø. Mottaker av Tromsø kommunes kulturpris i 2003.

 • Kvaløysletta Idrettslag

  Kvaløysletta Idrettslag ble stiftet 1970,holder til i Tromsø,Troms

 • Ramfjord UIL

  Ramfjord UIL ,ble stiftet 1976,holder til i Ramfjord ,Troms

 • Idrettslaget Pioner

  Idrettslaget Pioner (stiftet 29. januar 1935) fra Finnfjordbotn i Lenvik kommune i Troms, som driver med fotball, friidrett og ski.
  IL Pioner har arrangert blant annet hovedrennet på ski for yngre i 1977, norgescup i langrenn for junior i 1985 og junior-NM på ski i 1987.[1] I 1988 arrangerte IL Pioner junior-NM i orientering sammen med Nord-Tranøy Orienteringslag.[2] Pioners seniorlag i fotball for menn spiller i 2014 i 6. divisjon Troms avdeling 1 (nivå 7). Fotballagets hjemmebane er Pioner gressbane i Finnfjordbotn.
  Pioner tilhørte fra starten av Arbeidernes Idrettsforbund, men fotballaget ble overført til Norges Fotballforbund etter at Norges Idrettsforbund var blitt stiftet høsten 1940.[3] På det tidspunktet var imidlertid den organiserte fotballen lagt død på grunn av 2. verdenskrig. (Se idrettsstreiken.)

 • Brøstadbotn Idrettslag

  Brøstadbotn Idrettslag (stiftet 9. april 1936) er et idrettslag fra Brøstadbotn og Dyrøya i Dyrøy kommune i Troms, som driver med fotball og volleyball.

 • Tromsdalen UIL

  Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag (stiftet i 1938 som Idrettslaget Fart og Ungdomslaget Freidig) er et idrettslag i Tromsø.TUILs historie strekker seg tilbake til 1938, da idrettslaget het Fart og ungdomslaget Freidig. I 1947 ble det nye navnet Radar, men det skulle bare vare frem til 27. oktober 1951 da klubben fikk navnet Tromsdalen Idrettsforening. Klubben har hatt sitt nåværende navn, Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag, siden 1968. U-en kommer fra sammenslåingen av ungdomslaget Freidig og Tromsdalen Idrettsforening. TUIL har nå fem avdelinger.
  TUIL fikk i 2002 Den nasjonale idrettens verdipris, blant annet for arbeidet med å integrere rusmisbrukere og innvandrermiljøene i lokalmiljøet. Deres integreringsarbeid omfatter også samarbeid med et lokalt forankret kultur-, revy- og underholdningsmiljø ved Tromstun ungdomsskole, Tromsdalen videregående skole og Kulta (Tromsdalen Kulturhus).

 • Finnsnes IL

  Finnsnes Idrettslag (stiftet 29. januar 1922) er et idrettslag fra Finnsnes i Troms. Klubben spiller sine hjemmekamper på Finnsnes Stadion, som kan ta rundt 2-300 tilskuere.

 • Kåfjord Fotballklubb

  Kåfjord Fotballklubb,ble stiftet 1971 holder til i Kåfjord,Troms

 • Bardufoss og Omegn IF

  Bardufoss og Omegn Idrettsforening (stiftet 14. september 1948) er et idrettslag fra Bardufoss i Målselv. Idrettslaget driver med fotball, håndball og langrenn.01.11.15 åpnet Bardufoss Storhall. Den eneste fotballhallen i Nord-Norge av sitt slag.

 • Skarven Idrettslag

  Skarven Idrettslag,ble stiftet 1973,holder til på Sommarøy,Troms

 • Gratangen Idrettslag

  Gratangen Idrettslag fra Gratangen i Troms ble stiftet i 1934. Klubben har avdelinger for fotball, judo, sykling, ski og dans, og arrangerer årlig en fotballturnering for aldersbestemte klasser. Gratangen IL stilte sist eget seniorlag for menn i fotball i 2003, men samarbeider i 2014 med Bjerkvik IF og Grovfjord IL 2 om et lag i 5. divisjon (nivå 6). Hjemmebanen er Gratangen stadion (gress) i Gratangsbotn.

 • Svalbard Turn

  Svalbard Turn er et idrettslag i Longyearbyen på Svalbard. Klubben ble stiftet 6. september 1930, med turn som hovedaktivitet. I dag har klubben avdelinger for alpint, badminton, barneidrett, fotball, friidrett, håndball, klatring, miniatyrskyting, pistolskyting, sjakk, ski, spinning, svømming, trim/turn og volleyball. Klubben bruker Svalbardhallen, som ble åpnet i 1996.
  Svalbard Turn er tilknyttet Troms Idrettskrets. Klubben arrangerer maratonløpet Spitsbergen Marathon.

 • Stakkevollan IF

  Stakkevollan Idrettsforening (stiftet 30. oktober 1982) er et idrettslag fra bydelen Stakkevollan i Tromsø. Klubben ble opprettet med tanke på idretter som svømming og turn, samt muligens volleyball og basketball. Men idag er klubbens hovedfokus på fotball.[1]

 • Sørreisa IL

  Sørreisa Idrettslag (stiftet 5. februar 1922) er et norsk idrettslag fra Sørreisa i Troms.
  Sørreisa Har siden de ble stiftet i 1922 hatt et sterkt rivaliserende forhold med nabobygda Skøelv som inngår i Sørreisa kommune. Skøelv idrettslag ble stiftet året før Sørreisa så rivaliseringen har vært der i snart hundre år.
  Det spilles også Håndball i Sørreisa IL. Og har en rekke ganger markert seg på både kvinne og herresiden i forskjellige turneringer og ligaspill
  Om vinteren kjøres det løyper i lysløypa og det holdes en gang i uka barneskirenn.

 • Neptun Idrettslag

  Neptun Idrettslag,ble stiftet 1947,holder til i Troms

 • Tromsø Idrettslag

  Tromsø Idrettslag er en norsk fotballklubb, grunnlagt i Tromsø 15. september 1920. De rykket opp i toppserien foran 1986-sesongen, og har spilt der siden, med unntak av 2002 og 2014 da de spilte i 1. divisjon. De spiller hjemmekampene sine på Alfheim.
  I dag er TIL en «ren» fotballklubb, men opp gjennom historien har TIL også drevet med blant annet turn, roing, ski og håndball. Klubben har i dag 44 lag i seriesystemer, og over 650 aktive spillere.
  Tromsø rykket opp i 1. divisjon for første gang høsten 1985. Dette etter å beseire Moss FK og Sogndal Fotball i et kvalifiseringsspill. To ganger har TIL måttet spille kvalifisering for å beholde plassen i Tippeligaen. Dette var i sesongene 1986 og 1997.
  Tromsø idrettslag blir oftest bare kalt TIL, Tromsø IL eller «Gutan».