• Livingston Fc

  Livingston Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Livingston. Klubbens hjemmebane er Almondvale Stadium.Klubben ble opprinnelig stiftet som Ferranti Thistle FC i 1943. Klubben skiftet navn til Meadowbank Thistle FC og flyttet til Meadowbank Stadium i Edinburgh da de ble valgt inn i den skotske ligaen i 1974. I 1995 flyttet klubben til Livingston og tok navnet Livingston FC.
  Ferranti Thistle spilte i amatørligaen East of Scotland League. Meadowbank Thistle gjorde seg ikke spesielt bemerket i den profesjonelle ligaen, selv om de ble nummer 2 i nest høyeste divisjon i 1988. I 1995 ble de nest sist i Division Two (nivå 3), og begynte livet som Livingston FC i laveste profesjonelle divisjon.
  Etter flyttingen til Livingston gikk det imidlertid langt bedre. Klubben vant Division Three i 1996, og i 1999 vant de Division Two. Med seieren i Division One i 2001 var de for første gang klare for øverste divisjon. Der debuterte de med et brak, med 3.-plass i sin første sesong. I 2004 vant Livingston sitt første mesterskap, med 2-0 over Hibernian i ligacupfinalen. Samme året nådde de semifinalen i den skotske FA-cupen.
  Etter dette snudde lykken seg noe for klubben. Klubben ble satt under administrasjon for økonomiske problemer en periode, og våren 2006 ble de sist i Premier League.

 • Montrose Fc

  Montrose Football Club er en semiprofesjonell, skotsk fotballklubb som holder til i Montrose, Angus. Klubben ble grunnlagt i 1879 av en mann ved navn Havey Price og bruker Links Park som hjemmebane. Links Park har en tilskuerkapasitet på 3 292. Sesongen 2011/12 spiller Montrose i skotsk 3. divisjon (nivå 4).Montrose FC ble stiftet i 1879. Klubben ble medlem av den skotske fotballigaen i 1923, sammen med nabolaget Brechin City, i den da nyetablerte Scottish Third Division (nivå 3), og ble i sin første sesong 1923/24 nummer fire i divisjonen.

 • Albion Rovers Fc

  Albion Rovers Football Club er en skotsk fotballklubb fra byen Coatbridge i North Lanarkshire-regionen. Klubben spiller i 2011/12-sesongen i Second Division (nivå 3). Klubbens hjemmebane er Cliftonhill Stadium.Albion Rovers ble stiftet i 1882, da de to lokale klubbene Albion og Rovers slo seg sammen. Et par år senere etablerte klubben seg på banen Meadow Park i Whifflet, sør for Coatbridge. I 1903 ble de valgt inn i Division 2 i Scottish Football League. De holdt seg i 2. divisjon fram til divisjonen ble innstilt på grunn av 1. verdenskrig våren 1915. Albion Rovers ble valgt inn i 1. divisjon i 1919, og første juledag samme år tok de i bruk Cliftonhill som ny hjemmebane. Våren 1920 oppnådde klubben sin største suksess, da de nådde cupfinalen. De tapte imidlertid 2-3 mot Kilmarnock i finalen. Våren 1922 fullførte Albion Rovers sin beste sesong i ligaen, da de ble nummer 11 av 22 lag i 1. divisjon.
  Klubben holdt seg i øverste divisjon til 1923. De rykket opp igjen i 1934, men greide ikke å holde seg stabilt i 1. divisjon. Albion Rovers rykket ned fra øverste divisjon siste gang i 1949. Da ligaen ble omorganisert i 1975, rykket klubben ned i nye Second Division (nivå 3), og etter neste omorganisering i 1994 var klubben i Third Division (nivå 4). Albion Rovers har blitt sist i ligaen flere ganger. Først i 2000 ble klubben helprofesjonell.
  Albion Rovers' bane Cliftonhill har sett bedre dager, og i 1985 var publikumskapasiteten nede i bare 850. På 1990-tallet var klubben i samtaler med Airdrieonians med tanke på å bygge ny bane sammen med dem og selge Cliftonhill. Men Albion Rovers-tilhengerne var sterkt imot dette, og klubben valgte til slutt å bli værende på Cliftonhill.

 • Dumbarton Fc

  Dumbarton Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Dumbarton. Klubbens hjemmebane er Dumbarton Football Stadium, med tilskuerkapasitet 2050. Laget spiller i Scottish Championship (nivå 2).Dumbarton FC ble stiftet i 1872. Ligamester i 1891 delt med Rangers FC.

 • Forfar Athletic Fc

  Forfar Athletic Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Forfar. Klubbens hjemmebane er Station Park, med en tilskuerkapasitet på 4 602. Sesongen 2011/12 spiller Forfar Athletic i skotsk 2. divisjon (nivå 3), etter å ha tapt sammenlagt 4-7 for Ayr United FC i semifinalen av kvalifiseringsspillet for skotsk førstedivisjon.

 • Alloa Athletic Fc

  Alloa Athletic Football Club er en skotsk fotballklubb fra småbyen Alloa i Clackmannanshire. Klubben spiller i Scottish Championship. Klubbens hjemmebane er Recreation Park.Klubben ble stiftet i 1878 under navnet Clackmannan County Football Club. Året etter skiftet de navn til Alloa Association Football Club, og i 1883 til Alloa Athletic Football Club. Klubben tok i bruk Recreation Park som sin hjemmebane i 1895, og spilte i flere ligaer før de i 1921 ble valgt inn i Division 2 i Scottish Football League. Klubben markerte seg umiddelbart, og vant divisjonen i sin første sesong. De rykket imidlertid ned igjen etter bare én sesong i Division 1.

 • Scotland

  Skottland (engelsk/skotsk: Scotland, skotsk gælisk: Alba) er en selvstyrt nasjon i det nordvestlige Europa og en av de fire nasjonene som utgjør Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland. Skottland er den nest største delen (med 32 % av flaten og 8 % av befolkningen) etter England, fulgt av Wales og Nord-Irland. Det geografiske området består av den nordlige tredjedelen av øya Storbritannia samt øygruppene Shetland, Orknøyene og Hebridene. Skottland grenser i sør mot England, i nordøst mot Nordsjøen og norsk sjøsektor, mot Atlanterhavet i nord og vest, Irskesjøen i sørvest. Foruten fastlandet består Skottland av over 790 øyer. Hovedstaden Edinburgh er et av Europas største finansielle sentre, men den største byen er Glasgow. Andre store byer er Aberdeen og Dundee.

 • Queens Park Fc

  Queen's Park Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Glasgow. Klubbens hjemmebane er Hampden Park, som også er hjemmebane for det skotske landslaget. Queen's Park ble stiftet i 1867, og er den eneste amatørklubben i den skotske ligaen. Sesongen 2009/10 spiller klubben i Third Division (nivå 4).

 • Stirling Albion Fc

  Stirling Albion Football Club er en skotsk fotballklubb fra byen Stirling i regionen med samme navn. Klubben spiller i 2011/12-sesongen i Scottish League Second Division (nivå 3). Klubbens hjemmebane er Forthbank Stadium, som nå bærer sponsornavnet Doubletree Dunblane Stadium.

 • Dundee Fc

  Dundee Football Club er en fotballklubb fra byen Dundee i Skottland. Klubben spiller i 2012/13-sesongen i Skotsk Premier League, hvor klubben ble etter sin 2.-plass i First Division tilbudt den ledige plassen etter at Rangers FC gikk konkurs. Klubbens hjemmebane er Dens Park.
  Uvanlig nok for en by på Dundees størrelse, har byen to profesjonelle fotballag, Dundee FC og Dundee United. De to klubbenes baner ligger bare noen hundre meter fra hverandre, og er de to fotballbanene i verden som ligger nærmest hverandre.Dundee FC ble stiftet i 1893 da Our Boys FC og East End FC slo seg sammen. Klubben ble valgt inn i Scottish Football League (Division 1) samme år. De gjorde det bra i ligaen, men deres første store høydepunkt kom i 1910, da de vant den skotske FA-cupen. Dundee slo Clyde 2-1 i tredje finalekamp etter to uavgjorte kamper.

 • Celtic Fc

  Celtic Football Club (uttales «seltik» etter Glasgow-dialekten), stiftet 1888) er en fotballklubb hjemmehørende i Parkhead, Glasgow i Skottland, som spiller i Scottish Premiership. Laget spiller sine hjemmekamper på Celtic Park. Celtic var blant stifterklubbene av det skotske ligasystemet, og har aldri rykket ned fra den høyeste divisjonen. Klubben har hatt en langvarig byrivalisering med Rangers FC, og klubbene har gått under fellesbetegnelsen Old Firm.
  Celtic er den eneste skotske klubben som har nådd finalen i en europeisk turnering da de i tillegg vant Europacupen i 1967. Klubben er i tillegg den ene av to klubber totalt som har vunnet et europeisk trofe med et lag bestående utelukkende av spillere fra klubbens hjemland. Laget var da det første i Europa som vant «The Treble». Alle spillerne på Celtic som vant europacupen i 1967 var født innenfor en radius på under 50 km (30 miles) fra Celtic Park i Glasgow. Laget er i ettertid blitt kalt for Lisbon Lions («Løvene fra Lisboa») da finalen mot Internazionale gikk i Lisboa.

 • Aberdeen Fc

  Aberdeen Football Club er en fotballklubb fra byen Aberdeen som spiller i Scottish Premiership. Klubben hadde sin storhetsperiode på tidlig 80-tall, under ledelse av Alex Ferguson, med blant annet tre ligamesterskap og seier i Cupvinnercupen, der de slo Real Madrid 2–1 i 1983.


  Aberdeen FCs bane Pittodrie Stadium
  Dette innebar at skotsk fotballs maktsentrum en kort periode var utenfor Glasgows Old Firm og kampene mellom Dundee United og Aberdeen fikk tilnavnet New Firm.

 • Ayr United Fc

  Ayr United Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Ayr. Klubbens hjemmebane er Somerset Park, med en tilskuerkapasitet på 10 185. Sesongen 2007/10 spiller Ayr United i Scottish Football League First Division (nivå 2).

 • Ross County Fc

  Ross County Football Club er en skotsk fotballklubb fra byen Dingwall i Highland. Klubben spilte fra 2008/09-sesongen i Scottish First Division (nivå 2). Klubbens hjemmebane er Victoria Park. Klubben rykket opp i Skotsk Premier League etter 2011/2012-sesongen.Ross County ble stiftet i 1929 og ble medlem av Highland League. Klubben gjorde det relativt bra, og vant ligaen tre ganger, i 1967, 1991 og 1992. De gjorde seg også bemerket i den skotske FA-cupen, og slo ut lag fra Scottish Football League åtte ganger.
  Da Scottish Football League ble omstrukturert til fire divisjoner i 1994, ble det to ledige plasser i ligaen. Sammen med den sammenslåtte klubben Inverness Caledonian Thistle, også med bakgrunn fra Highland League, ble Ross County valgt inn i den profesjonelle ligaen.

 • Berwick Rangers Fc

  Berwick Rangers Football Club er en fotballklubb som holder til i Berwick-upon-Tweed i Nordøst-England. Klubben spiller i den skotske fotballigaen. Klubbens hjemmebane er Shielfield Park i Berwick. I sesongen 2007/08 spiller Berwick Rangers i Division Three (nivå 4).Berwick Rangers ble stiftet i 1881 (noen mener 1884 [1]). Klubben spilte på flere baner før de i 1954 flyttet til Shielfield Park. Med unntak av en sesong spilte de mot engelsk motstand til 1905, da de ble medlem av den skotske amatørligaen Eastern Football League. Der gjorde de det bra, og vant serien flere ganger.

 • Raith Rovers Fc

  Raith Rovers ble stiftet i 1883. I 1891/1892-sesongen var de med i Midland League, men fortsatte deretter utenfor seriespill fram til 1901, da de ble med i Northern League. Året etter ble de valgt inn i Scottish Football League (Division 2). Klubben vant 2. divisjon i 1908, men ble ikke valgt inn i 1. divisjon. Etter 2.-plass de to neste sesongene ble klubben valgt inn i øverste divisjon i 1910. I 1913 spilte Raith Rovers sin første og hittil eneste FA-cup-finale, da de tapte 0-2 for Falkirk.
  I motsetning til engelske The Football League holdt ligaen i Skottland det gående gjennom 1. verdenskrig (dog med bare én divisjon). Men klubbenes økonomi var dårlig i krigsårene, og i 1917 ble Raith Rovers, Aberdeen og Dundee bedt om å trekke seg fra ligaen for å begrense reisekostnadene til de andre klubbene. Alle tre klubbene kom med igjen i 1919.
  Raith Rovers' beste sesong i ligaen var 1921/1922-sesongen, da de ble nummer tre i 1. divisjon. Klubben klarte imidlertid ikke å holde seg i toppsjiktet, og rykket ned i 1926. De neste tiårene ble det flere opp- og nedrykk. Da ligaen ble omstrukturert i 1975, rykket Raith ned i den nye Second Division (nivå tre). I 1993 rykket klubben opp i øverste divisjon igjen, for første gang siden 1970. To år etter vant Raith Rovers den skotske ligacupen, og fikk dermed spille i UEFA-cupen for første gang. De ble slått ut av Bayern München, som til slutt vant UEFA-cupen 1995/96. Raith Rovers rykket ned fra øverste divisjon for siste gang så langt i 1997.

 • Partick Thistle Fc

  Partick Thistle ble stiftet i 1876 i Partick, som da var uavhengig by, men som i dag er en del av Glasgow. Klubben spilte på flere baner i Partick før de i 1909 fant et fast hjem, Firhill Stadium i Maryhill. Da den skotske ligaen i 1893 etablerte en 2. divisjon, var Partick Thistle blant de ti klubbene som ble valgt inn i den nye divisjonen. I 1897 nådde Partick Thistle 1. divisjon for første gang.
  Klubbens største øyeblikk kom i 1921, da de ble cupmestre med 1–0 over Rangers i finalen. I 1971 vant de ligacupen med 4–1 over Celtic i finalen. Klubben spilte i 1. divisjon sammenhengende mellom 1902 og 1970. De har aldri blitt seriemestre, men ble nummer 3 i 1948, 1954 og 1963. Siste nedrykk fra øverste divisjon var våren 2004. Etter to sesonger på nivå 2 og 3, vant Partick Thistle playoff-finalen på straffesparkkonkurranse, og rykket opp i First Division (nivå 2) i 2006.
  I sesongen 2012/13 vant klubben Scottish First Division og var tilbake på høyeste nivå i Scottish Premiership fra sesongen 2013–2014.

 • Motherwell Fc

  Motherwell Football Club er en skotsk fotballag fra Motherwell i North Lanarkshire, grunnlagt i 1886. Motherwell spiller i Scottish Premiership, og lagets hjemmebane er Fir Park. Craig Brown har vært klubbens manager fra 2009/2010-sesongen da laget endte på 5.-plass.
  Klubbens reservelag og U-19-lag spiller sine hjemmekamper på Creamery Park i Bathgate.
  I kvalifiseringen for Europaligaen høsten 2010 slo laget først ut Breiðablik fra Island, og møtte i august 2010 Aalesund og vant 3-0.

 • Hearts Tynecastle Edinburgh

  Heart of Midlothian Football Club, vanligvis kalt Hearts, er en skotsk fotballklubb som spiller i Scottish Premiership. Klubben ble stiftet i 1874, og de vant sitt første av fire ligamesterskap i 1895. «Hearts», som er kallenavnet til Heart of Midlothian, spiller hjemmekampene sine på Tynecastle Stadium i den vestlige delen av Edinburgh. Byen Edinburgh ligger i den skotske regionen City of Edinburgh. Roald «Kniksen» Jensen spilte for klubben i perioden 1965-72.
  Byen Edinburgh har to lag i den profesjonelle ligaen. Hearts er fra gammelt av det protestantiske laget i byen, mens rival Hibernian er det katolske. Det religiøse elementet i rivaliseringen mellom lagene har imidlertid ikke vært like sterk som den i Glasgow mellom Rangers og Celtic.

 • Stenhousemuir Fc

  Stenhousemuir Football Club er en skotsk fotballklubb fra småbyen Larbert i regionen Falkirk. Klubben spiller i 2010/11-sesongen i Scottish Second Division (nivå 3). Klubbens hjemmebane er Ochilview Park (uttales Okilvju). Banedekket er for øvrig kunstgress, noe som er meget uvanlig i Skottland. Sesongen 2010/2011 deler Stenhousemuir sin hjemmebane med tredjedivisjonslaget East Stirlingshire FC.

 • Berwick Rangers Fc

  Berwick Rangers ble stiftet i 1881 (noen mener 1884 [1]). Klubben spilte på flere baner før de i 1954 flyttet til Shielfield Park. Med unntak av en sesong spilte de mot engelsk motstand til 1905, da de ble medlem av den skotske amatørligaen Eastern Football League. Der gjorde de det bra, og vant serien flere ganger.
  I 1951 ble Berwick Rangers valgt inn i den skotske profesjonelle ligaen, i daværende C Division (3. divisjon). Klubben har hatt begrenset suksess i ligaen, men de har overrasket ved enkelte anledninger. I 1963 nådde de semifinalen i den skotske ligacupen. Et av klubbens største høydepunkter var da de slo Rangers 1–0 i 1. runde i den skotske FA-cupen 28. januar 1967. Klubbens beste sesong i ligaen var sesongen 1973/74, da de ble nummer 5 i 2. divisjon.
  Våren 2008 ble Berwick Rangers nummer 10 og sist i Division Two (nivå 3), og rykket ned i Division Three.

 • Stenhousemuir FC

  Klubben ble stiftet i 1884, og tok i bruk Ochilview Park som hjemmebane i 1890. I 1921 ble Stenhousemuir valgt inn i Division 2 i Scottish Football League. Klubben ble værende i 2. divisjon helt til ligaen ble omorganisert til tre divisjoner i 1975, og de rykket ned i nye Second Division (nivå 3). Da ligaen ble omorganisert til fire divisjoner i 1994, holdt Stenhousemuir seg på nivå 3.
  I 1996 vant Stenhousemuir sitt første større trofé, da de vant Challenge Cup, en cup for lagene på nivå 2, 3 og 4. De slo Dundee United 5-4 på straffespark etter 0-0 etter ekstraomganger. Stenhousemuir rykket ned i Third Division i 1998, men rykket opp igjen året etter. Siden 2004 har klubben igjen spilt i Third Division.

 • Stranraer Fc

  Stranraer Football Club er en skotsk semi-profesjonell fotballklubb basert i byen Stranraer i Dumfries og Galloway. Klubben ble stiftet i 1870, og er den tredje eldste fotballklubb i Skottland bak Queens Park og Kilmarnock og en av de 20 eldste i verden. [2] Klubben for tiden konkurrerer i den skotske League One som medlem av den skotske Professional Football League. De vant også den skotske andre divisjon ved to anledninger, senest i 1997-1998 så vel som kommer løpere opp i 2004-05 og 2014-15. Deres eneste gang nasjonale cupfinalen kom i 1996, da klubben slo første divisjon vinnere St Johnstone 1-0 i den skotske Challenge Cup finalen.
  Stranraer hjemmebane er Stair Park, som har kapasitet til å romme rundt 1,830 tilskuere og 4178 [1] inkludert stående. Bakken ble åpnet i 1907 og ligger i øst i Stranraer

 • Clydebank Fc

  Clydebank Football Club er en skotsk junior fotballklubb basert i byen Clydebank, West Dunbartonshire. Den nåværende klubb, dannet i 2003, er medlem av West Super League Premier Division.
  Byen har vært representert ved flere tidligere inkarnasjoner i både senior og junior fotball. Den nåværende klubb kan direkte spore deres utvikling fra Clydebank Juniors FC, som ble grunnlagt i 1899. Etter en kortvarig fusjonen med seniorklubben East Stirlingshire i sesongen 1964-1965, de ble reformert som senior klubb i sin egen rett i 1965 og gikk på å være medlemmer av Scottish Football League fra 1966 til 2002. etter kroniske økonomiske vanskeligheter, ble klubben kjøpt opp av Airdrie United og flyttet til spille i Airdrie under ny identitet. Et år senere, tilhengere av den tidligere versjonen av klubben gjenopprettet sin identitet gang, på junior nivå.
  Den 1965-2002 inkarnasjonen av Clydebank FC var den tredje klubben med det navnet å representere byen i seniorfotball. Den første klubben ble dannet i 1888, men aldri konkurrert på et høyt nivå. Av større betydning var den andre Clyde FC, dannet i 1914 og Scottish Football League medlem fra da til 1931. Selv om disse klubbene ikke er direkte knyttet til den nåværende enhet i en bedrift forstand, de er diskutert her, gitt deres felles navn og deres relevans for utviklingen av byens fotball historie og sitt samfunn

 • St Mirren Fc

  Saint Mirren Football Club (som ofte forkortes St. Mirren FC) er en skotsk fotballklubb fra Paisley i Renfrewshire. St. Mirren spiller i Scottish Premiership etter å ha rykket opp i 2005-06-sesongen.
  Den nåværende treneren er Tommy Craig og hjemmearenaen er St. Mirren Park som har en kapasitet på litt over ti tusen. De har vunnet den skotske cupen tre ganger, i 1926, 1959 og 1987.
  Klubben ble grunnlagt i 1877 da medlemmer av Craigielea Rugby Club, grunnlagt i 1874, også fra Paisley, bestemte seg for å starte en fotballklubb. Fra 1894 spilte St. Mirren hjemmekampene sine på St. Mirren Park, også kjent som Love Street. I januar 2009 flyttet klubben til New St. Mirren Park.
  Laget har gjennom tiden fått flere rivaler, best kjent er rivaliseringen med klubben Greenock Morton.

 • Annan Athletic Fc

  Annan Athletic Football Club er en skotsk fotballklubb fra småbyen Annan i Dumfries and Galloway. Klubben ble stiftet i 1942 og spilte fra høsten 2008 i skotsk 3. divisjon (nivå 4), etter at de sommeren 2008 ble valgt inn i den skotske ligaen. Klubbens hjemmebane er Galabank i Annan.

 • Arbroath Fc

  Arbroath Football Club er en skotsk fotballklubb for tiden spiller i den skotske League Two. Klubben ble stiftet i 1878 og spiller hjemmekamper på Gayfield Park. De spiller i rødbrun strimler, og blir kalt "The Red Lichties" på grunn av det røde lyset som brukes til å veilede fiskebåter tilbake fra Nordsjøen til Burgh havn. Arbroath dele en lang og hard rivalisering med lokale naboer Montrose .

 • Cowdenbeath FC

  Cowdenbeath Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Cowdenbeath, Fife. Klubbens hjemmebane er Central Park, med en tilskuerkapasitet på 4 370. Sesongen 2008/09 spilte Cowdenbeath i skotsk 3. divisjon (nivå 4).

 • Clyde Fc

  Clyde FC ble stiftet i 1877 og tok fra starten av i bruk banen Barrowfield Park i Bridgeton sørøst i Glasgow. Klubben ble valgt inn i Scottish Football League i 1891. I 1898 flyttet klubben til Shawfield Stadium i Rutherglen, der de ble værende i nesten 90 år.

 • Edinburgh City Fc

  Edinburgh City Football Club are a part-time professional senior Scottish football club, which plays in Scottish League Two, the fourth tier of the Scottish Professional Football League. The club are based at Meadowbank Stadium in Edinburgh.
  A club known as Edinburgh City was first formed in 1928. It participated in the Scottish Football League in the 1930s and 1940s, but went out of business in the 1950s. The present club adopted the Edinburgh City name in 1986. It applied to join the Scottish Football League in 2002 and 2008, but failed to win election. Edinburgh City became members of the new Lowland League in 2013. The club won the Lowland League championship in 2015 and 2016 and won promotion to the Scottish Professional Football League in 2016.

 • Forfar Athletic Fc

  Forfar Athletic Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Forfar. Klubbens hjemmebane er Station Park, med en tilskuerkapasitet på 4 602. Sesongen 2011/12 spiller Forfar Athletic i skotsk 2. divisjon (nivå 3), etter å ha tapt sammenlagt 4-7 for Ayr United FC i semifinalen av kvalifiseringsspillet for skotsk førstedivisjon.

 • Montrose Fc

  Montrose Football Club er en semiprofesjonell, skotsk fotballklubb som holder til i Montrose, Angus. Klubben ble grunnlagt i 1879 av en mann ved navn Havey Price og bruker Links Park som hjemmebane. Links Park har en tilskuerkapasitet på 3 292. Sesongen 2011/12 spiller Montrose i skotsk 3. divisjon (nivå 4).

 • Elgin City Fc

  Elgin City Football Club (også kjent som City eller The Black and Whites) er en skotsk, semiprofesjonell fotballklubb som holder til i Elgin, Moray, i Nordøst-Skottland. Sesongen 2010/11 spiller Elgin City i skotsk 3. divisjon (nivå 4).Klubben ble grunnlagt i 1893, etter en sammenslåing av de to eldre klubbene i området Moray, Elgin Rovers og Vale of Lossie. Klubbens første trofé kom i 1898, da de ble den første klubben utenfor Inverness til å vinne the North of Scotland Cup. Etter det hadde de imidlertid begrenset suksess, bortsett fra å vinne the Elgin District Cup, inntil de igjen vant the North of Scotland Cup i 1924. Siden den gang har de vunnet heder og ære i lokale mesterskap med jevne mellomrom.
  Elgin City har spilt på Borough Briggs siden 1921, da dette stadionet erstattet den gamle hjemmebanen Cooper Park. Borough Briggs har for tiden en tilskuerkapasitet på 4 927 tilskuere (478 sitteplasser).

 • Queens Park Fc

  Queen's Park Football Club er en skotsk fotballklubb som holder til i Glasgow. Klubbens hjemmebane er Hampden Park, som også er hjemmebane for det skotske landslaget. Queen's Park ble stiftet i 1867, og er den eneste amatørklubben i den skotske ligaen. Sesongen 2009/10 spiller klubben i Third Division (nivå 4).Queen's Park var blant foregangsklubbene innen fotball, og utviklet sine egne regler. Den første offisielle landskampen mellom Skottland og England i 1872 ble organisert av Queen's Park og spilt med deres regler. Det skotske laget besto av bare spillere fra Queen's Park, og spillerne spilte i skjortene til klubblaget, som var mørkeblå. Senere ble det draktfargen til det skotske landslaget. I 1873 skiftet Queen's Park til svarte og hvite striper, lik dagens drakter.
  I 1879 spilte Queen's Park en oppvisningskamp i Irland, og det ga støtet til at den første irske fotballklubben ble stiftet, nemlig Cliftonville FC i Belfast.

 • East Stirlingshire Fc

  East Stirlingshire Football Club er en skotsk fotballklubb fra Falkirk, som ble grunnlagt i 1881. Ofte refereres klubben til som East Stirling, noe som kan gi inntrykk av at klubben har tilholdssted i eller like ved byen Stirling, som ligger over 20 km unna. Av supportere og lokalbefolkning har klubben kallenavnet The Shire. Klubben er kanskje mest kjent for å ha kommet sist i den skotske 3. divisjonen 5 ganger på rad, mellom 2002/03 og 2006/07.I 1880 startet cricketklubben Bainsford Bluebonnets en fotballklubb som fikk navnet Bainsford Britannia.[1] I november samme år skiftet klubben navn, og East Stirlingshire Football Club ble til. Den første kampen var mot Falkirk 2, som slo The Shire 7–0

 • Stirling Albion Fc

  Stirling Albion Football Club er en skotsk fotballklubb fra byen Stirling i regionen med samme navn. Klubben spiller i 2011/12-sesongen i Scottish League Second Division (nivå 3). Klubbens hjemmebane er Forthbank Stadium, som nå bærer sponsornavnet Doubletree Dunblane Stadium.Stirling Albion ble stiftet i 1945 etter at byens tidligere ligaklubb King's Park FC hadde opphørt under 2. verdenskrig. King's Parks bane Forthbank Park ble delvis ødelagt da den ble truffet av ei enkelt bombe fra et Luftwaffe-fly natt til 20. juli 1940. Sammen med beskyldninger om økonomiske uregelmessigheter i klubben, førte dette til at klubben innstilte aktiviteten for godt. King's Parks direktør Tom Ferguson var sterkt delaktig i arbeidet med å starte en ny fotballklubb i byen, og kjøpte blant annet området der den nye klubben bygde sin hjemmebane, Annfield Park.

 • Riverside Fc

  Riverside Fc er en Skotsk fotballklubb

 • Hibernian Fc

  Hibernian FC er en skotsk fotballklubb som hører til i Edinburgh i Skottland. Byen har to lag i den profesjonelle ligaen – Hibernian og Hearts. Hearts er fra gammelt av det protestantiske laget, mens Hibernian er det katolske. «The Hibs» kalles laget av sine fans. Laget blir også kalt for «The Hibees» (uttales «high-bees») og «The Cabbage», en forkortelse for et rim i en gammel klubbsang for «Cabbage and Ribs», som er livretten i Leith. Hibernian-supporterne omtales gjerne som «Hibbies» (i entall «Hibby»).

 • East Fife Fc

  East Fife Football Club er en semi-profesjonell fotballklubb etablert i 1903 i Methil, Fife, Skottland. De er medlemmer av den skotske Professional Football League. De konkurrerer i League One, tredje tier av skotsk fotball ligasystem .
  Klubben var den første klubben til å vinne Scottish League Cup tre ganger og en av kun to klubber fra den andre tier av den skotske ligasystemet til å vinne den skotske cupen. Dette gjør dem mest suksessrike klubben i Fife i form av store æresbevisninger vunnet.
  East Fife er en av fire toppklubber basert i Fife, men er den eneste som bærer navnet på området. De tre andre klubber er Cowdenbeath, Dunfermline Athletic og Kirkcaldy-baserte Raith Rovers, som alle har historisk delt rivalisering.
  Klubbens East Fife Ladies lag konkurrerer i det skotske damer Football League Second Division East. De er et u-klubb på alle aldre, inkludert førstelaget for damefotball, og spiller sine hjemmekamper i Levenmouth, Fife.

 • Edinburgh Union of Boys Club

  Edinburgh Union of Boys Club,vet ikke mer om di

 • Glasgow City Fc

  Glasgow City Football Club er en kvinnefotballen team basert i Glasgow som spiller i SWPL 1, den øverste divisjonen i kvinnefotballen i Skottland og også den høyeste av to nivåer av det skotske kvinner Premier League. Klubben har konkurrert i UEFA kvinner Cup og Mesterligaen i fotball for kvinner. De har også en reservelaget og juniorlagene .
  Glasgow City har vunnet flest Premier League-titler i Skottland og de fleste Scottish Cup siden 2000.
  I 2016, Glasgow City vant sin tiende skotske kvinner Premier League-tittelen på rad, en skotsk rekord overgå den tidligere rekorden på 9, gjort av Rangers og Celtic herrelag. [1] Men de mistet sitt monopol på det innenlandske trofeer med Hibernian L.F.C. vinne SWPL Cup og skotske cupen

 • Dyce Juniors Fc

  Dyce Juniors ble etablert i 1989 etter sammenslåing av to eksisterende sider, Mugiemoss F.C. (Stiftet 1887) og Rosslyn Sport F.C. (Grunnlagt 1923 som Rosemount). Fusjonen ble ansporet av problemer begge lagene møtte om deres hjemmebane. Den Linksfield Stadium anlegget i Aberdeen, som Mugiemoss delt med to andre sider, Lewis United og Parkvale, skyldtes gjennomgå sanering, redusere antall plasser som er tilgjengelige. Rosslyn Sport kjempet for å opprettholde sin egen Rosslyn Park bakken i Dyce. Med begge sider ønsker å beholde sitt eget navn, ble et kompromiss av Dyce Juniors valgt og klubben satt opp på Rosslyn Park. I en sesong, uenigheter på komiteen nivå førte til oppsigelsen av tidligere Rosslyn Sport tjenestemenn, forlater klubben som i hovedsak Mugiemoss F.C. spille under Dyce Juniors banner. De Dyce klubbens farger er blå og hvite ringer, men har beholdt Mugiemoss tradisjonen ved å bruke sine svarte og hvite striper som endring kit. Rosslyn Park bakken fortsatte å bevise plagsom, krever nye garderober skal være konstruert og i 2000 på stadion ble omdøpt Ian Mair Park minne om en klubb tjenestemann som døde

 • Queen of The South Fc

  Queen of the South Football Club er en fotballklubb FRA Byen Dumfries jeg Regionen Dumfries and Galloway Sørvest i Skottland. Klubben spilte 2008/09-Sesongen i Scottish First Division (NIVA 2). Klubbens hjemmebane er Palmerston Park.
  Den Lokale Poeten David Dunbar kalte Dumfries for «Queen of the South» i en tale da Han i 1857 stilte til VALG til Det Britiske Parlamentet, og DETTE festet SEG Som et kjælenavn på byen.Queen of the South FC old stiftet i 1919 og Tok jeg BRUK Palmerston Park Som synd hjemmebane. Klubben spilte i regionale turneringer for De jeg 1923 old valgt inn i Den Nye divisjon 3 i Scottish Football League. ETTER 3.-plass første Feber sesong old de nummer to i 1925 og rykket Opp i divisjon 2.

 • Irvine Victoria Fc

  Irvine Victoria Football Club er en skotsk fotballklubb, basert i byen Irvine. Tilnavnet Wee Vics og "Westenders ", det ble dannet i 1904 og spiller på Victoria Park i Irvine. Teamet uniform er oransje, blå og hvite striper. Irvine Victoria er medlemmer av den skotske Junior Football Association, West Region.
  Klubbens lokale rival er Irvine Meadow XI

 • Kilmarnock Fc

  Kilmarnock Football Club, kjent som Killie, er en skotsk fotball team basert i byen Kilmarnock, East Ayrshire. Lee McCulloch er midlertidig manager for siden, etter at Lee Clark igjen i februar 2017. [2] Klubben har vunnet mange utmerkelser siden etableringen i 1869, [3] senest 2011-12 Scottish League Cup etter en 1-0 seier over Celtic på Hampden Park. [4]
  Klubben har kvalifisert for europeiske konkurranser på ni anledninger, deres beste prestasjoner kommer i 1966-67 Fairs Cup når de kommet til semifinalen, og ble til slutt eliminert ved Leeds United. Klubben er også en av bare noen få skotske klubber som har spilt i alle tre europeiske konkurranser (Europacupen, Cupvinnercupen og UEFA Cup). [5]
  Killie er den eldste fotballklubb i skotsk Premier League, og er også den eldste profesjonelle klubben i landet. [Trenger referanse] hjemmekamper spilles på Rugby Park, en 17 889 kapasitet all seters stadion ligger i selve byen. Kilmarnock tok del i den første offisielle kamp i den skotske cupen mot det nå nedlagte Renton i 1873.

 • Linlithgow Rose Fc

  Linlithgow Rose Football Club er en skotsk junior forening fotballklubb fra Linlithgow, West Lothian, som spiller i East Region Super League.
  Med å spille fargene rødbrun og hvit, Linlithgow Rose er en av de største og best støttet juniorklubber i Øst-regionen, etter å ha vunnet den skotske Junior Cup fire ganger, i 1965, 2002, 2007 og 2010. Linlithgow også ferdig som løpere opp i 1974, 2003 og 2013

 • Brechin City Fc

  Brechin City ble stiftet i 1906, da de to lokale lagene Brechin Harp og Brechin Hearts slo seg sammen. Klubben ble valgt inn i den nye Division 3 i Scottish Football League i 1923. Da divisjonen kollapset i 1926 på grunn av dårlig økonomi, mistet Brechin City ligastatusen, men de ble valgt inn i Division 2 i 1929. Klubben hadde svært begrenset suksess de første årene, med en 10.-plass (av 18 lag) i 2. divisjon sesongen 1938/39 som den beste plasseringen før krigen.

 • Grantown Fc

  Grantown Fc,tidligere Skotsk fotball klubb

 • St Roch Fc

  St Roch Football Club er en skotsk fotballklubb, basert i Royston Road, Glasgow. Tilnavnet "the Candy Rock", ble de dannet i 1920 og spiller på James McGrory Park. De har for tiden konkurrerer i Vesten regionen Scottish Junior Football Association. De bærer grønne og hvite striper (uniformer).
  St Roch var den første klubben i Jimmy McGrory, britisk rekord målscorer med 550 mål. McGrory, som vokste opp i Garngad området hvor klubben oppsto, begynte å spille for dem i alderen bare 16. Etter å hjelpe klubben å vinne den skotske Junior Cup i 1922, scoret i finalen, han sluttet Celtic neste sesong.

 • Inverness City Fc

  Inverness City Football Club er en skotsk fotballklubb fra Inverness. Deres hjem stripen er hvit og svart og bort stripen er rødt og hvitt.
  Klubben kom inn i Nord Caledonian Football League i 2006-07 sesongen og opprinnelig spilte sine kamper på Ferry Brae Park i Nord Kessock og vant sin første trofé da de slo Golspie Sutherland i Jock Mackay Memorial Cup. De vant også fotball Times Cup da igjen de seiret over Golspie 3-2. I sesong 2007-08 de igjen kom gjennom til Jock Mackay Memorial Cup finalen, men ble slått denne gangen på straffer av Golspie Sutherland.
  For sesongen 2008-09 Inverness by hell brukes til den skotske Junior Football Association for medlemskap og vil konkurrere i Nord Region divisjon 2. De endelig flyttet inn i Inverness hvor deres hjemmekamper vil bli spilt på den nordlige møte Park, De er dermed også kvalifisert å spille i den skotske Junior Cup. Møtet Park arena har vært årsaken til noen kontrovers på grunn av bruken av en cricket side i sommermånedene.
  I deres første sesongen, Inverness City vant Scotscoup divisjon 2 Junior League og Elginshire Cup hvor de beseiret Bishopmill 3-0 i finalen for å fullføre en historisk dobbel.
  For de siste tre sesongene, har byen kvalifisert for opprykk til Nordsuperleague, men har blitt nektet innreise på grunn av klubben ikke har tilgang til den nordlige møte Park for hele varigheten av spilletiden. Klubben er for tiden prøver å sikre en spille anlegget på Bught i Inverness som vil gjøre klubben for å få opprykk

 • Craigroyston Fc

  Historien om Craigroyston strekker seg tilbake til 1976. Faktisk den eneste grunnen til at de kom til å bli var på grunn av leder av Eyemouth United, Rab Melrose. Selv om forbundet med en klubb fra Scottish Borders, Melrose og flere av hans team strømmet ut fra hovedstaden. I 1975 bestemte de det ville være mer fornuftig hvis de kom tilbake til Edinburgh for å starte sitt eget lag, de gjorde dette året etter. De arrangerte å spille sine hjemmekamper på Craigroyston Community Center i nord for byen, og bestemte seg for å kalle seg selv etter deres adopterte hjem.
  Etter å ha søkt og fått medlemstall på East of Scotland FA, den nye klubben fikk æren ved å nå finalen i East of Scotland Qualifying Cup i sin første sesong. De fikk også til semifinalen i City Cup. Den nye klubben flyttet inn i City Park, som de delte med Spartans inntil så sent som i 1998, da de flyttet til sitt nåværende hjem, Markus Park, som er i Warriston område av byen, i nærheten av Royal Botanic Garden.
  Craigroyston har ikke vunnet mange utmerkelser i sin korte historie, men fikk smake suksess når klubben løftet Alex Jack Cup i 1993-1994, Kongen Cup i 1996-1997 og første divisjon tittelen i 2005-06 og 2012-13. [ 1] De rykket ned til første divisjon to ganger, i 2008 og 2015.
  Teamet har vært drevet siden januar 2016 av tidligere Cowdenbeath spissen Graham Buckley. [2]
  Craigroyston sluttet den skotske Junior Football Association i 2016, og flyttet fra East of Scotland Football League til Scottish Junior Football Association, East Region for 2016-17 sesongen

 • Nairn County Fc

  Nairn County Football Club er en skotsk senior fotballklubb basert i byen Nairn, Highland . Tilnavnet Wee County, [1] De ble grunnlagt i 1914 og spiller på Station Park. De har spilt i Highland Football League siden 1919, og vant sin eneste ligatittel i 1975-1976 sesongen. Som et fullverdig medlem av det skotske fotballforbundet de kvalifiserer automatisk til å spille i den skotske cupen.

 • Kilsyth Rangers Fc

  Kilsyth Rangers Football Club er en skotsk fotballklubb basert i byen Kilsyth, North Lanarkshire. Tilnavnet The Wee Gers, ble de dannet i 1913 og spiller på Duncansfield Park, en av de større ikke-ligafotballbaner i Skottland. De bærer blå topper og shorts, borte strip (uniform) er røde topper, svart shorts og røde sokker, og for tiden konkurrerer i Vesten regionen Scottish Junior Football Association

 • St Duthus Fc

  Dannet i 1885 som et datterselskap klubb av St Duthus Cricket Club, St Duthus FC begynte med å spille treningskamper mot nabobyer og landsbyer som stiftere av Ross-shire Junior Football Association. Den "hellige" spilte i røde og hvite vertikale striper i hele sitt formative år spiller på de Lenker gressbaner . I 1895 spilte de konkurranse for første gang i både Pattisons' Challenge Cup og Ross-shire Junior Cup. I 1919-1920 ble de vinnere av den første Ross-shire Junior League konkurranse og i 1924-1925, vant Nord-Skottland Junior Cup - den høyeste utmerkelse for lag som spiller junior-kode i det skotske høylandet. Teamet kort brettet i 1932 før han vendte tilbake i 1934 med et nystiftet utvalg og nye team farger horisontal sort og hvitt hoops

 • Montrose Fc

  Montrose Football Club er en skotsk semi-profesjonell fotball, basert i byen Montrose , Angus. De er medlemmer av den skotske Professional Football League og for tiden spiller i Scottish League Two, det fjerde nivået i fotball i Skottland.

 • Scottish Football League

  Scottish Football League Var den nest Øverste fotballigaen i Skottland, ETTER Skotsk Premier League. Ligaen Besto av 1. divisjon (Scottish First Division), 2. divisjon (skotsk Second Division) og 3. divisjon (Scottish Third Division). Fram til skotsk Premier League old Dannet i 1998 Div Scottish Football League den Øverste fotballigaen i Landet.
  Jeg juli old Skotsk Premier League og Scottish Football League slåtte Sammen til skotsk Professional Football League.
  Fram til skotsk Premier League old Dannet, Var Scottish Football League dominert av Glasgow-klubbene Celtic og Rangers. De til klubbene dominerer Fremdeles Skotsk Premier League

 • Burntisland Shipyard AFC

  Burntisland Shipyard Amateur Football Club are a Scottish football club based at the Recreation Ground in the town of Burntisland, Fife. It was formed from the Burntisland Shipbuilding Company's recreation fund, which had been established in 1919 by weekly subscription from the workers at the company to establish recreational activities for themselves. This fund allowed for the establishment of a cricket club, bowls club and two football teams, one at junior level, the other at juvenile level.
  The recreation club then bought a ground and built a pavilion at it to facilitate the playing of cricket in the summer months and football in the winter. The junior team faded by the early 1920s, but the juvenile team continued to play in local Fife leagues, and it was in 1925 that the Burntisland Shipyard Amateur F.C. that exists at present was properly formed. They joined the Lothian Amateur Football League, and in 1929 they were allowed to enter the Scottish Cup at the qualifying stages.

 • Hearts Fc

  Heart of Midlothian Football Club, vanligvis kalt Hearts, er en skotsk fotballklubb som spiller i Scottish Premiership. Klubben ble stiftet i 1874, og de vant sitt første av fire ligamesterskap i 1895. «Hearts», som er kallenavnet til Heart of Midlothian, spiller hjemmekampene sine på Tynecastle Stadium i den vestlige delen av Edinburgh. Byen Edinburgh ligger i den skotske regionen City of Edinburgh. Roald «Kniksen» Jensen spilte for klubben i perioden 1965-72.
  Byen Edinburgh har to lag i den profesjonelle ligaen. Hearts er fra gammelt av det protestantiske laget i byen, mens rival Hibernian er det katolske. Det religiøse elementet i rivaliseringen mellom lagene har imidlertid ikke vært like sterk som den i Glasgow mellom Rangers og Celtic.

 • St MIrren Fc

  Saint Mirren Football Club (som ofte forkortes St. Mirren FC) er en skotsk fotballklubb fra Paisley i Renfrewshire.Klubben ble grunnlagt i 1877 da medlemmer av Craigielea Rugby Club, grunnlagt i 1874, også fra Paisley, bestemte seg for å starte en fotballklubb. Fra 1894 spilte St. Mirren hjemmekampene sine på St. Mirren Park, også kjent som Love Street. I januar 2009 flyttet klubben til New St. Mirren Park.
  Laget har gjennom tiden fått flere rivaler, best kjent er rivaliseringen med klubben Greenock Morton.

 • St.Johnstone Fc

  St. Johnstone FC regner offisielt stiftelsesåret sitt til 1884, da noen medlemmer av St. Johnstone Cricket Club begynte å spille fotball etter at cricketsesongen var over. Men nyere undersøkelser har vist at det offisielle stiftelsesmøtet til fotballklubben ble holdt først 24. februar 1885, og klubbens første kamp ble spilt 7. mars samme år.[1] Navnet St. Johnstone kommer av Perths skytshelgen Johannes Døperen, på engelsk St. John. Perth er St. Johns by (på skotsk «St. John's toun»), og dermed ble navnet St. Johnstone.

 • Dundee United Fc

  Dundee United er et skotsk fotballag fra byen Dundee. Klubben ble opprinnelig grunnlagt som Dundee Hibernians og fungerte som irske arbeidsinnvandreres klubb på samme måte som Celtic FC og Hibernian FC i Glasgow og Edinburgh. Klubbnavnet ble skiftet til Dundee United i 1923 for å skape en bredere appell, samtidig byttet klubben de grønne og hvite draktene med hvite og svarte, for å distansere seg fra sin irske opprinnelse. Klubbens fremste rival har siden grunnleggelsen vært Dundee FC, men også kampene mot St. Johnstone og Aberdeen FC omtales som derbies.

 • Scottish Football Association

  Skottlands fotballforbund (engelsk: Scottish Football Association, forkortet SFA) er styreorganet for fotball i Skottland. Forbundet ble stiftet 21. mars 1873 og er verdens nest eldste fotballforbund. Det ble medlem av IFBA i 1886, i FIFA i 1910, i UEFA i 1954.
  Forbundet organiserer Skottlands herrelandslag i fotball og Scottish Cup. Forbundet legger seg ikke opp i arbeidet i Scottish Professional Football League, annet enn å sette opp dommere til kampene.
  Forbundet har sine kontorer på nasjonalarenaen Hampden Park.

 • Rangers Fc

  Rangers Football Club, er en fotballklubb fra Glasgow i Skottland, som spilte fram til 2011/12-sesongen i Scottish Premier League, men ble deretter degradert til skotsk tredjedivisjon i Scottish Football League etter at klubben gikk konkurs. Laget vant divisjonen og rykket opp til det nydannede Scottish League One etter sammenslåingen av Scottish Premier League og Scottish Football League til Scottish Professional Football League.
  Klubbens korrekte navn er Rangers, men klubben blir ofte referert til som Glasgow Rangers, for å skille den fra klubber med lignende navn, da spesielt engelske Queens Park Rangers.
  Rangers var det første utenlandske laget som møtte et norsk klubblag, da de møtte Odd i 1911.
  Klubbens hjemmebane er Ibrox Stadium i sørvest for byen. Klubben ble grunnlagt i 1872, og var ett av de ti grunnleggerne av Scottish Football League, og forble i Skottlands øverste divisjon frem til slutten av 2011-12 sesongen.
  I 2012 ble The Rangers Football Club plc insolvent og ble satt under administrasjon. Da det ikke ble oppnådd noen avtale om akkord med kreditorene, ble selskapet slått konkurs. Eiendelene, ble kjøpt av et nytt selskap og en ny Rangers begynte på nytt i sesongen 2012-13 i Scottish Football League tredje divisjon.
  I innenlandsk fotball Rangers har vunnet flere seriemesterskap og tripler enn noen annen klubb i verden[trenger referanse], og vant ligatittelen 54 ganger, Den skotske cupen 33 ganger og den skotske ligacupen 27 ganger, og vant alle tre i samme sesong syv ganger. I europeisk fotball, var Rangers den første britiske klubben til å nå en finale i en UEFA-turnering. De vant den europeiske Cupvinnercupen i 1972 etter å ha blitt nummer to to ganger i 1961 og 1967. En tredje annenplass i Europa kom i 2008, i UEFA-cupen.
  Rangers har en langvarig rivalisering med Celtic, de to Glasgow klubbene blir kollektivt kjent som Old Firm, siden slutten av det 19. århundre.