• Urædd Håndball

  Urædd Håndball ble stiftet 21. juni i 1937. Vi er Norges eldste rendyrkede håndballklubb.

 • Seljord Kommune

  Seljord er en kommune i Telemark, som ligger i regionen Øvre Telemark. Den grenser i nord til Tinn, i øst til Hjartdal, Notodden og Bø, i sør til Kviteseid, og i vest til Tokke og Vinje. Høyeste punkt er Brattefjell, 1 541 moh. Seljord sentrum ligger ved foten av Skorve, 1 370 moh.

 • Skien kommune

  Skien er en by og en kommune i Telemark, og er administrasjonssentrum i fylket. Skien grenser i nord til Sauherad og Kongsberg, i øst til Siljan, i sør til Porsgrunn og Bamble, og i vest til Drangedal og Nome, og er en del av området som kalles Grenland

 • Rjukan IL

  Rjukan Idrettslag (stiftet 8. februar 1911 som Rjukan Idrettsforening) er et idrettslag fra Rjukan i Tinn kommune i Telemark. Idrettslaget har grupper innen idrettene alpin, langrenn, basketball, badminton, jujutsu, aikido, squash, friidrett, fotball, håndball, svømming, tennis, vektløfting og volleyball, i tillegg til idrettsskole- og helsesportgrupper

 • Gjerpen IF

  Gjerpen Idrettsforening (stiftet 30. januar 1918) er et norsk idrettslag fra Skien. Klubben er mest kjent for sitt håndballag for kvinner.Klubben ble stiftet i 1918 som Gjerpen Idrettslag under et møte på Fagerheim (Gjerpen Ungdomslags hus i Holmsveien). 1. september 1945 slo Gjerpen IL seg sammen med Mæla Idrettsforening (stiftet 1934) og Rising Ski- og Idrettsforening (stiftet 1933) og dannet det nåværende Gjerpen Idrettsforening

 • Sportsklubben Snøgg

  Sportsklubben Snøgg (stiftet 5. mars 1905[1][2]) er et idrettslag fra Notodden. Snøgg har grupper for bryting, fotball, friidrett, skisport, skøyter, svømming og turn. Idrettslaget Tell (stiftet 1917) gikk inn i Snøgg i 1932.

 • Skien Ishockeyklubb

  Skien Ishockeyklubb (stiftet 29. november 1965) er en ishockeyklubb fra Skien i Telemark

 • Idrettslaget Kjapp

  Idrettslaget Kjapp (stiftet 20. mai 1928 som Kulhuset Idrettslag) er et idrettslag fra Nordagutu i Sauherad, Telemark. Idrettslagets hovedanlegg ligger på Sundsmoen litt ovenfor Nordagutu jernbanestasjon. A-laget i fotball spiller til daglig i 4. divisjon.Idrettslaget ble stiftet 20. mai 1928 som Kulhuset Idrettslag av en kameratgjeng fra Åse og Kulhuset. Klubben fikk bygd egen fotballbane ved Krokmannsevju, sommeren 1929. Banen ble av datidens 24 medlemmer kalt Hartangbanen. I 1931 skiftet klubben navn til Idrettslaget Kjapp og medlemstallet vokste til 81. En av årsakene til medlemsøkningen var at Sauherad Idrettslag gikk inn i klubben og startet eget håndballag for kvinner.
  Under den andre verdenskrig var det ingen organiserte aktiviteter i regi av idrettslaget, men i 1945 ble det valgt nytt styre, og aktiviteten ble gjenopptatt.

 • Porsgrunn Kommune

  Porsgrunn er en by og en kommune i Grenland i Telemark fylke. Kommunen omfatter de tidligere bykommunene Brevik og Porsgrunn og landkommunen Eidanger. Porsgrunn grenser i nord til Skien og Siljan, i øst mot Larvik i Vestfold, og i vest mot Bamble. Høyeste punkt er Fjerdingen, 360 moh. Kommunen er en del av det området som kalles Grenland. I selve bykjernen bor det rundt 13 000 innbyggere.
  Porsgrunn by ligger ved utløpet av Telemarksvassdraget og er en viktig industriby. Den har fått navn etter en grunne i elven som var bevokst med pors (Myrica gale).
  Av næringsvirksomhet i Porsgrunn er det prosessindustrien som dominerer. Tidligere var denne virksomheten en del av Norsk Hydro, men i dag er det Yara og Ineos som driver prosessanleggene for kunstgjødsel og polymer, og er Porsgrunns største industriarbeidsgivere. Yara, en av verdens største kunstgjødselfabrikker, er lokalisert her. Bilfinger Industrial Services Norway AS, Statoil, RHI Normag AS, Porsgrunds Porselænsfabrik, Isola AS, BEHA, Eramet og Norcem er andre viktige industrielle aktører i Porsgrunn. Mange av virksomhetene er lokalisert i Herøya Industripark. For industrien er all infrastruktur på plass; kraftnett, damp, gassforsyning og havner. Det er derfor attraktivt for bedrifter å etablere seg i kommunen.
  2300 studenter går på Høgskolen i Sørøst-Norge, studiested Porsgrunn. Studentene gir industrien et godt tilfang av fersk kompetanse.
  En ny dobbeltsporet jernbane mellom Porsgrunn og Larvik er under bygging. Den skal stå ferdig i 2018. Det jobbes med en sammenkopling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen via Grenlandsbanen. En slik sammenkopling vil gjøre Porsgrunn til ett av Østlandets viktigste knutepunkter.
  Porsgrunn inngår som en del av Gea Norvegica Geopark.

 • Notdden Kommune

  Notodden er en by og en kommune i Telemark, 120 km sørvest for Oslo. Kommunen ligger ved Heddalsvannet og ved østløpet av Telemarkskanalen. Kommunen grenser til Seljord og Hjartdal i vest, Tinn i nord, Flesberg og Kongsberg i øst, og Sauherad og Bø i sør. Høyeste punkt er Tverrgrønut, 1 306 moh. Nabobyene er Rjukan og Kongsberg.
  Navnet Notodden kommer opprinnelig fra husmannsplassen Notodden (som tilhørte Tinne gård) ved munningen av Tinnelva ved Heddalsvatnet. En person fra Notodden kalles en notodding.
  Notodden ble skilt ut av Heddal som egen by i 1913, og feirer 100-årsjubileum i 2013. Sine nåværende kommunegrenser fikk byen i 1964 da kommunene Heddal og Gransherad (unntatt Jondalen), samt en del av Hovin ble en del av Notodden kommune.
  Kommunen er den tettest befolkede i Aust-Telemark og er hovedsete for Aust-Telemark tingrett, som ligger under Agder lagdømme. Notodden politistasjon ligger under Telemark politidistrikt og kommunen er også med i Kongsbergregionen.


  Notodden kommune i Telemark
  Notodden by, som er kommunens administrasjonssentrum, har 9 041 innbyggere per 1. januar 2016[1].

 • Herøya IF

  Herøya Idrettsforening (stiftet 9. april 1932) er et idrettslag fra Herøya i Porsgrunn i Telemark, som driver med fotball, håndball og turn.

 • Siljan Idrettslag

  Siljan Idrettslag ,holder til på Siljan i Telemark

 • Eidanger Idrettslag

  Eidanger Idrettslag (stiftet i 1915 som Nystrand Idrætsforening) er et fleridrettslag fra Eidanger i Porsgrunn. Idrettslaget har tilbud innen fotball, friidrett, turn, padling, bandy, idrettsskole for voksne og idrettsskolen (barn).
  Eidanger fotballs hjemmebane er Eidangerbanen. Friidrettsgruppene holder til i Eidangerhallen, og turngruppene og bandyen i gymsalen på Tveten Ungdomsskole som ligger like ved. Eidangerfotballen hadde sin storhetstid på 1980-tallet da klubben var nær ved å rykke opp til 2. divisjon. I 2014-sesongen spiller Eidanger fotball i 4. divisjon. Idrettslaget har nylig fått skaffet seg både kunstgressbane og et klubbhus som ligger like ved Eidangerhallen.Forløperen til Eidanger IL var gutteklubben Orkan som ble stiftet sommeren 1904.

 • Vrådal Idrettslag

  Vrådal Idrettslag er et fleridrettslag som tilbyr bl.a. skikarusell, fotball, barnetrim, toppturer, spinning, volleyball og idrettsmerket. Klubbhuset vårt ligger ved Straumsnesvegen, ca. 1 km fra Vrådal sentrum. Her er det lysløype, skileikområde, 2 fotballbaner og 1 ballbinge. 

 • Sportsklubben Snøgg

  Sportsklubben Snøgg (stiftet 5. mars 1905[1][2]) er et idrettslag fra Notodden. Snøgg har grupper for bryting, fotball, friidrett, skisport, skøyter, svømming og turn. Idrettslaget Tell (stiftet 1917) gikk inn i Snøgg i 1932.Snøgg har tidligere hatt et A-lag for herrer på øverste nivå i norsk fotball.

 • Skien Bandyklubb

  Skien Bandyklubb (stiftet 1989) er et norsk idrettslag fra Skien som kun driver med bandy. Klubben ble opprettet etter at Skien isstadion, en kunstfrossen skøytebane for bandy og hurtigløp, ble åpnet i 1987. Bandy i Grenland hadde fram til dette blitt drevet i Borg, til en viss grad i Odd, samt i flere klubber i Porsgrunn.[1]
  Skien Bandyklubb spilte NM-finale for gutter i 1998 og semifinale for junior i 2001.[2][3] Klubben trakk herrelaget sitt fra serien i 2005 og har ikke hatt seniorlag siden.[4] Aktiviteten for øvrig har også vært lav de seneste årene. Klubben sto i 2011 i fare for å bli oppløst, men ble vedtatt drevet videre.[5] I 2013 og 2014 har klubben vunnet Grenlandsturneringen, en bandyturnering med redusert banestørrelse og seks spillere på hvert lag, og med deltakelse fra Skien, Porsgrunn og Larvik.[6]

 • Skotfoss Turn og IF

  Skotfoss Turn & Idrettsforening er en idrettsklubb fra bydelen Skotfoss i Skien. Skotfoss AIL ble stiftet som et tilbud til arbeiderbarna i bydelen.

 • Notodden Fotballklubb

  Notodden Fotballklubb ble stiftet 3. november 1999 og spiller i 2013 i 2. divisjon, avd 3, hjemmebane er Idrettsparken.
  Kapasiteten var tidligere ca. 3 000 (700 sitteplasser/500 sitteplasser under tak), men i og med at det i Adeccoligaen er andre regler som gjelder ble kapasiteten redusert til 2 500 i 2007, som var blant de laveste i divisjonen. På grunn av dette ble det bygd ny stadion, Idrettsparken som øker kapasiteten betraktelig.
  Tilskuerrekord: 2 723 mot Odd Grenland Adeccoligaen 2008.
  Fra og med sesongen 2005, da Notodden spilte sin første sesong i 2. divisjon, har klubben hvert år blitt sponset med millionbeløp

 • Drangedal Idrettslag

  Drangedal Idrettslag (stiftet i 1907 som Drang) er et idrettslag fra Drangedal i Telemark, som driver med fotball, friidrett, håndball, skiidrett og turn.

 • Odds Ballklubb

  Odds Ballklubb (stiftet 31. mars 1894) er en norsk fotballklubb som spiller i Eliteserien. Klubben spiller sine hjemmekamper på Skagerak Arena på Falkum rett utenfor Skien sentrum. Odds Ballklubb er Norges eldste eksisterende fotballklubb.[trenger referanse]
  Klubben er Norges mestvinnende cuplag med 12 norgesmesterskap, sist i 2000. I seriesammenheng har klubben 3 sølv og 3 bronse

 • IF Skidar

  Idrettsforeningen Skidar (stiftet i 1916) er et idrettslag fra Skien. Fotballaget tilhører Telemark Fotballkrets.
  Klubbens fotballag for kvinner spilte i sesongen 1986 i øverste divisjon. Skidar . Klubben ble stiftet på en lekter i Skiensælva av 5 kamerater under navnet Falk. Klubbens old boys lag ble kretsmestere i 1992 og 1996. Laget spiller nå i 7 divisjon.

 • IF Borg Fotball

  Idrætsforeningen Borg (stiftet 29. mai 1914) er et idrettslag fra tettstedet Borgestad i Skien.
  Klubben ble grunnlagt som fotballklubb for beboerne på Borgestad i daværende Gjerpen kommune. Gjerpen Arbeideridrettslag gikk inn i IF Borg i 1940.[1]
  I 1949 spilte klubben kvalifisering for opprykk til den nyetablerte Hovedserien.Klubben driver også med turn og tidigere bandy, og sto i 1982 som arrangør for junior-VM i bandy.[1]
  Idrettsforeningen Borg må ikke forveksles med den tidligere fotballklubben Borg Fotball som i dag er en del av samarbeidsklubben Sarpsborg 08.

 • Urædd Fotballklubb

  Urædd Fotballklubb (stiftet 25. april 1894 som Porsgrunds Fotball Klubb) er en idrettsklubb i Porsgrunn. Urædd Fotballklubb er i en idrettslagsallianse med IF Urædd Allianseidrettslag og driver med fotball, håndball, friidrett, turn og bryting. Klubben ble stiftet en knapp måned etter Odd som i dag er Norges eldste fotballklubb. Navnet Urædd ble innført i 1905, da klubben ble omdøpt til Uræd's Balklub. Klubben var tapende cupfinalist i 1904 og 1911. Klubben benyttet Frednes og Vallermyrene, inntil det nye Urædd Stadion ble innviet i 1906. I 1979 flyttet man til Kjølnesanlegget like ved.
  Urædds fotballgruppe befant seg på øverste nivå fra 1937 til 1948, og i nest øverste divisjon til 1951. Siden har klubben befunnet seg i lavere divisjoner, og var sist på tredje øverste nivå i 1990

 • Langesunds IF

  Langesund Idrettsforening (stiftet 14. juni 1931) er et idrettslag fra Langesund i Bamble kommune i Telemark, som driver med fotball, skiidrett, tennis og turn.

 • Tollnes Ballklubb

  Tollnes Ballklubb (stiftet 27. september 1932) er et fotballag fra Skien. Trener er Morten Immerstein , og supporterklubben heter Tollnestigrene. Klubben er kjent for blant annet sitt kunstgressanlegg
  I 2002 var Tollnes for første og så langt eneste gang i 1. divisjon. Etter sesongen 2006 rykket laget ned til 3. divisjon.

 • Idrettslaget Skarphedin

  Idrettslaget Skarphedin (stiftet 31. januar 1891) er et idrettslag i Bø i Telemark. Laget er et av de eldste idrettslagene i Telemark. Laget har grupper for alpin, barneidrett, fotball, friidrett, håndball, langrenn, svømming og sykkel.
  Navnet er hetet fra skikkelsen Skarphedin i Njåls saga, hvor han er Njåls sønn.

 • Gulset IF

  Gulset Idrettsforening (stiftet 14. juli 1935 som Gulset Ballklubb) er idrettsforeningen i bydelen Gulset i Skien. Den har ca. 1 000 medlemmer (2006) fordelt på fem undergrupper; fotball, håndball, ski, turmarsj og turn. Klubben fikk Idrettens Verdipris, som deles ut av Norges Idrettsforbund, i 2000.
  Den 31. juli 2006 mistet klubben sitt klubbhus i en brann[1] Klubben har følgende visjon, «Gjennom breddeidrett og idrettsglede skal Gulset IF bedre oppvekstmiljøet for barn og ungdom på Gulset,» og jobber etter disse verdiene Trygghet, Trivsel, Mangfold og Fair Play.

 • Bamble IF

  Bamble Idrettsforening (stiftet 20. oktober 1938) er et norsk idrettslag fra Bamble i Telemark.

 • Skiens Ballklubb

  Skiens Ballklubb (stiftet 31. august 1921) er et idrettslag fra Skien i Telemark, som driver med fotball og håndball.

 • Telemark Volleykrets

  Telemark Volleyballkrets,var en tidligere Volleyballkrets

 • Stathelle Omegn Idrettslag

  Stathelle og Omegn Idrettslag (stiftet i 1929) er et idrettslag fra byen Stathelle i Bamble kommune. Idrettslaget driver blant annet fotball og på seniornivå spiller laget i 4. divisjon, etter å ha rykket ned fra 3. divisjon i overgangssesongen 2010.

 • Telemark Fotballkrets

  Telemark Fotballkrets (stiftet 6. august 1905) er en av kretsene i Norges Fotballforbund. Den består av alle kommuner i Telemark.
  Telemark Fotballkrets har en eierandel i Grenland Fotball, som er organ for økonomisk satsing for Odds Ballklubb.

 • Langangen Idrettslag

  Langangen Idrettslag (stiftet 15. februar 1931) er et idrettslag i tettstedet Langangen like utenfor Porsgrunn. Klubben har gjennom historien hatt forskjellige tilbud som terrengløp, friidrett, skøyter, skyting, langrenn, håndball og fotball. Langangen spiller sine hjemmekamper på Myrhaug stadion. Herrelaget i fotball spiller i 5. divisjon.

 • Kragerø IF

  Kragerø Idrettsforening Allianse ble stiftet 3. oktober 1881, da som Kragerø Turnforening. Navnet forhindret imidlertid ikke foreningen fra å arrangere blant annet skirenn til å begynne med. Etter hvert ble det dannet flere foreninger for ulike idretter i Kragerø-distriktet, og en av disse var Kragerø Idrætsforening av 1908. Andre foreninger var Spring og Fremad. En hovedgrunn til dette var at Kragerø Turnforening fant ut at den bare ville drive med turn, en annen grunn var at de forskjellige delene av Kragerø ville ha sine egne klubber, en tredje var at det ble dannet et eget arbeideridrettslag (AIL) som andre steder i Norge.
  Like etter andre verdenskrig ble alle disse foreningene samlet i Kragerø Idrettsforening.
  KIF har i mange år hatt de fem idrettene fotball, friidrett, håndball, ski og turn på programmet, men tidligere hadde det blitt drevet en rekke andre idrettsaktiviteter i de foreningene som til slutt gikk sammen.

 • Brevik Idrettslag

  Brevik Idrettslag (stiftet 17. oktober 1893 som Brevig Idrætsforening[1][2]) er et norsk idrettslag fra Brevik i Telemark. Klubbens hovedaktivitet er fotball, men har også avdelinger for svømming og troppsturn.
  Klubbens farger er rødt, grønt og hvitt.

 • IF Herkules Skien

  Idrettsforeningen Herkules (stiftet 4. mai 1920[1][2]) er en norsk idrettsforening fra Skien i Telemark. Foreningen har lokaler i Skien fritidspark. Herkules er aktiv innen friidrett, fotball, håndball, ski, skøyter og turn. Klubben satser først og fremst på breddeidrett, men har likevel oppnådd en del gode resultater innen blant annet friidrett, håndball og skøyter. Fotball utgjør i dag ca. halvparten av all aktivitet i klubben. Klubben er en av landets største med over 1000 medlemmer.

 • Telemark Idrettskrets

  Formål: 
  Telemark idrettskrets arbeider for at alle i Telemark gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.
  Vi er det regionale leddet for idretten i fylket og består av alle idrettslag, idrettsråd og særkretser tilsluttet Norges Idrettsforbund.