• Stårheim IL

  Stårheim Idrettslag (stiftet i 1935) er et idrettslag fra Stårheim i Eid i Sogn og Fjordane, som driver med fotball, friidrett, håndball og skiidrett. Klubben eier sammen med Haugen Idrettslag, Nordfjord Skisenter på Harpefossen. I 1937 ble Stårheim Skilag innlemmet i idrettslaget.

 • Vågsøy Kommune

  Vågsøy er en kommune som ligger nordvest i Sogn og Fjordane fylke, sør for Stad. Det er også navn på den største øya i kommunen. Arealmessig er kommunen den minste i Sogn og Fjordane. Kommunens administrative senter er Måløy, som fikk bystatus i 1997. Byen består av Måløy sentrum, bygdene Holvik og Halnes, og området Deknepollen

 • Balestrand kommune

  Balestrand er en kommune i Sogn og Fjordane. Den ligger nord for den midtre delen av Sognefjorden. Den grenser i nord til Førde, i øst til Sogndal og Leikanger, i sør til Vik (sør for Sognefjorden), og i vest til Høyanger og Gaular. Tettstedet Balestrand er kommunens administrasjonssenter, og har 812 innbyggere per 1. januar 2018[1].

  Kommunen er av Stortinget besluttet slått sammen med Sogndal og Leikanger fra 1. januar 2020..

 • Haugen Idrettslag

  Haugen Idrettslag er et Idrettslag fra Sogn og Fjordane, klubben ble stiftet 1895

 • Svelgen Turn og IF

  Svelgen Turn & IF holder til i Sogn og Fjordane . Klubben ble stiftet 1930

 • Jølster Idrettslag

  Jølster Idrettslag (stiftet 15. februar 1924) er et idrettslag på Jølster i Sogn og Fjordane. Klubben organiserer flere idretter med fotball, friidrett, håndball, volleyball og ski. I tillegg har laget en egen gruppe for håndbak og en trimgruppe rettet mot fjelltrim. Klubbens farger er grønt og svart.
  Idrettslaget disponerer kommunens fotballstadion, Skei gress med løpebane for friidrett, samt fotballbanen Skei kunstgress grusbanen Skei gru som ligger like ved. Klubbens skiidrett drives i Bjørkelia idrettsanlegg med alpinanlegg og lysløype. Lysløyper er det også i Dvergsdalsdalen, Årdalsdalen og på Klakegg.

 • Bremanger Idrettslag

  Bremanger Idrettslag er et idrettslag i Bremanger kommune som ble stiftet i 1945. Laget arbeider innenfor flere idretter. De har et fotballag som spiller i 5. divisjon herrer og et damelag i 3. divisjon. Det er også fotballag for alle aldersgrupper. Andre idretter som B.I.L har er håndball og volleyball. Hvert år siden 2005 har Bremanger IL arrangert vetenløpet

 • Hornindal Idrettslag

  Hornindal Idrettslag (stiftet 1. oktober 1910) er et idrettslag fra Hornindal i Sogn og Fjordane, som driver med fotball, skiidrett, vektløfting og volleyball. A-laget i fotball spiller i 5. divisjon.

 • Vik Kommune

  Vik er ein kommune i Sogn og Fjordane fylke. Han ligg midtvegs inne og på sørsida av Sognefjorden, og grensar i aust til Aurland kommune, i sør til Voss kommune og Vaksdal kommune, og i vest til Modalen kommune og Høyanger kommune. På den andre sida av fjorden ligg Balestrand, Leikanger, Sogndal og Lærdal.

 • Idrettslaget Høyang

  Idrettslaget Høyang (stiftet i 1917) er et idrettslag fra Høyanger, som driver med fotball, friidrett, håndball, innebandy, karate, og turn, og har ca. 950 medlemmer. A-laget i fotball spiller i 2016 i 4. divisjon.

 • Fjøra Fotballklubb

  Fjøra Fotballklubb er en fotballklubb fra Sogndal kommune i Sogn og Fjordane. På seniornivå spiller laget i 3. divisjon

 • Syril Idrettslag

  Syril Idrettslag er idrettslaget i Leikanger kommune. Idrettslaget ble etablert i 1906 under navnet Leikanger Skilag. Da flere idretter kom til endret laget navn til Systrond Idrettslag (Systrond IL), senere forkortet til Syril. Syril har tilbud innenfor fotball, friidrett og ski. Idrettslaget driver et eget skitrekk på Kleppa i Leikanger.
  Siden 1993 har laget blant annet arrangert «Kjeringi Open» som er et et «fjord-til-fjell»-arrangement i fire etapper: telemark, langrenn, løping og sykling. Arrangementet samler opptil 800 deltakare.

 • Viken Ballklubb

  Viken Ballklubb,ble stiftet 1948 holder til i Sogn og Fjordane

 • Tornado FK

  Heter no Tornado Måløy FK

 • Sandane Turn og Idrettslag

  Sandane Turn og Idrettslag (STIL) (stiftet 1900) er en fleridrettsklubb på Sandane i Gloppen kommune, Sogn og Fjordane.
  STIL organiserer flere idretter med fotball, håndball, turn, friidrett som de største idrettene. I tillegg har laget en barneidretttsgruppe, en racketgruppe (tennis og badminton) og en trim- og merkegruppe. Laget har ca 900 medlemmer.

 • Idrettslaget Bjørn

  Idrettslaget Bjørn,ble stiftet 1966.holder til på Gaupne,Sogn og Fjordane.Det fyrste Bjønnarennet gjekk av stabelen i 1967. Rennet hadde 95 deltakarar. Langrennet vart arrangert i same området som i dag. Men alt frå fyrste året var også hopprennet ein viktig del av arrangementet. Det blei arrangert i Fossøybakken som tålte hopp på både 50 og 60 m. Dei fyrste åra var rennet fyrst og fremst for dei som var bra trena og som sette konkurransemomentet høgt.

 • Eid Idrettslag

  Eid Idrettslag er et idrettslag fra Nordfjordeid i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Idrettslaget har grupper for skisport, friidrett, turn og fotball. Seniorlaget til Eid IL holder til i 3. divisjon.

 • Florø Sportsklubb

  Florø Sportsklubb (stiftet 12. juni 1912) er en sportsklubb fra Florø i Flora kommune. Sportsklubben driver blant annet fotball og håndball. I 2011 ble FSK ( Florø Sportsklubb) og Tempo enige om at den aldersbestemte fotballen skulle samles, og at de skulle kalles FSK og Tempo for Florø Fotball.[1] Florø Fotball spiller i sesongen 2017 i 1. divisjon fotball for menn. Laget spiller sine hjemmekamper på gressbanen på Florø stadion.[trenger referanse]
  Tidlig på 2000-talet startet klubben en langsiktig satsing på egne fotballtalent, mellom anna i et eget fotballakademi. Det resulterte etter hvert i flere sterke resultat. I 2011 vant Florø &16-klassen i Dana Cup i Danmark, laget kom til semifinalen i cupen for G16, og flere av spillerene ble tatt ut på aldersbestemte landslag.

 • Dale Idrettslag

  Dale Idrettslag (stiftet 24. juni 1926 som Dale Idrottslag) er et idrettslag fra Dale i Sunnfjord, som driver med fotball, håndball, badminton, volleyball og barneidrett, samt rullestolbasket.

 • Sogn og Fjordane Handballkrins

  Tidligere hadde Sogn og Fjordane egen Handballkrins

 • Førde Idrettslag

  Førde Idrettslag er et idrettslag i Førde kommune som ble stiftet i 1920, da med friidrett som hovedaktivitet. Laget tilbyr i dag en lang rekke idretter, hvor fotball, håndball, alpint, langrenn og orientering er de største aktivitetene. Idrettslaget sin hovedarena er Førde stadion, med Førdehuset og parkområdet rundt.

 • Aurland Idrettslag

  Aurland Idrettslag ble stiftet 1921,holder til i Sogn og Fjordane

 • Stryn Turn & Idrettslag

  Stryn Turn & Idrettslag (STIL) er et fleridrettslag i Stryn i Stryn kommune, Sogn og Fjordane. Idrettslaget organiserer fotball, håndball, turn, sykling, og alpint. I tillegg har STIL en trimgruppe og tilbyr barneidrettsskole.

 • Sogn og Fjordane Fotballkrets

  Sogn og Fjordane Fotballkrets (stiftet i 1922) er en av kretsene i Norges Fotballforbund, som består av alle kommuner i Sogn og Fjordane. Kretsen har 832 lag og 14 295 medlemmer pr. 2008.

 • Gaular Idrettslag

  Gaular Idrettslag er et idrettslag som trekker medlemmer fra mesteparten av Gaular kommune i Sogn og Fjordane. Idrettslaget ble etablert i 1987, da Bygstad Idrettslag og Sande Idrettslag slo seg sammen.

 • Årdalstangen Idrettslag

  Årdalstangen Idrettslag,ble stiftet 1939,holder i Ardalstangen i Sogn og Fjordane

 • Gulen Kommune

  Gulen kommune ligg sørvest i Sogn og Fjordane og grensar i nord til Solund og Hyllestad, i aust til Høyanger og i sør til Austrheim og Masfjorden i Hordaland. Kommunen har ei rik soge. Namnet kjem frå det norrøne Guli, dativ Gula, av noko uviss tyding. Gulatinget vart skipa i Gulen noko før år 900.
  Steinkrossane i Eivindvik er motivet i kommunevåpenet.

 • Sogn og Fjordane Fylkeskommune

  Sogn og Fjordane er eit fylke i Noreg, mellom Møre og Romsdal i nord og Hordaland i sør. I aust grensar fylket til Oppland og i søraust til Buskerud.

 • Tambarskjelvar Idrettslag

  Tambarskjelvar Idrettslag er et idrettslag fra Naustdal i Sogn og Fjordane. Klubben er nasjonalt kjent for utmerkelser i volleyball og vektløfting.

 • Tornado Måløy Fotballklubb

  Tornado Måløy Fotballklubb (stiftet 1. januar 2003) er en fotballklubb fra Vågsøy i Sogn og Fjordane. Klubben spiller sine hjemmekamper på Måløy stadion (naturgress). Reservearenaen er Refvik stadion, men en kunstgressbane er under planlegging på Skaredammen idrettspark, hvor det idag er grus.
  Fotballklubben har idag ca. 400 medlemmer og aktiviserer både to seniorlag samt en rekke lag i de aldersbestemte klassene.

 • Sogndal Idrettslag

  Sogndal Idrettslag (stiftet 19. februar 1926) er en norsk fleridrettsklubb fra Sogndal i Sogn og Fjordane. Idrettslaget har i dag tilbud innen alpint, håndball, langrenn, orientering, turn, svømming, skøyter, styrkeløft og volleyball.
  Tidligere hadde klubben også en svært aktiv friidrettsgruppe. Klubben har også hatt egen gruppe for innebandy.Fotballen i klubben ble skilt ut med storsatsingen, og er i dag en egen idrettsklubb under navnet Sogndal Fotball.

 • Skavøypoll Idrettslag

  Skavøypoll Idrettslag (stiftet i 1978) er et idrettslag fra Skavøypoll i Vågsøy, Sogn og Fjordane, som driver med fotball, håndball, klatring, turn og idrettsskole. A-laget i fotball spiller i 4. divisjon.

 • Kaupanger Idrettslag

  Kaupanger Idrettslag (stiftet 6. juni 1935) er et norsk idrettslag fra Kaupanger i nærheten av Sogndal.