• Vaulen IL

  Vaulen Idrettslag er en fotballklubb fra Stavanger som ble stiftet den 15. mars 1938.

  A-laget spiller i 3. divisjon etter å ha rykket opp foran 2013-sesongen. Klubbens storhetsperiode var mellom 1953 og 1962 da man var på nivå tre i Norge. En ny god epoke startet i 2001 da man holdt seg i 3. divisjon frem til serieomleggingen i 2010. Høydepunktet her var i 2002 da man vant 3. divisjon, men måtte til slutt se seg slått av Ålgård i kvalifiseringen for 2. divisjon.

  Vaulen har fire ganger nådd første runde i NM. I 1958 ble laget slått ut av Vard med 4-0 i omkampen etter å ha holdt dem til 0-0 i første kamp. I 2005 ledet man til pause, men tapte 1–2 for Viking. Den tredje gangen var i 2011 da man tapte 10-0 mot FK Haugesund. Så i 2013 slo Viking de oransje 4-0

 • IL Rival

  Idrettslaget Rival er en håndballklubb fra Haugesund som ble stiftet i 1948

 • Siddis Stavanger

  Siddis Stavanger var en tidligere Ishockeyklubb i Stavanger

 • Time Time Kommune

  Time er en kommune i Rogaland som ligger på Jæren og grenser til Sandnes i nord, til Gjesdal i øst, til Bjerkreim og Hå i sør og Klepp i vest. Kommunen har et areal på 182 km² og 18 656 innbyggere. Av arealet er 13 km² ferskvann og 68 km² jordbruksareal. Administrasjonssenteret Bryne er regionbyen på Jæren

 • IL Havdur

  Idrettslaget Havdur (stiftet 19. mars 1947[1]) er et idrettslag fra Tjelta i Sola kommune i Rogaland, som driver med fotball og håndball

 • Tasta IL

  Tasta Idrettslag (stiftet 1963) er et idrettslag fra bydelen Tasta i Stavanger. Klubben har rundt 400 medlemmer og har tilholdssted på Stemmen, Kalhammaren. Nye kunstgressbaner blir nå lagt på Stemmen og ved Tastahallen

 • Stavanger Døves IF

  Stavanger Døves IF er et idrettslag for Døve i Stavanger. Klubben ble stiftet i 1934

 • Tysvær kommune

  Tysvær er en kommune i Rogaland. Den grenser i nord mot Sveio og Vindafjord og i vest mot Karmøy og Haugesund. I Boknafjorden er det kort vei østover til Suldal kommune og sørover til Finnøy og Bokn. Det høyeste fjellet i kommunen er Lammenuten som er 631 meter over havet.

 • Rogaland Fotballkrets

  Rogaland Fotballkrets (stiftet 31. mars 1911) er en av kretsene i Norges Fotballforbund. Den består av alle kommuner i Rogaland. Fotballkretsen feiret i år 2011 sitt 100 år jubileum, og fra tre klubber i 1911 med noen få lag i voksenfotball, har man i jubileumsåret registeret 133 klubber med 2665 lag – de fleste innen barne- og ungdomfotball. Aktiviteten i Rogaland Fotballkrets viser tall som dokumenterer at fotball er den desidert største fritidsaktiviteten i fylket.[1]

  Kretsen skiftet navn til NFF Rogaland i 2018.[2]

 • Helleland IL

  Helleland IL er en Klubb fra Egersund .klubben ble stiftet 1945

 • Finnøy IL

  Finnøy IL er en Klubb fra Rogaland.

 • Ferkingstad IL

  Ferkingstad Idrettslag (stiftet 13. november 1973 på Ferkingstad) er et norsk idrettslag fra det lille tettstedet Ferkingstad i Karmøy kommune i Rogaland. Alt med klubben ligger egentlig på Stava. Men siden 1973 har klubben hett FIL eller team Molin som den også heter. Laget har et A-lag menn, et B-lag menn, et damelag og mange ungdoms- og barne-lag. Klubben er kjent for mange på Karmøy for å arrangere Moliner-cupen, hvor mange lag melder seg på hvert år.

 • Stavanger

  Stavanger er en by og kommune i Rogaland som ligger sørvest i Norge. Stavanger er Norges fjerde største bykommune med 132 913 innbyggere (per 2. kvartal 2017) og Norges tettest befolkede kommune. Kommunen ligger på Nord-Jæren og utgjør sammen med Sandnes, Sola og Randaberg landets tredje største byområde med 242 819 innbyggere. Stavanger kommune grenser i nord til Randaberg og Rennesøy, i sør til Sandnes og i vest til Sola. Stavanger er administrasjonssenteret i Rogaland fylke og sete for fylkesmannen, fylkesadministrasjonen og Stavanger bispedømme. Byen er også sete for Stavanger tingrett, Rogaland politidistrikt og sjødivisjonen i Statens kartverk. Stavanger blir regnet som det administrerende, økonomiske og kulturelle senteret i fylket og er residensby for flere aktører og institusjoner innen kultur, finans, helse, forskning og utdanning. Stavangerregionen består av 13 omkringliggende kommuner ifølge storbymeldingen fra 2002. Per 1. april 2015 var folketallet i regionen 332 405. Regionen har over 70 % av innbyggerne i Rogaland og rett under 25 % av innbyggerne på Vestlandet.

 • Sokndal IK

  Etter lenge å ha ønsket å stifte en fotballklubb i Sokndal ble det søndag 20. april 1936 holdt et møte på Fridtun. Turnforreningen var arrangør og det var 22 personer tilstede

 • Austrått IL

  Austrått Idrettslag (stiftet i 1977) er et norsk idrettslag fra Sandnes i Rogaland, som driver med fotball, håndball og volleyball.

 • Bryne FK

  Bryne Fotballklubb er en fotballklubb på Bryne. Bryne Idrettslag ble stiftet 10. april 1926, og det var kun fotball som ble drevet innen laget de første 10 årene, senere også friidrett. Den første obligatoriske kampen ble spilt mot nabobygden Klepp i 1929, og endte 4–4. I 1991 endret Bryne IL struktur. Fotballavdelingen ble egen klubb, og kalt Bryne FK.

  Klubbens største meritter er cupseieren i 1987 etter mål av trønderen Kolbjørn Ekker, og seriesølv i 1980 og 1982. Klubben spilte i 1. divisjon (tilsvarende Eliteserien) fra 1976 til 1988. Klubben rykket opp til Eliteserien høsten 1999, men rykket ned igjen til 1. divisjon i 2003. I 2016 rykket Bryne ned i 2. divisjon etter 45 sesonger sammenhengende i de to øverste divisjonene.[1]

  I 2006 ble mangemillionæren Tore Lie ny hovedsponsor for Bryne, gjennom selskapet sitt Otium. Avtalen var verd 3,6 millioner kroner over tre år.

  I 2017, etter mange år uten hovedsponsor, gikk Sørvest Betongsaging inn som hovedpartner.[

 • Sola Flyklubb

  Sola Flystasjon Flyklubb ble stiftet i 1984 av Saab Safir-entusiaster ved Sola Flystasjon. Klubben opererer fly av type Saab Safir. Sola Flystasjon Flyklubb er medlem av Norsk Luftsportsforbund (NLF). Klubben har lokaler og hangar ved Sola Flystasjon som er den militære delen av Stavanger Lufthavn, Sola.Klubben tilbyr Safir- og akroutsjekk til en konkurransedyktig pris. Det er også mulig å få fløyet en akro introduksjonstur med en av klubbens erfarne flygere.

 • Midtbygdens IL

  Midtbygden Idrettslag (stiftet i 1936) er et idrettslag fra Tau i Strand kommune i Rogaland.

  Stadionområdet består av to kunstgressbaner, en gressbane og en innendørs fotballhall. Klubben eier alle områder selv, bortsett fra fotballhallen som er sameie. Klubben fikk, sammen med kommunens største klubb, Staal Jørpeland, i 2004 innendørs fotballhall som den første i Rogaland. Dekket er identisk med Aalesund sin kunstgressbane, dvs en tredje generasjons kunstgressbane.

  Midtbygden har sin hovedgeskjeft innenfor fotballen, men har også volleyball, håndball og friidrett under sin virksomhet. Kjente fotballspillere som har spilt for Midtbygden er Martin Knudsen, Leif Rune Salte, Erik Johannessen og Einar Sigmundstad.

 • Stegaberg IL

  Stegaberg Idrettslag ble stiftet i februar 1965 i Tysvær og er tilsluttet Norges Idrettsforbund gjennom Rogaland Idrettskrets. Klubben har hatt jevn vekst og teller i dag om lag 750 medlemmer innenfor fotball, friidrett, sykkel, skøyter og barneidrett.

  Videre har klubben en aktiv helsesportgruppe som har medlemmer fra hele Haugalandet. I 2004 ble det vedtatt å opprette tilbud innenfor volleyball.

  Stegaberg Idrettslag har vedtatt 5 grunnverdier som skal prege klubbens aktiviteter gjennom holdning og handling:
  Skape trivsel
  Være åpen/inkluderende
  Være allsidig
  Et sosialt idrettslag
  Fair Play

  Klubben ledes av Hovedstyret som består av leder, nestleder, økonomileder og sekretær. I tillegg er gruppelederne medlemmer av Hovedstyret.

  Stegaberg Idrettslag har klubbhus og arenaer på Frakkagjerd i Førresfjorden.

 • Avaldnes IL

  Avaldsnes Idrettslag (stiftet 16. juni 1937) er et idrettslag fra Avaldsnes på Karmøy.

  Klubben har vel 800 medlemmer. Klubben holder til ved Avaldsnes Idrettssenter, som også er klubbens hjemmebane.

  Anlegget, som ligger 1 km vest for riksvei 47 ved Avaldsnes sentrum, inneholder gressbaner, kunstgressbane med flomlys, innendørs fotballhall (70 x 40 m), gressløkker (7er), grusløkke med flomlys, to klubbhus, én ballbinge og én sandvolleyballbane.

  AIL har både fotball- og håndballavdeling, samt en avdeling for barn; Idrettsskolen, og en avdeling for ski/trim. Idrettsskolen har 200 barn i alderen 5 til 10 år, mens ski/trim har tre aktive utøvere i langrenn (Einar Vikingstad, med flere VM-gull i klassen over 50 år og HC-utøveren Trygve Toskedal Larsen med VM-medaljer i skikjelkepigging). Her er også omtrent 40 aktive i trimgrupper.

  Klubben har[når?] tre ansatte i administrasjonen, daglig leder Norvald Audun Kaldheim, markedssjef Svein Hegland og regnskapsmedarbeider.

  Idrettslaget har mottatt flere Augvaldpriser (går til ildsjeler i bygda), først i 1992 til Aadne Utvik og til Kaldheim i 2007.[

 • Sviland Idrettslag

  Sviland IL ble dannet i 1961, og har siden den gang hatt stor betydning for bygda. Klubben holder til i Rogaland

 • Siddis Hockey

  Stavanger Hockey (stiftet 27. april 2000) er en ishockeyklubb fra Stavanger. Klubben heter offisielt Ishockeyklubben Stavanger og består av et seniorlag for kvinner, samt flere aldersbestemte lag. Klubben driver også Hockeyskole.
  A-laget for kvinner het tidligere Siddis/Viking og spiller til daglig i Eliteserien i ishockey for kvinner.

 • Sola IL

  Sola Fotball (stiftet i 1934 som Sola Turn og Idrettslag) er en fotballkluKlubben var tidligere en fotballavdeling i Sola Idrettslag (som ble stiftet Sola Turn og Idrettslag i 1934), men skiftet navn i 1947.[1] Det var først i 1995 at idrettslaget ble delt opp og etablerte Sola Fotball og Sola Håndball.[2]

  Klubben vant Rogalandscupen i 1990 og 2013.
  bb fra Sola.

 • Sportsklubben Jarl

  Sportsklubben Jarl (stiftet i 1918) er en fotballklubb fra Stavanger. A-laget ligger i 6. divisjon og spiller sine hjemmekamper på Jarlabanen.

 • idrettslaget Vidar

  Idrettslaget Vidar, er et idrettslag fra Stavanger, klubben ble stiftet 1906

 • Etne Idrettslag

  Etne Idrettslag er et Idrettslag fra Rogaland.

 • Kvitsøy Idrettslag

  Kvitsøy Idrettslag er et Idrettslag i Rogaland,klubben ble stiftet 1945

 • Stavanger Oilers

  Stavanger Oilers er en norsk ishockeyklubb fra Stavanger og spiller i GET-ligaen. Stavanger Ishockeyklubb er klubbens offisielle navn.[1] Klubben benytter likevel Oilers som sitt navn og merkevare i de fleste sammenhenger. Oilers spiller sine hjemmekamper på DNB Arena som har en kapasitet på 4 250 tilskuere.

 • Rogaland Hordaland Ishockeykrets

  Rogaland Hordaland Ishockeykrets , er en av Ishockeykretsene i Norge

 • Våganes Fotballklubb

  Våganes Fotballklubb (stiftet 29. september 1980) er en fotballklubb i Sola kommune. Våganes holder til på Røyneberg ved Grannesvågen, og er et idrettslag som er drevet med hovedvekt på breddefotball.
  Klubben er tilsluttet Norges Fotballforbund gjennom Rogaland Fotballkrets, og hadde i 2004 over 200 medlemmer fordelt på lag fra 6 år opp til A-laget. Klubben disponerer et klubbhus, én grusbane, én gressbane, to fotballbinger og en liten gressbane. I utgangspunktet benytter A-laget gressbanen til trening og kamper i sesongen.
  Høsten 2011 åpnet klubben sin nye kunstgressbane.[1] A-laget til Våganes Fotballklubb rykket ned til 7. divisjon samme høst, men fikk anledning til å spille i 6. divisjon da et av lagene der trakk seg

 • Sandved Idrettslag

  Sandved Idrettslag (stiftet 27. mai 1980) er et idrettslag fra bydelen Sandved i Sandnes, som driver med fotball og volleyball. De hadde i begynnelsen en gruppe for hurtigløp på skøyter.

 • Stavanger Hockey

  Stavanger Hockey (stiftet 27. april 2000) er en ishockeyklubb fra Stavanger. Klubben heter offisielt Ishockeyklubben Stavanger og består av et seniorlag for kvinner, samt flere aldersbestemte lag. Klubben driver også Hockeyskole.
  A-laget for kvinner het tidligere Siddis/Viking og spiller til daglig i Eliteserien i ishockey for kvinner.

 • Undheim Idrettslag

  Undheim Idrettslag,holder til i Time kommune i Rogaland

 • Tastavarden Håndballklubb

  Tastavarden Håndballklubben er en Håndballklubb ,som holder til i Stavanger

 • Idrettslaget Pol

  Idrettslaget Pol ,ble stiftet 1945

 • Tonstad Idrettslag

  Tonstad Idrettslag,ble stiftet 1967,holder til i Sirdal kommune

 • Skjold Idrettslag

  Skjold Idrettslag (stiftet i 1960) er et idrettslag i Tysvær kommune i Rogaland. Klubben har omtrent 600 medlemmer og er blant de største breddeklubbene i Tysvær. Klubbens nedslagsfelt er i bygdene Aksdal, Grinde og Skjoldastraumen. Blant aktivitetene i idrettslaget er fotball størst, har også håndball og allidrett for unger fra 4 til 8 år.

 • Skudenes UIL

  Skudenes Ungdoms- og Idrettslag (stiftet i 1931) er et norsk idrettslag på Skudeneshavn. A-laget i fotball spiller i 5. divisjon.

 • Sveio Idrettslag

  Sveio Idrettslag et et idrettslag i Sveio kommune i Hordaland. Laget har treningsgrupper i fotball, friidrett og volleyball

 • Sola Kommune

  Sola er ein kommune i Rogaland fylke med 19 555 innbyggjarar pr. 1. januar 2004, 9 571 av desse bur i tettstaden Solakrossen. Andre tettstadar er Tananger (5 833), Hålandsmarka (604) og Stenebyen (643).
  Ved inngangen til 1980 var folkemengda i kommunen 12 323.
  Sola kommune tilsvarar det som frå 1840 heitte Sola sokn i Håland herad.
  Det er sju valkrinsar i Sola kommune; Tananger, Sola, Håland, Dysjaland, Stangeland, Røyneberg og Grannes.
  Stavanger lufthamn, Sola, Hovudredningssentralen for Sør-Noreg og Sola Flystasjon ligg i Sola kommune. I Risavika ligg eit stort hamneanlegg.

 • Sandnes Ulf

  Sandnes Ulf er en fotballklubb fra Sandnes i Rogaland. Klubben ble stiftet 1. juni 1911 som Sportsklubben Ulf. I 1987 ble navnet endret til Ulf-Sandnes. Før 2004-sesongen fusjonerte klubben med Sandnes FK, og fikk sitt nåværende navn. Sandnes Ulf er den største fotballklubben i kommunen med om lag 1 050 medlemmer fordelt på over 70 lag. Klubbens lag spiller i OBOS-ligaen. Hjemmekamper spilles på Sandnes stadion i Sandnes idrettspark.