• Øyane Idrettslag

  Øyane IL ble stiftet 7. juni 1957 som et idrettslag med én aktivitet; fotball. ØILs medlemmer ved stiftelsen var 32 personer (menn) over 17 år og 28 personer (gutter) under 17 år.ØIL har siden 1975 tilrettelagt for ulike aktiviteter, men med fotball som grunnpilaren i idrettslaget. Idrettslagets medlemsmasse øker og reduseres i takt med størrelse på klassene på Roaldsøy skole. ØIL ønsker å legge til rette for at alle elever på Roaldsøy skole skal finne verdi i å delta i idrettslaget. En måte å gjøre dette på er å ha én medlemskontingent for alle aktiviteter

 • Madla Idrettslag

  Madla Idrettslag (stiftet 9. mars 1939) er et fotballag fra bydelen Madla i Stavanger. Laget har rundt 1 000 medlemmer og er et av Rogalands største fotballag.Klubben ble stiftet 9. mars 1939 da Madla Ungdomslag (stiftet 24. august 1919) og Madla Fotballag (stiftet 10. mai 1927) ble enige om å etablere Madla Idrettslag.

 • Mastra Idrettslag

  Mastra Idrettslag (stiftet 21. juli 1946) er et idrettslag fra Mosterøy i Rennesøy, som driver fotball og håndball

 • Sola Håndballklubb

  Sola Håndball (stiftet i 1934 som Sola Turn og Idrettslag) er en håndballklubb fra Sola i Rogaland. Hjemmehallen er Åsenhallen med en kapasitet på 1 200 tilskuere. Rekorden ble satt 6. november 1996 med 1 200 tilskuere mot Bækkelagets SK.

 • Voll Idrettslag

  Voll Idrettslag (stiftet 11. juni 1969) er et idrettslag fra Voll i Klepp kommune, Rogaland, som driver med badminton, fotball, håndball, ishockey og turn.

 • Vigrestad IK

  Vigrestad IK,er en Idrittsklubb i Vigrestad Rogaland,ble stiftet 1921

 • Stavanger IF

  Stavanger Idrettsforening (stiftet i 1905) er et idrettslag fra Stavanger, som driver med fotball og håndball.

 • Ålgård Fotballklubb

  Ålgård Fotballklubb er en fotballklubb fra Ålgård som ble stiftet i 1915. Klubbens A–lag er i 4. divisjon avdeling 2. Ålgård var i etterkrigstiden i den høyeste divisjonen i Norge. Etter dette har klubben stort sett vært på det tredje høyeste nivået og rykket sist opp til 2. divisjon i 2002.
  Ålgård er en av de største klubbene i Rogaland i antall medlemmer og har et bredt barne– og ungdomsarbeid. Klubbens bredde har gjort at laget har klart å produsere talenter som har klart å holde Ålgård i 2. divisjon.

 • Rosseland BK

  Rosseland Ballklubb (stiftet 25. oktober 1979) er en fotballklubb i Time kommune i Rogaland. Klubben har fokus på breddefotball på Bryne, i hovedsakelighet på og rundt bydelen Rosseland/Bryne Øst.

 • Sportsklubben Ulf

  Sandnes Ulf er en fotballklubb fra Sandnes i Rogaland. Klubben ble stiftet 1. juni 1911 som Sportsklubben Ulf. I 1987 ble navnet endret til Ulf-Sandnes. Før 2004-sesongen fusjonerte klubben med Sandnes FK, og fikk sitt nåværende navn. Sandnes Ulf er den største fotballklubben i kommunen med om lag 1 050 medlemmer fordelt på over 70 lag. Klubbens lag spiller i OBOS-ligaen. Hjemmekamper spilles på Sandnes stadion i Sandnes idrettspark.

 • Viking Håndballklubb

  Viking Håndballklubb er en norsk håndballklubb fra Stavanger. Klubbene spille sine hjemmekamper i Stavanger idrettshall. Den ble grunnlagt i 1987 som det ble uavhengig fra multi-idrettslaget IL Viking. [1] I 2000, Viking Håndball og Stavanger IF håndballavdeling gått sammen og stiftet elite håndball Stavanger Håndball. Teamet aldri vunnet Eliteserien , men spilte cupfinale i 2001/2002, som de tapte. I 2009 ble Stavanger Håndball rykket ned fra Eliteserien og Stavanger IF trakk seg fra samarbeidet, hvorpå klubben skiftet navn tilbake til Viking Håndball. I 2009-2010 sesongen, klubben vant opprykk til Eliteserien . De har vunnet tre ganger Limburgse Handbal Dagen i 1995, 1997 og 1999.

 • Sola Idrettslag

  Sola Idrettslag,holder til på Sola i Rogaland

 • Viking Fotballklubb

  Viking Fotballklubb er et fotballag fra Stavanger, og er Rogalands største. Med sin andreplass på maratontabellen er det et av Norges beste fotballag gjennom tidene. Laget har spilt i toppdivisjonen siden det ble etablert, med unntak av sesongene 1966–67 og 1987–88, har til sammen tatt åtte seriemesterskap og fem norgesmesterskap, og er det fotballaget i Norge med flest sesonger (57 per 2015) i toppdivisjonen.
  Laget spiller sine hjemmekamper på Viking stadion, som ble åpnet i 2004. Tilskuerrekorden er 16 600, som også er stadionets maksimale kapasitet, mot Brann 24. juni 2007.
  Lagets drakter består av mørkeblå trøyer, hvite bukser og mørkeblå strømper.

 • Siddis Sportsklubb

  Siddis Sportsklubb, bedre kjent som FC Show, (stiftet 9. september 2005) er et idrettslag fra Stavanger, som driver med håndball, fotball, cheerleading, innebandy, rugby og amerikansk fotball.

 • Sunde Idrettslag

  Sunde Idrettslag (stiftet 25. mai i 1965) er et idrettslag fra Stavanger. Idrettslaget holder til på Sunde og i Kvernevik og tilbyr både fotball og håndball.

 • Fotballklubben Vidar

  Fotballklubben Vidar er en fotballklubb fra Stavanger, grunnlagt 18. april 1906. Den første tiden spilte klubben i tverrstripete trøyer i blått og hvitt og sorte eller blå bukser, samt krage og mansjetter i hvit. Klubben har endret drakter flere ganger senere, og siden 1971 har klubben spilt i helrøde drakter.

 • Sandnes Fotballklubb

  Sandnes Fotballklubb var en norsk forening fotballklubb fra Sandnes. Det eksisterte fra slutten av 1997 til tidlig i 2004, og ble til slutt tatt av Ulf-Sandnes for å danne Sandnes Ulf. En samarbeidsavtale mellom flere Sandnes-baserte klubber, det spilles en gang i norsk andre divisjon, og hadde vunnet opprykk til andre divisjon når det opphørte å eksistere, men slet med dårlig økonomi.

 • Vedavåg Idrettslag

  stiftet i 1967 som Vedavåg Idrettslag er et idrettslag fra Karmøy i Rogaland.men skiftet i 1999 navn til dagens; Sportsklubben Vedavåg Karmøy.

 • Randaberg Idrettslag

  Randaberg Idrettslag (stiftet 10. april 1925) er et idrettslag fra Randaberg i Rogaland.

 • Rogaland Idrettskrets

  Rogaland idrettskrets (stiftet 25. april 1919) er et felles organ for alle idrettslag, idrettsråd og særkretser i Rogaland som er tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.Rundt hver fjerde rogalending er medlem av kretsens idrettslag. Rundt 50 særforbund er representert i kretsen, gjennom over 550 lokale idrettslag. Rundt halvparten av særforbundene har i tillegg et kretsstyre eller regionsapparat

 • Rogaland Volleyballkrets

  Rogaland hadde tidligere egen Volleyballkrets

 • Torvastad Idrettslaget

  Torvastad Idrettslag (stiftet i 1945) er et idrettslag fra Torvastad på Karmøy. Klubben driver med breddeidrettene fotball, friidrett, innebandy og orientering. Idrettslaget har to gressbaner, en friidrettsløpebane, en liten kunstgressbane, en stor kunstgressbane samt en ballbinge. Stadion til Torvastad heter Torvastad idrettssenter og ligger på Håland på Torvastad, hvor også TineStafetten for Karmøy gjennomføres hvert år. A-laget i fotball rykket i 2014 opp til 4. divisjon samtidig som de ble kretsmestere i 5. divisjon.

 • Varhaug Idrettslag

  Varhaug Idrettslag (stiftet i 1. august 1932) er et idrettslag fra Varhaug i Hå, Rogaland.

 • Idrettslaget Staal

  Staal Jørpeland Idrettslag (stiftet 1919) er et idrettslag fra Jørpeland like utenfor Stavanger, som driver med fotball, friidrett og håndball. Laget har også en egen handicap gruppe som jevnlig trener både håndball, friidrett og fotball i tillegg til andre aktiviteter.

 • Åkra Idrettslag

  Åkra Idrettslag (etablert 1938) er et idrettslag fra Åkra på Karmøy. Idrettslag driver blant annet med fotball, håndball, turn, trampett og cheerleading.

 • Viking Ishockeyklubb

  Viking Ishockeyklubb er en tidligere norsk ishockeyklubb fra Stavanger, som ble stiftet i 1968. Viking Ishockeyklubb avviklet etter sesongen 1996-1997. Da ble Viking Ungdomshockey etablert for å ivareta ungdomsavdelingens interesser. Klubben ble slått sammen med Svithun Ishockeyklubb i 1998 og fikk dermed et senior lag i klubben. I denne forbindelse ble klubben døpt om til Viking Hockey, som dermed videreførte tradisjonene til Viking Ishockeyklubb.
  Da Siddishallen sto ferdig i 1968, ble klubben stiftet. Viking kjempet mot klubben Siddis på 70-tallet og rykket opp med Terry Fyck og Ron Pulak på laget i 1977. Med trener Bernie Lynch tok Viking bronse mot Bjørn «Botta» Skaares Furuset i 1982. Richard David gjenskapte noe av den samme stemningen med bronse i 1993, før Viking Ishockeyklubb endte i teknisk konkurs og ble lagt ned i 1996.

 • Sola Fotballklubb

  Klubben var tidligere en fotballavdeling i Sola Idrettslag (som ble stiftet Sola Turn og Idrettslag i 1934), men skiftet navn i 1947.[1] Det var først i 1995 at idrettslaget ble delt opp og etablerte Sola Fotball og Sola Håndball.[2]
  Klubben vant Rogalandscupen i 1990 og 2013.
  Klubben vant 4. divisjon i 2013, og rykket opp til 3. divisjon. I 2014 gjentok Maurice Ross sine gutter fjoråret, og vant 3.Divisjon med 11 poeng. Dermed blir det 2. Divisjon i 2015.Sola Fotball (stiftet i 1934 som Sola Turn og Idrettslag) er en fotballklubb fra Sola.

 • Bryne Håndballklubb

  Bryne Håndball var en del av friidretten som har historie tilbake til 4. mars 1937.

  Bryne Håndball var en del av Bryne IL fram til 1991. Bryne IL bestod av, Bryne Fotball (BFK), Bryne Håndball (BHK) og Bryne Friidrett (BIF). I 1991 (19.03) ble Bryne Håndball Klubb opprettet som egen klubb. Klubben var da en klubb med stor rekruttering i aldersbestemte lag, både på gutte- og jentesiden. De arrangerte egne turneringer som f.eks SOLO CUP, som var en aldersbestemt turnering. Det var også en klubb som med mange store sportslige bragder. BHK laget en visjon om nasjonalt spill.

 • Sagaøya Fotballklubb

  Sagaøya Fotballkubb stiftet 1993.holdt til på Karmøy.Usikker om Klubben eksisterer enda

 • Sportsklubben Vard

  Sportsklubben Vard Haugesund (stiftet 2. juni 1916) er en norsk fotballklubb fra Haugesund i Rogaland. Klubben er en av de største rene fotballklubbene i Norge med ca. 60 lag i aldersbestemte klasser og nådde cupfinalen i 1962 og 1975. I 1976 spilte Vard i 1. divisjon – eller det som i dag heter Tippeligaen . Det ble nedrykk samme år. Vard hadde i gjennomsnitt 6300 tilskuere på sine hjemmekamper i 1976.
  De spiller hjemmekampene sine på Haugesund stadion.

 • Bjerkreim Idrettslag

  Bjerkreim Idrettslag (stiftet 4. mai 1965) er et idrettslag fra Vikeså i Bjerkreim kommune.

 • Brusand Idrettslag

  Brusand Idrettslag,ble stiftet 1919, holder til i Rogaland

 • Idrettslaget Brodd

  Idrettslaget Brodd (stiftet 25. april 1913 som Boldklubben Brodd) er et idrettslag fra Stavanger. Klubben var tidligere et fleridrettslag, men er i dag et særidrettslag som driver med fotball. Blant idrettene som er skilt ut i egne idrettslag, men som deler navn og klubblogo er badminton, fotball, håndball og innebandy.

 • Austrått Idrettslag

  Austrått Idrettslag (stiftet i 1977) er et norsk idrettslag fra Sandnes i Rogaland, som driver med fotball, håndball og volleyball.

 • Bryne Fotballklubb

  Bryne Fotballklubb er en fotballklubb på Bryne. Bryne Idrettslag ble stiftet 10. april 1926, og det var kun fotball som ble drevet innen laget de første 10 årene, senere også friidrett. Den første obligatoriske kampen ble spilt mot nabobygden Klepp i 1929, og endte 4–4. I 1991 endret Bryne IL struktur. Fotballavdelingen ble egen klubb, og kalt Bryne FK.
  Klubbens største meritter er cupseieren i 1987 , og seriesølv i 1980 og 1982. Klubben spilte i 1. divisjon (tilsvarende Eliteserien) fra 1976 til 1988. Klubben rykket opp til Eliteserien høsten 1999, men rykket ned igjen til 1. divisjon i 2003. I 2016 rykket Bryne ned i 2. divisjon etter 45 sesonger sammenhengende i de to øverste divisjoner

 • Bryne Idrettslag

  Bryne Idrettslag ble stiftet 10. april 1926, og det var kun fotball som ble drevet innen laget de første 10 årene, senere også friidrett. Den første obligatoriske kampen ble spilt mot nabobygden Klepp i 1929, og endte 4–4. I 1991 endret Bryne IL struktur. Fotballavdelingen ble egen klubb, og kalt Bryne FK.

 • Hinna Fotball

  Hinna Fotball (stiftet 13. november 1917) er en norsk fotballklubb som holder til i bydelen Hinna i Stavanger. Hinna Fotball er den største av Stavangers fotballklubber[trenger referanse] og satser på bredde i tilbudet til barn og unge, med spesielt fokus på jentesiden. A-laget for menn ligger i 3. divisjon og spiller sine hjemmekamper på Hinna stadion. Totalt har klubben over 900 spillere fordelt på nærmere 60 lag, samt 200 tillitsvalgte og ledere.

 • Hjelmeland Idrettslag

  Hjelmeland Idrettslag (stifta 1910) er eit idrettslag frå Hjelmeland i Ryfylke. Idrettslaget er ein fusjon av Idrettslaget Hjelm og Fister Idrettslag, og er det eldste idrettslaget i Ryfylke.Idrettslaget er delt inn i dei fire aktivitetsgruppene ski, håndball, fotball og trim. I fotballsesongen 2011 spelar klubben i 5. divisjon. Heimedraktane til fotballaget er kvit skjorte og svart shorts. Hjelmeland IL speler heimekampane på Årdal stadion eller Fister Idrettsplass.

 • Avaldnes Idrettslag

  Avaldsnes Idrettslag (stiftet 16. juni 1937) er et idrettslag fra Avaldsnes på Karmøy.
  Klubben har vel 800 medlemmer. Klubben holder til ved Avaldsnes Idrettssenter, som også er klubbens hjemmebane.
  Anlegget, som ligger 1 km vest for riksvei 47 ved Avaldsnes sentrum, inneholder gressbaner, kunstgressbane med flomlys, innendørs fotballhall (70 x 40 m), gressløkker (7er), grusløkke med flomlys, to klubbhus, én ballbinge og én sandvolleyballbane.
  AIL har både fotball- og håndballavdeling, samt en avdeling for barn; Idrettsskolen, og en avdeling for ski/trim. Idrettsskolen har 200 barn i alderen 5 til 10 år, mens ski/trim har tre aktive utøvere i langrenn

 • Sportsklubben Nord

  Sportsklubben Nord (stiftet i 1932) er et idrettslag fra Karmøy. Klubben har tilbud i fotball og håndball. Klubben hører til tettstedet Norheim på Karmøy. Nord sitt fotballag var så sent som i 2002 i 2. divisjon. I 2010 hadde ikke laget ressurser til å fullføre sin sesong i 3. divisjon, og må spille i 4. divisjon i 2011. Rykket ned i 5 divisjon i 2014. Spiller sesongen 2016 i 5 divisjon.

 • Nærbø Idrettslag

  Nærbø Idrettslag (stiftet 23. september 1923) er et norsk idrettslag fra Nærbø i Rogaland, som driver med curling, fotball, håndball, ishockey og kunstløp.

 • Orstad Idrettslag

  Orstad Idrettslag (stiftet 29. september 1977) er et norsk idrettslag fra Orstad i Klepp.

 • Mosterøy Idrettslag

  Mosterøy Idrettslag ble stiftet i 1946 ,er fra Mosterøy,i Rogaland

 • Midtbygden Idrettslag

  Midtbygden Idrettslag (stiftet i 1936) er et idrettslag fra Tau i Strand kommune i Rogaland.
  Stadionområdet består av to gressbaner, en kunstgressbane (åpnet 22 mai 2012) og en innendørs fotballhall. Klubben eier alle områder selv, bortsett fra fotballhallen som er sameie. Klubben fikk, sammen med kommunens største klubb, Staal Jørpeland, i 2004 innendørs fotballhall som den første i Rogaland. Dekket er identisk med Aalesund sin kunstgressbane, dvs en tredje generasjons kunstgressbane.
  Midtbygden har sin hovedgeskjeft innenfor fotballen, men har også volleyball, håndball og friidrett under sin virksomhet

 • Norges Håndballforbund region Sørvest

  Norges Håndballforbund Region Sørvest,er en av Regionene i Norges Håndaballforbund

 • Hinna Idrettslag

  Hinna Idrettslag ble stiftet 1917.holder til på Hinna i Stavanger Rogaland

 • Gjesdal Fotballklubb

  Gjesdal Fotballklubb ble stiftet 12.12.12 ,og er fra Gjesdal Kommune Rogaland

 • Bogafjell Idrettslag

  Bogafjell Idrettslag (stiftet 26. november 2001) er et fleridrettslag fra bydelen Bogafjell i Sandnes.
  Idrettslaget har grupper for fotball og håndball. I tillegg har laget basketball og innebandy for voksne i tillegg til trimgruppe og barneidrett, som alle holder til på Buggeland skole. I januar 2016 var det rundt 800 aktive utøvere og trenere i idrettslaget

 • Moi Idrettslag

  Moi Idrettslag (stiftet 19. mars 1931) er et idrettslag fra Moi i Lund kommune i Rogaland. Klubben driver med fotball, friidrett og skiskyting.

 • Hinna Håndball

  Hinna Håndball er en håndballklubb for jenter i alle aldre, samt for utviklingshemmede. Vi rekrutterer i hovedsak våre spillerne fra områdene Hillevåg, Vaulen, Hinna og Jåtten. Men sportslig suksess og godt miljø gjør at både unge talenter og etablerte spillere som flytter til Stavanger søker til klubben, dette er alle i klubben glade for.
  Klubben er en sportslig og sosialt veldrevet klubb som ønsker å bidra til et godt oppvekstmiljø for barn og ungdom i bydelen. Klubben teller i dag i overkant av 300 aktive medlemmer i tillegg til omlag 50 trenere, oppmenn o.l.

 • Hovsherad Idrettslag

  Hovsherad Idrettslag,ble stiftet 1973,holder til i Rogaland

 • Lye Idrettslag

  Lye Idrettslag ble stiftet 1983,holder til i Rogaland

 • Høle Idrettslag

  Høle Idrettslag ble stiftet 1961,holder til I Rogaland

 • Orre Idrettslag

  Orre Idrettslag (stiftet i 1929) er et idrettslag fra Pollestad i Klepp, som driver med fotball og håndball.

 • KFUM Kameratene Stavanger

  KFUM Kameratene Stavanger,ble stiftet 1963. holder til i Stavanger ,Rogaland

 • Kåsen Idrettslag

  Kåsen Idrettslag drives på frivillig basis. Klubbens inntekter kommer hovedsakelig fra Bingodrift, men også fra utleie av klubbhus eller baner. I 1977 sto Gressbanen på Kåsen ferdig. Frem til da hadde Kåsen leid banen på jordbruksskolen. I løpet av de neste 35 årene har klubben reist opp både et flott klubbhus, samt en kunstgressbane og en helt ny håndballhall. I år har klubben ferdigstilt arbeidet med å reise opp en innendørs fotballhall

 • Lura Idrettslag

  Lura Idrettslag (stiftet i 1963) er et idrettslag fra bydelen Lura i Sandnes. Idrettslagets hovedaktivitet er fotball, men det spilles også innebandy, basketball, amerikansk fotball og håndball. A-laget til innebandy spiller i 1. divisjon. A-laget i fotball spiller i 4. divisjon.Lura ble Norgesmestere i amerikansk fotball i 2015

 • Hana Idrettslag

  Hana Idrettslag ble opprettet i 1976 og holder til på Hana i Sandnes kommune i Rogaland. Hana ILs hjemmebane er kunstgresset i Hana Idrettspark, mens håndballagene holder til i den nye Hanahallen. Hana IL har både håndball og fotball som tilbud for barn og unge, og har i dag i overkant av 700 spillere.
  Hana IL hevder seg godt med flere aldersbestemte lag i Rogaland og er den nest største klubben i Sandnes bak Sandnes Ulf. A-laget til Hana IL ligger for tiden i 4. divisjon.

 • Kopervik Idrettslag

  Kopervik Idrettslag (stiftet i 1924) er det største idrettslaget i Karmøy kommune i Rogaland. Klubben har ca. 50 aldersbestemte fotballag, med et A-lag for herrer som i 2014 spiller i 3. divisjon avd. 6. Rekruttlaget spiller i 6. divisjon.
  Klubben spiller med hvite drakter og grønne underdeler og strømper. Deres draktleverandør er Umbro. «Kilane» spiller sine kamper på Åsebøen Stadion. Anlegget har også en kunstgressbane, en mindre naturgressbane, og en minikunstgressbane.

 • Klepp Idrettslag

  Klepp Idrettslag ble stiftet 1. oktober 1919. Klepp idrettslag er ett av fem idrettslag i Klepp kommune i Rogaland. I dag har idrettslaget godt i overkant av 1000 medlemmer, fordelt på seks forskjellige idretter: fotball, turn, håndball, orientering, og barneidrett. I nyere tid har idrettslaget markert seg mest i fotball for kvinner. Klepp Kvinner Elite vant toppserien i 1987 og cupen i 1989.

 • Hundvåg Idrettslag

  I august 2005 ble fotballklubben uavhengig fra Hundvåg Idrettslag. Etter å ha spilt fem sammenhengende sesonger i 3. divisjon, rykket laget i 2005 ned i 4. divisjon.Hundvåg Idrettslag ble stiftet 1971

 • Fotballklubben Haugesund

  Fotballklubben Haugesund, vanligvis omtalt som FK Haugesund eller FKH, er en norsk fotballklubb fra Haugesund. Laget spiller for øyeblikket i Tippeligaen etter å ha rykket opp fra Adeccoligaen i 2009. FK Haugesund har tidligere spilt i Tippeligaen i 1997–1998 og 2000. Klubben ble stiftet 28. oktober 1993 da klubbene Haugar og Djerv 1919 slo sammen sine elitelag. FK Haugesund spiller sine hjemmekamper på Haugesund stadion.

 • Sportsklubben Haugar

  Sportsklubben Haugar (stiftet 19. oktober 1939) er en fotballklubb fra Haugesund i Rogaland.Klubben var i mange år en del av norsk toppfotball både på herre- og damesiden. Haugar ble for alvor landskjent da de som 3.-divisjonslag spilte seg frem til cupfinalen på Ullevaal i 1961. At det endte med 0-7-tap for Fredrikstad er noe som gjør at klubben fremdeles befinner seg i rekordbøkene.

 • Forus & Gausel Idrettslag

  Forus & Gausel Idrettslag er et Idrettslag fra Stavanger,ble stiftet 1983

 • Figgjo Idrettslag

  Figgjo Idrettslag (stiftet 1. august 1927) er et idrettslag fra bydelen Figgjo i Sandnes. Klubben har avdelinger for fotball, håndball, skiskyting og turn.

 • Havørn Idrettslag

  Havørn Idrettslag ble stiftet 1934. Er fra Rogaland

 • Sportsklubben Djerv 1919

  Sportsklubben Djerv 1919 er en fotballklubb hjemmehørende i Haugesund. Klubbens lag trener på Djervbanen, noen kommunale baner og i Djervhallen. Klubben spilte i 1. divisjon i 1988, men rykket ned allerede etter en sesong etter å ha satt rekord i flest baklengsmål. I cupen kom de til semifinalen i 1986, da de tapte knepent 1-0 for Tromsø IL.
  Det var snakk om sammenslåing av Djerv, Haugar og SK Vard Haugesund i 1992 etter initiativet av Djerv, men det ble det ikke noe av før i 1993 da ble klubben fusjonert med Haugar, og dannet FK Haugesund, med mål om å danne et stabilt eliteserielag. FK Haugesund ble offisielt stiftet på en konstituerende generalforsamling den 28.oktober 1993.
  I dag frister Djerv 1919 tilværelsen i 4. divisjon.
  Klubbens navn kommer av at årstallet for klubbens opprettelse (1919) ble lagt til klubbnavnet for å unngå forveksling med den bergenske Sportsklubben Djerv.

 • Idrettslaget Eiger

  Eiger FK (stiftet 19. mars 1961) er et idrettslag fra Egersund i Rogaland. I 2009 hadde idrettslaget 565 medlemmer. Klubben ble stiftet under navnet Idrettslaget Eiger men endret navn den 20. mars 2011 – dagen etter klubbens 50-årsdag. Bakgrunnen for navneskiftet var at man tok konsekvensen av at klubben utelukkende driver med fotball.
  Eiger disponerer et idrettsanlegg som består av en innendørshall, en krøllgressbane anlagt i 2007, en gressbane anlagt i 1992 og en krøllgressbane anlagt i 2008, samt en sandvolleyballbane og en sandstrand. Eigers hjemmekamper spilles på Sparebank 1-banen i Hålå på Eigerøy. En av Eiger sine beste kamper i nyere tid er 4-2 seieren mot byrival EIK. Etter at EIK ledet 2-0 til pause kom Eiger tilbake med hele 4 scoringer i andreomgang.

 • Egersunds IK

  Egersunds Idrettsklubb (stiftet 16. september 1919) et idrettslag fra Egersund i Rogaland, som driver med fotball, friidrett og håndball.
  Klubbens A-lag i fotball spiller i 2014-sesongen i 2. divisjon, avd. 3.