• Östersund-Frösö Slalomklubb

  Klubben bildades den 14 november 1951 sedan slalomsektionerna inom IFK Östersund och Frösö IF beslutat gå ihop och bilda en specialklubb för alpin skidåkning. Anledningen var att utförsåkarna i de två klubbarna ansåg sig hamna i skymundan bakom de övriga sektionerna, och dessutom kände att de behövde stärka sig i konkurrensen från Åre Slalomklubb. Clas Peyron valdes till klubbens första ordförande, och klubbens första SM-medalj erhölls kort därefter genom Stig ”Solla” Sollanders SM-guld i störtlopp 1952.

  Åtskilliga mästare har fostrats i ÖFS: Åke Nilsson, Stig Sollander, Anita Olsson, Peter Risrner, Vivi-Anne Wassdahl, Lena och Lotta Sollander, Gudmund Söderin, Torsten och Björn Jakobsson, Kerstin Hansson, Camilla Nilsson, Kristina Andersson, Ylva Nowén och Anna Ottosson.

 • Hammarstrands Rodelklubb

  Hammarstrands Rodelklubb er en Svensk klubb som holder til i Jämtlands Län klubben ble stiftet i 1960

 • Svegs IK

  Svegs IK är en idrottsklubb i Sveg i Sverige, som främst sysslar med cykling, fotboll, längdskidor och ishockey. Klubben bildades 1906.

 • Jämtlands Kommun

  Herjedalen (svensk: Härjedalen) er et landskap i Norrland i midt-Sverige. Herjedalen grenser i vest til Norge, i nordøst til Jemtland, i øst til Hälsingland, i sør og sørvest til Dalarna. Herjedalen kommune er den eneste kommunen i Herjedalen, men deler av Nord-Herjedalen hører til jemtlandskommunen Berg kommune. En av innsjøene er Siksjön som ligger sørøst i landskapet

 • Frösö Köping

  Frösö köping var en tidigare kommun i Jämtlands län. Centralorten fanns på ön Frösön som ligger i Storsjön. Kommunkod 1952-1970 var 2360

 • Jämtland och Härjedalens Friidrottsförbund Idrott

  Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen

 • Ragunda Skoterklubb

  Ragunda Skoterklubb är en av fyra klubbar i Ragunda Skoterallians. Klubben bildades 1982.

 • Aspås IF

  Aspås IF er en Svensk klubb som holder til i Jämtland

 • Bräcke

  Bräcke kommune er en kommune i Jämtlands län i landskapet Jämtland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Bräcke.

 • Krokom/Dvärsätts IF

  Krokom/Dvärsätts IF grundades 1955 genom en sammanslagning av Krokoms SK och Dvärsätts AIS. Klubben har alltid haft en stark förankring i Hissmofors då många bruksarbetare genom åren har fördrivit sin fritid som fotbollsspelare i klubben.[1] Föreningen spelar sina hemmamatcher på Hissmovallen. Herrarna huserar för närvarande i division 5 Jämtland (2012) efter att ha fallit genom seriesystemet, 2008 spelade man i division 3 mellersta Norrland. Damsektion i föreningen har dock varit desto mer framgångsrik och huserar för närvarande i division 2 södra Norrland, där finns även en bred ungdomssektion som fostrat spelare till flicklandslag.

 • Odenskogs Bk

  Odenskogs BK er en Svensk klubb som holder til i Jämtlands Härjedalens Östersunds Kommun klubben ble stiftet i 19991

 • Trångvikens IF

  Trångvikens IF er en Svensk klubb som holder til i Jämtlands Härjedalens. Krokom. Klubben ble stiftet 1920

 • Orrvikens IK

  Orrvikens IK er en Svensk klubb som holder til i Jämtland. klubben ble stiftet 1949

 • Tandsbyns IF

  Tandsbyns IF er en Svensk klubb som holder til i i Jämtlands Härjedalens

 • Funäsdalens IF

  Funäsdalens IF är en idrottsförening som bedriver fotboll, cykel och längdskidåkning aktiviteter
  Klubben ble stiftet 1987

 • IFK Östersund

  IFK Östersund, bildad 7 mars 1906, är en sportklubb i Östersund i Sverige.I basket vann klubben SM för damjuniorer säsongen 1962/1963, och har haft allsvenska lag på både herr- och damsidan.I fotboll har klubben spelat i Sveriges näst högsta serie. Numera spelar man i Division 2 Norrland. Hemmaplan är Hofvallen i norra Östersund nära friluftmuseet Jamtli.
  Laget tränas 2014 av Adam Mattiasson med Leif Widegren till sin hjälp.
  Damlaget spelade i Sveriges högsta division 1978.[2] Numera spelar man i Division 1 Norrland.

 • IFK Östersund

  IFK Östersund, bildad 7 mars 1906, är en sportklubb i Östersund i Sverige.[1]
  I basket vann klubben SM för damjuniorer säsongen 1962/1963, och har haft allsvenska lag på både herr- och damsidan.
  I fotboll vann klubbens herrlag Norrländska mästerskapet 1949, och spelade i Sveriges näst högsta serie totalt elva säsonger mellan 1953/1954 (den första säsongen som lag norr om Gästrikland och Dalarna tilläts delta i Sveriges högsta divisioner i fotboll) och 1970 med en tredjeplats som främst 1959. Numera spelar klubben i Division 2 Norrland. Hemmaplan är Hofvallen i norra Östersund nära friluftmuseet Jamtli. Damlaget spelade i Sveriges högsta division 1978.[2] Numera spelar man i Division 1 Norrland.

 • Hammerdals IF

  Den 5:e juni 1921 bildades Hammerdals IF. Redan i augusti samma år hölls det första årsmötet med föreningen. 23 medlemmar anslöt sig vid starten. Föreningens förste ordförande blev Bernhard Lindholm. En idrottsplats ställde också i ordning utanför samhället, ännu i vår tid kallad "Gamla fotbollsplan".  Frånsett själva bildandet kom byggandet av Svartvikens IP, påbörjades 1936, att bli det största som då hänt i modern tid. Dåvarande ordföranden och eldsjälen Ture Ydström gick i spetsen. Han började det hela med att skaffa mark för ändamålet och sedan var arbetet i full gång. 1938 kunde den nya idrottsplatsen invigas med pompa och ståt. Ydström själv inleder en artikel i tidningen Svensk-Idrott nr. 44 från 1938 enligt följande:  - Söndagen den 21 augusti 1938 var en stor dag för Hammerdalsbygden och Hammerdals Idrottsförening, ty då invigdes under högtidliga former den idrottsanläggning som varit under arbete i två år och som är belägen på den natursköna udde i Hammerdalssjön, vilken av ålder burit namnet Svartviken.

 • IFK Strömsund

  IFK Strömsund - Idrottsföreningen Kamraterna i Strömsund, grundad den 12 april 1908, är en idrottsförening i Strömsunds kommun i norra Jämtland.
  Föreningen har omkring 700 medlemmar, aktiva och ledare i de olika grenarna. En av föreningens inkomstkällor är Dundermarknaden.
  Daniel Ragnvaldsson, som tävlar för friidrottsklubben, blev svensk mästare i spjutkastning 2001-2003 och 2005.

 • Vemdalen Vemhån FK

  Vemdalen Vemhån FK,er en fotboll klubb fra Jämtland-Härjedalen,Sverige,klubben ble stiftet 1991

 • Stuguns Bollklubb

  Stuguns BK er en svensk fotballklubb i Stugun i Ragunda kommune, Jämtlands fylke. Fotball har blitt spilt i Stugun siden midten av 1930-tallet, men det var ikke før 1955 at en rekke personer involvert i fotball i landsbyen bestemte seg for å danne seg klubb.
  Siden stiftelsen har Stuguns Bollklubb hovedsakelig deltatt i de nederste divisjonene i det svenske fotball liga systemet. Den beste perioden for klubben var på 1980-tallet da de tilbrakte flere sesonger i Divisjon 3 Mellersta Norrland, som på den tiden var den tredje delen av svensk fotball. Klubben spiller for øyeblikket i Divisjon 3 Mellersta Norrland, som er den femte delen av svensk fotball. De spiller sine hjemme kamper på Stuguns IP i Stugun. Jorden ble lagt ut på 1960-tallet og eies av kommunen. Siden 2008 har klubben kjørt anlegget.
  Stuguns BK er tilknyttet Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund.

 • Östersunds IK

  Östersunds IK eller ÖIK är en ishockeyförening i Östersund. ÖIK bildades 1965 och har spelat totalt 21 säsonger av 38 i landets näst högsta serie. ÖIK:s A-verksamhet överfördes säsongen 2003/2004 till den nya klubben Jämtland Hockey, medan ungdomsverksamheten fortsatt finns kvar i ÖIK. Fortsatta förändringar skedde inför säsongen 2006/2007 då man gick ihop med lokalkonkurrenten Brunflo IK och bildade allianslaget Östersund Hockey (formellt Östersund/Brunflo Ishockey Förening). Man övertog därmed Jämtland Hockeys plats i Division 1 Norra B och strök all seniorverksamhet i Brunflo IK:s regi. Förutom ett A-lag har klubben även ett J18-elitlag. Båda de tidigare klubbarna Östersunds IK och Brunflo IK driver fortfarande ungdomsverksamhet upp till J18 Div. 1 nivå.

 • Frostvikens FF

  Frostvikens FF ble stiftet 1987.Frostvikens socken i Jämtland är sedan 1974 en del av Strömsunds kommun och motsvarar från 2016 Frostvikens distrikt.

 • Storhögen IF

  Storhögen IF,mener det er fra Jämtland og Härjedalen

 • Hotings IF

  Hotings IF ble stiftet 1932.Hoting är en tätort i Tåsjö distrikt (Tåsjö socken) i Ångermanland, som sedan 1974 ligger i Strömsunds kommun, Jämtlands län.

 • Brunflo Hockey

  Brunflo IK er en svensk ishockeyklubb basert i Brunflo. Den ble grunnlagt i 1975, og for tiden spiller i Norra gruppe divisjon 1, tredje tier av ishockey i Sverige.

 • Östersunds Bandysälllskap

  Östersunds BS är en bandyklubb i Östersund, Sverige som bildades den 5 september 1974 då bandysektionen i Ope IF upphörde. Dambandylaget debuterade i Sveriges högstadivision säsongen 2013/2014.[1]
  Östersunds BS tog sig under säsongen 1974/1975 upp i dåvarande Division II på herrsidan. Damlaget spelade säsongen 2007/2008 i Division 1, och deltog i World Cup 2007. Damerna har hållit sig kvar säsongerna 2008/2009 och 2009/2010. De har varit med i World Cup 2009. Där de kom 11. De har även det yngsta laget de är ungefär födda 1992-1994 de flesta. Det skiljer trettio år mellan den yngsta och äldsta.
  Den 11 september 2008 antog Östersunds kommuns styrelse en satsning på issport som förutom en ny ishall får bandyn en konstfrusen anläggning, och man hoppades på att arbetet kommer igång under andra halvan av 2009

 • Nälden IF

  Näldens IF är en idrottsförening från Nälden i Jämtlands län. Föreningens ishockeylag spelade 2016 i division 2.[1] Fotbollslaget spelade 2016 i division 6

 • Östersunds Kommun

  Östersunds kommun är en kommun i Jämtlands län. Centralort är Östersund som även är residensstad i länet.
  Kommunen är Norrlands sjätte största kommun vad gäller folkmängd.
  Östersunds kommun är belägen i de centrala delarna av landskapet Jämtland, vid Storsjöns östra strand, varifrån Indalsälven flyter i väst-östlig riktning. Kommunen gränsar i väster till Åre kommun och Krokoms kommun, i norr till Strömsunds kommun, i öster till Ragunda kommun och Bräcke kommun samt i söder till Bergs kommun, alla i Jämtlands län.

 • Östersunds Kommun

  Östersunds kommun är en kommun i Jämtlands län. Centralort är Östersund som även är residensstad i länet.
  Kommunen är Norrlands sjätte största kommun vad gäller folkmängd.
  Östersunds kommun är belägen i de centrala delarna av landskapet Jämtland, vid Storsjöns östra strand, varifrån Indalsälven flyter i väst-östlig riktning. Kommunen gränsar i väster till Åre kommun och Krokoms kommun, i norr till Strömsunds kommun, i öster till Ragunda kommun och Bräcke kommun samt i söder till Bergs kommun, alla i Jämtlands län.

 • Fåker IK

  Fåker er et småsted i Östersund kommune i Jämtlands län i landskapet Jämtland i Sverige. I 2005 var Fåker regnet som et tettsted, og hadde da 209 innbyggere, men i 2010 var innbyggertallet sunket under 200, som er grensen for å regnes som tettsted i Sverige

 • Ytterhogdal IK

  Ytterhogdals IK tiden spiller i Division 3 Jämtland / Härjedalen som er den sjette nivået i svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Svedjevallen i Ytterhogdal. [3]
  Klubben er tilsluttet Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund.

 • Strömsunds Kommun

  Strömsund kommune er en kommune i Jämtlands län i landskapet Jämtland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Strömsund. Kommunen grenser i nord og øst til Vilhelmina kommune og Dorotea kommune i Västerbottens län. I vest til Krokom kommune og Norge (Røyrvik og Lierne i Nord-Trøndelag), og i sør til Östersund kommune og Ragunda kommune.

 • Sundsjö IF

  Sundsjö IF,ble stiftet i 1917.Sundsjö socken i Jämtland ingår sedan 1974 i Bräcke kommun och motsvarar från 2016 Sundsjö distrikt.

 • Järpens IF

  Järpens IF är en idrottsförening i Järpen i Åre kommun. Klubben bildades 1923 och bedriver fotboll och ishockey. 2006 kvalificerade ishockeylaget sig för spel i Division 1 men tackade senare nej till platsen.

 • Frösö IF

  Frösö IF er en idrettsforening i Frösön i Sverige som ble stiftet 3. april 1921. Foreningen ble stiftet ut fra idrettsinteresserte som i 1910 slo seg sammen og kalte seg «Bergviksgrabbarna». Disse drev med fotball, samt friidrettsgrenene kulestøt og spydkast. Nå holder klubben på med bordtennis, casting, fotball, friidrett, håndball, gokart, innebandy, orientering, terrengløp og vektløftning.
  Klubben spilte i Sveriges tredje divisjon i fotball for herrer i 1971. På damesiden spiller laget i første divisjon.

 • Hede IK

  Hede IK holder til i en tätort i Hede distrikt i Härjedalens kommun och kyrkbyn i Hede socken i landskapet Härjedalen. Riksväg 84 passerar genom Hede.

 • Häggenås Sk,IFK LIT,Kyrkås IF

  Er en sammenslåing mellom de 3 klubbene

 • Bräcke/Gällö Ishockeyklubb

  Bräcke/Gällo Ishockeyklubb,er en ishockeyklubb fra Bräcke i Härjedalen

 • Brunflo Fotbollklubb

  Brunflo FK spiller for tiden i Division 3 Mellersta Norrland som er den femte nivået i svensk fotball. [3] De spiller sine hjemmekamper på Åkreäng i Brunflo. [4]
  Klubben er tilsluttet Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund

 • Vemdalsskalet/Härjedalen Län

  Härjedalen är ett landskap i Norrlands inland i mellersta Sverige. Härjedalen gränsar i söder till Dalarna, i väster till Norge och Trøndelag, i norr till Jämtland och i öster till Medelpad och Hälsingland. Härjedalen är Sveriges minsta landskap befolkningsmässigt med enbart omkring 10 000 invånare, samtidigt som landskapet är Sveriges tolfte största till ytan med sina 11 954 kvadratkilometer.
  Härjedalen var tidigt en del av Trøndelagen och utgör ett historiskt norskt område. Landskapet tillföll Sverige genom Freden i Brömsebro 1645, men landskapets västliga orientering bestod då avsaknaden av stad gjorde Røros i Trøndelagen till närmsta handelscentrum.

 • Jämtland Län

  Jämtlands län (bokmål: Jemtland, nynorsk: Jamtland) er et län i det nordvestlige Sverige. Det grenser til Dalarnas län, Gävleborgs län, Västernorrlands län og Västerbottens län og fylkene Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Hedmark i Norge. Jämtland tilhørte Norge frem til 1645, da det ble avgitt sammen med Härjedalen (norsk: Herjedalen) i forbindelse med freden i Brömsebro.
  Eneste by i fylket er Östersund, anlagt ved kongelig dekret 1786. Sentralmakten ønsket bedre feste i den store og tynt befolkede regionen som tradisjonelt hadde sterke handelskontakter vestover til Norge. Östersund var frem til nylig en garnisonsby, men det militære nærværet er nå avviklet. Mittuniversitetet har flyttet inn i regimentets gamle lokaler. Blant fylkets fremste turistattraksjoner er Jämtlands läns museum Jamtli, Frösö zoo og vintersportsstedet Åre.
  Jämtlands län omfatter i hovedsak de to landskapene Jämtland og Herjedalen, men også små deler av landskapene Ångermanland, Hälsingland, Dalarna og Lappland ligger innenfor länet.

 • Bergs IK

  Bergs IK är en idrottsklubb i Bergs kommun, bildad 28 november 1948 genom en sammanslagning av Hoverbergs IK och Bergs IF. Dess huvudsakliga verksamhet fotboll. Även friidrott, simning och skidsport har bedrivits, och det finns också en innebandysektion. Bergs IK:s hemmaplan i fotboll heter Galhammarudden, och byggdes 1934.
  1935 startade klubben ett damlag i fotboll i en tid då organiserad fotbollsverksamhet var ovanlig på damsidan.
  Herrlaget gick obesegrade igenom säsongen 1942/1943. 1976 samt 2006 spelade herrlaget i Division III, men åkte ur serien efter en säsong, båda åren.

 • Östersund Fotbollklubb

  Östersunds FK (förkortat ÖFK) är en fotbollsklubb i Östersund, bildad den 31 oktober 1996 genom ett samarbete mellan de lokala klubbarna IFK Östersund och Ope IF som inledde en satsning mot spel på elitnivå.[1]
  Efter 16 säsonger på lägre nivå i det svenska seriesystemet debuterade ÖFK i Superettan 2013[2]. Efter tre säsonger i denna kvalificerade laget sig till Allsvenskan. ÖFK blev 2016 därmed första klubb från Jämtland (och Norrlands inland) i Sveriges högsta division i fotboll

 • Pilgrimstads IF

  Pilgrimstad IF,ble stiftet 1957. är en tätort i Bräcke kommun, Jämtlands län, belägen i norra delen av Revsunds distrikt (Revsunds socken) vid den nordvästra änden av Revsundssjön (Anviksjön). Orten ligger vid E14 mellan Sundsvall och Östersund cirka 30 km sydost om Östersund.

 • Jämtland-Härjedalen FF

  Den Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund (Jämtland-Härjedalen Football Association) er en av de 24 distriktsorganisasjoner i Sveriges fotballforbund. Det forvalter lavere lags fotball i de historiske provinsene Jämtland og Härjedalen

 • Bräcke Sportsklubb

  Bräcke Sportklubb är en idrottsförening i Bräcke i Sverige, bildad 1916. Bräcke Sportklubb bedriver verksamhet inom innebandy, fotboll, basket, gymnastik och längdåkning.
  Basketlaget för herrar har spelat några säsonger i Division 1 som är den näst högsta serien i Sverige och fotbollslaget för herrar har som bäst spelat i Division 3.

 • Ope IF

  Ope IF, grundat 30 januari 1922, är en idrottsförening i Östersund i Sverige vars främsta verksamhet i dag är fotboll, där herrarna spelat i Sveriges näst högsta division och damernas i högsta. Även bandy, nordisk skidsport och sportgymnastik har utövats, och fram till 1932 hette klubben "Ope skidlöparklubb".