• Haslum IL

  Haslum Idrettslag (stiftet i 1938) er et idrettslag som dekker områdene Haslum, Blommenholm og Bekkestua i Bærum. Klubben har fotballag i 5. og 7. divisjon og et juniorlag i 1. divisjon. De har også ett bandylag i 2. divisjon.

  På Haslum går de fleste i skolealder enten på Løkeberg eller Haslum barneskoler, og Gjettum eller Bekkestua ungdomsskoler

 • Idrettsklubben Hero

  Idrettsklubben Hero (etablert 14. februar 1914) er et norsk idrettslag, mest kjent for å inneha et av landets beste sykkellag i tiden 1920–70.

  Klubben ble startet med navnet Nord av gutter ved Olaf Ryes plass, ikke ulikt SK Rye, og ble i 1915 slått sammen med lignende gutteforeninger til Grünerløkkens Idrettsforening.[1] Klubben var aktiv innen friidrett, fotball, ski, skyting, svømming, skøyteløp og sykling.[2] Den arrangerte terrengløp i Grefsenåsen og hopprenn i Schrøderbakken.[3]

  I 1918 antok klubben navnet Hellas som senere ble forandret til Hero. I 1922 kom det første norske mesterskap i sykling ved James Kristiansen (30 km tempo). Kjente medlemmer var Gustav Kristiansen, som vant NM 100 km tempo (1926 og 29) og var OL-deltaker i 1928, hans nevø Erling Kristiansen og Aage Myhrvold (begge med flere titalls NM), Aage Kjelstrup (NM fellesstart 1957), Roald Aas (NM 30 km tempo, 1956), Fredrik Kveil (NM fellesstart, 1962 og 63), Stig Kristiansen og Emma Kristine Skjerstad. I 1982 ble Heros kvinnelag norgesmestre.

  Hero har arrangert 2-mila siden 1926, og etter andre verdenskrig arrangerte klubben fellesstarten Tyrifjorden rundt (1949–87). Klubben arrangerer også Enebakk rundt (siden 1970). I 1971 etablerte Hero Solomesterskapet, et ungdomsritt (for jenter og gutter i alderen 10–16), som i 1985 var landets største

 • Østre Aker Skiklubb

  Østre Aker skiklubb (ØAS) er en skiklubb fra Lillomarka i Oslo. Klubben ble stiftet 24. april 1963. Klubbens klubblokaler og hjemmeanlegg er på Linderudkollen.

  Klubben drifter og bruker blant annet Linderudkollen Hoppsenter.

 • Norges idrettshøgskole

  Norges idrettshøgskole er en vitenskapelig høgskole med et særlig ansvar for forskning og utdanning innen idrettsvitenskapk

 • IL Koll

  Idrettslaget Koll (stiftet 3. november 1940) er et idrettslag i Oslo. Koll har i dag ca. 1 000 medlemmer, hovedsakelig fra Kringsjå, Korsvoll, Nordberg, Ullevål og Tåsen. Klubben organiserer idrett for barn og ungdom i grenene fotball, friidrett, volleyball, langrenn, orientering, innebandy og skihopp.

  Klubben har klubbhus på Kollbanen på Nordberg (rett ved Nordberg kirke) og lokaler i Kringsjåhallen.

  KOLL er arrangør av terrengløpet Nordmarkstravern og skirennet Kollmila.

  Koll er fokusert på bredde og topp. I klubbens nedfelte verdier, heter det at aktivitetene skal ha høy kvalitet. Alle skal oppleve mestring og oppnå prestasjoner gjennom fellesskap og bredde. Koll er et fleridrettslag, slik at barn, ungdom og voksne har et allsidig aktivitetstilbud hele året. Ingen som ønsker å drive med flere idretter, skal føle seg presset til å måtte velge.

 • Vestre Akers Skiklub

  Vestre Akers Skiklub (stiftet 17. februar 1907) er et norsk idrettslag som holder til i Bydel Vestre Aker i Oslo. Klubben har over 500 aktive medlemmer og har allidrett, badminton, fotball, langrenn, orientering, innebandy og volleyball på programmet.

  Klubben har siden 2011 disponert kunstgressbane samt en idrettshall lokalisert ved Voksen skole. Klubben har siden 1967 eid en egen klubbhytte på Langebru på Krokskogen.

 • Vollen Ungdomslag

  Vollen Ungdomslag (stiftet 4. november 1914) er et norsk idrettslag fra Vollen i Asker. Klubben har om lag 1200 medlemmer og driver med allidrett for barn, badminton, fotball, håndball, skisport og volleyball, tidligere også bandy. I tillegg til idrett har Vollen UL også barnehage og kulturaktiviteter innen dans, musikk, teater, tegning og forming.[1] Ungdomslagets motto er da også: «VUL, mer enn idrett!»

  Vollens seniorlag i fotball for herrer spiller i 4. divisjon.

  Vollens seniorlag i kvinnehåndball spilte i 2013/2014 i 3.divisjon etter opprykk fra siste sesong.

  Klubbens samlingsted har siden kort tid etter stiftelsen vært grendehuset Vennely, åpnet 17. mai 1918. I 2010 fikk man nytt klubbhus ved kunstgressbanen på Arnestad.

 • Grüner Allianseidrettslag

  Grüner Allianseidrettslag ble stiftet 1. januar 1914 under navnet Ball- og Skiklubben av 1914, og er et norsk idrettslag fra Grünerløkka i Oslo. Klubben drives i dag som et allianseidrettslag, med egne underliggende idrettslag innen fotball, håndball og ishockey. Grüner Allianseidrettslag har tilhold på Dælenenga idrettsplass og i Grünerhallen. Dagens allianseidrettslag er et resultat av flere sammenslutninger. Forløperne B.14 og Sportsklubben Strong ble norgesmestere i henholdsvis bandy (1929) og ishockey (1948)

 • Rustad IL

  Rustad Idrettslag (stiftet 8. november 1967) har, per. 30. april 2004, ca. 990 medlemmer. Klubben har egen fotballgruppe, barneidrettsgruppe, friidrettsgruppe og langrennsgruppe. Områdene som sogner til klubben er Bogerud, Rustad og Skullerud som ligger sørøst i Oslo. Rustad har eget baneanlegg med klubbhus på Bogerudmyra. Anlegget ligger ved siden av Rustad skole som også benyttes av idrettslaget

 • Frisk Asker Hockey

  Frisk Asker Ishockey er en norsk ishockeyklubb underordnet Idrettsforeningen Frisk Asker, som ble stiftet den 5. februar 1922. Frisk Asker er en av de eldste hockeyklubbene i Norge, og spiller sine hjemmekamper i Askerhallen. Klubbens hjemmedrakt er oransje trøye med sorte detaljer, sort bukse og oransje strømper, mens bortedrakten består av hvit trøye med oransje og sorte detaljer, sort bukse og hvite strømper med sorte og oransje detaljer

 • Norges Bokseforbundet

  Norges Bokseforbund (NBF) organiserer all amatørboksing i Norge. Dette betyr at forbundet skal organisere ordinær boksing og diplomboksing. Norges Bokseforbund kan ikke organisere proffboksing i Norge fordi dette er forbudt ved lov og kan straffes rettslig hvis det utføres.

  Forbundet er et av særforbundene i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité. Norges bokseforbund er også medlem av Det internasjonale bokseforbundet (AIBA). Forbundet holder til på Ullevaal Stadion, sammen med flere andre kampsporter.

 • Oslo Fotballkrets

  Oslo Fotballkrets (stiftet 19. september 1905 som Kristiania og Omegns Fodboldkreds) er en av de største kretsene i Norges Fotballforbund, med 180 klubber og ca. 3 500 lag i seriespill. Kretsen omfatter området Oslo og omegn

 • IL Heming

  Idrettslaget Heming (stiftet 25. januar 1916 som Idrættslaget Heming) er Norges største fleridrettslag med over 5.000 medlemmer fordelt på åtte avdelinger innenfor sommer- og vinteridretter. IL Heming holder til på Slemdal i Bydel Vestre Aker i Oslo. Klubben er mest kjent for sine skigrupper, som inkluderer alpint, freeski, hopp, kombinert og langrenn. I tillegg har klubben også grupper innen fotball, friidrett, orientering og tennis. Tidligere arrangerte klubben Galdhøpiggrennet.

  Klubben har eget anlegg på Gråkammen, med hoppbakke, fotballbaner, idrettbane, tennisbane, idretthall og trampolinehall med grop.

 • Holmen IF

  Holmen Idrettsforening (stiftet 18. april 1918) er det lokale fler-idrettslaget for området Billingstad, Nesbru, Holmen, Hvalstad, Vakås, Høn, Reistad og Undelstad. Foreningen hadde i 2006 ca. 1000 medlemmer, de aller fleste er barn og unge.

  Foreningen har et idrettsanlegg i Asker i området mellom E18, Holmen Senter og Syverstadkollen. Holmen idrettspark består av tre fotballbaner (to kunstgressbaner og en gress), Holmen Ishall, innendørs idrettshall (for bl.a. håndball, turn, judo og friidrett), tennisanlegg med hall og fem utendørs baner og en tre kilometers lysløype.

 • Minerva Idrettskole

  Minerva Idrettskole er en fridrettsklubb fra Oslo . Klubben ble stiftet 1918

 • Trosterud IL

  Trosterud IL var en klubb i Oslo klubben ble stiftet 1979

 • Norges Curlingforbund

  Norges Curlingforbund (NCF) (stiftet 21. februar 1956) er et særforbund under og medlem av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). NCF har kontor i Idrettens Hus på Ullevål, Oslo.

  Internasjonalt er NCF medlem av World Curling Federation (WCF) og European Curling Federation (ECF), i tillegg er de også tilsluttet Royal Caledonian Curling Club.

  Styret som ble valgt på curlingtinget 2012 består av Morten Søgård, president, Stein Mellemseter, visepresident, og styremedlemmene Dagfinn Loen, Stål Talsnes, Hilde Stenseth og Henriette Løvar. Tidligere OL-gull vinner i curling, Pål Trulsen er generalsekretær i NCF.

  I 2013 er det 32 aktive klubber tilknyttet forbundet og klubbene hadde tilsammen 4 500 medlemmer. De to første curlingklubbene i Norge, Oppdal Curlingklubb og Oslo Curlingklubb, ble stiftet samme dag, den 13. februar 1954.

 • Bjerkealliansen

  Bjerkealliansen (stiftet 2000) er en norsk fotballklubb som fungerer som paraplyklubb for Årvoll, Linderud og Hasle/Løren. Laget holder til i Bjerke bydel i Oslo. Draktene er hvite med blå striper på ermene, hvite shorts og hvite strømper.
  Bjekealliansen har foreløpig kun lag for gutter, men ønsker i fremtiden og også kunne ha lag for jenter. Klubben har heller ikke noe seniorlag, ettersom laget kun er for spillere mellom 14 og 19 år. Etter spillerne har fylt 19 år kan de velge hvem av de tre moderklubbene de vil spille for. Klubben samarbeidet tidligere med Groruddalen om hospitering av juniorspillere.
  Økonomisk betaler klubbene et grunnbeløp til Bjerkealliansen, og gir støtten de får fra Oslo kommune til klubben. Spillerne betaler medlemsavgift til moderklubben og treningsavgift til Bjerkealliansen.
  Klubben spiller hjemmekampene sine på de tre moderklubbenes baner; Årvollbanen, Linderudbanen og Lørenbanen. Dekket på alle banene er kunstgress.
  Bjerkealliansens 91-årgang utmerket seg spesielt med en plass i finalen av Norway Cup i 2005.[1] Der tapte de mot det brasilianske guttelaget Pequeninos do Jockey. Det samme laget havnet også på en tredjeplass i det uoffisielle norgesmesterskapet Nike Cup i 2006. 89 laget var også et godt lag, de var sammen med nabo klubben Grei, rangert som de to beste 89 lagene i Norge. Skal nevnes også at Bjerkalliansen 94(nå: Hasleløren 94) også var en av de beste lagene i sin årsklasse, med meritter som andreplass i Nike Cup og seier i Nike elite tournament, der de beste norske lagene og to svenske og et dansk lag deltok. Laget har også en første og tredjeplass fra Adidas Cup og er kretsmester i Oslo Fotballkrets.

 • Norsk Fotballakademi 2006

  Norsk Fotballakademi har et unikt treningstilbud for unge, motiverte fotballspillere som i kombinasjon med å ha det gøy ønsker å utvikle sine fotballferdigheter basert på de samme prinsipper som de anerkjente store europeiske fotballakademiene.

 • KFUM Kameratene Oslo

  KFUM-kameratene Oslo, ofte kun omtalt som Kåffa, er et norsk idrettslag fra Oslo tilsluttet Oslo KFUM. Idrettslaget består av rundt 1400 medlemmer med fotball som hovedfokus, men klubben driver også med friidrett, futsal og volleyball.[3] Kontorer og aktiviteten er knyttet til KFUM-Hallen på Ekeberg. Seniorlaget i fotball rykket opp til OBOS-ligaen i 2015 etter å ha vært et topplag i oddsen-ligaen (2. divisjon) i flere sesonger.[trenger referanse] Laget har hjemmebane på KFUM Arena. Seniorlaget i futsal spiller i eliteserien i futsal.

 • Lambertseter IF

  Lambertseter Idrettsforening (stiftet 10. april 1945) er en friidretts- og fotballklubb på Lambertseter i Oslo. Klubben ble stiftet i 1945 som Høgda Idrettsforening. Navnet spilte på stedene klubben opprinnelig rekrutterte fra, Bekkelagshøgda og Nordstrandshøgda. 1. oktober 1952 ble det vedtatt å endre navn til Lambertseter Idrettsforening for å knytte seg til drabantbyen og idrettsanlegget som ble laget for drabantbyens første innbyggere.

  Lambertseter IF er tilknyttet Norges Idrettsforbund, og har siden oppstart representert de fleste grener innen friidrett og fotball. I dag driver klubben idrettene Sprintløp (60m, 100m, 200m og hekkeøvelser), lengdehopp, høydehopp og kulestøt, sammen med fotball for alle årsklasser.

  Klubben bruker Lambertseter stadion som treningsarena, sammen med en gruppe fotballbaner i Lambertseterparken.

 • Grei SF

  Sportsforeningen Grei (stiftet 1. april 1919 som A.S.K., etter forbokstavene i de lokale områdene Ammerudskogen, Apalløkka, Sandås og Kalbakken) er en norsk idrettsforening fra Bydel Grorud i Groruddalen i Oslo. Grei har tradisjoner som et fleridrettslag, men organiserer siden 2007 innebandy, fotball og en mindre gruppe turn.

  Greis herrelag i fotball har pendlet mellom 3. divisjon, 4. divisjon, med spiller per 2015 i 3. divisjon. Kvinnefotballen er skilt ut i samarbeidsklubben Linderud-Grei Toppfotball (LGT). For innebandy gikk laget Målløs inn i Grei i 2010, og seniorlagene spiller under navnet Grei/Målløs. Kvinnelaget spiller per 2011 i eliteserien, mens herrelaget spiller i 1. divisjon.

  Hjemmearenaen er Greibanen som ligger øverst på Rødtvet ved Lillomarka, og klubbhuset ligger i tilknytning til banen. Apalløkka idrettshall ligger like ved og er SF Greis hjemmearena for innebandy.

 • Amasone Asker FK

  Amasone FK ble etablert for å gi alle jenter i vårt nærmiljø som ønsker å spille fotball en mulighet til nettopp det.
  Gjennom alle år har klubbene i Askers randsone hatt store problemer med å få til en god jentesatsing. Problemet har vært at lagene har hatt for få spillere. Dette har ført til at det har vært umulig å drive frem mer enn en og annen årsklasse. Den sammenhengende kjeden fra J13 til Damer har ingen fått til.
  Vinteren 2008 samlet representanter for Vollen UL, Dikemark IF, Heggedal IL og IF Frisk Asker seg til møte for å finne ut hvordan en kunne gripe an problemstillingen. I utgangspunktet så løsningen ut til å være å stifte en overbygningsklubb hvor de 4 moderklubbene var «aksjonærer».
  Sensommeren 2008 samlet representanter for klubbene seg igjen, men nå valgte Heggedal å avvente, mens Bødalen IF kom til. Det ble raskt klart at den opprinnelige overbygnings-tanken ikke ville være praktisk mulig på grunn av NIFs lovverk. Løsningen ble derfor å jobbe mot stiftelse av en ny klubb. Den nye klubben skulle ha samarbeidsavtaler med moderklubbene. Amasone FK ble stiftet på Kvinnedagen, 8. mars, 2009.
  I dag har Amasone lag i klassene J13, J16, J19 (2 lag) og Damer Senior (7ér). Spillerne kommer primært fra Bødalen, Nærsnes og Vollen, samt noen fra Asker/Risenga.

 • Vestli IL

  Vestli Idrettslag (stiftet 19. oktober 1972) er et idrettslag som holder til i Bydel Stovner i Groruddalen i Oslo.

  Vestli har tre store idrettsgrupper: Håndball, fotball og tennis.

 • Ski IL

  Ski Idrettslag (stiftet 19. februar 1919) er et norsk idrettslag fra Ski kommune i Akershus, som driver med fotball, friidrett, håndball, innebandy, ishockey, tennis og turn.

 • Oslo Håndballkrets

  Oslo Håndballkrets, er en tidligere Håndballkrets, ble stiftet 1945

 • Norges Fotballforbund

  Norges Fotballforbund (stiftet 30. april 1902) er et særidrettsforbund for fotball i Norge. NFF er i dag det største særidrettsforbundet i Norge. Per 31. desember 2011 består NFF av 1 933 medlemsklubber som organiserer totalt 27 532 lag med til sammen 364 940 utøvere (hvorav 105 595 er jenter/kvinner).[1] Forbundets visjon er «fotballglede, muligheter og utfordringer for alle».

 • Teisen IF

  Teisen Idrettsforening (stiftet 16. desember 1971) er et idrettslag fra Teisen i Oslo, som driver fotball, friidrett, håndball, skiidrett og volleyball.

 • Sandvika Basketballklubb

  Sandvika BBK er en klubb med ca 200 medlemmer og ca 20 lag i seriespill i NBBF Region Øst. Vi samarbeider også med EB85 og Lommedalen om Bærum Basket.

 • Sportsklubben Sterling

  Sportsklubben Sterling (stiftet 23. juni 1919) er et norsk idrettslag fra Tøyen i Oslo. Klubben driver med fotball og har tidligere også hatt bandy, håndball og ishockey på programmet. Sterling har klubblokale på Vahl skole og hadde i 2009 240 medlemmer.[1] I 2011 stilte klubben 11 lag i aldersbestemte klasser.[

 • Veitvet Sportsklubb

  Veitvet Sportsklubb er en idrettsklubb på Veitvet i bydel Bjerke i Oslo. Klubben ble stiftet kort tid etter at Refstad-Veitvet Idrettslag ble nedlagt i 2006. Klubben har tilbud innen håndball og fotball, samt allidrett. Hjemmebaner er håndballhallen Veitvethallen, med kafe og klubblokaler og fotballbanen Veitvet kunstgress.Klubbens bakgrunn går tilbake til 1955 og etableringen av Veitvet Idrettslag. Veitvet IL slo seg i 1985 sammen med Refstad Idrettslag (stiftet 1955) til Refstad-Veitvet Idrettslag.[1

 • Ullevål Idrettslag

  Ullevål Idrettslag er et idrettslag fra Oslo som ble stiftet 5. juli 1920. Klubben har gjort seg mest bemerket i bandy der den har fire norgesmesterskap.

 • Kjelsås Idrettslag(Ny Logo)

  Kjelsås Idrettslag (stiftet 16. mars 1913) er et norsk idrettslag fra Kjelsås i Oslo. Idrettslaget har i dag tilbud innen alpint, basketball, fotball håndball, langrenn og orientering. Fotballen i klubben er skilt ut til Kjelsås Fotball.
  Utenom fotball, er langrenn er en av frontidrettene til klubben. Både på herre- og kvinnesiden har klubben avlet sterke løpere. Kjelsås har vunnet 13 NM-titler i langrennsstafett for damer. Den første tittelen ble vunnet i 1985 og den siste i 1999. Klubben hadde en ubrutt seiersrekke fra 1988 til 1994.[

 • Kongelig Norsk Båtforbund

  Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) er Norges største og eneste landsdekkende interesseorganisasjon for fritidsbåtbrukere, og arbeider for et bedre båtliv på naturens premisser. Organisasjonen er en sammenslutning av båtforeninger, båtklubber, lag og personlig tilsluttede medlemmer og er en ikke-fortjenestebasert, frivillig, ideell og allmennyttig organisasjon.
  KNBF ble etablert 17. januar 1911 under navnet Norsk Motorbaat-Forening, og ble kongelig med godkjenning av Kong Haakon VII i 1921. I 1967 ble navnet endret til Kongelig Norsk Motorbåtforbund, og i 1998 til Kongelig Norsk Båtforbund.
  KNBF har i dag[når?] 42000 medlemmer og 324 medlemsforeninger og ledes i dag av generalsekretær Endre Solvang. Sekretariatet ligger i Oslo og har fire ansatte.

 • Vestli Idrettslag

  Vestli Idrettslag (stiftet 19. oktober 1972) er et idrettslag som holder til i Bydel Stovner i Groruddalen i Oslo.
  Vestli har tre store idrettsgrupper: Håndball, fotball og tennis.

 • Oslo IshockeyKrets

  Oslo Ishockeykrets er en av 9 kretser i Norge

 • Oslo Volleyballkrets

  Oslo Volleyballkrets,er en tidligere Volleyballkrets i Norge

 • Røa Idrettslag

  Røa Idrettslag (stiftet 11. november 1900) er et idrettslag beliggende i på Røa i Oslo Vest. Klubben har ski, fotball, bandy, turn og allidrett på programmet.Røa IL ble dannet som Røed Sportsforening den 11. november 1900. Det var i utgangspunktet en blandning mellom en sosial forening og en ski- og skytterforening. Dette ble reflektert i klubbens våpenskjold, som er likt dagens, bare med den norske løve i stedet for solen. Det ble brukt mye tid til å skaffe et eget tilholdssted, og i 1925 fikk klubben sitt første klubbhus. Området, som også inkluderte en bane, ble kalt Plassen, og det heter det fortsatt. Røa fikk sin egen hoppbakke, Nordre Husebybakke, også kalt Røabakken, og daværende kronprins Olav var ofte å finne i bakken.

 • Norges Volleyballforbund

  Norges Volleyballforbund (NVBF) ble stiftet 11. august 1946. Forbundet består av fire regioner, 19 kretser og rundt 450 klubber. NVBF er medlem av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og Det internasjonale volleyballforbundet.

 • Idrettslaget Vestar

  Idrettslaget Vestar (stiftet 22. februar 1953) er en tidligere idrettsklubb i Oslo. Klubben ble opprinnelig stiftet som Vestlendingenes Idrettslag i hovedstaden og drev med håndball og friidrett. Vestar ble nedlagt i 2010.[

 • Idrettslaget Manglerud/Star

  Idrettslaget Manglerud Star (stiftet 23. juni 1913 som Sportsklubben Star) er et norsk idrettslag fra Manglerud i Oslo. Klubbfargene var opprinnelig grønt og hvitt.Sportsklubben Star ble stiftet i 1913 og holdt til i Oslo sentrum. Klubben var opprinnelig en ren fotballklubb, men fikk etterhvert også ski, friidrett, bandy og ishockey på programmet. På 1960-tallet opplevde Star at fraflyttingen fra sentrum til drabantbyene svekket rekrutteringen kraftig. Det ble derfor tatt et initiativ til Manglerud Idrettslag (stiftet 1958) om sammenslutning. Manglerud IL hadde økende medlemsmasse, men manglet ledere og administrasjon, noe Star hadde. Manglerud og Star ble derfor fusjonert i 1964

 • Norges Håndballforbund

  Norges Håndballforbund (NHF) er et særidrettsforbund for håndball i Norge. Forbundet ble stiftet 2. mai 1937. NHF er medlem av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, Det europeiske håndballforbundet og Det internasjonale håndballforbundet.
  De norske landslagene i håndball er Håndballjentene, Håndballgutta, juniorlandslag for kvinner og menn, ungdomslandslag for kvinner og menn og jentelandslaget og guttelandslaget. Det finnes også landslag i beach-håndball i senior- og juniorklassene.
  Da Norges Håndballforbund ble stiftet fantes det bare to klubber med offisielt aktive håndballgrupper, Sportsklubben Arild og Ullern skiklubb.

 • Slemmestad IF

  Slemmestad Idrettsforening (stiftet 27. juni 1914) er et idrettslag fra Slemmestad i Røyken.

 • Oppsal IF

  Oppsal Idrettsforening (stiftet 4. august 1912) er et idrettslag fra Oppsal i Oslo. Klubben har sine største meritter fra håndball og spiller i eliteserien i håndball for kvinner i sesongen 2013/14. Klubben har også grupper for idrettene fotball, friidrett, orientering, langrenn, basketball, ishockey og cricket.
  Oppsal IF er norske seriemestere i håndball for herrer seks ganger, med sine seire i 1971, 1972, 1973, 1975, 1976 og 1979. Laget rykket opp i eliteserien igjen 2010 etter at laget kom på tredjeplass i 1. divisjon og vant kvalifiseringskampene mot Sandefjord TIF Håndball. Laget berget plassen etter å ha kommet på kvalifiseringsplass sesongen 2010/11, men etter at klubben ikke maktet å stille lag til første kamp høsten 2011, valgte klubben å trekke laget fra eliteserien.[1]
  Foreningens hjemmebane er Trasop. Trasop består av en kombinert friidretts- og fotballbane (gress), samt en grusbane og en kunstgressbane. Idrettshallen Oppsal Arena med med både den gamle og nye delen i sammen utgjør 4 håndballflater.

 • Årvoll Idrettslag

  Årvoll Idrettslag (stiftet 16. oktober 1932) er et idrettslag fra Oslo som driver fotball, langrenn, skihopping, orientering, volleyball og håndball.

 • Ski Idrettslag

  Ski Idrettslag (stiftet 19. februar 1919) er et norsk idrettslag fra Ski kommune i Akershus, som driver med fotball, friidrett, håndball, innebandy, ishockey, tennis og turn.

 • Alliansidrettslaget Skeid

  Allianseidrettslaget Skeid er et idrettslag fra Oslo. Klubben ble stiftet 1. januar 1915, og fikk sitt nåværende navn i 1925, da klubbene Ski og Fotballklubben Frem 1914 (Frem 1914) og Kristiania Ballklubb slo seg sammen. Klubben er knyttet til strøket Torshov i bydel Sagene.
  I dag driver allianseidrettslaget Skeid organisert idrett innen fotball, bandy, ski og sykkel. Tidligere sto også ishockey på programmet. I 1950 hadde Skeid lag i hovedserien for både fotball, bandy og ishockey.
  Skeids fotballdrakter er røde og blå (rød drakt og blå shorts), mens klubbens logo er svart og gul. Grunnen til dette stammer fra da Kristiania BK og Frem 1914 slo seg sammen i 1925. Fargen på fotballdraktene, rødt og blått, kommer fra Kristiania Ballklubb, mens klubbmerket og vinteridrettene bruker gult og svart, som opprinnelig var fargene til Frem 1914.
  Mest kjent er Skeid for sin fotballavdeling. Skeids A-lag for herrer ble seriemestre i fotball i 1966, og har åtte cupmesterskap: 1947, 1954, 1955, 1956, 1958, 1963, 1965 og 1974. I 2013 rykket Skeid Fotball opp fra 3. divisjon.
  Skeid har hatt bandy på programmet siden 1930 og ble seriemestre i 1988/89-sesongen.

 • Sportsklubben Njård

  Sportsklubben Njård (stiftet 21. april 1924) er en norsk idrettsforening som holder til på Makrellbekken i Oslo, og som har Njårdhallen som viktigste treningsarena. Njårdhallen ble bygget i 1960. Klubben har også en nyere hall for håndball og basketball, samt utendørs tennisanlegg.
  Klubben er oppkalt etter den norrøne guden Njord.

 • Mercantile Ski og Fotballklubb

  Mercantile Ski- og Fotballklubb (stiftet 3. juni 1903) er et norsk idrettslag fra Oslo, som nå kun driver fotball. I perioden før første verdenskrig var Mercantile en av Norges beste fotballklubber, og vant Norgesmesterskapet i fotball for herrer 1907 og 1912. Da Norge i 1908 spilte sin første landskamp, representerte ni av spillerne på det norske laget Mercantile. Klubbens aktivitet har siden andre verdenskrig gått i bølger, og den har blitt lagt ned og gjenopptatt flere ganger. Mercantile spiller nå i 7. divisjon.