• Söderhamns Ishockeyklubb

  Söderhamns IK är en ishockeyklubb i Söderhamn.

  Föreningen, som bildades 1942, bedriver idag ungdomsverksamhet med lag från Björnligan upp till U16 och ett lag för tjejer, samt ett A-lag. Detta bedrivs i en nybyggd ishall, som började byggas under hösten 2007. Ordinarie arena är Hällåsens IP. Klubbdräkten består av gul tröja och svart byxa.

 • Trönö Ik

  Trönö IK er en svensk fotballklubb i Trönödal i Hälsingland

 • Forsa IF

  Forsa IF är en idrottsförening i Forsa socken i Hudiksvalls kommun i Hälsingland som bildades 1919. Föreningen sammanslogs 1921 med en annan sockenförening, nämligen Forsså Bruks IF, bildad 1909. De grenar som utövats i Forsa IF genom tiderna är fotboll, längdåkning, orientering och friidrott. Numera utövas endast längdskidor och fotboll. Forsas A-lag huserar numera i division 4 (2014). Fotbollslagets hemmaplan heter Åkernäsparken och har en gång haft en läktare med tak men den brann upp. Nu finns en annan läktare fast utan tak.

 • Ljusdals Folkdanslag

  Vi dansar polskor, uppställningsdanser och gammeldans. Till levande musik! Mycket skratt – och tålmodiga dansledare och spelmän

 • Rengsjö Sportklubb

  Rengsjö SK är en fotbollsförening i Rengsjö i Hälsingland som spelar i Division 3 södra Norrland. Rengsjö SK vann 2009 Ljusnan cup. Bland noterbara spelare som tidigare spelat för klubben finns Johan Oremo. Rengsjö spelar sina hemmamatcher på Rengsjö IP (gräs) men även Solrosens IP (konstgräs) i Bollnäs används.

  Rengsjö blev 2012 distriktsmästare i fotboll i Hälsingland. Det var klubbens första DM-tecken.

 • IF Team Hudik

  Den 26 april 1994 aktiverades IF Team Hudik för att ge fotbollsintresserade flickor i Hudik en egen förening.

  IF TEAM HUDIK- klubben för hela familjen- skall ge alla fotbollsintresserade tjejer möjlighet att delta i en stimulerande idrottslig-social och kulturell gemenskap i och kring ett fotbollslag som är på väg mot sportsliga framgångar

 • Hassela Golfklubb

  Hassela Golfklubb var en Svensk Golfklubb fra Hälsinglands Län

 • Gällsta IK

  Gällsta IK er en Svensk klubb som holder til i Hälsinglands Län klubben ble stiftet i 1963

 • Edsbyn IBK

  Edsbyn IBK er en Svensk klubb som holder til Hälsinglands Län klubben ble stiftet i 1992

 • Bowlingklubben Faxe

  Bowlingklubben Faxe er en Svensk Bowling klubb som holder til i Hälsinglands Län

 • Föne IK

  Föne IK bildades 1950 och är en idrottsförening i Föne i Ljusdals kommun, som under 1990-talet gjorde sig känd som fotbollsjumbo.

 • IK Kometen

  IK Kometen er en Svensk Bordtennisklubb som holder til i Bollnäs Hälsinglands Län

 • Flygräddningen Söderhamn

  Flygräddningen Söderhamn

 • Sandarne Sport och IF

  I maj 1914 bildades föreningen i Sandarne. Den kom att heta Söderhamns Skärgårds Idrottsförening och hade till en början 24 medlemmar

 • Alfta Ösa OK

  Alfta-Ösa Orienteringsklubb (stiftet i 1980) er en svensk orienteringsklubb som har tilholdssted i Alfta i Sverige. Orienteringsklubben er en sammenslåing av de tidligere klubbene Alfta SOK og Ösa OK. før 1970-tallet var Alfta GoIF eneste klubb i Alfta med tilbud for orienteringsløpere.

  Klubbens farger er mørkeblå med innslag av grønn og gul. Alfta-Ösa OK har virksomhet for løpere på elite-, ungdoms-, barne-, og mosjonsnivå. Orienteringsklubben har gjort seg bemerket på de store stafettene i orienteringsverden, spesielt på damesiden har de hatt flere løpere i stallen som har hevdet seg internasjonalt. Klubben ble nummer to i Venla i 2015, da orienteringsverdens største klubbstafett ble arrangert i finske Pemar

 • Ovanåker Kommun

  Ovanåker kommune er en kommune i Gävleborgs län i landskapet Hälsingland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Edsbyn.

 • Ramsjö SK

  Ramsjö SK (Ramsjö Sportklubb) är en fotbollsklubb bildad 25 augusti 1952.

  Under 60-talet var Ramsjö SK ett av Norrlands bättre fotbollslag då de spelade i samma division som exempelvis Gävle, Sundsvall och Östersund.

  Hemmaarena är Thurevallen som ligger vid Hennasjöns norra strand, namnet är efter föreningens grundare, Thure Eriksson.

  Varje sommar har man en korpturnering i fotboll kallad Cabarécupen, vilken är en heldagars fotbollscup med korplag från bland annat Ramsjö, Ljusdal, Ånge och Stockholm.

  Vintertid anordnas en skidtävling kallad Vargloppet med åkare från hela landet, bland annat Vasalopps-vinnaren Oskar Svärd brukar åka tävlingen

 • Marma IF

  Under sent 50-tal tillhörde Marma IF toppskiktet på dåvarande
  Division 2, vilket idag är jämförbart med Superettan. Där spelade man
  otroligt nog till sig en kvalplats till högsta serien Divsion 1. Under
  sina hemmamatcher kunde man i bästa fall se närmare 3000 personer fylla
  Marmavallens område, en klar kontrast jämfört med idag, då under
  100-strecket ligger närmare till hands.

 • Loos IF

  Loos IF er en Svensk klubb fra Los i Hälsingland

 • Söderhamn UIF

  Söderhamns Ungdomsgårds Idrottsförening, Söderhamns UIF, är en bordtennisförening i Söderhamn i Sverige, grundad 1960. Föreningen ligger i Elitserien på damsidan och i Pingisligan på herrsidan

 • Hassela IF

  HIF är en idéell idrotts- och intresseförening och samordnar många roliga aktiviteter under året i Hassela. Kölsjörännet, Angeltävlingen, Femkampen och festligheter som Interlott och Sommarlotten är några exempel. Gympa med cirkelträning och gym, skidkvällar i elljuspåret och simskola, vattenbasket och vattengympa på Hassela Badet, innebandy och andra spontant arrangerade aktiviteter körs under hela året. Med hjälp av fantastiskt ideellt arbete från företag och eldsjälar i byn har HIF hand om skötsel och drift av elljuspår, hockeyplan, fotbollsplan samt Hassela Badet m.m.

 • Bjuråker GIF

  Bjuråkers GIF är en idrottsförening i Bjuråker i Sverige. Klubben bildades den 26 november 1952.[1]Damfotbollslaget spelade i Sveriges högsta division 1978.[2]

 • Arbrå BK

  Arbrå BK är en idrottsförening i Arbrå i Sverige. Klubben bildades 1928. Klubben har idag ett samarbete med Vallsta IF i Div 5 samt Div 7. På damsidan spelar man i Div 3.

  Damfotbollslaget spelade i Sveriges högsta division 1981

 • Stugsunds IK

  Stugsunds IK spiller for tiden i Divisjon 4 Hälsingland, som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamp på Stuvarvallen i Söderhamn. [3]

  Klubben er tilknyttet Hälsinglands Fotbollförbund

 • Edsbyns IF Fotboll

  Edsbyns IF, grunnlagt 6. juni 1909, er en idrettsforening i Edsbyn. Bandy-delen av klubben ble grunnlagt så sent som i 1925, og i 2000 ble delen formelt laget en egen klubb.
  Siden grunnlaget har Edsbyns IF FF deltatt hovedsakelig i midt- og nedre divisjoner i det svenske fotball liga systemet. Klubben spiller for tiden i Divisjon 3 Södra Norrland, som er den femte delen av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Öns IP i Edsbyn. [3]
  Edsbyns IF FF er tilknyttet Hälsinglands Fotbollförbund.

 • Hälsinglands Ishockeyförbund

  Hälsinglands Ishockeyförbund er et av di Svenska Ishockeyförbund

 • Hudikksvall Jujutsuklubb

  Hudiksvall ju-jutsu klubb bildades den 27 juli 1993 av Ulf, Katarina och Mats Bäckström. Klubben tillhör Svenska Ju-jutsuförbundet som bedriver stilen Ju-jutsu Kai under mottot "Självförsvar med tradition och kvalitet". Klubben är sedan den 4 oktober 1993 medlem i ju-jutsu sektionen, Svenska Budoförbundet.

  Vi startade vår verksamhet med en uppvisning i mellanstadiesalen på Östra Skolan. Det blev ett fantastiskt gensvar med drygt 100 i publiken. De som deltog på klubbens första uppvisning var Göran Westling, Katarina Bäckström och Ulf Bäckström. Ett 40-tal vuxna började träna och av dessa fortsatte 29st och klarade sin gradering till 5:e kyu gult bälte i december. Det var även 15 st barn som klarade sin gradering till gult mon bälte.

  1:a året hölls all träning av klubbens grundare Ulf och Katarina Bäckström. Då startade vi varje träning med att bära in 64m2 matta och att efter träningen bära ut den, uppvärmning och avslutning var gratis så att säga...Under den här tiden sökte vi med ljus och lykta efter en egen lokal. Till slut fick vi napp nere på Håstaholmen. I januari 1995 flyttade vi in under pompa och ståt.
  Högst graderad i klubben är klubbens chefsinstruktör Shihan Ulf Bäckström 8:e dan röd-svart bälte.
  Hudiksvall ju-jutsu klubb har numera ca 150 medlemmar alltifrån 7år och uppåt. Vi försöker hela tiden utveckla vår verksamhet genom att förkovra oss i ju-jutsu, utbilda instruktörer, förbättra barnverksamheten mm.

  Avslutningsvis klubbens motto: Ju-jutsu ska vara roligt!!!

 • Bergjö IF

  Bergsjö IF är en förening som grundades 1919. Under årens lopp har det bedrivit många olika idrotter under Bergsjö IFs flagga. Några exempel är friidrott, brottning, gymnastik, dans, alpinskidåkning, längdskidåkning och fotboll.
  Just nu är vi en aktiv fotbollsförening. Vi har en varierande ålder på våra medlemmar med barn- och ungdomslag samt seniorverksamhet på både dam- och herrsidan. Bergsjö IF är en förening som är öppen för alla.
  Vi har även en mindre längdskiddel med några motionärer. Dom håller igång elljusspåret.

  Vår verksamhet bedriver vi på Trimavallen i Bergsjö. En idrottsanläggning som vi driver i egen regi. Vi har ett klubbhus med omklädningsrum, tre fotbollsplaner och ett skidspår/motionsslinga.

  Under sommaren arrangerar vi Bilbingo på Bergsjöparken. Det är ett stort antal frivilliga som gör det möjligt. Klubben holder til i Nordangstigs Kommun ,Hälsingland

 • Långheds IF

  Långheds IF är en svensk sportklubb, bildad 10 maj 1932 i Långhed, Ovanåkers kommun.

 • Hudiksvalls Hockey Klub

  Hudiksvalls HC, även kallat Hudik Hockey, förkortat HHC, är en svensk ishockeyförening i Hudiksvall bildad 1978. Laget spelar sina hemmamatcher i Glysisvallen och huserar sedan säsongen 2006/2007 i division 1.

 • Delsbo IF

  Delsbo IF spiller for tiden i Division 4 Hälsingland som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Delsbo IP i Delsbo. [3]
  Klubben er tilsluttet Hälsinglands Fotbollförbund.

 • Arbrå Handbollklubb

  Arbrå HK ,er en Svensk Håndbollklubb,som holder til i Bollnäs , Hälsingland.Klubben ble stiftet 1970

 • Ljusna AIK

  Ljusne AIK är en idrottsförening i Ljusne i Sverige, sedan slutet av 1990-talet en alliansförening. I fotboll spelade klubben 15 säsonger i Sveriges näst högsta division[1], första gången säsongen 1933/34[2] och senast säsongen 1956/1957.[3] Klubben vann även Norrländska mästerskapet i fotboll 1947. I fotboll spelar Ljusne AIK, eller mer känt som LAIK sina hemmamatcher på Ljusneborg i Ljusne. Klubben har länge spelat i division 5, men 2006 tog man sig upp i fyran och man var obesegrade i samtliga matcher.

 • Iggesunds IK

  Iggesunds IK är en idrottsklubb som grundades 1921. Som högst i fotbollen spelade klubben i Division II i en tid då det var Sveriges näst högsta division.[1] Iggesunds IK håller till i Iggesund som ligger ca en mil söder om Hudiksvall.
  Damfotbollslaget spelade i Sveriges högsta division 1978 och 1979.[2]

 • Hällbo IF

  Hällbo IF ble stiftet 1941 holder til i Hälsingland Län

 • Norrala IF

  Norrala IF är en svensk fotbollsförening. För närvarande spelar seniorlaget i div 4 Hälsingland. Föreningen har även ett antal ungdomslag och en skidsektion. Föreningen grundades 1932 och dess klubbfärger är vit, blå och röd. Medlemsantalet är runt 600 personer.
  Föreningen är verksam i Söderhamns kommun och deras idrottsplats heter officiellt Norrala IP, fast kallas i folkmun för Borgs IP som var det gamla namnet. Anläggningen har 3 fotbollsplaner (två 11-manna och en 7-manna) samt ett elljusspår för skidåkning.
  Laget åkte ur Sveriges högstadivision i fotboll för damer 1987

 • Hälsingland Län

  Hälsingland är ett landskap i södra Norrland i Mellansverige. Det gränsar i söder till Gästrikland, i väster till Dalarna och Härjedalen och i norr till Medelpad. Landskapet har omkring 150 000 synliga fornlämningar.
  Landskapet ingår i huvudsak i Gävleborgs län, men till landskapet räknas även Ytterhogdals och Ängersjö socknar i Jämtlands län, en liten del av Attmars socken, som i övrigt tillhör Medelpad och Västernorrlands län, samt en liten del av sydvästra delen av Bollnäs Kommun kring Kölsjön. Det tillhör den informella regionen Nedre norrland och riksområdet Norra Mellansverige[2]. Hälsingland ingår i vissa sammanhang (exempelvis SMHI:s distriktsindelning[3]) i Södra Norrland, och överlappar i andra (exempelvis järnåldersarkeologi[4]) med Mellannorrland. Hälsingland ligger norr om limes norrlandicus (biologiska norrlandsgränsen) men i huvudsak söder om den bergiga norrlandsterrängens gräns. I Hälsingland talas Hälsingemål, och landskapet anses delas av dialektgränsen mellan Norrländska mål och Sveamål, alternativt i sin helhet ligga söder om dialektgränsen.[5]

 • Hudiksvall kommun

  Hudiksvall kommune er en kommune i Gävleborgs län i landskapet Hälsingland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Hudiksvall.
  Hjørnestensbedriften i kommunen er papirprodusenten Holmen som sysselsetter 10% av kommunens arbeidsstyrke.
  Europavei 4 og Ostkustbanan passerer igjennom kommunen.

 • Alfta GIF

  Alfta GIF, bildad 10 november 1900, är en idrottsförening i Alfta i Ovanåkers kommun i Sverige. Klubben bedriver fotboll, handboll och ishockey, tidigare även bandy.
  I bandy spelade klubben i Sveriges högsta division säsongen 1941.[1] I fotboll har klubben spelat i Sveriges tredje högsta division.[2] Ishockeysektionen, som startade 1947, spelade i Division 2 säsongen 2006/2007.
  Klubben har också en sektion för handboll, Alfta Gif HF. Skid- och friidrottssektionen är sedan 2002 vilande då man delade på föreningen som nu består av Alfta GIF Alliansförening, Alfta GIF Fotbollsflubb (Division 5 säsongen 2007) , Alfta GIF Handbollsförening (Division 3 säsongen 2006/2007) , Alfta GIF Ishockeyförening (Division 2 säsongen 2006/2007).

 • Ljusdals BK

  Ljusdals BK er en bandyklubb, grunnlagt i 1943 og som holder til i Ljusdal i Sverige. Klubben ble svensk mester i bandy for herrer i 1975.[

 • Bollnäs Kommun

  Bollnäs kommune er en kommune i Gävleborgs län i landskapet Hälsingland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Bollnäs.

 • Bollnäs Hockey

  Bollnäs Hockey er fra Bollnäs i Hälsingland Län

 • Edsbyns IF

  Edsbyns IF er en idrettsklubb, grunnlagt i 1909 og som holder til i Edsbyn i Sverige. Klubben ble svensk mester i bandy for herrer i 1952, 1953, 1962, 1978, 2004, 2005, 2006, 2007 og 2008.[1]

 • Järvsö BK

  Järvsö Bk er fra Ljusdals kommun i Hälsingland Län

 • Moheds SK

  Från de tidigare föreningarna Svalan och Moheds IF bildades 29 juli 1927 Arbetarnas IF (Moheds AIF). Den 1 augusti 1929, med 20 medlemmar närvarande, ändrades namnet till Moheds SK. Detta datum får anses vara Moheds SK:s tillkomst. Klubbens färger var rött och svart. Klubben idkade fotbollsverksamhet. Fotbollen spelades på en anläggning som anlades nere bakom Mokorset och som kom att kallas Abrahamsvallen. Planen var till att börja med liten men utökades i flera omgångar. Omklädningsrum, bastu och duschar byggdes. Anläggningen i dess helhet blev klar i slutet på 1940-talet. Fotbollsverksamheten lades ner under kriget men startade åter upp 1945. Övrig verksamhet som togs upp på programmet på ett tidigt stadium var simsport, löpning, orientering och skidsport. Något senare även bandy.
  Medlemsavgiften 1930 var 2 kronor. 1931 anslogs en summa av 3 kronor för varje plankritning. Samma år erhöll kassören 10 kronor för väl utfört arbete.

 • Nåsviken IK

  Näsvikens IK, grundad 1950, är en idrottsförening i Forsa socken, Hudiksvalls kommun, Hälsingland. Orsaken till att klubben över huvud taget bildades var osämja inom Forsa IF, då invånarna och idrottsutövarna från den norra delen av socknen, d.v.s. de bosatta i närheten av Näsviken, kände sig åsidosatta. Detta gällde till exempel då val av spelartrupp utsågs i Forsa IF.
  De huvudsakliga verksamheterna är fotboll och längdskidåkning. Tidigare har klubben även bedrivit bland annat ishockey- och friidrottsverksamhet. Mest känd är klubben för att den är Tomas Brolins moderklubb. I denna klubb har även GIF Sundsvalls förre målvakt Fredrik Sundfors spelat. Fotbollslagets hemmaplan heter Forssåtunet men kallas i folkmun endast för "Tunet". Här har storheter som IFK Norrköping och Parma FC spelat, detta under den tid Tomas Brolin var aktiv i klubbarna. Knattefotboll och spel i division 4 är vad NIK, som klubben kallas, nu mäktar med.

 • Kilafors IF

  Kilafors IF holder til i Bollnäs i Hälsingland

 • Delsbo IF

  Delsbo IF spiller for tiden i divisjon 4 Hälsingland som er den sjette nivået i svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Delsbo IP i Delsbo. [3]
  Klubben er tilsluttet Hälsingland Fotbollförbund.

 • Ljusdals IF

  Ljusdals IF är en idrottsförening i Ljusdal i Sverige, startad 1904. I fotboll förlorade Ljusdals IF med 0-4 mot Skellefteå AIK i finalen i norrländska mästerskapet 1950. Ljusdals IF spelade även 4 säsonger i Sveriges andradivision i fotboll åren 1968-1971.[1]

 • Ilsbo Sportsklubb

  Ilsbo SK spiller for tiden i divisjon 4 Hälsingland som er den sjette nivået i svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Ilsbo IP i Ilsbo. [3]
  Klubben er tilsluttet Hälsingland Fotbollförbund.

 • Strands IF

  Strands IF är en idrottsförening från Hudiksvall i Sverige. Strands IF bildades 1901 och bedriver i dag (2008) fotboll, friidrott, handboll och konståkning. 1925 vann klubben Norrländska mästerskapet i fotboll. Klubben har spelat i Sveriges tredje högsta division i fotboll, där man debuterade säsongen 1934/1935[1] och senast spelade 2009, och kommer också spela där 2010. Strands juniorlag födda 1992 har varit framgångsrika och kommit trea i pojkallsvenskan 2008 och spelat juniorallsvenskan 2009.

 • Högs SK

  Högs Sportklubb finns belägen i Hög, några km väster om Hudiksvall.
  Vår fotbollsanläggning Kungsvallen har fyra spelplaner och sex omklädningsrum med duschar. Här finns också vårt klubbhus samt kiosk med terass under tak. Vid Edsta skola finns vårt elbelysta motionsspår.
   
  Vi bedriver verksamhet i dag inom fotboll och längdskidåkning. Högs SK har för närvarande ca 400 medlemmar registrerade.

 • Färila IF

  Färila IF spiller for tiden i divisjon 4 Hälsingland Alt som er den sjette nivået i svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Färila IP i Färila. [3]
  Klubben er tilsluttet Hälsingland Fotbollförbund.

 • Korskrogen IK

  Korskrogens IK är en idrottsförening från Korskrogen i Sverige. Klubben bildades 1931.
  Damfotbollslaget spelade tre säsonger i Sveriges högsta division under perioden 1978–1980.[

 • Bollnäs GOIF FF

  Bollnäs GIF FF er en svensk fotballklubb ligger i Bollnäs.

 • Hudiksvalls ABK

  Den Hudiksvalls Allmänna Bollklubb er en svensk fotballklubb basert i Hudiksvall. Laget spilte flere år i den nest øverste svenske ligaen.

 • Söderhamns FF

  Söderhamns FF, bildad 28 januari 1986, är en fotbollsförening i Söderhamn. Hemmamatcherna spelas på Helsinge Hus Arena, vilken invigdes den 25 juli 1987. Föreningen bildades efter att klubben Söderhamns IF fotbollssektion lades ner. Säsongerna 1998, 1999, 2008 och 2009 spelade Söderhamns FF i Division 2. Klubben kom även på tredjeplats i SM i Futsal, herrar, 2007 samt 2012.