• Nordstrand Idrettsforening (stiftet 23. mars 1891 som Skiklubben Freidig) er et idrettslag fra Nordstrand i Oslo. Klubben er en av Norges eldste idrettsforeninger og er mest kjent for å drive med håndball, men har også aktiviteter innen fotball, allsport (HC), orientering og triatlon.

 • Romsås Idrettslag

  Romsås Idrettslag (etablert 1972) er et idrettslag fra bydelen Grorud i Oslo. Idrettslaget har tilbud innen fotball, håndball, innebandy, orientering, aerobic og turn. Klubben disponerer anleggene Bjøråsen kunstgress og Romsåshallen.

 • Oppegård Idrettslag

  Oppegård Idrettslag (stiftet 17. februar 1907) er et idrettslag fra Oppegård i Akershus. Idrettslaget har i dag tilbud innen bordtennis, fotball, friidrett, håndball, skiidrett, skøyter og turn.

 • Oslo Idrettskrets

  Oslo Idrettskrets (stiftet 8. januar 1917) er et organisasjonsledd i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, som organiserer samtlige idrettslag i Oslo. I 2013 organiserte kretsen 326 131 medlemskap fordelt på 1 235 idrettslag, og er med det en av landets største.

 • Refstad-Veitvet Idrettslag

  Refstad-Veitvet Idrettslag (stiftet 16. september 1946 som Refstad Idrettslag) var et idrettslag fra Groruddalen i Oslo. Klubben (Refstad IL) ble norsk mester i håndball for herrer i 1976 og seriemester tre ganger.Klubben ble til i 1985, ved en sammenslåing av Refstad Idrettslag (stiftet i 1946) og Veitvet Sportsklubb (stiftet i 1955).[1][2] Refstad hadde håndballagene mens Veitvet hadde fått egen hall. Som en av de første lagene i Norge hadde Veitvet SK, i 1982, bygget egen hall, Veitvethallen.[3] Hallen ble revet i 2014 og klubben flyttet inn i idrettshallen til nye Veitvet skole som åpnet høsten 2015.
  Refstad vant Eliteserien i håndball for menn tre ganger, i 1974, 1977 og 1979, samt NM i 1976.[4] Klubben hadde i flere år lag i eliteserien for både kvinner og menn. Dette kostet mye økonomisk og administrativt, og Refstad-Veitvet inngikk på 1990-tallet samarbeid med Vestli og Vestar. Refstad-Veitvets elitesatsing på herresiden gikk i 1995 inn i Vestli. I 1996 rykket kvinnelaget ned fra eliteserien. Klubben ble nedlagt i 2006, og en ny klubb, Veitvet Sportsklubb ble opprettet kort tid etter

 • Vålenga Hockey

  Vålerenga Ishockey (populært kalt Vålerenga Hockey, VIF Hockey og Iskrigerne) er en ishockeyklubb underordnet Vålerengens Idrettsforening, som ble stiftet den 29. juli 1913, med bakgrunn i Idrætspartiet Spark. Vålerenga Hockey har siden 1960 blitt norgesmestere hele 26 ganger, senest i 2009. Vålerenga har også blitt seriemestere 29 ganger, senest i 2013/14-sesongen. Vålerenga spiller sine hjemmekamper på Jordal Amfi som har en kapasitet på 4 450. Det arbeides nå med en ny ishall, som skal være ferdig til 2018.

 • Oslo og Akershus Basketballkrets

  Oslo og Akershus Basketballkrets (stiftet 9. desember 1969) består av 36 aktive klubber innenfor Oslo og Akershus, i tillegg til lag fra Vestfold, Buskerud, Østfold og Hedmark.

 • IF Ready

  Idrettsforeningen Ready (stiftet 14. juni 1907) er et norsk idrettslag som holder til i Bydel Vestre Aker i Oslo. Klubben har håndball, fotball, langrenn, alpint, friidrett og bandy på programmet. Ready er Norges største bandyklubb og har A-lag i eliteserien.

 • Reistad Idrettslag

  Reistad IL er en toneangivende klubb i Norge når det gjelder barne- og ungdomsidrett, både når det gjelder på og utenfor banen. Klubben ble startet illegalt under 2. verdenskrig nærmere bestemt 27.november 1942 av noen uredde idealister fra Reistadlia i Lier.
  Reistad IL er i dag en veldrevet klubb med egen idrettshall, sunn økonomi og et sportslig og sosialt godt tilbud til lag i alle aldre og av begge kjønn. Rekrutteringen til klubben er primært i nedre Lier fra Tranby og sørover, samt deler av Drammen. Klubben har i dag noe omkring 300 medlemmer.
  Foruten spill i kretsserien, regionalserien og interkretsserien, deltar lag fra Reistad IL i en rekke håndballturneringer i inn- og utland gjennom hele håndballsesongen. I tillegg arrangerer Reistad IL egen Minicup hver høst og vår for minilag fra 6 til 10 år med omlag 100 lag fra hele Østlandet.

 • Ullern IF

  Ullern Idrettsforening (stiftet 23. februar 1909 som Ullern Skiklub) er en norsk idrettsforening fra Ullern bydel i Oslo. Klubben er et større idrettslag med over 2000 medlemmer (2016) og består i dag av undergrupper for bandy, basketball, fotball og håndball.[1] Ullern Idrettsforenings hjemmebaner er Ullern Idrettspark/Ullernbanen (bandy, fotball) og Ørakerhallen (basketball, håndball). Klubbens farger er hvitt og rødt.

 • Ski og Fotballklubben Lyn

  Ski- og Fotballklubben Lyn (stiftet 3. mars 1896 på St. Hanshaugen) er et allianseidrettslag fra Oslo bestående av:
  Lyn Fotball (breddefotball)
  Lyn Toppfotball (toppfotball)
  Lyn Ski (skiidrett)
  Frem til konkursen i juni 2010 var FK Lyn klubbens elitefotballsatsing. I 2014 ble Lyns nye elitfotballsatsing utskilt fra Lyn Fotball som klubbens tredje allianseklubb med navnet Lyn Toppfotball.

 • Norges Basketballforbund

  Norges Basketballforbund (NBBF) (stiftet i 1968) er Norges særforbund innen basketball. Den første basketballklubben i Norge, (Ullern Basket), ble stiftet i 1956, 12 år tidligere enn selve forbundet. Nasjonalanlegget for basketball er Rykkinhallen i Bærum.
  Forbundet er tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og FIBA.
  De øverste ligaene i seriesystemet er Kvinneligaen og BLNO

 • Stabæk IF

  Stabæk Idrætsforening er et idrettslag i Bærum og en paraplyorganisasjon for Stabæk Bandy, Stabæk Fotball, Stabæk Fotball Kvinner, Stabæk Håndball og Stabæk Alpin. Idrettslaget er Norges mest suksessfulle idrettslag tiåret 2000-2010 regnet ut ifra medaljer. Tidligere ble det også drevet klubber innen ishockey, orientering, langrenn, friidrett, hopp, telemarkkjøring og kombinert, men de er i dag overtatt av andre idrettsklubber i nærområdet eller helt nedlagt. Hockeyklubben var blant toppklubbene i Norge på slutten av 30-tallet til starten av 50-tallet, med gull i Norgesmesterskapet i 1947 som høydepunktet.
  Stabæk IFs anlegg består av; Stabekkbanen – benyttes på vinterstid som kunstisbane for bandy, Bekkestuabanen med kunstgressbaner, Nadderud Kunstgress, Nadderud Stadion – som klubben har driftsansvar for og Nadderudhallen som primært er benyttet av Stabæk Håndball. Foreningen eide også alpinanlegget i Kolsåsbakken gjennom selskapet Kolsåsheiser AS frem til oppløsningen. Etter oppløsingen eies anlegget likt av Stabæk IF, Haslum IL og Fossum IF gjennom selskapet Kolsås Skisenter AS, en videreføring av Kolsåsheiser AS.
  Orienteringsavdelingen har utgitt flere o-kart. Tidligere hadde Stabæk IF boblehall på Ringstabekk og drev Gjønnesbakken, Jarbakken og Skallumbakken. Lysløypa på Skallum ble anlagt av Stabæk IF og der Ringstabekk skole i dag ligger, hadde klubben lenge sin egen ishockeybane.
  Stabæk IF har gjennom årene stått bak en rekke større arrangementer, som NM i bandy (2001 og 2002), NM i terrengløp (1948) og VM-kamper i bandy. I perioden 1947–78 arrangerte Stabæk det populære slalåmrennet Blåveisrennet i Kolsåsbakken. Rennet samlet toppalpinister fra hele verden, og på det meste var over 7000 tilskuere til stede i Kolsåsbakken.

 • Nesodden IF

  Nesodden Idrettsforening (stiftet 24. juli 1920) er en norsk idrettslag fra Nesodden i Akershus. Klubben har ca. 1 850 medlemmer og er et fleridrettslag med tilbud innen basketball, bordtennis, fotball, friidrett, orientering, fekting, ski og skøyter. Klubben har også en moderne idrettspark med friidrettsstadion, gressbane, ballbinge, undervarmet kunstgressbane, lysløype, samt tilhørende klubbhus.

 • Norges Bandyforbund

  Norges Bandyforbund (stiftet 17. oktober 1920 som Norges Ishockeyforbund) er et særidrettsforbund tilknyttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité. Bandyforbundet administrerer i dag tre idretter i Norge: bandy (tradisjonell 11-manns bandy), innebandy og landhockey, tidligere også rinkbandy (bandy på ishockeybane).

 • Norges Cykelforbund

  Norges Cykleforbund (NCF) ble stiftet 26. oktober 1910. Forbundet administrerer grenene landeveissykling, terrengsykling, BMX og banesykling.

 • Nesøya Idrettslag

  Nesøya Idrettslag er en idrettsklubb fra Nesøya i Asker stiftet 29. januar 1958. Klubben har grupper for idrettene fotball, håndball, friidrett, tennis, seilsport og ishockey.
  Fotballaget spiller i 7. divisjon, hvor de møter lag som blant annet Lyn og Bygdø Monolitten Menn Senior B. Laget har ingen trener, og består for det meste av juniorer i tillegg til et par eldre (for eksempel Lars Mørkås og Carsten Skjelbreid). Nesøya er godt kjente for sin røffe og lekne fotballfilosofi.

 • VIF Fotball

  Vålerenga Fotball er allianseidrettslaget Vålerengens Idrettsforenings (VIF) elitesatsing på fotball for menn, etablert i 1989. Fotball har vært med i VIF siden klubben ble stiftet 29. juli 1913. Med økt økonomisk satsing på fotball kom behovet for å etablere egen avdeling for denne satsingen. Dette er for å beskytte moderlagets arbeid med barne- og ungdomsidrett som i stor grad er basert på frivillighet, og skille dette fra den profesjonelle delen av idrettslaget som kan være utsatt for økonomisk underskudd.
  Klubben har sin opprinnelse i bydelen Vålerenga på Oslos østkant, og har siden oppstarten vunnet fem norske seriemesterskap og fire cupmesterskap.
  Vålerengas fotballsatsing har hatt to storhetsperioder, først på 1960-tallet og siden på 1980-tallet. På 1960-tallet var Vålerenga kjent for sine mange fargerike spillertyper og offensive spillestil, og fikk dermed kallenavnet «Bohemene». I neste storhetsperiode på åttitallet var imidlertid Vålerenga kjent for sin stramme defensive organisering, under ledelse av svensken Gunder Bengtsson.[4]
  Vålerengas supportergruppering heter Klanen og teller rundt 7 600 betalende medlemmer. Vålerenga Fotball spiller hjemmekampene på Ullevaal Stadion. Tidligere var hjemmebanen Bislett stadion, kjent som «Leikegrinda» blant tilhengerne. Vålerenga vil etter planen flytte til en ny stadion på Valle Hovin i 2017.

 • Oslo Døves Sportsklubb

  Oslo Døves Sportsklubb ble stiftet under navnet De Døves Skiklubb 3. november 1892, og er med det Norges eldste idrettslag for døve. Klubben har i dag (2013) aktivitet innen bowling, fotball, golf, skyting, tennis og vinteridrett, samt idrett for barn og veteraner.
  Initiativet til å danne skiklubben ble tatt av malermester Axel L. Fleischer, inspirert av Fridtjof Nansens bragder på ski, blant annet Nansens berømte ferd over Grønland i 1888.
  I 1907 ble De Døves Turn- & Idrettsforening stiftet. Den klubben skiftet i 1920 navn til Døves Idrettsforening. Døves Skiklubb og Døves Idrettsforening begynte et samarbeid i 1930, og 28. mai 1946 slo de og Døves Ungdomslag seg sammen under navnet Døves Sportsklubb. Senere sluttet også Oslo Døves Skytterlag seg til sportsklubben.
  På Skollerudåsen ved Lommedalen i Bærum kjøpte Døves Skiklubb tomt i 1900 og bygde skihytte, kalt Døvehytta. Ny og større skihytte ble bygd i 1917. Begge hyttene ble ødelagt av brann, den første før 2. verdenskrig, den andre på 1970-tallet. Etter den siste brannen ble klubbens tredje hytte bygd, men den ble solgt etter noen år. Ved skihyttene hadde klubben også hopp- og slalåmbakke.
  Oslo Døves Sportsklubb er et av åtte idrettslag for døve i Norge. De andre er Bergen Døves Idrettsklubb, Hamar Døves Idrettslag, Holtan Døves Sportsklubb (i Sandefjord), Porsgrunn Døves Sport, Stavanger Døves Idrettsforening, Trondheim Døves Idrettslag og Ålesund Døves Aktivitetsklubb.

 • Norges Ishockeyforbund

  Norges Ishockeyforbund administrerer idrettene ishockey, inline hockey og kjelkehockey i Norge, og sorterer under Norges Idrettsforbund.
  Den høyeste ligaen er GET-ligaen, hvor sluttspillvinneren får tittelen norgesmester og blir tildelt Kongepokalen, gjerne omtalt som «Bøtta» i ishockeymiljøet (opprinnelig en sjargong fra Vålerenga som har vunnet halvparten siden sin første i 1960).
  Norges Ishockeyforbund ble stiftet i 1920, men byttet senere navn til Norges Bandyforbund. Det nåværende ishockeyforbundet ble stiftet 18. september 1934.

 • Norsk Jernbane Idrettsforbund

  vet lite om Den

 • idrettslaget Rilindja

  Idrettslaget Rilindja (stiftet i 1987) er en fotballklubb fra Oslo, som spiller sine kamper på Haugerud i bydel Alna.Klubben ble stiftet i 1987 av Dehar Dehari og andre gjestearbeidere fra Albania som spilte fotball på Tøyen i slutten av 1980-årene.[1] Tre år senere spilte Rilindja sin første offisielle kamp i 9. divisjon av ligasystemet i Norge

 • Tunet Innebandyklubb

  I de første sesongene hadde klubben kun seniorlag. I 1995 fikk vi et guttelag og i 1997 et herrer juniorlag. I 1998 startet vi et jentelag og et junior damelag. I 1999 fikk vi et småguttelag og i 2000 utvidet vi ytterligere i de yngre årsklasser med lag for småjenter og smågutter, lillejenter og lillegutter. I denne sesongen har vi utvidet med et veteranlag og minigutter og minijenter. Det vil med andre ord si at vi har dekket alle årsklassene i innebandy.
  Vi hadde treningstid og spilte alle våre hjemmekamper i Klemetsrudhallen de første årene. Etter at Høyenhall skole brant i 1997 ble det bygget en fleridrettshall på skolen i stedet for gymsal. Da skolen og hallen ble gjenåpnet våren 2000 flyttet klubben all sin virksomhet hit. Man kan si at det startet en ny æra etter at vi kom til Høyenhallen. Tunet kom hjem til Høyenhall/Manglerud og klubben fikk nye og gode forutsetninger til å vokse. Ganske fort ble det klart at timene vi har i Høyenhallen ikke var nok til å dekke behovet for treningstid, så klubben har i flere år også benyttet seg av treningstilbud i andre haller.
  Et besøk i Høyenhallen gir mulighet for å studere pokalskapene nøye. Våre to elitelag har til sammen fått 10 Kongepokaler, pr 2015. Damelaget har vunnet 7 Kongepokaler og laget vant NM i 1995 som var det første året Kongepokalen ble delt ut. Herrelaget har vunnet 3 Kongepokaler første gang i 1999. Herrelaget har vunnet eliteserien 3 ganger, mens damelaget har vunnet eliteserien 4 ganger. Begge lag har dessuten vært med i eliteseriene siden de ble startet.

 • Sveiva Innebandyklubb

  Sveiva Innebandyklubb (Sveiva IBK, eller bare Sveiva) er en norsk innebandyklubb fra Stovner i Oslo som ble startet 13. januar 1994. Klubben spiller hjemmekampene sine i flerbrukshallen på Rommen skole.
  Sveivas innebandy for herrer presterte opprykk 3 sesonger på rad og var ubeseiret de 2 første årene. Det tredje året fikk de et tap mot Ryen Ballklubb, men det ble seier i Oslocupen mot selveste NM-finalist Holmlia. Sveiva ble kjent i innebandy-Norge, og etter bare 2 sesonger i 1. div var klubben klare for eliteserien. De første årene spilte lagene kampene sine i gymsalen på Nordtvet.
  Klubben har utvidet sin satsing med egne damelag, rekruttlag, oldboyslag og en rekke aldersbestemte lag. Klubben har i dag 20 lag og med nesten 300 aktive spillere er Sveiva en av Norges største innebandyklubber. Klubben har mer enn 50 gutter og jenter i alderen i 6 – 19 år som medlemmer.

 • Stovnerkameratene

  Stovnerkameratene (stiftet 9. september 1952) er et idrettslag som holder til i Bydel Stovner i Groruddalen i Oslo. Klubben satser i dag vesentlig på friidrett, men tilbyr også skiidrett, barneidrett og sykkel.

 • Oslo Kommune

  Oslo kommune er ein kommune som ligg i indre Oslofjorden. Administrasjonssenteret er Oslo, hovudstaden i Noreg.
  Kommunen Oslo har både kommunale og fylkeskommunale funksjonar, og omfattar fjordstrekninga mellom munningen av Lysakerelva i vest og munningen av Gjersøelva i søraust og strekker seg nordover inn i Nordmarka. Kommunen grensar til fylka Akershus, Buskerud og Oppland. Kommunane han grensar til er Nittedal, Skedsmo, Lørenskog og Enebakk i aust, Bærum og Ringerike i vest, Ski og Oppegård i sør, og Lunner i nord.
  Oslo har sidan 1837 fått fleire utvidingar i Aker, det tidlegare heradet som låg omkring byen. Dei største utvidingane blei gjennomført i 1859 og i 1878, før resten av Aker blei lemma inn i Oslo i 1948. Eit mindre område, Tangerud-området, blei overført frå Skedsmo i 1980.
  Kommune- og bysymbolet til Oslo blei godkjent 1624 og viser ein mannsperson med tre piler, ein møllestein og ein glorie sittande på ei trone med løveforma sidestykke, under føttene ligg ei kvinne og i bakgrunnen er fire stjerner. Omskrifta «Unanimiter et constanter Oslo» blir til vanleg omsett som einig og fast, Oslo. Seglet er opphavleg frå 1300-talet og finst i fleire versjonar etter dette. Dagens utgåve kom i stand til byjubileet 1924. Motivet refererer til segna om Hallvard Vebjørnsson og døden hans

 • Snarøya Sportsklubb

  Snarøya Sportsklubb (stiftet 1. juli 1920 som Snarøen Ski- og Ballklubb) er et norsk idrettslag fra Bærum. Klubben rekrutterer fra områdene Fornebu og Snarøya og driver med bandy, fotball og håndball. Klubben disponerer fotballbane, flerbrukshall og kunstisbane på Hundsund.Idrettslaget het opprinnelig Snarøen Ski- og Ballklubb, men endret navn i 1932 til Snarøen Sportsklubb. I 1933 kjøpte klubben en 8,5 mål stor tomt til idrettsplass. Den skulle erstatte jordstykket man siden 1921 hadde leid av eieren av Koksa gård. I 1934 sto idrettsplassen ferdig med grusdekke. Under krigen ble banen beslaglagt av den tyske oppupasjonsmakten, så klubben sto etter frigjøringen overfor et stort utbyggingsprosjekt. Etter tre år med dugnadsjobbing sto Bærums første gressbane klar i 1948. Den ble senere igjen gjort om til grusbane for å forenkle islegging om vinteren.[1]
  I 2007 endret man navn til dagens; Snarøya Sportsklubb. I 2008 åpnet to kunstgressbaner, hvorav den ene også er kunstisbane. Samtidig fikk klubben nytt klubbhus.[2]

 • Vålerenga IF

  Vålerengens Idrettsforening (VIF) hører hjemme i Oslo, med tilknytning til bydelen Vålerenga. VIF er en paraplyorganisasjon for idrettsklubbene Vålerenga Fotball, Vålerenga Ishockey elite og bredd, Vålerenga Håndball, Vålerenga amerikansk fotball (VIF Trolls), Vålerenga Innebandy, Vålerenga Basketball og Vålerenga Ski. Tidligere har det også vært drevet med blant annet bandy, rinkbandy, orientering, bryting og friidrett.
  Vaalerengens Idrættsforening ble stiftet den 29. juli 1913, med bakgrunn i Fotballgruppa Spark fra 1898. I 1989 ble Vålerengens Idrettsforening delt opp i selvstendige klubber for de ulike idrettene, med den opprinnelige foreningen fungerende som en paraplyorganiasjon. I moderne tid er VIF mest kjent for fotball og ishockey. Vålerenga Fotball har blitt seriemestere fem ganger og cupmestere fire ganger (sist i 2008).
  Vålerenga Ishockey har blitt seriemestere 26 ganger og norgesmestere 26 ganger(pr. 2009).
  I 1967 ble VIF norgesmestere i stafettorientering for juniorer, og samme høst vant VIF sitt første NM i fotball – også det for juniorer.
  Vålerengens Idrettsforening ble i 2005, 2006, 2007 og 2008 kåret til «Klubben i mitt hjerte» av dagbladet.no sine lesere.

 • Nordby Idrettslag

  Nordby Idrettslag ligger på Nordby/Vinterbro i Ås kommune i Akershus. Idrettslaget ble stiftet 13. januar 1946 og har fotball, håndball, vannpolo, idrettsskole og langrenn som hovedaktiviteter. Fotballagene spiller sine hjemmekamper på Nordbybanen, mens håndballagene holder til i hallen i Emily Kirkeruds veiKlubben er med i SAMK-prosjektet, et fotballprosjekt som involverer klubbene Ås, Nordby, Ski, Oppegård, Langhus, og Vestby.

 • Øvrevoll Hosle Idrettslag

  Øvrevoll Hosle Idrettslag (stiftet 26. september 2007) er et norsk idrettslag fra Bærum. Klubben er en sammenslåing av Øvrevoll Ballklubb og Hosle Idrettslag. Klubben tilbyr idrettene fotball, håndball, bandy, skihopp, kombinert, langrenn, soft/baseball, samt idrettsskole.

 • Frisk Asker

  Frisk Asker Ishockey er en norsk ishockeyklubb underordnet Idrettsforeningen Frisk Asker, som ble stiftet den 5. februar 1922. Frisk Asker er en av de eldste hockeyklubbene i Norge, og spiller sine hjemmekamper i Askerhallen. Klubbens hjemmedrakt er oransje trøye med sorte detaljer, sort bukse og oransje strømper, mens bortedrakten består av hvit trøye med oransje og sorte detaljer, sort bukse og hvite strømper med sorte og oransje detaljer.

 • Holmen IF

  Holmen Idrettsforening (stiftet 18. april 1918) er det lokale fler-idrettslaget for området Billingstad, Nesbru, Holmen, Hvalstad, Vakås, Høn, Reistad og Undelstad. Foreningen hadde i 2006 ca. 1000 medlemmer, de aller fleste er barn og unge.
  Foreningen har et idrettsanlegg i Asker i området mellom E18, Holmen Senter og Syverstadkollen. Holmen idrettspark består av tre fotballbaner (to kunstgressbaner og en gress), Holmen Ishall, innendørs idrettshall (for bl.a. håndball, turn, judo og friidrett), tennisanlegg med hall og fem utendørs baner og en tre kilometers lysløype.

 • KFUM Oslo

  KFUM-kameratene Oslo, ofte kun omtalt som Kåffa, er et norsk idrettslag fra Oslo tilsluttet Oslo KFUM. Idrettslaget består av rundt 1400 medlemmer med fotball som hovedfokus, men klubben driver også med friidrett, futsal og volleyball.[3] Kontorer og aktiviteten er knyttet til KFUM-Hallen på Ekeberg. Seniorlaget i fotball rykket opp til OBOS-ligaen i 2015 etter å ha vært et topplag i oddsen-ligaen (2. divisjon) i flere sesonger.[trenger referanse] Laget har hjemmebane på KFUM Arena. Seniorlaget i futsal spiller i eliteserien i futsal.

 • Bygdø Ballklubb

  Klubben ble stiftet 29. mai 1914 under navnet Djerv.[1] Året etter besluttet styret å søke opptak i Norges Fotballforbund via Kristiania Fotballkrets under navnet Skøien Ballklubb, noe som ble innvilget i 1919.[1] Navnet ble etter hvert endret til Bygdø Ballklubb.
  12. april 2005 slo Bygdø Ballklubb seg sammen med Monolitten Idrettslag (stiftet 9. november 1998), og ble til dagens Bygdø Monolitten Idrettslag.

 • Bærum Sportsklubb

  Bærum Sportsklubb (stiftet 26. mars 1910 som Grane Fotballklubb) er et norsk idrettslag som holder til på Sandvika stadion på Kadettangen i Sandvika i Bærum kommune. Klubben er i dag en ren fotballklubb, men har tidligere organisert og drevet flere andre idretter og er norgesmester i både bandy og ishockey fire ganger.
  I aldersbestemte klasser har klubben både jente- og guttelag, men på senior- og juniornivå er det foreløpig bare herrelag. A-laget spiller i 2012 i 1.divisjon, Adeccoligaen, etter i 2011 å ha vunnet avdeling 2.[2] Der hadde de håpet å møte nabobygdingene Asker som tok steget opp i 2010, men som i 2012 er tilbake i 2. divisjon. Målet for Bærum Sportsklubb er nå å beholde plassen i Adeccoligaen. Forrige gang klubben var i 1. divisjon (2003) rykket rett ned igjen etter 13.-plass i serien av 16 lag.

 • Driv idrettslag

  Driv Idrettslag ble stiftet 1937,er fra Enebakk

 • Langhus Idrettslag

  Lukk
  Langhus Idrettslag (stiftet 5. desember 1953) er et norsk idrettslag fra Langhus. Klubben hadde seksjoner for fotball, basketball, bordtennis, golf, håndball og turn. A-laget i fotball spiller for tiden i 5. divisjon, og har hjemmebane på Langhus Stadion i Langhus Idrettspark. Deres draktfarger er burgunder

 • Bækkelagets Sportsklubb

  Bækkelagets Sportsklub (stiftet høsten 1909) er et norsk idrettslag. Det finnes i dag seks forskjellige grupper innenfor Bækkelagets Sportsklub, disse er ski – som inkluderer hopp og skiskyting, orientering, håndball, fotball, innebandy og friidrett. Bækkelagets Sportsklub er også kjent for å arrangere verdens største fotballturnering, Norway Cup.

 • Bærumsløkka Fotballklubb

  Bærumsløkka Fotballklubb (stiftet i 1996) er et idrettslag fra Bærum i Akershus.

 • Fredensborg/Ski Håndballklubb

  Fredensborg/Ski Håndballklubb (stiftet 1980, nedlagt 1997) var et norsk idrettslag. Klubben ble til i 1980 etter en sammenslåing av tidligere Fredensborg Ski- og Ballklubb (stiftet 1910) fra Oslo og håndballavdelingen i Ski Idrettslag fra Ski kommune i Akershus. Til tross for Fredensborg-navnet hadde klubben tilhold i Ski. I 1994 brøt man helt ut av Ski IL og dannet formelt Fredensborg/Ski Håndballklubb. Klubben ble imidlertid nedlagt tre år senere på grunn av økonomiske problemer.
  Fredensborg/Ski ble seriemester i håndball for herrer i 1981/1982 og norgesmester i 1981, 1982 og 1984

 • Grorud Idrettslag

  Grorud Idrettslag (stiftet 18. mars 1918) er en norsk idrettslag fra Grorud i Oslo. Klubben har aktivitetstilbud innen fotball, turn og tennis, samt trimgrupper for barn og voksne.

 • Sportsforeningen Grei

  Sportsforeningen Grei (stiftet 1. april 1919 som A.S.K., etter forbokstavene i de lokale områdene Ammerudskogen, Apalløkka, Sandås og Kalbakken) er en norsk idrettsforening fra Bydel Grorud i Groruddalen i Oslo. Grei har tradisjoner som et fleridrettslag, men organiserer siden 2007 innebandy, fotball og en mindre gruppe turn.
  Greis herrelag i fotball har pendlet mellom 3. divisjon, 4. divisjon, med spiller per 2015 i 3. divisjon. Kvinnefotballen er skilt ut i samarbeidsklubben Linderud-Grei Toppfotball (LGT). For innebandy gikk laget Målløs inn i Grei i 2010, og seniorlagene spiller under navnet Grei/Målløs. Kvinnelaget spiller per 2011 i eliteserien, mens herrelaget spiller i 1. divisjon.
  Hjemmearenaen er Greibanen som ligger øverst på Rødtvet ved Lillomarka, og klubbhuset ligger i tilknytning til banen. Apalløkka idrettshall ligger like ved og er SF Greis hjemmearena for innebandy.

 • Bærums Verk IF

  Bærums Verk Idrettsforening, stiftet 2. april 1896, aktive idrettsgrener omfatter håndball, fotball, langrenn, innebandy, bordtennis og cheerleading.

 • Asker Skiklubb

  Asker Skiklubb (stiftet 14. desember 1889) er et norsk idrettslag fra Asker. Ved siste telling (31. desember 2011) et av Norges største idrettslag med 4933 medlemmer i henhold til idrettsregistreringen. Asker Skiklubb har 14 idrettsgrupper (alpin, bandy, barneidrett, friidrett, fotball, hopp, håndball, kajakk, langrenn, skiskyting, orientering, trim, turløp og volleyball). Asker Skiklubb og idrettsgruppene organiserer i tillegg turorientering, skiorientering, kombinert, skicross, sandvolleyball og sandhåndball.
  Asker Skiklubb eier 48 000 m² i Asker sentrum, hvor det er anlegg med friidrettsbane, gressbane, kunstgressbane, grusbane og stort klubbhus. Klubben eier også en hytte, Vestlia, samt kajakkhus i Solheimsbukta.

 • Fossum IF

  Fossum Idrettsforening (Fossum IF) er en idrettsforening som ble stiftet 7. desember 1918. Klubben holder til på Fossum, øst i Bærum. Foreningen er aktiv innen fotball, alpin, hopp, skiskyting, langrenn, orientering og trim.
  Rekruttering skjer i hovedsak fra Eiksmarka-området. A-laget i fotball spiller i 4. divisjon i norsk seriespill. Fossum har en kunstgressbane uten undervarme. Klubbhuset har flere garderober, badstue og trimrom. Det er anlagt lysløype på 4,5 km med tilhørende skiskytteranlegg. Videre har klubben to hoppbakker og skileikanlegg.

 • Bærums Verk Hauger IF

  Bærums Verk og Hauger Idrettsforening (stiftet 2. april 1896 som Bærums Verk Sportsforening) er et idrettslag som dekker områdene Bærums Verk, Rykkinn, Kolsås og i noen grad også Løkenhavna, Lommedalen, Vøyenenga og Hauger i Bærum. Klubben driver idag med bordtennis, cheerleading, Amerikansk fotball, fotball, håndball, innebandy og langrenn. Tidligere var også basketball en del av breddeidretten i idrettsforeningen, men denne ble lagt ned i 2010 da siste lag meldte overgang til Sandvika Basketballklubb.

 • Dikemark IF

  Dikemark Idrettsforenig ble stiftet 1944,og er ei Idrettsforening i Oslo

 • Bøler IF

  Bøler Idrettsforening (stiftet 24. oktober 1958) er en norsk idrettsforening som holder til på Bøler i Oslo. Fra starten bestod foreningen av grupper for ski, fotball og friidrett. Klubben har pr. dags dato ca. 900 medlemmer.

 • Holmenkoll-Rennene

  Holmenkollen Skifestival (engelsk: FIS World Cup Nordic Holmenkollen) er et tradisjonelt, årlig internasjonalt skiidrettsarrangement i Holmenkollen, Oslo. Rennet er lagt til mars og er med unntak av 1898 og krigsårene 1941–1945 arrangert hvert år siden starten i 1892. Arrangør er World Cup Nordisk Holmenkollen som eies likt av Norges Skiforbund og Skiforeningen.

 • Huk Fotballklubb

  Huk Fotballklubb (stiftet 22. oktober 1982) er en fotballklubb fra Oslo. Huks seniorlag i fotball holder til i 7. divisjon. I 2009 rykket laget opp til 3. divisjon fotball for herrer, men rykket direkte ned igjen til 4. divisjon før 2011-sesongen. Huk har også flere lag i aldersbestemte klasser som gjør det bra i deres respektative serier.
  Huk Fotballklubb er et sterkt merkenavn i lokalmiljøet[trenger referanse]. Klubben arrangerte i 2007 sitt 25-årsjubileum med ”bursdagsinvitasjon” til alle medlemmene. Det ble kake og boller til alle, underholdning for store og små, med klovn og fotballkamper. Kvelden ble avsluttet med fyrverkeri. Feiringen viste med all sin tydelighet klubbens popularitet og er med på å underbygge påstanden om at sosialt er fotball den viktigste fritidsbeskjeftigelse for barn og ungdom på Bygdøy[trenger referanse].
  Huk Fotballklubb har 400 medlemmer. Treningsfasiliteter består av en nyanlagt kunstgressbane med undervarme, en tilliggende ballbinge og treningstimer for de minste inne i den nye Bygdøhushallen.
  Med sine fasiliteter og treningsmuligheter, har Huk FK de siste årene tatt steget fra en ”aktivitets”-klubb, til en idrettsklubb i sterk vekst med mange gode lag og enkeltspillere som hevder seg på et høyt nivå i aldersbestemte klasser.
  Huk fotballklubb har en familiedag vært år der barn og voksne i nærmiljøet deltar i leker og konkurranser.

 • Furuset IF

  Furuset Idrettsforening (stiftet 14. januar 1914) er en idrettsforening på Furuset i Groruddalen i Oslo.
  Allianseforeninger[rediger | rediger kilde]
  Furuset Allidrett
  Furuset Fotball
  Furuset Håndball
  Furuset Ishockey
  Furuset Tennis

 • Lambertseter IF

  Lambertseter Idrettsforening (stiftet 10. april 1945) er en friidretts- og fotballklubb på Lambertseter i Oslo. Klubben ble stiftet i 1945 som Høgda Idrettsforening. Navnet spilte på stedene klubben opprinnelig rekrutterte fra, Bekkelagshøgda og Nordstrandshøgda. 1. oktober 1952 ble det vedtatt å endre navn til Lambertseter Idrettsforening for å knytte seg til drabantbyen og idrettsanlegget som ble laget for drabantbyens første innbyggere.
  Lambertseter IF er tilknyttet Norges Idrettsforbund, og har siden oppstart representert de fleste grener innen friidrett og fotball. I dag driver klubben idrettene Sprintløp (60m, 100m, 200m og hekkeøvelser), lengdehopp, høydehopp og kulestøt, sammen med fotball for alle årsklasser.
  Klubben bruker Lambertseter stadion som treningsarena, sammen med en gruppe fotballbaner i Lambertseterparken.

 • Høybråten og Stovner Idrettslag

  Høybråten og Stovner Idrettslag (HSIL) (stiftet 3. mars 1916) er et norsk idrettslag fra Stovner bydel i Oslo. A-laget i fotball spiller i 4. divisjon.[1]
  HSIL driver med flere typer idretter:
  Fotball
  Håndball
  Basketball
  Langrenn
  Friidrett
  Alpint
  Innebandy
  Orientering
  Turn
  Høybråten/Stovner er en av Groruddalen Ballklubbs (GBK) paraplyklubber, det vil si at GBK er med på å utvikle talentene videre. Sånn som de har gjort til Lyn. En rekke andre klubber er også med, det vil si de fleste lagene fra Groruddalen.
  Høybråten/Stovner sliter litt med å ha nok spillere juniorer/ungdommer, og prøver derfor å få til en Stovnerallianse, slik det allerede finnes noen av, bla. Bjerkealliansen.

 • Fagerstrand IF

  Fagerstrand IF (FIF) ble stiftet i 1968 og er en lokal klubb med eget klubbhus ved Myklerudbanen. Klubben hadde ved utgangen av 2005 462 medlemmer som var aktive i en eller flere grupper. Fotball, innebandy, håndball, allidrett og styrke.

 • Linderud Idrettslag

  Linderud Idrettslag (stiftet 13. desember 1967) er et fleridrettslag lokalisert på Linderud i Oslo. Idrettslagets hjemmearenaer er Linderudhallen og Linderud kunstgress. Ved kunstgressbanen ligger også klubbhuset. Klubben har grupper innen idrettene fotball, håndball, friidrett, mosjon og innebandy
  Kvinnefotballen ble i 2006 organisert i samarbeid med SF Grei gjennom toppklubben Linderud-Grei Toppfotball. I 2007 ble skiidretten skilt ut i et samarbeid med SF Grei og Grorud IL og de etablerte Lillomarka Skiklubb.

 • Lommedalens Idrettslag

  Lommedalens Idrettslag (stiftet 1. februar 1903 som Lommedalen Idrætslag) er et idrettslag fra Lommedalen i Bærum kommune. Idrettslagets fotballag spiller i Oslo Fotballkrets og spiller til daglig i 3. divisjon. I 2009 spilte Lommedalen kvalifisering til spill i 2. divisjon for 2010-sesongen, men tapte 3-13 for Frigg over to kamper. I 2012 kom Lommedalen for første gang til 1. runde i norgesmesterskapet. Motstander var Stabæk og kampen endte med 0-3 tap.

 • Folo Håndball

  Follo Håndball (stiftet 7. juni 2000) er en norsk håndballklubb fra Ski i Akershus, som spiller i 1. divisjon håndball for menn. Laget spiller med røde drakter og har hjemmebane i Langhushallen.
  Klubben rykket opp etter 2007/08 sesongen, etter at de vant 1. divisjon. I 2008/09 sesongen endte laget på 10.-plass i Postenligaen, noe som førte til at de måtte spille to kvalifiseringskamper mot Fram Larvik. Follo tapte den første kampen i Larvik, men vant hjemme og sikret spill i eliten også i 2009/10-sesongen.

 • Helset IF

  Vestre Bærum Idrettsforening (stiftet 4. februar 1986 som Helset Idrettsforening) er norsk idrettsforening fra Bærums Verk, som driver med bandy, fotball og håndball.

 • Hauger Fotballklubb

  Hauger Fotballklubb (stiftet 14. oktober 1969 som Hauger Sportsklubb) var en fotballklubb fra Bærum, som dekket et område rundt Rud, Hauger, Kolsås og Gjettum. Klubben som spilte sine hjemmekamper på Rud kunstgress siden åpningen i 2004, slo seg 1. januar 2014 sammen med Bærums Verk Idrettsforening, og dannet Bærums Verk og Hauger Idrettsforening.[1]

 • Kolbotn Idrettslag

  Kolbotn Idrettslag er et norsk idrettslag på Kolbotn med nesten 4 000 medlemmer. Kolbotn Idrettslag har et bredt utvalg av idrettsgrupper; amerikansk fotball, basketball, bryting, Handicapidrett, håndball, orientering, svømming, Turn/RG og volleyball. Idrettslaget er største kulturbærer i kommunen etter Oppegård kommune. Kolbotn Idrettslag avholder sine aktiviteter i Sofiemyr Idrettspark, Sofiemyrhallen, Brytehuset, Greverudhallen og Østre Greverud Idrettshall

 • Idrettslaget Jardar

  Idrettslaget Jardar er et idrettslag fra Bærum. Klubben bedriver fotball, håndball, hopp, sykling og langrenn. Klubbhuset ligger på Slependen helt vest i Bærum, rett ved Bjørnegård skole

 • Hasle-Løren Idrettslag

  Hasle-Løren Idrettslag (stiftet 1. juli 1911 som Hasle Fotballklub) er et norsk idrettslag fra Løren i Oslo. Idrettslaget har i dag grupper for fotball, håndball, innebandy, ishockey, skiidrett og sykling. Hasle-Lørens ishockeylag vant norgesmesterskapet tre ganger på 1970-tallet, og klubben ble dessuten norgesmester i bandy for damer seks år på rad fra 1989 til 1994.
  Hasle-Løren holder til på Refstad i et grøntområde, som har et større anlegg (Løren Idrettspark) med innebandyhall, kunstgressbane, volleyballbane, baskettbane og klubbhus.

 • Holmlia Sportsklubb

  Holmlia Sportsklubb (Holmlia SK) stiftet oktober 1983 er et norsk idrettslag fra Holmlia i Oslo. Holmlia SK har idrettsgrupper innen fotball, håndball, innebandy, basketball, turn, dans og ballett. Fotballaget spiller på seniornivå i 3. divisjon. Holmlia SK har pr 2011 vunnet totalt 6 NM-gull i innebandy, for kvinner i 2001, 2002, 2003, 2008 og 2011 og for menn i 1995.

 • Haugerud IF

  Haugerud Idrettsforening (stiftet 26. november 1970) er et idrettslag fra Haugerud i bydel Alna i Oslo. Idrettslaget har tilbud innen fotball, håndball, innebandy, orientering, badminton, tennis, cricket, dans, capoeira, sjakk og trimgrupper.

 • Hosle Idretslag

  Øvrevoll Hosle Idrettslag (stiftet 26. september 2007) er et norsk idrettslag fra Bærum. Klubben er en sammenslåing av Øvrevoll Ballklubb og Hosle Idrettslag. Klubben tilbyr idrettene fotball, håndball, bandy, skihopp, kombinert, langrenn, soft/baseball, samt idrettsskole.

 • Høvik IF

  Høvik Idrettsforening (stiftet 1. juni 1919) er et idrettslag fra Høvik i Bærum. Klubben tilbyr idrettsaktiviteter som alpint, bandy og fotball og rekrutterer hovedsakelig fra områdene Høvik Verk, Høvik og Blommenholm i Bærum.[1] Totalt har Høvik 2500 medlemmer, og har tilhold på Høvikbanen. Klubbfargene er blått og hvitt. Høvik spiller i eliteserien i bandy for menn og kvinner. I fotball startet Høvik opp A-Lag i 2014, noe klubben ikke hadde hatt på mange år. Høvikbanen fikk kunstgress i 2011.

 • Holmen Hockey

  Holmen Red Eagles, offisielt Holmen Hockey, (stiftet i 1934) er en norsk ishockeyklubb fra Holmen i Asker. Laget har på herreklassen lag i alle aldersgrupper. Seniorlaget til Holmen holder til daglig til i 2. divisjon.
  Historikk[rediger | rediger kilde]
  Ishockeyklubben ble stiftet i 1934, som en avdeling i Holmen Idrettsforening, og er en av landets eldste ishockeyklubber. Klubben var en av ti klubber som i 1934 startet Norges Ishockeyforbund, og ble skilt ut som eget idrettslag i 1999.

 • Kjelsås idrettslag

  Kjelsås Idrettslag (stiftet 16. mars 1913) er et norsk idrettslag fra Kjelsås i Oslo. Idrettslaget har i dag tilbud innen alpint, basketball, fotball håndball, langrenn og orientering. Fotballen i klubben er skilt ut til Kjelsås Fotball.
  Utenom fotball, er langrenn er en av frontidrettene til klubben. Både på herre- og kvinnesiden har klubben avlet sterke løpere. Kjelsås har vunnet 13 NM-titler i langrennsstafett for damer. Den første tittelen ble vunnet i 1985 og den siste i 1999. Klubben hadde en ubrutt seiersrekke fra 1988 til 1994.

 • Gjelleråsen Idrettslag

  Gjelleråsen Idrettsforening er en idrettsforening som holder til i Søndre Nittedal i Akershus rett utenfor Oslo. Foreningen, som ble stiftet den 6. mars 1935, driver med turn, ski, svømming, innebandy og fotball. Av disse gruppene er fotballgruppen den største med nesten 1 000 medlemmer.[1] Laget spiller i grønt og sort, og ligger under Oslo Fotballkrets.
  Gjelleråsen har ikke dominert norsk fotball, men kvinnelaget deres var i Eliteserien for kvinner i 1996

 • Høybråten Basketballklubb

  Høybråten Basketballklubb (HBBK) ble stiftet 23. desember 1970. Klubben mest kjent for at de på kvinnesiden har vunnet 16 norske mesterskap i basketball for damer uavbrutt gjennom 15 år (1981–1995), samt i 1998, noe som skaffet dem en plass i Guinness rekordbok. Klubbfargene er blått og hvitt.

 • Abildsø Idrettslag

  Abildsø Idrettslag (stiftet i september 1931) er et idrettslag fra Abildsø i Oslo.
  Idrettslaget har et medlemstall på ca. 400 (per september 2015.Abildsø IL er en av klubbene som samarbeider om å arrangere Norway .Idrettslaget ble stiftet i september 1931, og var da et lag tilknyttet Arbeidernes Idrettsforbund. Opp gjennom årene har lagets medlemmer drevet med sykling, friidrett, bandy, skiidrett, håndball og fotball, men i den senere tid har hovedvekten vært på fotball.

 • Bjørndal IF

  Bjørndal Idrettsforenings motto er "Idrett for alle", vi skal bidra til at alle trives i laget og i klubben samtidig som den enkelte utøver sikres en god sportslig utvikling. Det er viktig at trenere og ledere oppmuntrer utøverne og gir mye ros. Aktiviteten skal tilpasses barnas ferdighetsnivå og vi skal fokusere på at idrett er gøy

 • Korsvoll Idrettslag

  Korsvoll Idrettslag holder til på Korsvoll i Bydel Nordre Aker i Oslo. Laget spiller i blå drakter med hvite shortser. Fotballgruppen er med sine over 1000 medlemmer dominerende i klubben, der lag i alle aldre spiller hjemmekampene sine på Korsvollbanen. Korsvoll er en av de eldre klubbene i landet, med stiftelsesdato helt tilbake til 5. mars 1899. Laget trenes av Stig Mathisen.
  Ved siden av at fotballherrene spilte fire år i 2. divisjon på 2000-tallet har Korsvoll IL i mange år utmerket seg med sterke resultater i de aldersbestemte klassene, ikke minst på jentesiden, og klubben har en sterk posisjon i lokalsamfunnet.

 • Idrettslag Jutul

  Idrettslaget Jutul (stiftet i 1930) er en sportsklubb på Skui i Bærum kommune, Akershus. Navnet er en dialektform av ordet jotun (troll). Jutul har mange forskjellige aktiviteter for barn og voksne. I 2004 startet Jutul arrangementet "Opp Kantebakk".
  Jutul er delt inn i forskjellige grupper: ski/friidrett, fotball, volleyball, ishockey og idrettsskolen for barn.

 • Hauger Bandyklubb

  Hauger Bandyklubb (stiftet 3. september 1984) er et norsk idrettslag fra Hauger i Bærum. Klubben driver kun med bandy og hadde i 2011 om lag 120 medlemmer. Klubbfarger er hvit, blå og rød, og hjemmebane er Hauger kunstisbane. Hauger arrangerte tre kamper under VM i 1993 og har også arrangert flere NM-finaler i bandy.
  Klubben har flere gode resultater i aldersbestemt bandy med NM-sølv i småguttklassen fra 2011 som best.

 • Klementsrud Idrettslag

  Klemetsrud Idrettslag (stiftet 12. desember 1920) er et fleridrettslag som holder til på Mortensrud i Oslo. Klubben er en av de eldre klubbene i Oslo. Idrettslaget har egne grupper for håndball , fotball, turn og allidrett. Håndballgruppen er Klemetsrud håndball.
  Fotball:
  Klemetsrud Fotball spiller i 4. Divisjon. Det høyeste nivået Klemetsrud fotball har spilt på er i 3.Divisjon, men har vært i divisjonenen under siden 2009. I 2005 møtte de FK Lyn i NM på Mortensrud Kunstgressbane. Kampen endte 1-3. . Klemetsrud er en av breddeklubbene i Hafslunds drømmetreff, som holdes av Vålerenga Fotball. Klubben er kjent for å utvikle spillere som kan spille på det høyesye nivået i Norge

 • Lille Tøyen Fotballklubb

  Lille Tøyen Fotballklubb (stiftet i 1982) er en fotballklubb som dekker områdene Lille Tøyen, Hasle, Lilleberg, Hovin, Keyserløkka og Ensjøbyen nær Oslo Sentrum. Klubben har ca 400 medlemmer, i all hovedsak barnespillere. A-laget befinner seg for tiden i Oslo Fotballkrets 4. divisjon sesongen 2015, mens øvrige lag spiller i aldersbestemte serier satt opp av Oslo fotballkrets. De yngste spillerne spiller i klubbens egne Mikroserie, som avvikles på Hasle skoles kunstgressbane. A- laget spiller sine hjemmekamper på Brynbanen eller Lørenbanen på Økern.
  I sommerhalvåret trener lagene på Lille Tøyen grusbane, Tiedemannsjordet, Hasle skoles kunstgressbane, Caltexløkka og Brynbanen. Om vinteren trener lagene i gymsalen på Hasle skole og på Caltexløkka.

 • Ellingsrud Idrettslag

  Ellingsrud Idrettslag (stiftet 14. november 1974) er et idrettslag fra Ellingsrud i Oslo. Ellingsrud IL driver med håndball, fotball, tennis, Innebandy og allidrett.
  Historikk[rediger | rediger kilde]
  Idrettslaget ble til ved et initiativ fra beboere i Karilia og Ellingsrudåsen den 14. november 1974. Etter en større aksjon ble Ellingsrudflaten holdt av til idrettslaget, og ikke til industrielle formål. Fotball, håndball og skiidrett. Deretter ble bordtennis, trim, orientering, tennis, innebandy og softball deler av aktivitetene.
  Det er særlig innen håndball at Ellingsrud har gjort seg bemerket. Ellingsrud IL har et samarbeid med Toten Håndballklubb, og flere spillere har gått fra Ellingsrud til Toten.