• Smycke IF

  Smycke IF,ble stiftet 1984,holder til i Göteborg

 • Solvikarna Löparklubb

  Solvikingarnas historia
  Föreningen Solvikingarna bildades den den 17 januari 1962 av ett gäng frisksportande ungdomar efter förebild av den stora hälsofilosofen och läkaren Are Waerland.
  I Waerlands anda: grön livsstil och orange solenergi
  Namnet Solvikingarna hämtades från Waerlands kostexperiment i slutet av 1930-talet, då några tusen ungdomar under tre års tid skulle leva på enbart laktovegetarisk kost. Experimentet syftade till att påvisa att man mycket väl, och med stärkt hälsa, kunde leva på enbart vegetabiliska produkter och mjölk. Dessutom kunde man (enligt Waerland) bota en rad sjukdomar som var förknippade med den animaliska husmanskosten. Frågan var mycket kontroversiell vid den tiden.
  Själva namnet, Solvikingarna, myntade Are Waerland och hans gode vän och vapendragare Agne Windmark under ett morgonbad i Medelhavet på den italienska östkusten. Just när solen gick upp dök de från klipporna och väl uppe vid ytan ropade Are: Nu är vi som riktiga vikingar! Riktiga solvikingar, svarade Agne och pekade mot den just över havsytan synliga solen.

 • Solstens KF

  Solstens KF,er/Var en klubb fra Göteborg ,ble stiftet 1973

 • SK Höjden

  SK Höjden, bildad 1948, är en sportklubb i Göteborg som bedriver bandy. SK Höjden bedriver en omfattande ungdomsverksamhet med lag i åldersgrupper från 9 år upp till 18 år. De äldsta juniorerna spelar tillsammans med juniorer från Mölndal BK under namnet Höjden/Mölndal. Seniorlaget spelar säsongen 2015/2016 i Div. I Västra dit laget avancerade efter 2010/2011 från Div II Göteborg/Halland. Ett andra seniorlag spelar i Div. II och ett tredje i Div. III. Noterbart är att A-lagsverksamheten den 27 april 2005 uppgick i den samma dag startade klubben GAIS Bandy, som inför säsongen 2011/2012 avancerade till Elitserien i bandy och efter en lyckad första säsong klarade sitt kontrakt och därmed även spelar säsongen 2012/2013 i densamma. Tack vare ett samgående med Heden City Bandy och SK Höjdens ungdomsverksamhet har SK Höjden alltså sedan 2009/2010 åter lag på seniorsidan.

 • Partille IF

  Partille IF är en sportklubb som grundades 1924. Klubben har sektioner inom handboll och fotboll.

 • Skogshyddans IS

  Skogshyddans IS,ble stiftet 1965,holder til i Göteborg

 • Fässbergs IF

  Fässbergs IF är en svensk fotbollsklubb från Mölndal, bildad 1916.
  Klubben bildades den 24 april 1916 av de dåvarande klubbarna Krokslätts IK, Mölndals IS och IK Celtic.[1] År 1921 vann man Västsvenska serien med en skyttekung, Erik Stenberg, som skall ha gjort 38 mål.[källa behövs]
  År 1924 blev laget svenska mästare efter att ha vunnit över IK Sirius i finalen. Detta år var näst sista gången som SM avgjordes i cupform. Fässberg hade genom kvalspel mot Varberg kvalificerat sig till den första upplagan av allsvenskan som startade hösten samma år. Klubben mötte dock hårt motstånd från alliansklubbarna som ville få Fässberg uteslutet för att lagets hemmaarena saknade läktare

 • Överås BK

  Överås BK,holder til i Göteborg

 • Redbergsilds IK

  Redbergslids IK, RIK, är en idrottsklubb från Göteborg, som bildades 1916. Klubben är Sveriges mest framgångsrika handbollsklubb genom tiderna med bland annat 20 SM-titlar, överlägsen ledning i maratontabellen och, som enda svenska lag, en Europacup-titel (Europacupen 1959).
  Klubbens smeknamn De vita eleganterna fick man redan under 1950-talet mycket på grund av det eleganta spelet, men även för att spelarna ville ha pressveck på matchbyxorna.

 • IK Baltichov

  IK Baltichov är en svensk handbollsklubb, bildad 1932 i Göteborg men sedan 1967 verksam i Lerums kommun. IK Baltichovs herrlag spelade under 1950-talet två säsonger i Allsvenskan, den dåvarande högsta divisionen i handboll. Medlemsantalet är drygt 700 medlemmar och damernas och herrarnas representationslag spelar i division 2. Klubbens hemmaarena och tillika kansli är Förbohallen i Stenkullen.

 • H.P Warta Göteborg

  H.P.Warta Göteborg,

 • IFK Göteborg

  IFK Göteborg, lokalt ofta bara IFK (IdrottsFöreningen Kamraterna), även Blåvitt, Änglarna och Kamraterna, är en svensk idrottsklubb från Göteborg grundad 4 oktober 1904, med fotboll som den mest kända idrotten. Efter att Allsvenskan 2016 avgjorts ligger IFK Göteborg tvåa i Fotbollsallsvenskans maratontabell[1] och har blivit svenska mästare 18 gånger.
  Under 1980-talet hade klubben sin storhetstid, och 1982 vann laget samtliga större tävlingar; Allsvenskan, SM-slutspelet, Svenska cupen, och som första svenska klubb Uefacupen. IFK fick samma år mottaga Fair Play-priset samt tilldelades Hall of Fames hedersomnämnande vid Idrottsmuseet i Göteborg.[2] Under 1980-talet vann klubben Uefacupen ännu en gång, år 1987. IFK var nära att ta det sista steget i Europacupen, men förlorade mot FC Barcelona efter straffavgörande i semifinalen 1986.[3]
  Även under 1990-talet var IFK Göteborg Sveriges mest framgångsrika herrfotbollslag, då laget vann sex titlar i Allsvenskan, 1990–1991 och 1993–1996.

 • Partille Hockey Club

  Partille Hockey Club,holder til i Göteborg

 • Mölndals HF

  Mölndals HF är en handbollsförening från Mölndal i Sverige som bildades 1972 då de tre Mölndalsklubbarna Mölndals HK, Trädgårdspojkarnas IF och BK Randi gick ihop. BK Randi spelade i damallsvenska serien västra och började spela i damallsvenskan säsongen 1971/1972 då den grundades men laget kom sist och åkte ur. 1972 skedde sammanslagning av klubbarna och1973/1974 spelade Mölndals HF i damallsvenskan och man spelade där i sex säsonger till 1978/1979. Ett år nådde man slutspelet.[1] Herrlaget har spelat i högsta serien efter en sammanslagning med IK Heim. Ett tag hette föreningen Heim Mölndal HF och de SM titlar som fanns på denna sida var IK Heims. Heim har försvunnit ur klubbnamnet och Mölndals HF har ingen del i dessa SM titlar som Heim tog på egen hand och de bör bara registreras på IK Heim.
  Säsongen 2010/2011 spelade herrlaget i Division 2 Västra och damlaget i Division 2 VSV 2016/2017 (tabell på Göteborgs handbollsförbund).

 • Kärra IF

  Kärra HF är en handbollsförening från stadsdelen Kärra på Hisingen i Göteborg, bildad 1993 då handbollssektionen i Kärra IF, som bildades 1958, bröt sig ur och blev en egen förening

 • Partille Badmintonklubb

  Partille Badminton grundades 1966 .dagsläget 87 medlemmar i åldrarna 7-82 år.
   Partille Badmintons huvudmål är att genom att ha en god ungdomsverksamhet såväl sportsligt som socialt, på sikt skapa en bred bas för rekrytering av egna spelare till våra serielag. 

 • Hjulviks AIK

  Hjulviks AIK,stiftet 1985,holder til i Göteborg

 • GAIS Göteborg

  GAIS (Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap) er en fotballklubb fra Göteborg. Klubben har spilt 49 sesonger i Allsvenskan og har vunnet den seks ganger, de fleste av disse på 1920-tallet, men spiller nå i Superettan.
  Siden 1950-tallet har GAIS vært et lag som har beveget seg mellom Allsvenskan og de lavere divisjonene. Tre ganger har laget spilt i tredje divisjon, men har også gode plasseringer i Allsvenskan i perioden.

 • Götaborgs Ishockeyförbund

  Göteborgs Ishockeyförbund,Göteborg har/hadde eget Ishockeyförbund

 • Hisingstad IS

  Hisingstads IS, startad 30 maj 1909 i kvarterna runt Kvilletorget i Göteborg, är en idrottsförening. Den ursprungliga verksamheten var att spela fotboll men även andra idrottsaktiviteter har bedrivits i klubben genom åren. 2005 gick klubben ihop med Backa IF och bildade Hisingsbacka FC

 • Lerums IS

  Lerums IS är ett svenskt idrottssällskap som sedan 1927 bedriver fotboll. Hemmaplanen är Aspevallen och ligger beläget precis vid Aspens badplats i Lerum.
  Säsongen 2012 spelade klubbens herrlag i division 3 Mellersta Götaland. Klubben går även under förkortningen LIS.Lerums IS driver även en stor och framgångsrik ungdomssektion, där man år 2006 passerade över 1000 medlemmar i föreningen. I och med detta är LIS en av de största fotbollsklubbarna i Göteborgstrakten.

 • Majornas IK

  Majornas Idrottsklubb (Majornas IK, MIK) är en idrottsklubb i Göteborg, Bildad 1916. Klubben är mest Kand Som en handbollsklubb, menn Har också bowling och friidrottsektion. Jeg friidrottssektionen finns Fondet Bade utövande Vuxna och ungdomar, medan handbolls- och bowlingsektionerna endast Har seniorverksamhet.
  Klubben bildades 1916 Som i första hand fotbollsklubb, menn under 90-årsjubileumsåret 2006 Lade MIK ner fotbollsverksamheten. Herrlaget spelade då i divisjon 5, men fick inte ihop tillräckligt Med spelare. [1]
  Handbollslagets storhetstid Var etter 1940-talet

 • IK Götahed

  IK Götahed stiftet 1950,holder til i Göteborg

 • Kungälv Handbollklubb

  Kungälvs HK är en handbollsklubb från Kungälv bildad den 9 februari 1970.
  Det som blev klubben startades som en sektion i Kongahälla 1963. Det var några entusiaster som spelade handboll. Verksamheten växte med ungdomsverksamhet och snart uppmanades man av Kongahälla att bilda egen förening. Idag har verksamheten växt och klubben har 650 medlemmar och 35 spelande i olika lag. Damernas seniorlag spelar i damallsvenskan 2016/2017. Herrarna spelar i division 1 södra. Matchdräkten är grön tröja och svarta shorts hemma, vit tröja borta. Klubben startades år 1970. Damlaget har tidigare spelat 5 säsonger i Elitserien. Första gången 1998-2000 då klubben kom 10 och 12 i serien samt 2004-2007 då placeringarna blev 9,10 och 12:e.[1] Klubben har alltså aldrig gått till slutspel.

 • Mölnlycke IF

  Mölnlycke IF,spiller i Göteborg

 • Färjenäs IF

  Färjenäs IF,ble stiftet 1929,holder til i Göteborg

 • IFK Bäcken

  Klubben bildades 1954 i Örgryte i Göteborg. 1974 satsade Bäcken på att bli ett topplag. 1975 gick klubben gick ihop med IFK Göteborg och IK Heim och bytte namn till IFK Bäcken samt bytte dräktfärgerna till "blåvitt". Som bäst fanns Bäcken i den näst högsta serien under åtta säsonger och kvalspelade till Elitserien i sex av dessa. 1981 åkte klubben ner en division och har spelat där sedan dess. 1990 planerades en sammanslagning av hockeyklubbarna IFK Bäcken och Järnbrott under det gemensamma namnet Gothia HC. Järnbrott drog sig ur men klubben behöll det nya namnet. 1994 återtog föreningen namnet Bäcken HC.[1]
  En rivalitet med HV 71 byggdes upp under 1970-talet

 • Göteborg Cup

  Göteborr Cup ei turnering som holdes i Göteborg

 • IF Warta Götborg

  Idrottsföreningen Warta (IF Warta) är en fotbollsklubb från Hisingen i Göteborg, bildad 1929.
  Hemmaplanen Sälöfjordsvallen ligger vid den egna klubbstugan Wartagården, i närheten av Kyrkbytorget i stadsdelsnämndsområdet Lundby.

 • Bäcken Hockeyclub

  Bäcken HC är en ishockeyklubb i Sverige som spelar i Division 2 Södra. Hemmaarenan är Marconihallen.Klubben bildades 1954 i Örgryte i Göteborg. 1974 satsade Bäcken på att bli ett topplag. 1975 gick klubben gick ihop med IFK Göteborg och IK Heim och bytte namn till IFK Bäcken samt bytte dräktfärgerna till "blåvitt". Som bäst fanns Bäcken i den näst högsta serien under åtta säsonger och kvalspelade till Elitserien i sex av dessa. 1981 åkte klubben ner en division och har spelat där sedan dess. 1990 planerades en sammanslagning av hockeyklubbarna IFK Bäcken och Järnbrott under det gemensamma namnet Gothia HC. Järnbrott drog sig ur men klubben behöll det nya namnet. 1994 återtog föreningen namnet Bäcken HC.[1]
  En rivalitet med HV 71 byggdes upp under 1970-talet

 • Mölndals IF

  Mölndals IF,Holder til i Göteborg

 • Björndammens Bollklubb

  Björndammens Bollklubb- en utbrytargrupp från Partille IF ... Slutligen fick namnet bli Björndammens BK, uppkallat efter det nya bostadsområdet i närheten.Ble stiftet i 1972.Holder til i Göteborg

 • Simavdelingen 1902

  Simavdelingen S02 Göteborg,ble nok stiftet i 1902.

 • Hovås Hockey Club

  Hovås Hockey Club holder tl i Göteborg

 • BK Banër

  BK Banër ,ble stiftet 1939,holder til i Göteborg

 • Tuve IF

  Tuve IF ble stiftet 1951 holder til i Göteborg

 • PR Academy Gothenburg

  Pr Academy Gothenburg,ble stiftet 2014 ,holder til i Göteborg

 • Öjersjö IF

  Öjersjö IF,ble stiftet 1995 holder til i Göteborg

 • Lerum BK Hockey

  Lerum BK Ishockey,ble stiftet1932,holder til Göteborg

 • Göteborgs Fotbollförbund

  Göteborgs Fotbollförbund (Göteborgs FF) är ett av de 24 distriktsförbunden under Svenska Fotbollförbundet. Göteborgs FF administrerar de lägre serierna för seniorer och ungdomsserierna i Göteborg med omnejd.

 • HK Kometerna

  Hockeyklubb Kometerna,ble stiftet 1958

 • Hälsö BK

  Häslö BK stiftet 1925

 • JFF Göteborg

  JFF Göteborg ble stiftet 1999

 • Göteborg Kommun

  Göteborgs kommun eller Göteborgs stad (egen skrivning: Göteborgs Stad) är en kommun i Västra Götalands län. Centralort är Göteborg. Kommunen ligger i huvudsak i de västra delarna av landskapet Västergötland medan norra Hisingen ligger i södra Bohuslän. Genom kommunen rinner Göta älv medan Nordre älv i norr utgör gräns till Kungälvs kommun. I väster gränsar Göteborg till Kattegatt.
  Kranskommuner till Göteborgs kommun är i söder Kungsbacka kommun i Hallands län, Mölndals kommun och Härryda kommun i före detta Göteborgs och Bohus län, i öster Partille kommun i före detta Göteborgs och Bohus län och Lerums kommun i före detta Älvsborgs län samt i norr Ale kommun i före detta Älvsborgs län och Kungälvs kommun i före detta Göteborgs och Bohus län, dit även Öckerö kommun i väster hörde. Tillsammans med kranskommunerna ingår Alingsås kommun och Lilla Edets kommun i före detta Älvsborgs län samt Tjörns kommun och Stenungsunds kommun i före detta Göteborgs och Bohus län i Göteborgsregionens kommunalförbund (GR).
  Kommunen utgör valkrets vid riksdagsval i Sverige.

 • IK Sävehof

  IK Sävehof, grundad 20 augusti 1950, är en svensk handbollsklubb från Partille. Klubben är känd för att både ha en framgångsrik ungdomsverksamhet, som sedan 2000-talets första decennium har fostrat ett stort antal framtida stjärnor, och för att ha framgångsrika seniorlag på både dam- och herrsidan. Klubben arrangerar även världens största handbollsturnering, ungdomsturneringen Partille Cup.

 • Landvetter IS

  Landvetter for tiden spiller i divisjon 4 Göteborg B som er det sjette nivået i svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Landevi IP i Landvetter. [3]
  Klubben er tilknyttet Göteborgs Fotbollförbund. [4] Landvetter IS har konkurrert i Svenska Cupen på 13 anledninger og har spilt 26 kamper i konkurransen. [5] De spilte i 2007 Svenska Cupen og tapte 0-4 hjemme mot Stenungsunds IF i første runde.

 • BK Bifrost

  BK Bifrost bildades 1979 av en grupp föräldrar från Solängens BK som en ren ungdomsförening.Grundare Sven Lundberg, Christer Rafors och Göran Westlund samt Kenneth Ös..
  Idag är upptagningsområdet Bifrost, Eklanda, Solängen och centrala Mölndal. BK Bifrost har ungdomslag från P06-P02 och P98. De yngsta lagen spelar 5-manna fotboll i Mölndalsalliancens regi. P98 spelar 7/9-manna i Göteborgs fotbollsförbunds serier. P98 samarbetar med Dalen/Krokslätts FF. Målet för herrlaget är att vinna Division 7C Göteborg och gå upp till Division 6.
  6-8 januari 2012 bjöd föreningen in till 26:e årgången av Mölndalscupen som spelas i Aktiviteten (f.d. Idrottshuset).
  Föreningen söker sedan mars-2012 faddrar, både privatpersoner och företag, att vardera sponsra 1 m² för att en ny konstgräsplan för breddfotboll ska kunna byggas vid Pedagogen Park i Bifrost.

 • Billdals BK

  Billdals BK stiftet 1970, har et sammarbeid med Hovås IF.

 • Härryda Handboll

  Härryda Handboll.ble stiftet 1998

 • SJS Göteborg

  SJS Göteborg ble stiftet 1944

 • Torslanda Handbollklubb

  Torslanda handbollsklubb (Torslanda HK) är en svensk handbollsklubb från stadsdelen Torslanda i Göteborg, bildad 1941. Damlaget spelar säsongen 2015/2016 i Allsvenskan Damer och Herrlaget spelar i Division 1 Södra. Handbollsklubben är till medlemsantalet en av Sveriges största med ca 800 aktiva spelare och 150 ledare.
  Torslanda handbollsklubb tränar och spelar sina hemmamatcher i Torslandahallen, en anläggning med tre handbollsplaner och läktare som kan inrymma fler än 1200 personer. 
  Klubben har aktiva pojk- och flicklag i alla åldrar från 7 år och uppåt.

 • Bergums IF

  Bergums IF är en bandyklubb i Sverige som bildades 1948. A-lag spelar sina matcher i Division 3 "hemma" på Ruddalens IP.

 • Älvängens IK

  Älvängens IK är en fotbollsförening i Älvängen. Klubben bildades 1929 och hade 2015, enligt Ale kommun, ca 700 medlemmar. Hemmaplan är Älvevi IP. Herrlaget spelar i division 5A Västra Götaland 2016

 • Kungälv Kommun

  Kungälv kommune er en kommune i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Kungälv.

 • västra Frölunda IF

  Västra Frölunda IF Fotboll är idrottsföreningen Västra Frölunda IF:s fotbollssektion, bildad 1930, samtidigt som idrottsföreningen.
  I fotboll är Västra Frölunda IF kvartersklubben som blivit en av Sveriges stora plantskolor. Västra Frölunda kom relativt sent in i elitfotbollen och skiljer sig därmed från alliansklubbarna IFK Göteborg, Örgryte IS och GAIS.

 • Lindome GIF

  Lindome GIF är en av de största fotbollsföreningarna i Göteborg och är belägen i Lindome, Mölndals kommun i västra Götaland. Klubben bildades 1928 under namnet Lindome IF genom sammanslagning av Lindome JUF, Anderstorps IF och Stationens IF. År 1960 byttes namnet till Lindome GoIF (Lindome gymnastik och idrottsförening). Klubben har tidigare haft verksamhet inom många idrotter, bl.a. bordtennis, boxning, bandy och simning. Klubben har spelat 4 säsonger i tredje och 4 säsonger i fjärde högsta divisionen.[1][2]
  Föreningen hade under 2011 drygt 950 medlemmar[3].
  Damlaget har de senaste åren dominerat i Division 2 i Göteborg då de vunnit serien med målskillnader på 102-6 (2012) och 103-8 (2013)

 • Hovås Billdal IF

  Hovås Billdal IF är en svensk fotbollsklubb bildad år 1943 som verkar i Hovås och Billdal i Göteborgs kommun. Klubbens damlag spelar för närvarande i den näst högsta serien, Elitettan[1]. Herrlaget huserar i division 5[2].
  Hovås IF har spelat två säsonger i Sveriges näst högsta division i fotboll för herrar; 1970 och 1971. [3]
  Säsongen 2014 kom damlaget på en sjätteplats i Elitettan[4]. Bästa målskytt var Pernilla Milton som gjorde 10 mål under säsongen

 • Ytterby IS

  Ytterby IS er et svensk fotballag fra Kungälv, som for tiden spiller i Division 2 Västra Götaland. Laget ble stiftet i 1947

 • Jonsereds IF

  Jonsereds IF är en klassisk klubb i Göteborgsområdet med många säsonger i division 2 och flera säsonger i näst högsta serien. Säsongen 2011 spelar Jonsereds IF i Division 2 Norra Götaland.

 • Lundby IF

  Lundby Idrottsförening (Lundby IF) är en fotbollsförening från Hisingen i Göteborg, bildad 1919. Herrlaget har spelat nio säsonger i näst högsta divisionen, senast säsongen 1998. Föreningen har också tre segrar i Gothia Cup.

 • BK Häcken

  BK Häcken er en svensk fotballklubb fra Hisingen i Göteborg som spiller i Allsvenskan. Det er også en bowling-klubb.
  Häcken arrangerer hvert år den internasjonale fotballturneringen Gothia Cup for ungdommer. Inntekter fra denne turneringen har gjort klubben til en av de rikere fotballklubbene i Sverige.

 • IFK Hällingsjö

  IFK Hällingsjö ligger i Hällingsjö tätort i utkanten av Härryda kommun. IFK Hällingsjö är en fotbollsklubb som idag har ca 150 medlemmar och bedriver fotboll för herrar, damer och barn. Förutom fotboll så erbjuder klubben även en annan väldigt uppskattad aktivitet under sommarmånaderna; Drive-inbingo. Bingon är välkänd runt om i Västsverige och lockar 50-100 bilburna besökare varje lördag. I samband med bingon kan du även avnjuta något från vår kiosk som erbjuder allt från kaffe till lättare mat och dryck. En annan kul händelse som händer varje vår i IFK Hällingsjös regi är den årliga loppmarknaden. Den är väl värd ett besök då det finns tillfälle att göra riktgt bra fynd.