• Sandvikens Handikapp Idrott

  Sandvikens Handikapp Idrott er en Svensk klubb som holder til Gestrikland Län klubben ble stiftet i 1969

 • Norrsundets IF

  År 1918 bildades Norrsundets fotbollsklubb, NBK, som åtta år senare, 1926 omvandlades till en ren idrottsförening med namnet Norrsundets IF, NIF.

  Det var först och främst lagsporterna fotboll, bandy och från mitten av 1940-talet ishockey.

  Sedan 1995 har Norrsundets IF en konstfrusen isbana på idrottsplatsen Lindövallen. Till säsongen 2002 slogs all fotboll i Norrsundet ihop med Hamrånge GIF. Fotbollen gjorde comeback i föreningen 2011.

  Inför säsongen 2004-2005 startades en ny sektion inom föreningen, innebandy.

  2011 Introducerades Discgolf (frisbeegolf)

 • Hedesunda IF

  Hedesunda IF är en idrottsförening i Hedesunda, Gävle kommun. Föreningen bildades 1904 och driver bland annat fotboll, ishockey, orientering, skidsport och friidrott. Hedesunda IF vann 1957 sensationellt lagtävlingen i Vasaloppet genom trion Evert Nordin, Ture Larsson och Alex Jönsson.

 • Furuviks FF

  Klubben startades den 16 oktober 1988 av ett gäng grabbar som spelade innebandy och ville ha en klubb i ryggen.

  Fortfarande är innebandyn stor i föreningen men vi har också andra aktiviteter för att alla våra medlemmar ska kunna hitta något som passar exv bokbytardag, cirkelfys inomhus, cross-training utomhus,tennis, Sista april-firande

  barngympa m.m

 • Haga IBF

  Haga IBF er en Svensk klubb som holder til i Gestrikland Län

 • Valbo AIF

  Valbo AIF, VAIF, Valbo allmänna idrottsförening, är en idrottsförening i Valbo. Föreningen har verksamhet inom bland annat friidrott, innebandy, orientering, längdskidåkning, tennis och bordtennis. Ishockeysektionen bröt sig ur föreningen 2007 och bildade Valbo HC.

 • Ockelbo Basketbollklubb

  Ockelbo Basketbollklubb er en Svensk klubb som holder til Gestrikland klubben ble stiftet i 1969

 • Skutskärs IF Fk

  Skutskärs IF FK är en fotbollsklubb från orten Skutskär i Älvkarleby kommun i Sverige. Klubben blev en fristående förening 1989, året då den 1915 bildade idrottsföreningen Skutskärs IF delades upp i Skutskärs IF Bandyklubb och Skutskärs IF Fotbollsklubb.

 • Gävle Landhockey Club

  Gävle Landhockey Club er en Svensk klubb som holder til i i Gestrikland Län klubben ble stiftet i 1983

 • Hagaström Sportklubb

  Hagaström Sportklubb er en Svensk Klubb fra Gävle Gestrikland.Klubben ble stidtet 1967

 • SK Tifring

  SK Tirfing er en idrettsklubb, grunnlagt i 1923 og som holder til i Harnäs i Sverige. Klubben ble svensk mester i bandy for herrer i 1930

 • Hamrånge GIF

  Hemort Hamrånge
  Kommun Gävle Kommun
  Hemmaplan Vifors IP
  Komplett namn Gymnastik & Idrottsförening
  Bildad 1927
  Distrikt Gästriklands FF
  Hemsida Hemsida saknas
  Facebook Facebook sida saknas
  Övrig Info Bytte namn till Norrsundets IF/Hamrånge GIF efter en sammanslagning med Norrsundets IF.

 • IK Huge

  IK Huge är en idrottsklubb från stadsdelen Bomhus i Gävle. Klubben bildades 20 november 1927 genom en sammanslagning av Kastets IF bildad 3 augusti 1920 och Bomhus IK, bildad 10 juli 1921.
  IK Huge vann två raka SM-guld i bandy 1939 och 1940.[1]
  Tre säsonger i högsta serien i ishockey 1949/50, 1950/51 och 1952/53 kan man också ståta med. I dag (2010) finns fotboll, ishockey samt innebandy på programmet.

 • Valbo FF

  Föreningen bildades 1980.
  Valbo FF har idag 4 st seniorlag varav två Herr och två Damlag, samt 17 st ungdomslag.

  Vi har vår verksamhet på tre ställen i Valbo,
  Åbyvallen - Här har vi vårt kansli, 2 st 11-manna gräsplaner, 1 st 9-manna gräsplan, 1 st 11-manna grusplan samt driften på friidrottsanläggning och byggander. Vi har även en fin cafeteria. Våra senior och 11-manna lag tränar och spelar matcher här.

  Valbo Sportcentrum - Här har vi 1 st 11-mannagräsplan, 2 st 7-manna gräsplaner och ett klubbförråd. Våra yngsta lag 5 och 7-manna tränar och spelar matcher här.

  Ludvigsbergs Gymnastikhall - Här tränar våra lag under vinterhalvåret.

  En vision som föreningen har är att bygga ut Åbyvallen med fler omklädningsrum och sedan anlägga en konstgräsplan - detta för att kunna flytta upp hela vår verksamhet till Åbyvallen och förbättra träningsförhållandena.

 • Hofors AIF

  Hofors Allmänna Idrottsförening är en idrottsklubb från Hofors i Gästrikland.Klubben bildades 1924. Klubben bedriver verksamhet i fotboll, friidrott, alpint och längdskidåkning. Tidigare har klubben även haft bland annat orientering, bandy och simning på programmet. Fotbollslaget spelar sina hemmamatcher på Stålringens IP och spelar i blåa tröjor och vita byxor.

 • Åbyggeby Fritidsklubb

  Åbyggeby Fritidsklubb er en Svensk klubb som holder til i Gävle kommun. Klubben ble stiftet 1964

 • Gävle GIK

  Gävle GIK, Gävle Godtemplares Idrottsklubb, bildad 1906, är en idrottsklubb i Gävle i Sverige, som bland annat bedriver fotboll, innebandy och ishockey. Klubben kallades populärt för"GGIK", "Godis", "Saftpiraterna" eller "Saftis", eftersom det var en blandning av nykterhetsförening och sportklubb.

 • Hille/Åbyggeby hockey Team

  Hille/Åbyggeby Hockey Team er en Svensk klubb som holder til i Gävle Gestrikland. klubben ble stiftet 1981

 • Skutskär IF

  Skutskärs IF är en idrottsförening i Skutskär i Älvkarleby kommun i Sverige. Föreningen delades upp i Skutskärs IF Bandyklubb och Skutskärs IF Fotbollsklubb 1989, som dock är en alliansförening. Den första idrottsföreningen i Skutskär lades ned redan 1887. Ett nytt försök gjordes 1906, denna nya föreningen har fotboll och friidrott på programmet och var verksam fram till 1909, då den avstannade i samband med "storstrejken". Skutskärs Idrottsförening bildades den 10 juni 1915 med gymnastik, friidrott och fotboll på programmet. Till förste ordförande valdes Robert Strand [1]. Bandy togs upp på verksamhetsprogrammet 1919, och det är i bandy de största framgångarna kommit, med SM-guld 1944 och 1959. Den 20 juli 1920 invigdes Skutskärs IP.

 • Ockelbo IF

  Ockelbo IF er en Svensk klubb sm holder til i Gestrikland.Klubben ble stiftet 1904

 • Kungsgårdens SK

  Kungsgårdens SK spiller for tiden i Divisjon 4 Gestrikland, som er den sjette tier av svensk fotball. [2] De spiller sine hjemmekamper på Sportvallen i Kungsgården. [3]
  Klubben er tilknyttet Gestriklands Fotbollförbund. [4] Kungsgårdens SK har konkurrert i Svenska Cupen 2 ganger og har spilt 3 kamper i konkurransen

 • S/G 83 Hockey

  . När GGIK säsongen 1982/1983 föll ur näst högsta serien gick man samman med Strömsbro IF som S/G Hockey, eller S/G 83, en sammanslagning som de allra första åren var ett uttalat topplag i division 1 men snart började falla tillbaka.
  1991 drog sig Strömsbro IF ur samarbetet och började om i division 4, och GGIK ansåg sig inte ha resurserna att själva bedriva verksamhet i division 1 och gjorde samma sak. S/G Hockey slogs ihop med Brynäs IF:s ungdomssektion och behöll platsen i division 1 några år framöver under namnet Team Gävle HF

 • Hofors Hockey club

  Hofors HC är en ishockeyklubb i Hofors, Sverige som spelar i Division 2 väst. Hemmaarena är Hofors ishall.

 • Gävle

  Gävle er en by i Gävleborgs län i landskapet Gästrikland i Sverige. Byen er administrasjonssenter for både Gävle kommune og Gävleborgs län. I 2010 hadde tettstedet Gävle 71 033 innbyggere.[1]
  Gävle fikk bystatus i 1446.

 • Strömsbro IF

  Strömsbro IF, bildad 2 januari 1921, är en idrottsförening i Strömsbro i Sverige.Klubben bedriver bandy. Damlaget har spelat i Sveriges den högsta divisionen.,ellers har di fotball,ishockey og Innebandy

 • Gävle IK

  Gävle IK,ble stiftet1905,
  holder til i Gestriksland

 • Brynäs IF

  Brynäs IF, bildad 12 maj 1912[1], är en idrottsförening från Gävle i Sverige. Föreningen, som bildades på stadsdelen Brynäs, hade idrotterna fotboll, friidrott, simning, vattenpolo och bandy på programmet de första åren. Bandysektionen lades dock ned av ekonomiska skäl och i stället togs ishockey upp på programmet 1939. Föreningens fotbollslag tog SM-guld 1925 och spelade i Allsvenskan 1974. 1928 tog Gulli Söderström hem SM-guldet i trekamp för damer (höjdhopp, spjut och 100 m löpning). Hon tog dessutom silver i höjdhopp och 800 m löpning under samma SM. Brynäs vann SM-guldet i hockey 2012. Ishockeysektionen spelar i Svenska hockeyligan (SHL, tidigare Elitserien), och har gjort det varje säsong sedan serien grundades säsongen 1975/1976.

 • Valbo Skyttegille

  Valbo Skyttegille bedriver luftgevärsskytte för både ungdomar och seniorer.Klubben ble etablert i 1893

 • Torsåker IF

  Torsåker IF er en Idrottsforening i Gestrikland,ble stiftet 1910

 • Skutskär Sportsklubb

  En kväll 1960 samlades ett tiotal grabbar i 15-årsåldern för att diskutera möjligheten att starta en ishockeyklubb i bandynästet Skutskär. Grabbarna studerade vid Bergslagens Praktiska Yrkesskola, eller"Yrkis"som skolan kallades.

  Skolans lärare tillfrågades om hjälp kring alla praktiska frågor. En lärare, Karl Lindblad var ett stort stöd till ungdomarna.Vid ett möte den 17 november 1960 på Skutskärs Industriskola hade grabbarna kommit så långt att en interimstyrelse kunde bildas och en ansökan om inträde i Svenska Ishockeyförbundet kunde författas. På så sätt bildades Skutskärs Sportklubb.

  Klubben beslutade att anmäla ett lag till seriespel i Gästriklands Ishockeyförbunds pojkserie 1961/62.Första matchen spelades mot Tirfings A-lag SSK vann med 3-2.Sedan gick SSK sensationellt spikrakt fram till en serieseger.

  Sedan den historiska 3-2 segern så har många mål och poäng passerat revy i klubbens historia. En historik som inte bara innehållit framgångar utan även bakslag och missräkningar. Det är naturligt, men SSK och dess verksamhet har alltid befolkats av medlemmar med optimism och kampmoral. Med dessa inslag som grund har verksamheten hela tiden drivits framåt.

  Den positiva ledarinställningen och klubbkänslan har nu fört verksamheten till en nivå som både ekonomiskt och sportsligt motsvarar medlemmarnas stora kunnande och förmåga. Till sist vill påminnas om att framgång kräver tid och ansträngningar av alla i verksamheten engagerade. Dock kan aldrig någon framgång bytas mot vår viktigaste målsättning nämligen att alltid ha roligt tillsammans

 • Storviks IF

  Storviks IF,ble stiftet 1901 holder til i Gestriksland

 • IK Sport

  IK Sport Hofors ble stiftet 1935, holder til i Hofors ,Gestrikland

 • Sandvikenpolisens IF

  Sandvikenpolisens IF

 • Forsbacka IK

  Forsbacka IK, bildad 1918, är en idrottsklubb i Forsbacka i Sverige, som bedriver bandy, fotboll, handboll och innebandy. Klubben, som populärt kalats Gula faran, har bland spelat 16 säsonger i Sveriges högsta division i bandy för herrar, då kallad Division I under perioden 1940[1]-1968.[2]
  Efter debuten i Division I 1940 kom man att förbli ett notoriskt så kallat jojolag de följande 30 åren.[3]. Sex gånger gick man upp till Division 1, och lika många gånger föll man ur tills man 1968 senast lämnade Sveriges högsta division.
  Herrlaget i bandy har spelat 16 säsonger i Sveriges högsta division.[4], De spelade säsongen 2005/2006 i Division 2 norra och spelar säsongen 2009/2010 i Division 1 norra.
  Fotbollslaget har spelat nio säsonger i Sveriges tredje högsta division.[5]
  Innebandysektionen startades 1991.

 • Gestriklands Fotbollförbund

  The Gestriklands Fotbollförbund (Gestrikland Football Association) is one of the 24 district organisations of the Swedish Football Association. It administers lower tier football in Gestrikland in Norrland.

 • Hofors Kanotklubb

  Hofors Kanotklubb,holder til i Hofors Gestrikland

 • Lingbo IF

  Lingbo IF ble stiftet i 1908.holder til i Gestriksland.

 • Gestrike Hammarby IF

  Gestrike Hammarby IF holder i Gestriksland

 • IFK Gävle

  IFK Gävle är en idrottsförening i Gävle i Sverige. Klubben bildades den 12 mars 1897, och stavades IFK Gefle fram till mitten av 1943. En gång i tiden bedrev klubben många olika verksamheter, men sedan 2001 finns bara ett damlag i fotboll kvar.

 • Gävle GIK

  Gävle GIK, Gävle Godtemplares Idrottsklubb, bildad 1906, är en idrottsklubb i Gävle i Sverige, som bland annat bedriver fotboll, innebandy och ishockey. Klubben kallades populärt för"GGIK", "Godis", "Saftpiraterna" eller "Saftis", eftersom det var en blandning av nykterhetsförening och sportklubb.

 • Sandviken Hockey

  Sandvikens IK, Sandvikens ishockeyklubb, SIK, är en ishockeyklubb i Sandviken i Sverige, bildad 1973 ur Sandvikens IF:s 1943 startade ishockeysektion.[1] Klubben spelar i Div. 3. Klubben har framför allt gjort sig känd för att ha arrangerat flera turneringar, och att ha tränats av flera Elitserie-spelare från Brynäs IF

 • Sportsklubben Tirfing

  SK Tirfing, bildad 20 januari 1923, är en sportklubb i Skutskär i norra Uppland i Sverige. Klubben var tidigare framför allt framgångsrik inom bandy, men sysslar numera främst med handboll.
  SK Tirfing är unika inom svensk bandy. Man har spelat en SM-final, gjort ett mål och har ett SM-guld.
  Säsongen 1930 var en turbulent tid för svensk bandy. Bråket ledde till att sex av de bästa lagen, AIK, Hammarby IF, IK Göta (Stockholm), IK Sirius, IF Vesta och Västerås SK, bildade en egen serie, vilket gjorde att de avstod från att spela SM 1930.
  SK Tirfing kunde sensationellt ta sig hela vägen fram till SM-final, där man den 2 mars 1930 mötte Djurgårdens IF på Stockholms stadion och vann med 1-0. 1981 lade SK Tirfing ned bandyverksamheten.

 • Åstorps IK

  Åshammars IK är en idrottsklubb från Åshammar, Sandvikens kommun.
  Klubben har sektioner inom fotboll, skidåkning och gymnastik. Klubben spelade en säsong i Sveriges näst högsta division i fotboll 1968. [1] Laget lyckades slå IK Brage borta med 5-2 och Hammarby IF hemma med 1-0, men åkte sedan ur serien.[

 • Sandvikens AIK

  Sandvikens AIK, Sandvikens allmänna idrottsklubb, SAIK, är en idrottsförening i Sandviken i Sverige. Klubben bildades den 16 mars 1901[1] och hette IK Stjärnan[2] fram tills namnet ändrades till Sandvikens AIK 1906. Klubben är mest känd för sina framgångar inom bandy, både på herrsidan och damsidan men bedrev från början främst fotboll. Man hade framgång på 1950-talet då man spelade i Allsvenskan för herrar. 1940 var brottnings- och boxningssektionerna egna klubbar. 1958 blev Sandvikens AIK svenska juniormästare i både fotboll, bandy och handboll. Fem av spelare spelade i alla tre lagen. 1988 blev Sandvikens AIK en alliansklubb med fyra delar:
  Sandvikens AIK Bandy samt Sandvikens AIK Dambandy
  Sandvikens AIK Bowling
  Sandvikens AIK Fotboll
  Sandvikens AIK Innebandy

 • Storvik

  Storvik är en tätort i Sandvikens kommun, Gästrikland.
  Storvik var, och är fortfarande en viktig järnvägsknut för godstågen. Här möts Norra stambanan, Bergslagsbanan och Godsstråket genom Bergslagen.

 • Sandvikens AIK

  Sandvikens AIK, Sandvikens allmänna idrottsklubb, SAIK, är en idrottsförening i Sandviken i Sverige. Klubben bildades den 16 mars 1901[1] och hette IK Stjärnan[2] fram tills namnet ändrades till Sandvikens AIK 1906. Klubben är mest känd för sina framgångar inom bandy, både på herrsidan och damsidan men bedrev från början främst fotboll. Man hade framgång på 1950-talet då man spelade i Allsvenskan för herrar. 1940 var brottnings- och boxningssektionerna egna klubbar. 1958 blev Sandvikens AIK svenska juniormästare i både fotboll, bandy och handboll. Fem av spelare spelade i alla tre lagen. 1988 blev Sandvikens AIK en alliansklubb med fyra delar:

 • Sandvikens IF

  Sandvikens IF är en idrottsförening i Sandviken i Sverige. Klubben bildades den 7 juli 1918[1] och utsågs den 30 december 2007, under Folkspels direktsända föreningsgala i Globen, till "årets förening i Sverige".[2]
  I fotboll har laget 21 säsonger i högsta serien Allsvenskan första säsongen var 1929/1930. Senaste säsongen var 1961. Klubben spelade säsongen 1944/1945 i högsta serien i ishockey (division 1). Klubben har sektioner som:

 • IK Huge

  En idrottsklubb från stadsdelen Bomhus i Gävle. Klubben bildades 20 november 1927 genom en sammanslagning av Kastets IF bildad 3 augusti 1920 och Bomhus IK, bildad 10 juli 1921. IK Huge är nog mest känd genom sina två SM-guld i bandy 1939 och 1940. Tre säsonger i högsta serien i ishockey 1949/50, 1950/51 och 1952/53 kan man också ståta med. Idag 2010 finns fotboll, ishockey samt ringette på programmet.

 • Idrottsklubben Sätra

  IK Sätra, bildad 1957, är en idrottsklubb i Sätra, Gävle, som bedriver bordtennis, fotboll, innebandy, ishockey och volleyboll. I fotboll för herrar spelade man 1981-1984 i division III.
  Träffen heter den stora idrottslokalen i Sätra. Där finns många aktiviteter samlade, bland annat IK Sätras kansli. Adressen är Porfyrvägen 15.
  Ishockeylaget spelar för närvarande i div 2. Västra A.
  Klubben slogs ihop med Oppala 2008/09 och bildade IK Sätra/Oppala

 • Hamrångefjärdens IK

  Hamrångefjärdens IK är en bandyklubb i Sverige, föreningen bildades 1928. A-laget spelar sina matcher i Division 2 på Hamrångefjärdens IP i Hamrångefjärden. Hamrångefjärdens IK har sin verksamhet inom Bandyförbundet distrikt Nord.

 • Gefle IF

  Gefle Idrottsförening er en svensk allianseidrettsforening i Gävle, Sverige. Klubben ble stiftet som Gefle Sportklubb den 5. desember 1882, men året etter ble navnet endret til Gefle IF. Navnet på klubben kommer fra den gamle stavemåten av Gävle. Foreningen omfatter fotball (Gefle IF Fotball), friidrett (Gefle IF Friidrott) samt Helges Aktiviteshus. Fotballklubben rykket opp fra Superettan i 2004.