• Stordal Kommune

  Stordal er ein kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal. Han grensar til Ørskog i nordvest, Vestnes i nord, Rauma i aust, Norddal i søraust, Stranda i sør og til Sykkylven i vest. Kommunen vart oppretta då han vart skild ut frå Stranda kommune i 1892. Han vart slått saman med Ørskog kommune og Skodje kommune i 1965, men den nye storkommunen vart oppløyst att i 1977, og Stordal vart eigen kommune igjen. Stordal er den minste kommunen i Møre og Romsdal etter folketal

 • Halsa Kommune

  Halsa er ein kommune på Nordmøre i Møre og Romsdal. Kommunen omfattar dei tidlegare herada Halsa og Valsøyfjord, og i tillegg Engdal krins, som tidlegare høyrde til Aure herad. Kommunesenteret ligg på Liabøen, mellom Vågland og Betna. Nabokommunar er Aure i nord, Hemne i Sør-Trøndelag i aust, Rindal og Surnadal i sør og Tingvoll i vest.
  Den høgaste toppen i kommunen er Hjelmen.[

 • Idretttslaget Søya

  Idrettslaget Søya Er et Idrettslag fra Møre og Romsdal,som ble stiftet 1919

 • Velledalen g Ringen Fotballag

  Velledalen og Ringen Fotballag,ble stiftet 1952,er fra Sykkylven i Møre og Romsdal

 • Skåla Idrettslag

  Skåla Idrettslag (stiftet 6. april 1915) er et idrettslag fra Skålahalvøya like utenfor Molde. Fotballaget spiller sine hjemmekamper på Vågabanen, men har også en mindre bane/treningsfelt på Åsabanen like ved Skålasenteret. Sponsorer er Spar Skåla og Bussbygg. Klubbfargene er oransje trøyer, sorte bukser og sorte strømper. Skåla har også en kunstgressbane like ved Vågsetra barne- og ungdomsskole.

 • Molde Kommune

  Molde er ein bykommune i Romsdal i Møre og Romsdal, 363 km², 26.014 innb. (mars 2013). Kommunen ligg på nordsida av Romsdalsfjorden og strekkjer seg austover i den tidlegare Bolsøy kommune kring Fannefjorden, omfattar halvøya mellom henne og Langfjorden, og dessutan øyane Sekken (18,45 km²), Veøy (1,1 km²) og Bolsøy (4,9 km²).
  Molde har eit velkjend utsyn mot det såkalla Moldepanoramaet som tel 222 tindar. Molde vart ladestad i 1614 og kjøpstad i 1742. Bykjernen vart hardt skadd ved bybrannen den 21. og 22. januar 1916, og seinare ved tysk bombing i april 1940 (285 bygningar totalskadd). Vart attreist med store forretningsgårdar langs breie gater.

 • Sunnylven Idrettslag

  Sunnylven Idrottslag er idrettslaget i Sunnylven på Sunnmøre. Laget vart skipa den 16. januar 1901. Heimebana åt fotballaget er Hellesylt Stadion.

 • Idrettslaget Valder

  Idrettslaget Valder (stiftet 25. august 1956) er et idrettslag på Valderøy i Giske kommune i Møre og Romsdal.
  Valder har i dag aktiviteter innen fotball, håndball, friidrett samt allidrett for de yngste.
  IL Valder holder til på Valdervoll, Idrettsanlegget Valdervoll har en 7-er bane og en 11-er bane på kunstgress, en 11-er bane på naturgress, og en løpebane

 • Nordal Eidsdal Geiranger FK

  Nordal Eidsdal Geiranger Fk,Holder til i Nordal kommune Møre og Romsdal

 • Idrottslaget Ravn

  Ca. 800 medlemmer iflg. Idrettsregistreringa.
  Eit av dei eldste laga på Sunnmøre.
  Det starta som Tennfjord IL, ein utløpar av ungdomslaget i Tennfjord, i 1914.
  TIL slo seg saman med Vatne IL- skipa i 1934 -, og danna IL Ravn i 1954.
  Mest allsidige idrettslaget i Haram, med fotball, volleyball, barneidrett, langrenn/ hopp og trim som aktivitetar.
  Fokus på breidde og varierte aktivitetar.
  Kåret til årets jenteklubb i 2008 av Sunnmøre Fotballkrets

  AKTIVITET
  Trimgruppa er blant fylkets mest aktive, årlig arrangør av sykkelløpet Fannetrakken og Ravnmila.
  Volleyball, starta opp i 2003. Stor idrettsglede under dyktig leiing som verkeleg vil kunne nytte den nye idrettshallen.
  Ski med hopp og langrenn, aktiv gruppe når det er snø, men sårbar for det svingande vinterveret.
  Idrettsskule som er allsidig, leikbetont og sosialt. Engasjerer om lag 70 % av dei aktuelle borna i området.
  Fotball. Har med 25 lag og aktiviserer over 270 spelarar, 11 av laga er jentelag

 • Tjørvåg Idrettslag

  Tjørvåg Idrettslag (stiftet i 1974) er et idrettslag fra bygda Tjørvåg, midt mellom Fosnavåg og Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Naboklubb til blant andre Bergsøy IL, Gursken IL, Hasundgot IL, Hareid IL, IL Hødd og Moltu IL.

 • Sykkylven Idrottslag

  Sykkylven Idrottslag ble stiftet 1906. holder til i Sykkylven Møre og Romsdal

 • Volda Turn & Idrottslag

  Volda omsetning og Idrottslag er et norsk idrettslag fra Volda, Møre og Romsdal. Det har i dag seksjoner for foreningen fotball og "generelle sport".
  Klubben ble grunnlagt som Voldens TF i 1899 som en gymnastikk klubb. Andre idretter ble lagt til senere; fotball i 1916. Navnet ble endret til Volda TI i 1945. [2] I 1998 ble klubben organisert som en allianse idrettslag, som hadde to overordnede juridiske enheter: Fotball og generell sport (Allidrett). Det har i dag seksjoner for foreningen fotball, alpint, langrenn, svømming, frisbee-golf og barnas friidrett. [3] Den håndball grenen av klubben i 2007 splittet fra Alliansen og formedthe Volda Handballclub. [4]
  Mennenes fotballag for tiden spiller i tredje divisjon, den fjerde nivået i norsk fotball. Den hadde en lengre periode i norsk andre divisjon før de rykket ned etter 1999-sesongen. [5] I 2003 vant de sin tredje divisjon gruppe, og i de to-etappe playoff de slo Træff på straffer etter 3-3 sammenlagt [6] Det spilles i 2004 norsk andre divisjon før de rykket ned igjen. Etter 2005-sesongen omstridt det en annen playoff å vinne re-kampanje, men mislyktes

 • Lepsøy Idrettslag

  Lepsøy Idrettslag ble stiftet 1968,holder til i Haram kommune i Møre og Romsdal

 • Vestnes Kommune

  Vestnes kommune er ein kommune som ligg på sørsida av Romsdalsfjorden i Møre og Romsdal fylke. Kommunen grensar til Rauma i aust, til Stordal og Ørskog i sør, og til Skodje og Haram i vest. Nord for Moldefjorden ligg kommunane Midsund og Molde. Kommunen vart danna i 1964 då kommunane Vestnes og Tresfjord vart slåtte saman.Vestnes kommune har fire tettstader; kommunesenteret Vestnes, Tomrefjord, Tresfjord og Fiksdal. I tillegg har kommunen bygdene Rekdal, Øverås/Nerås, Daugstad og Vikebukt.

 • Sunndal Idrettslag

  Sunndal Fotball (stiftet i 1918) er et fotballag fra Sunndal i Møre og Romsdal. Laget har siden de rykket ned fra 2. divisjon i 2000, spilt i 3. divisjon.

 • Stranda Idrottslag

  Stranda Idrottslag er et idrettslag fra Stranda i Møre og Romsdal og ble stiftet 15. august 1914.Klubbens A-lag i fotball spilte fra 2006 i 4. divisjon helt til de rykket opp i 2009. I den tøffe 2010-sesongen i 3. divisjon klarte de å holde seg i divisjonen, og spiller i 3. divisjon også i 2011.

 • Ørsta Idrettslag

  Ørsta Idrettslag (stiftet 1928) er et idrettslag fra Ørsta i Møre og Romsdal.

 • Mauseidvåg Idrettslag

  Mauseidvåg og Solevåg Idrettslag (stiftet i juni 1945 som Mauseidvåg Idrettslag) er et idrettslag fra Mauseidvåg og Solevåg i Sula, Møre og Romsdal. A-laget i fotball spiller i 2011 i 4. divisjon.

 • Sportsklubben Rival

  Sportsklubben Rival (stiftet 19. september 1939) er et idrettslag fra Årø i utkanten av Molde. Klubben har grupper for fotball, håndball og ski,Klubbfargene er rød trøye, blå skjorts og rød strømper.
  Rival har egen gressbane for fotball på Årø i Molde som blir kalt Rivalbanen. I 2010 ble Årølia kunstgressbane åpnet i forbindelse med den 17. Rivalcupen. Årølia kunstgressbane er den eneste kunstgressbanen med fulle internasjonale mål i fylket sammen med Color Line Stadion.

 • Surnadal Idrettslag

  Surnadal Idrettslag er et idrettslag som blei danna i 1913 som IL Framtid. Idrettslaget tok sitt nåværende navn i 1966 etter at IL Framtid slo seg sammen med IL Bjørn og Surnadal jenteidrettslag. Surnadal Idrettslag består av sju grupper: fotball, håndball, friidrett, alpint, langrenn, telemark og bueskyting.

 • Idrettslaget Nordborg

  IL Norborg er et idrettslag som dekker bygdene Grytastranda, Søvik og Gamlem i Haram kommune på Sunnmøre. Stiftet søndag 21. januar 1962, og fikk navn etter datidens kommune Borgund; Norborg etter Nordre Borgund.
  Har aktiviteter innen fotball, badminton og trim. Tidligere også innen volleyball og handball (slått sammen med Brattvåg IL – handball til Haram Handballklubb 16. mars 1989).
  Fotball er den klart største aktiviteten med ca. 200 aktive medlemmer. A-laget ble tatt opp i seriesystemet i 1968 og spiller sesongen 2016 i 4. divisjon.
  Laget har oransje trøyer og strømper, med sort shorts. Spiller sine hjemmekamper på Uggedal stadion gras (åpnet 5. juni 2005). Høsten 2008 ble det vedtatt å legge kunstgress på grusbanen i Uggedalen. Dette arbeidet tok til 12. juni 2009 og ble ferdig i oktober 2009. Banen ble offisielt åpnet med fotballkamp mellom bygdene Grytastranda og Søvik 31. oktober 2009.
  Sesongen 2014 nådde Norborg sin beste plassering gjennom historien med en 13.-plass i sin avdeling i 3. divisjon[1]. De har havnet på en 9. og 10.-plass i 3. divisjon i henholdsvis 2009 og 2010, men da bestod 3. divisjon av dobbelt så mange avdelinger. I 2014 var de altså Sunnmøres tiende beste lag

 • Molde FK

  Molde Fotballklubb (MFK) er en fotballklubb som spiller i Tippeligaen. Laget er hjemmehørende på Aker Stadion (tidligere Molde Stadion) i Molde. MFK er et av to lag i Norge som har spilt i Champions League. Klubben ble seriemester i 2011, 2012 og 2014. Videre sikret klubben seg norgesmesterskap i 1994, 2005, 2013 og 2014 etter cupfinaler mot henholdsvis Lyn, Lillestrøm, Rosenborg og Odd. De har i tillegg syv seriesølv.
  Klubben ble stiftet i 1911 og gikk først under navnet International. I dag har organisasjonen rundt 900 medlemmer og omtrent 55 fotballag.[1]
  Tornekrattet er klubbens primære uavhengige supportergruppering.

 • Skarbøvik IF

  Skarbøvik Idrettsforening (stiftet i 1930) er en fotballklubb fra Skarbøvika i Ålesund. Laget spiller i 3. divisjon avd. 8.
  Skarbøvik spilte fra 2008 til og med 2010 i 2. divisjon, og i tidligere tider konkurrert med Aalesunds Fotballklubb om å være byens beste. Klubben var i 2010 i samme avdeling som AaFKs andrelag. 2010 rykket Skarbøvik ned igjen til regional 3. divisjon etter å ha spilt i 2. divisjon tre sesonger på rad. Etter to sesonger i 3. divisjon, rykket Skarbøvik opp til 2. divisjon igjen.Tilskuerrekord = 5000 mot Brann i NM 1980 ..3659 mot Rosenborg i NM 1993 .. 2095 mot AAFK i NM 2010

 • Vartdal Turn & Idrettslag

  Vartdal Turn & Idrettslag.stiftet 1935.holder til i Møre og Romsdal

 • Nordmøre og Romsdal Fotballkrets

  Nordmøre og Romsdal Fotballkrets (stiftet 28. juni 1914) er en av kretsene i Norges Fotballforbund. Den består av klubbene i alle kommuner i Nordmøre og Romsdal med unntak av Sandøy og Rindal. I 1987 ble de to kretsene; Nordmøre og Romsdal, sammenslått til én krets.
  Kretsen har i dag 65 klubber, ca. 800 lag og ca. 11 000 spillere. Kretskontoret har siden mars 2006 hatt tilhold på Aker Stadion i Molde.

 • Åndalsnes IF

  Åndalsnes Idrettsforening er en idrettsforening fra Åndalsnes i Møre og Romsdal. Foreningen ble stiftet 25. mai 1917. De har aktiviteter innen både fotball, håndball, ski og turn.

 • Langevåg Idrettslag

  Langevåg Idrettslag (stiftet 1920) er et idrettslag fra Langevåg i Sula, Møre og Romsdal.I 1921 ble første kamp spilt på hjemmebanen, Langevåg Stadion. Kampen endte med 0-7 tap mot Sykkylven. Ny gressbane ble åpnet 10. juli 1961, og publikumsrekorden ble satt samme år: 7 700 tilskuere møtte opp for å se kvalifiseringskampen mot Steinkjer, om spill i Hovedserien 1961–62 (nå Tippeligaen). Kampen endte 3-3, men Langevåg tapte returkampen med ett mål.

 • Sportsklubben Træff

  Sportsklubben Træff er et idrettslag fra Molde, hovedsakelig med tilhold i byens vestlige deler. Herrelaget i fotball spiller i 2014 i 2. divisjon.[1]
  Klubbens damelag i fotball har de siste årene spilt i 2 divisjon. Klubben driver stor aktivitet for jente og damefotball, og driver bl.a. spillerutviklingstiltak i regionen, samt treningsgruppen ved toppidrettsklassen (damer) ved Molde videregående skole.
  Klubben ble stiftet 1. oktober 1924 og driver i dag med fotball og håndball, der de inntil nylig har stilt lag i førstedivisjon håndball for kvinner og tredjedivisjon fotball for menn. Tidligere drev klubben også med ski og sykkel. Klubbfargene er hvite trøyer, grønne bukser og hvite strømper. Klubben har ca. 1000 medlemmer, og er den nest største klubben i Molde.
  Træff har bygd hallen Træffhuset for håndball, klatring og fotball like ved Reknesbanen nordvest for Molde sentrum.

 • Sportsklubben Rollon

  Sportsklubben Rollon ble grunnlagt i Ålesund 20. februar 1914, og er byens eldste fotballklubb. Klubben er oppkalt etter Rollo fra Normandie (fransk Rollon), som antas å være identisk med den sunnmørske vikinghøvdingen Gange-Rolv, og som også avbildes i klubbens blå-hvite fane. Klubbens farger er blått og hvitt.
  I etterkrigstiden gikk klubben mellom 2. og 3. nivå i norsk fotball, og ved omleggingen i 62/63 havnet klubben på fjerde nivå. I de neste årene gikk klubben mellom 3. og 4. nivå, før det begynte å bli dårligere mot slutten av 1980-tallet. I 1995 trakk klubben A-laget sitt, men toppsatsingen ble gjenetablert i 2000, og i 2006 var laget i 3. divisjon. Oppholdet ble imidlertid kortvarig, og klubben havnet på nest sisteplass og rykket ned

 • Elnesvågen og Omegn Idrettslag

  Elnesvågen og Omegn Idrettslag (stiftet 3. september 1922) er et idrettslag fra Elnesvågen i Fræna kommune, Møre og Romsdal, som driver med fotball, friidrett og håndball.[1] Klubben ble offisielt til i 1993 ved en sammenslåing av Fræna Fotballklubb og Elnesvågen Idrettslag, selv om klubbene allerede samarbeidet i 1992 under navnet Fræna/Elnesvågen Fotballklubb (nedlagt 16. august 1995).[

 • Spjelkavik Idrettslag

  Spjelkavik Idrettslag, forkortet Spjelkavik IL eller SIL, er et idrettslag i bydelen Spjelkavik i Ålesund. Klubben ble stiftet 18. mars 1932 og har rundt 900 medlemmer. Aktivitetene er hovedsakelig fotball, håndball og alpint.

 • Møre og Romsdal Idrettskrets

  Møre og Romsdal Idrettskrets er en av 24 idrettskretser i Norge