• Valbo-dalens Badmintonklubb

  Valbo-dalens Badmintonklubb er en Svensk klubb som holder til i Dalsland Län

 • Bengtfors IF

  Bengtsfors IF er en svensk fotballklubb i Bengtsfors

 • Åmåls Sportklubb

  1976 inleddes ett intensivt arbete bland hockeyentusiaster i Åmål om att starta en specialförening i Åmål. När Fengersfors IK fick walkover i en seriematch mot Fagerås från Kil spelade FIK istället en internmatch. I samband med denna match bestämdes att en ny hockeyklubb skulle bildas.


  Den 23 mars 1977 bildades den nya föreningen på gamla kondiset Hå Jis. En styrelse valdes och namnet blev Åmåls Sportklubb.


  Det bestämdes också att klubbmärket skulle innehålla en tjur för att symbolisera att ÅSK var hela Dalslands hockeyklubb. Uppdraget att rita klubbmärket gick genom kontakter till Per Edberg i Stockholm.


  Klubbens färger, svart och gult var också ganska givna då ÅSK tog över Fengersfors nyligen inköpta matchdressar och bytte bara klubbmärket på dessa

 • Handbollklubben Höfers

  HK Höfers er en Svensk Handbollklubb som holder til i Dalslands i Sverige. Klubben ble stiftet 1972.

 • Håfreströms IF

  Håfreströms IF finns i Åsensbruk i Dalsland. HIF bildades 1921 och har genom åren haft sektioner i flera olika idrotter. För närvarande finns fotboll och friidrott.

 • Åmåls Simssällskap

  Åmåls Simssällskap Åmåls er en Svensk Svømmeklubb som holder til i Dalsland Åmål

 • Färgelanda IF

  Färgelanda IF er en Svensk klubb,som holder til i Färgelanda Dalsland. Klubben ble stiftet 1933

 • Frändefors IF

  Frändefors IF är en förening som är främst inriktad på fotboll med ett herrlag i division 5 Dalsland och ett damlag i division 4 Bohuslän-Dal. Tennis är också en sport som utövas inom föreningen. Frändefors IF är även känt som Fiffen i folkmun och vi har en bred ungdomsverksamhet med många duktiga lag och med en härlig gemenskap.
  Klubben ble stiftet 1922

 • Melleruds IF

  Melleruds IF är en idrottsförening i Mellerud, bildad 28 juli 1908. Säsongen 1934/1935 gjorde klubben debut i Division III i fotboll. 1992 spelade man kval till Division 1, men slogs ut av IFK Uddevalla. Det var i Melleruds IF som Andreas Johansson slog igenom som 16-åring. Den 13 april 2013 i seriepremiären mot Edet FK i herrarnas Division 3 Nordvästra Götaland så startade MIF med sitt yngsta lag någonsin. Alla spelare förutom två stycken var födda på 90-talet. Dock var den äldsta spelaren på planen, Markus Svensson, äldst med sina 41 år (född 1972). Säsongen 2013 åkte Melleruds IF ur division 3 nordvästra Götaland efter att slutat på sista plats i serien med endast 10 poäng. Efter ett år i division 4 Bohuslän/dal, som Mellerud vann 2014, är "MIF" nu tillbaka i Division 3 Nordvästra Götaland.

 • Bengtfors Kommun

  Bengtsfors kommune er en kommune i Västra Götalands län i landskapet Dalsland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Bengtsfors.

 • IF Viken

  IF Viken er en svensk fotballklubb ligger i Åmål.IF Viken for tiden spiller i divisjon 4 Bohuslän / Dalsland som er den sjette nivået i svensk fotball. De spiller sine hjemmekamper på Rösvallen i Åmål.
  Klubben er tilknyttet Dalslands Fotbollförbund. IF Viken har konkurrert i Svenska Cupen på 25 anledninger og har spilt 52 kamper i konkurransen

 • Åmål Kommun

  Åmål kommune er en kommune i Västra Götalands län i landskapet Dalsland i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Åmål.

 • Billingsfors IK

  Billingsfors IK, bildad 26 maj 1906[1], är en fotbollsklubb i Billingsfors som spelade i fotbollsallsvenskan säsongen 1946/1947. Klubben har Lövåsvallen som hemmaplan.
  Billingsfors ligger sist i den allsvenska maratontabellen och är det enda lag som spelat i Allsvenskan utan att vinna en enda match.

 • Rölanda IF

  Rölanda IF är en idrottsförening inom Dals-Eds kommun i Sverige, som bedriver fotboll. Fram till år 2000 hade klubben både herrlag och damlag, men kvar finns nu endast damlaget, som seriedebuterade 1980 och spelade i Division 1 åren 1990-1993 samt 2001. Rölandas hemmaplan är Bölevallen. Här har lag som Örgryte IS och Eds FF spelat. Laget är ett av de få som under 25 års tid haft damlag i seriespel.

 • IFK Åmål

  IFK Åmål är en idrottsförening i Åmål i Sverige, bildad 1908. Klubben bedriver sedan 1999 endast fotboll för herrar och handboll för damer.
  I bandy spelade klubben i Sveriges högsta division säsongen 1959, men 1982 lades bandyverksamheten ned på grund av isbrist [1].
  I fotboll spelade klubben i Sveriges näst högsta division säsongen 1927/1928.
  I innebandy för herrar låg klubben i Sveriges högsta division under tre säsonger. Den sista var säsongen 1994/95 då man slutade sexa i division 1 västra. Samma säsong minskade man antalet högstaserier från fyra till två och IFK Åmål förlorade kvalspelet till dessa nybildade serier. I de tre efterföljande säsongerna låg klubben i serien under den högsta innan man föll ur densamma 1997/98.[2] Efter detta övergick innebandyn i nybildade Åmåls IBK.
  I fotboll för herrar slutade man tvåa i Division 4 Bohuslän/Dal 2007, men förlorade i kvalspelet till Division 3. Som bästa tvåa i regionen fick man ett bud om en friplats i Division 3 då Finlandia/Pallo IF dragit sig ur [3]. 2008 åkte man sedan direkt ur division 3, återvände gjorde man 2011 efter att ha vunnit division 4 Bohuslän/Dal 2010.[4] 2011 hamnade man i mitten i division 3 Nordvästra Götaland [5] för att sedan 2012 vinna samma serie. Det stod i stort sett klart med två omgångar kvar då man ledde serien med sex poäng och 26 måls bättre målskillnad än tvåan.[6] 2013 spelar alltså klubben i division 2.
  I handboll för damer spelar klubben i division 3 Värmland säsongen 2012/13