• Stamsund IL

  Stamsund Idrettslag (stiftet 3. juni 1933) er et norsk idrettslag fra Stamsund i Vestvågøy kommune i Lofoten.

  I 1986 vant de 6. divisjon fotball med sitt A-lag; etter det har det ikke vært A-lag. De har også vunnet Bodøcupen en gang. Småguttelaget er lagt ned. I 2019 er Stamsund tilbake med A-lag for herre, de spiller i 5. divisjon Hålogaland 1

 • Narvik Kommune

  Narvik er ein bykommune i Nordland fylke.
  Han grensar til kommunane Evenes og Skånland i nordvest, Gratangen, Lavangen og Bardu i nord, og Ballangen i sørvest. I aust og sør ligg Sverige.Narvik har isfri hamn heile året, og sidan byrjinga av 1900-talet og fram til i dag har byen vore den viktigaste hamna for utskiping av jarnmalm frå LKABgruvene i Kiruna. Målt i tonnasje er Narvik framleis ein stor sjøfartsby. På grunn av sjø, veg og jernbane er byen eit distribusjonsknutepunkt for ei rekkje handelsvarer.
  Fotballklubben Mjølner held til her.

 • Fotballklubben Luna

  Fotballklubben Luna (stiftet 18. desember 1968 som Bø Fotballklubb) er en fotballklubb fra Straume i Bø kommune i Nordland. Klubbens hjemmebane er Straume kunstgress. FK Luna har et seniorlag for menn i g16 serien.Klubben ble stiftet 18. desember 1968 som Bø Fotballklubb, men på grunn av navnelikheten med Bø Idrettslag, skiftet fotballklubben navn til Fotballklubben Luna allerede i 1970.[1]

 • Stålbrott IL

  Stålbrott Idrettslag (stiftet 1946) holder til på Sandnes i Hadsel kommune i Nordland, og hadde i 2011 356 medlemmer. Klubben har aktivitet innen allidrett (idrettsskole, jogging, volleyball og innebandy), tur / ski og fotball.
  Stålbrott stilte i 2010 seniorlag i fotball for menn for første gang på mange år. I juni 2012 kunne klubben åpne sin nye kunstgressbane på Sandnes, til erstatning for den gamle grusbanen samme sted. Åpningen ble markert med treningskamp mot FK Bodø/Glimt.[1][2] I 2014-sesongen vant Stålbrott seriemesterskapet i 5.divisjon avdeling Vesterålen, og ble dermed kvalifisert for å spille i 4 divisjon avdeling Hålogaland i 2015.[3] Stålbrott sin første sesong på nivå 5 siden 90-tallet endte med en 9.-plass og fornyet kontrakt i fjerdedivisjon. I den påfølgende 2016-sesongen endte klubben på en 8.-plass og sikret seg dermed en plass i fjerdedivisjon i 2017 i det omstrukturerte seriesystemet.

 • Skånland Kommune

  Skånland kommune vart oppretta i 1926, då han vart skilt ut frå Trondenes kommune. 1. januar 1964 vart kommunen slått saman med Astafjord kommune, samstundes som den delen av kommunen som låg på øya Rolla vart overført til Ibestad kommune.

 • Idrettslaget Blest

  Idrettslaget Blest (stiftet 20. november 1968) er et norsk idrettslag fra Borge i Vestvågøy i Nordland. Navnet BLEST består av følgende bygdenavn: Bøstad, Liland, Eltoft, Saupstad og Tangstad.
  Laget organiserer barn og unge, og en del voksne innenfor håndball, fotball og ski.
  Klubbens draktfarge er grønn skjorte og bukse. De har et herrelag som ligger i 4. divisjon og et damelag som ligger i 2. divisjon. Damelaget samarbeider med Stamsund Idrettslag, og heter dermed Blest/Stamsund.

 • Hadsel kommune

  Hadsel (nordsamisk: Válafierda eller Ulpi) er en kommune i Nordland fylke. Den er den sørligste kommunen i Vesterålen. Den grenser i nord og øst mot Sortland, i sørøst mot Lødingen, og i sør mot Vågan.
  Kommunen er spredt over fire store øyer (derav kommunevåpenet), Hadseløya, Hinnøya, Langøya og Austvågøy, og mange mindre som f.eks. Børøya. Omtrent 70% av befolkningen bor på Hadseløya. Hadseløya, Børøya og Langøya er knyttet sammen med to bruer.
  Stokmarknes er kommunens administrasjonssenter, mens Melbu er det andre større tettstedet i kommunen.

 • Skånland og Omegn IF

  Skånland og Omegn Idrettsforening (stiftet i 1934) er et idrettslag fra Skånland i Troms. Idrettslaget er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Troms Idrettskrets.

 • Leknes Fotballklubb

  Leknes Fotballklubb (stiftet 2. februar 1989) er et fotballag fra Leknes i Vestvågøy kommune i Lofoten. Hjemmebane er Leknes idrettspark. Kapasiten på Stadion er 300.
  Laget skal i 2009 spille i 3. divisjon avdeling Hålogaland, etter at de vant 4. divisjon, og de spiller dermed mot nabolagene Svolvær IL og FK Lofoten. FK Lofoten rykket ned fra andre divisjon og Svolvær IL rykket opp til 3. divisjon etter de kom på andreplass bak Leknes i 4. divisjon.

 • Hålogaland Fotballkrets

  Hålogaland Fotballkrets er en av Norges Fotballforbunds 18 kretser. Den består av alle kommunene i Sør-Troms og Ofoten, Lofoten og Vesterålen i Nordland, bortsett fra Værøy og Røst i Lofoten, som tilhører Nordland Fotballkrets.
  Kjøpsnes IL fra Tysfjord tilhører Hålogaland Fotballkrets, mens Drag IL fra samme kommune tilhører Nordland Fotballkrets. I 2009 spiller Hamarøy ILs seniorlag under Hålogaland Fotballkrets (5. divisjon Ofoten/Sør-Troms), mens klubbens lag i aldersbestemte klasser tilhører Nordland Fotballkrets. Salangen IFs kvinnelag spiller i 2. divisjon avdeling 8, som blir administrert av Hålogaland Fotballkrets, mens klubbens seniorlag for menn spiller i 3. divisjon under Troms Fotballkrets. I Ibestad kommune tilhører Ibestad IL Hålogaland Fotballkrets, mens Andørja IL tilhører Troms Fotballkrets.

 • Liland IF

  Liland IF ble stiftet 25. mai 1924 av idrettsinteresserte gutter i alderen 10 – 18 år.  Formålet var å drive idrett blant barn og ungdom.  Årskontingenten var kr 1,- pr år.At idrettsforeninga hadde pågangsmot viser lagets møtereferater.  Allerede en halv måned etter dannelsen ble det besluttet å kjøpe en fotball og planere ei lita slette i Stengselsdalen.  3 måneder etter ble det arrangert idrettsstevne der, med hopp og løp.
  Vinteridrett var imidlertid det som satte sitt preg på foreningas arbeid i de følgende år – og foreninga fikk mange medlemmer fra hele kommunen.  Liland IF ble større og mer handlekraftig, men likevel var økonomien så dårlig at man hadde sløyfer som premier; Første premie var hvit, andre premie var blå, tredje premie var rød.  De som fikk sløyfe for sine prestasjoner var imidlertid både stolt og fornøyd ved utdelinga på festen etterpå.

  Den gamle LIF-hytta på Vetensletta
  I 1927 ble det arrangert skøyteløp på Osvannet, og i 1933 ble det bygget ei skihytte på Veten (se bildet til høyre).  Hytta ble et populært utfartssted for både unge og gamle.  Der solgte vi kaffe og kaker.  Det ble også arrangert skirenn for jenter og gutter ved hytta

 • Fjelldal Idrettslag

  Fjelldal Idrettslag (stiftet 1938) holder til på Fjelldal i Tjeldsund kommune i Nordland. Klubben har aktivitet blant annet innen fotball, styrketrening,[1] sykling/jogging[2] og fjellturer (7 på topp).[

 • Bjerkvik IF

  Bjerkvik Idrettsforening (stiftet 1920) holder til i Bjerkvik i Narvik kommune i Nordland. Klubben har avdelinger for barneidrett, fotball, klatring, orientering, ski (langrenn), skiskyting og trim.
  Fotballavdelingen i Bjerkvik IF tilhører Hålogaland Fotballkrets. Skiskytteravdelingen tilhører Troms skiskytterkrets.

 • Idrettslaget Holmgang

  Idrettslaget Holmgang (stiftet 16. juni 1963) er et idrettslag i Hognfjord-Maurnes-området i Sortland kommune i Nordland. Klubben har avdelinger for fotball, gang- og turmarsj og skøyteløp.
  IL Holmgangs draktfarger er helblått med gule markeringer. Klubben har bane for skøyteløp (Holmen stadion, naturis) på Holmen ved Hognfjorden.

 • Melbo Idrettslag

  Melbo Idrettslag er et idrettslag fra Melbu i Hadsel kommune i Nordland. Klubben har avdelinger for fotball, ski og funksjonshemmede.
  Fotballavdelingens hjemmebane er Melbu stadion (kunstgress). Melbu stadion skiftet navn April 2016 og vil de neste 3 årene gå under navnet Havfisk Stadion. Det er i den forbindelse bygget en ny tribune med kapasitet til 304 sitteplasser.[1]
  I fotball for menn har Melbo IL i 2015-sesongen seniorlag i 3. og 5. divisjon. A-laget for menn vant sin avdeling i 4. divisjon i 2014 og rykket opp

 • Svolvær Idrettslag

  Svolvær IL (SIL) (stiftet 18. mai 1913) er et fotballag i norsk 3. divisjon i. Laget spiller sine hjemmekamper på Stranda stadion i Svolvær. Svolvær IL har en lang historie og har vært så langt oppe som 3. divisjon (i gammelt sereisystem, tilsvarer 2. divisjon i dag). I 1992 ble Svolvær IL slått sammen med Kabelvåg IL i dannelsen av FK Lofoten. Begge idrettslagene besto riktignok på aldersbestemte nivå. I senere tid har begge idrettslagene igjen staretet med A-lagsfotball som farmerlag til FK Lofoten. Nabolaget Leknes Fotballklubb skal de møte i tredje divisjon i år

 • IF Kilkameratene

  Idrettsforeningen Kilkameratene (forkortet Kilkam) er et idrettslag fra Kilbotn i Harstad i Troms, stiftet 22. august 1938. Klubben har avdelinger for ski (langrenn og skiskyting) og fotball. Kilkam hadde sist seniorlag i fotball i 2000[1], men er en av byens viktigste klubber innen fotball for barn og ungdom.

 • Idrettslaget King

  Idrettslaget holder til i Hålogland

 • Øksil Skoleidrettslag

  Driver med Volleyball.holder til i Hålogaland

 • Beisfjord Idrettslag

  Beisfjord Idrettslag.ble stiftet 1923..holder til i Hålogaland

 • Harstad Idrettslag

  Harstad Idrettslag (HIL), stiftet 1. mars 1903, er en klubb med tilhørighet i sentrale deler av Harstad. HIL er nå en ren fotballklubb. Tidligere hadde klubben stor aktivitet også i kvinnehåndball og vinteridrettene langrenn, skihopping og kombinert. Klubbens hjemmebane er Harstad stadion. HILs draktfarger er gul/svart stripet skjorte og svart bukse.
  HIL var tidligere et av de beste fotballagene i Nord-Norge, med ni nordnorske mesterskap. Hovedkonkurrentene var Mjølner og Bodø/Glimt. På slutten av 1950-tallet spilte de i vennskapskamper uavgjort 1–1 mot Fredrikstad og vant 5–2 mot Larvik Turn, begge lagene i norgestoppen.
  Laget har spilt seks sesonger i den nest øverste divisjonen, sist i 1997. De har nådd 4. runde i NM-cupen to ganger (1984 og 1989), begge ganger med tap mot Viking. Laget ble i 2010 klar for 2. divisjon etter 2 år i den lokale 3. divisjon. Sesongen 2010 endte laget på 5.-plass i 2. div avd. 4, sesongen 2011 ble laget nr. 12 og rykket ned sammen med Hasle Løren og Skarp. Sesongen 2012 spilte laget 3. divisjon avd. 11, men rykket straks opp igjen.

 • Fotballklubben Narvik/Nor

  Fotballklubben Narvik/Nor (stiftet 1914) var en fotballklubb i Narvik. Klubben var lenge den beste fotballklubben i byen. 23. oktober 1997 ble Narvik/Nor og Mjølner slått sammen til Narvik FK. Den sammenslåtte klubben skiftet i april 2005 navn til FK Mjølner.
  Klubbens draktfarger var blått og hvitt. Hjemmebane for Narvik/Nor var Narvik stadion.

 • Grovfjord Idrettslag

  Grovfjord Idrettslag (etablert 22. januar 1939) holder til på Grov i Skånland kommune i Troms.
  Laget ble startet under navnet Idrettslaget Midnattsol i indre Grovfjord, og med langrenn som aktivitet. Etter andre verdenskrig skiftet navnet til Grovfjord Idrettslag, og man slo seg sammen med Grov Idrettslag (etablert 1950 i ytre Grovfjord), som drev langrenn, slalåm, skihopp, skøyteløp og lengde uten tilløp (innendørs). De etablerte fotballaktivitet (1966) med det av kommunen forærte anlegget Sletta stadion.

 • Kvæfjord Idrettslag

  Kvæfjord Idrettslag er et idrettslag i Kvæfjord kommune i Troms som er organisert som et allianseidrettslag.
  Kvæfjord IL-Fotball er en egen klubb i KIL-Allianse. I tillegg organiserer KIL-Allianse følgende grupper: håndball, langrenn, barneidrett, friidrett og orientering. Kvæfjord IL hadde sist seniorlag i fotball i 2006.[1]
  Kvæfjord IL er blant andelshaverne i AL Kvæfjordløyper, som preparerer skiløypene i Kvæfjordmarka.

 • SFK Ajaks

  Ski- og Fotballklubben Ajaks er et idrettslag på Kleiva i Sortland kommune i Nordland. Klubbens hovedidretter er som navnet tilsier ski og fotball, i tillegg til andre trimtilbud. Klubben har egen lysløype ved Kleiva, og klubben disponerer fotballbane, idrettshall og svømmehall på landbruksskolen på Kleiva. SFK Ajaks ble stiftet 26. oktober 1969 som en videreføring av tidligere Sørbygda Idrettslag.

 • Fotballklubben Mjølner

  Fotballklubben Mjølner (stiftet 2. mars 1932) er en fotballklubb i Narvik, kjent som første lag fra Nord-Norge som spilte i øverste divisjon. Klubben hadde da vunnet en rekke Nord-Norgesmesterskap og var en av landsdelens dominerende, sammen med Bodø/Glimt og Harstad IL. Med 1. divisjon fotball for herrer 1989 innehar klubben en 47.-plass blant toppserielagene.Klubben ble stiftet i 1932 ved at fotballklubbene King og Støa ble slått sammen. Med Narvik/Nor dannet klubben Narvik FK den 23. oktober 1997. Navnet ble dog skiftet tilbake til FK Mjølner i ekstraordinært årsmøte i april 2005, etter et initiativ fra næringslivet i byen. Med navneskiftet kom etter hvert en engasjert supporterklubb ved navn Malmberget.

 • Sportsklubben Hardhaus

  Sportsklubben Hardhaus (stiftet 15. november 1936) er et idrettslag fra Ankenes i Narvik kommune i Nordland. Klubben har avdelinger for fotball og turorientering. På seniornivå stiller klubben i 2008 lag i 3. og 4. divisjon for menn og 2. divisjon for kvinner. Klubben har også lag i aldersbestemte klasser. Hjemmebane for Hardhaus er Ankenesbanen (Ankenesstrand kunstgress).

 • Kabelvåg Idrettslag

  Kabelvåg Idrettslag (stiftet 4. desember 1894) er en fotballklubb i Vågan kommune i Nordland.
  . Laget spiller hjemmekampene på Kabelvåg stadion, som tar 2500 tilskuere.
  Kabelvåg har flere lag i de forskjellige aldersgruppene, alt fra mini 1 til A-lag i Norsk 4.divisjon

 • Idrettslaget Morild

  Idrettslaget Morild er et idrettslag fra Myre i Øksnes kommune i Nordland. Klubben ble stiftet 26. juli 1937 som IL Bjørn, men skiftet navn til IL Morild i 1947. Morild var i praksis en ren fotballklubb fram til 1952, da friidrett kom til som ekstra undergruppe i idrettslaget. Senere kom også ei skigruppe med. I dag er det imidlertid bare fotballgruppa som er aktiv. IL Morilds seniorlag for herrer spiller i 5. divisjon (nivå 6).
  Hjemmebane for IL Morild er Øksnes sentralbane på Myre. Fram til Øksnes sentralbane ble åpnet i 1984, var Øvergårdsbanen klubbens hjemmebane. Øvergårdsbanen brukes i dag kun til vintertrening. Publikumsrekorder på Øvergårdsbanen var 1038 mot Bodø/Glimt (cupen, 2. runde, 1982) og 876 mot Stålkameratene (daværende 3. divisjon, 1982). Klubbens tilskuerrekord på Øksnes sentralbane er 665 i en treningskamp i 1996 mellom et sammensatt lag av IL Morild og Alsvåg FK, og Bodø/Glimt.

 • Håkvik Idrettslag

  Håkvik Idrettslag,ble stiftet 1926,har ca 200 medlemer.
  Har fotball,sykkel og ski,

 • Fotballklubben Brage Trondenes

  Fotballklubben Brage Trondenes (stiftet 13. desember 1907) hører hjemme i den nordlige delen av Harstad kommune i Troms, og har ca. 180 medlemmer. Brage Trondenes har i dag (2014) kun lag for barn og ungdom, men hadde senest i 1996 seniorlag for kvinner som deltok i NM-cupen.[1