• Björbo/Floda Fotboll

  Björbo/Floda Fotball er en Svensk klubb som holder til i Dalarnes

 • Vikarby IK

  Vikarby IK er en Svensk klubb fra Dalarne . Klubben ble stiftet 1918

 • OG Tunabro

  IF Tunabro är en idrottsförening i Borlänge som bildades 1960 som i dag sysslar enbart med fotboll. Mellan åren 1961 och 1980 hade man även ett ishockeylag som bland annat spelade i Sveriges högsta serie. Ishockeylaget ingår i dag i Borlänge Hockey. Laget som låg i Division I början av 1970-talet innehöll profiler som Anders Kallur, Roland Eriksson, Göran Högosta och Christer Englund.

  IF Tunabro

 • Karlbyhedens IK

  karlbyhedens IK er en Svensk klubb som holder til i Sundborn Dalarne

 • Dala Järna IK

  Dala-Järna IK är en idrottsklubb i Järna i Sverige, bildad 1902. Föreningen har tagit flera svenska mästerskapstitlar i skidsport, genom bland andra Gunde Svan och Sven-Erik Danielsson.[1] och Sven Israelsson (Sven-Olof Israelsson).[

 • Boda Ore SK

  Boda Ore SK er en Svensk klubb som holder til i Dalarne.Klubben ble stiftet i 1931

 • Skogsbo SK

  Skogsbo SK är en ishockeyklubb i Avesta kommun, Dalarna. Klubben är moderklubb för Nicklas Lidström. De spelar och tränar i Outokumpu-hallen i Skogsbo.
  Klubben hade ett damlag som säsongen 07/08 spelade i Riksserien (som då var högsta serien inom damhockey).
  På grund av minskat ishockeyutövande så har klubbarna i Avesta kommun gjort en överenskommelse där (i dagsläget) Skogsbo SK har barn- och ungdomsverksamhet upp till och med U13, därefter flyttar man till Avesta BK för spel i U14 till A-lag.

 • IFK Våmhus

  IFK Våmhus er en Svensk Klubb,som hlder til i Mora Österötland, klubben ble stiftet 1922

 • Ludvika Hockey Club

  Ludvika HC, bildad 1975, var en ishockeyklubb från Ludvika i Sverige. Här har bland annat den svenska ishockeyspelaren Ronnie Sundin och Jonas Frögren spelat. Klubben spelade flera säsonger i Sveriges andradivision. Klubben slogs ihop med Smedjebacken HC i början på 1990-talet och den nya klubben Team SL bildades då.

 • Avesta BK

  Avesta BK, Avesta Bandyklubb, är en sportklubb i Avesta. Verksamheten startade 1932 med bandy, därav klubbnamnet. Numera är klubben främst inriktad på ishockey. Andra grenar som funnits med i klubbens program genom åren är hastighetsåkning på skridskor och konståkning.

 • Älvdalens IF FF

  Alvdalens IF FF,ble stiftet 2001,holder i Dalarne

 • Hedemora

  Hedemora är en tätort i Dalarna samt centralort i Hedemora kommun i Dalarnas län i Sverige. Hedemora fick stadsrätt 1459, vilket gör Hedemora till Dalarnas enda medeltida stad med officiella rättigheter (Falun var de facto stad under medeltiden, men fick officiellt sina privilegier först 1641) . Stadens enda bevarade medeltida byggnad är Hedemora kyrka, uppförd i slutet av 1200- eller början av 1300-talet.
  Hedemora fungerade under 1500-talet som marknadsplats för de omgivande områdena och som transitort för bergsprodukter som skickades vidare till Mälardalen. Under 1600-talet försämrades de ekonomiska förutsättningarna för staden sedan bland annat järnproduktionen skurits ned efter 1688. En förnyad expansion inleddes i början av 1900-talet till följd av nya industrier och befolkningen fördubblades under perioden 1900–1930.
  Företagen Hedemora Verkstäder/Hedemora Diesel AB:s fartygsmotorer och motorcykeltävlingen TT-loppet har gjort Hedemora internationellt känt.

 • Stora Skedvi IK

  Stora Skedvi IK,er en klubb fra Dalarna ,Sverige,ble stiftet 1918

 • HC Dobel

  Borlänge HF är en ishockeyklubb i Borlänge, Dalarna.
  Klubben har tidigare hetat HC Dobel och Borlänge HC, och är en sammanslagning av de tre tidigare klubbarna IF Tunabro, Kvarnsvedens GoIF och IK Rommehed. Tunabro hade spelat i högsta serien tre säsonger 1971/72-73/74, och åkte 1976/77 ur dåvarande division 1 västra ner i division 2, tredje högsta divisionen där de båda grannklubbarna spelade.
  Situationen med tre borlängeklubbar i samma serie kändes inte helt bekväm och sammanslagningsdiskussioner startade genast. Tunabro och Kvarnsveden gick ihop under namnet Borlänge HC, medan IK Rommehed valde att satsa på egen hand. Rommelaget fick också flest gamla tunabroprofiler till sitt lag och gick redan samma säsong, 1977/78, upp i division 1. Där var man också i playoff till elitserien andra året, 1979/80, där man gick vidare mot göteborgslaget Bäcken, men åkte ut mot Bofors.
  Våren 1980 var en stor kvalvår i Borlänge, då Borlänge HC samtidigt under sin tredje säsong tog sig upp i division 1. 1980/81 hade Borlänge två lag i division 1 västra, där BHC blev bäst i stan, tre poäng före "Romme", en futtig poäng från playoff. Efter denna säsong slog de två kvarvarande lagen i stan sina påsar ihop, och kom under många år att bära sponsornamnet HC Dobel.

 • Dalarnas Bandyforbund

  Dalarnas Bandyforbund

 • Söderbärke GIF

  Söderbärke GIF har fotboll,skidor,innebandy og gymnastik,holder til i Dalarna

 • Team S/L

  Ludvika HC, bildad 1975, var en ishockeyklubb från Ludvika i Sverige. Klubben spelade flera säsonger i Sveriges andradivision. Klubben slogs ihop med Smedjebacken HC i början på 1990-talet och den nya klubben Team SL bildades då.

 • Vulcanus & Gonäs-86

  Vulcanus/Gonäs 86,er fra Dalarne i Sverige

 • IFK Rättvik

  IFK Rättvik är en idrottsklubb i Rättvik i Sverige. Klubben bildades den 16 februari 1906, och upptogs 1908 som en fullvärdig IFK-förening.

 • Falu Cykelklubb

  Falu Cykelklubb startades 1923 och är i dag en av landets största och mest aktiva cykelklubbar.

 • Samuelsdals IF

  Samuelsdals IF ,ble stiftet i 1975,holder til i Falun ,Dalarna

 • Brunnsbergs IF

  Brunnsbergs IF (BIF) är en klubb som tävlat i dragkamp sedan 1997. Klubben har närmare 30 aktiva dragkampare. De har under åren samlat på sig flertalet medaljer i olika valörer från elitserien, SM, EM och VM[1][2]. 2016 tog Brunnsberg tre medaljer i SM och landslaget, med enbart Brunnsbergsdragare, tog VM-guld i klassen Mixed 600 kg.[3][4].
  Brunnsbergs IF har sin träningsanläggning uppe i byn Brunnsberg i Älvdalens kommun. Klubben har den gamla småskolan i byn, intill gamla riksväg 70, som klubbstuga.

 • Kvarnsveden GIF

  Kvarnsveden GIF,stiftet 1907 ,holder til i Borlänge kommun Dalarne

 • IFK Mockfjärd

  IFK Mockfjärd, idrottsförening från Mockfjärd i Dalarna, bildad 1 februari 1922. Föreningen beviljades inträde i RF i januari 1926. Utöver de nedanstående sektionerna har även bågskytte funnits på programmet.

 • Grängesbergs Bandyklubb

  Grängesbergs BK är en bandyklubb från orten Grängesberg i Ludvika kommun i Sverige. Herrlaget spelar från och med 2013 i Division 1

 • Borlänge Bandy Stora Tuna BK

  Borlänge-Stora Tuna BK er en bandyklubben i Borlänge i Sverige. Den ble grunnlagt i 1981, da to klubber fusioned. Klubben kalles vanligvis Borlänge Bandy, [1] mens fulle juridiske navn er Ideella Föreningen Borlänge-Stora Tuna Bandyklubb Med firma Borlänge-Stora Tuna BK. [2]
  Klubben har spilt i det andre nivået ligaen i svensk bandy, Allsvenskan, i 2010/11 sesongen og igjen siden 2012/13 sesongen. [3]
  Borlänge Bandy har en samarbeidsavtale med Somalia nasjonale bandy team.

 • Morgårdshammars IF

  Morgårdshammars IF var en idrottsförening i Morgårdshammar i Sverige. Klubben spelade i Sveriges högsta division i ishockey säsongerna 1961/1962 och 1962/1963.
  1986 slogs ishockeylaget samman med Backbyns IF till "S-M Hockey", vilket sedan ledde fram till det senare Smedjebacken HC.

 • IF Tunabro

  IF Tunabro är en idrottsförening i Borlänge som bildades 1960 som i dag sysslar enbart med fotboll. Mellan åren 1961 och 1980 hade man även ett ishockeylag som bland annat spelade i Sveriges högsta serie. Ishockeylaget ingår i dag i Borlänge Hockey. Laget som låg i Division I början av 1970-talet.
  Idag är Tunabro Borlänges största fotbollsklubb med 1 330 medlemmar. A-laget spelar i division 4.

 • Falu BS Bandy

  Falu BS BK var bandysektionen i den 1935 bildade idrottsföreningen Falu BS. Samtliga fyra klubbar som medverkade i sammanslagningen, Falu BK, Holmens IF, Falu SK och IFK Falun, hade var för sig bandy på programmet.
  Bland dessa fyra hade Falu BK nått den största framgången med en plats i Division I 1934 som höjdpunkt. 1936 inledde den nya klubben Falu BS spelet i division II. Man använde sig då av Falu BK:s gamla kopparbruna tröjor med texten "FALUN" mitt på bröstet. Matcherna spelades på Främbyviken eller Kvarnbergsplan (som senare fick namnet Kopparvallen).
  Säsongen 1940 spelade laget för första gången i Division I. Man kom tvåa i sin serie efter Sandvikens AIK. Nu hade man bytt till de "klassiska färgerna", blå tröjor med gul krage och gula manschetter. Den första allsvenska tiden blev kortvarig. Efter en sjätte och sista plats, blev det respass nedåt direkt.
  Det gick sedan lite upp och ned ett tag fram till början av 1970-talet. Höjdpunkterna kom med SM-guld åren 1971 och år 1974. SM-final spelade man också 1999, där man förlorade med 2-3 mot Västerås SK.
  Utöver detta har man även en seger i World Cup 1998.
  Falu BS deltog även i den då nyinrättade Elitserien säsongen 2007/2008, där man slutade sist och därmed flyttades ner till Allsvenskan kommande säsong. Från Allsvenskan säsongen 2008/2009 gick man vidare till kvalspel, och kvalificerade sig där återigen för Elitserien efter att ha slutat på andra plats i den norra kvalgruppen till Elitserien. Till säsongen 2010/2011 åkte laget återigen ner till Allsvenskan, där man stannade till och med säsongen 2012/2013.
  27 mars 2013 begärde föreningen sig själv i konkurs och föreningen startade om på nytt i Division 1[

 • IK Heros

  IK Heros, bildad 1915, är en idrottsklubb i Smedjebacken i Sverige. Klubben bedriver bandy och friidrott, tidigare även fotboll. I bandy har klubben spelat 11 säsonger[1] i Sveriges högsta division för herrar under perioden 1940[2]-1965/1966.[3] I fotboll har klubben spelat fem säsonger i Sveriges tredje högsta division [4].
  Bandyherrarna spelade i Sveriges högsta division säsongerna 1940, 1942, 1943, 1944, 1945, 1960, 1961, 1962, 1963, 1963/1964 och 1965/1966.

 • Mora Kommun

  Mora kommune er en kommune i Dalarnas län i landskapet Dalarna i Sverige. Kommunen har grenser mot nabokommunene Älvdalen, Malung-Sälen, Vansbro, Leksand, Rättvik og Orsa i Dalarnas län. I nord har kommunen grense mot Härjedalen kommune i Jämtlands län. Kommunens administrasjonssenter ligger i Mora.

 • Dalarna Län

  Dalarnas län er et län i det midtre Sverige. Det grenser til Jämtlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län, Örebro län og Värmlands län og det norske fylket Hedmark. Dalarnas län var kjent som Kopparbergs län inntil 1997.

 • Färnäs SK

  Färnäs SK hører til Mora i Dalarna

 • Malung-Sälens kommun

  Malung-Sälens kommun er ein kommune i Dalarnas län i Sverige. Kommunen grensar til tre andre kommunar i Dalarnas län, Älvdalens kommun i nord og nordaust, Mora kommun i aust og Vansbro kommun i søraust. I sør grensar han òg til Filipstads kommun og Hagfors kommun i sør, og til Torsby kommun i vest, alle tre i Värmlands län. I tillegg har kommunen ei grense til Noreg, nærare bestemt til Trysil kommune i nordvest. Administrasjonssenteret i Malung-Sälens kommun er Malung.
  Skinnproduksjon har gamle anar i kommunen og dominerte næringslivet heilt fram til byrjinga av 1980-talet. I dag er verkstadindustri og turisme, mellom anna i Sälen, viktige næringar.

 • Falu Ishockeyförening

  Falu IF är en ishockeyförening i Falun. Bildades 1968, genom sammanslagning av Falu BS ishockeysektion och Falu GIF. Klubben spelade en säsong i hockeyallsvenskan, 1984.[1] Men spelar idag i Division 2. Säsongen 2009/2010 vann Falu IF Division 2 västra. Och via ett lyckat kval spelade man säsongen 2010/2011 i Division 1C. Men just nu så ligger de i kval till Division 2 efter att ha fått begärt nedflyttning från Division 1 till Division 2 på grund av ekonomin

 • Avesta Kommun

  Kommunens område motsvarar socknarna: Avesta, By, Folkärna och Grytnäs. I dessa socknar bildades vid kommunreformen 1862 landskommuner med motsvarande namn.
  Avesta municipalsamhälle inrättades i Avesta landskommun 28 juni, och upphörde 1907 när landskommunen ombildades till Avesta köping, vilken 1 april 1919 ombildades till Avesta stad. 19 juni 1904 inrättades Krylbo municipalsamhälle i Folkärna landskommun och utbröts 1919 med andra delar av landskommunen och bildades Krylbo köping.
  Kommunreformen 1952 påverkade inte indelningarna i området.
  1967 inkorporerades i Avesta stad: Krylbo köping samt landskommunerna By, Folkärna och Grytnäs. Avesta kommun bildades vid kommunreformen 1971 av Avesta stad.[5]
  Kommunen ingick från bildandet till 1 september 2001 i Hedemora domsaga och ingår sen dess i Falu domsaga

 • Smedjebacken Kommun

  Smedjebacken kommune er en kommune i Dalarnas län i landskapet Dalarna i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Smedjebacken.

 • Leksand kommun

  Leksand kommune er en kommune i Dalarnas län i landskapet Dalarna i Sverige. Kommunen har grenser mot nabokommunene Mora i nordvest, Rättvik i nordøst, Falun i øst, Borlänge og Gagnef i sør og Vansbro i sørvest. Kommunens administrasjonssenter ligger i Leksand.

 • Falun Kommun

  Falu kommune er en kommune i Dalarnas län i landskapet Dalarna i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Falun.

 • IFK Ore Hockey

  IFK Ore är en svensk ishockeyklubb från Furudal.

 • Skogsbo SK

  Skogsbo SK är en ishockeyklubb i Avesta kommun, Dalarna. Klubben är moderklubb för Nicklas Lidström. De spelar och tränar i Outokumpu-hallen i Skogsbo.
  Klubben hade ett damlag som säsongen 07/08 spelade i Riksserien (som då var högsta serien inom damhockey).
  På grund av minskat ishockeyutövande så har klubbarna i Avesta kommun gjort en överenskommelse där (i dagsläget) Skogsbo SK har barn- och ungdomsverksamhet upp till och med U13, därefter flyttar man till Avesta BK för spel i U14 till A-lag.

 • Älvdalen Hockey

  Älvdalen Hockey ble stiftet i 1937.Holder til i Älvdalen i Dalarne

 • Korsnäs IF

  Korsnäs IF (KIF) är en idrottsförening hemmahörande i Falun. Namnet till trots har den större delen av sina verksamheter förlagda inte i Korsnäs utan i grannstadsdelen Hosjö. Föreningen, som grundades 1904, består idag av fyra fristående klubbar för fotboll, skidor, orientering respektive bågskytte. En "idrottsallians" (samarbetsorgan) finns för det gemensamma namnets och "arvets" skull. I Hosjö ligger fotbollsklubbens hemmaarena Lindvallen (i Falun) liksom orienterarnas och skidåkarnas gemensamma klubbstuga Pumpen. Vid den senare finns längdskidspår. Orienterarna och skidåkarna har även en gemensam klubbtidning som heter Kom I Form.

 • Bjursås IK

  Bjursås IK, idrottsförening från Bjursås i Falu kommun.
  Inom klubben bedrivs alpin skidsport, fotboll, gymnastik, innebandy, ishockey och längdåkning. Klubbens färger är vitt och grönt.

 • Dalarna Län

  Dalarnas län er et län i det midtre Sverige. Det grenser til Jämtlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län, Örebro län og Värmlands län og det norske fylket Hedmark. Dalarnas län var kjent som Kopparbergs län inntil 1997.

 • IF Nornan

  IF Nornan holder til i Malungsfors i Dalarne

 • Borlänge BK

  Borlange BK stiftet 1947,holder til i Borlänge i Dalarne

 • Ludvka Hockey

  Ludvika Hockey, egentligen Ludvika Hockey Förening Lightning, är ett hockeylag från Ludvika i Dalarna. Laget bildades 1995.
  Ludvika Hockey spelade säsongen 2010/2011 i Div 2 västra A. Hemmaishallen heter ABB-Hallen.

 • Tällberg IF

  Tällbergs IF.Holder til i Leksands kommun i Dalarne,stiftet i 1978

 • Vikmanshyttans IF

  Vikmanshyttans IF holder til i Hedemora kommun i Dalarne.Stiftet 1919

 • Borlänge kommun

  Borlänge kommune er en kommune i Dalarnas län i landskapet Dalarna i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Borlänge.

 • Östansbo IS

  Östansbo IS är en fotbollsklubb från Ludvika vilken bildades 1931. Föreningen har en bred verksamhet på ungdomssidan. Hemmaplanen är vackert belägen vid sjön Haggen, heter Björkliden och består av två stora planer och en mindre. Både herrlaget och damlaget är vilande. Herrlaget har blivit seriesegrare 7 gånger mellan åren 1955 och 2008 och har spelat sex säsonger i division 4. Damlaget har blivit seriesegrare två gånger, åren 2008 och 2010 vilket inneburit historiska uppflyttningar till division 3.

 • Leksands IF Fotboll

  Leksands IF är en idrottsförening i Leksand, Sverige. Klubben är mest känd för sin ishockeysektion men inkluderar även andra idrotter, bland annat konståkning. Ishockeyns herrlag spelar från och med säsongen 2016/2017 i SHL, efter seger i kvalspelet mot Modo Hockey

 • Sundborn GOIF

  Sundborn GOIF stiftet 1931.holder til i Dalarna.Har fotboll,innebandy,gymnastik og ski

 • Ludvika FK

  Ludvika FK är en fotbollsklubb från Ludvika i Dalarna, Sverige. Hemmaplanen är Hillängen där bland annat Liverpool och Ipswich Town har spelat.
  Ludvika FK spelade i allsvenskan säsongen 1944/1945 men hette då Ludvika FfI.

 • Malungs IF

  Malungs IF stiftet 1920.holder til i Dalarna

 • Ornäs BK

  Ornäs BK är en fotbollsklubb i Ornäs, Sverige, bildad 1982. Damlaget spelade i Allsvenskan 1999.[1] Ett tag under 2000-talets första decennium var damfotbollen vilande, dock för att snart återstartas.[2]

 • IFK Grängesberg

  IFK Grängesberg är en av Västerbergslagens äldsta föreningar. Framgångar och motgångar har varvats under åren. Den största idrottsliga stoltheten hittills var under Olympiska spelen i Amsterdam 1928, när föreningens egen 19-årige spjutkastare, Erik "Målarn" Lundqvist, vann OS-guld med sitt kast på 66,6 meter. Senare satte han även världsrekord - med det första kastet över drömgränsen - 70 meter. Världsrekordkastet mätte hela 71,01 meter.
  När IFK Grängesberg bildades i april 1905. Medlemsavgiften var under föreningens första tid, räknat i dåtidens penningvärde, ovanligt hög, hela 1 krona per månad.

 • IK Brage

  IK Brage er en svensk fotballklubb basert i Borlänge. Klubben spiller for øyeblikket i Superettan, som er landets nest høyeste divisjon, etter å ha rykket opp fra Division 1 Norra høsten 2009. IK Brage ble grunnlagt i 1925, og spiller sine hjemmekamper på Domnarvsvallen.
  I 1977 kom Rolf Zetterlund til klubben, og under hans ledelse avanserte IK Brage fra andredivisjon til Allsvenskan. Zetterlund ble for øvrig tildelt Guldbollen i 1980. Klubben hadde sin storhetstid på begynnelsen av 1980-tallet, og i 1982 spilte Brage for første gang i UEFA-cupen, hvor laget møtte Lyngby BK og Werder Bremen. Klubbens hittil største fotballmessige bragd var under UEFA-cupen 1988/89 da Brage møtte det italienske laget Internazionale og tapte med knappe 1-2 på Stadio Giuseppe Meazza.

 • IFK Mora

  IFK Mora, bildad 1909, är en idrottsförening från Mora i Sverige. IFK Mora är mest känd för sina framgångar i orientering samt längdskidåkning men håller även på med friidrott, alpint, gymnastik och fotboll. IFK Mora och Sälens IF är tillsammans ägare av Vasaloppet.

 • Dalarnas FF

  Dalarnas Fotbollförbund (Dalarnas FF) är ett av de 24 distriktsförbunden under Svenska Fotbollförbundet. Dalarnas FF administrerar de lägre serierna för seniorer och ungdomsserierna i Dalarna.

 • Djurmo Sifferbo IF

  Mitt i Dalarna ligger Gagnefs kommun och i dess södra del, finns byarna Djurmo och Sifferbo, på den andra sidan av Dalälven ligger Bäsna. I Djurmo finns sedan 1920 en idrottsförening med namnet Djurmo IK och där fotbollen alltid varit den största verksamheten, men bandy och skidåkning förekom också på den tiden. 

  I Sifferbo var ishockey störst och föreningen bildades 1959. 

  I Bäsna fanns båda dessa stora idrottsgrenar med på programmet och föreningen kallade sig IK Segro. 

  I början av 1970-talet byggdes det mycket nya villor i dessa byar och med många nyinflyttade började intresset av flera idrotter att växa fram, samtidigt hade hockeyn utvecklats till en dyrare sport. Eftersom det i seniorlagen nästan var samma pojkar som spelade blev det ett sammangående mellan föreningarna 1973. Sifferbo IF upphörde och Djurmo IK:s stadgar behölls, man ändrade bara namnet till Djurmo/Sifferbo IF men föreningen kan räkna 1920 som "födelse" år. Friidrott, gymnastik och basket tillkom som sektioner. 

  1975/76 blev sista säsongen för ishockeylaget som nu spelade sina matcher vid Djuråsskolan. 

  1978 hade friidrotten växt och joggingvågen kom som motionsform, varför ett motionslopp i gå-lunka-löp stil startades. Djurmo-lunken arrangerades under 20 år och hade ofta runt 500 deltagare. 

  På 1980-talet kom fotbollens "svacka", med spel i den lägsta divisionen. Ungdomsverksamheten däremot var livlig och nu inleddes ett samarbete med IK Segro. Eftersom bykänslan var stark och man var rädd för att någon av föreningarna skulle bli lidande och den idéella arbetsinsatsen skulle avta blev resultatet att all fotbollsverksamhet administreras av DSIF, men att fotbollslagen skall spela under "artist-namnet" Djurmo/Segro. Övriga sektioner skall bedrivas i de båda föreningarna under sina egna namn. 

  1998 bestämdes från förbundshåll att dylika artistnamn mellan olika föreningar inte fick förekomma bland seniorer och därför är nu åter fotbollens namn Djurmo/Sifferbo IF. 

  Efter ca 10 års verksamhet blev basketen vilande. 

  År 2000 när föreningen fyllde åttio år var de tre sektionerna: Fotboll, Friidrott och Gymnastik livligt arbetande och hade många aktiviteter på sina program.

 • Falu BS Fotboll

  Falu BS är en fotbollsförening från Falun. Hemmaarenan heter Kopparvallen.
  Laget har gjort tre föga framgångsrika säsonger i andradivisionen (dåvarande division 2): 1953/54, 1975 och 1985. Laget spelade år 2006 i Division 1 norra.
  Inför säsongen 2007 upphörde föreningens A-lagsverksamhet och platsen i seriesystemet övertogs av den nya föreningen Falu FK, ett samarbete mellan Faluklubbarna Falu BS, Slätta SK och Korsnäs IF. Korsnäs IF var den enda av klubbarna som behöll sin seniorverksamhet.
  Inför säsongen 2015 gick Falu FK i konkurs och klubben blev även av med sin plats i division 3. När konkursen var ett faktum upphörde hela Falu FK-projektet och Falu BS startade upp en seniorverksamhet på nytt.