• Rogaland Hordaland Ishockeykrets

  Rogaland Hordaland Ishockeykrets , er en av Ishockeykretsene i Norge

 • Bergen Kjelkehockeyklubb Rams

  Bergen Rams er et amatørlag som trener i Bergen, på tirsdager fra 18:00 til 20:00. En av de tingene vi ønsker er at alle med bevegelseshemning kan komme å prøve ut en gøy og spennende idrett. Vi har låneutstyr for de som ikke har eget enda. På Bergen Kjelkehockey klubb trener også en av guttene fra Landslaget i Norge og to av jentene fra Europalaget. Om noen som er uten bevegelses hemming har lyst til å prøve skal de få lov til det, men de som er bevegelses utfordret har "førsterett" på lån av utstyr.

 • Trott,Idrettslaget

  Idrettslaget Trott (stiftet i 1948) er et norsk idrettslag fra Stord i Hordaland. Klubben har tilbud hovedsakelig innen fotball.

 • Njardar/Tysnes

  Njardar/Tysnes ble stiftet 1974,holder til i Hordaland

 • Voss Idrottslag

  Voss Idrottslag (stiftet 21. februar 1886) er et idrettslag fra Voss i Hordaland, som driver med alpint, basketball, friidrett, orientering, skiidrett, svømming, tennis og turn.

 • Askøy Håndballklubb

  I starten i 1981 var det bare seniorhåndball på programmet men litt etter litt ble det startet opp med aldersbestemte lag. Klubben vokste og utover på nittitallet hadde klubben ti lag i seriespill.
  I løpet av nittiårene ble håndballgruppen til Florvåg lagt ned. Samtidig som Kleppestø IL og Erdal IL ble delt opp i frittstående håndballgrupper.
  Ved utgangen av 1998 ble det tatt initiativ til samtaler om sammenslåing av klubbene til en håndballklubb.
  Det ble oppnådd enighet om en etappevis sammenslåing av AHK og Kleppestø. Som resulterte i at alle aldersbestemte lagene fra Kleppestø gikk over til AHK høsten 1998 og at seniorlagene skulle slå seg sammen senere.   Høsten 2000 ble det inngått samtaler med Erdal IL som resulterte i sammenslåing av håndballgruppene fra sesongen 2001-2002.
  Lagene ble enige om å ta navnet AHK og draktfargen skulle være røde overdeler med svarte bukser.
  Sammenslåingen ble formalisert på årsmøte i den nye sammenslåtte klubben AHK,11. juni 2001
  Klubben har i dag ca 600 medlemmer og rundt 49 påmeldte lag i alle årsklasser

 • Frøya Fotball Bergen

  Frøya Fotball (stiftet 26. juni 1928) er en fotballklubb fra Bergen tilknyttet Idrettslaget Frøya, som spiller 2014-sesongen i 3. divisjon, etter å ha rykket opp fra 4. divisjon etter 2013-sesongen.

 • Rubbestadnes Idrettslag

  Rubbestadnes Idrettslag stiftet 1931 holder til i Hordaland

 • Øystese Idrettslag

  Øystese Idrettslag (stiftet i 1908) er et idrettslag fra Øystese i Kvam kommune. De har egen alpingruppe sammen med Norheimsund IL, og trener ellers en rekke innendørsidretter i Øystesehallen.[1] Ved siden av hallen ligger Øystese idrettsplass med fotballbaner.

 • Sund Sportsklub

  Sund Sportsklubb (stiftet 16. april 1965 som Fotballklubben Hald) er en idrettslag fra Skogsvåg i Sund i Hordaland, som driver med fotball, futsal og håndball.

 • Selbjørn Idrettslag

  Selbjørn ble stitet 1957. har aktivitetene fotball,håndball og volleyball

 • Fotballklubben Voss

  Fotballklubben Voss fra Voss i Hordaland er en fotballklubb for begge kjønn stiftet i 1921. Klubbens herrelag spiller i 4. divisjon, mens kvinnelaget spiller i 2. divisjon. Klubben har i overkant av 600 medlemmer

 • Nymark Idrettslag

  Nymark Idrettslag er et idrettslag fra Årstad bydel i Bergen, stiftet 21. april 1921.[1] Klubben driver med fotball, sykling, friidrett og trim.

 • Stord Fotball

  Stord Idrettslag (stiftet 30. mars 1914) er et fleridrettslag fra Stord i Hordaland. Laget har flere grupper: basketball (startet på midten av 1990-tallet), fotball (tatt opp som gruppe i 1918), friidrett (var med fra starten i 1914), håndball (med fra 1965), orientering (1945), skiidrett (1965), skeiser (1968), svømming (1971), turn (med fra starten i 1914) og volleyball (startet midt på 1980-tallet). Ved oppstarten var det en brytegruppe med, men den er senere nedlagt.[1]
  I løpet av 2001 skiftet klubben navn fra Stord Turn og idrettslag til sitt nåværende navn Stord Idrettslag.

 • Rosendal Turnlag

  Rosendal Turnlag vart stifta i generalforsamling sundag 30. juni 1901. Om stiftarane kunne opplevd kva laget deira har utretta i bygdesamfunnet gjennom 100 år, så ville dei nok vore stolte og glade.

 • Ny-Krohnborg Idrettslag

  Ny-Krohnborg Idrettslag (stiftet 30. juli 1925) er et idrettslag fra Løvstakken i Bergen, basert rundt Krohnsminde idrettsplass.
  Klubbens A-lag spiller for tiden 4, divisjon i Hordaland Fotballkrets.
  Ny-Krohnborg Idrettslag har sin opprinnelse fra Løvstakksiden i strøket omkring Ny Krohnborg skole. Spillet om ballen foregikk på åpne plasser og små løkker, og hver vår ble det stiftet nye klubber, men de varte aldri vinteren over. Men omsider bestemte tre ungdommer seg for at nå skulle det bli system og ordnede forhold. og her ble det valgt styre, bestemt kontingent, og etter en livlig diskusjon ble klubbens navn bestemt - Sportsklubben Grane. Klubben innstiftet Granes Løp og svømmestafett som i de år det ble arrangert var et populært innslag i bybildet.
  I 1929 fikk klubben et eget dameparti i turn og mosjon. Aktiviteten var stor både på det sportslige og ved arrangementer den gang som nå for å skaffe midler til klubbens drift. Men i årene 1932-1936 var det et generasjonsskifte og en hadde noe vanskelig for å holde aktivitetene i gang. I 1936 gikk så Grane og Frigg sammen og dannet Årstad A.I.L, og ble med det Bergens største arbeideridrettslag, og igjen kom det til ny giv i klubben.
  I 1945 kom samlingstanken frem og en del sjeler satt i gang for å få gjenreist Grane, men det var ikke lett, og en savnet ungdommen. Andre klubber hadde det like vanskelig og det ble etter anmodning fra Forbundet mange sammenslutninger av klubber og idrettslag. Årstad A.I.L og Ny-Krohnborg A.I.L slo seg sammen og tok navnet Sportsklubben Grane igjen. Men på oppfordring fra NIF tok så klubben navnet Ny-Krohnborg IL, da det allerede var en eldre klubb som hadde navnet Grane.
  Ny-Krohnborg som det kjennes i dag var et faktum, men aktivitetene var nå redusert til kun fotball. Tilværelsen i lavere divisjoner varte frem til 1959, da laget etter hvert fikk tilført nye og yngre krefter – og langsomt vokste klubben frem til det den er i dag.

 • Søre Neset Idrettslag

  Søre Neset Idrettslag ble stiftet 1983.Og holder til i Os Hordaland

 • Samnanger Idrettslag

  Samnanger Idrettslag ble stiftet i 1936. og har fotball,trim,orientering,alpint og langrenn.Samnanger holder til i Hordaland

 • Idrettslaget Skjergård

  Idrettslaget Skjergard (stiftet i 1989) er et idrettslag fra Øygarden i Hordaland. Klubben ble til etter en sammenslåing av tre lokale klubber.

 • Smørås Idrettslag

  Smørås Idrettslag (stiftet 11. august 1973) er et norsk idrettslag fra Fana i Bergen. Smørås er primært en fotballklubb, og har over 40 lag i forskjellige aldersklasser. Klubbens A-lag i fotball holder for øyeblikket til i 3. divisjon, mens andrelaget holder til i 5. divisjon. Smørås har også to juniorlag, et i 1. divisjon og et i 2. divisjon, fire guttelag, hvorav ett ligger i gutter elite og tre i 2. divisjon, og to småguttelag, der Smågutter 1 vant Kretsmesterskapet i 2006.
  Klubben hører hjemme på Slåtthaug Idrettsanlegg like sør for Nesttun

 • Sokndal Idrettsklubb

  Etter lenge å ha ønsket å stifte en fotballklubb i Sokndal ble det søndag 20. april 1936 holdt et møte på Fridtun. Turnforreningen var arrangør og det var 22 personer tilstede.Det ble valgt en komitè som fikk i oppdrag å undersøke forskjellige steder og fremlegge alternative forslag. Neste møte ble holdt 30. mai samme år og her ble det bestemt at Årstadtun på Kristine og Marton Bakkes gård var det beste alternativet. Klubben fikk leie et areal for et år mot en leie på 150,- På dette møte ble også klubbens første styre valgt. Det ble også bestemt at klubben foreløpig skulle gå under turnforeningens navn og hete Sokndal turnforening, fotball og friidrettsavdeling, men klubben skulle ha eget regnskap.

 • Vadmyra Idrettslag

  Vadmyra Idrettslag (stiftet i 1972) er et idrettslag som har utgangspunkt i boligområdet Vadmyra i Loddefjord i Bergen.[1] Klubben ble stiftet 10. oktober 1972 i forbindelse med drabantbyutbyggelsen i Bergen Vest. Den driver pr 2014 med fotball, futsal, håndball og turn, og har om lag 700 medlemmer.
  Klubben har to lag i futsal, med bronse i eliteserien i 2011/2012 som høyeste plassering. I 2012/2013-sesongen rykket førstelaget ned til 1. divisjon.

 • Sportsklubben Trane

  Sportsklubben Trane er et fotballag fra Bergen som hører til i Landåsområdet. Elever fra Slettebakken, Nattland og Storetveit er spillere som gjentatte ganger er representert på de forskjellige Trane-lagene. Klubben har hjemmebane på Slettebakken, hvor de også har et klubbhus. A-laget har hjemmebane på Krohnsminde og ligger nå i 6. divisjon. Sportsklubben eier også Tranehytten som ligger i Skitnedalen. Hytten har vært under rehabilitering de senere år og det nærmer seg nå avslutning på arbeidet.
  Klubbens motto er «Til fremme av idrett og friluftsliv i sunne form er gjennom samarbeid og kameratskap».

 • Nordsiden Idrettslag

  Nordsiden IL ble stiftet i 1994 og har pr 2016 påmeldt 25 lag for seriespill. Lagene spenner fra 7 års alder og opp til seniorfotball (A-lag). Våre spillere kommer fra skolekretsene Fauskanger og Træet.
   
  Vår hovedbane er Træet kunstgress, det er der de fleste treningene og kampene finner sted.
  På Træet har Nordsiden en 11-er bane nyåpnet i august 2011. På Fauskanger ble det åpnet en 7-er kunstgressbane høsten 2015. Fra 13 års alder har vi et samarbeid med naboklubben Apollo IL, så en del av våre ungdomslag og seniorlag bruker også Apollo sin bane på Davanger.

 • Radøy/Manger Fotballklubb

  Radøy/Manger Fotballklubb (stiftet 4. februar 2002) er en fotballklubb i Nordhordland. Radøy/Manger har hjemmebane på Sletta Stadion på Radøy. Laget spiller i 3. divisjon. Klubben bruker i dag hjemmedrakter med rød overdel, svart shorts og svarte sokker. Bortedraktene har hvite overdeler og svart shorts og svarte sokker

 • Mathopen Idrettslag

  Mathopen Idrettslag (stiftet 29. september 1965) er et idrettslag i Laksevåg bydel i Bergen. Klubben har mer enn 600 medlemmer, og driver med badminton, fotball, håndball og idrettsskole. Med unntak av Haakonsvern, er idrettslaget den største organisasjonen i Mathopen.

 • Lysekloster Idrettslag

  Lysekloster Idrettslag (stiftet 6. mai 1946) er et idrettslag fra Lysefjorden i Os, sør for Bergen. Klubben driver blant annet med fotball, friidrett og turn, og arrangerer hvert år turmarsjen Lysøen Rundt.

 • Nordre Fjell Fotball

  Nordre Fjell Allianseidrettslag hører hjemme på Ågotnes på Sotra utenfor Bergen. Idrettslaget ble grunnlagt 15. desember 1981. Idrettslaget driver med fotball, håndball, friidrett og idrettsskole .for barn11. mai 2007 ble den nye krøllgress-banen til Nordre Fjell offisielt åpnet. Den er, som gressbanen/friidrettsbanen på Ågotnes, eid av Fjell kommune, men bygget grunnet Nordre Fjell sin enorme rekruttering de siste årene. I tillegg har klubben egen grusbane. Håndballaget holder hus i Ågotneshallen. Pr. januar 2010 hadde klubben 667 medlemmer, fordelt slik på grupper: Fotball 417, Håndball 107, Friidrett 61, Idrettsskole 51, Ingen idrett 31.

 • Skogsvåg Idrettslag

  Skogsvåg Idrettslag (stiftet i 1980) er et idrettslag i Sund kommune i Hordaland. Klubben har om lag 600 medlemmer og tilbyr aktiviteter som fotball, håndball, badminton, volleyball, friidrett og taekwondo. Slagordet til klubben var lenge «Best i bygda», men dette er nå bytta ut med «Eit hakk betre», og klubbens logo viser en spent hvalfangerbue med navnet Skogsvåg IL over og årstallet klubben ble grunnlagt, 1980,

 • Idrettslaget Varegg

  Idrettslaget Varegg (stiftet 11. april 1947) er et norsk idrettslag fra Sandviken i Bergen, som oppstod ved at de tidligere idrettslagene Pallas og Høydekameratene slo seg sammen. Klubben er kjent for å ha et godt samarbeid med Nordnes Idrettslag og Sandviken Idrettslag. Varegg fotball arrangerer den årlige Varegg Cup, som spilles på ulike baner rundt i Bergen.

 • Stord Idrettslag

  Stord Idrettslag (stiftet 30. mars 1914) er et fleridrettslag fra Stord i Hordaland. Laget har flere grupper: basketball (startet på midten av 1990-tallet), fotball (tatt opp som gruppe i 1918), friidrett (var med fra starten i 1914), håndball (med fra 1965), orientering (1945), skiidrett (1965), skeiser (1968), svømming (1971), turn (med fra starten i 1914) og volleyball (startet midt på 1980-tallet). Ved oppstarten var det en brytegruppe med, men den er senere nedlagt.[1]
  I løpet av 2001 skiftet klubben navn fra Stord Turn og idrettslag til sitt nåværende navn Stord Idrettslag.

 • Idrettslaget Løv-Ham

  Løv-Ham Fotball (stiftet 29. desember 1975) var en fotballklubb fra bydelen Fyllingsdalen i Bergen. Klubben hadde over 600 medlemmer og herrelaget spilte fra 2005 til og med 2011 i første divisjon.
  Klubben hadde en historisk god sesong i 2010-sesongen og kvalifiserte seg til kvalifiseringsspillet for en plass i eliteserien etter en fjerdeplass i serien. Den påfølgende sesongen mistet klubben en rekke spillere, blant annet på grunn av økonomiske problemer, og endte på sisteplass. Høsten 2011 ble det vedtatt å slå Løv-Ham og Fyllingen Fotball sammen til en klubb.[2] Den nye klubben fikk navnet FK Fyllingsdalen og sammenslåingen ble satt i verk den 1. januar 2012.[3] Etter dette opphørte både Løv-Ham og Fyllingen som egne klubber.
  Løv-Ham hadde et uttalt mål om å utvikle fremtidens toppspillere og satser i stor grad på talentutvikling. Som et ledd i dette arbeidet startet klubben Løveakademiet hvor unge talenter fra en rekke klubber ble samlet for treninger med profesjonelle trenere.[4]
  I 2013 vedtok IL Løv-Ham å starte opp igjen fotballgruppen i idrettslaget fra 2014. Klubben skal først og fremst være en breddeklubb og starter nederst i seriesystemet

 • Idrettslaget Sandviken

  Idrettslaget Sandviken er et idrettslag for toppidrett og breddeidrett fra Bergen. Med unntak av toppfotballsatsingen for kvinner er Sandviken et breddeidrettslag som satser på engasjement i nærmiljøet. Herrelaget i fotball rykket også ned i 2009 og spiller per 2015 i 4. divisjon.

 • Radøy Idrettslag

  Radøy Idrettslag har 3. mars 1943 som stiftingsdato, ein har altså drive laget i 70 år. I løpet av desse åra har medlemene i laget lagt ned ein stor innsats for bygdene på Radøy som idrettslaget soknar til. Ein har laga først baner på Solheim og på Sletta, sidan vart bana på Sletta utvida og oppgradert til grasbane, ei av dei første på våre kantar. Sidan har ein bygd det store samfunnshuset “Skogen” på Sletta og ny grusbane i Austmarka, før ein i 1999 utvida den gamle grasbana på Sletta til ei stor og moderne fotballbane med internasjonale mål. Alt dette arbeidet har for det meste vore gjort på dugnad, der det offentlege sjølvsagt har vore inne med støtte, men der dei tyngste taka har vore gjort av medlemene i laget sjølve. Både Sæbø Idrettslag og Sletta Idrettslag vart stifta i 1943. I 1961 skifta Sletta IL navn til Radøy Idrettslag, men i 1971 kom samanslåinga mellom dei to laga til det som vart kjend som Radøy/Sæbø Idrettslag. Dette navnet vart etter kvart for tungvint, og i 1985 bestemte ein seg for å kalla laget for Radøy Idrettslag.
  Vi vil her prøva å presentera litt av lagets historie. Mykje interessant kunne vore skrive om dei første åra, men vi vil ta utgangspunkt i åra etter samanslåinga i 1971. Sidan det er fotballen som først og fremst har vore det laget er kjend for, vil vi også konsentrera oss om den. Friidrett, turn og andre greiner i laget får heller koma til seinare

 • Idrettslaget Norrøna

  Idrettslaget Norrøna (IL Norrøna, stiftet 8. september 1889) er et idrettslag fra området Dræggen i Bergen. Klubben har tilbud innen håndball for menn og kvinner, mosjonspartier og turn for barn med idrettsskole. Hjemmebane er Norrønahallen. Turngruppen arrangerer treningspartier for barn på Kronstad skole og trening for viderekomne i Norrønahallen.
  Fra starten var friidrett en sentral del av aktivitetene i klubben, og Norrøna var en av stifterne av Norges Friidrettsforbund i 1896. Skansemyren var klubbens hjemmebane frem til idretten ikke lenger ble tilbudt. Ski og orientering har også vært idretter i IL Norrøna.
  Under Sommer-OL 1912 hadde klubben 4 mann med i den norske turntroppen som vant gull.
  Sentrale idretter har vært: friidrett, turn, ski, orientering og håndball.

 • Posten Idrettslag,Bergen

  Posten Idrettslag.stiftet 1946

 • Loddefjord Idrettslag

  Loddefjord Idrettslag (stiftet 19. januar 1961) er et idrettslag fra Laksevåg i Bergen. Laget holder til i Alvøen idrettspark, og har aktivitetsgrupper innen fotball, basketball, turn, friidrett og alpint.

 • Åsane Idrettslag

  Åsane Allianseidrettslag (stiftet 4. november 1971 som Åsane Idrettslag) og omorganisert til allianseidrettslag i 1997. Åsane Allianseidrettslag er et idrettslag fra bydelen Åsane i Bergen. Åsane Allianse Idrettslag består av 8 lag med tils. Ca. 2000 aktive utøvere innen fotball, håndball, amerikansk fotball, Cheerleading turn og allidrett. Lagene er egne juridiske enheter. Medlemmene i lagene er også medlem i Allianseidrettslaget. Allianseidrettslaget har driftsansvaret for baner, Åsanehallen og klubbhuset. Alliansen tar initiativ til oppgaver som skal koordineres mellom lagene, representerer lagene i idrettspolitiske saker og koordinerer miljø- og kulturtiltak i idrettslagets nedslagsfelt.

 • Idrettslaget Trott

  Idrettslaget Trott (stiftet i 1948) er et norsk idrettslag fra Stord i Hordaland. Klubben har tilbud hovedsakelig innen fotball.

 • Idrettslaget Nest-Sotra

  Nest-Sotra Fotball er et fotballag stiftet i 1968. Laget holder til på øya Sotra utenfor Bergen. Hjemmekampene til A-laget blir spilt på Ågotnes Idrettsanlegg. Nest-Sotra har utviklet seg til å bli en stor breddeklubb med over 400 medlemmer.

 • Odda Fotballklubb

  Odda Fotballklubb (stiftet 1. desember 1992) er en fotballklubb fra Odda. Klubbene Odda Idrettslag, Sørfjorden IK og SK Fonna ble da slått sammen til Odda FK. Laget fra indre Hardanger har en rekke aldersbestemte lag. På seniornivå finnes 2 lag i herreklassen.
  I 2015 sesongen spilte A-laget i 2. divisjon avd. 3 etter å ha rykket opp for andre året på rad. Odda 2 rykket også i sin første sesong og skal spille i 6. divisjon kommende sesong

 • Lyngbø Sportsklubb

  Lyngbø Sportsklubb (stiftet 4. mai 1932) er et idrettslag fra Lyngbø i bydelen Laksevåg i Bergen, som driver med fotball og håndball.

 • Årstad Idrettslag

  Årstad Idrettslag (stiftet 8. november 1918) er et idrettslag fra bydelen Årstad i Bergen, som blant annet driver med fotball, håndball og orientering.

 • Os Turnforening

  Aktiviteten rundt Os Turn var stor på 1970-talet og mange deltok i dugnader. Det vart bygt nytt klubbhus, ny tribune og ein idrettshall vart planlags.
  Os vann i 1973-sesongen Vestland Nord-avdelinga i dåverande 3. divisjon, og rykte opp i 2. divisjon etter kvalifiseringskampar mot Odda IL. Sesongen etter overraska laget stort og gjekk heilt til topps i A-avdelinga framfor Fredrikstad Fotballklubb og Bryne Fotballklubb,
  Såleis spelte Os i 1975 i norsk 1. divisjon, saman med dei beste fotballaga i Noreg. Sesongen enda med seriegull til Viking FK framfor SK Brann, medan Os hamna på ein desidert sisteplass av dei tolv laga i serien. Laget måtte nøye seg med fem uavgjortkampar som best, ingen seriekamp bikka Os sin veg. Etter tre nye sesongar i 2. divisjon rykte Os ned til 3. divisjon etter 1978-sesongen.
  Sidan 2011 har Os spelt på 4. nivå i norsk seriefotball.

 • Stord Turn og Idrettslag

  Stord Idrettslag (stiftet 30. mars 1914) er et fleridrettslag fra Stord i Hordaland. Laget har flere grupper: basketball (startet på midten av 1990-tallet), fotball (tatt opp som gruppe i 1918), friidrett (var med fra starten i 1914), håndball (med fra 1965), orientering (1945), skiidrett (1965), skeiser (1968), svømming (1971), turn (med fra starten i 1914) og volleyball (startet midt på 1980-tallet). Ved oppstarten var det en brytegruppe med, men den er senere nedlagt.[1]
  I løpet av 2001 skiftet klubben navn fra Stord Turn og idrettslag til sitt nåværende navn Stord Idrettslag.

 • Askøy Kommune

  Askøy er en øy, og kommune i Hordaland. Øyen er helt omgitt av fjorder; i nord ligger Radøy, i nordøst Meland, i sørøst Bergen, i sørvest Fjell, og i nordvest Øygarden.

 • Bergen Kommune

  Bergen kommune er ein kommune i Hordaland fylke. Kommunen vert styrt etter prinsippet om byparlamentarisme, med eit byråd som utøvande organ. Administrasjonssenteret i kommunen er byen Bergen, som òg er sete for fylkesmannen i Hordaland fylke, og for administrasjonen i Hordaland fylkeskommune.


  Bergen kommune og dei kringliggjande kommunane.
  Kommunen fekk sine noverande grenser i 1972, då kommunane Bergen, Arna, Fana, Laksevåg og Åsane vart slegne saman til storkommunen Bergen. Samstundes vart Bergen, som fram til då var eit eige fylke, innlemma i Hordaland fylke.
  Bergen kommune i dag ligg på Bergenshalvøya saman med Os kommune. Bergenshalvøya er knytt til resten av fastlandet via kommunane Vaksdal og Samnanger. Via fjordar har Bergen også grenser til fleire andre kommunar i Hordaland fylke: Austevoll, Sund, Fjell, Askøy, Meland og Osterøy.
  Kommunen er med 277 391 innbyggjarar den nest mest folkerike i Noreg. Handel, skipsfart, verkstadsindustri og offentleg administrasjon har tradisjonelt vore dei viktigaste næringane i Bergen. I dei siste tiåra har petroleumsrelatert verksemd også vorte ei viktig næring.
  Namnet Bergen kjem av norrønt Bergvin, og Bjǫrgvin, av berg eller bjǫrg, berg, og vin, eng, som betyr «den grønne enga mellom fjella».

 • Idrettslaget Øygard

  Idrettslaget Øygard ble stiftet 7. juni 1945 som Idrettslaget Øygard) er et idrettslag fra øyen Sotra i Hordaland. Klubben ble til etter en sammenslåing av Foldnes IL, Brattholmen IL og IL Øygard. Idrettslaget ble dermed et av regionens største idrettslag med 1 745 medlemmer, fordelt på fotball, håndball, basketball og en idrettsskole.
  Klubbens A-lag i fotball spiller i 3. divisjon og holder til på Straume Idrettspark

 • Kleppestø Idrettslag

  Kleppestø Idrettslag stid\ftet 1966,holder til på Kleppestø Hordaland

 • Idrettslaget Fri

  Idrettslaget Fri er et idrettslag fra Espeland og Arna i Hordaland. Klubben ble stiftet 5. april 1929. Klubben har i dag grupper for blant annet friidrett og fotball i tillegg til barneidrettsgrupper og trimgrupper.

 • Erdal Idrettslag

  Erdal Idrettslag er et idrettslag på Askøy utenfor Bergen. Idrettslaget ble stiftet i 1944 og har siden den gang i hovedsak fokusert på fotball.

 • Hald ,FK

  Fotballklubben Hald stiftet 15.04.1965

 • Foldnes Idrettslag

  Foldnes Idrettslag stiftet 3.5.1999 Hordaland

 • Harding,IL

  IL Harding vart skipa 18. februar 1970. Det bestod av lokallaga Ullensvang Turn- og Iddretslag (UTIL), Føyk IL, Kinsarvik IL (KIL), Ringøy IL, Grimo IL, Vines IL og Djønno IL. UTIL vert 100 år i 2019.
  "Det nye" IL Harding er ei samanslåing av UTIL, KIL og Harding Allianse og skal vera eit felles idrettslag med ulike undergrupper/lag som sykkel, fotball, friidrett, klatring og friluftsliv. 
  Blømingsmile og Munketreppene opp er to større arrangement som vert arrangert av IL Harding. 

 • Kleppestø Idrettslag Fotball

  Kleppestø Idrettslag,holder tll på Kleppestø Hordaland

 • Knarvik Idrettslag

  Knarvik Idrettslag,Holder til i Lindås kommune utenfor Bergen.Hordaland

 • Hetlevik Idrettslag

  Hetlevik Idrettslag,holder til Hetlevik ei bygd i Askøy kommune.stiftet 1946

 • Hordaland Fotballkrets

  Hordaland Fotballkrets er en av kretsene i Norges Fotballforbund. Den består av alle kommuner i Hordaland. I 2007 var ca. 180 klubber medlem av kretsen, med ca. 2 700 lag og ca. 35 000 spillere.

 • Inter Bergen

  Inter Bergen,stiftet 14.04.82,holder til i Bergen

 • Kjøkkelvik Idrettslag

  Kjøkkelvik Idrettslag er et fleridrettslag med aktiviteter innen Fotball, Håndball og Turn. 
   
  Kjøkkelvik Idrettslag har omlag 950 medlemmer, inkl ikke aktive medlemmer. Rekrutteringsområdet er ulikt for de tre gruppene.  
   
  Fotballgruppen har omlag 250 medlemmer og har Kjøkkelvik som sitt rekrutteringsområde.
  Håndballgruppen har omlag 325 medlemmer og har Kjøkkelvik, Olsvik og Alvøen som sine rekrutteringsområder.
  Turngruppen har omlag 325 medlemmer og har Kjøkkelvik, Olsvik og Loddefjord som sine rekrutteringsområder.

 • Flaktveit Idrettsklubb

  Flaktveit Idrettsklubb (FIK) er et fleridrettslag som organiserer rundt 1500 medlemmer (2012) i 9 forskjellige grupper med tilsammen 13 grener. Flaktveit Idrettsklubb har tilhørlighet i Bydelen Åsane med 40 000 innbyggere i Bergen kommune. Klubben er lokalisert i flotte lokaler i Flaktveithallen med gode treningsfasiliteter inne og ute bl.a. med et godt utstyrt treningsrom. Flaktveit idrettpark består av blant annet 2 kunstgressbaner, aktivitetspark, joggeløype og grusbaner.m.m. Klubbens devise er «Vi Bryr Oss» og «for trivsel og utvikling i nærmiljøet». Klubben ble stiftet 25. august 1994.
  Idrettsgreinene i klubben er blant annet aerobic, basketball, dans, innebandy, fotball, håndball, kampsport og klatring,Zumba,kajakk,Styrke og kondisjon

 • Idrettsklubb gneist

  Idrettslaget Gneist holder til ca. 2 mil sør for Bergen sentrum i Ytrebygda bydel. IL Gneist ble stiftet 16. desember 1945 og har lokaler på Liland, like ved klubbens hovedanlegg for fotball.
  Frem til år 2002 var Liland-banen gruslagt, men til sesongstarten 2003 ble det lagt kunstgressdekke på banen. Dessuten ble det bygget en ny grusbane. Noen år senere fikk også denne grusbanen kunstgress. Den kraftige oppgraderingen har ført til at klubbens andre fotballbane, Sandsli Stadion (grus), har fått færre brukere, til tross for at den ligger mer sentralt. Til innendørsidrettene disponerer klubben Sandslihallen. Kapasiteten i hallen er sprengt, og det er derfor konkrete planer om å bygge en ny hall ved siden av Sandslihallen. For å dekke mest mulig av etterspørselen, tar klubben også i bruk gymsalene i de nærliggende skolene.
  Idrettslaget har avdelinger for alpin, friidrett, klatring, orientering, turn, håndball, fotball og volleyball. I 1987 gikk klubbens friidrettsgruppe inn i overbygningsklubben BFG Fana.
  IL Gneist hadde 2 757[1] medlemmer per 31. desember 2006 og ble i 2007 Hordalands største idrettslag målt i antall medlemmer.[trenger referanse] Den største gruppen er fotball med sine 1 476[1] medlemmer per 31. desember 2006, foran turn med 624[1] medlemmer. (Det er mulig å være medlem i flere grupper samtidig.)

 • Hordaland Håndballkrets

  Hordaland Håndballkrets,
  tidligere hadde Hordaland egen håndballkrets

 • Fyllingen Idrettslag

  Fyllingen Fotball (6. juni 1946 – 1. januar 2012) var en fotballklubb fra Fyllingsdalen i Bergen. Klubben er den historisk nest største fotballklubben i Bergen, etter Brann.[trenger referanse] De siste årene ble klubben divisjonsmessig forbigått av Løv-Ham, og i 2012 ble klubbene sammenslått til FK Fyllingsdalen

 • Follese Fotballklubb (stiftet 21. april 1929) er et idrettslag fra Strusshamn på Askøy rett utenfor Bergen i Hordaland. Klubbens A-lag spiller for tiden i 4. divisjon.

 • Fana Idrettslag

  Fana Idrettslag (stiftet 3. mars 1920) er et fleridrettslag som kommer fra bydelen Fana i Bergen. Idrettslaget er et av landets største, med over 3 600 medlemmer.
  Fana Idrettslag driver pr. høsten 2015 aktiviteter innenfor følgende særidretter:
  Alpint
  Fotball
  Friidrett
  Håndball
  Langrenn
  Skiskyting
  Orientering
  Skøyter
  Sykkel

 • Sports Klubben Bergen Sparta

  Sportsklubben Bergen Sparta (stiftet 18. november 1925) er et norsk idrettslag fra Bergen. Bergen Sparta er en ren bokseklubb og har lokaler i Skansebakken ved Skansen. Klubben har tidligere også drevet med fotball og er fremdeles medlem av Norges Fotballforbund.[1] Bergen Sparta spilte i 3. divisjon senest i 2004

 • Bjørnar Idrettslag

  Bjørnar Idrettslag stiftet 1946 ,holder på Arna i Bergen

 • Sportsklubben Djerv Bergen

  Sportsklubben Djerv (stiftet 18. mai 1913) er en idrettsforening fra Møhlenpris i Bergen. Klubben ble opprettet av lokale møhlenprisgutter i 1913, og har siden holdt til på Møhlenpris idrettsplass («Møllaren» på folkemunne, opprinnelig kalt «Møhlenpris lekeplass»). I dag består anlegget av topp moderne kunstgressbane og idrettshall for inneidrettene.
  Klubbens fokus er fotball, men har gjennom hele sin historie også engasjert seg i andre idretter. I 2006 er klubben engasjert i fotball, innebandy, badminton, kurvball og turn.
  Klubben markerte seg tidlig i bergensfotballen og var ledende utfordrer til Brann før andre verdenskrig. Etter dette har klubben ikke hevdet seg på seniornivå, men har hevdet seg godt, spesielt i aldersbestemte klasser. Juniorene ble kretsmestre i Hordaland så sent som i 1998. Og i 2006 ble Herrer Senior seriemester.
  Den hadde også en turbulent periode i toppen av norsk ishockey i årene rund 1980, med flere seriemesterskap. Laget ble slått sammen med Bergen Ishockeyklubb til Bergen/Djerv og gikk senere konkurs.

 • Bjørgum Idrottslag

  Bjørgum Idrottslag stifttet 1945,holder til på Voss i Hordaland,har fotball,ski og trim

 • Bergensstudentenes Allianseidrettslag (BSI) er en paraplyorganisasjon som gir et treningstilbud til studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen og høyskolene i Bergen.
  Idrettslaget har ca. 2 400 medlemmer, og består av et hovedstyre som representerer alle undergruppene.

 • Sportsklubben Brann

  Sportsklubben Brann er en norsk fotballklubb som holder til i Bergen. Klubben ble stiftet 26. september 1908[1] som Ski- og Fotboldklubben Brann. Brann Stadion har vært hjemmebanen til SK Brann siden innvielsen 25. mai 1919.[2]
  Sportsklubben Brann har vunnet tre seriemesterskap, seks norgesmesterskap og har deltatt i den europeiske cupvinnercupen som kvartfinalist i 1996/97-sesongen. Klubben tok seg til 32-delsfinale i UEFA-cupen i 2007/08-sesongen .
  I 2014 rykket Brann ned til 1.divisjon etter å ha tilbrakt 31 sammenhengende sesonger i Eliteserien

 • Bergen Døves Idrettsklubb

  Bergen Døves Idrettsklubb,ble stiftet i 1905, holder til i Bergen,Hordaland

 • Bremnes Idrettslag

  Bremnes Idrettslag (stiftet i 1945) er et idrettslag fra Bømlo i Hordaland. Idrettslaget er Bømlos største og har over 1300 medlemmer. Idrettslagets motto er: Betre I Lag, Bedre I Lag

 • Bømlo Idrettslag

  Bømlo Idrettslag ble stiftet 1969 holder til i Bømlo Hordaland

 • Idrettslaget Bjarg

  Idrettslaget Bjarg er et idrettslag som holder til i Fana i Bergen. Idrettslaget ble stiftet i 1947, og driver med masseidrett innen flere grener og har egne avdelinger for fotball, håndball, friidrett og turn. I 1987 gikk klubbens friidrettsgruppe inn i overbygningsklubben BFG Fana.

 • Sportsklubben Baune

  Sportsklubben Baune er et idrettslag i Årstad bydel, på Landås i Bergen.
  Den fikk sin status som sportsklubb (fotball, friidrett og ski) 11. mars 1936, da 41 fremmøtte (derav fire kvinner) stiftet klubben. Klubben het opprinnelig «Bjart», men da friidrettskretsen ikke kunne godkjenne dette navnet, endret man det 21. oktober 1937 til Baune.
  Et par år før krigen ble det opprettet en egen kvinnegruppe, som i begynnelsen kun drev med håndball, men i dag er det kun tilbud om fotball og innebandy i klubben.

 • Bønes Idrettslag

  Bønes Idrettslag (stiftet i 1995) er et idrettslag fra Bønes i Bergen, som driver med fotball og håndball. Klubben har også en idrettsskole for de yngste. Klubben har ca 1000 medlemmer.

 • Askøy Fotballklubb

  Askøy Fotballklubb (stiftet i 3. mars 1999) er en fotballklubb fra Askøy i Hordaland. Klubben har omtrent 1 200 medlemmer og er blant de største breddeklubbene i fylket. Klubbens nedslagsfelt er i bygdene Florvåg, Kleppestø og Kleppe på det sørlige Askøy.

 • Ask Idrettslag

  Ask Idrettslag ble stiftet den 15. oktober 1928 og er Askøys eldste idrettsforening.
  I 1997 ble det dannet et allianselag med Ask Friidrett og Ask Fotball.

 • Apollo,IL

  IL Apollo har tilbud om idrettsskole for alle barneskole elever. Vi holder til primært på Davanger skole. Foruten ukentlige treninger for de ulike alderstrinnene fra oktober/november til april, arrangerer vi også felles aktiviteter for alle deltakerne på idrettsskolen.Holder til Hauglandshella Hordaland

 • Austrheim Idrettslag

  Austrheim Idrettslag stiftet 1947.Holder til i Austrheim Hordaland.Driver med Fotball,fridrett,turn,basketball,klatring,innebandy,styrkeløft,og boccia

 • Austevoll Idrettsklubb

  Austevoll Idrettsklubb (stiftet 28. juli 1967 som Idrettslaget Huftar) er et idrettslag fra Austevoll i Hordaland. Klubben driver først og fremst med fotball, svømming og klatring, men tilbyr også aktiviteter som volleyball, skøyter, friidrett, turn og innebandy.

 • Askøy Sportsklubb

  Askøy Sportsklubb er stiftet av Askøy Fotballklubb, Follese Fotballklubb og Hetlevik Idrettslag i felleskap den 10.September 2013. Askøy Sportsklubb skal fungere som en paraplyklubb og organisere felles aktiviteter i disse tre klubbene.