• Lions Hammerfest

  Hammerfest (nordsamisk: Hámmárfeastta gielda) er en kommune og en by i Finnmark. Kommunen grenser til Kvalsund i øst, Alta i sør og til Hasvik i vest. Byen ligger på 70,7 grader nord og var i over 200 år fram til 1996 ansett som verdens nordligste. [2] I 2009 fikk Hammerfest varemerkebeskyttelse for «verdens nordligste by».[3] Hammerfest by ligger på Kvaløya med bruforbindelse til fastlandet. Til tross for beliggenheten nord for polarsirkelen har byen en isfri havn. På Melkøya, rett utenfor Hammerfest, ligger landanlegget som behandler og kjøler ned gassen fra Snøhvitfeltet. Anlegget ble igangsatt høsten 2007. I 2005 kom Hammerfest på UNESCOs verdensarvliste med det nordligste målepunkt i Struves meridianbue.

  Hammerfest har en lang historie med pomorhandel, ishavsfangst, fiske og fiskeindustri. Hammerfest by fikk byrettigheter 17. juli 1789, samme dag som Vardø, og disse 2 byene er de eldste i Nord-Norge. Bosettingen tok til allerede i perioden mellom 1250 og 1350, men det er funnet spor etter mennesker ennå lenger tilbake i tid. Til tross for orkaner og bybranner har byen gang på gang reist seg

 • Hammerfest

  Hammerfest (nordsamisk: Hámmárfeastta gielda) er en kommune og en by i Finnmark. Kommunen grenser til Kvalsund i øst, Alta i sør og til Hasvik i vest. Byen ligger på 70,7 grader nord og var i over 200 år fram til 1996 ansett som verdens nordligste.[2] I 2009 fikk Hammerfest varemerkebeskyttelse for «verdens nordligste by».[3] Hammerfest by ligger på Kvaløya med bruforbindelse til fastlandet. Til tross for beliggenheten nord for polarsirkelen har byen en isfri havn. På Melkøya, rett utenfor Hammerfest, ligger landanlegget som behandler og kjøler ned gassen fra Snøhvitfeltet. Anlegget ble igangsatt høsten 2007. I 2005 kom Hammerfest på UNESCOs verdensarvliste med det nordligste målepunkt i Struves meridianbue.

  Hammerfest har en lang historie med pomorhandel, ishavsfangst, fiske og fiskeindustri. Hammerfest by fikk byrettigheter 17. juli 1789, samme dag som Vardø, og disse 2 byene er de eldste i Nord-Norge. Bosettingen tok til allerede i perioden mellom 1250 og 1350, men det er funnet spor etter mennesker ennå lenger tilbake i tid. Til tross for orkaner og bybranner har byen gang på gang reist seg.

 • Varanger Ballklubb

  Varanger Ballklubb (stiftet 1987) er en norsk ballklubb fra Varangerbotn i Nesseby.

 • Båtsfjord Kommune

  Båtsfjord er ein kommune i Finnmark fylke. Kommunen heitte Vardø landsogn fram til 1955. 1. januar 1964 vart ein del av kommunen med 621 innbyggjarar, eller om lag 20 % av folkesetnaden i kommunen, overført til Vardø kommune.Båtsfjord - 2 194 innbyggjarar (2015)

 • Alta Kommune

  Alta (nordsamisk: Álttá suohkan, kvensk: Alattion komuuni) er ein kommune i det vestlege Finnmark og er den største byen her (bystatus sidan 1999) med 14 542 innbyggjarar (2015). I heile kommunen bur det 20 097..Byen er opphavleg samansett av dei tre gardane Bossekop med samisk tilknytning, Altagård med sete for amtmannen i Finnmark 1738-1814 og Elvebakken som har finsk eller kvensk tilknytning. I 1964 vart Alta slått saman med den mindre kommunen Talvik.
  Alta er vidkjend for helleristingane som vart oppdaga i 1973 og står på UNESCO si verdsarvliste.

 • Båtsfjord IF

  Båtsfjord IF var en Idrettsforenig i Båtsfjord,Klubben har skiftet navn til Båtsfjord SK

 • Tana Ballkubb

  Tana Ballklubb (stiftet 1981) er en norsk fotballklubb fra Tana i Øst-Finnmark.

 • Kåfjord Kommune

  Kåfjord (sam. Gáivuotna, offisielt «Kåfjord kommune», sam. «Gáivuona suohkan») er ein kommune i Troms fylke. Han grensar til Nordreisa kommune i nord og aust, Storfjord i sør, og mot Lyngen i vest. I søraust har kommunen grense til Finland.
  I tillegg til administrasjonssenteret Olderdalen har kommunen tettstadane Birtavarre, Kåfjorddalen, Djupvik, Nordmannvik og Manndalen eller Olmmaivaggi, der den internasjonale urfolkskulturfestivalen Riddu Riđđu blir halden årleg.

 • Norild,IL

  Idrettslaget Norild (stiftet 17. mars 1935) er et idrettslag fra Vadsø, som kun driver med fotball. Med rundt 300 medlemmer, hvorav 260 er aktive spillere, er Norild den største fotballklubben i Vadsø kommune. A-laget spiller i 2017 i 4. divisjon fotball for menn (Finnmark).

 • Rafsbotn Idrettslag

  Rafsbotn Idrettslag (stiftet 14. juni 1931) er et idrettslag fra Rafsbotn i Alta kommune i Finnmark, som driver med fotball og skiidrett.

 • Maze Idrettslag

  Máze Idrettslag holder til i Masi (nordsamisk: Máze) i Kautokeino kommune i Finnmark. Det ble stiftet 20. august 1949 under navnet Idrettslaget «Solglimt». Laget har avdelinger for fotball, innebandy, ski og volleyball, og har tidligere også drevet med reinkappkjøring.
  Sammen med Alta IF arrangerer Máze IL turrennet Bæskadesrennet. Máze IL sto utenfor arrangementet noen år, men har vært tilbake som medarrangør siden 2013. Klubben hadde sist seniorlag i fotball for menn i 2005. Hjemmebanen i fotball er Masi grusbane.

 • Bossekop Ungdomslag

  Bossekop Ungdomslag (stiftet i 1912) er et idrettslag fra Bossekop i Alta med fotball, håndball, skøyter og ski som hovedaktiviteter.
  Laget ble stiftet i 1912 og har et fotballag i 2. divisjon. Laget har gjennom mange år konkurrert med Alta IF om hvilket lag som er det største i Alta. Bossekop UL har tidligere spilt i 1. divisjon. Etter flere sesonger i 3. divisjon var laget en rask visitt innom 2. divisjon i 2009, men rykket ned igjen og spilte i 3. divisjon frem til de rykket opp igjen i 2012.

 • Idrettslaget Nordkyn

  Idrettslaget Nordkyn .et idrettslag fra Kjøllefjord i Finnmark.stiftet 1916.Driver blant annet med ski og skiskytting

 • Kirkenes IF

  Kirkenes Idrettsforening er et idrettslag med tilhold i Kirkenes med fotball, håndball og orientering som hovedaktiviteter. Klubbens A-lag i herrefotball ligger i tredjedivisjon

 • Fotballklubben Sørøy/Glimt

  Fotballklubben Sørøy Glimt er en norsk fotballklubb i fra Sørøya i Finnmark. Laget ble stiftet 6. november 1987 da Hasvik Idrettslag og Sørøy Ballklubb slo seg sammen. Sørøy Glimts hjemmebane er Hasvik stadion

 • Idrettslaget Stein

  Idrettslaget Stein (stiftet 20. oktober 1886) er et idrettslag fra Hammerfest. Idrettslaget er en sammenslåing av to idrettslag, Hammerfest Turn og Idrettsforening (stiftet i 1886) og Fotballklubben Spark (stiftet i 1919). Den 3. april 1935 ble klubbene slått sammen til Idrettslaget Stein. (Det var idrettslegenden Ernst Larsson som foreslo det nye navnet, han tegnet også fotballdraktene og satte farge på dem.) Laget ble et av landsdelens største idrettslag i etterkrigsårene og markerte seg sterkt innenfor en rekke disipliner. I 1991 ble Stein slått sammen med byens andre idrettslag Hammerfest Idrettsforening (stiftet i 1953) til HIF-Stein. Steinhugger'n var idrettslagets medlemsblad.

 • Kautokeino Idrettslag

  Kautokeino Idrettslag (stiftet i 1938) er et idrettslag fra Kautokeino i Finnmark. Klubben har (pr 2015) 5 undergrupper; Aldersbestemt fotball, håndball, innebandy, senior fotball og ski.

 • Honningsvåg Turn og IF

  Honningsvåg Turn & Idrettsforening (stiftet 29. september 1904) er et idrettslag fra Honningsvåg i Finnmark. Idrettslaget har aktiviteter innefor fotball, håndball, turn, klatring og revy.
  Revygruppa ble tildelt Finnmark fylkes kulturpris i 1993.

 • Berlevåg Fotballklubb

  Berlevåg Fotballklubb (stiftet 1978) er en fotballklubb fra Berlevåg i det nordøstlige Finnmark. Klubbens seniorlag holder til daglig til i 4. divisjon fotball for herrer.

 • Idrettslaget Pasvik Hauk

  Idrettslaget Pasvik Hauk fra Svanvik i Sør-Varanger kommune i Finnmark ble stiftet i 1941 som en fortsettelse av gutteklubben Hauk. Klubben har avdelinger for fotball, innebandy, langrenn, orientering og volleyball, og har også drevet med friidrett, håndball og klatring. I fotball stilte Pasvik Hauk seniorlag sist i 2009, da klubben blant annet utmerket seg med å tape 0-39 mot Kirkenes IFs 2. lag. Hjemmebanen i fotball er Svanvik gressbane.
  Sammen med Kirkenes og Omegn Skiklubb arrangerer IL Pasvik Hauk årlig det 30 km lange Pasvikrennet på ski.

 • Båtsfjord Sportsklubb

  Båtsfjord Sportsklubb (BSK) er et fleridrettslag fra Båtsfjord i Finnmark. Idrettslaget har 5 undergrupper i idrettene, badminton, bryting, fotball, ski/skiskyting og svømming. Klubben ble stiftet i 1990, da alle idrettslagene «Båtsfjord Idrettsforening» (Ski og fotball), SATS 72 (Volleyball og fotball), Båtsfjord Atletklubb (Bryting) og Båtsfjord Racket Klubb (Badminton) slo seg sammen. I 1992 ble også badmintonklubben BK-NORD en del av BSK.
  Båtsfjord Sportsklubb ble tildelt Finnmark fylkes kulturpris i 1994.

 • Lakselv Idrettslag

  Lakselv Idrettslag.idrettslag fra Finnmark. stitet 1922.usikker på om det eksisterer enda

 • Idrettslaget Dolmen

  Idrettslaget Domen fra Kiberg i Vardø kommune i Finnmark ble stiftet 19. juli 1935 under navnet Kiberg Arbeideridrettslag. Klubben er aktiv innen fotball, friidrett og ski, og har også drevet med boksing, bryting og volleyball. Hjemmebanen i fotball er Kiberg stadion (grus. Klubbens navn ble endret til Idrettslaget Domen i 1948, etter fjellet Domen, som ligger mellom Kiberg og Svartnes. Daværende Kiberg AIL ble kretsmestere for Øst-Finnmark i volleyball for kvinner i 1939. Fotballaget for menn ble kretsmestere for Øst-Finnmark klasse B i 1949 og 1953, og i 1970 som vinnere av daværende 4. divisjon (nivå 4). Fra slutten av 1970-tallet og framover slet klubben med å skaffe nok spillere til å stille seniorlag. Siste gang Domen hadde seniorlag i fotball for menn var i 2000, da klubben stilte lag sammen med Vardø IL.

 • Tverrelvdalen Idrettslag

  Tverrelvdalen Idrettslag (stiftet 22. januar 1922) er et idrettslag fra Tverrelvdalen i Alta. Idrettslaget driver fotball, håndball, ski og har en egen trimgruppe.

 • Øksfjord Idrettslag

  Øksfjord Idrettslag (stiftet 6. mars 1938) er et idrettslag fra Øksfjord i Loppa kommune, Finnmark, som driver med fotball og skiidrett.

 • Alta Idrettsforening (stiftet 29. mai 1927 som Elvebakken Idrettslag) er et idrettslag fra Alta i Finnmark. Klubben har avdelinger for fotball, friidrett, håndball, skiidrett (langrenn, hopp og kombinert), volleyball og boccia. Klubbens herrelag i fotball spiller 2. divisjon i 2015. Hjemmekampene spilles i Finnmarkshallen, mens aldersbestemte kamper og turneringer foregår på Alta Idrettspark lokalisert på Aronnes nede ved Altaelva. Alta IFs supporterklubb heter Steinberget.
  Tilskuerrekorden ble satt mot Rosenborg i 1995, da rundt 3 000 tilskuere var innenfor portene.

 • Finnmark Fotballkrets

  Finnmark Fotballkrets er en av kretsene i Norges Fotballforbund. Den består av alle kommuner i Finnmark.

 • Hammerfest Fotbllklubb

  Hammerfest Fotballklubb er et fotballag fra Hammerfest kommune i Finnmark. De spiller (per 2012) i norsk 3. divisjon. Laget spiller sine hjemmekamper på Breidablikk stadion. Klubben har sitt utspring i en samarbeidsavtale mellom HIF/STEIN og Indrefjord IL. Bakgrunnen for stiftelsen var målet om å utvikle et fotballag i Hammerfest som kunne sette byen på det nordnorske fotballkartet.

 • Havøysund Idrettslag

  Havøysund Idrettlsag,et idrettslag fra Finnmark

 • Vardø Kommune

  Vardø er ein kommune i Finnmark som grensar mot nabokommunane Vadsø i vest og Båtsfjord i nordvest. I dag bur det 2137 innbyggjarar i kommunen, av dei i overkant av 2000 i sjølve byen Vardø, som ligg på den 3,7 km² store Vardøya. Den nest største tettstaden er Kiberg. Vardø er den austlegaste byen i Noreg og heile Vest-Europa. Hammerfest og Vardø er dei eldste byane i Nord-Noreg sidan dei fekk bystatus samtidig i 1789.

 • Bjørnevatn Idrettslag

  Bjørnevatn Idrettslag (stiftet i 1917) er et idrettslag fra Bjørnevatn i Sør-Varanger. Idrettslaget driver med fotball og har en egen trimgruppe.

 • Porsanger Kommune

  Porsanger (nordsamisk Porsáŋggu gielda, kvensk Porsangin kommuuni) er ein kommune i Finnmark fylke og den tredje største i Noreg. Kommunen grensar i nordvest mot Kvalsund og Måsøy, nord mot Nordkapp, i aust mot Lebesby, i sør mot Karasjok, og i vest mot Alta. Han heitte Kistrand kommune fram til 1964.
  Porsanger er den einaste offisielt trespråklege og trekulturelle kommunen i Noreg, med nordsamisk, kvensk og norsk som offisielle språk.
  Største tettstad og kommunesenter er Lakselv, som ligg inst i Porsangerfjorden. Mindre bygder ligg langs fjorden på båe sider, med Kistrand, Olderfjord, Børselv og Billefjord som dei viktigaste. I innlandet, langs E6 mot nabokommunen Karasjok finn ein Porsangmoen, med Garnisonen i Porsanger, og Skoganvarre. Stabbursdalen nasjonalpark ligg vest for Porsangerfjorden.

 • Nerskogen Idrettslag

  Nerskogn IL (stiftet 15. oktober 1992) er et idrettslag fra Alta i Finnmark. Laget spiller i Finnmarkshallen.