• Buskerud Fylkeskommune

  Buskerud er et norsk fylke med administrasjonssenter i Drammen. Fylket strekker seg fra Hurumlandet ved Oslofjorden i sørøst og Drammensfjorden til Hemsedalsfjella og Hardangervidda i nordvest. Buskerud grenser mot Akershus, Oslo, Oppland, Sogn og Fjordane, Hordaland, Telemark og Vestfold

 • Nor 92 Innebandyklubb

  NOR 92 Innebandyklubb (stiftet 20. februar 1992) er en innebandyklubb fra Mjøndalen i Nedre Eiker i Buskerud. Med over 700 medlemmer og 18 lag i 2006/07-sesongen, er klubben Norges største innebandyklubb.

  NOR 92 spilte i eliteserien i innebandy for menn fra og med 1994/95-sesongen og med unntak av 1996/97-sesongen deltok klubben i eliteserien helt til og med 2002/03-sesongen.[1] I sesongen 2014/15 var klubben tilbake i eliteserien

 • Huringen IF

  Huringen Idrettsforening (stiftet 28. mai 1928) er et idrettslag fra Hurum i Buskerud som driver fotball.

 • Strømm IL

  Strømm IL er et idrettslag fra Svelvik i Buskerud. .Klubben ble stiftet 1914

 • Ringeriket Panthers

  Ringerike Panthers, eller Ringerike Ishockeyklubb, (stiftet 14. januar 1974) er en ishockeyklubb fra Ringerike i Buskerud.

 • Efteløt IL

  Efteløt Idrettslag er et idrettslag med tilhørighet i Efteløt i Ytre Sandsvær i Kongsberg. Det holder til nær Efteløt kirke, menighetshus og skole. Idrettslaget har allidrett, ski og fotballgruppe. Idrettslaget blei stifta i 1934. Efteløt IL har ansvaret for å dele ut Diesens pokal

 • Mjøndalen IF

  Mjøndalen Idrettsforening (MIF) er en norsk idrettsforening. Den ble grunnlagt i 1910. Klubben går under kallenavnet «bruntrøyene» på grunn av lagets drakter. Mjøndalen ble cupmester i fotball i 1933, 1934 og 1937 og er norgesmester i bandy 14 ganger. Klubben spiller sine hjemmekamper på Isachsen stadion.

  Mjøndalen rykket i 2014 opp i Tippeligaen, og spilte i 2015 sin første sesong i øverste divisjon i fotball siden 1992. Fra 1999 befant klubben seg i 3. divisjon, men har opplevd ny fremgang de siste årene. Fra 2009 til 2014 spilte klubben på nest øverste nivå. I 2015 spilte klubben igjen i Tippeligaen,

 • Hønefoss SK

  Hønefoss Sportsklubb er en sammenslåing av Tolpinrud IL og Hønefoss Fotballklubb i 1991.

  Tolpinrud IL startet opp 20. august 1944 med fargene rødt hvitt og blått nærmest som en protest til okkupasjonsmakten. Aktivitetene var ski, boksing, håndball og fotball. Tilholdssted var Eiklikastet på en midlertidig grusbane helt fram til 1991. Boksing har vandret rundt distriktet i leide lokaler.

  Hønefoss Fotballklubb startet opp 1984 med fotball for de yngste klassene. Draktfargene var rødt med svart stolpe og buksen var svart. Tilholdssted var en grusbane i Veienmarka og ved Hengsle.

  I 1985 vedtok Ringerike kommune å kjøpe nåværende område på 55 dekar til idrettsformål og gi det til Tolpinrud IL. Første byggetrinn var en grusbane som ble ferdig 1991. Så fulgte gressbanen i 1999, løkka i 2000 og klubbhus/ barnehage 2007.

  Klubbhuset er et kombinert bygg med garderober og forsamlingssal for HSK og barnehage for 76 barn i 4 avdelinger. Etter hvert har det kommet til en spesiell barnehagebuss som kjører barn ut i naturen til forskjellige faste steder i distriktet .

  Alle medlemmer i HSK er prioriterte for barnehageplass.

  Per 2014 er det ca 400 medlemmer, derav ca 350 aktive medlemmer. Av de mest kjente i nyere tid er "panzer" Hagen ….

 • Tofte IL

  Tofte IL Rediger
  Tofte Idrettslag ble stiftet 1. september 1919 som Brakkenes Ballklubb.[2] I 1921 byttet klubben navn til Roy, angivelig oppkalt etter en navngjeten hund på Tofte.[2] Klubben oppsto i miljøet rundt Tofte cellulosefabrikk og ble raskt dominerende i lokalmiljøet, for eksempel gikk idrettslaget Freidig (stiftet 1912) inn i Roy. Da Arbeidernes Idrettsforbund (AIF) ble opprettet i 1924, meldte Roy seg inn. Samme år vant klubben det første arbeidermesterskapet i fotball. I 1925 meldte imidlertid Roy seg ut av AIF og inn i Norges Fotballforbund. Som en reaksjon på dette ble Idrettsforeningen Djerv stiftet. Djerv rekrutterte hovedsakelig fra ansatte ved Hurum fabrikker og forble medlem i Arbeidernes Idrettsforbund fram til krigsutbruddet i 1940.[2]

  I 1945 slo Roy og Djerv seg sammen og dannet Tofte Idrettslag

 • IF Eiker Kvik

  IF Eiker Kvik er en liten klubb fra Hokksund,Buskerud,som ble stiftet 1926

 • Vikersund IF

  Vikersund Idrettsforening (stiftet 16. desember 1894 som Vikersund Skiklub) er et idrettslag fra Vikersund i Buskerud. Idrettslaget er det største i Modum kommune og har tilholdssted på Tangodden.

 • Vikåsen IL

  Vikåsen Idrettslag ble stiftet av noen menn, nærmest en kameratgjeng i Åsen. I begynnelsen av bøkene som er funnet står det følgende:  "Den 22-8-1938 blev der i Aasen krets innkaldt til møte hos A. Wilson med det formaal aa danne en idrettsforening. Som styrer blev valgt formann A. Wilson, Viseformann Jørgen Aasen, Kasserer J. Olafsen, Sekretær Kjell Olaufsen, Styremedlem Sverre Haugen.
  Kontigent blev fastsatt kr. 0,25 pr mnd
  Foreningens Navn blev Aasen Idrettslag."

  En av stifterne her Alexander Wilson. I forbindelse med hans bortgang i 1962 ble det laget et bilde av han - som den dag i dag henger på Åsen hytta.

  I 1939 ble det bygd en hoppbakke på dugnad - Halfdanbakken. Aasen Idrettslag fikk lov til å bygge den på tomten til Halvdan Johansen i Kalkbruddet. Sesongen startet med klubbrenn, kombinert hopp og langrenn. Det var arrangert lagkonkurranse med MIF. Hopprenn i Halvdanbakken og skirenn på MIF hytta - Åsen vant denne :)

  Vi hadde mange gode utøvere på denne tiden og det ble primært konkurrert i hopp og skirenn. Klubbgenser var ensfargede mørkblå med krage og knapper.

 • Mjøndalen IF

  Mjøndalen Idrettsforening (MIF) er en norsk idrettsforening. Den ble grunnlagt i 1910. Klubben går under kallenavnet «bruntrøyene» på grunn av lagets drakter. Mjøndalen ble cupmester i fotball i 1933, 1934 og 1937 og er norgesmester i bandy 14 ganger. Klubben spiller sine hjemmekamper på Isachsen stadion.
  Mjøndalen var i øverste divisjon i fotball forrige gang i 1992. Fra 1999 befant klubben seg i 3. divisjon, men har opplevd ny fremgang de siste årene. Fra 2009 til 2014 spilte klubben på nest øverste nivå. I 2015 spilte klubben igjen i Tippeligaen, og spiller nå for tiden i OBOS-ligaen fra 2016-sesongen.

 • Buskerud Håndballkrets

  Buskerud Håndballkrets stiftet 3.10.1945.Tidligere hadde Buskerud egen Håndballkrets.

 • Ål Idrettslag

  Ålen Idrettslag (stiftet i 1927) er et idrettslag fra Ålen i Holtålen, Sør-Trøndelag, som driver med fotball, håndball, orientering, skiidrett og turn.

 • Bødalen IF

  Bødalen IF ble stiftet på palmesøndag 1. april 1917.Bødalen Idrettsforening er en idrettsforening i Bødalen i Røyken kommune. Foreningen er medlem av Idrettsrådet i Røyken kommune og Buskerud Idrettskrets.

 • Vestfossen IF

  Vestfossen Idrettsforening (stiftet 20. januar 1910) er et idrettslag fra Øvre Eiker kommune i Buskerud. Vestfossen IF driver med flere idretter for flere aldersgrupper, og har over 30 lag for barn, ungdom og voksne av begge kjønn bare innenfor fotball. Andre aktiviteter er håndball, turn, tennis og skiidrett. Tove Paule, president i Norges idrettsforbund fra 2007–2011, representerer klubben.

 • Buskerud Idrettskrets

  Buskerud Idrettskrets

 • Konnerud Idrettslag

  Konnerud Idrettslag (stiftet i 1927) er et idrettslag fra Konnerud i Drammen. Klubben har hatt flere gode skiløpere og friidrettsutøvere hvor blant annet Marianne Andersen har vært medlem på orienteringslaget. I de senere årene har fotball blitt en viktigere del av virksomheten, og klubben har avlevert flere spillere til Strømsgodset, helt fra 1960-tallet. Konnerud er i dag Buskeruds største idrettslag med sine 1 938 medlemmer.
  KIL har arrangert verdenscup i skisprint i Drammen sentrum fra 2003,[1] og har planer om å arrangere minst fram til 2013.[2] Konnerud IL er også tildelt verdenscup i distanselangrenn, 10 km kvinner og 15 km menn, før ski-VM 2011, og skal i den anledning bygge ut Konnerud Stadion.[3] Konnerud har også arrangert NM på ski to ganger.

 • Glassverket IF

  Glassverket Idrettsforening (stiftet 11. februar 1919) er et idrettslag fra bydelen Åskollen i Drammen. Den har ca. 1 000 medlemmer og har en lang håndballhistorie. Glassverket er først og fremst kjent for sin innsats på håndballbanen, men også fotballagene har markert deg med en rekke kretsmesterskap på aldersbestemt nivå, og seniorspill i gamle 3. divisjon.

 • Åssiden IF

  Åssiden Idrettsforening ble stiftet i 1937 som en del av Arbeidernes Idrettsforbund. Bydelen Åssiden tilhørte tidligere Lier kommune, men ble kjøpt av Drammen i 1951. Klubben har tilhold på Åssidenbanen, bak Åssiden skole langs Buskerudveien i nordvestre del av Drammen.
  Klubbens drakt er blå- og hvitstripede trøyer, hvite bukser og blå strømper.

 • Jevnaker IF

  Jevnaker idrettsforening (JIF) er en norsk idrettsforening fra Jevnaker i Oppland fylke. Klubben omfatter idrettene fotball, skøyter, langrenn og turn, hvor fotball og skøyter er dominerende. Det har blitt drevet organisert idrett på Jevnaker helt tilbake til 1895, men Jevnaker idrettsforening ble ikke formelt stiftet før 28. desember 1919. Allikevel regnes 1. juni 1911 som stiftelsesdato, da dette var Hadeland Glassverks Turnforenings stiftelsesdato.

 • Idrettslaget Skrim

  Idrettslaget Skrim (stiftet 22. januar 1898) er et idrettslag fra Kongsberg, som driver med fotball, ski, håndball og bueskyting. I 2006 var de arrangørklubb for NM på ski (del 1

 • Liungen IF

  Liungen Idrettsforening (stiftet 26. mars 1916 som Idrettsforeningen Odd) er et idrettslag fra Lier utenfor Drammen. Klubben hadde tidligere et fotballag i Toppserien for kvinner, men de slo seg sammen med Vollen i 2009 og ligger nå i 4. divisjon. Klubbens elitelag for herrer slo seg i 2013 sammen med Sparta/Bragerøen og dannet Stoppen Sportsklubb.

 • Drammen Håndballklubb

  DHK ble stiftet 3. mars 1992. Det var generalforsamlingene i de to klubbene Reistad IL (Lier) og Sturla IF (Drammen) som vedtok å danne overbygningsklubben DHK etter at NHF hadde gitt sitt samtykke til sammenslåingen av de respektive klubbenes senioravdelinger. Klubben fikk en «flying start» da Reistad ILs håndballherrer rykket opp i eliteserien samme sesong. Dermed kunne DHK debutere i Drammenshallen høsten 1992 som eliteserielag. DHK klarte ikke å holde plassen og rykket ned i 2. div. våren 1993. Sesongen etter gikk laget direkte opp i eliteserien igjen, denne gang med Kent Harry Anderson som trener. Dette skulle bli starten på en eventyrlig opptur for håndballinteresserte drammensere.

 • Solberg Sportsklubb

  Troppsgymnastikk eller troppsturn er en sport der en gruppe turnere utfører akrobatiske og artistiske øvelser i fellesskap. Idretten i sin nåværende form oppsto i Skandinavia tidlig på 1970-tallet, og europeiske mesterskap har blitt arrangert siden 1996.[1] I Norge er troppsturn en av konkurransegrenene under Norges Gymnastikk og Turnforbund.

 • IF Liv /Fossekallen

  IF Liv/Fossekallen klubb fra Hønefoss stiftet 4.2.1895

 • Steinberg IF

  Steinberg Idrettsforening (stiftet i 1926) er et norsk idrettslag fra Steinberg utenfor Drammen.

 • Ski og Ballklubben Drafn

  Ski- og Ballklubben Drafn (Norrønt: Drǫfn) er en norsk idrettsforening stiftet i Drammen 15. september 1910. Drafn må regnes blant landets betydelige idrettsforeninger. Klubben er blant tidenes mestvinnende i norsk bandy med 19 norgesmesterskap og var tapende cupfinalist i fotball i 1927. Klubben har spilt 9 semifinaler i NM i fotball.

 • Idrettslaget R.O.S

  Idrettslaget Røyken og Spikkestad (stiftet 6. februar 1919) er et idrettslag fra Røyken i Buskerud. Klubben er lokalisert i tettstedet Spikkestad slik klubbnavnet tilsier. ROS IL har 1500 medlemmer fordelt på 11 særidretter: fotball, håndball, friidrett, idrettsskole, ski, sykkel, tennis, turn, volleyball, boksing og badminton [1].

 • IF Birkebeineren

  Idrettsforeningen Birkebeineren er en idrettsforening fra Krokstadelva i Nedre Eiker kommune som ble stiftet 4. januar 1904. IBK er foreningens forkortede navn, og står for Idrettsforeningen Birkebeineren Krokstadelva.

 • Idrettslaget Sparta/Bragerøen

  Idrettslaget Sparta/Bragerøen (stiftet 12. juni 1919) er et idrettslag fra østre Drammen/ytre Lier. Klubben er en sammenslåing av IF Sparta og Bragerøens Ballklubb og kalles derfor på folkemunne for «Spa/Bra». Klubben driver med bandy og fotball og tok sølv i NM i bandy i 1962 (som Sparta).

 • Kongsberg IF

  Kongsberg Idrettsforening (stiftet 28. januar 1899) er et idrettslag fra Kongsberg i Buskerud, som driver med alpint, fotball, friidrett, ishockey, skihopping, snøbrett, sykling, turn, telemark og skøyter.

 • Idrettslaget Holeværingen

  Idrettslaget Holeværingen (stiftet i 1895) er et idrettslag fra Hole i Buskerud, som driver med fotball, håndball og langrenn.

 • Idrettslaget Fossekallen

  Il Fossekallen ble stiftet 16 april 1908,og fikk sitt navn etter Norges nasjonalfugl «Fossekallen» Fuglens farger «hvitt og svart» finner vi igjen i lagets drakter.
  IL Fossekallen fostret mange idrettsmenn på internasjonalt nivå.
  IL Fossekallen eksisterte frem til 20 november 1986,da sammensluttningen med IF Liv ble ett faktum.
  IF Liv/Fossekallen ble en stor idrettsorganisasjon som hadde fotball- håndball-ski-skøyter og orientering på sitt program, med ca 1000 medlemmer.
  IF Liv /Fossekallen opphørte i 1994 og gruppenes utøvere gikk til spesialklubbene i idretten på Ringerike.
  Fotballgruppa ble til Hønefoss Ballklubb som overtok klubbhuset.
  Orienteringsgruppa fortsatte under navnet IF Liv/Fossekallen orientering inntil noen ildsjeler ville ha tilbake IL Fossekallen.
  Gruppene orientering og ski dannet det nye idrettslaget.

 • Strømsgodset IF

  Strømsgodset Idrettsforening (stiftet 10. februar 1907) er et norsk idrettslag fra Gulskogen i Drammen, som driver med bandy, fotball og håndball, tidligere også ski. Mest kjent er klubben for sin fotballdel Strømsgodset Toppfotball som er to ganger seriemester og fem ganger cupmester, men klubben er også blitt norgesmester i bandy seks ganger

 • IF Sturla

  Idrettsforeningen Sturla (stiftet 6. november 1923) er et norsk idrettslag fra Drammen. Klubben har avdelinger for friidrett, orientering og skisport og har tidligere vært aktive innen håndball. Sammen med Reistad Idrettslag dannet Sturla i 1992 Drammen Håndballklubb.
  Friidrettsgruppa har tilhold på Marienlyst stadion.

 • Hokksund IL,ishockey

  Hokksund Idrettslag (stiftet 3. januar 1904 som Eiker Skiklub) er et idrettslag fra Hokksund i Øvre Eiker, Buskerud, som driver med håndball og skiidrett.

 • Drammens Ballklubb

  Drammens Ballklubb (stiftet 14. august 1909) er et idrettslag fra Øren i Drammen. Klubben ble stiftet 14. august i 1909 som en sammenslutning mellom klubbene Idun og Spring, begge stiftet i 1908.[1] I starten var Drammens Ballklubb en ren fotballklubb, men etter hvert ble ski, skihopping, samt bandy viktige aktiviteter for klubben. I 1930 spilte klubben NM-finale mot Ørn og tapte 2–4. Klubben kom til kvartfinalen både i 1949 og 1958, begge gangene møtte laget Skeid som begge årene kom seg til finalen.

 • Lier Idrettslag

  Lier Idrettslag (stiftet i 1931 som Lierskogen Ski- og Ballklubb) er et idrettslag fra Lier utenfor Drammen.

 • Idrettslaget Jevn

  Idrettslaget Jevn stiftet 24.01.1923.slått seg sammen med Jevnaker IF i 2013

 • Buskerud Fotballklubb

  Buskerud Fotballkrets (stiftet 19. november 1922) er en av kretsene i Norges Fotballforbund. Den består av alle kommuner i Buskerud, samt Jevnaker i Oppland og Svelvik og Sande i Vestfold. Kretsen bestyrer 92 klubber (2012).

 • Ådal Idrettslag

  Ådal Idrettslag holder til i et dalføre i Ringerike kommune, Buskerud.Usikker om det eksisterer enda

 • Åskollen Fotballklubb

  Åskollen Fotballklubb (stiftet 26. september 1992) er en tidligere fotballklubb som holdt til i Drammen. I 2008 vant Åskollen FK 3.divisjon i buskerud og slo Førde igjennom 2 kvalifiseringskamper til 2.divisjon (2-0 tap borte og 8-1 seier hjemme). Klubben inngikk i 2008 en sammenslåing mellom Drammen Fotballklubb som den gangen var plassert i 5.divisjon. Dette medført et navn bytte fra Åskollen FK til Drammen FK, men klubben beholdt sin stiftelsedato, organisasjonsnummer, klubbhistorie og plasseringer i seriesystemet.

 • Vikåsen Idrettslag

  Vikåsen Idrettslag ble stiftet av noen menn, nærmest en kameratgjeng i Åsen.22-8-1938

 • Ski og Ballklubben Skiold

  Ski- og Ballklubben Skiold (stiftet 7. juni 1910 som Bragerøen Idrettsforening) er et idrettslag fra Strømsø i Drammen. Foreningen har hatt tilhold på «Gamle Gress», mer kjent som Marienlyst stadion siden 1924. Klubbens drakter er røde med hvit besetning, hvite bukser og røde strømper. Klubben drev bandy fra 1920 til sammenslåingen til Drammen Bandy i 1997, og har 2 norske mesterskap, 1939 og 1957. Klubben drev også i en lang periode ishockey, men denne avdelingen ble nedlagt sent på 1970-tallet

 • Gol Idrettslag

  Gol Idrettslag er et norsk idrettslag som ble stiftet i 1896. Klubben har satsing på breddeidrett, har nesten 1 400 medlemmer, og driver med åtte aktiviteter;
  Alpint
  Fotball
  Håndball
  Langrenn
  Skøyter
  Svømming
  Turn
  Sykling

 • Nesbyen Idrettslag

  Nesbyen Idrettslag (stiftet i 1902) er et idrettslag fra Nesbyen i Buskerud, som blant annet driver med fotball, friidrett og håndball. Klubben har et fotballag i 7. divisjon, samt aldersbestemte lag.

 • Sjåstad Vestre Lier Idrettslag

  Sjåstad/Vestre Lier Idrettslag (stiftet 10. mai 1918) er et idrettslag i Lier i Buskerud. Idrettslaget består av skigruppe og fotballgruppe.
  Idrettslaget er et resultat av flere sammenslutninger. Mehren Idrætsforening (stiftet 10. mai 1918) og Sjaastad Idrætsforening (stiftet ca. 1920) gikk sammen 29. januar 1929 og dannet Vestre Lier Idrettslag.[1] Sjåstad Idrettslag (stiftet 15. desember 1935) het opprinnelig Kvikk Arbeideridrettslag og var medlem av Arbeidernes Idrettsforbund før krigen. I 1946 endret Kvikk navn til Sjåstad IL.[1] I 1987 slo Sjåstad IL og Vestre Lier IL seg sammen til dagens idrettslag.

 • Jondalen Idrettslag

  Jondalen IL holder til i Kongsberg kommune i Buskerud.

 • Sylling IF

  Sylling IF holder tili ei bygd i Lier kommune i Buskerud.

 • Hønefoss by

  Hønefoss er en by på Østlandet som ligger i Ringerike kommune i Buskerud fylke cirka 60 km nordvest for Oslo. Byen dekker et areal på 10,52 km² og hadde per 1. januar 2016 15 438[2] innbyggere. Mellom 1952 og 1964 var byen også en egen kommune.
  Hønefoss fikk bystatus og ble en egen bykommune i 1852. I 1964 ble den slått sammen med Hole, Norderhov, Tyristrand og Ådal til den nye kommunen Ringerike, hvor Hønefoss er administrativt sentrum. Hole trakk seg ut av storkommunen i 1977. I dag er byen handelssentrum for befolkningene i kommunene Ringerike, Hole og Jevnaker. Byen ligger som det nordligste punktet i et triangel med Drammen i sør og Oslo i sørøst.

 • Haugsbygd IF

  Haugsbygd IF er ei idrettsforening i Haugsbygd, Haugsbygda eller Haug, med tettstedsnavnet Vang, tidligere kalt Vangsbygd og Vangsfjerdingene

 • Idrettslaget Flåværeingen

  Idrettslaget Holeværingen (stiftet i 1895) er et idrettslag fra Hole i Buskerud, som driver med fotball, håndball og langrenn.