• Hamburgsunds IF

  Hamburgsunds IF er en Svensk klubb som holder til i Bohuslän Län klubben ble stiftet i 1937

 • Lysekil AIK

  Lysekils AIK 8/3-2015 är Lysekils nya klubb en sammanslagning av fotbollsklubben Lysekils FF och Slättens IK som hade Fotboll, Innebandy o Tennis.

 • Stångenäs AIS

  Stångenäs AIS är en flersektionsförening och har Brastad med omnejd som upptagningsområde. Stångenäs AIS är en av Lysekils kommuns största föreningar med cirka 500 medlemmar. SAIS är en sammanslagning av två klubbar, Brastads IS och Härnäsets GoIF. Sammanslagningen ägde rum 1957. Brastads IS grundades 1946 och detta år har kommit att räknas som det år klubben grundades

 • Ljungskille SK

  Ljungskile Sportklubb er en svensk fotballklubb i Ljungskile, en by i Uddevalla kommune. Klubben, som ble etablert i 1926.Klubben er godt kjent for den sportstlig suksessfulle perioden 1990-1996.

  I 1990 spilte Ljungskile i svensk femtedivisjon, men rykket opp til 4. divisjon, 3. divisjon, 2. divisjon, og til sist Superettan. Klubben endte opp med å rykke opp til Allsvenskan i 1997 etter å ha slått Umeå FC i kvalifiseringskampene. Ljungskile spiller sine kamper på Starke Arvid Arena.

 • Bohuslän Motorklubb

  BMK Uddevalla bildades redan 1926 av några gentlemän från Uddevalla.

  Man hette från början Bohusläns Motor Klubb.

  På senare tid har namnet ändrats till BMK Uddevalla.

 • Uddevalla Bordtennusklubb

  Uddevalla Bordtennis-klubb, UBTK, startade 1931.

 • Uddevalla Sk

  Klubben fick en snabb start och redan i december 1929 anordnade man promenader från Lilla Torget med ett 50-tal deltagare per gång. Och samma vinter deltog klubbens skidåkare i de första tävlingarna. Under våren 1930 tävlade man även i orientering och terränglöpning. I februari 1931 anordnade man Skid-DM och året efter fick man sina första DM-medaljer genom Ivan Sjöbergs guld i orientering och även lagseger i orientering samt Henry Wibergs brons på skid-DM.

 • Gångklubben Kaprifol

  Gångklubben Kaprifol er en Svensk klubb som holder til i Bohuslän Län Uddevalla

 • Stenungsund Kommun

  Stenungsund kommune er en kommune i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Kommunens administrasjonssenter ligger i Stenungsund.

 • Bästkusten HK

  Bästkusten HK er en Svensk klubb som holder til i Bohuslän Län klubben ble stiftet i 1967

 • Stenungsunds Hk

  Stenungsunds HK, Stenungsunds Handbollsklubb, bildades 1967 och verkar i Stenungsunds kommun. Föreningen har byggt en egen hall tillsammans med Vallens IF i Stora Höga.

 • Lions Hockey Strömstad

  Lions Hockey Strömstad Lions er en Svensk klubb som holder til i Strömstad Bohuslän

 • BTK Dalen

  Klubben bedriver träning mån- fre i klubblokalen gamla skolan Väjern,
  och i Sotenäs idrottshall en kväll i veckan.
  Tillsammans med skolan har man aktivitet i Sotenäs idrottshall under dagtid.

  Medlemsantalet är ca 60-70 regelbundet tränande, tävlande, seniorer och ungdomar. Upptagningsområdet är från hela kommunen.

  Föreningen har medverkat till att placera ut utomhuspingisbord i Smögens, Kungshamns och Hunnebostrands skolor

  Föreningen har 3 lag med i seriesystemet samt representeras i tävlingar och lägerverksamhet både inom och utanför det egna distriktet.
  Verksamheten bedrivs på helt idell basis med stöd från medlemmar, föräldrar, sponsorer, kommun och idrottsförbund.

 • Kungälvs HK

  Kungälvs HK är en handbollsklubb från Kungälv bildad den 9 februari 1970.

  Det som blev klubben startades som en sektion i Kongahälla 1963. Det var några entusiaster som spelade handboll. Verksamheten växte med ungdomsverksamhet och snart uppmanades man av Kongahälla att bilda egen förening. Idag har verksamheten växt och klubben har 650 medlemmar och 35 spelande i olika lag. Damernas seniorlag spelar i damallsvenskan 2016/2017. Herrarna spelar i division 1 södra. Matchdräkten är grön tröja och svarta shorts hemma, vit tröja borta. Klubben startades år 1970. Damlaget har tidigare spelat 5 säsonger i Elitserien. Första gången 1998-2000 då klubben kom 10 och 12 i serien samt 2004-2007 då placeringarna blev 9,10 och 12:e.[1] Klubben har alltså aldrig gått till slutspel. Klubbens mesta kända spelare är de båda juniorvärldsmästarna från 2010 Ame Ogbomo och Marie Wall.

 • Stenungsunds IF

  Stenungsunds IF är en svensk fotbollsklubb. Laget kallas i folkmun SIF rakt ut. Man låg i Division 1 Södra (motsvarande nuvarande Superettan) under andra halvan av 1990-talet och hade säsongen 1998 chans att nå allsvensk kvalplats men förlorade i säsongens sista match mot Landskrona BoIS och slutade femma.

 • Orust Handbollklubb

  Orust Handbollklubb er en Svensk klubb som holder til i Bohuslän Län. Klubben ble stiftet 1973

 • Hunnebostrands GIF

  unnebostrands GIF er en Svensk klubb som holder til i Sotenäs kommun,Bohuslän. Klubben ble stiftet 1925

 • Herrestads AIF

  Herrestads AIF är en idrottsförening med c:a 1000 medlemmar från Herrestad ett par kilometer väster om Uddevalla i Sverige. Det är en sektionsförening med fyra olika sektioner. De fyra sektionerna är fotboll, orientering, gymnastik och innebandy.

  Föreningen grundades den 9 juni 1935. Sektionerna som fanns då var fotboll, friidrott och skidor. Orienteringssektionen bildades först fyra år senare, 1939. Efter det låg sektionen lågt ett tag för att sedan blomstra upp igen på slutet av 1960-talet.

  Genom årens lopp har föreningen haft många olika sektioner. Bland annat bandy, gång och bordtennis. Orienteringssektionen hade stora framgångar i slutet av 1980-talet då bl.a. Veronica Andersson vann Hällefors tredagars. I slutet av 1900-talet gjordes en satsning på nybörjarkurser och antalet ungdomar i sektionen ökade kraftigt.

 • Groheds IF

  Groheds IF er en Svensk klubb som holder til i Bohuslän. Klubben ble stiftet i 1933

 • Lysekils Hockey Viking

  IK Viking startades av ett pojkgäng i Sandvik Brastad den 19 oktober 1958, medlemsavgiften var 1kr/vecka och 50öre för skolungdom, bland namnförslagen fanns Viking, Holidays, Tuntorp Panters, klubbfärgen skulle vara blått, rött och gult men kom senare att ändras till grön tröja med röda ok och ett vitt IKV på bröstet, röda byxor med vita revärer, gröna damasker med röda revärer, och man skulle försöka ordna en ishockeybana i Sandvik.
  Vid denna tidpunkt fanns redan Brastad Ishockey klubb som spelade seriespel, och Slättens IK som senare blev Lysekil HC. Slättens IK spelade seriespel 1956 då ”Revolverrinken” blev klar för seriespel. Mer om hockeyns uppkomst i Lysekil kommer senare!
  Klubbens första matcher spelades mot industrier och andra sammanslutningar i Brastad, eftersom Brastad IK mer eller mindre lagts ner p.g.a.. att nästan alla spelare börjar militärutbildning eller antagits på skolor på annan ort eller gått till sjöss. Brastad Ishockeyklubb läggs ner 1962.

 • Strömstad Rotary

  Strömstad er en by i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Den ligger 13 mil fra Oslo og 16 mil fra Göteborg. I 2010 hadde byen 6 288 innbyggere. Strömstad ble grunnlagt av Karl XI i 1676

 • Bovallstrands IF

  Vi är två föreningar från västkusten. Bovallstrands IF och Hunnebostrands GoIF

  Sedan några år tillbaks så samarbetar våra två klubbar både på ungdomssidan och på seniorsidan. Vi är fortfarande två olika föreningar med varsin styrelse men har träningar och matcher ihop.

  Till säsongen 2012 fortsätter samarbetet på herrseniorsidan även med Kungshamns IF.
  Som förra säsongen så skall träningar för Bovall/Hunnebo bedrivas i Bovall och Hunnebo. Kungshamns IF spelar i Div 4 och Bovall/Hunnebo spelar i Div 6 norra.

  Damernas samarbetsföreningen Sotenäs DamFotbollsFörening är vilande säsong 2012.

  Vi har samarbete med Kungshamn/Smögen på ungdomssidan med några lag.

 • Orust FC

  Gilleby-Stala Orust FC bildades 2009 av Gilleby IF och Stala IF. Anledningen till den nya klubben var att det inte var tillåtet att spela i div.3 med ett kombinationslag. När Gilleby/Stala 2009 gick upp i trean tyckte båda föreningarna att detta var det bästa alternativet, istället för att spela kvar i fyran. Med facit i hand kan man inte säga annat än att det blev lyckat.

  Första året ett stabilt mittenlag, sedan har vi klättrat år för år upp till en andra plats 2012. SvFF:s ombyggnad av seriesystem gör att vi 2013 spelar i div.II. 2016 vinner vi serien, kvalar och går upp i div.1.

  År 2011 kom både Morlanda GoIF och Myckleby IK till G-S Orust då de inte hade spelare till sina elvamannalag.
  15:e oktober 2016, samma dag som damerna vinner kvalet till ettan mot IK Frisco skrivs ett samarbetsavtal på mellan Gilleby IF, Stala IF, Myckleby IK, Morlanda GOIF och G-S Orust FC. Ett extra årsmöte direkt efter matchen om namnbyte till ORUST FC klubbades igenom.

 • Gilleby IF

  Gilleby IF, er en Svensk klubb, fra Bohuslän,klubben ble stiftet 1934

 • Lysekils Segelsällskapp Gullmar

  Seglarklubben LL, stiftad den 9 mars 1927, med Lysekil som hemort, har till uppgift och ändamål att med pietetsfullt iakttagande av sina traditioner stödja Lysekils Segelsällskap Gullmar (LSSG), samt främja och utveckla segelsport, lustsegling och annat sjöliv samt verka för god sammanhållning mellan sina medlemmar.

 • Tjörns DFF

  Tjörns DFF er en Svensk Dam fotbollklubb,som holder til i Bohuslän, Klubben ble stiftet 2009

 • Munkedals BK

  Munkedals BK er en Svensk klubb,som holder til i Munkedal,Väsrergötland

 • KFUM Sparreviken

  KFUM Sparreviken, er en Svensk klubb , som holder til i Bohuslän

 • BK Obelix

  BK Obelix er en Bowling klubb som ble stiftet 1917.Holder Til i Uddevalla Bohuslän

 • Bohuslän Dals Ishockeyförbund

  Bohuslän Dals Ishockeyförbund. er en av de Svenska ishockeyförbundene

 • Tanums IF

  Tanums IF er en Svensk klubb,som hlder til i Bohuslän, klubben ble stitet 1935

 • Brastad Handbollklubb

  Brastad Handbollklubb stiftet 1983. holder til i Bohuslän

 • Lysekils Handbollklubb

  Lysekils HK är en handbollsklubb i Lysekil. Klubben spelade i Elitserien 1996/1997, men föll ur redan vid juletid efter samtida seriesystem.

 • Smögens IF

  Smögens IF, grundad 1913, är en idrottsförening för fotboll och gymnastik i västra Bohuslän. Klubbens anläggning heter Havsvallen. Klubbens herrlag i fotboll spelade år 2013 i division V Bohuslän. År 2013 firade klubben 100 år och satsade då bland annat på ett nystartat damlag, löptävlingen Bryggrundan och Smögenfestivalen där bland annat Ulf Lundell uppträdde

 • Ishockeyklubben Viking

  Ishockeyklubben Viking er fra Lysekil Bohuslän. stiftet 1958

 • Strömstad Kommun

  Strömstad kommune er en kommune i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Administrasjonssentrum er Strömstad. Kommunen ligger 170 kilometer fra Göteborg og 154 km fra Oslo. Det går også ferje til Sandefjord. Veien E6 går gjennom kommunen.
  Siden Strömstad ligger såpass nær den norsk-svenske grensen mottar Strömstad en del handelsturisme ifra Norge, videre besøkes kommunen og dens skjærgård i sommersesongen av mange norske (små-)båtturister

 • Stala IF

  Stala IF, Stala Idrottsförening bildades 18 januari 1944. Bildandet hölls i Stalas gamla församlingshem. Klubben har representerat friidrott, bordtennis, orientering, gymnastik, skidor, bandy, cykel och fotboll. Numera är det bara fotboll. Hemmamatcherna spelas på Lövängens IP som är belägen i Varekil, Orust.

 • Munkedals Kommun

  Munkedal kommune ligg i det svenske lenet Västra Götaland, i landskapet Bohuslän. Administrasjonssenteret i kommunen ligg i Munkedal. Munkedal kommune grensar i nordvest mot Tanum, i nordaust mot Dals-Ed, i aust mot Färgelanda kommune, i sør mot Uddevalla og i sørvest mot Lysekil og Sotenäs.

  E6 og Bohusbanan passerer gjennom kommunen.
  Størstedelen av kommunen er dekt av skog, med fleire innsjøar. Den største innsjøen er Kärnsjön som ligg midt i kommunen.

 • IFK Uddvalla

  IFK Uddevalla är en fotbollsklubb i Uddevalla, bildad den 14 maj 1905.[1]
  Klubben har två säsonger i Fotbollsallsvenskan på sin meritlista, 1925/1926 och 1926/1927. Senast klubben spelade i elitsammanhang var i division 1 1993. Under 1990-talet var IFK var ett av tre lag från Uddevalla som höll till i någon av de två högsta svenska serierna. Oddevold spelade i allsvenskan 1996 och Ljungskile i allsvenskan 1997.
  IFK Uddevalla P17 Elit spelar 2012 i Pojkallsvenskan Elit Mellersta.

 • IFK Lane

  IFK Lane currently plays in Division 4 Bohuslän/Dalsland which is the sixth tier of Swedish football.[2] They play their home matches at the Lanevallen in Lane-Ryr, Uddevalla.[3]
  The club is affiliated to Bohusläns Fotbollförbund.[4] IFK Lane have competed in the Svenska Cupen on 3 occasions and have played 5 matches in the competition.

 • Uddevalla Kommun

  Uddevalla är en tätort i Bohuslän och centralort i Uddevalla kommun, Västra Götalands län.
  Tätorten har 31 212 invånare (2010).
  Staden ligger vid Byfjorden, en vik av Skagerrak, vid Bäveåns mynning och är den största orten i landskapet Bohuslän.

 • Rixö BK

  usikker Rixö BK,kan være Rixö BK. i Bohuslän

 • Bohuslän

  Bohuslän (dansk og norsk: Båhuslen) er Sveriges vestligste landskap, ved Skagerrak, med Uddevalla som største by. Bohuslän grenser i øst til Dalsland og Västergötland. Det er kjent for sitt fiske, salte bad og svaberg. Bohuslän har 20 000 registrerte fornminner. Bohuslän er oppkalt etter den norske middelalderborgen Båhus festning, som fått navnet sitt etter holmen den er bygget på, Bàgaholmr (nåværende Fästningsholmen). Navnet Båhus og Båhuslen begynte å brukes fra 1400-tallet for den søndre delen av landskapet (Elvesyssel), men med tiden omfattet det også den nordre delen (Viken). Fra omtrent 1050 til 1658 var Båhuslen et av Norges slottslen og en del av Oslo bispedømme

 • SJ IF Uddevalla

  fra Uddevalla Bohuslän

 • Henåns IF

  Henåns IF. Stiftet 9.6.1935. hører til Bohuslän

 • Lysekils Kommun

  Lysekil er en by i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän i Sverige. Den er administrasjonssenter for Lysekil kommune. Turisme og fiskeindustri er meget viktig for byen. I 2010 hadde tettstedet 7 628 innbyggere.[1]
  Lysekil fikk bystatus i 1903.

 • Rabbalshede Irottsklubb

  Rabbalshede idrottsklubb er fra et tettsted i Tanum kommune i Västra Götalands län i landskapet Bohuslän,
  tror den ligger nede for tiden

 • IK Svane Uddevalla

  IK Svane Uddevalla,er en Svensk Idrottsklubb fra Uddevalla.Stiftet 18.06.1934

 • Vallens IF

  Vallens IF är en svensk fotbollsklubb från Stenungsund, bildad 1958.
  Föreningen har 1100 medlemmar och 36 lag i seriespel. Dam A-laget spelar i division 1 och herrlaget i division 4.
  Föreningen har haft lag som vunnit SM för damjuniorer 1990.

 • Stångenäs AIS

  Stångenäs AIS är en flersektionsförening och har Brastad med omnejd som upptagningsområde. Stångenäs AIS är en av Lysekils kommuns största föreningar med cirka 500 medlemmar. SAIS är en sammanslagning av två klubbar, Brastads IS och Härnäsets GoIF. Sammanslagningen ägde rum 1957. Brastads IS grundades 1946 och detta år har kommit att räknas som det år klubben grundades. För närvarande huserar klubben i Div.4 Bohuslän/Dalsland men har genom åren främst spelat i Div.4 och Div.5. Laget spelar sina hemmamatcher på konstgräsbelagda Brastad Arena.
  Klubben är uppdelad i två idrottsliga block men har gemensam styrelse.
  Block 1 består av fotboll, bordtennis och innebandy.
  Block 2 består av orientering, skidor och friidrott.

 • IFK Strömstad

  IFK Strömstad i dag (2012) spiller i Division 5 Bohuslän Klubbens beste sesongene var i 1987 og 1988 da de endte på andreplass i divisjon 2 Västra. De spiller sine hjemmekamper på Strömsvallen i Strömstad . [3]
  Klubben er tilsluttet Bohusläns Fotbollförbund. [4] IFK Strömstad har konkurrert i Svenska Cupen på 17 anledninger og har spilt 26 kamper i konkurransen.

 • IK Oddevold

  IK Oddevold är en fotbollsklubb från Uddevalla bildad 3 juli 1932.[1] Namnet Oddevold är en äldre form av Uddevalla.
  IK Oddevold har spelat en säsong i Allsvenskan, 1996. Klubben hade dessförinnan etablerat sig i svensk elitfotboll genom att under cirka ett decennium höra till toppen av näst högsta serien. Säsongen 2016 spelade laget i Division 1 Södra.
  De viktigaste hemmamatcherna spelas på Rimnersvallen, men man har utöver denna även den nybyggda stora anläggningen Thordéngården. Där finns det klubbhus, träningsanläggning, matchplaner m.m. som ligger på historisk och mytomspunnen mark.Oddevold har en utbredd ungdomsverksamhet med ungdomar som håller sig väl framme i Sverige[källa behövs]. Bra ungdomsverksamhet verkar viktigt i klubben som kanske hjälps av Elitidrottsgymnasiet (Fotboll, Handboll, Friidrott och Simning) i Uddevalla.

 • Lysekils FF

  Lysekils FF var en fotbollsklubb i Lysekil. Klubben grundades 1921 och upphörde 2015 i och med en sammanslagning med Slättens IK då man bildade Lysekils AIK.[1] År 2011 spelade Lysekils FF i division fem. Lagets dräkt var gulsvart och som högst spelade man i Division 3 i fotboll för herrar.
  A-laget bestod av en 25-mannatrupp med spelare mellan 16 och 35 år, men det fanns även ett B-lag och ett damlag. Det sistnämnda var en 22-mannatrupp i åldrarna 16-40 år. LFF:s damlag startades på nytt 2008.
  LFF var en av Bohusläns största ungdomsklubbar.

 • Kungshamns IF

  Kungshamns IF, grundad 1919, är en idrottsförening för fotboll och friidrott i västra Bohuslän. A-herrlaget i fotboll spelar (2011) i div. IV Bohuslän/Dal och A-damlaget i fotboll (i samarbete med Hunnebostrands GoIF och Bovallstrands IF och Smögens IF)i div IV Bohuslän-Dalsland. Kungshamns If har igenom åren uppfostrat flera (stora) spelare.
  Föreningen bildades den 8 december 1919 under namnet Gravarne IF. Man anslöts till Riksidrottsförbundet 27 juni 1921, och till Svenska Fotbollförbundet 1926. 1922 invigdes Kungshamnsvallen. 1929 ändrades namnet till Kungshamns IF. Åren 1927-1930 var klubben sammanslagen med Smögens IF

 • Skärhamns IK

  Skärhamns IK, är en fotbollsklubb på Tjörn. Den bildades den 13 oktober 1932. Seniorlaget spelar säsongen 2016 i Division 4 Bohuslän/dal i fotboll.
  Skärhamn har en av Sveriges finaste inomhushallar med konstgräs och ett konferensrum.