• Nannestad IL

  Nannestad Idrettslag (stiftet 7. mai 1922) er et idrettslag fra Nannestad i Akershus, som driver med alpint, basket, fotball, håndball, innebandy og klatring, i tillegg til en allidrettsgruppe for de yngste. Tidligere hadde de også en skøytegruppe.

 • Holter IF

  Holter Idrettsforening (Holter IF) (stiftet 3. juni 1918) er et idrettslag fra Holter i Nannestad. Holter IF eier og driver kommunens første idrettshall (HIF-hallen). Av idrettsgrener tilbys fotball, håndball og allidrett (idrettsskole).

 • Gjelleråsen IF

  Gjelleråsen Idrettsforening er en idrettsforening som holder til i Søndre Nittedal i Akershus rett utenfor Oslo. Foreningen, som ble stiftet den 6. mars 1935, driver med turn, ski, svømming, innebandy og fotball. Av disse gruppene er fotballgruppen den største med nesten 1 000 medlemmer.[1] Laget spiller i grønt og sort, og ligger under Oslo Fotballkrets.

  Gjelleråsen har ikke dominert norsk fotball, men kvinnelaget deres var i Eliteserien for kvinner i 1996. Stjernen på laget var Marianne Pettersen, som var regjerende verdensmester allerede før laget hadde rykket opp. Gjelleråsen rykket ned som det klart dårligste laget, med beskjedne seks poeng. Imidlertid ble Pettersen seriens nest mestscorende spiller. Trenerne til Gjelleråsen a-lag heter Robin Ødegaard og Bent Inge Johnsen. Johnsen har en imponerende karriere bak seg med spill i Champions League for Rosenborg som et høydepunkt. Tidligere trenerjobber er assistenttrener i Bodø/glimt og hovedtrener for Eidsvoll/Turn. I tillegg til dette hadde han det ærefulle oppdraget å lede G99 årgangen til Gif i 2015. G99 årgangen inneholder storheter som John James West, Marius Bjertnes, Isak Andersen og Joachim Johnsen. Klubb utviklingen har noen normer som er basert på en 4-3-3 formasjon som en rød tråd i klubben og hospitering på de eldre ungdomslagene som en selvfølge. Et akademi har også blitt gjennomført de siste årene hvor de yngre spillerene får et tilbud om ekstra treningsøkter med ball.

 • Sørumsand IF

  Sørumsand Idrettsforening (stiftet 21. november 1917) er en idrettsforening fra Sørumsand i Sørum. Idrettsforeningen har om lag 1150 medlemmer innen idrettene fotball, håndball, langrenn og all-idrett.

 • Sørumsand IF

  Sørumsand Idrettsforening (stiftet 21. november 1917) er en idrettsforening fra Sørumsand i Sørum. Idrettsforeningen har om lag 1150 medlemmer innen idrettene fotball, håndball, langrenn og all-idrett.

  Sørumsands seniorlag i fotball spiller til dalig i 5. divisjon.

 • Rælingen FK

  Rælingen Fotballklubb (stiftet 31. mars 1930 som Rælingen Sportsklubb) er en fotballklubb fra Rælingen, organisert i Akershus Fotballkrets. Klubbens A-lag spiller 2016-sesongen i 4. divisjon på sin hjemmebane i Marikollen.

  RFK eier og organiserer Jentefestivalen, norges eldste turnering (1989) for jenter. Turneringen arrangeres med 150+ deltagende lag i starten av September hvert år. Klubben arrangerer også Rælingen Cup, en nivåinndelt og populær cup for barn og unge opp til og med 13 år.

  Klubben ble stiftet 31. mars 1930, og kunne i tusenårsskiftet feire 70 år. Klubben har siden 2014 opplevd en betydelig vekst og har per 2016 rundt 1600 medlemmer med lag fra lekepart til veteran.

 • Sørum Idrettslag

  Sørum Idrettslag er et idrettslag som er hjemmehørende i tettstedet Lørenfallet i Sørum kommune i Akershus.
  Sørum IL er arrangør av den årlige Stomperud-karusellen, et arrangement som trekker mange deltakere fra Romerike og omegn.

 • Rælingen Kommune

  Rælingen er en kommune i Akershus. Den grenser i nord mot Skedsmo, i øst mot Fet, i sør mot Enebakk og i vest mot Lørenskog. I øst ligger innsjøen Øyeren. De mest tettbebygde områdene av Rælingen er en del av tettstedet Oslo, mens Smestad, Løvenstad, Blystadlia og Fjellstad er tettsteder i kommunen.[2]
  Rælingen var opprinnelig en del av Fet, men ble etablert som selvstendig kommune i 1929. Rælingen hadde da 1835 innbyggere.
  Kommunevåpenet er en gul høygaffel på grønn bunn. Gaffelen har tre tenner, som symboliserer de tre elvene Nitelva, Leira og Glomma, som alle renner ut i innsjøen Øyeren i kommunen[3]. Våpenet ble godkjent ved Kongelig resolusjon 30. april 1981 og er tegnet av Harald Hallstensen.
  Rælingen rådhus er bygget sammen med Rælingen videregående skole i Fjerdingby; nær finner man Marikollen idrettspark med slalåmbakke og skianlegg med hoppbakke, hvor flere internasjonale konkurranser er avholdt opp gjennom årene.
  Det mest sentrale og tettbefolkede stedet i Rælingen er Blystadlia.[

 • Lillestrøm Sportsklubb

  Lillestrøm Sportsklubb (stiftet 2. april 1917) er et norsk idrettslag fra Lillestrøm i Akershus. Klubben har lag innenfor flere idretter, og det mest kjent er fotballaget som spiller i Tippeligaen. Klubben har over 2 300 medlemmer, fordelt på 59 breddefotballag, en bandyklubb og et futsallag.
  Supporterklubben Kanarifansen passerte høsten 2006 5 000 betalende medlemmer.

 • Lillestrøm Håndballklubb

  Lillestrøm Håndballklubb så dagens lys på Lillestrøm videregående skole i oktober 1966 takket være håndballinteresserte elever og en lærer.
  Klubben het først Snilen. Men fra 1969 har navnet vært Lillestrøm Håndballklubb.
  Klubben var først bare en gutteklubb, men etter hvert kom også jentene med i klubben.
  På slutten av 70 og begynnelsen av 80-tallet lå Lillestrøm Håndballklubb på topp i 2. divisjon Klubben opplevde medgang, fikk ny hall og arrangerte både konserter og landskamper. Mab var svært nær ved å rykke opp i eliteserien med den profilerte spillende treneren Roger Hverven på midten av 80-tallet. Men dyre reiser og satsing på herrelaget belastet økonomien og kostet klubben til slutt eksistensen. Klubben ble lagt ned senhøsten 1987. Skedsmo fikk divisjonsplasseringen, Lillestrøm/Fram IL spillerne.
  Først i 1990 var det mulig å gjenreise spesialklubben for håndball i Lillestrøm-området. Men siden den forrige klubben var nedlagt, mente Norges Håndballforbund at den nye klubben måtte få et annet navn. Dermed ble det Lillestrøm HK-90 – eller LHK-90. Tallet «90» henspilte på årstallet 1990, året da klubben ble født på nytt. Sentral i gjenreisingen av klubben var Kari Larsen. Kari Larsen var fortsatt med i 2013 som arrangementansvarlig.
  På slutten av 90-tallet var det cirka 100 medlemmer i klubben. Klubben ble drevet av foreldre og ildsjeler, det var en breddeklubb, stort sett myntet på barn og unge. Men klubben skulle etter hvert øke i antall. Utover på 2000-tallet økte antallet medlemmer til 250 aktive.

 • Nittedal Idrettslag

  Nittedal Idrettslag (stiftet i 1916) er et idrettslag fra Nittedal i Akershus. Klubben har i dag grupper for idrettene fotball, friidrett, langrenn, tennis, innebandy og allidrett/rekruttering. Det er stor aktivitet, og mange aktive i gruppene. Et flott skianlegg, tennisanlegg med utendørs og innendørs baner, et fotballanlegg med kunstgress for alle aldersgrupper, og ikke minst en ny friidrettsbane som ble ferdigstilt våren 2013. Klubben har i dag drøyt 1500 medlemmer.

 • Raumnes og Årnes Idrettslag

  Raumnes & Årnes Idrettslag er et idrettslag fra Årnes i Nes kommune i Akershus, og er resultatet av sammenslutningen av klubbene Raumnes Idrætslag og Årnes Idrettsforening i 1932. Idrettslaget har i dag aktiviteter innen fotball, håndball, ski, hopp, basketball, tennis og friidrett. Raumnes & Årnes IL hadde per 2008 om lag 1000 medlemmer, hvorav ca. 650 aktive utøvere.

 • Dalen Idrettslag

  Dalen Idrettslag
  Gan, Norway
  Dalen Idrettslag er et viktig samlingspunkt for kultur og idrett i Gansdalen, Fet Kommune i Akershus. Vi har som mål å være et engasjerende og inkluderende miljø for både barn og vokse.

  Våre idretter er Fotball - Bordtennis - Sykkel.

 • Hauerseter Sportsklubb

  Hauerseter Sportsklubb (stiftet 1929) er en sportsklubb fra Ullensaker som driver aerobic, sykling, fotball og innebandy.

 • Hvam Idrettslag

  Hvam Idrettslag (stiftet 10. mars 1930) er et idrettslag fra Tomteråsen i Nes i Akershus, som driver med bordtennis, fotball, friidrett, håndball, klatring og skiidrett.

 • Frogner Idrettslag

  Frogner Idrettslag (stiftet 15. mai 1930 ) er et idrettslag fra Frogner i Sørum kommune i Akershus, som driver med badminton, fotball, håndball, orientering, skiidrett, skøyter og turn.

 • Borgen Idrettslag

  Borgen Idrettslag (stiftet 14. august 1945) er et idrettslag fra Ullensaker, Akershus, som blant annet driver med basketball, fotball, håndball, innebandy og taekwondo. I tillegg har klubben et unified-lag i fotball.

 • Nannestad Fotballklubb

  Nannestad Fotballklubb (stiftet 9. september 2009) er en norsk fotballklubb fra Nannestad.

 • Brennhaug Idrettslag

  Brennhaug idrettslag .stiftet 1923

 • Løvenstad Fotballklubb

  Løvenstad Fotballklubb (stiftet i 1972) er en fotballklubb som holder til i Rælingen kommune. Hjemmebanen heter Sandbekkbanen.
  En fotballinteressert guttegjeng fra Løvenstad barneskole startet klubben i 1972. Kriteriet for å få være med var at man var Leeds fan. Det var nok ikke alle som var like ærlige her, men fotballag ble det.
  For å få lov til å spille i seriesystemet måtte klubben være medlem av NFF. Dette krevde imidlertid en del papirarbeid som måtte utføres av voksne. Guttene lagde derfor ett skriv som de tok med hjem til sine respektive foreldre

 • Skjetten Idrettslag

  Skjetten Sportsklubb (stiftet 3. mai 1971 som Skjetten Ungdoms- og Idrettslag) er en sportsklubb fra Nedre Romerike i Akershus. Klubben ble dannet 16. februar 1987 gjennom en sammenslutning av Skjetten Idrettslag etablert 3. mai 1967 og Valstad Idrettsforening, etablert 1. november 1976.

 • Fenstad Fotballklubb

  Fenstad Fotballklubb (stiftet i 1911) ligger i Fenstad i Nes kommune. Klubben har lag i aldersbestemte klasser fra 7-12 år. Klubben har både A-, old boys- og old girls-lag.
  Klubben driver fra Fenstad stadion der det er gressbane, grusbane og minibane i tillegg til et klubbhus.

 • Feiring Idrettslag

  Feiring Idrettslag siftet 15.09.2001. holder til i Akershus

 • Gjerdrum Idrettslag

  Gjerdrum Idrettslag (stiftet 25. januar 1920) er et idrettslag i Gjerdrum kommune i Akershus. Idrettslaget driver med fotball, alpint, innebandy, håndball, langrenn, skiskyting, svømming, taekwondo, idrettsskole og har også en trimgruppe.

 • Jar Idrettslag

  Jar Idrettslag (stiftet 2. februar 1934) er et idrettslag fra Bærum i Akershus. Klubben dekker områdene Jar og Lysaker, samt deler av Stabekk, og driver i dag med idrettene håndball og ishockey.

 • Nannestad IL

  Nannestad Idrettslag (stiftet 7. mai 1922) er et idrettslag fra Nannestad i Akershus, som driver med alpint, basket, fotball, håndball, innebandy og klatring, i tillegg til en allidrettsgruppe for de yngste. Tidligere hadde de også en skøytegruppe.

 • Funnefoss/Vormsund Idrettslag

  Funnefoss/Vormsund Idrettslag, forkortet til FUVO, er et idrettslag fra Funnefoss, Opakermoen og Vormsund i Nes kommune i Akershus, stiftet 6. desember 1924. Idrettslagets hjemmebane er Funnefoss stadion på Opakermoen.

 • Fet Idrettslag

  Fet Idrettslag (stiftet 7. februar 1900) er et idrettslag fra Fetsund i Fet kommune i Akershus. Laget driver blant annet med fotball, innebandy, friidrett og håndball. Fet har hevdet seg stort i håndball.
  Supporterskaren til Fet IL kaller seg Glommagutta og ble stiftet 21. april 2014.

 • Lørenskog Idrettsforening

  Lørenskog Idrettsforening (LIF) (stiftet 17. april 1929) er en norsk fotballklubb fra Lørenskog i Akershus. Foreningen fikk sitt nåværende navn 10. desember 1948 da klubbene Lørenskogkameratene (stiftet 17. november 1932) og Solheim Idrettsforening (stiftet 17. april 1929) slo seg sammen.[1] Klubben har nesten 1 200 medlemmer fordelt på 61 lag.

 • Nes Ishockeyklubb

  Nes Ishockeyklubb (stiftet 26. desember 1964) er en ishockeyklubb fra Årnes på Nes i Akershus, som spiller sine hjemmekamper i Runnirinken Ishall. Nes spiller i 1. divisjon ishockey for herrer siden 2012, men var også på nest øverste nivå i norsk ishockey på 90-tallet. Rivalen til Nes er Kongsvinger Knights.

 • Ullensaker/Kisa Idrettslag

  Ullensaker/Kisa Idrettslag, ofte forkortet Ull/Kisa, er et idrettslag som driver med fotball, håndball, friidrett og innebandy. Idrettslaget holder til i Jessheim i Ullensaker kommune, og ble grunnlagt 16. desember 1894.

 • Sørumsand IF

  Sørumsand Idrettsforening (stiftet 21. november 1917) er en idrettsforening fra Sørumsand i Sørum. Idrettsforeningen har om lag 1150 medlemmer innen idrettene fotball, håndball, langrenn og all-idrett

 • Setskog/Høland Fotballklubb

  (stiftet 10. oktober 1989 som Setskog/Høland,senere Team Strømmen og LSK kvinner

 • Hakadal Idrettslag

  Hakadal Idrettslag (Hakadal IL), stiftet søndag 14. januar 1900 som Hakadal Skiløberforening, er et idrettslag fra Nittedal. Idrettslaget har tilbud innen fotball, alpin, langrenn, en løpegruppe innen friidrett, samt en barneidrettsgruppe.

 • Norges Håndballforbund region øst

 • Lørenskog Håndballklubb

  Lørenskog Håndballklubb ble stiftet 16. mai 1979 under navnet Kurland Håndballklubb. Etter hvert ble rekrutteringsområdet utvidet i retning Løken, Finstad og Rasta, noe som gjorde det naturlig at klubben skiftet navn i 1993. Fra slutten av 1990-åra har klubben vært en ren jente-/dameklubb. Klubben har 125 medlemmer (2008) fordelt på aldersbestemte lag, fra håndballskole (6–8 år) til jenter 18, og to seniorlag, som spiller i 5. og 6. divisjon (2008).

 • Strømmen IF

  Strømmen Idrettsforening (Strømmen IF) er en idrettsforening i Strømmen, Akershus. Foreningen ble stiftet i 1945 etter en fusjon av Strømmen Fotballklubb, stiftet 25. september 1911 og Strømmen Idrettslag. Foreningen hadde på det meste 2000 medlemmer og 14 grupper (idretter). Per 2016 har Strømmen IF ca 650 medlemmer og aktive grupper for fotball, turn og friidrett.

 • Bjørkelangen Sportsforening

  Bjørkelangen Sportsforening (stiftet 12. mars 1910) er et idrettslag fra Bjørkelangen i Akershus, som driver med fotball, håndball, innebandy, langrenn, svømming og sykkel.

 • Setskog IF

  Setskog IF
  er et flere-idrettslag som tilbyr ulike aktiviteter til alle aldersgrupper gjennom hele året. Vi har
  flotte tur-løyper som kan benyttes både sommer og vinter, fotballbaner, skøytebane og
  milevis med skiløyper. Ett naturlig samlingspunkt er Steinby hytta på vinteren med oppkjørte
  skiløyper fra ulike steder i bygda. I tillegg tilrettelegger vi for padle aktivitet på innsjøen
  Setten.

 • Holter Idrettslag

  Holter idrettsforening ble stiftet 3. juni 1918 og er i dag Nannestad kommunes tredje største idrettslag med ca. 450 medlemmer.
  Idrettsforeningen har lange tradisjoner og tilbyr idrettstilbud innen håndball og fotball, samt at vi har en egen allidrettsgruppe for de minste.
  Holter idrettsforening eier og drifter HIF-hallen og skihytta Bekkestua.

 • Rællingen Fotballklubb

  Rælingen Fotballklubb (stiftet 31. mars 1930 som Rælingen Sportsklubb) er en fotballklubb fra Rælingen, organisert i Akershus Fotballkrets.

 • Lillestrøm Sportsklubb

  Lillestrøm Sportsklubb (stiftet 2. april 1917) er et norsk idrettslag fra Lillestrøm i Akershus. Klubben har lag innenfor flere idretter, og det mest kjent er fotballaget som spiller i Tippeligaen. Klubben har over 2 300 medlemmer, fordelt på 59 breddefotballag, en bandyklubb og et futsallag.
  Supporterklubben Kanarifansen passerte høsten 2006 5 000 betalende medlemmer.

 • Aurskog/Finstadbru Sportsklubb

  Aurskog-Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag fra Aurskog-Høland kommune og er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Akershus idrettskrets.
  Klubben fikk sitt navn etter at klubbene Aurskog IL og Finstadbru IF slo seg sammen i 1987. I klubben finnes det grupper for fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport.

 • Fjellhamar Idrettslag

  Fjellhammer Idrettslag (stiftet 22. oktober 1931) er en norsk håndballklubb fra Lørenskog, som spiller sine hjemmekamper i Lørenskoghallen.

 • Eidsvold Turnforening

  Eidsvold Turnforening (stiftet 29. april 1910 som Eidsvold Idrætslag), bedre kjent som Eidsvold Turn, er et idrettslag fra Eidsvoll i Akershus. Klubben spiller på Myhrer stadion,

 • Eidsvold Idrætsforening

  Eidsvold Idrætsforening (stiftet 15. juli 1903) er et idrettslag fra Eidsvoll i Akershus, som driver med fotball og håndball.
  En noe dalende interesse etter krigen førte til at Eidsvold IF og Bøn slo seg sammen og etablerte IL Vito, og denne klubben holdt det gående i 20 år. Da Vito ble oppløst i 1969, var det Eidsvold IF som overtok fotballagets plass i 4. divisjon.

 • Skjetten Sportsklubb

  Skjetten Sportsklubb (stiftet 3. mai 1971 som Skjetten Ungdoms- og Idrettslag) er en sportsklubb fra Nedre Romerike i Akershus. Klubben ble dannet 16. februar 1987 gjennom en sammenslutning av Skjetten Idrettslag etablert 3. mai 1967 og Valstad Idrettsforening, etablert 1. november 1976.

 • Kurland Fotballklubb

  Kurland Fotballklubb (stiftet 26. september 1978) er en fotballklubb på Kurland i Lørenskog kommune i Akershus. Klubben har per 2008 ca. 430 medlemmer.Kurland har egen kunstgressbane med undervarme, som ble åpnet 15. oktober 2006. Ved banen ligger klubbhuset, som ble innviet 19. juni 1999.

 • Fjellhamar Fotballklubb

  Fjellhamar Fotballklubb (stiftet 8. juni 1976) er en fotballklubb fra Fjellhamar i Lørenskog kommune i Akershus. Fotballklubben har lag i de fleste aldersklasser. Fjellhamar spiller sine hjemmekamper på Fjellhamar stadion, og disponerer også Torshov kunstgress.

 • Akershus Bandyklubb

  Akershus Bandykrets.stiftet 15.11.1929.

 • Bjerke Idrettslag

  Bjerke Idrettslag (Bjerke IL) er en idrettsklubb fra Nannestad i Akershus som ble stiftet i 1936. Klubben er mest kjent for sin langrennsavdeling, men har også grupper innen fotball og skiskyting. Fotballgruppen er skilt ut i klubbenheten Bjerke IL Fotball, mens langrenn- og skiskyttergruppen har navnet Bjerke IL Ski. Tidligere hadde klubben også en aktiv friidrettsgruppe.

 • Kløfta Idrettslag

  Kløfta Idrettslag (stiftet 23. september 1922) er et idrettslag som holder til på tettstedet Kløfta i Ullensaker kommune. Klubben tilbyr idretter som innebandy fotball, håndball, tennis og sykkel. Idrettslaget har mer enn 1 000 aktive medlemmer. Håndballagene spiller sine hjemmekamper i Kløftahallen

 • Lørenskog Ishockeyklubb

  Lørenskog Ishockeyklubb (stiftet 1963) er en ishockeyklubb fra Lørenskog, som spiller sine hjemmekamper i Lørenskog Ishall. Laget spiller i GET-ligaen fra 2008

 • Høland Idrettslag

  Høland Idrettslag (stiftet 26. februar 1902) er et idrettslag fra Høland i Akershus, som driver fotball, håndball og skisport.

 • Blaker Idrettslag

  Blaker Idrettslag (stiftet 10. september 1922) er et idrettslag fra Sørum kommune midt mellom Sørumsand og Aurskog, som organiserer idrett innenfor allidrett, fotball, friidrett, ski og trim.

 • Romerike Håndballklubb

  Romerike Hånballklubb,tidligere i topp divisjonen,stiftet 17.02.1946,
  eksisterer ikke lengre

 • Akershus Fotballkrets

  Akershus Fotballkrets er en av kretsene i Norges Fotballforbund.

 • Akershus Håndballkrets

  Akershus Håndballkrets,
  tidligere hadde Akershus egen Håndballkrets

 • Fjellhamar Basketballklubb

  Fjellhamar Basketballklubb ble stiftet 30. mars 1981. Klubben stiller lag på de fleste nivåer for begge kjønn, og medlemstallet har variert mellom 200 og 300. Den benytter seg av både Lørenskoghallen og Fjellhamarhallen.

 • Akershus Idrettskrets

  Akershus Idrettskrets (stiftet 17. september 1988) er et fellesorgan for all idrett i Akershus, som per 1.1.2014 besto av 666 ordinære idrettslag (med 232 201 medlemmer) og 346 bedriftsidrettslag (med 41 479 medlemmer). Det er 22 idrettsråd i Akershus.