• Otra IL

  Otra Idrettslag (stiftet i 1. juli 1960) er et idrettslag i Evje og Hornnes kommune og deler av Bygland kommune i Aust-Agder. Idrettslaget er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Aust-Agder idrettskrets, og er medlem av Evje og Hornnes idrettsråd i Evje og Hornnes kommune. De driver med særidrettene orientering, sykkel, friidrett, ski, håndball, innebandy, klatring og fotball.[1] Klubben har i tillegg helsesport og barneidrettsgruppe

 • Aust Agder Seilkrets

  Aust-Agder Seilkrets (stiftet 19. november 1988) er én av kretsene i Norges Seilforbund og består av seks seilforeninger i Aust-Agder

 • Lillesand Seilforening

  Lillesand Seilforening ble etablert i 1885.. Aktiviteten har gått i bølgegang, men har alltid kommet tilbake med fornyet kraft. I en del år fra 1925 til 1936 var det nesten ingen aktivitet. Under siste verdenskrig lå foreningens virksomhet nede, men bensinmangelen gjorde at mange skaffet seg seilbåt, og i årene etter krigen var det stor aktivitet i foreningen. Det avtok utover på 50-tallet, og i en periode etter 1965 ble den sportslige aktiviteten lagt ned, men det sittende styret hadde kontakt og gjorde forsøk på å få nye seilere interessert uten at det lykkes.

 • Lia IL

  Lia idrettslag er et idrettslag fra Grimstad.

  Klubben ble stiftet 12. oktober 1962 på Håbestad skole, etter at folk i nærområdet lenge hadde hatt idéen om å danne et idrettslag. I begynnelsen ble det drevet fotball, ski og friidrett, men i senere år har bordtennis også blitt en av klubbens mest populære idretter. Lia har hatt flere bordtennisspillere i norgestoppen.

  Lia har én gressbane kalt Trollkjærra, samt én kunstgressbane av nyere dato og én innendørs idrettshall med garderober, kiosk og klubbhus. Før klubben fikk disse tre anleggene ble fotball spilt på et jorde litt lenger opp i landet. Friidrett ble da holdt på veien ved siden av. Trollkjærra ble åpnet i 1982 etter masse dugnadsarbeid, og er i dag eid alene av klubben (uten kommunal støtte)

 • Valle Kommune

  Valle er en innlandskommune i Aust-Agder fylke. Valle ligger i Setesdal, og grensene i dalen går i sør mot Bygland og i nord mot Bykle. I nord og øst grenser Valle mot telemarkskommunene Tokke og Fyresdal, og i vest mot Sirdal i Vest-Agder. Grensene mot Telemark og Vest-Agder går i høyfjellet

 • Froland IL

  Froland Idrettslag (stiftet sommeren 1916 som Froland Idrettsforening) er et idrettslag fra Froland i Aust-Agder. Klubben har i dag ca. 900 medlemmer fordelt på 9 hovedgrupper. Dette er fotball, håndball, turn, volleyball, svømming, orientering, skiskyting, hopp og barneidrett.

 • IK Grane Arendal

  Idrettsklubben Grane (stiftet 1. februar 1902) er et idrettslag fra Arendal, som blant annet driver med fotball og håndball.Som eldste klubb med navnet "Grane", beholdt de navnet i 1946 da klubber med samme navn i Sandvika, Oslo og Skien fikk navnet tvangsbyttet av Norges Idrettsforbund.[1]

  Klubben arrangerte NM i orientering i 1989. I dag har den 1400 medlemmer og egen gruppe for fotball, håndball, friidrett, orientering og ski. Klubben driver Granehallen, Skydebanen kunstgress, Bjønnes stadion, Granebingen, Granestue og Øynastua.

  En kjent håndballspiller fra Grane er Liv Reidun Kristensen (tidligere Karlsen). Hun stod i mål på det norske landslaget i 1959 og har 8 kamper med det norske flagget på brystet.

 • Bygland IL

  Bygland IL er en klubb fra Agder. Stiftet 19. februar 1938

 • IL Høvdingen

  Idrettslaget Høvdingen er en idrettsforening som ble stiftet 18. mai 1946 i Høvåg i Aust-Agder.[1] Første formann var Helge Tveide. Idrettslaget hadde i begynnelsen både ski og friidrett på programmet. Idrettslaget er et fler-idrettslag og har et bredt tilbud til innbyggerene i Høvåg. I 2016 tilbød de bl.a. håndball, fotball, barneidrett, orientering, badminton og hestesport.[2]

 • Kristiansand

  Kristiansand (tidligere skrevet Christianssand/Christiansand) er en by og en kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Kristiansand er Norges sjette største kommune etter folketall og hadde 89 544 innbyggere pr 1. januar 2017.[1] Tettstedet Kristiansand hadde 61 037[2] innbyggere per 1. januar 2016. Byen er oppkalt etter Christian IV.
  Kristiansand grenser i vest til Søgne og Songdalen, i nord til Vennesla og Birkenes, Aust-Agder, og i øst til Lillesand, Aust-Agder. De interkommunale aktivitetene i Knutepunkt Sørlandet inkluderer alle disse kommunene, samt Iveland.

 • Imås,IL

  Idrettslaget Imås (stiftet 12. oktober 1932) er en idrettsklubb i Grimstad. Imås driver idretter som fotball, håndball, bordtennis, orientering, langrenn, barneidrett, og idrett for psykisk utviklingshemmede.

  Imås' herrelag ligger i 4. divisjon i norsk fotball.

 • Søgne FK

  Søgne Fotballklubb er en fotballklubb fra Søgne i Vest-Agder, som spiller sine hjemmekamper på Søgne Stadion.

 • Øyestad IF

  Øyestad Idrettsforening (stiftet i 1929) er et idrettslag fra Nedenes ved Arendal i Aust-Agder.

 • Østre Tromøy Trim og Idrettsklubb

  Østre Tromøy Trim & I.K. ble stiftet i 1974 og består nå av ca. 500 medlemmer. Vi har aktiviteter for alle aldersgrupper, barnetrim for de minste og eldretrim for seniorene i klubben. Dametrim, herretrim, dans, disco, badminton, karate, håndball og fotball. I vårt nærmiljø ved Sandnes skole har vi også:
  Klubbhus som kan leies ut
  Lysløype, som er fin å bruke hele året
  Ridebane
  Kunstgressbane
  Sandvolleybane
  Fotballbinge m/kunstgress
  Leke/klatrestativer
  Utegrill
  Østre Tromøy Trim og Idrettsklubb kommer stadig nye tilbud

 • Åseral Idrettslag

  Åseral Idrettslag,ble stiftet i 1931. holder til i Agder.har fotball,håndball,volleyball,borneidret,trim og vinteridrett

 • Valle Idrettslag

  Valle Idrettslag,driver med Ski,fotball og barneidrett

 • Våg Fotballklubb

  Våg Fotballklubb (stiftet i 1938) er en fotballklubb fra bydelen Vågsbygd i Kristiansand, under klubbstrukturen Idrettsklubben Våg.

 • Vindbjart Fotballkubb

  Vindbjart Fotballklubb er en fotballklubb fra Vennesla i Vest-Agder
  Vindbjart Fotballklubb
  Stiftet
  1896
  Hjemmebane
  Moseidmoen

 • Idrettsklubben Våg

  Idrettsklubben Våg (stiftet 12. januar 1938) er en idrettsklubb fra Vågsbygd i Kristiansand, som driver med badminton, fotball, friidrett og håndball, i tillegg til barneidrett og en løype- og trimgruppe. I etterkrigstiden har klubbidretten i stor grad hatt tilhold på Sjøstrand skole og Møvig skole, som rekrutterer fra strøkene Voiebyen og Møvig.

 • Fotballklubben Vigør

  Fotballklubben Vigør (stiftet 5. oktober 1918) er et idrettslag fra Kristiansand, med om lag 1 000 medlemmer som i tillegg til fotball også driver med curling, innebandy, squash, barneidrett og fotballfritidsordning FFO.

 • Vest-Agder Håndballkrets

  Tidligere hadde Vest-Agder egen Håndballkrets

 • Tveit Idrettslag

  Tveit Idrettslag (stiftet 31. mai 1933) er et idrettslag fra bydelen Tveit i Kristiansand.

 • Torridal Idrettslag


  Stiftet
  23. mars 1923
  Kallenavn
  Torridal
  Hjemmebane
  Torridalshallen
  Torridal idrettspark
  Torridal Idrettslag (stiftet 23. mars 1923) er et norsk idrettslag fra bydelen Torridal nord i Kristiansand. og idrettslaget er ett av de med flest medlemmer i Vest-Agder.
  Idrettslaget er basert rundt Torridalshallen og tilbyr barneidrett, fotball, håndball, basketball, volleyball, orientering, ski og skiskyting.
  Idrettslaget har eget klubbhus, idrettshall og flott kunstgressbane som ligger i nærheten av hverandre. Idrettslaget er et idrettslag for personer bosatt på Strai, Hommeren og Mosby som er steder som sokner under bydelen Torridal

 • Idrettslaget Vindbjart

  IL Vindbjart er hovedorgan for flere idretter i Vennesla.

 • Idrettsklubben Start

  Idrettsklubben Start er en klubb fra Kristiansand, som fra 2017 spiller i 1. divisjon. Klubben ble stiftet 19. september 1905 og har Sør Arena som hjemmebane. Klubben er mest kjent for å drive med fotball, men har også aktive håndballag. I tidligere tider drev klubben med orientering, friidrett, sykling, ski og bandy.
  Start spilte i 2016 sin 36. sesong i Eliteserien etter å ha rykket opp fra 1. divisjon i 2012. Klubbens største meritter er seriemesterskapene i 1978 og 1980.
  Starts supporterklubb heter Tigerberget, og hadde 720 medlemmer i 2010.[1]

 • Idrettslaget Sørfjell

  Idrettslaget Sørfjell (stiftet 10. april 1916 som Eydehavn Idrettsforening) er en norsk idrettsklubb fra Eydehavn i Arendal.
  Idrettslaget har tilbud innenfor fotball, håndball, ishockey, friidrett, barneidrett og trim. Sørfjell eier og driver sitt eget idrettsanlegg på Eydehavn Gressbane på Eydehavn.

 • St.Croix Innebandy klubb

  St.Croix er en Innebandy klubb etablert i 1995

 • Randesund Idrettslag

  Randesund Idrettslag, også bare kalt RIL, er en idrettsklubb fra Randesund i Kristiansand. Dette er Sørlandets nest største idrettslag.Andre idretter i RIL er barneidrett, tennis og bordtennis. RILs anlegg og baner ligger ved Sukkevann, og omfatter innendørshall, klubbhus, selskapslokaler, kontorer, lysløype, ballbinge, tennisbaner og et treningsfelt med kunstgress.

 • Rygene Idrettslag

  Rygene Idrettslag (stiftet 13. mars 1933 som Rykene Arbeideridrettslag) er et idrettslag fra Rygene i Arendal, som driver med fotball, håndball og skiidrett.
  I 1953 hadde ikke klubben hånballavdeling, men har siden det mistet avdelingen for friidrett.[1]
  Fotballklubben har egen kunstgressbane med lys og ballbinge.

 • Risør Fotballklubb

  Risør Fotballklubb feiret i 2011 85-årsjubileum. Det var 18.april 1926 at RFK ble offisielt stiftet av Fritz Hermansen og Erling Johansen etter idé fra førstnevnte. Ønsket var at klubben skulle hete "Spark", men dette kom ikke gjennom hos fotballmyndighetene. Begrunnelsen for avslaget var fotball spilles, ikke sparkes.

 • Fotballklubben Mandalskameratene

  Fotballklubben Mandalskameratene er en fotballklubb, lokalisert i Mandal i Vest-Agder.Fotballklubben Aladdin ble stiftet på Vestnesslettene 1. juli 1912 av de to 17-årige Kristianiaguttene Thorn Reymert og Emil Wulff-Pedersen. De hadde begge slektsrøtter i byen. Klubbens navn ble i 1918 endret til Mandalskameratene, eller MK som det bare kalles lokalt.

 • Marnadal Idrettslag

  Marnadal Idrettslag,holder til i Marnadal, og har grupper med fotball,håndball,fridrett,trim,ski,orientering og fridrett

 • Myra UIL

  Myra UIL har flere grupper inne i laget,Fotball,ski,innebandy,barneidrett,bordtennis og voksentrim

 • Kvinesdal Iderttslag

  Kvinesdal Idrettslag er en fotballklubb fra Kvinesdal i Vest-Agder.Kvinesdal spilte 39 sesonger på rad på 4. nivå fra 1964 før klubben rykket ned i 2002.

 • Lyngdal Idrettslag,ikke fin på tide med en ny

  Lyngdal Idrettslag (stiftet i 1934) er det lokale idrettslaget i Lyngdal. Idrettslaget tilbyr aktiviteter innen fotball, håndball, volleyball, basketball, orientering, friidrett, klatring og andre idretter.
  Lyngdal Stadion har 3 kunstgressbaner, en hall (kunstgress) og hovedbanen (kunstgress). Den mest kjente turneringa på Lyngdal Stadion er Lyngdal Cup i august.

 • Lillesand Idrettslag

  Lillesand IL,holder til i Lillesand,har mange forskjellige idretter i idrettslaget,fotball,håndball,fridrett, tennis,turn,ski,svømming og barneidrett

 • Fotballklubben Jerv

  Fotballklubben Jerv er en fotballklubb fra Grimstad, og er Aust-Agders høyst rangerte fotballklubb.
  Laget spiller sine hjemmekamper på J.J. Ugland Stadion - Levermyr, som ble åpnet i 1954.
  Jerv spiller i gule trøyer, blå bukser og gule strømper.

 • Just Idrettslag

  Just Idrettslag eller Just IL er et idrettslag i Kristiansand i Vest-Agder med opprinnelse i bydelen Justvik. Idrettslaget ble stiftet 26. mai 1959. Idrettslaget driver med håndball, fotball, innebandy, barneidrett og forskjellige trimaktiviteter i bydelen. Det grønnkledde idrettslaget har medlemmer av begge kjønn og alder fra fire år og oppover

 • Kristiansand IF,Håndball

  Kristiansand Idrettsforening (Kristiansand IF eller KIF) er en idrettsklubb fra Kristiansand. Klubben ble stiftet som friidrettsklubb i 1921, men har siden 1945 også hatt grupper for håndball. Klubbens navn skrives også med genitivs s, som Kristiansands IF.

 • Idrettsklubben Gimletroll

  Idrettsklubben Gimletroll (stiftet 13. november 1967) er et idrettslag fra Gimlekollen i Kristiansand, og samler blant annet elever ved Fagerholt skole og Presteheia skole.

 • Hånes IF

  Hånes IF stiftet 1978. bydels og breddeklubb med aktivitets tilbud i barneidrett ,fotball og håndball

 • Idrettslaget Imås

  Idrettslaget Imås (stiftet 12. oktober 1932) er en idrettsklubb i Grimstad. Imås driver idretter som fotball, håndball, bordtennis, orientering, langrenn, barneidrett, og idrett for psykisk utviklingshemmede.

 • Idrettslaget Giv Akt (stiftet 12. juni 1916) er et idrettslag fra Lindesnes. Har også håndball og Barneidrett

 • Fotballklubben Grim Kristiansand

  Fotballklubb tilhørende Kristiansand.stiftet 1977

 • Gjerstad Idrettslag

  Gjerstad Idrettslag. stiftet 30.03.1919. Tilhørende Gjerstad. driver med mange slags idretter

 • Aust Agder Fotballkrets

  Tidligere var det to fotballkretser,men no heter det Agder fotballkrets

 • Aust Agder Håndballkrets

  Før hadde Aust Agder egen Håndballkrets

 • Arendal BK

  Tror dette er Arendal BK,
  den klubben eksisterer ikke lengre.

 • IK Borhaug

  Idrettsklubb i Vanse i Agder,
  Driver stort sett med fotball og håndball

 • Birkenes Idrettslag

  Birkenes Idrettslag (stiftet 18. november 1924) er et idrettslag i Birkenes som er aktiv innen fotball, orientering, skiskyting og sykkel.

 • Fotballklubben Donn

  Fotballklubben Donn (stiftet i 24. juni 1909) er en fotballklubb fra Kristiansand. Klubben har rundt 500 medlemmer. Donn omtaler seg selv som «den eneste klubben i verden som er oppkalt etter en hund.
  Donn spiller sesongen 2016 sine hjemmekamper på Kongsgårdbanen på Lund.Donn tilhører imidlertid en gruppe lag som er mer kjent for kvinnelaget enn for herrelaget. Donn har tilhørt de nest beste lagene i Norge i en stund, og de spilte tre sesonger i den øverste divisjonen for kvinner

 • Idrettslaget Epress

  Idrettslaget Express (stiftet 1. mai 1919 som Fotballklubben Express) er et idrettslag fra Fevik i Grimstad, som driver med fotball, friidrett, håndball, innebandy, orientering og turn.

 • Fotballklubben Favør

  Fotballklubb tilhørende Arendal.stiftet 2 februar 1973

 • Flekkerøy Idrettslag

  Flekkerøy Idrettslag, bedre kjent som Fløy, holder til på Flekkerøya i Kristiansand.
  Fløy har også egen håndball- og skigruppe.